Dodaj do ulubionych

14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ...

30.10.09, 16:53
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • minkat 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 30.10.09, 17:37
      Efekt braku porzadnej edukacji seksualnej: dziewczynce nikt nie powiedzial, ze
      powinna isc do szpitala, na policje, ze gwalt to gwalt i nie jej wina,ze ma
      prawo nie rodzic tego dziecka(ciekawe kto sie nim teraz zajmie?) itd.

Do wszystkich pustakow: edukacja seksualna to nie talko opowiadanie o
      pozycjach, ale przede wszystkim o zapobieganiu ciazy, prewencja przemocy
      seksualnej. Bo dziewczynie nikt nie powie, ze ma prawo powiedziec "nie", a
      potem jest gwalt, tylko, ze sama sie pchala, to teraz ma.
      • Gość: Dr humbolt Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.chello.pl 30.10.09, 17:42
        Czekam na autorytet moralny reżysera Zanusiego , chciałbym usłyszeć jego opinie
        o tej.....13 latce
        • Gość: miś Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.09, 17:45
          nie usłyszysz, bo gwałciciele nie byli nikim ważnym.
      • ja22ek Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 30.10.09, 17:51
        Tu nie brak edukacji seksualnej jest problemem. To co napisałaś
        można na godzinie wychowawczej czy zajęciach "socjalizujących" w
        pięć minut powiedzieć! Z tego co wiem, to o prawach jednostki mówi
        się w dzisiejszych czasach od przedszkola.

Przygnębiający jest brak więzi tej dziewczyny z rodzicami.
        • krystin3 Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 30.10.09, 18:05
          > Przygnębiający jest brak więzi tej dziewczyny z rodzicami.
          >
          To akurat jest normalne w naszym kraju. Obawiam się, ze 90%
          trzynastolatek miałoby problem z opowiedzeniem rodzicom o zajsciu.
          • Gość: js Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.chello.pl 01.11.09, 23:15
            co do osłabienia więzi to ma ona miejsca nie tylko w tego typu
            relacjach
        • Gość: K Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:10
          > Tu nie brak edukacji seksualnej jest problemem.
          Masz rację - problem jest w kulturze. Nasze społeczeństwo przyznaje mężczyznom prawo do traktowania kobiet jak przedmioty - więc są tego efekty. To tych chłopców (nazywanie mężczyznami kogoś tak nieodpowiedzialnego moim zdaniem jest nieadekwatne) należałoby edukować już od przedszkola. Natomiast edukowanie dziewczyn nie jest wyjściem - to nie dziewczyna jest winna, że nie wie co zrobić gdy ją zgwałcą. Takie coś jak gwałt w ogóle nie powinno być dopuszczalne, a niektórzy tu piszą jakby to było normalne zachowanie, albo nawet, że może ona sama tego chciała! (choć pewnie dla większości mężczyzn jest... :( )
          Nie jej rolą jest mówienie "nie". To oni nawet nie powinni pomyśleć o możliwości potraktowania dziewczyny w taki sposób...
          • osmin.1 Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 30.10.09, 23:16
            Gość portalu: K napisał(a):

> Takie coś jak gwałt w ogóle nie powinno być dopuszczalne, a niektórzy

Nie jest...

> tu piszą jakby to było normalne zachowanie, albo nawet, że może ona sama tego
            > chciała! (choć pewnie dla większości mężczyzn jest... :( )
            > Nie jej rolą jest mówienie "nie".

Otóż nie. Powiedzenie "nie" jest podstawą. Teraz to sobie może mówić, że był gwałt - nie sposób tego udowodnić. Zresztą w ogóle trudno to udowodnić w sytuacji "słowo przeciw słowu".

> To oni nawet nie powinni pomyśleć o możliwośc
            > i potraktowania dziewczyny w taki sposób...

Dlaczego? Jeśli wygląda dojrzale, to nie sposób nie pomyśleć. Oczywiście co innego się przespać. Zawsze w razie wątpliwości lepiej poprosić o dowód tożsamości. ;)
            • hugow Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 31.10.09, 08:33
              obcowanie cielesne z dzieckiem poniżej 15 lat zawsze jest
              przestępstwem - więc jej "nie" nie miało tu znaczenia
              moim zdaniem każde pozamałzeńskie obcowanie seksualne pełnoletniego
              z niepełnoletnim powinno być traktowane jako gwałt. Skoro osoba nie
              ma pełnej zdolności do czynności prawnych (a przed 18 rokiem nie ma)
              jej "chęć" w kwestii zbliżenia seksualnego nie ma żadnego znaczenia
              i każdy pełnoletni wykorzystujący osobę poniżej 18 roku życia winien
              być traktowany jak gwałciciel - z definicji.
              • Gość: mi Paranoja IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 12:27
                Amerykanie tak maja i jezeli tatus swojej 17,5 letniej corki nie lubi jej
                18-letniego chlopaka, to moze go oskarzyc o gwalt i chlopak zostanie przestepca
                seksualnym, a tymsamym ma skopane zycie. To jet paranoja.
              • osmin.1 Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 31.10.09, 15:04
                hugow napisał:

