Dodaj do ulubionych

Naprawa obuwia

02.12.25, 21:51
www.youtube.com/watch?v=k9WgKXhxITE

Nie wiem czemu mówią ze taniej kupić nowe lub zanieść do szewca. Szewc jest tak drogi ze owszem lepiej kupić nowe buty. Natomiast ta naprawa materiały bierze z z rzeczy zużytych. Jeśli to działa na kilka miesięcy to akurat bym wypróbował. Mam ładne buty tak rozwalone.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Naprawa obuwia 02.12.25, 21:55
      Dowiedziałem się tez ze można odnowić zniszczoną skórę butów niemal do nówki. Może się pobawię w szewca w zimowe wieczory.
    • dotera Re: Naprawa obuwia 02.12.25, 21:59
      Do szewca raz zaniosłem,zeby kawałek zszył. Wział dwie stówy i nie mam pojęcia czemu zaczeły przeciekać nie mająć zadnej dziury. Wczesniej nie przeciekały. Teraz tego typu usługi są drogie i marnej jakości. Będzie wracać idea złotych rączek, która została zapomniana po zarzucenia rynków tanią konsumpcją plastiku. To będzie najważniejsza umiejętność na przyszłość zostać złotą rączką.
      • dotera Re: Naprawa obuwia 02.12.25, 22:09
        W PRL kazdy mężczyzna musiał mieć zestaw narzędzi i podrecznik do majsterkowania. Pozniej to zanikło, bo albo trzeba ekspertów zeby cokolwiek naprawić, albo taniej kupić. Teraz nadejdą czasy ze nie będzie ludzi do tego typu usług.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka