miwah
18.02.13, 13:02
sa tu jakies chustowe mamy?
Otoz tytulem wstepu...
Bratostwo na dniach spodziewa sie Pierworodnego- podekscytowani i spanikowani zarazem:) i wczoraj wlasnie padlo pytanie o chuste taka do noszenia w celach bliskosciowych, prewencyjnie antykolkowych czyli by na dluzsza mete bylo wygodne dla dziecka ( przy chodzeniu i siedzeniu i zeby do piersi dalo sie przystawic bez rozsuplywania i spanie w tym tez by bylo przyjazne malemu czlowiekowi)
I jeszcze zeby nie bylo zbyt skomplikowane dla nowicjuszy-rodzicow :) w sensie ze da sie owinac dziecie bez wiekszego ryzyka dla jego zdrowia i bezpieczenstwa oraz wzdrowe dla kregoslupa mamy.
Poza tym raczej z mysla o wiosnie- lecie czyli cieplejszej pogodzie bo maluch wczesno-marcowy czyli i przewiewne pewnie jakos bardziej dla obojga
Niestety, ja juz sie w tym temacie nie orientuje, zwlaszcza ze od czasu niemowlectwa Juniora pewnie masa nowosci ulepszonych sie na rynku pojawila.
Widze rozne tkane, elastycznedo wyboru do koloru ale nie wiem za bardzo na co zwracac uwage i co lepsze na tym etapie.
Pomozecie? :)
Albo ew gdzie szukac tych informacji. Chyba jakies forum obilo mi sie o oczy, acz glowy nie daje czy forum czy watek