godhen 21.11.08, 11:04 proszę czy komuś z was pomógł wyciąg na kręgosłupie szyjnym - Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaczek-59 Re: wyciąg 21.11.08, 20:52 Jeśli mowa o wyciągu na pętli Glissona to mnie zaszkodził. Obecnie stosowane są subtelniejsze techniki rehabiliatcji oparte na osteopatii . Mechaniczny wyciąg na pętli bez wyważenia obciążenia w stanch zaawansowanej dyskopatii jest niewskazany. Odpowiedz Link
bogdanbn Re: wyciąg 22.11.08, 15:25 Czemu nie opisałaś schorzenia na "naszych chorobach", tam była jakaś dziewczyna po wyciągu. Ja pisałem nie dawno, też z dziewczyną z Krakowa. Miała właśnie wyciąg na szyjny, nie wiem jakiego typu. W każdy razie, też jej nie pomógł. Jaką masz dyskopatię? Może mógłbym Ci pomóc podając namiary na tych "szyjowców" co już są po zabiegu. W razie czego pisz na maila, bo tu nie często zaglądam Zdrówka bogdan bogdanbn@gazeta.pl Odpowiedz Link
godhen Re: wyciąg 22.11.08, 21:31 chodzi o moją córkę koń ją zrzucił 07.10.08 doznała skręcenia kręgosłupa szyjnego miała naruszone mięśnie i ścięgna to jej wyniki tomografia komputerowa kręg.szyjnego na pziomie C4 - C5 widoczna niewielka tylna centralna wypuklina pierścienia włóknistego bez cech ucisku na struktury wewnątrzkanałowe no i rezonans magnetyczny odcinka piersiowego Pośrodkowe protruzje tarcz m-k Th4 - Th5 i Th5 - Th6 dyskretnie modelujące worek oponowy za tydzień ma włąsnie mieć wyciąk i masaż czy ktoś z was miał podobne problemy Odpowiedz Link