zawsze_rzeszowszczyzna Czuma: moi koledzy są absolutnie niewinni 06.10.09, 12:35 Rzeszowska prokuratura miała słabiutką konferencje, od razu widać że każdy sąd uniewinni Kamińskiego, zarzuty to lipa i zemsta, to widać, słychać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_rzeszowszczyzna Cosa Nostra 06.10.09, 12:37 tak działa mafia sycylijska, jak złapią mafiowego kolesia to każe się tego który złapał i złapanego, ten sam mechanizm Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Sejm powinien uchwalic, ze nie wolno 06.10.09, 12:45 Sejm powinien uchwalic, ze nie moga organa rzadowe dzialac przeciwko partii, ktora rzadzi! Odpowiedz Link Zgłoś
as9943 Funk pub zaniecha działania na rzecz dobra państwa 06.10.09, 12:57 podlega karze do lat 8. Tak stanowi prawo.Czy chlebo i drzewiecki są funkcjonariuszami publicznymi? Czy chlebo i drzewiecki opóżniali działania na rzecz ustawy wprowadzajacej opłaty a więc przeciwko państwu? Jakie kary ponieśli chlebo i drzewiecki? są w PO są posłami o sprawach karnych nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: Funk pub zaniecha działania na rzecz dobra pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 13:25 Myślałem, że jakiś nowy lokal otworzyli w Szczecinie "Fuk pub" ;) Asie, ty nie pisz takich rzeczy że pobieranie opłat to jest działanie na rzecz dobra państwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Funk pub zaniecha działania na rzecz dobra pa 06.10.09, 13:35 Przyznam sie, ze pamietam, jak rzad blokował akcyzami przywozenie uzywanych aut i co... przyjezdzały skladaki, a panstwo mialo mniej z z cła i podatku - zas ludzie auta ktore rozkrecano i skrecano... lub korupcje celników. W tym wypadku dzialalnosc pana Sobiesiaka powinna isc raczej legalnym lobbingiem, a nie kolezenskimi znajomosciami... Ale niestety w Polsce dalej funkcjonuje lepiej i sprawniej telefon do przyjaciela... Natomiast co do prowokacji uzywanej przez CBA, to słychac głosy z ktorymi sie po czesci zgadzam, ze gdy funkcjonariusz CBA bedzie nachodził i nachodził, moze nawet zaprzyjazniajac sie, a potem da szmal i... cap! To troche namawianie uczciwego do wziecia. Aczkolwiek nikt nie ma zastrzezen, gdy tak sie zrobi z handlarzami narkotyków... przyjdzie taki agent, bedzie mowił, ze potrzebuje, zeby mu zalatwic, to czlowiek zadzwoni do znajomego z PO lub posła, zalatwi i... ciach zlapia w aucie. Wtedy prowokacja ma sens... Pamietajmy, ze jak zdejma prowokacje, to chyba nie tylko wobec czlonkow partii i urzednikow jedniczesnie na stanowiskach, ale chyba takze wobec handlarzy narkotykow czy złodziei aut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Funk pub zaniecha działania na rzecz dobra pa IP: *.globalconnect.pl 06.10.09, 13:56 Nawet sobie nie zdajesz sprawy ile prowokacje CBA spowodowały w dziedzinie prewencji przed korupcją. Dziasiaj lekarz 5 razy się zastanowi zanim wezmie łapówkę to samo urzednik.Korupcja musiała pójść głebiej do podziemia.Jeżeli stanie się krzywda kamińskiemu potencjalni dawacze i odbieracze dostaną sygnał że bedzie mozna robić to swobodniej.Nie bedzie udawanych pacjentów czy podstawionych petentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pet Re: Funk pub zaniecha działania na rzecz dobra pa IP: *.wroclaw.mm.pl 06.10.09, 14:17 Zgadzam się z Tobą, ale niestety Kamińskiego będą chcieli wykończyć. W naszym kraju załatwiactwo jest powszechnie akceptowalne, bo tak było przez lata i póki się paru znanych mord nie wsadzi za to do pudła, ludzie nie będą rozumieli za co i po co się ich łapie. Koperta, koniaczek i inne "prezenty" tak wrosły w naszą mentalność, że wielu zadziwionych jest, kiedy prokurator stawia im zarzut. Przecież ja tylko chciałem podziękować - hehehe. Szkoda mi Kamińskiego, bo już go przeznaczyli do linczu, a pomimo zastrzeżeń do jego pracy, uważam że dobrze się na tym stanowisku sprawdzi. Jak Tusk wsadzi tam swojego człowieka, kumple będą kryci, bo CBA zajmie się ściganiem dorsza i tego typu spraw, wedle poleceń minister Pitery. Dumna będzie z siebie, że udało jej się nakryć posła na zakupie puszki piwa, bo mu akurat prywatna karta nie zadziałała. Ech, czasy idą ciężkie. Znów wałki kręcić będą bezkarnie, a przeciętnemu człowiekowi wmówią, że świat jest piękny a Polska idzie w jedynym słusznym kierunku. Cóż, przeżyliśmy komunę, przeżyjemy i Tuskolandię. Kiedyś mam nadzieje, znajdzie się ktoś, kto pogoni go w cholerę i weźmie się w cywilizowany i fachowy sposób za robotę jaką powinien wykonywać polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Kalendarium Kamińskiego inne niż Tuska TOKFM IP: *.globalconnect.pl 06.10.09, 14:12 Przedstawiciel Min finansów wypowiedział się publicznie że obejscie opłat jest ok.Czyżby i tam siegnęły macki Odpowiedz Link Zgłoś
korfi To PiS powinie kibicować a jakoś panikuje 06.10.09, 14:25 PiS z takiego samobóje powinien się cieszyć i zacierac ręce. A dzis wszyscy z PiSu koniecznie chcą ochronić PO przed tym ciosem. Nie tyle lekko podejrzane co jakoś nielogiczne. Chyba że jednak to strata jednej z armat PiSu. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
as9943 Re: To PiS powinie kibicować a jakoś panikuje 06.10.09, 14:30 Likwidacja CBA to przyzwolenie na korupcję to z czego ma się PIS cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Re: To PiS powinie kibicować a jakoś panikuje 06.10.09, 15:07 Myslę że mają to w dupie. Jak rozpieprzali cały wywiad i kontrwywiad to się cieszyli. (tak, tak, wiem. stara agentura. pieprzenie kotka) ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
grzesprezydent Re: Jak zatrzymają Kamińskiego to bedzie samobój 07.10.09, 21:03 na ten błąd polityczny czekałem i dlatego cieszę się podwójnie, raz że nie będzie Kamińskiego dwa, ze Rudy za to zapłaci Odpowiedz Link Zgłoś