> obcowanie cielesne z dzieckiem poniżej 15 lat zawsze jest
                > przestępstwem - więc jej "nie" nie miało tu znaczenia
                > moim zdaniem każde pozamałzeńskie obcowanie seksualne pełnoletniego

Czyli małżeńskie obcowanie już nie? ;>

> z niepełnoletnim powinno być traktowane jako gwałt. Skoro osoba nie
                > ma pełnej zdolności do czynności prawnych (a przed 18 rokiem nie ma)
                > jej "chęć" w kwestii zbliżenia seksualnego nie ma żadnego znaczenia

Ja akurat uważam, że w każdej sprawie powinno się badać świadomość i dojrzałość osobnika oraz stan faktyczny (czy doszło do gwałtu, czy nie). I jeżeli dojrzałość jest wystarczająca i gwałtu nie było, powinno się odstępować od karania.
                Nie powinno być tak, że laska daje wszystkim kolegom w szkole. Ale jak da dorosłemu, to zaraz dzieje jej się straszna krzywda.

> i każdy pełnoletni wykorzystujący osobę poniżej 18 roku życia winien
                > być traktowany jak gwałciciel - z definicji.

Totalna bzdura i zaciemnianie pojęć. Na tej samej zasadzie potem marchewka jest owocem...
              • samsabat Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 01.11.09, 02:18
                hugow napisał:

> Skoro osoba nie
                > ma pełnej zdolności do czynności prawnych (a przed 18 rokiem nie ma)
                > jej "chęć" w kwestii zbliżenia seksualnego nie ma żadnego znaczenia
                > i każdy pełnoletni wykorzystujący osobę poniżej 18 roku życia winien
                > być traktowany jak gwałciciel - z definicji.

Kobieta która ukończyła 16 lat i za zgodą sądu wyszła za mąz ma zdolność do
                czynności prawnych.( unieważnienie małżeństwa lub jego zaprzestanie nie pozbawia
                ją zdolności prawnej)
                Doucz się jak juz puszczasz formułki.
        • Gość: minkat Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.pools.arcor-ip.net 30.10.09, 23:17
          O tym sie nie mowi i nie bedzie mowilo, bo zadnemu katolickiemu nauczycielowi
          nie przejdzie przez gardlo slowo "seks". Przeciez nastolatki nie maja o nim nic
          wiedziec, a jak taka naiwna dziewczynka znajduje sie nagle w sytuacji sam na sam
          z jakims facetem, to daje ze soba zrobic wszystko i jest przekonana, ze sama
          sobie jest winna.

Ale fakt- to, ze jej rodzice nic nie wiedzieli to straszne.
      • bratprezydenta Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 30.10.09, 21:29
        Niezłą bajkę opowiadają, pewnie niedługo zaczną opowiadać że jak
        wiekszość 14 latek marzyła o erotycznym trójkącie z dwoma napalonymi
        ogierami.
      • hugow to efekt edukacji seksualnej 31.10.09, 08:28
        to efekt edukacji seksualnej jaką przeszli gwałciciele
        18 i 24 lat - na tyle dorośli aby wymierzyć im jedynie słuszną w tym
        przypadku karę (karę śmierci - bo za obcowanie pozamałżeńskie taka
        kara jest właściwa a też za gwałt tym bardziej - należy się śmierć)
        • samsabat Re: to efekt edukacji seksualnej 01.11.09, 02:21
          hugow napisał:

> to efekt edukacji seksualnej jaką przeszli gwałciciele
          > 18 i 24 lat - na tyle dorośli aby wymierzyć im jedynie słuszną w tym
          > przypadku karę (karę śmierci - bo za obcowanie pozamałżeńskie taka
          > kara jest właściwa a też za gwałt tym bardziej - należy się śmierć)

Prawdziwy chrześcijanin podobno nie jest za karą śmierci, więc się zdecyduj kim
          jesteś.
      • Gość: chlop Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: 85.202.105.* 31.10.09, 11:07
        przepraszam bardzo ale mam pytanie. czy mozliwe jest w ciazy aby cwiczyc na
        wf'ie zaliczac testy sprawnosciowe "z brzuchem" ?

czy to w ogole mozliwe? ja wyobrazam sobie kobiete, dziewczyne w tym wypadku,
        rodzaca ale z duzym brzuchem. czy ja dobrze mysle czy to dziecko to jakis
        wczesniak? albo u tak mlodej dziewczyny inaczej sie ciaza rozwija?
        • Gość: im Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 12:24
          To moze glupi przyklad, ale pewna amerykanska aktorka, Hunter Tylo, wywalona z
          serialu za zajscie w ciaze procesowala sie z producentami tegoz serialu i
          pojawila sie w sadzie w OSMYM(8) miesiacu ciazy nie wygladajac nawet na trzeci.
          Nic po niej nie bylo widac. Widac sa kobiety po ktorych ciazy nie widac, to
          ulamek calej populacji, ale takie cos istnieje.
      • Gość: js Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.chello.pl 01.11.09, 20:31
        edukacja seksualna jest ważna, ale nie tylko tylko dodatkowo
    • anorektycznazdzira nawet jesli 30.10.09, 18:06
      Nawet jeśli to nie byłby gwałt (czy to się da udowodnić po takim
      okresie czasu?) to i tak będzie sprawa za jej wiek.
      I dobrze zresztą.
      • Gość: K Re: nawet jesli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:36
        Nawet jeśli nie zrobili tego siłą to i tak powinni byli pomyśleć co czynią i z kim.
      • Gość: fred Re: nawet jesli IP: 188.33.83.* 31.10.09, 12:38
        Byłbym może i w stanie uwierzyć, że nie był to gwałt. Jest jednak jedno ale.
        Musiałby być jeden facet. Wówczas mogę uwierzyć, że dziewczyna kochała / chciała
        stracić dziewictwo itp. Ale z dwoma facetami tak młoda dziewczyna? Jest to dla
        mnie nieprawdopodobne. Poza tym gdyby ci kolesie byli normalni to z całą
        pewnością nie zabierali by się do tak młodej dziewczyny we dwójkę. Moim zdaniem
        dziewczyna została zgwałcona.
    • welcometopoland [...] 30.10.09, 18:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • habibi888-pl 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 30.10.09, 18:23
      Ach gdzież są ci wszyscy grzmiący obrońcy prawa i moralności chcący wsadzić
      Polańskiego na dożywocie i wyrzucić klucz?
    • g.r.a.f.z.e.r.o 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 30.10.09, 19:25
      Idioci. W każdym razie przynajmniej jeden z nich.
      Ojcem może być tylko jeden. W przypadku drugiego to jest słowo przeciwko słowu.
      Ale idioci przyznali się od odbycia stosunku z osobą poniżej 15 roku życia, a
      to kwalifikuje się jako gwałt. Nawet jeśli sama chciała i rozporek rozpinała...

A tak przy okazji - fajnie wszyscy wkoło zawalili sprawę jeśli dziewczynie
      udało się przez 9 miesięcy uniknąć wykrycia, a potem urodzić w szkole. Kłania
      się nasza edukacja seksualna - nie mówię o tym że pomogła by na sam fakt tego
      gwałtu, ale ,nosz karwa, jakby dobrze ES nauczać to przynajmniej koleżanki by
      kogoś poinformowały że dziewczyna jest w ciąży, albo że właśnie rodzi.
      • Gość: cz Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 13:53
        Prawnie nie musieli wcale odbyć stosunku - tzw. "obcowanie" bez pełnego stosunku wbrew jednej ze stron też jest kwalifikowane jako gwałt.
        Są nieliczne przypadki, kiedy kobieta sama nie jest świadoma ciąży - zdarza się, że okres nie znika, brzuch nie uwydatnia się znacznie, ani nie dopadają typowo "ciążowe" dolegliwości.
        Eh, gdy czytam takie artykuły, to mam tylko nadzieję, że zostaną skazani na minimum 10 lat. Resztę już załatwią "koledzy" z celi, jak dowiedzą się za co tam trafili ;]
        • Gość: zen Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.chello.pl 01.11.09, 13:56
          docenią go, w kolejarza pójdzie
    • sedaluk 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 30.10.09, 19:35
      Ciekawe ile dziewczyn zostalo tam jeszcze zgwalconych przez tego
      18 i 24-latka.Ale tak to juz jest w tym zaklamanym katolandzie ze dziewczynom
      wbija sie do glowy, ze to one sa winne i nie maja odwagi sie komus
      poskarzyc.Bo przeciez Maryja byla zawsze dziewica.
      • Gość: K Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:34
        Ty też jesteś odrobinę skażony katolandem, bo skupiasz się na tym, co ona mogła zrobić i czego nie zrobiła, jakby źródło problemu było w niej. Tymczasem ona zachowała się normalnie, po ludzku; nie miała odwagi się przyznać, była skonfudowana - w końcu to tylko dziecko. Tymczasem źródło problemu jest w tych chłopcach, to oni zachowali się nieludzko i nagannie w najwyższym stopniu.

> Ciekawe ile dziewczyn zostalo tam jeszcze zgwalconych przez tego
        > 18 i 24-latka
        Ciekawe jest też to, jaki procent i mężczyzn chłopców kogoś w życiu zgwałciło lub nakłoniło do seksu wbrew woli, jak poważny jest to problem społeczny w naszym kraju...
        • Gość: mi Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.pools.arcor-ip.net 30.10.09, 23:32
          Tak, oni zachowali sie nagannie, ale gdyby seks nie byl w domu, szkole i
          kosciele tematem tabu, to moze by komus powiedziala. Bo by wiedziala, ze mozna i
          trzeba o czyms takim kogos powiadomic. A tak przez dziewiec miesiecy musiala
          sama sobie radzic. Biedne dziecko.

Skad ona ma wiedziec czy to na pewno byl gwalt, co ma teraz robic, jak ja
          potraktuje policja, szkola, rodzice, sasiedzi itd., jezeli wiadomo, ze to zawsze
          baba winna, bo prowokowala(?!). Lepiej nic nie mowic, bo bedzie jeszcze gorzej.
      • Gość: WB Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.09, 00:17
        tak? a ja dzisiaj w tramwaju jechałem z czterema 12-14-latkami, których
        zachowanie wskazywałoby raczej na puszczanie się na lewo i prawo - gdyby któraś
        zaszła, to na bank byłaby "zgwałcona"
        co wy ludzie macie we łbach... ślepi jesteście, ot co
        • Gość: mi Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 00:29
          Sa rozne nastolatki. Akurat te puszczalskie sa wyjatkowo glosne (te inne nie
          maja o czym opowiadac i to jet ta slynna milczaca wiekszosc).

Poza tym te puszczalskie zwykle nie zaliczaja wpad, wiem bo znalam takowe ze
          szkoly. Wiedza co robia.

Te szare myszki sa naiwne i latwo dadza sie zgwalcic, zaplodnic i wmowic sobie,
          ze to ich wina.

Takie glosne i uswiadomione raczej rzadko.

• Gość: Alal dziewczyny mogą być, głupie, dorośli nie IP: *.elartnet.pl 31.10.09, 10:26
          skoro mają 12- 14 lat, to są dziećmi niezależnie od tego jak wyglądają i się
          zachowują i każdy dorosły facet powinien wiedzieć, że seks z taką panną jest
          przestępstwem nawet gdyby sama mu zdejmowała spodnie, więc po co się głupio
          zastanawiać nad gwałtem, aby wsadzić ich do pierdla wystarczy fakt, że wogóle z
          nią odbyli stosunek seksualny.
    • aurita 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 30.10.09, 19:56
      Nie wyobrazam sobie samotnego porodu tego biednego dziecka ... :(
      Jak moglo sie stac ze nikt nie zobaczyl tragedii tej dziewczynki.
    • mamula66 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 30.10.09, 21:14
      Gosc Niedzielny powinien byc zadowolony: nie bylo morderstwa
      • Gość: cv Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni IP: *.as.kn.pl 31.10.09, 08:49
        I bardzo dobrze, ze nie było. Jeszcze lepiej by było gdyby urodziła w normalnych
        warunkach w szpitalu. Wrzucenie noworodka do kosza jest straszne.
    • abrahadabra Wiedzieli. Musieli widzieć. Nie ma bata. 30.10.09, 21:25
      Ciekawe tylko z jakiej rodziny była dziewczyna, a z jakich rodzin tych dwóch,
      właściwie jużcw...i...

Może powiedzmy wprost, że nikt nie chciał tego widzieć.
      Cudów nie ma, jest tylko dziadowska mentalność głupich nauczycielek, które
      cieszą się, że w takich Przelewicach mają pracę .
      • Gość: K Re: Wiedzieli. Musieli widzieć. Nie ma bata. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:43
        Tak, na pewno były poważne zaniedbania, to nie musiało tak wygladać, ale trzeba podreślić: winni nie są ani rodzice, ani nauczyciele. Winę ponoszą ci którzy zgwałcili.
        • abrahadabra oto praca pań pedagog z Przelewic... 30.10.09, 23:04
          Mam inny smaczek z Przelewic:
          W Przelewicach w ramach Projektu "Rodzina nade wszystko" organizowane były
          zajęcia warsztatowe dla rodzin i doradztwo pedagogiczne. Zajęcia prowadzone są
          przez pedagogów szkolnych: Natalię Kibałę i Teresę Cepę.
          "Na zajęciach panowała życzliwa i przyjazna atmosfera, sprzyjająca otwartej
          komunikacji i współpracy. W trakcie spotkań rodzice chętnie rozmawiali o swoich
          rodzinnych problemach i próbach wyjścia z trudnych sytuacji. Ich duża frekwencja
          i czynne uczestnictwo podczas warsztatów świadczą o tym, iż zajęcia spełniły
          swoją rolę. Pozwoliły także uporządkować i poszerzyć wiedzę na temat
          prawidłowych relacji pomiędzy rodzicami, a dziećmi."

http://www.przelewice.pl/aktualnosci/pokaz/217.dhtml

żenada.

P.S. Nie wiadomo czy to był gwałt. Seks z osobą, która nie ukończyła 15 roku
          życia, na pewno.
        • Gość: zen Re: Wiedzieli. Musieli widzieć. Nie ma bata. IP: *.chello.pl 01.11.09, 14:28
          wina i kara
    • uknown jak można nie zauważyć 9-miesięcznej ciąży?!! 30.10.09, 21:55
      Czy wszyscy wokół tej dziewczyny byli ślepi, głupi czy niedorozwinięci?!!!
      Rodzice, nauczyciele, koledzy, wszyscy w tym Przelewicach są aż tak bogobojni
      albo zidiociali, że rosnący brzuch nie daje im do myślenia?!! Czy nikt z nich
      nie widział kobiety w końcowym trymestrze ciąży? tego nie da się nie zauważyć,
      tym bardziej jeżeli dziewczyna dostała skurczy i bóli porodowych, to przecież
      nie niewinny ból brzucha, to ogromne cierpienie, kobiety zwijają się z bólu, w
      cywilizowanych krajach dostają znieczulenie, bo to straszne cierpienie, a
      tutaj nikt nawet tego nie zauważył! To są jaja albo szczyt hipokryzji, myślę,
      że zarówno rodzice i jak i nauczyciele powinni usłyszeć prokuratorskie zarzuty ...
      • ritsuko Re: jak można nie zauważyć 9-miesięcznej ciąży?!! 30.10.09, 22:31
        Ano moźna, moja koleżanka z liceum, mimo, że faktu ciąży nie ukrywała, wyglądała
        jakby jej się lekko przytyło. Ludzie z innych klas pojęcia nie mieli- tylko Ci,
        którym powiedziała. U niektórych osób ciąży w 9 miesiącu można nie zauważyć
        • Gość: pop Re: jak można nie zauważyć 9-miesięcznej ciąży?!! IP: 85.222.87.* 31.10.09, 09:39
          hehe, no ja na studiach, w 9 mcu ciazy jak powiedzialam wykladowcy (oraz
          promotor! u ktorych bylam co tydzien na zajeciach) ze tego a tego moze mnei nei
          byc na zajeciach bo mam termin porodu, to dopiero sie dowiedzieli, ze jestem w
          ciazy :) a wcale nie ukrywalam sie, i nie, nie bylam tak gruba, zeby to nie
          robilo roznicy (w 9miesiacu wazylam 70 kg)

wiec mozna nie zauwazyc.

a dziewczynki żal, biedactwa.
      • Gość: hanna69 Re: jak można nie zauważyć 9-miesięcznej ciąży?!! IP: 81.219.152.* 30.10.09, 22:32
        Ty się nauczycieli nie czepiaj.
        Nie każda kobieta w ostatnim trymestrze wygląda jak bania. Są takie,
        co utyją przez całą ciążę 4 kilo i W OGÓLE nie widać odmiennego
        stanu, gdy dziewczę jest ubrane.
        • hanna69 Re: jak można nie zauważyć 9-miesięcznej ciąży?!! 30.10.09, 23:02
          Oto hipokryzja ludzka! Nauczycieli tu się niektórym karać zachciało
          i rodziców dziewczyny!!!
          Ha! Ha! Ani słówka nie piszą, żeby zamknąć czym prędzej do pudła
          tych gwałcicieli.
          Gdzie ci obrońcy ofiar przemocy seksualnej, co tak ochoczo
          kastrowaliby Polańskiego i zamykali go w pierdlu na długie lata?!
          • Gość: Ewa oczywiście że ukarać nauczycieli i rodziców IP: *.elartnet.pl 31.10.09, 10:18
            niezależnie od kary dla gwałcicieli bo to zupełnie inna sprawa! Otoczenie było
            całkiem obojętne na dramat tej dziewczynki a rodzice na tyle nie interesowali
            się córką aby zauważyć zmiany w jej wyglądzie! Sama mam nastoletnią córkę i nie
            wyobrażam sobie jak mogłabym przeoczyć jej ciążę, nawet gdyby miała mały brzuch!
            Co to za miejsce, gdzie zgwałcona nastolatka nie ma do kogo zwrócić się o pomoc
            przez 9 miesięcy i przeżywa swój dramat samotnie?! Brak zwykłej ludzkiej empatii
            nie mówiąc już o miłości rodzinnej, o której na pewno co niedziela słuchają
            przykładnie z ambony ... Taka to mentalność, zwykła polska dulszczyzna,
            zamiatanie pod dywan, może myśleli, że po porodzie dziewczyna wyrzuci niemowlaka
            na śmietnik i będzie po sprawie bo jak inaczej miałaby zakończyć się ta ciąża
            skoro przez tyle czasu wszyscy udawali, że jej nie ma? Ale na pewno wszyscy
            rodzice i nauczyciele w tej szkole gwałtownie protestują przeciwko wprowadzeniu
            zajęć z życia seksualnego, żeby się dzieci "nie zboczyły". Hipokryzja 10.
    • abrahadabra słowa pani dyrektor z Przelewic... 30.10.09, 23:22
      "– Nic nie wiedzieliśmy, nic nie podejrzewaliśmy – tłumaczy Renata Kozicka,
      dyrektor Publicznego Gimnazjum w Przelewicach. – Gdyby tylko zdecydowała się
      przyjść po pomoc, na pewno byśmy jej pomogli. Pracuje u nas na pełen etat
      pedagog, prowadzimy szereg programów profilaktycznych. W I klasie są zajęcia z
      przysposobienia do życia w rodzinie. Wszyscy uczniowie chodzą na religię,
      prowadzoną przez katechetkę."

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091029/POMORZE/966774765

W szkole jest dwustutrzech uczniów.

Dziewczę z małej wioseczki. Pytanie synami kogo, są ci dwaj.
      • Gość: ontos2 Chodzą...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 09:19
        Wszyscy uczniowie chodzą na religię,
        prowadzoną przez katechetkę."
    • abrahadabra czego lub kogo bali się, że woleli nie widzieć? 30.10.09, 23:25
      Kim są ci dwaj? albo inaczej kogo synami są?
      • Gość: gin żeby rozkładać nogi trzeba mieć coś w głowie IP: *.aster.pl 30.10.09, 23:56
        Ostatnimi czasy zachowanie większości dziewcząt jest skandaliczne!
        Teraz dziewczyny same wskakują chłopakom do łóżka, więc co im (chłopakom)
        szkodzi skorzystać z okazji?

Najłatwiej oskarżyć kogoś o gwałt.
        Gdyby tak było istotnie, to poszłaby na policję lub zgłosiła komuś dorosłemu.
        Bała się matki czy pedagoga w szkole?
        Jakby miała czyste sumienie, to by się nie musiała bać!

Skutecznie maskowała ciążę i myślała, że się uda?
        Koleżanki wiedziały o ciąży i porodzie, więc dlaczego ukrywały?
        Co chciały zrobić z dzieckiem?

Gdyby ta panna prowadziła się porządnie, a nie puszczała na lewo i prawo, to nie
        byłoby problemu. Koleżanki pewnie takie same, tylko miały więcej szczęścia, albo
        mniejsze powodzenie, bo rozumem nie popisały się.

Biedne dziecko, że ma taką głupią, nieodpowiedzialną matkę.
        Przyjść na świat w jakiejś szkolnej, śmierdzącej szatni,
        bez uczucia miłości, zainteresowania, porzucone na kilka godzin - to już dla
        niego trauma. No, ale matki się nie wybiera...
        • Gość: mia Re: żeby rozkładać nogi trzeba mieć coś w głowie IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 00:09
          Te, co tak robia wiedza jak sie zabezpieczyc, lub co zrobic z wpada. Sa zepsute,
          glupie i naiwne, ale jednak troche o siebie dbaja.

• chybawierzacy kara od pogrozenia palcem do 100 lat 31.10.09, 00:17
          Co za debile???????????????Ten caly wymiar sprawiedliwosci
          nalezaloby pozadnie wydupcyc razem z rodzinami
    • sedaluk 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 31.10.09, 00:56
      No nareszcie odezwal sie glos prawdziwego katolika-ta wtedy 13-letnia
      sama jest sobie winna a te biedne konie tylko zostaly sprowokowane.
      Takich glosow bedzie na pewno wiecej a te smichy-hihy w knajpach to
      bym nie chcial slyszec. I tak dobrze , ze ta dziewczyna jeszcze zyje.
      Ale prawo w Polsce jest jedno z ostrzejszych w Europie, tylko ze rzadko
      trafia.Skoro ten przypadek juz zostal naglosniony to bedzie tu popis .
      Ile jest z zbiorowy gwalt na 13-latce? Od 5 lat???
      • hanna69 Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 31.10.09, 06:08
        O,już byście wyroki chcieli wydawać! Skąd wiecie, jak naprawdę było?
        Może to ona kogoś zgwałciła i się teraz wydało, bo w ciążę zaszła.
    • bronimir Chłopaki brońcie się Polańskim. 31.10.09, 09:31
      W Polsce nic złego was nie spotka, tu nie USA. Grunt że urodziła.
      • anika31 Re: Chłopaki brońcie się Polańskim. 31.10.09, 10:32
        Rację mają soby, podkreślające kompletny brak więzi dziewczyny z
        rodzicami. Poza tymco 13 lataka to dziewczynka z I gimnazjum to
        gdzie onaich poznała, w parku? ... rozumem że mogła bac się
        przyznc , ale urodzić ziecko szatni (musiaa przeciez krzyczec) a
        potem je tam zotawici iść spokojnie dodomu to już nie jest normalne.
        Chłopaki pjda siedzieć i słusznie - nie dostaa kar za gwałt - tylko
        z brak myślenia.Co nie wedzą że seks z dzieckiem to kryminal.
        Dziwczyna małej miejscowości ma zszagaą opinie d kona. Współczuję
        jej krewnym.
        Ot rzeczywistość.
      • Gość: js Re: Chłopaki brońcie się Polańskim. IP: *.chello.pl 01.11.09, 19:58
        Polański mógł zamówić sobie luksusową, pełnoletnią prostytutkę,
        zapłacić za usługę, nie powinien gwałcić i podawać młodej dziewczynie
        narkotyków.
    • pj.pj 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mnie ... 31.10.09, 11:53
      Nie rozumiem jednego - jak można się nie zorientować, że czternastolatka jest
      w ciąży? Choćby nie wiem co, brzuch jej trochę urosnąć musiał, skoro dziecko
      jest zdrowe, a nastolatki mają zazwyczaj obsesję na punkcie wyglądu. No i
      gdzie była jej mamusia?
      • hanna69 Re: 14-latka, która urodziła w szatni: to oni mni 31.10.09, 12:19
    • Gość: zen jak Polanski zgwałcił 13 nastkę to PO go broniła IP: *.chello.pl 31.10.09, 12:26
      jak Polański zgwałcił 13 nastke to ministrowie rządu polskiego Sikorski
      i Zdrojewski bronili, a co ta za różnica, gwałt jest gwałtem, Polański
      dał jej narkotyki i ją póżniej zerżnał, powinien za to być potępiony
      zwłaszcza przez ministrów polskiego rządu, zasługi dla kultury nie mają
      nic do rzeczy.Gwałt jest gwałtem i po morderstwie to najgorsza
      zbrodnia!
      • Gość: mkia Re: jak Polanski zgwałcił 13 nastkę to PO go bron IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 12:37
        Fakt- zgwalcil ja. Gdyby go ukarano natychmiast to kara miala by sens. Ale
        rozgrzebywanie tej sprawy teraz to idiotyzm. Samantha Geimer powiedziala dwa
        lata temu w wywiadzie, ze media(nie Polanski) zniszczyly jej zycie. Wyprowadzila
        sie na Hawaje, gdzie miala swiety spokoj i jej sasiedzi nie wiedzieli kim ona
        jest i nie wiedzieli kto to Polanski, ma trojke dzieci i meza.

Teraz jej swiety spokoj szlag trafil, bo sprawiedliwosci musi stac sie zadosc.
        Ona, a takze zapewne jej maz i dzieci sa nekane przez prase. Jak oni sie czuja
        nikogo nie obchodzi. To samo z bogu ducha winnymi dziecmi Polanskiego i jego zona.

Ta sprawa obecnie tylko generuje ofiuary i przyszlych pacjentow
        psychologow/psychiatrow.

Geimer kilka dni temu oglosila, ze chce miec swiety spokoj, ale to tez nikogo
        nie obchodzi. Jezei odmowi skladania zeznan, albo nie zjawi sie na rozprawie, to
        pewnie ja aresztuja :/

Ale prawo(bo ze sprawiedliwoscia to to nie ma nic wspolnego) przede wszystkim.

Moim skromnym zdaniem sprawe powinno sie umorzyc, Geimer z powodztwa cywilnego
        powinna dostac kilka milionow zadoscuczynienia i koniec.
        • Gość: zen gdybyś miała córkę 13 letnią i to ją by zgwałcił? IP: *.chello.pl 31.10.09, 12:40
          a gdybyś miała 13 letnią córkę i to ja by zgwałcił, wczesniej podając
          jej narkotyki, też byś była tak wyrozumiała, bo ja jako ojciec bym
          kazał go ścigać i urwać mu jaja
          • Gość: mkia Re: gdybyś miała córkę 13 letnią i to ją by zgwał IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 13:10
            Gdyby to baly normalna sprawa, to tak. Ale gdyby ona i jej rodzina miala z tego
            powodu cierpiec, bo pol swiata cos od niej chce, a pod jej domem koczuja
            paparazzi i nagabuja jej dzieci to wolalabym pieniadze. Gdyby zycie Twojej
            doroslej juz corki bylo opisywane w gazetac -tez bys tego chcial?

Nie widzisz, ze to niszczy ja i jej rodzine? Co jej z tego przyjdzie po tylu latach?

Dlaczego ignorujesz fakt, ze dorosla kobieta chce, zeby wszyscy sie od niej
            odpier...... i przestali grzebac w jej prywatnym zyciu?

Poza tym mam wrazenie, ze przeoczyles poczatek, gdzie napisalam, ze gdyby
            Polanski zostal ukarany 30 lat temu to kara miala by sens. Teraz cala sprawa
            jest tylko szkodliwa dla Samanty Geimer i jej rodziny.Ona juz dosc sie nacierpiala.
      • Gość: zen Re: jak Polanski zgwałcił 13 nastkę to PO go bron IP: *.chello.pl 31.10.09, 12:38
        za gwałt nie ma przebacz, nie ma przedawnienia
        • Gość: mkia Re: jak Polanski zgwałcił 13 nastkę to PO go bron IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 13:13
          Owszem. W Polsce gwalt na nieletniej przedawnia sie po 15 latach.

• Gość: zen a jak gwałcą księża to też im darujmy, bo czarni? IP: *.chello.pl 31.10.09, 15:10
            a ilu księży molestowało parafian i ministrantów?
            • Gość: mkia Re: a jak gwałcą księża to też im darujmy, bo cza IP: *.pools.arcor-ip.net 31.10.09, 18:14
              No co ty, ksieza przeciez nie gwalca, to dzieci sa klamczuchy, albo rodzice chca
              ich zniszczyc! To zawsze jest jakis spisek, komuchy, kapitalisci, feministki i
              inna swolocz.
              • Gość: zen często to księza molestują IP: *.chello.pl 01.11.09, 07:32
                księdza nie gwałcą, ale często to ksiądz molestuje
    • Gość: radiowiec Gwałcą ludzie chorzy psychicznie IP: *.chello.pl 01.11.09, 10:20
      Normalni nie potrzebują nikogo gwałcić, by cieszyć się życiem.
      • Gość: radiowiec Re: Gwałcą ludzie chorzy psychicznie IP: *.chello.pl 01.11.09, 12:20
        karać ale i leczyć zboczeńców
    • Gość: radiowiec Janukowycz podejrzewany o udział w zbiorowym gwałc IP: *.chello.pl 01.11.09, 12:31
      Kandydat na prezydenta Ukrainy Wiktor Janukowicz jest podejrzewany o
      udział w zbiorowym gwałcie. Sprawa też nie miała miejsca wczoraj.
      Darować mu, bo to stara sprawa czy dochodzić sprawiedliwości i
      napiętnować zło?
      • Gość: radiowiec Re: Janukowycz podejrzewany o udział w zbiorowym IP: *.chello.pl 01.11.09, 13:25
        wcześniej był atakowany za pobicie
    • Gość: wyboracAndreasa komentowanie przerasta moje możliwości IP: *.chello.pl 01.11.09, 16:16
      nienawidzę takich tematów
    • Gość: js Lepper przyznał, że chodzł do domów publicznych IP: *.chello.pl 01.11.09, 19:15
      Czy polityk, który uczęszcza do domów publicznych, następnie jak gdyby
      nigdy nic klęczy przed obrazem Matki Bożej na Jasnej Górze ma prawo
      umoralniać innych obywateli?
    • Gość: Emeryt to skandal IP: *.chello.pl 02.11.09, 10:18
      szczyt głupoty i zezwierzęcenia
    • esmeralda_2 Pod most 02.11.09, 11:13
      wiadomosci.onet.pl/1582439,2678,1,oboz_zadzumionych,kioskart.html
    • Gość: majkaskowron szkoda gadać IP: *.chello.pl 02.11.09, 16:34
      takie wątki lubi władza ogóle o wsztstkim i o niczym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka