Dodaj do ulubionych

Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u

18.01.04, 20:37
Do radnego Piotra Podzielnego:

Gratuluje odwagi! Ciesze sie, ze w koncu (troche to jednak trwalo) doszedl
Pan do wniosku, ze czas skonczyc firmowanie swoim nazwiskiem poczynan
Jurczyka i jego kliki. Obawiam sie jednak, ze NRS moze sie
odrodzic "podkupujac" np. radnego Modrzejewskiego. Obym sie mylil.

A to, ze Juliusz Slowacci jest jednosobowa farsa wieszczem podszyta wiadomo
bylo od dawna...
Obserwuj wątek
    • absztyfikant podbijam 18.01.04, 20:38

• Gość: Piotr Podzielny Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 21:00
      ... - Wyobraź sobie, ze spotykasz wariata, który będzie twierdził, że jest
      rybą i my wszyscy jesteśmy rybakami. Czy będziesz się z nim spierał? Czy
      powiesz mu prosto w oczy, co o tym myślisz? No powiedz!...
      ... - Gdybyś powiedział mu tylko i wyłacznie nagą prawdę, tylko to, co
      rzeczywiście o nim sądzisz, podjąłbyś poważną dyskusję z wariatem i sam
      zamieniłbyś się w wariata. Tak samo jest z otaczającym nas światem, który nas
      otacza. Gdybyś mu uparcie mówił prawdę w oczy, znaczyłoby to, że traktujesz go
      poważnie. A traktować poważnie coś tak niepoważnego, to znaczy być samemu
      niepoważnym. Ja bracie muszę kłamać, jeśli nie chcę traktować poważnie wariatów
      i stać się jednym z nich...

Milan Kundera " Smieszne miłości"

Tak więc może nawet lepiej że zostałem usunięty z tego "klubu"?!?!?!

Z Poważaniem

Piotr Podzielny

• absztyfikant Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u 18.01.04, 21:04
        Adekwatny cytat. Dzieki. Ja dodam od siebie, ze nomen omen 'nawiedzonym'
        wariatem.
        • Gość: Piotr Podzielny Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 21:12
          W wyborach do Rady Miasta jak również Prezydenckich występowaliśmy z naszym
          komitetem wyborczym pod hasłem "CZAS NA UCZCIWOŚĆ", tak więc godzę z faktem że
          teraz przyszedł "CZAS NA UCZCIWOŚĆ" i ta właśnie "UCZCIWOSC" wzięła górę i
          wyrzuciła mnie z klubu.
          Myślę że jeśli ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości lub złudzenia w
          stosunku do układu jakim jest NRS, to teraz się ich może pozbyć - bo tak
          naprawdę wyrzucony zostałem za moje dociekania w "głośnej ostatnio sprawie
          podwójnej kasy radnych".

Pozdrawiam

Piotr Podzielny

• absztyfikant Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u 18.01.04, 21:14
            Wiem, pamietam i tym bardziej gratuluje decyzji. Licze na to, ze "pociagnie"
            Pan sprawe teraz jako radny niezalezny. Pozdrawiam.
      • Gość: Ana panie podzielny... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 10:11
        ten sympatyczny cytat nie zmienia faktu,że dłuuugo pan służył temu"wariatowi"i
        jakoś to panu nie przeszkadzało...
    • absztyfikant tekst Ynony Husaim-Sobeckiej z "GS" 18.01.04, 21:27
      Prezydent Jurczyk nie ma zastrzeżeń

Nie cichną emocje wywołane przez radnego Piotra Podzielnego, który publicznie
      postawił kilka pytań dotyczących pracy radnych w zakładach podległych miastu.

W takich instytucjach zatrudnionych jest pięć osób. Tylko dwoje z nich: Teresa
      Kochańska i Jan Dużyński byli ich pracownikami zanim zostali radnymi i tylko
      oni mają stosowne do posady wykształcenie. Trzy pozostałe osoby: Henryk Jerzyk,
      Juliusz Słowacki i Grzegorz Durski otrzymali etat pełniąc już funkcję
      samorządowca. Stało się to w ubiegłej kadencji.

Po publikacji otrzymaliśmy wiele telefonów od Czytelników. Gratulowali Piotrowi
      Podzielnemu odwagi w zadawaniu trudnych pytań.

Radny pytał między innymi Mariana Jurczyka, czy nadal jest on wiarygodnym
      partnerem dla: polityków, swoich podwładnych czy wyborców; skoro chcąc „uwolnić
      miejsca pracy dla młodych, wykształconych i bezrobotnych absolwentów” zwalnia
      ludzi w wieku emerytalnym, utrzymując jednocześnie etaty radnych.

Prezydent nie widzi nic zdrożnego w zatrudnianiu radnych.

- Dla mnie ważne jest to, że jednoczesne sprawowanie funkcji radnego i
      zatrudnienie w jednostkach miejskich nie narusza prawa - mówi prezydent Marian
      Jurczyk. - Pozostawiam ocenie kierowników miejskich spółek i zakładów
      budżetowych, czy radni z powodzeniem godzą obowiązki wynikające ze sprawowania
      mandatu radnego z pracą zawodową. Rada miasta obraduje przy podniesionej
      kurtynie. Wszyscy mogą ocenić pracę radnych zatrudnionych w miejskich
      jednostkach. Jak dotąd żadne niepokojące sygnały do mnie nie dotarły.

Radni pracujący w jednostkach podległych miastu twierdzą, że mają określony
      zakres zadań do wykonania i wywiązują się z nich bez żadnych problemów. Nie
      spotkali się z żadnymi naciskami ze strony prezydenta, by w radzie miasta
      podejmowali decyzje, na których mu specjalnie zależy. Gdyby tak się stało -
      deklarują natychmiastowe odejście z pracy.

Ynona Husaim-Sobecka, 17 stycznia 2004 r.

• donald13 Re: tekst Ynony Husaim-Sobeckiej z "GS" 18.01.04, 21:34
        pożyjemy zobaczymy, inicjatywa dobra ciekawe czy będzie z tego coś dobrego. Te
        etaty kosztują NAS i mieszkańców TBS łącznie rocznie ponad 500 tys zł (kupa
        forsy). Ciekawe czy ci radni znają wogóle swoje zakresy obowiązków w zakładach
        pracy,myślę że nie .Jakby spytać takiego durskiego o to jakie zajęcia
        wykonywał w ostatni piątek i czwartek na rzecz TBS-u to pewnie wypełniłby 10
        minut. Trzeba zrobić wszystko aby takich pasożytów pogonić z rady i firm
        miejskich
      • donald13 Re: tekst Ynony Husaim-Sobeckiej z "GS" 18.01.04, 21:35
        panie podzielny tak trzymać
    • anaksymenes Dostał sie do rady na plecach magazyniera i popier 18.01.04, 21:56
      ał go przez 1,5 roku. Wyrzucenie przez taki element jak NRS w sumie nobilituje lecz polityczne wybory p. Podzielnego kompromitują go przynajmniej na dekadę. Może trochę się zrehabilituje pokazując "uczciwośś" maryjana i tych "geniuszy" z NRS bo będąc wewnątrz tego bagna ma zapewne wiele ciekawych informacji. Mam przeczucie że to nie koniec zmian w radzie miejskiej a w ciągu miesiąca usłyszymy o bardziej spektakularnych "wyrzuceniach"-odejściach
      • buazen Re: Dostał sie do rady na plecach magazyniera i p 19.01.04, 08:31
        Mnie też się wydaje, że "uczciwość" Pana Podzielnego, wynika z faktu coraz
        większej kompromitacji Prezydenta Jurczyka (przez co całego klubu NRS) oraz
        zbliżające się wybory w których (mogę się założyć) Radny Podzielny wystąpi
        (oczywiście "przytulając się" uprzednio do PO lub do PiS'u - które w Szczecinie
        bardzo potrzebują "głośnego" nazwiska). Taki szmal jaki oferuje Europarlament
        to kasiorka nie do pogardzenia. Tylko zanim radny Podzielny dostanie wasze
        głosy drodzy wyborcy - zastanówcie się - czy na jakąkolwiek reakcję ze strony
        radnego Podzielnego w waszej "sprawie" nie będziecie musieli czekać 1,5 roku -
        bo jak widać - taki ma on "czas dostępu".
        • Gość: Piotr podzielny Re: Dostał sie do rady na plecach magazyniera i p IP: *.devs.futuro.pl 19.01.04, 11:05
        • Gość: Piotr podzielny Re: Dostał sie do rady na plecach magazyniera i p IP: *.devs.futuro.pl 19.01.04, 11:05
      • Gość: Piotr Podzielny Re: Dostał sie do rady na plecach magazyniera i p IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 22:11
        Odejście z klubu wcześniej mogłoby być potraktowane jako swego rodzaju
        dezercja, okazanie słabości wobec patologii funkcjonujących w kręgach
        Szczecinskiej władzy. Wyborcy mogą dzieki temu na własne oczy przekonać się
        czym jest wyborcza "uczciwość" NRS ktora wyrzycila mnie z klubu. I prosze
        zwrócić uwage ze przez ten rok i trzy miesiące to nie była sielanka. Przeciez
        pierwszy zgrzyt pojawił sie kiedy zagłosowałem wbrew klubowi za odebranie
        przywilejów radnym w kwestii komunikacji miejskiej. Kolejny pojawił sie kiedy
        glosno zaprotestowałem przeciw wspołpracy z panami pokroju Gostynskiego
        (notabene jako były radny otrzymał synekure w TBS - w ktorym pracuje do
        dziś),ktory w czasie ostatniej kadencji pokazał wszystkim"kim jest i co potrafi"

Jeśli chodzi o temat współpracy z Pisem lub PO to na razie mam dosc firmowania
        swoim nazwiskiem kogokolwiek i jest ona przynamniej w kwestii przynależności
        klubowej wykluczona.

Pozdrawiam
        • buazen Re: Dostał sie do rady na plecach magazyniera i p 20.01.04, 08:46
          No brawo! Panie Podzielny! W sumie trzy akty niesubordynacji, a nawet nie bójmy
          sie tego słowa użyć, wręcz "buntu", w trakcie piętnastu miesięcy sprawowania
          funkcji radnego klubu NRS??? Wie Pan jaka średnia wychodzi? Raz na pięć
          miesięcy budzi się w Panu chochlik lub rosną Panu różki i wtedy się
          Pan "stawia". Ale nie o kłótnie przecież chodzi w pełnieniu funkcji radnego.
          Lepiej wypowiedziałby się Pan jakie istotne zmiany zaszły w naszym mieście
          dzięki temu, że jest Pan współkreatorem szczecińskiej rzeczywistości. Co
          takiego nasze piękne miasto zyskało dzięki Pana dotychczasowej 15-sto
          miesięcznej służbie w radzie miejskiej? Jakie istotne decyzje podjął pan dla
          poprawy życia mieszkańców Szczecina. I nie chodzi mi tu o udział w głosowaniach
          rady za/przeciw. Chodzi mi o konkretne Pana działania, projekty uchwał pana
          autorstwa, pana decyzje. Czyli inaczej - cóż starciło by miasto gdyby Pana w
          radzie miejskiej nie było?
          • Gość: Piotr Podzielny Re: Dostał sie do rady na plecach magazyniera i p IP: *.devs.futuro.pl 20.01.04, 10:31
            Nie wypada sie chwalic, ale skoro wywołal mnie pan do tablicy to spróbuje
            odpowiedzieć. Nie wiem dlaczego zapomniał Pan (lub nie sledził) o moim
            projekcie poprawki do uchwały dającej A.Ptakowi tereny na "snieznej górce", o
            wypracowanym przeze mnie i zaproponowanym projekcie stanowiska w sprawie
            nieprawidłowosci przy realizacji zadaszenia teatru letniego(komisja rewizyjna)
            czy również przygotowanym przeze mnie stanowisku w sprawie warunków dzierzawy
            kortów tenisowych (komisja budownictwa, mienia komunalnego - oba z drobnymi
            zmianami przeszły,)czy chocby kompromisu jaki udało mi sie wypracowac pomiedzy
            mieszkancami a prezydentem w sprawie punktu zbiorki odpadów selektywnych na
            prawobrzezu. O sprawie podwójnych pensji radnych chyba wspominac nie musze -
            naprawde chciałem walczyc z patologią i mysle ze praca która włoze w powołanie
            komisji etyki bedzie tego najlepszym dowodem. O drobiazgach raczej nie wypada
            wspominac - moze lepiej zapytac o to mieszkańcow którzy trafiali na komisje w
            których pracuje i zapytac ich o zdanie na temat mojej pracy? Moze Pan ma jakis
            problem w urzedzie miejskim z ktorym nie moze dac sobie rady? Zapraszam
            serdecznie, chetnie pomoge. Prosze tez nie zapominac o tym iz dzis radny ma
            zdecydowanie mniejsza mozliwosc wpływu na prace zarzadu miasta - w zwiazku z
            wyborami bezposrednimi, wiec pytanie o decyzje jakie podjałem jest
            bezprzedmiotowe bo nie mam do tego prawa.
            Prosze tez nie zapominac iz w radzie zasiadam pierwszy raz i poznanie
            obowiazujacych procedur naprawde moze zajac troche czasu.

Pozdrawiam

Piotr
        • Gość: Ana kombatant? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 10:25
          toż to martyrologia sie robi prawdziwa...jaki dzielny ten podzielny...
    • rrado Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u 19.01.04, 10:11
      i ja gratuluje panu podzilnemu chociaz mozna bylo to zrobic lepiej - odejscie
      samamu z powodu braku uczciwosci w klubie "uczciwosc" ale i tak wyszedl pan z
      twarza i nie firmuje pan juz tych plastusiow.
      czy zmienil pan juz swoja strone "w wolnych chwilach kosi trawe"?
      pozdrawiam rado
    • anaksymenes A kim jest p. Piotr Podzielny bez NRS-u, jakie ma 19.01.04, 11:23
      kwalifikacje zawodowe, gdzie pracował??? I założe się że nawet jakby chciał to PO i PiS czy LPR nawet za dopłatą z jego strony, za popieranie "geniuszy" z NRS-u i magazyniera NIGDY go nie przyjmą
      • Gość: SławekW-Słowiki Piotr Podzielny bez NRS-u IP: *.tpi.pl 19.01.04, 12:03
        Piotruś wytrzymaj to wszystko. Rób porządek i się nie daj.
        Tą klikę trzeba w końcu utopić. Oni nie mają Szczecina w sercu.
        Niech młodość, uczciwość i fachowość wygra.
        Wierzę , że dasz radę.
        Trzymam z Tobą,
        Sławek
        • Gość: Piotr Re: Piotr Podzielny bez NRS-u IP: *.devs.futuro.pl 20.01.04, 10:34
          Dzieki za słowa otuchy!

Pozdrawiam
    • anaksymenes Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u 19.01.04, 17:28
      up
    • Gość: co.was.to.obchodzi Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.01.04, 00:35
      Oj Podzielny, nie kompromituj się. Zawsze byłeś kiepskim współpracownikiem, a
      Słowackiemu nie dorastasz do pięt. Jak mawiał mój dziadek: wyżej sr... niż
      du... ma. Kasy chciałes, a jak Ci nie dali to się obraziłes.
      • anaksymenes słowackiemu nie dorasta do pięt - ale komplement 20.01.04, 03:10
        dla p. Podzielnego. Widzisz drogi radny wyrzucili od "GENIUSZY" z NRS to i komplement człek dostanie. :-)))
      • donald13 Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u 20.01.04, 22:47
        Gość portalu: co.was.to.obchodzi napisał(a):

> Oj Podzielny, nie kompromituj się. Zawsze byłeś kiepskim współpracownikiem, a
        > Słowackiemu nie dorastasz do pięt. Jak mawiał mój dziadek: wyżej sr... niż
        > du... ma. Kasy chciałes, a jak Ci nie dali to się obraziłes.
        ==============
        Smierdzisz TRZOSEM koleś to ten kapuś z warsu
    • Gość: Artur N. Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 07:33
      Sumia purpurata- łac. dosłownie małpa w purpurze. małpa ubrana w królewskie
      szaty i tak zostanie małpą.Panów z NRS (wiesz Piotrze o kogo chodzi) hiihihihi
      • Gość: abc Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 08:50
        słowackiemu chyba komputer na tą okazje włączyli :)
    • albert_c Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u 20.01.04, 12:28
      widze, ze na forum pojawiaja sie rozne opinie, troche mamy my forumowicze
      tendencje do opini w stylu "tak zle i tak niedobrze".
      ja pana Piotra popieram w jego ostatnich decyzjach, i slusznie sie stalo ze
      juz nie firmuje swym nazwiskiem klanu Maryjana.
      lepiej pozno niz w cale.
      Panie Piotrze, ladny cytat Pan zamiescil to i ja sie Panu cytatem
      odwzajemnie " ...musze jednak panu powiedziec: w tym wszytskim nie chodzi o
      bohaterstwo. chodzi o uczciwosc". Mam nadzieje ze tak wlasnie bylo.
      I jeszcze jedno Panie Piotrze; jakos tak nie przekonal mnie Pan z tymi
      odpowiedziami dotyczacymi firm, w ktorych jest Pan pracodawca,ale uwazam ze
      jeszcze sporo czasu musi uplynac abyscie Wy politycy zaczeli rozumiec ze
      jestescie szczegolnie publicznymi osobami i publiczne staje sie to co jest
      dosc scisle z Wami zwiazane (a taki zwiazek jest pomiedzy wlascicielem firmy w
      ktorej Pan jest zatrudniony, a Panem). Ale mam nadzieje, ze takie glosy jak te
      pojawiajace sie na tym forum pomaga Wam politykom w zrozumieniu jeszcze wielu
      spraw, a i pomoga w podejmowaniu nierzadko trudnych decyzji.

Pozdrawiam,
      • absztyfikant Re: Piotr Podzielny wyrzucony z NRS-u 21.01.04, 15:07
        Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka