• pantea Re: gniazdka 26.10.06, 17:25
      my też zaszaleliśmy z ilościa gniazdek:
      są 2 w łazience,
      6 w kuchni z jadalnią
      po ok. 30 w trzech (w każdym po 10) pokojach
      i chyba 5 na korytarzu
      Czyli też około 43
      Wydaje mi sie, że to dobry pomysł.
      • pantea Re: gniazdka 26.10.06, 17:30
        i jeszcze kilka gniazdek sieciowych, Bo mąz chce sobie z interenetem po domu
        chodzić ;)
        • pantea bezpiecziki 26.10.06, 17:31
          i jeszcze chce powiedzieć,że bezpieczników też ma być dużo... chyba z 8
          A straszyli nas że 18
          nie wiem na ilu się ostatecznie skończy
    • jaka.to.melodia 42 gniazdka... 28.10.06, 20:41
      No i jak już podłączysz te wszystkie urzadzenia i zaczniesz z nich jednocześnie korzystac to nie zapomnij wcześniej wymienic bezpiecznika na jakiś porządnej grubości gwóżdż.
    • ernest29 Re: Prośba do elektryków fizyków gniazdka cd. 29.10.06, 12:37
      Szanowni internauci, proszę o radę. Robię remont pokoju syna, w którym jest
      jedno gniazdko z2 dziurkami po 1 stronie pokoju. Na podłodze 3 przedłużacze. Do
      1 z nich podłączona jest listwa komputerowa 5 dziurkowa, tu syn podłączył
      komputer, drukarkę itd. Teraz zamierzam zamontować w ścianie listwę modułową 5
      dziurkową to podłączenia tego komputera i akcesoriów do niego należących. Czy w
      związku z tym do tego gniazda modułowego ( zwykła ramka 5 dziurkowa) należy
      podłączyć ten przedłużacz przepięciowy czy nie. Może są specjalne gniazda -
      listwy do komputera? Czy do takiego gniazda będę mogła podłączyć telewizor?
    • zoneo Re: gniazdka 04.11.06, 18:56
      ja mam w salonie 6 podwojnych i w tym 4 nie uzywane (jedynie do odkurzacza)salon
      ma 50 m.kw. a kuchnianad blatem 3 podwójne jedno nie uzywane nad szafkami
      gornymi 4 podwojne do lodówki okapu i halogenow wszystkie ...chyb...a.. zajete
      nawet nie wiem bo juz dawno nie bylo tam zagladane :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka