lucyna_n 10.07.09, 22:38 na punkcie odradzania benzo wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6808325,Jackson_zamordowany__Czekamy_na_wyniki_autopsji.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 22:59 nie wierzę w to. podobnie, jak nie wierzę w mord na Marilyn, czy w Elvisa Wiecznie Żywego, który się skrył na bezludnej wyspie. po śmierci takich ludzi, świat ma często tendencje do szukania czegoś, czego nie ma, dopatrywanie się tajemnic, spisków - takie działania w jakiś sposób przedłużają życie idoli, powiększają rozmiar legendy. /a pan szef policji z Los Angeles ma teraz przy okazji swoje pięć minut światowej sławy./ Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:08 nie o morderstwo mi chodzi, bo też uważam że nikt go nei zamordował, tylko że tymi benzo sie wykonczył,oczywiśce nie umarł od przedawkowania za pomocą 10 tabletek, ale po prostu wykończyło go to gówno w koncu po jakimś, zapewne długim czasie. Wogóle to miał w sobei coś takiego że od razu widać bylo że cierpi na silne lęki, takie jest w każym razie moje odczucie. Coś w nim było takiego "znajomego". Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:10 lucyna_n napisała: > nie o morderstwo mi chodzi, bo też uważam że nikt go nei zamordował, tylko że > tymi benzo sie wykonczył,oczywiśce nie umarł od przedawkowania za pomocą 10 > tabletek, ale po prostu wykończyło go to gówno w koncu po jakimś, zapewne długi > m no to moja opinia jest identyczna. jeśli rzeczywiście tyle tego w niego pakowano, od tylu lekarzy miał te recepty - no to zdrowego konia , by wykończyło toto, a on najzdrowszy nie był. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:14 sąd go uniewinnił, mnie się wydaje że on to był takie duże dziecko, nie wierzę w te pedofilie. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:20 lucyna_n napisała: > mnie się wydaje że on to był takie duże dziecko, nie wierzę > w > te pedofilie. a ja jestem w stanie uweirzyc wlasnie dlatego i jeszcze bardzo dobrze pamietam jeden jedyny wywiad, ktory widzialam z nim pani oprah z nim gadala i opowiadal w nim wlasnie o dzieciach o bliskosci o wspolnym spaniu, jakie ono jest cudowne z dziecmi oczywiscie ze to najwiekszy i najbardziej oczywisty wyraz milosci do dzieci, cudownych, czystych i nawet nie chodzi mi o to, ze to nieprawda tylko ze widac bylo, ze nawet przez mysl mu nie przyjdzie, ze moze to byc niestosowne ze nie rozumie o co moze chodzic "spoelcznestwu", ktore na niego najezdza a to juz niebezpieczne jest bardzo Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 09:36 > i opowiadal w nim wlasnie o dzieciach > o bliskosci > o wspolnym spaniu, jakie ono jest cudowne > z dziecmi oczywiscie > ze to najwiekszy i najbardziej oczywisty wyraz milosci > do dzieci, cudownych, czystych > > i nawet nie chodzi mi o to, ze to nieprawda > tylko ze widac bylo, ze nawet przez mysl mu nie przyjdzie, ze moze to byc > niestosowne > ze nie rozumie o co moze chodzic "spoelcznestwu", ktore na niego najezdza > > a to juz niebezpieczne jest > bardzo no bo spoleczenstwo owladniete mania seksualna, widocznie ma takie skojarzenia. lapcie zlodzieja i chleb co na mysli . Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 09:37 przepraszam, manie, raczej obsesja i kompulsja seksualna. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 09:47 > no bo spoleczenstwo owladniete mania seksualna, widocznie ma takie skojarzenia. > lapcie zlodzieja i chleb co na mysli . no i niech ma ale jest roznica pomiedzy powidzielaniem jakiegos podejscia a przyjmowaniem do wiadomosci, ze ktos ma podejscie inne ja w nim nie widzialam nawet cienia rozumienia sytuacji (ale zastrzegam, ze ogladalam to sama dzieckiem bedac) i uwazam, ze to niebezpieczne jest bo jesli nie slyszysz, ze ktos uwaza cie za pedofila i nie widzisz co doprowadzilo do takiej sytuacji to w skrajnym przypadku nie bedziesz tez slyszal sprzeciwu, gdy bedziesz komus reke w majtki wsadzal bo w koncu z milosci to robisz, wiec nie ma problemu jak u maska on w koncu zawsze, tylko i wylacznie, pomaga ludziom Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 09:57 ci co wsadzaja to niby niedoinformowani? potepienie pedofili jest i pedofila trzyma sie mocno. raczej to dowod pana majkela ze nie mial sklonnosci seksualnych, skoro w kraju procesow i odszkodowan, obsesji seksualnych, powiedzial publicznie ze dzieci lubi. jeden pan powiedzial ze bal sie podniesc dziecko z kaluzy ktore lezalo i nie moglo sie podniesc, a opiekunowie daleko, bo jeszcze go do sadu dadza. zreszta czy on wyglada na istote seksualna? Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:01 nimfor napisał: > ci co wsadzaja to niby niedoinformowani? potepienie pedofili jest i pedofila > trzyma sie mocno. raczej to dowod pana majkela ze nie mial sklonnosci > seksualnych, skoro w kraju procesow i odszkodowan, obsesji seksualnych, > powiedzial publicznie ze dzieci lubi. jak wolisz dla mnie, w tym konkretnym przypadku, to byl objaw maskianski > zreszta czy on wyglada na istote seksualna? a na osobe, ktora je i wydala wygladal? przeciez z zewnatrz sam plastik, a powietrzem nie mogl zyc przez (powiedzmy) 20 lat Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:10 ale potrzeba seksualna, zwlaszcza z wiekiem w hierarchi potrzeb jest na koncu, a jedzenia na poczatku. droga pani, byl wyrok sadu i nic mu nie udowodniono. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:19 nimfor napisał: > byl wyrok sadu i nic mu nie udowodniono. a pan olewnik sie sam porwał i przykul do sciany Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:23 a czy dziewczynka czy chlopiec mieli rozszarpane narzady plciowe? w ameryce ciagle sa procesy. teraz matka dzieci majkela bedzie procesowac sie o kase, choc niby czemu, ale jest okazja to sie procesuje. jackson pomagal roznym dzieciom z marginesu i domow dziecka. a taki tatus co wode chlal , albo wiezieniu siedzial, i los dziecka go gowno interesowal, raptem ma wspaniala okazje sie zainteresowac i wyludzic troche kasy przed sadem. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:45 > w ameryce ciagle sa procesy. owszem a wyroki nie wydaje nawet "sad", tylko przysiegli czyli widzowie mtv Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:48 a czemu mtv, a nie sluchacze jakiegos kaznodzieji, to najbardziej religijny kraj na swiecie. i w dodatku z purytanizmu wyrasta. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:50 nimfor napisał: > a czemu mtv, bo w mtv sa rezyserzy, a na sali rozpraw adwokaci wiec roznicy nie ma zadnej zadnej Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:53 wszystko spisek, gra pozorow, zeby pedofilowi niecnemu pozwolic cmychnac, a pedofil on bo na pudlu tak napisano ze pedofil Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:54 nimfor napisał: > wszystko spisek, gra pozorow, zeby pedofilowi niecnemu pozwolic cmychnac, czuje sie w tej dyskusji jak odpowiednik Dolora, ale trudno Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:07 podobno 10 tabletek xanaxu codziennie przed zasnieciem bral a potem pisza, ze to takie trudne byc gwiazda i wlasciwie nie ma czego zazdroscic tia... Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:09 ja uważam i zawsze tak uważałam że to był bardzo bardzo nieszczęśliwy człowiek. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:13 lucyna_n napisała: > ja uważam i zawsze tak uważałam że to był bardzo bardzo nieszczęśliwy człowiek. nieszczesliwy czloiwek, ktory mogl jednak przy swojej swicie pozwolic sobie na cpanie i umarl nie meczac sie lat np. 90 czy to nie luksus? kazdemu jest to dane? Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:15 nie wiem czy "udało " ci się kiedyś uzależnić od substancji psychoaktywnej, mnie się to niestety przydarzyło, powiem tak, trudno sobie wyobrazić coś koszmarniejszego. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:22 lucyna_n napisała: > nie wiem czy "udało " ci się kiedyś uzależnić od substancji psychoaktywnej, mni > e > się to niestety przydarzyło, powiem tak, trudno sobie wyobrazić coś > koszmarniejszego. i wlasnie o to mi chodzi niekotrzy musza z tym walczyc a niektorzy moga isc z pradem do konca Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:37 ale już samo bycie w trakcie uzależnienia jest koszmarem, o próbie wyjścia ktora jest koszmarem koszmarow już nie mowię. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:40 a wogóle Nienill, wiesz Ty za mloda jesteś, to idol sprzed wielu lat, ja sobie myślę że ludzie w Twoim wieku wogóle nie czają bazy o co chodzi z tym MJ. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:46 lucyna_n napisała: > a wogóle Nienill, wiesz Ty za mloda jesteś, to idol sprzed wielu lat, ja sobi > e > myślę że ludzie w Twoim wieku wogóle nie czają bazy o co chodzi z tym MJ. i ktos tu pisal, ze Lucyna ludzi nie obraza... Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:17 nie męcząc się? w moim przekonaniu całe życie od dziecka się męczył, aż zamęczył. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:34 duże, nieśmiałe, nieszczęśliwe dziecko, podmordowany nie tylko przez prochy i operacje, ale i oskarżenia nigdy nie udowodnione. a, gdy , np. był wśród publiki, nie zauważyłam jakiegoś gwiazdorstwa na luzie - pozdrawiał ludzi, ale z takim uśmiechem nieśmiałym, widać było, że on nie ma zwykłej idolom pewności siebie, że jest jakiś taki zawstydzony - zawsze mi go żal było, gdy tego typu filmiki, zdjęcia oglądałam. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: nie bez racji mam tę obsesję 10.07.09, 23:43 to mogłabyć ewentualneie tylko poza, nie wiem, a może ja po prostu nie chcę przyjąć pewnych rzeczy nawet tylko w podejrzenie. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 00:01 poza to by mogła być, ale aż tyle lat udawania ? jak z tą Oprah gadał też tak się zachowywał, wg mnie, nieśmiale. no i ci co go znali to samo mówią Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 09:48 to jest ciekawe www.youtube.com/watch?v=je1KOcBYGjM Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 09:58 ładne przypomnialo mi sie te kilka chwil poczucia jednosci w czasie jednej z pielgrzymek papieza poprzedniego Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:03 o ten to dopiero maskowal pedofili Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:05 nimfor napisał: > o ten to dopiero maskowal pedofili wiem i pamietam o tym :-) Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:24 nimfor napisał: > o ten to dopiero maskowal pedofili jasne. bo zło jest wszędzie, tylko je wywęszyć - co nie, drogi panie ? Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:26 biedak o aferach w kosciele nie wiedzial amerykanskim zapewne wczesniej. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:32 nimfor napisał: > biedak o aferach w kosciele nie wiedzial amerykanskim zapewne wczesniej. po prostu był złym człowiekiem, fałszywą, podłą łajzą - tak ? czy Ty w ogóle na całym świecie widzisz choć jedną osobę, którą nazwałbyś dobrym człowiekiem ? Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:36 to juz insynuacja obslizgla. majkel klakson byl dobrym czlowiekiem Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:42 nimfor napisał: > to juz insynuacja obslizgla. majkel klakson byl dobrym czlowiekiem już lepiej nie mów o obślizgłych insynuacjach, bo to, co ostatnio tu wyczytałam, to dopiero była obślizgłość. rzyg, rzyg. /a , w zasadzie obślizgłść na obślizgłości obślizgłością poganiająca./ ale jak dostrzega się, Ty widzisz to, co Ci pasuje, a nie to , co jest. Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:44 oczywiscie, jestem zly i spatatologizowany jak same zlo spatologizowane Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:49 nimfor napisał: > oczywiscie, jestem zly i spatatologizowany jak same zlo spatologizowane o. to jest takie charakterystyczne - nikt tak nie powiedział, ale Ty już z siebie robisz ofiarę cudzych słów. na pocieszenie - wielu tak tu robi. ja też. ale to jest wkurwiające. jesteś z lekka spatologizowany, ale nigdy nie powiedziałam, że zły. walnięty nieco i tyle. jak każdy tu chyba. Odpowiedz Link
nimfor Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:51 trzy wpisy i trzy wady moje. hmm. a ja gdzie powiedzialem ze wszyscy sa zli? Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:54 nimfor napisał: > trzy wpisy i trzy wady moje. hmm. a ja gdzie powiedzialem ze wszyscy sa zli? nigdzie. za to co innego robisz. tu już nie będę o tym gadać. idę spać . dobranoc. Odpowiedz Link
nienill Re: nie bez racji mam tę obsesję 11.07.09, 10:49 > czy Ty w ogóle na całym świecie widzisz choć jedną osobę, którą > nazwałbyś dobrym człowiekiem ? a fuj tak personalnie przypierdalac? nieładnie, Elegancka Pani, nieładnie Odpowiedz Link
nimfor pudel nadaje 11.07.09, 17:55 www.pudelek.pl/artykul/18374/zrobil_sobie_smiertelny_koktajl_z_lekow/ bral tylko kilka tabletek benzo Odpowiedz Link
nienill Re: pudel nadaje 11.07.09, 18:04 myslalam, ze ten "pudel" to taki "przyslowiowy" a nie ze _naprawde_ tam zagladasz Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie plejada nadaje 12.07.09, 04:19 nimfor napisał: > www.pudelek.pl/artykul/18374/zrobil_sobie_smiertelny_koktajl_z_lekow/ > > bral tylko kilka tabletek benzo na portalu TVN-u zebrali wszystko w jednym miejscu. www.plejada.pl/104,,start,1,michael_jackson_nie_zyje,raport.html Odpowiedz Link
singapurkaa Re: plejada nadaje 12.07.09, 10:41 Dzięki Olga za linka:) Muszę się wypowiedziec... Co do rzekomej pedofilii Michaela to sprawa jest już dawno wyjaśniona. Po pierwsze został uniewinniony, a po drugie - dla mnie najbardziej wiarygodne - chłopak przyznał się, że oskarżył Michaela pod wpływem ojca, który chciał wyłudzic kasę od gwiazdy! To jest dopiero chujowizna! Poza tym ja osobiście uważam, że w Jacksonie było coś neurotycznego... był raczej skromny i nieśmiały podczas wywiadów. To normalne, że człowiek, który osiąga coś więcej niż reszta społeczeństwa, a tym samym wyróżnia się musi się w jakiś izolowac od ludzi, ponieważ nic dobrego go z ich strony nie spotka... To co spływało całe lata rynsztokiem tabloidów, brukowców i niestety też wiarygodnych mediów typu CNN czy BBC (wydawałoby się, że wiarygodnych) zrobiło spustoszenie w psychice Michaela oraz skłoniło wielu ludzi do myślenia o nim w kategorii pedofila, rozsypującej się twarzy i gościa, który wymachiwał własnym dzieckiem w oknie. Wiadomo, że zażywał leki przeciwdepresyjne (od momentu kiedy pojawiły się zarzuty o molestowaniu). Wcale się nie dziwię. Ja pewnie wpadłabym w deprechę, z której już nigdy bym nie wyszła. Leki uśmierzające ból oraz nasenne czy uspokajające miały mu pomóc uśmierzyc ból duszy. Chciał się zrelaksowac, a pewnie pod wpływem takiego ciśnienia z zewnątrz nie potrafił w sposób naturalny. Rozumiem, że mógł sie uzależnic. Ja sama wiem co wyczyniam podczas depresji. Sama funduję sobie koktail z leków, albo myślę, że najlepiej byłoby wziąc coś, zasnąc głęboko (podczas depresji w ogóle nie mogę zasnąc) i najlepiej już się nie obudzic. Zainteresowałam się Michaelem bardzie kiedy wyczytałam ile miał ze mną wspólnych medykamentów... antydepresanty, uspokajacze, nasenne... Ja żyję, on już nie:( Ale sądzę, że gdybym była poddawana takiej presji już dawno by mnie nie było. Uważam tylko, że nie było w jego otoczeniu nikogo kto by rozsądnie nim pokierował, lekarze pozwolili mu się wykończyc, to była swoista autodestrukcja... Tak jak napisała gdzieś wyżej Olga chujowizna. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: plejada nadaje 12.07.09, 13:23 też czułam zawsze ten neurotyzm Jego. to taka stara prawda, że swój swego łatwiej pozna. Odpowiedz Link