Dodaj do ulubionych

MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin

31.12.09, 20:44
Witam, chciałabym spytać członków Wspólnot Mieszkaniowych jak
oceniają Zarządcę Maron?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 01.01.10, 09:59
      nie należymy do tego Zarządcy, ale chętnie byśmy podyskutowali o pracy Zarządcy
      M.Olczyk-Zarządzanie Nieruchomościami w Szczecinie
      • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 02.01.10, 13:18
        Czy to jest M.Olczyk-HENKO??????
        • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 06.08.10, 16:45
          Tak to jest była HENKO, ale teraz jest tylko M. Olczyk, bo została wykreślona z
          KRS-u za wyroki podrabiania dokumentów. W naszej rzeczywistości nie przeszkadza,
          żeby zarzadzała dalej nieruchomościami
          zakładając działalność gospodarczą.
          • Gość: doce210 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.adsl.alicedsl.de 14.03.11, 14:35
            maron !!!!!!!!-masakra a zR.P. do prokuratora! Jedna wielka klika!-MAFIA.
            • Gość: 6h6 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 15.03.11, 11:40
              Czy można prosić o jakieś konkrety?
            • Gość: lulek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 14:06
              a kto to R.P ????
            • Gość: Mieszkaniec wspóln Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.13, 15:06
              MARON M.Olczyk to oszustka i złodziejka Jeżeli piszesz że nie przeszkadza Ci żeby zarządzała to widać że działasz tak jak ona i grabisz konta swoich wspólnot !!!!!!!!!!!!!!!
              • al9 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin 19.09.13, 13:34
                ja nie jestem zarządcą i nie mam żadnych wspólnot i nie oglądam nawet złotówki swoich Klientów
                a jak ktoś jest złodziejem a ty masz na ten temat wiedzę - to MUSISZ poinformować o tym policję lub prokuraturę
                nie możesz TYLKO o tym pisać na forum
                KONIECZNE jest złożenie zawiadomienia
                zrobiłeś to?
                al
                • Gość: francia333 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 20:47
                  Fakt 1/ wyprowadzono z kont FR WM oszczędności,
                  Fakt 2/ "wyparowały" oszczędności - w różny sposób - osoba - p. Olczyk (oficjalnie),
                  Fakt 3/ brak kontaktu z p. Olczyk.
                  Prokuratura i Policja zajmuje się sprawą.
                  I nic więcej na forum. To Tylko przestroga dla innych wspólnot.

• Gość: Stara cegielnia Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 08:57
                    Tyle lat nami Maron Zarządza i ani złotówka nie zginęła. Byli sprawdzani robili audyt przez te wszystkie wpisy i co. Wszystko jest ok. To jedyny zarządca który tak dba o finanse. Zobaczcie jak wyglądają ich nieruchomości. Jak zadbane. Jak zielone. Jestem dumny ze nami zarządza maron.
              • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.play-internet.pl 25.09.13, 10:21
                Pani M. Olczyk uzależniała od siebie /potrafiła/ i współpracowała z nieuczciwym zarządem wspólnoty. Ten fakt trzeba również wziąć po uwagę.
                • Gość: farncia333 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 19:34
                  No to mamy problem. Jakąś podpowiedź proszę na temat "nieuczciwy zarząd" !?. Nie umiem sobie tego wyobrazić...
                  • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.play-internet.pl 07.10.13, 08:56
                    bo chyba za krótko żyjesz na tym świecie
                    • Gość: francia333 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.13, 19:28
                      Co za różnica. Dalej nie wiem jaki w tym interes zarządu. Potrzebny nadzór nad nadzorem? Może jednak jakaś podpowiedź - ale nie instrukcja.
                      Może chodzi o remonty..?? To możliwe i nawet zdaję sobie sprawę jak...A w innych przypadkach? Wiem, że takich rzeczy się nie pisze wprost. Ale jak nie być naiwnym, gdy się nie wie...
                      • Gość: francia333 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.13, 20:55
                        Skoro cisza.. To podsyłam temat dot. p. Olczyk z 18.09.2013 r. z innej strony ../http:/forum.gazeta.pl/forum/w,70,44056404,146965169,Re_ZBILK.html?wv.x=2 (Re. ZBILK)
                        Może ktoś inny nie czytał..
                  • Gość: gość 33 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.14, 14:19
                    Nie chcesz na coś wydawać pieniędzy, a zarządca mimo to wydaje to są przekręty, bierze kasę za źle wykonane prace po kilka razy, itp, itd.
            • Gość: Jaworski Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 09:06
              Ale po co ta złośliwość. Po co te oszczerstwa od 12 lat zarządza nami Maron. Zaproponował nam lokaty wiele remontów zrobiliśmy za zarobiona kasę dzięki maronowi. Durnymi, zlosliwymi wpisami powodujesz ze wielu mieszkańcom jest przykro ze znajdują się ludzie którzy myślą że znisza maron wpisami. Jednak liczy się jak wygląda nieruchomość, jaki standard. Niech czytający przyjadą do nas na osiedle poprostu raj za nasze pieniądze ale stworzył to maron. Z. Cegielni. Zapraszam
              • Gość: Gh 1 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.15, 17:21
                Wszystkie negatywne opinie miały być o Maronie a wszyscy piszą o Olczyk a to jest kto inny były zarzadca który wziął za granicę z kasą wspólnot wspólnot. MARON ZNAM DOBRY ZARZADCA DOBRA OBSLUGA trzeba wspomnieć o jej podwykonawcy Serwis Bud to ich rękami robią tak piękna robite
        • Gość: Fefa33 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.adsl.alicedsl.de 14.03.11, 14:24
          maron to masakra!!!!!!!-tylko z R.G. do prokuratora!
      • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 24.01.10, 09:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 13.02.10, 08:21
      • Gość: OMO Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.nitka.net.pl 09.05.11, 13:31
        A czy ktoś miał do czynienia z zarządcą INPRO? Jak współpraca?
    • Gość: ojciec inwestor Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 01.01.10, 09:59
      Kupiłem mieszkanie od Makdomu i Maron jako administrator był narzucony
      w akcie notarialnym i mam wrażenie , że nie do końca egzekwuje od
      dewelopera to co można by wyciągnąć np. w ramach gwarancji. Jeżeli masz
      wybór chyba jednak radziłbym rozejrzeć się za kimś innym.
      • Gość: lala11 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 06.01.10, 10:48
        ZGADZAM SIĘ W 100%.
      • Gość: pikus Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.10, 18:02
        Narzucony na jakiś okres, Zarządcę można zmienić w każdej chwili, my
        tez rozważamy taką mozliwość.
      • Gość: Arek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.10, 00:00
        nie zgadzam się. po pracy przez pół roku mogę porównać Cesję z
        Maronem.Nie ma porównania. Myślę że się nie mylę. Wszystko nabiera
        obrotu. Jeżeli doprowadzą do sądu to będę pewien że jest ok.
      • Gość: GFHGH [...] IP: *.chello.pl 21.09.10, 17:32
    • Gość: zarzadca [...] IP: *.szczecin.mm.pl 03.01.10, 12:21
      • Gość: Lula Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 04.01.10, 16:56
        My należymy do Olczyk-Zarządzanie, ale jesteśmy bardzo niezadowoleni.
        Rozpatrujemy zmienić tego zarządcę.
        • kama-online [...] 21.02.10, 13:33
      • Gość: knot [...] IP: *.szczecin.mm.pl 07.01.10, 10:44
        • benwit Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin 17.08.10, 10:21
          tak, tak ta firma chce pozyskać sobie nowe wspólnoty.
    • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 05.01.10, 02:39
      ):
    • korfi zarządcy 05.01.10, 09:26
      Nie ma Zarządcy, o którym pisze się dobrze. Nikt nie dostrzega
      dobrej pracy gdyz taktuje to jako norme nie wartą pochwały. Moze
      zresztą słusznie. Ale z reguły dostrzegamy tylko rzeczy złe i o
      takich uważamy, że warto pisać i mówic. Dlatego o każdym zarzadcy
      będą sie pojawiać praktycznie same złe opinie.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej
      krytycyzm
      • Gość: kojot Re: zarządcy IP: *.szczecin.mm.pl 21.01.10, 13:03
        Zarządca nie wykonuje pracy charytatywnie jak zarzad składający się
        z człnków wspólnoty, MARON bierze za swoja pracę cieżkie pieniądze z
        naszego czynszu i ma obowiązek ogladac 10 razy kazdą naszą złotówkę
        przed wydaniem, dlatego mamy prawo ganic go za złe wydawanie naszych
        pieniedzy.
      • Gość: Władek Re: zarządcy IP: *.chello.pl 09.08.10, 12:41
        Chyba o każdym Zarządcy nie mowi sie, ze wyprowadza pieniądze z konta i ma
        wyroki sądowe. A to jest różnica między złem a złem.
    • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 06.01.10, 07:51
      ):
    • Gość: lala11 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 06.01.10, 10:46
      Ja mam wrażenie że:
      1. nie egzekwuje się gwarancyjnych napraw od developera, aby mu sie
      nie narazić, bo nie przekaża Maronowi nastepnego osiedla do
      administrowania, więć niech członkowie płacą z własnej kieszeni,
      2. pozatrudniano rodzinke, znajomych gdzie sie da,
      3. przeszacowane są rachunki napraw i ciagle wykonuje np. prace
      remontowe ta sama firma.
    • Gość: renata Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 13:03
      Właścicielka firmy MARON "otrzymuje" do zarządzania od deweloperów kolejne
      oddawane przez nich budynki więc oczywistym jest, że nie zgłasza usterek w
      ramach gwarancji. deweloperzy podpisuja z jej firmą umowy jeszcze posiadając
      wiekszość udziałów, a później (tak jak jest to na naszej wspolnocie) ciężko
      zebrac wymaganą liczbe udziałów żeby zmienić zarządcę mimo, że jest dużo droższy
      od pozostałych. otrzymaliśmy ofertę o 10 groszy na m2 tańszą (za zarządzanie)i
      wszystko jest w stawce, a MARON każe sobie dopłacać np. za znaczki pocztowe?! A
      do tego inny zarządca chce opłatę za zrządzanie tylko za metry mieszkań, a MARON
      kasuje za garaże a nawet za miejsca postojowe, żeby jak najwięcej zarobić!Pani
      jest wygadana, ale gdyby nie koligacje z dwoma duzymi deweloperami pewnie nie
      była by zarządca tak wielu wspólnot w szczecinie. Mam nadzieję że na najbliższym
      zebraniu rocznym uda nam się odejść do innego zarządcy.
      • Gość: lala11 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 21.01.10, 13:17
        Zgadzam się w 100%. Dobro developera ponad wszystko. No i firm
        pozatrudnianych do obsługi Wspólnot. A ty Członku Wspólnoty płać!
        Czy będę zbyt docielkiwa jesli spytam o jaką Wspólnotę chodzi w
        przypadku renaty.
      • Gość: ela Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.10, 16:51
        dla mnie najwiekszym szokiem bylo zebranie wlascicieli prowadzone
        przez wlascicielke firmy maron.mialam kilka pytan i chcialam
        konkretnych wyjasnien, a uslyszalam, ze jak mi sie nie podoba to mam
        wyjsc?! kpiny i tyle. naprawde dziwie sie moim sasiadom ze placac
        ciezkie pieniadze najpierw za mieszkanie a teraz za jego utrzymanie
        pozwalaja zeby traktowac ich w taki sposob i nie maja ochoty zmienic
        zarzadcy. mnie osobiscie szlag trafia ze za tak marna obsluge musze
        tyle placic, ale jednostki nic nie zdzialaja :(
        • Gość: deka Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 21.01.10, 21:43
          U nas tez jest tak, że ludzie na zebraniu próbuja podnosić różne
          problemy, ale fakt są to jednostki, a pani Podgórska i tak robi po
          swojemu nie licząc się z sugestiami Członków
        • Gość: p Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 03.02.10, 19:22
          Też zauwazyłam, że p. Podgórska zrobiła się b. ordynarna jak się jej
          zadaje niewygodne dla niej pytania.
          • Gość: alek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.10, 23:48
            mam odmienne zdanie, podała mnie do sądu. Byłem wściekły. Nawet
            przyczyniłem się do zmiany Zarzadcy z Marony na jakąś kobitkę. Teraz
            żałuję . Nie tylko ja ale przyznać się do błedu będzie trudno. Przez
            moment działania Maronu mieliśmy pewność i okazuje się ze uczciwość
            (jestem księgowym), teraz są same spory i nic się nie dzieje.
        • Gość: GFHGH [...] IP: *.chello.pl 21.09.10, 17:38
      • Gość: litwin Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 03:28
        Opłaty za administrowanie garażem i parkingiem to jakiś skandal! Ja też mieszam na nowym osiedlu na Warszewie (Maciejkowe Wzgórze) i płącimy tylko za powierzchnię mieszkań. Administruje u nas DomBest. Nie ma fajerwerków, ale jest czysto i za rozsądną cenę. Przynajmniej jest po naszej stronie, a nie dewelopera (Vast Bouw).
      • Gość: gość Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.11, 10:46
        A skąd taka dokładna wiedza o działalności firmy Maron p.Renato czyżby zazdrosny Zarządca ?
      • Gość: Police Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.ip.netia.com.pl 26.09.11, 08:39
        Droga Renato Zarządca nie jest do zgłaszania usterek deweloperowi w częściach wspólnych , bo to wyłącznie Twoje prawo.
    • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 22.01.10, 19:18
    • Gość: Gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 23.01.10, 12:49
      Wspólnotom, które maja problemy z Zarządcami polecam Stowarzyszenie Wspólnot
      Mieszkaniowych, które wykryłem po roku szukania pomocy w umiejętności kontroli
      zarządcy i zarządu
    • Gość: daga Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internet.szczecin.pl 24.01.10, 21:17
      Kochani,
      ale nikomu z Was raczej nikt nie narzuca z............ stawki jaką
      ja dostałam w zaproponowanym akcie notarialnym... 12zł/m2!!!
      • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 31.01.10, 13:15
        Co mamy zrobić jak zarządca utrudnia dostęp do kontroli dokumentów.
        • Gość: poket Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 31.01.10, 18:45
          Jeśli jest Pan(-i) członkiem wspólnoty, to zarządać tą odmowe na
          pismie. Nie maja prawa odmówić. Zarzadca nieruchomosci obowiazany
          jest do udzielania wlascicielom informacji na temat zarzadzanej
          nieruchomosci oraz udostepniania do kontroli dokumentów dotyczacych
          zarzadzanej nieruchomosci. Swoim zachowaniem zarzadca nieruchomosci
          powinien dazyc do stworzenia warunków do wzajemnej wymiany informacji
          • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 22.02.10, 18:55
            a co zrobić jak Zarządca nie chce dać odmowy dokumentów na piśmie/
            • Gość: gosc zarzadca Szotkowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.10, 19:49
              Witam
              mam pytanko
              czy ktoś z was mieszka może we wspolnocie zarzadzanej przez firme adama szotkowskiego? jest moim nowym zarzadca i przetrzasnalem pol internetu a na jego temat nic nie znalazlem?! bylbym wdzieczny za jakies informacje czy to dobry zarzadca jak wam sie z nim wspolpracuje.
              • Gość: gosc Re: zarzadca Szotkowski IP: *.chello.pl 23.02.10, 08:53
                Trzeba sie rozeznać czy to ktoś nie z rodziny p. Szotkowskiej. Ta Pani wiele lat
                pracuje w mieszkaniowce.
              • Gość: Gość Re: zarzadca Szotkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:10
                z moich informacji wynika (moge sie mylić), że firma pana adama szotkowskiego zarządza tylko jedną wspólnotą. Dlatego witam sąsiada :)
                Pan adam szotkowski jest synem pani szotkowskiej prezesa TBSU. Ona pewnie zna sie na zarządzaniu, ale jej syn ze wspolnotami nie miał nic wspólnego.
                jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego mamy takiego a nie innego zarządcę radze zajrzeć do wczorajszego kuriera szczecińskiego i przeczytać całostronnicowy artykuł (czytaj : płatne ogłoszenie) o 25leciu istnienia firmy pana tomaszewicza. Jak zobaczysz co i komu zbudował bedziesz wiedział dlaczego ta a nie inna firma zarządza nasza wspolnotą
                • Gość: gosc Re: zarzadca Szotkowski IP: *.chello.pl 25.02.10, 07:09
                  Tak się trzymają koryta.
                  • Gość: Ania gosc Re: zarzadca Szotkowski IP: *.centertel.pl 20.03.10, 11:04
                    nie mieszkam jeszcze na polickiej ale będąc ostatnio w mieszkaniu sąsiedzi powiedzieli mi że na forum pojawił się wątek o naszym zarządcy.Dopisze swoje trzy grosze zatem.
                    Sprawdziłam w urzędzie miejskim, że dom-lex istnieje dopiero od grudnia poprzedniego roku?! trochę to przerażające że zarządza nami firma będąca na rynku od 4 miesięcy?! Dodatkowo dziwne jest, że firmę reprezentuje pani, która pracuje na etacie w Zbilku?! Nie myślę jednak żeby ryzykowała i zarządzała nami bez wiedzy swojego szefa? chociaż jak dla mnie to nie jest normalne, że w pracy zajmujesz się wspólnotami a na boku jeszcze zarządzasz "swoimi".
                    Normalne jest jednak nie tylko na szczecińskim rynku, że deweloperzy albo sami chcą zarządzać, albo oddają w zarządzanie budynki dogadanym z nimi zarządcom. Dla nas jako mieszkańców ważne żebyśmy na tym nie tracili a to w praniu się okaże.Miejmy nadzieję, że rodzinne powiązania opisane wyżej wyjdą nam na plus czego sobie i sąsiadom życzę.
                    • Gość: kimi Re: zarzadca Szotkowski IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 05.09.11, 17:23
                      szotkowscy rządzą - w STBS, ZBiLK, i na boku u siebie. To troche nie ładnie tak walczyc i trzybac sie koryta
                      • Gość: rita Re: zarzadca Szotkowski i jego IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 20.01.12, 22:38
                        To zabawne jak ta rodzinka trzyma sie koryta. Synowa Szotkowsjkiej i żona A. Szotkowskiego pracuje w ZBILKU w dziele nadzoru właścicielskiego. Nie pamiętam by rozpisywali konkurs na kierownika tego działu - czyli obsada po układzie. Syn Szotkowskiej zarządza wspólnotą a doradza mu zonka i mamusia. Najwyrażniej trzeba sobie szybować posady na ewentualne czasy na emeryturze. Jak godzi zona Szotkowskiego prace w ZBILK-u i w jego dzialalności? Nie ma jak to szerokie plecccccyyyyyyyyy.
          • Gość: gosc Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 06.08.10, 16:51
            Mam na piśmie odmowę Zarządcy udostępnienia dokumentów i co z tego. Co mam z tą
            odmową zrobić?
    • Gość: lala11 Opłata za ochronę od 1 m2 lokalu czy od lokalu IP: *.szczecin.mm.pl 31.01.10, 18:56
      Kochani jak płacicie za ochronę? Od 1 m2 czy od lokalu?
    • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 03.02.10, 10:18
    • Gość: Imi Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 22:22
      Odradzam MARON zdecydowanie!!! zagadką jest dla mnie jak oni
      funkcjonują. Szkoda nerwów!
      • Gość: P Re: MARON - NIE IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.10, 10:27
        Ja tez mam wrażenie, że maja zbyt duzo nieruchomości i liczy sie
        tylko ich ZYSK.
    • Gość: Mieszkaniec Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: 195.205.44.* 05.02.10, 09:45
      Na razie nie dostałem od zarządcy - czyli od Maronu żadnej pisemnej
      informacji o wysokości wynagrodzenia dla nich, ale jak tylko dostane
      z pewnością zażądam szczegółowych informacji nt poszczególnych
      składników wynagrodzenia. Z informacji jakie posiadam wiem, że mają
      wybujałą stawkę za zarządzanie, ale póki nie ma jeszcze
      uprawomocnionej wspólnoty mieszkaniowej, niewiele mozna zrobić, bo
      partnerem dla nich jest tylko i wyłącznie Mak-Dom.
      Akty notarialne maja być podpisywane od marca, więc póki co czekam.

A tak bardzo subiektywnie, odśnieżanie idzie im bardzo opornie,
      sprzataczka miała być od dziś (nie wiem czy się pojawiła), a uwagi
      kierowane w stronę Mak-Domu nie do końca przynoszą oczekiwany skutek.
      Od poniedziałku wraca z urlopu kierownik kontraktu, więc trzeba
      będzie konkretnie ponownie z nikm porozmawiać.
      Inną kwestią która zaczyna być trudna jest koszt ogrzewania, czyli
      na jakich warunkach Mak-Dom podpisał umowę z SEC. Stawki jakie mamy
      płacić sa kilkakrotnie wyższe niż te które obowiązują w centrum
      miasta. A przecież nie czerpiemy ciepła z centrum!
      Pozdrawiam.
      • Gość: Gośka Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 12:37
        Mieszkam chyba na jednym osiedlu z gosciem ktory pisze o ogrzewaniu
        słuszna racja i jeszcze sprawa smieci ktore nas juz zaczeły zarastać
        nie pomogły żadne telefony do Maronu dopiero interwencja strazy
        miejskiej przyniosła mozna powiedziec natychmiastowy skutek pieknie
        sie zaczyna nasza wspołpraca i dlaczego Makdom nam narzuca zarządce?
        Przecież przekazali wszystko Maronowi 3 marca a wtedy to mieszkancy
        byli wiekszoscia i sami powinni wybrać zarzadce chyba znowu ktos ze
        tak powiem delikatnie dostał w łape
        • Gość: ppp Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 21.03.10, 20:50
          No to pożegnaj się z egzekwowaniem napraw gwarancyjnych od Makdomu,
          MARON juz tego dopilnuje!!! Tu jest kluczek ich współpracy! Jak się
          skończy okres gwarancji to MARON z waszych pieniędzy pokryje
          wszystkie buble, które z czasem powychodzą.
          • Gość: julek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 12:05
            to że w Maronie coś się dzieje widać od jakiegoś czasu.
            Prawdopodobnie zbuntowała się Poddgórskiej załoga bo... jak ją
            poznałem to mam wrażenie że Podgórska tylko obiecuje, robi kozie
            oczy i bierze całą kasę
            • Gość: gość Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 09:28
              Maron miał "kreta" w firmie. Na szczęście wczoraj dowiedziałem się że już nie pracuje.
              • Gość: gjk Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 30.09.10, 14:14
                A kto był tym "kretem" ciekawy jestem?
                • Gość: irek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:42
                  Ktoś kto teraz oszukuje innych. Feeee obrzydliwa osoba.
      • Gość: GFHGH [...] IP: *.chello.pl 21.09.10, 17:41
    • Gość: k. Re: MARON - Os. Bursztynowe IP: *.szczecin.mm.pl 12.02.10, 09:48
      Oczywiście nieodśnieżone, ale co to Maron obchodzi.
      • Gość: gosc Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c IP: *.chello.pl 12.02.10, 17:10
        Proszę o opinię dot.pracy tego zarządcy.
        • Gość: NIKI [...] IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 21.02.10, 12:59
        • kama-online Re: Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c 21.02.10, 13:41
          Nie polecam z uwagi na to ze nie jest osoba uczciwa. obecnie ma
          zarzut porabiania dokumentów (podpisów na uchwalach wspolnot
          mieszkaniowych, fakturach - wystawia na firmy ktore nie istnieja).
          Przegladajac dokumenty wspolnoty (a dostep do nich jest bardzo
          utrudniony - odmawia ich okazywania) zobaczylam fakture za - i tu
          zdziwnie - odsniezanie trawnika oraz wykonanie przegladu instalacji
          gazowej (niestety w naszym budynku nie ma gazu. Jesli chesz wiecej
          szczegółów - kontakt: muchy3@wp.pl
          • Gość: gosc Re: Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c IP: *.chello.pl 06.08.10, 17:03
            Pani M. Olczyk już w tej chwili ma dwa wyroki o podrabianie dokumentów. Ale ma
            się dobrze zarządza wspólnotami. Juz dwie wspólnoty skierowały doniesienie do
            Prokuratury o wyprowadzeniu środków pieniężnych z ich kont.Kontrolę dokumentów
            rozpoczęła trzecia wspólnota. Podejrzewam, że pozostałe wspólnoty zarządzane
            przez Panią M.Olczyk nie są świadome , albo nie potrafia przeprowadzić kontroli
            dokumentów. Trzeba uważać bo wchodzi w układ z Zarządem.!!!!!
          • Gość: bury Re: Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c IP: *.play-internet.pl 09.01.12, 05:30
            Kiedy wreszcie zabiorą licencję firmie Zarządca Nieruchomości przy ul. Witkiewicza 45c. Właścicielka firmy nieuczciwa.
            • Gość: Kamila Re: Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c IP: *.play-internet.pl 20.03.12, 19:27
              Po moich doświadczeniach współpracy z P.Małgorzatą Olczyk życzę każdej wspólnocie takiego Zarządcy.
              • Gość: Tadeusz Re: Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c IP: *.play-internet.pl 21.03.12, 11:51
                czy to jest napisane w cudzysłowie. tak jest bardzo miła, ale radzę pilnować pieniędzy wspólnoty
            • Gość: Poszkodowany Re: Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 20:44
              Właśnie firma wyczyściła konto wspólnoty Szczecin ..... Banda zøodzieji i nierobów na biednych ludziach dorabiaj
              • Gość: lb Re: Zarządca Nieruchomości ul. Witkiewicza 45c IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 16:40
                Nam też, z tego co wiem już są 4 wspólnoty
    • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 06.03.10, 18:54
    • Gość: lulek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 21:42
      MARON to jest tragedia. Może nie jako firma ale jako POGDÓRSCY
      Wciąż Podgórska obiecuje co zrobi i jak poprawi życie w budynku ale
      nie ma efektu i co chwilę podwyżki zaliczek. Ciekawe ile wy jej
      płacicie??? Jej nigdy nie można zastać w biurze. Pracownicy jej może
      by więcej zdziałali gdyby mogli podjąć jakieś decyzje. Ale nie ONA
      patrzy tylko na swoje wynagrodzenie a wszystkie inne ustalenia w łeb
      biorą. Chciałem zapytać o konkretne sprawy wspólnoty Pani
      Podgórskiej, która jest przecież licencjowanym zarządcą
      ale ...informacje uzyskałam jedynie od jej pracownika. Co z tego jak
      jej adminidtratorzy nie mają wpływu na nic, na zakup np. piasku do
      piaskownicy czy też ławki. To ONA trzyma kasę (zresztą naszą kasę)
      Ja nie płacę pracownikowi ale jej i wymagam. Czekam na inne opinie
      • Gość: Pawel Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.chello.pl 04.08.10, 22:11
        Dziwie się że takie liczące się firmy jak SGI Baltis oddają do
        zarządzania swoje nowe osiedla jak Garden House czy Stara Cegielnia,
        zresztą Nowa Cegielnia pewnie też do nich pójdzie takiej niechlujnej,
        niekompetentnej i nieszanującej mieszkańców firmie jak MARON. I na
        dodatek drogiej! Pewnie mają coś z tego , innego wytłumaczenia nie ma.
        • sgibaltis Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin 12.08.10, 14:35
          Umowa z Zarządcą jest zawierana przez SGI z możliwością jej wypowiedzenia w 3 miesiące, więc Wspólnota może niezwłocznie wypowiedzieć umowę. Znane są przypadki , gdzie deweloper podpisał umowy długoterminowe bez możliwości wypowiedzenia, ale SGI nie postępuje w taki sposób.

• tomiala33 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin 13.08.10, 18:40
            Znane są przypadki że deweloper sprzedaje dziurę w ziemi poczym się
            "zwija". Znane są przypadki że deweloper oddaje mieszkanie rok po
            uzgodnionym terminie. To że inni są gorsi, postępują mniej poważnie
            niż SGI mnie nie przekonuje. SGI robi bardzo dobre mieszkania, często
            droższe ze zrozumiałych względów, więc przyrównywanie się do
            nierzetelnych deweloperów przez pracownika jest niedorzeczne. Faktem
            jest że SGI wybiera fatalną firmę, psującą krew mieszkańcom, którzy
            tracą pieniądze i nerwy na użeraniu się z niekompetentnymi oszustami
            jest karygodny. Argumentowanie że można sobie zmienić po 3 miesiącach
            jest świadomym utrudnianiem życia. Zmiana jest oczywiście możliwa,
            ale w obecnym ustawodawstwie mocno utrudniona ze względu na "małe
            zainteresowaniem czymkolwiek" przez część właścicieli mieszkań.

sgibaltis napisał:

> Umowa z Zarządcą jest zawierana przez SGI z możliwością jej
            wypowiedzenia w 3 miesiące, więc Wspólnota może niezwłocznie
            wypowiedzieć umowę. Znane są przypadki , gdzie deweloper podpisał
            umowy długoterminowe bez możliwości wypowiedzenia, ale SGI nie
            postępuje w taki sposób.
    • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 17.08.10, 08:22
    • benwit [...] 17.08.10, 10:06
      • benwit [...] 17.08.10, 10:07
      • benwit Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk 17.08.10, 12:13
        Chcę podzielić się informacją jak wypadła kontrola dokumentów księgowych naszej
        wspólnoty zarządzanej przez p. Olczyk. Po kontroli skierowaliśmy doniesienie do
        prokuratory o przestępstwie. Wg naszej wiedzy jesteśmy już druga wspólnotą,
        gdzie toczy się postępowanie. trzecia wspólnota jest w trakcie kontroli
        dokumentów. Z naszej wspólnoty wyprowadziła pieniądze z konta, wykonywała
        remonty bez uchwał,bez przetargów po wygórowanych cenach.Robi to za
        przyzwoleniem zarządu. Bardzo utrudnia dostęp do dokumentów.Dziwi nas również
        postawa Gminy, która jest właścicielem mieszkań we wspólnocie ok./360 udziałów/
        i nie zrobiła kroku, żeby p. M. Olczyk nie zarządzała wspólnotą do dnia
        dzisiejszego mając profesjonalnych pracowników zajmującymi sie tylko
        wspólnotami.
        • Gość: Katarzyna Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.play-internet.pl 16.09.11, 22:20
          Witam, nie wiem skad taka zla wypowiedz na temat Pani Malgorzaty Olczyk, moja wspolnota wspolpracuje z Pania Malgorzata wiele lat i nie moge o niej powiedziec zlego slowa, kazda sprawe zwiazana z naprawami jest bardzo szybko rozwiazywana w dodatku jest to bardzo kompetentna i rozsadna osoba.Pozdrawiam Pania Malgosie.
          • Gość: katarzynek Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.play-internet.pl 23.10.11, 17:29
            może robisz z nią czarne interesy !!!!!
            • Gość: bebe4 Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 22:03
              Na Nowej Cegielni zarządzanej przez Maron klatki - posadzki są myte chyba raz w miesiącu, syf straszny, na zewnątrz wszystko pięknie, trawka podlana, przystrzyżona a w budynkach - na klatkach i w halach garażowych jak na budowie - mimo że już ze 4 miesiące niektórzy mieszkają. MASAKRA. SYF JAKICH MAŁO.
              • Gość: KDYL Re: Zarządca Nieruchomości MARON IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 23.11.11, 17:06
                A to norma - Osiedle Bursztynowe - zarządca MARON płaci naszymi pieniędzmi Wlaźlakowi za codzienne sprzątanie terenu osiedla., a:
                1. podjazdy nie są sprzątane nawet 1 raz w roku, sprzątamy je sami (odśnieżamy także sami) lub dodatkowo płacimy,
                2. a uliczki sprzątane są może 1 w miesiącu.
                Pana interesuje tylko teren wokół śmietników i po robocie.
                A ty człowieku płać!
                • Gość: LOPEZ Re: Zarządca Nieruchomości MARON IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.11, 21:36
                  trzeba na Maron uważać całe szczescie ustawa daje mozliwosc czlonkom wspolnoty wgladu do wszystkich faktur w siedzibie spolki, trzeba to robic bo za dziwne rzeczy czasem placa....

a podwyzki na starej cegielni sa tyle ile razy prawo im zezwala , ale jakosc uslug nie idzie w parze brud na klatkach i w garazach , biedne panie robia co moga, ale wlasciciele firmy na pracownikach niestety mocno oszczedzaja i zgadzam sie ze z zewnatrz wyglada wszystko ladnie, bo "Serwis BUD" musi zarobic to zaprzyjazniona firma. Wiec czesciej niż potrzeba sa na osiedlu, za to na sprzatanie kasy nie daja bo pewnie nie maja takiego ukladziku jak z firma od konserwacji, zieleni i tego na zewnatrz
                  • Gość: gość Re: Zarządca Nieruchomości MARON IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 02.10.12, 22:26
                    przykro mi ale i sprząta serwis bud i konserwuje na tej nieruchomości
                    • Gość: Ss Re: Zarządca Nieruchomości MARON IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.15, 20:22
                      A podwyżki nie dostali już 7 lat i jakoś serwis bud jest nadal nikt jeszcze nawet nie złożył wniosku o wypowiedzenie a przy zmianie pracowników mnóstwo zapytań co się stało
                      • Gość: gosc Re: Zarządca Nieruchomości MARON IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.15, 09:48
                        Widać właściciel Serwis Budu się tutaj reklamuje:) Ani Serwis Bud ani Maron nie są dobrymi firmami, nie postaliście podwyżki bo na nią nie zasługujecie. A wypowiedzeń dostaliście sporo chociażby z Pszczelnej, GH i wspólnoty na Przyjaciół Żołnierza....
                        • Gość: ola Re: Zarządca Nieruchomości MARON IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.06.15, 09:57
                          ciekawe jakie firmy są dobre ???
        • Gość: Aroks53 Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.13, 08:08
          Widzę że nie jesteśmy pierwsi oszukani przez tą zarządczynie.Ta oszustka !!! wraz ze swoją księgową która jak się dowiedzieliśmy pracowała na czarno wyczyściły nam konto i to na pokaźną sumę.Takie milutkie takie serdeczne że mało w przysłowiowe cztery litery by każdemu wlazły.Tylko nie mam pojęcia dlaczego dostała pozwolenie na prowadzenie tej działalności podpierając się czyjąś licencją.Widocznie nasze prawo w naszym kraju jest uchwalane pod przestępców którzy mogą okradać uczciwych ludzi.W tej chwili zarządzała ponad 30-toma wspólnotami.Wiemy o kilku okradzionych wspólnotach a ile jeszcze jest nie wiadomo.
          Na pewno więcej bo znikła jak kamfora.Jej ubezpieczenie wynosi 50 000 euro. Co to jest w porównaniu do malwersacji kont wspólnot których wyczyściła.Prosimy o kontakt na : krolik2412531@wp.pl poszkodowane wspólnoty w 2013r w celu wspólnego działania.
          • Gość: Aga Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.centertel.pl 05.09.13, 21:33
            Właśnie dowiedzieliśmy się, że Pani Małgorzata Olczyk zwiała z naszą kasą ( wspólnota na podzamczu), zabrała około 60 tys z funduszu remontowego. Pogłoski są takie ze zabrała w sumie z innych wspólnot około 2 milionów złotych i sie ulotniła. Ludzie są wku....wieni. Tym bardziej ze za chwile miał rozpocząć sie remont. Części dokumentacji nie ma, nie wiemy na czym stoimy.
            • Gość: Jan Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.play-internet.pl 06.09.13, 07:56
              Try lata temu chodziliśmy do wspólnoty na podzamczu, próbowaliśmy skontaktować się z zarządem wspólnoty, gdyż podczas kontroli naszych dokumentów przewijała się wasza wspólnota. Zaczepialiśmy przypadkowych mieszkańców wspólnoty, żeby ich poinformować nikt nie chciał nas słuchać a wręcz przeciwnie bardzo nie przyjaźnie byliśmy traktowani - teraz nie narzekajcie. Nam zwinęła 120 tys. a Prokuratura sprawę umorzyła. Skandal!!!
            • Gość: Jerzy Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.play-internet.pl 09.09.13, 08:23
              Gdzie przebywa p. Małgorzata Olczyk zarządca z ul. Witkiewicza bo się ulotniła jak kamfora.
              • Gość: nerwy Re: Zarządca Nieruchomości Małgorzata Olczyk IP: *.146.1.150.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.13, 16:55
                Chyba pojechała na Kanary ukoić nerwy.
    • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 18.08.10, 12:21
    • Gość: gosc [...] IP: *.chello.pl 20.08.10, 08:36
      • Gość: dorota Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 19:37
        Też tak myślałam jak wszyscy przez pewien okres czasu. Maron mnie
        pozytywnie zadziwił kiedy nasza wspólnota wygrała z Developerem
        sprawę o ustarki budowlane - niebagatelna kwota ok. 250.000zł.
        Zmieniam zdanie i zaciągnęłam języka. Podgórska może jest kuta na 4
        nogi ale ma na czym czapkę nosić. Wydaje się ze nalezy najpierw
        sprawdzć. Poz tym rozliczenia roku są czytelne nawet dla mnie -
        jestem muzykiem.
        • Gość: Irek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.10, 21:17
          No wreszcie ktoś łeb z piasku wysunął. Czy wy śpicie? Moje osiedle
          miało kulku zarządcow pożal sie Boże. Nie mogłem sprzedać
          mieszkania nawet za drobnicę. Sami renomowani gospodarze domu a
          renoma gó...ana. Od kilku lat zleciliśmy opiekę dla Maronu.
          Sprzedalem mieszkanie znajomym po pól roku za cenę znacznie wyższą
          niż chciałem wcześniej. Teraz ich odwiedzam i żałuję.... Nie psujcie
          reputacji domom , ktore wreszcie odżyły. Baba jak baba ale wie co
          robi!
          • Gość: GFHGH [...] IP: *.chello.pl 21.09.10, 17:45
            • Gość: goja Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:37
              Pani Jadwigo, sądzę, że nie toleruje pani tandety oraz opieszałości w pracy. Proszę się nie przejmować frustratem. Robi Pani kawał dobrej roboty dla naszej nieruchomości.
          • Gość: Jarek Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 26.11.10, 18:24
            Nie chciałbym bić tu piany, ale muszę się zgodzić z większością moich przedmówców. Maron według mnie sprawuje się delikatnie mówiąc źle, a osiedla które przestały być zarządzane przez Maron znów są czyste i zaczynają wracać do dawnego stanu a właściciele mieszkań dziękują że Maron już nie zarządza ich osiedlem. I jeszcze jedno, forum jest po to aby wyrażać swoje zdanie, nawet jeśli jest ono bardzo krytyczne, a w tym wypadku takie właśnie musi być. Pani Małgorzata i Pan Jarek to bardzo sympatyczni ludzie to trzeba przyznać ale Szanowni Państwo tu trzeba wychylić nos zza biurka i sprawdzić czy podlegli wam ludzie wypełniają swoje obowiązki właściwie. A w wypadku Osiedla pod Kasztanami jest niestety tak jak gdyby Zarządca zostawił Osiedle na pastwę losu. Z wyrazami szacunku
            • Gość: maron Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 13:14
              Ja oczywiście z taką opinią kategorycznie się nie zgadzam. Dołożę wszelkich starań aby osoby, które krzewią nieprawdę na tym forum poniosły odpowiedzialność prawną za zniesławienie mojej osoby oraz klientów dla których pracuję. Jest tutaj kilka postów, ktore nie tylko są kłamliwe ale mają symptomy złośliwości i zawiści. Przypominam, ze pomimo otoczki anonimowości nie jest to forum anonimowe. Z poważaniem MM Podgórska.
              • Gość: robert Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 13:24
                Widać że prawda kole w oczy Pani Małgorzato! Nikt nie lubi krytyki ale jest to forum gdzie każdy może wyrazić swoje zdanie. Usuwanie przez Panią krytycznych uwag nie powinno mieć miejsca. Czasami przeczytanie o swojej pracy innych opinii, pozwala na lepszą pracę. Zauważyłem że pozytywne opinie o sobie i swojej pracy pisze Pani sama (choć zmienia imiona piszących), czy to reklama? Tak samo jeśli chodzi o Pani pracowników (byłych i obecnych). Nie ładnie szkalować innych nie patrząc na siebie. Jestem Pani klientem i jestem w miarę zadowolony z Pani usług (choć płacę bardzo duże opłaty za mieszkanie, szczególnie za Pani wynagrodzenie), ale czytajac poprzednie posty zastanawiam się w co Pani gra.
                • Gość: maron Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.10, 17:32
                  Życzę Państwu zdrowych i pogodnych świąt.
                  W kwestii sprostowania - to nie moja firma usuwa szkalujące mnie posty tylko jej autorzy. Pozdrawiam serdecznie - MM Podgórska
                  • Gość: mieszkaniec Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 19:44
                    A najśmieszniejsze jest to, że jedyne 3 czy 4 posty, które chwalą MARON są napisane przez jedną i tą samą osobę. IP to samo, styl i język też, krótkie zdania, taki sam, charakterystyczny szyk zdań. Żenujące. Niech się nieroby wezmą do roboty, zatrudnią może kogoś do odśnieżania, a nie sami się chwalą na publicznym forum. Specjaliści od niepotrzebnych remontów na papierze, byleby kasę od ludzi wyrwać.
                    • Gość: 345 Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 30.12.10, 20:16
                      Tak, tak, mogliby zabrać się do odśnieżania.
                      • Gość: Patrycja Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 20:42
                        Jak Maron poprawi jakość Swoich usług, nie podnosząc oczywiści cen, to pewnie mieszkańcy zmienią stosunek do tej firmy. Proste i logiczne.

Ewentualnie Maron może nic nie poprawiać w Swojej działalności, ale za to obniżyć ceny usług. Czyli sprowadzić z powrotem na ziemie relacje: cena do oferty. Proste. Teraz jest po prostu trochę za drogo w stosunku do tego co oferują.
                  • Gość: Bart Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:18
                    hehehe nie dość że baba bezczelna to jestzcze myśli że ludzie sa idiotami i uwierzą w to że zarządca formum usuwa wpisy hahahaha głupszej głupoty nie słyszałem ... no chyba że pani łapy tam też sięgają ????
                    • Gość: k MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 15.12.12, 21:40
                      os. Bursztynowe - Jaka jest logika zatrudniac zewnetrzna firmę do odśnieżania kilka godzin przed odwilżą??? Żadna. No chyba żeby tracić pieniądze członków wspólnoty.
              • Gość: Bart Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:15
                Nie strasz nie strasz bo sięzesrasz !!!
            • Gość: kasztan Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.14, 09:22
              Szczerze to jestem mieszkańcem kasztanowego przy ul. Woj. Polskiego Podgorska sama nam wypowiedziała umowę z powodów prostych. Jeden z naszych sąsiadów otworzył interes i pod Podgorska kopał dziwne ze w necie oczernia się Maron do momentu rezygnacji a teraz już nikt nie pisze. Jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Ja wiem jedno pamiętam jak wyglądała nieruchomość a jak wygląda. Dziękujemy Pani Podgórskiej za wkład w nasze osiedle za to co teraz mamy. I jest nas wielu.
            • Gość: nati Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 22:58
              Przestańcie się nakręcić Maron nie traci nieruchomości mieszkam na Cegielni poprostu bajka zapraszam jestem dumna nim kupiłam mieszkanie zarządzał nami dombest porażka tylko kasa sprzątaczka na godzinę zresztą polecam innego zarządcę szybko docenicie Maron
              Ps polecam Maro i piszcie kochani ja was przekonywać nie będę bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę
          • Gość: Bart Re: MARON - Zarządca Nieruchomości - Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:10
            A co ma zarządca do sprzedaży domu ????? Czemu bezczelnie kłamiesz ... uzależniasz sprzedaż od zarządcy, co przychodził klient i pytal jaki jest zarządca a jak się dowiedział że Maron to nie kupował ... kogo ty chcesz oszukać palancie z Maronu !!!
    • 1przeciwnik_glupoty Cenzura jasno świadczy o zarządzającym 18.03.11, 15:51
      No cóż, fakt, że ocenzurowano cały wątek jednoznacznie oznacza, że MARON nie życzy sobie polemiki i postraszył GW prawnikamia...
      • Gość: Aleksandra Kubacka Re: Cenzura jasno świadczy o zarządzającym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 12:27
        i co to już koniec??? przeciez już nie ma cenzury!!! ludzie powiedzcie co chcecie mówić o ty zarządcy bo nie wiem co mam robić by kupić lokal na Polskich Marynarzy aż się boję ze wpadnę z deszczu) Cesja) pod rynnę. Faktycznie mieszkałąm na nieruchomosci na ul. Chodkiewicza i wiedziałam że Maron ma tam siedzibę. Byliście teraz tam a biurze??? Tam ludzie nawet nie wiedzą czym zarządzają, myślałam że to prefosjonaliścu a tu czytam takie rzeczy???? i potwierdzam że to chyba pomyłka z tym Maronem a znacie kogoś innego???? A widzieliście brud na osiedku Bursztynowym???? i Starej Cegielni ????Kto nim zarządza???
        • Gość: efo Re: Cenzura jasno świadczy o zarządzającym IP: *.szczecin.mm.pl 14.04.11, 12:16
          Os. Bursztynowym zarządza Maron :(
        • Gość: aga Re: Cenzura jasno świadczy o zarządzającym IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 21:51
          nie wiem kto zrządza, ale jak będziesz szukać to omijaj szerokim łukiem Kowalczyka (Kowalczyk - zarządzanie nieruchomościami) właśnie próbwali namówić naszą wspólnotę na zaciągnięcie kredytu na 150.000 w Banku Pocztowym nie przedstawiając żadnych konkurencyjnych ofert, jak można się domyśleć wykonawca też był zaproponowany tylko jeden, bez retelnej wyceny inwestycji, cena podana "na gębę" a opinia konserwaora uzyskana juz po tej "wycenie". Wyciągnięcie informacji niezbędnych do wysłania zapytań do innych wykonawców graniczyło z cudem, danych do oferty bankowej podobnie, ale udało się to zrobić i jak się okazało przy niewielkim wysiłku dostałam inne kożystniejsze oferty kredytu i wykonani usługi... tylko po co w takim razie jest zarządca... - całe szczęście wsólnota na zebraniu zgodziła się z moją oceną, właśnie szukamy nowego zarządcy.
          • Gość: r. Osiedle Bursztynowe IP: *.szczecin.mm.pl 29.04.11, 18:28
            Czy można prosić Maron o podcięcie iglaków aby odsłoniły napis Os. Bursztynowe przy wjeździe na osiedle i o posprzątanie piasku po zimie i brudu przy krawężnikach? Inna forma prośby nie działa, może ta poskutkuje?
            • Gość: Jarek Re: Osiedle Bursztynowe IP: *.szczecin.mm.pl 09.05.11, 07:35
              Prosić zawsze można.
              Na osiedlu Pod Kasztanami jest tak samo, a nawet gorzej niż jeszcze rok temu.
              • Gość: r. Re: Osiedle Bursztynowe IP: *.szczecin.mm.pl 09.05.11, 15:29
                To przykre. Bardzo przykre.
              • Gość: Ania Re: Osiedle Bursztynowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.11, 15:40
                Od ponad roku na osiedlu pod Kasztanami juz nie obsługuje Maron zmienilismy zarzadce
                • Gość: ilona Re: Osiedle Bursztynowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 13:43
                  i co lepiej??
                  • Gość: 345 Re: Osiedle Bursztynowe IP: *.szczecin.mm.pl 23.06.11, 17:45
                    Plusy na bursztynowym, jeśli chodzi o stronę wizualną:
                    1. przeniesiono napis Bursztynowe przed wjazdem, słusznie, teraz przynajmniej jest widoczny
                    2. częściej koszona jest trawa, chwastów już niestety przy krzakach panu nie chce się wyrwać
                    Minusy:
                    1. Brud przy krawężnikach
                    2. Piasek po zimie do tej pory nie sprzątnięty
                    2. Mimo zapłaty nikt nie zamiana uliczek.
                    • Gość: 592 Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.11, 09:05
                      Osiedle Bursztynowe pod Zarządem Maronu, rocznie maron wypłaca 150.000 zł na "OCHRONĘ" przez 10 lat 1.500.000 (półtora miliona), sobie za zarządzanie niewiele mniej, a członkom wspólnoty proponuje zaciągnięcie kredytu na remonty balkonów.
                      OCHRONA polega na tym, że pan na portierni o g l ą d a t e w i z j ę.
                      Gdybym miała prywatnie takiego zarządce u siebie w domu, to wywaliłabym go na zbity pysk już po paru minutach takiego zarządzania.
                      • Gość: 679 Re: Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.11, 09:20
                        Wysłany: Wto Mar 01, 2011 13:56 Temat postu: Zarządca Nieruchomości
                        Ja również zdecydowałem się na mieszkanie na Nowej Cegielni ... zanim je zakupię muszę się dowiedzieć odnośnie zarządcy ... jeśli będzie to Maron jak na Starej Cegielni to proponuję w najbliższym czasie zwołać wspólnotę mieszkaniową i zmienić zarządcę. Wsytarczy poczytać trochę opini i wypowiedzi o Maron żeby wiedzieć jak ta firma działa i jak zdziera pieniądze za zarządzanie. Po rozmowie z SGI wiem że powołali drugiego zarządcę Nowy Dom ... ale na dzień dzisiejszy nie potrafią powiedzieć kto zostanie wybrany. Mam nadzieję że narazie na forum jakoś przegadamy ten temat bo wydaje mi się to istotne. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
                        • Gość: gość Re: Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.11, 12:49
                          Nie polecam Nowy Dom .
                        • Gość: scer Re: Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.szczecin.mm.pl 14.07.11, 16:17
                          szczecin-nowa-cegielnia.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=66101&start=30
                          "Wysłany: Wto Lip 27, 2010 20:53 Temat postu:
                          Popieram mojego poprzednika,koniecznym jest zmiana zarzadcy!!!
                          Ja rowniez slyszalam o dobrym zarzadzaniu na Magnolii.
                          Mam dosyc klotni z Maronem oni nie potrafia nawet przeprosic za swoje bledy!Moim zdaniem niekompetencja i jeszcze raz niekompetencja, a niemala przeciez kase na nich wywalamy.
                          Proponuje rowniez zebranie wspolnoty z tematem nr. 1 ZMIANA Maronu!!!!
                          pozdrawiam"
            • Gość: r. Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.szczecin.mm.pl 19.05.11, 12:23
              No i niestety nie można się doprosić. Minęło tyle dni i dalej brud, piasek po zimie, chwasty przy krawężnikach nie sprzątnięte. Chwasty pół metrowe, trawa nie skoszona. Pety w tym samym miejscu tygodniami, a w umowie że mamy zapewnione codzienne sprzątanie.
              ZASTANAWIAJĄ mnie też m.in. rachunki:
              1) 27.07.2010r. - Hydraulika wymiana uszkodzonego ciepłomierza Metronik - 4.173 zł
              2) 21.09.2010r. - Hydraulika Absolutna wymiana uszkodzonego ciepłomierza Metronik - 4.179 zł.
              • Gość: Basia Re: Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 14:09
                bo braciszek musi zarobić nie wiesz???
                • Gość: r. Re: Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.szczecin.mm.pl 23.05.11, 21:43
                  No to już wiem. Dzięki.
                  • Gość: ewa Re: Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 22:06
                    zgłoście do prokuratury, jeśli jest podejrzenie, że nie zostało fizycznie wymienione, a tylko na papierze. Lepsze to niż publiczne egzaltowanie się tym na forum.
                    • Gość: gość Re: Osiedle Bursztynowe - Zarządca MARON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 14:09
                      niestety to samo jest na Kresach I w Warzymicach, brud , smród i chwasty a jakie rachunki za obsługę że ho ho....... czy tam zarządca zagląda???
          • Gość: v1 Nowy zarządca IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 19:26
            Polecam zarządzanie nieruchomościami długosz.
            www.dlugosz.e-biznes.org
    • Gość: OMO Czy INPRO z Narutowicza jest komuś znane? IP: *.nitka.net.pl 10.05.11, 17:46
      Czy ktoś miał okazję/ma okazję podlegać temu zarządcy - INPRO z Narutowicza? Jak relacje z deweloperem? Proszę o opinię.
      • Gość: Szamier Re: Czy INPRO z Narutowicza jest komuś znane? IP: *.tieto.com 01.06.11, 13:13
        Inpro zarządza budynkiem Widok w Szczecinie.
        Jednym słowem tragedia i jakiś wielki przekręt robi.
        Na pewno nie działa dla dobra mieszkańców i w ich interesie. Co jest dziwne, gdyż defakto jesteśmy ich klientami. Mam nadzieje że zarządca się niedługo zmieni.
        Nie polecam.
        • Gość: OMO Re: Czy INPRO z Narutowicza jest komuś znane? IP: *.nitka.net.pl 02.06.11, 04:26
          Ten twój wpis, to mało konkretny. Jesteś chociaż właścicielem mieszkania w tym budynku? Angażujesz sięw pracę wspólnoty? Mieszkam obecnie w miejscu, gdzie mieszkańcy uważają, iż wszyscy mają działać by im było dobrze ale broń Boże by oni mieli coś zrobić w tym kierunku, oni tu przecież tylko mieszkają ! A właściciele się nie interesują bo tu ... nie mieszkają! A budynek WIDOK to chyba sam w sobie jest kłopotem, nadal ponad 90 mieszkań w ofercie sprzedaży, do rozmów jako współwłaściiela macie developera? To musicie nieźle się mobiliwoać by podejmować ważne uchwały, które nie do końca mu mogą pasować... INPRO musi się nieźle też pewnie tam gimnastykować przy takim pustostanie i jednym krzykaczu na piętrze, że codziennie ma być sprzątane a światło wszędzie palone ale on przecież nie będzie płacił za całość.

Takie historie mnie nie interesują. Jak masz konkretny przykład Twojej współpracy jako właściciela/członka wspólnoty z tym zarządcą to proszę. Gołosłowne "wielkie przekręty" i "tragedia" to niektórym do wszystkiego pasuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka