Dodaj do ulubionych

Wybory we Francji

08.07.24, 09:34
wiadomosci.onet.pl/swiat/sensacja-we-francji-skrajna-prawica-nie-przejmie-wladzy-porazka-marine-le-pen/3q55469
Pokazały że w Unię już nikt nie wierzy , skoro tak radykalnie różne wyniki są w wyborach do unii i parlamentarnych i unijne wygrywają nacjonaliści, nawet jeśli później przegrywają.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 09:55
      Wyniki mniej "zatrzymały faszyzm" a bardziej pokazały że narracja elit globalistycznych nie ma już żadnego poparcia. przecież teraz wprost ci którzy mówili że są mainstrime są marginesem.
      • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 10:26
        Le Pen nie poniosła klęski . Pompowano jej balonik sztucznie żeby krzyknąć że pękł , a tymczasem ona cały czas powiększa elektorat nieustannie. Teraz jest rozchwiana scena polityczna a za kilka lat wybory prezydenckie.
        • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 10:31
          Sam Macrone powiedział, że dobrobyt zachodu się nie skończył. Nie polityk z marginesu tylko sam prezydent. Cud gospodarczy Unii nie czeka, jej gospodarka jest duszona przez politykę USA. Pani Łe Pen może ma kilka lat tylko na obserwowanie jak spalają się przeciwnicy.
    • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 11:28
      W komentarzach czytam wpis że od kilkunastu lat słyszy o końcu unii i zachodu a ona trwa. Ja przede wszystkim od kilkunastu lat słyszę że Putin i Rosją padła a ci się wzmacniają po sankcjach. Zaś co do Unii, jeśli woli życia nie mają zarówno obywatele którzy demograficznie się kończą, nie ma nawet wielki biznes który przyjmuje amerykańska politykę wbrew sobie skierowana bez najmniejszego oporu to o czym mamy rozmawiać? Zaś polityka zagraniczna USA przegrywa niemal na całym globie
      • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 13:28
        Gdy był kryzys finansowy w 2008 nie miałem poczucia kryzysu zachodu jeszcze. Dziś sądzę że byl sztucznie wywołany i zrobili to ci którzy już coś wiedzieli i zresztą za kryzys odpowiadają zachodu. Mimo że od lat 90tych było wiadomo że lepiej już na zachodzie nie będzie .ale Majdan i kryzys uchodźcy otworzyły oczy do końca. Elity chcą wprost zarżnąć zachód z premedytacją.
    • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 12:01
      Ciekawi mnie logika wyborów francuskich.

Le Pan miała najwięcej procent ponad 37 i dostała mniej miejsc niż partia która miała 10 procent mniej głosów

Na mój skromny chłopski rozum wybory w okręgach jednomandatowych chyba powinny wzmacniać partie narodowa które elektorat jest na francuskiej prowincji w kontrze do elektoratu wielkiego miasta.
    • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 13:58
      Nieustannie mówiąc o Le Pan mówi się skrajna prawica, podczas gdy taka etykietka nie funkcjonuje w stosunku do lewicy od dekad już chyba. Od czasu gdy ostatecznie lewicę odczepiono od elektoratu robotniczego i zrobiono ideologia wielkomiejska klasy parasredniej bo bardziej narcystyczne za nią się uważająca niż realnie będąca. Pytanie moje brzmi dlaczego właściwie? W tym samym bowiem okresie od zamachu na WTC już kilka razy była zmieniana narracja czy islam jest zły czy dobry przez mainstrim. Tam gdzie nie widzę najmniejszego zagrożenia media mi mówią że jest, tam gdzie się pojawia i rządzący sami wyprodukowali terroryzm islamski i sztuczna imigracje mówią że nie ma. Ostatnio mam poczucie że znów chcą opowiedzieć że islam jest zły ze względu na sprawę Palestyny. Jak schizofreniczne można nasz straszyć islamem i jednocześnie zarzucać islamofobie? Jedyny problem z Islamem jest zachód robiący tam wojny i następnie sprowadzający z tych wojen masy imigrantów. Nie ma żadnego innego problemu z islamem w kontekście światowym.
      • dotera Re: Wybory we Francji 08.07.24, 14:35
        Elity globalistyczne będą przegrywać moim zdaniem z tego powodu że pycha kroczy przed upadkiem. Jako metaforę tego podaje fakt że Enigma wytwór ludzkiej inteligencji została złamana, a na Pacyfiku szyfrem był język indiana Navaho którzy mówili otwarcie i nie umieli go Japończycy rozszyfrować. Globalisci są przekonani że sprytnie złapali narody w pułapkę z każdej strony i mogą sterować dowolnie. Ludzie jednak się rodzą i umierają i plany wielkie upadaja a przyroda za nic ma wszelkie wieżę Babel które padają już na pierwszych stronach Biblii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka