Dodaj do ulubionych

Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza

08.01.10, 08:42
Ta hala jest pechowa od samego początku! Niestety, projekt hali jest
już przestarzały i nie pasującym do innych nowoczesnych projektów
realizowanych w inncych miastach.
Obserwuj wątek
    • yanyx Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 08:43
      Proponuję powrócić do mierzenia kubatury w metrach sześciennych.
      Pozdrowienia dla Autora :)
      • Gość: xyzyx Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: *.szczecin.mm.pl 08.01.10, 09:37
        Nie wymagaj zbyt wiele od pana Rabłędy... I tak ostatnio się poprawił - mniej pisze o komunikacji ;).
    • fjestis 8 lat! 08.01.10, 08:53
      Projekt z brodą! :D
      • Gość: BarExtra Re: 8 lat! IP: *.chello.pl 08.01.10, 08:57
        najzwyklej w świecie jest brzydki, jak ich zleceniodawca, garaż Galaxy inaczej w
        skrócie.
        • Gość: otto Re: 8 lat! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 09:31
          Az sie chce plakac, oczywscie hala jest nam potrzebna, ALE takie brzydactwo,
          przeciez to przypomina architekture z lat 80siątych!!! i to ma być wizytówka
          miasta???. Ta w Toruniu też średnia ale róznica jest taka jak bysmy pokazali
          projekty z dwóch róznych krajów, jednego bogatego, drugiego biednego
          zasciankowego :(. Jestem z tego miasta ale robi sie ono coraz brzydsze. Takie
          projekty powinny przyciagac swoja architekturą, którą póxniej wile osób by
          chciało zobaczyc, A nie "cholerny" blaszak!!! - juz jeden mamy w centrum miasta
          i nazwya sie wspomniane wczesniej GALAXY okropienstwo zebyw centrum miasta dac
          cos takiego i zmarnowac tyle przestrzeni, ktora powinna pojsc w góre jak budynek
          PŹMu!!! Ah szkoda "gadać" Ale wiem jedno, żeby nie głosowa na kogos kto abrobuje
          taki projekt, i w przyszłości nie polecać takiej firmy projektowej, któa robi
          takie buble.!!!
          Pozdrawiam
          • Gość: ZED Re: 8 lat! IP: *.mysmart.ie 08.01.10, 12:45
            jesli nie zauwazyles to ten projekt jest taki jak cala nowa
            architektura w miescie. (i te zajebiste czerwone cegielki)
            nie jest to cud architektury ale tego sie nie zmieni, wladza w 2001 z
            estetyka nie miala za wiele wspolnego.
            jak krzystek wywali ten projekt do kosza to go tu na forum zjedza za
            marnowanie pieniedzy wiec sytuacja nie ma innego wyjscia niz budowac
            to co jest. nawet jak sie nie podoba.

p.s. project dedeco tez mi sie nie podoba i za 8 lat bedzie straszyl
            torun.
            • Gość: anty-ZED-bredzik Re: 8 lat! IP: *.szczecin.mm.pl 08.01.10, 16:56
              Krzystek nie wywali projektu, bo przez 3 lata nic nie robił i jakby go wywalił, to nawet nie mógłby opowiadać, że w roku wyborczym zabrał się do roboty. Skoro wiedział przez 3 lata, że będzie coś budował, to mógł się zastanowić co... lifting elewacji to nie koniec świata o ile nie weźmie za niego się Dedeco i kolejny raz nie skasuje jak za złoto.

To nic, że zapomniał, że do hali musi być dojazd. To nic, że przez dwa lata nie zaczął planować Sosabowskiego, mimo, że miał plan przestrzenny.

Dedeco znane jest z tego, że bierze niebotyczny haracz za swoją prace a ich projekty są powiedzmy szczerze drogie i zwyczajnie przeciętne.
              • Gość: ZED Re: 40 lat! IP: *.ipspace.xilinx.com 11.01.10, 02:50
                sobie wypisuj co chcesz ale od 40 lat teraz jestesmy najblizej zbudowania hali i
                jest to zasluga krzystka.
            • Gość: edek Nie budować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 17:01
              Nasza hala już w momencie projektowania była przestarzała, co najmniej o dekadę
              wiec niech Rabenda nie pisze o modzie i technologiach.

A to, że tobie ZED nie podoba się toruńska to jeszcze nie znaczy, że będzie
              straszyć. O projekcie Dedeco przynajmniej można podyskutować, a "dzieło"
              Art-Projektu mogło zachwycić tylko magazyniera o rozwoju psychicznym jedenastolatka.
            • Gość: garch222 Re: paskudne i tanie dedeco IP: 109.243.17.* 11.01.10, 15:51
              projekt hali z cegły jest po prostu nie na czasiejakies 25 lat do tyłu - a
              Dedeco to takie ciastko, ładnie wygląda, ale niesmakuje , i szybko sie znudzi w
              Toruniu, za pare lat ogłoszą konkurs na przebudowe tej "nudnej" płaskiej
              elewacji Dedeco. Jak dla mnie to co zrobili dedeco to nie jest architektura
              bardziej przypomina tania elewację, supermarket z kolorowymi reklamami

ps. taki ekran diodowy za parę lat to będzie pośmiewisko, :)
        • fjestis Re: 8 lat! 08.01.10, 09:33
          Można powiedzieć: nie ulega wątpliwości, że ten projekt jest paskudny ;] Bryła
          budynku tworzona bez przemyślenia (na zasadzie: a tutaj jeszcze doczepimy takie
          coś, a tam takie coś i jakoś to będzie
        • Gość: Oder Re: 8 lat! IP: *.146.163.164.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.01.10, 17:50
          Cholerne polactwo, wiecznie niezadowolone, wiecznie kontestujace. Jakby wygladal
          Szczecin, bez Galaxy, powiedzcie to dziesiatkom tysiecy odwiedzjacym to centrum.
          Kazdy obiekt po roku juz tylko sie starzeje i zaczyna byc brzydki. Najwazniejsze
          aby byl funkcjonalny przynajmiej na 20 lat.
          Panie Krzystek, rob Pan swoje i niech nie spoczywa Pan czytajac takie pierdakuly.
          A swoja droga to jestem ciekawy ilu tych niezadowolonych bedzie chodzilo do tej
          hali.
          Hala musi stanac w nastepnym roku, bo innym przypadku wybuduja wam betonowy
          bunkier opatrznosci lub pod wezwaniem i beda robic duza kase, bardzo duza kase.
          I cala szczecinska ciemnota wreszcie bedzie uszczesliwiona.
          • frasio Re: 8 lat! 08.01.10, 18:39
            "Cholerne polactwo, wiecznie niezadowolone, wiecznie kontestujace."

Najpierw nawet chciałem ci odpowiedzieć ale...
            Ty zasrany folksdojczu naucz się szacunku dla tego narodu a potem może On zechce z tobą dyskutować.Na razie jestem do twojej dyspozycji w realu aby ci pysk przeflancować.
    • Gość: Am Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: 217.97.193.* 08.01.10, 09:26
      Jeśli chodzi o architekturę zewnętrzną to polecam nową halę w Gdyni. Coś
      pięknego i niecodziennego.
    • andreas.007 To będzie taniej czy bedzie droze. w tym roku? 08.01.10, 09:33
      Za Piotrusiem powtorze pytanie i jego post,
      bo w przypadku budowy hali ma być taniej,
      a w przypadku obwodnicy drożej, to jak to jest:

za kurierem szczecińskim:
      "- Zmiany planów wymusiły rosnące koszty budowy - stwierdził prezydent.
      -
      Pierwotnie myśleliśmy, że dzięki środkom unijnym „pociągniemy”
      obwodnicę aż do
      skrzyżowania z al. Wojska Polskiego. Teraz się okazuje, że wystarczy
      jedynie
      na wybudowanie V etapu budowy: od ul. Krasińskiego do ul. Arkońskiej."

dopiero co słyszałem że nasz kochany prezydent chce brać kredyty na
      budowę
      hali, filharmonii itd, itd, bo koszty robią się niższe.
      teraz wstrzymujemy bo koszty są wyższe?

NIC NIE ROZUMIEM !!!!!!!!

pozdrawiam
      -----
      • andreas.007 Re: To będzie taniej czy bedzie droze. w tym roku 08.01.10, 09:37
        Według wstępnych szacunków Toruń ma za swój obiekt zapłacić 120 mln zł.
        Hala w Szczecinie w tej chwili jest wyceniana na ponad 200 mln zł. Ale
        prezydent Krzystek liczy, że będzie tańsza. Tak o tym mówił na
        konferencji dotyczącej inwestycji drogowych: - W tej chwili warto
        prowadzić inwestycje, bo mamy rynek zamawiającego i ceny oferowane
        przez wykonawców są znacznie niższe niż w kosztorysach.
        -------

To jak w końcu nadz manager ocenia -
        będzie taniej czy drożej?

A jak ma być taniej to czemu zarząd i radni dobijaja
        kulejaca przedsiębiorczość w Szczecinie podnoszac wszystkie
        opłaty i podatki..
        • frasio Re: To będzie taniej czy bedzie droze. w tym roku 08.01.10, 14:59
          > To jak w końcu nadz manager ocenia -
          > będzie taniej czy drożej?

Raz taniej...a kiedy indziej znowu drożej...Ja nie wiem czego ty tu nie rozumiesz.Możesz wybrać jest demokracja.
          Zachowuje się jak rasowy polityk.Jak przyjdzie za coś odpowiadać zawsze może powiedzieć:Ja nie mówiłem tak-mówiłem wręcz odwrotnie.I stary to będzie PRAWDA :)
    • fifrock Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 10:00
      Taka mała... i znowu Szczecin nie może zrobić niczego ponad to co mają inni,
      co będzie funkcjonalne nawet za 15 lat? Hala powinna mieścić co najmniej 8000
      miejsc.
    • danieldarco Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 10:16
      [Hochwander, pilot i Miś rozmawiają w biurze Misia]
      Hochwander: Więc tu pan podejmuje się, można powiedzieć, całej tej sprawy, bo
      pan ma helikopter. Znaczy, w każdej chwili może pan mieć...
      Pilot: Mogę mieć, z tym, że godzinę wcześniej muszę o tym wiedzieć.
      Hochwander: No i cena jest konkurencyjna, bo pan nam załatwia za trzydzieści
      patyków, a oficjalne ceny zaczynają się od pięćdziesięciu pięciu za godzinę.
      Hochwander (do pilota): To już konkretnie proszę się komunikować...
      Miś: Do mnie, do mnie! Tak, tak! Ja do pana numer mam. Jak coś będzie potrzeba
      to zadzwonię do pana. Już pan tam wtedy przyjdzie, albo się ze mną
      skontaktuje. Jak tam panu będzie wygodniej.
      [Pilot wychodzi]
      Hochwander: Więc moim zdaniem, po co mamy trzy razy przepłacać, jeśli mamy tu
      faceta i on sobie też zarobi. Teraz tak: słomę załatwiłem spod Koszalina z
      PGR`u, a do środka można dać. To społecznie, tak że nic nas nie kosztuje, a co
      ważne - taśmę będę miał z nadwyżek, więc się nakręci filmik i też nas nic nie
      będzie kosztowało. Także jesteśmy do przodu na tym jakieś sto osiemdziesiąt -
      dwieście tysięcy.
      Miś: Mów, mów, mów...
      Hochwander: To już wszystko. Aaaa... Załatwiłem, że misia kupi Muzeum Ludowe w
      Olsztynku i to będzie ekstra sto pięćdziesiąt tysięcy. No i co?
      Miś: Słuchaj! Ty będziesz robił dziadowskie oszczędności na sto - dwieście
      tysięcy, żeby nas byle łajza z kontroli wzięła za tyłek! Więc wbij sobie w ten
      twój oszczędny, kierowniczy, filmowy łeb: pieniądze należy zdobywać legalnie,
      a nie lewymi kombinacjami! Ten twój sznurek z helikoptera może sobie fruwać za
      ćwierć ceny z twoją żoną, a my, zapamiętaj sobie to, wynajmiemy helikopter na
      dziesięć godzin za pełną stawkę godzinową od instytucji. "Dziesięć godzin" -
      słownie.
      Hochwander: Ale to jest kilkaset tysięcy!
      Miś: Zapłacimy, zapłacimy! Film zrobi na zlecenie instytucja i zapłacimy.
      Rachunki mam z Cepelii na dwieście osiemdziesiąt tysięcy - zapłacimy. I nie
      sprzedamy misia żadnemu muzeum nawet Narodowemu za milion!
      Hochwander: To znaczy nie chcesz zarobić?
      Miś: Powiedz mi po co jest ten miś?
      Hochwander: Właśnie, po co?
      Miś: Otóż to! Nikt nie wie po co, więc nie musisz się obawiać, że ktoś zapyta.
      Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa.
      To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My
      otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane
      i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to
      jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji, który sobie zgnije, do
      jesieni na świeżym powietrzu i co się wtedy zrobi?
      Hochwander: Protokół zniszczenia...
      Miś: Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach.
      [Hochwander chwyta za butelkę koniaku]
      Miś: Nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie! Nie stać cię! Ty musisz oszczędzać!
      Hochwander: Słuchaj Rysiek! Ty nie bądź taki demagog! Jak ty robisz kombinacje
      to jest wszystko dobrze, a jak ja coś zaproponuję... to mi robisz szkolenie...
      Miś: Ja kombinacje? Powiedz mi jedna, a dam ci wypić cała butelkę koniaku. No?
      Hochwander: Daj mi pięćdziesiątkę!
      Miś: No mów!
      Hochwander: A kto nakręcił aferę z fałszywym bratem? Przerwałem zdjęcia,
      ogłoszenie. Kosztowało mnie to ponad trzysta tysięcy.
      Miś: Ciebie?
      Hochwander: Pieniądz jest pieniądz! Kilkaset tysięcy, za niepewne kilkaset
      dolarów i to jak ciotka będzie miała gest. I to według Ciebie jest w porządku!
      Miś: Janek, nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie
      bądźmy Pewex`ami. Dostajemy za tego misia, jako konsultanci 20% ogólnej sumy
      kosztów i już. Więc im on jest droższy, ten miś tym... no? Koniaczek?
      Hochwander: Podwójny...Stać mnie!
      Miś: Noooo...
      Hochwander: Masz może duży garnek? Bo mam prawdziwe parówki, w baraniej
      kiszce, z cielęciny.
      Miś: W baraniej kiszce? Eeee... to ty chyba, proszę ciebie, z Desy masz.
      Hochwander: Nie, z filmu mam... Powąchaj... Daj jakiś garnek!
      [Miś wychodzi opłukać puchar]

• second-beata Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 11:20
        Masz fantazje
      • Gość: gambit Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 11:42
        ale po co takie g.... wrzucasz w powaqżny temat?
      • Gość: otto Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 11:50
        nie na temat
    • Gość: gambit Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.10, 11:40
      może ktoś potrafi podjąć męską decyzję i zrezygnować z przesatrzałej
      hali, zrobić szybko projekt nowej i wybudować ją?
    • Gość: 1945 Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: 83.238.212.* 08.01.10, 12:01
      Projekt szczeciński nie tylko jest nieciekawy i zapóźniony, ale
      wizualnie nie nawiązuje do charakteru miasta.

Chociaż... z drugiej strony - może właśnie nawiązuje :)
    • Gość: gosc Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: *.chello.pl 08.01.10, 12:05
      i tak Krzystek Cię nie wybierzemy, żebyś wybudował 5 hal.
      • Gość: -.- Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 12:34
        Witam.

Jeden Turzyn zlikwidowany,to "rysem" historycznym
        wypana "postawić" nowy... większy "blaszak".

-.-
    • ugerg Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 13:05
      Piszę jako mieszkaniec tego miasta poruszny słabościa tego projektu.
      Jedno się zgadza Panie Prezydencie ten projekt jest tak samo słaby
      jak Pańska prezydentura... taki pomnik pańskiej nieudanej
      prezydentury niestety będzie kosztowny do zatarcia, jeżeli buduje
      Pan tą halę kosztem znacznie ważniejszych inwestycji to niech się
      pan rzuci na jakiś odważny projekt...
    • paprykarz100 Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 18:44
      nie ma co sie dziwic szczecin jest bardzo biednym miastem i bedziemy
      jeszce dludo sie cofac w rozwoju wszystko co tutaj buduja jest
      mniejsze i gorsze czy my mieszkancy szczecina mozemy sie pochwalic
      czyms ....zaskoczyc znajomych rodzine z innego miasta jakas
      orgilanla budowla?? w kazdym rankingu gospodarka szkolnictwo rozwoj
      sczecin jest na szarym koncu niestety... Torun 200 000 tys
      mieszkancow a hale bedzie mial taka ja Szczecin BASEN OLIMPIJSKI
      nastepny bubel wymiary prawdziwego basenu olimpijskiego to 50m
      dlugosc 25 m szerokisc szerotosc toru wodnego to 2,5 metra wiec 10
      torow wodnych po 2,5 metra daje szerokosc 25 metrow a nasz basen
      bedzioe mial 8 torow wiec albo tory wodne beda szersze albo basen
      wezszy.... w warszawie czy w gorzowie wlkp baseny olimpijskie maja
      po 10 torow stadion hit sezonu mialo byc 35 tys jak narazie jest
      miedzy 20 25 tys przy stadionach w poznaniu warszawie gdansku
      wroclawiu mozemy pomazyc o meczach miedzynarodowych ..proponuje
      wejsc na strone hali wybudowanej w łodzi i zobaczyc ile imprez czeka
      mieszkancow łodzi w tym roku naprawde mozna pozazdroscic koncerty
      imprezy sportowe my ze swoja "halką" mozemy o takich pomazyc szkoda
      ze szczecin umiera bo miasto naprawde moglo by byc inne.....
      • paprykarz100 Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 18:45
        pozostaje mi robic tylko filmiki na you tube o naszym miescie
        www.youtube.com/watch?v=aWUZwsDpGTk
        • Gość: kiełbaska W Toruniu niezależny, w Szczecinie fachowiec! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 19:03
          Jesteśmy najlepsi! Mamy fachowca!
        • frasio Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 08.01.10, 19:26
          Fajny filmik świetnie złapałeś ducha miasta(bez uroczego Galaxy :) ) a i wcześniejsza wypowiedź też bardzo trafna
      • bartolomeo_bart Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 10.01.10, 09:57
        w stosunku do wielu innych miast jesteśmy daleko w tyle
    • tentrzeci Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 09.01.10, 11:23
      Piszecie, że hala ma pecha od początku? Jak ma jak jej nie ma?
      • exman Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 09.01.10, 11:30
        tentrzeci, też liżesz d ... Krzystkowi ? Tylko bez inwektyw.
    • second-beata Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 09.01.10, 12:18
      I zapanował entuzjazm a miasto stało się krainą mlekiem i miodem
      płynącą?
    • ibarometr Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 09.01.10, 15:53
      nasza nie nasza?
      • second-beata Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 10.01.10, 16:07
        znowu chodzi o interes............publiczny
        • ibarometr Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza 10.01.10, 23:48
          z nazwy hala to hala, nie ma w niej nic na temat nowoczesności
    • Gość: XX Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: 62.69.217.* 10.01.10, 23:59
      Droga "tateti", znaczy Małgosiu JW! Halę to ty sobie obejrzyj, jak na
      golfa do Zakopanego pojedziesz. Tam do wyboru - do koloru od hali
      Gąsienicowej pioczynając.
      Ale bij piankę, bij! wybory tuż tuż.
      Jak sie juz do konca zacukasz tym ujadaniem, wygra Arłukowicz.
    • Gość: J Re: Dwa miasta, dwie hale: nowoczesna i... nasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 09:48
      coś na kształt dworca PKP...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka