pantea Re: gniazdka 26.10.06, 17:25 my też zaszaleliśmy z ilościa gniazdek: są 2 w łazience, 6 w kuchni z jadalnią po ok. 30 w trzech (w każdym po 10) pokojach i chyba 5 na korytarzu Czyli też około 43 Wydaje mi sie, że to dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
pantea Re: gniazdka 26.10.06, 17:30 i jeszcze kilka gniazdek sieciowych, Bo mąz chce sobie z interenetem po domu chodzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pantea bezpiecziki 26.10.06, 17:31 i jeszcze chce powiedzieć,że bezpieczników też ma być dużo... chyba z 8 A straszyli nas że 18 nie wiem na ilu się ostatecznie skończy Odpowiedz Link Zgłoś
jaka.to.melodia 42 gniazdka... 28.10.06, 20:41 No i jak już podłączysz te wszystkie urzadzenia i zaczniesz z nich jednocześnie korzystac to nie zapomnij wcześniej wymienic bezpiecznika na jakiś porządnej grubości gwóżdż. Odpowiedz Link Zgłoś
ernest29 Re: Prośba do elektryków fizyków gniazdka cd. 29.10.06, 12:37 Szanowni internauci, proszę o radę. Robię remont pokoju syna, w którym jest jedno gniazdko z2 dziurkami po 1 stronie pokoju. Na podłodze 3 przedłużacze. Do 1 z nich podłączona jest listwa komputerowa 5 dziurkowa, tu syn podłączył komputer, drukarkę itd. Teraz zamierzam zamontować w ścianie listwę modułową 5 dziurkową to podłączenia tego komputera i akcesoriów do niego należących. Czy w związku z tym do tego gniazda modułowego ( zwykła ramka 5 dziurkowa) należy podłączyć ten przedłużacz przepięciowy czy nie. Może są specjalne gniazda - listwy do komputera? Czy do takiego gniazda będę mogła podłączyć telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
zoneo Re: gniazdka 04.11.06, 18:56 ja mam w salonie 6 podwojnych i w tym 4 nie uzywane (jedynie do odkurzacza)salon ma 50 m.kw. a kuchnianad blatem 3 podwójne jedno nie uzywane nad szafkami gornymi 4 podwojne do lodówki okapu i halogenow wszystkie ...chyb...a.. zajete nawet nie wiem bo juz dawno nie bylo tam zagladane :) Odpowiedz Link Zgłoś