Gość: red IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 01:47 Jedyne pretensje może mieć do samej siebie. W końcu sama zdecydowała o zafundowaniu sobie kalectwa, jakim jest tatuaż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MARTA Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 08:05 W kwietniu zeszlego roku w gabinecie Laser Studio usuwalam niewielki tatuaz nad kostka. Zabieg trwal kilka minut i dzieki znieczuleniu miejscowemu byl niemalze bezbolesny. Po zabiegu przez kilka tygodni stosowalam krem zalecony przez lekarza, a nastepnie w tym samym gabinecie dwukrotnie zrobiono mi peeling. Obecnie (po niecalym roku od zabiegu) po lacznie trzech wizytach w Laser Studio i kilku konsultacjacj telefonicznych o tatuazu juz zapomnialam a po zabiegu nie zostal mi zaden slad. Dlaczego gazeta przedstawila tylko jedna opinie a nie trafila do innych pacejntow takich jak ja??? I jeszcze jedno zdjecie pani Anety ... po roku od zabiegu skora mogla miec slady ale czemu jest niewygojona? Przeciez po kazdym skaleczeniu moze zostac blizna, a nie przez rok niezagojona rana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 09:49 Miałaś więcej szcześcia. Ja mam w tej chwili nie tylko przerosłą bliznę pooparzeniową ale również silne przebarwienia. Lekarz ZM usuwał je już dwukrotnie, po drugim zabiegu się powiększyły zamiast zmniejszyć. To chyba nie jest normalne. Lekarzom zdarzają się pomyłki, można postawić złą diagnozę, wybrać złą metodę leczenia. Ale lekarz powinien jednak umieć przyznać się do błędu. Poparzył skórę i parzył ją nadal udając, że wszystko jest w porządku. Ośmiokrotne powtarzanie tego samego błędu to już nawet nie jest brak kompetencji... Sprawa toczy się nie tylko w OIL ale również w prokuraturze. Zobaczymy, jakie będzie ich rozstrzygnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoil Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: 62.233.159.* 18.02.04, 09:58 Jeśli pacjentka wygra, to pewnie będziecie chodzić do szlifierza, aby usuwał Wasze atrybuty głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: 212.14.59.* 18.02.04, 12:25 Kiedy była młodziutka zrobiła sobie małego koliberka na brzuchu,który w czasie ciąży stał się kaczką teraz to całkiem przypomina sępa. Tatuaże są poprostu głupotą, a usuwanie ich poważnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten co wyjechał nie przesadzacie? IP: *.inetia.pl 18.02.04, 16:37 kto dał Wam prawo tak kategorycznie stwierdzac, ze jakies zachowanie jest głupotą, a inne nie? Przegięcie w każdą strone jest nie na miejscu... Jak ktos chce to niech sie tatuuje a jak nie to nie. To tylko kwestia pojęcia estetyki, a nie mądrości czy jak chcą zwolennicy: odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 18:52 Ciekaw jestem jak wysoki trzeba mieć iloraz inteligencji, żeby sklecić tak bardzo inteligentny komentarz (pierwsze zdanie traktujące o ptakach)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 19:13 "Atrybuty głupoty"? "Do szlifierza"? Czyżbyś był tym jednym z tych "papraków", którzy udają, że się na czymś znają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:32 hmm cala sprawa wydaje sie smieszna przeciez w Laser Studio usuwa sie tez blizny! I to z bardzo dobrym skutkiem, moja kolezanka przyjezdza tu na te zabiegi az z Lubina, blizna jeszcze jest ale efekt dotychczasowych zbiegow (4) juz teraz jest widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 18:54 Przyjżałaś się dobrze zdjęciu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 18:49 Zastanów się "Red" co Ty wogóle piszesz... Jak możesz używać określenia "kalecy" w stosunku do osób, które decydują się na zrobienie sobie na ciele tatuażu??? Może przydałoby się więcej tolerancji??? A tak wogóle, to Twój komentarz nie jest chyba "na temat"? Odpowiedz na pytanie: "gdyby jakikolwiek lekarz wyrządziłby swoim działaniem krzywdę Tobie lub komuś z Twojej rodziny i byłoby to wynikiem braku jego profesjonalizmu, to jaka byłaby Twoja reakcja?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta po pierwsze nie szkodzić... IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.04, 19:43 lekarz powiedział, że zarzuty są absurdalne i takie komplikacje się nie zdarzają. Widać to na załączonym zdjęciu. I nie jest to brzuch po ciąży - tak się rozlała blizna. I nadal się rozrasta. Rewelacja! Lekarz nie tylko powinien mieć kompetencje do wykonywania zabiegów, ale powinien też mieć kwalifikacje do leczenia tego typu ran. Pozdrawiam wszystkich przeciwników tatuaży. Dołaczyłam już do Waszego grona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad art medica to sztuka medycyny :-) IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.04, 19:47 Młoda dziewczyna z taką blizną na brzuchu - czy była głupia robiąc tatuaż, nie mi osądzać. Usunięcie tatuażu to niby prosty zabieg. I pomyśleć, że facet ten jest właścicielem kliniki chirurgii plastycznej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!! Może przeszczep skory to sobie zrobi u niego? :-) I jeszcze raz zapłaci - podwójny zysk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz ...chyba raczej "medycyna artystyczna" IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 20:11 dzieło wprost doskonałe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASKA Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: 195.136.49.* 18.02.04, 21:59 totalna bzdura !! usuwałam sobie tam tatuaż i rzeczywiscie moja skóra zaraz po zabiegu wygladała podobnie jak na tym zdjeciu, ale co w tym dziwnego? jeżeli traktuje sie skóre laserem to chyba nie liczy sie na to ze wszystko zniknie na pstyrkniecie palcem! u mnie goiło się to kilka miesięcy ale teraz po tatuażu został mi niewielki ślad. ciekawe czy autorka artykułu widziala brzuch tej pani czy po prostu wzieła zdjęcie które jej podstawiono nie sprawdzajac faktów. pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla zlodzeji konowal! IP: *.client.comcast.net 19.02.04, 06:34 przeciez to nie dermatolog jak sie sam zapiera. Wiec nic nie wie o leczeniu skory. Pozbawic tego konowala, manipulanta i zwyklego oszusta prawa pracy w sektorze medycznym. Moze tylko gowna w nocnikach wynosic. przeciez to konowal, nie widzicie tego? Przez rok nie usuwa sie tatuaza. Nie zna sie na tym co robi, prawdopodobnie nie jest w ogole lekarzem. Dlatego nie wyslal tej dziewczyny do specjalisty zeby sprawa sie nie wydala. To typowy cynkciarz i polskie scierwo, niuczciwe, bezduszne, zbydlecone, egoistyczne, chamskie, glupie, prymitywne. Na zbita morde konowala. nalezy pietnowac, i publicznie wytykac oszustow zerujacych w pokomunistycznym korycie, w ktorym dla uczciwosci nie ma miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: konowal! IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 10:01 dzięki za słowa otuchy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Re: konowal! IP: *.szczecin.mm.pl 19.02.04, 11:37 Nie przesadzajmy, chłopak się przecież starał, tylko mu "trochę" nie wyszło... Musi się jakoś fachu nauczyć, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta dla Kasi IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 09:59 widziała, zdjęcie było robione w redakcji. na zdjęciu nie widać zgrubień i przerostów. widzieli to też lekarze specjaliści z zakresu chirurgii, dermatologii, medycyny sądowej... góra tatuażu była robiona w maju, całość wygląda coraz gorzej, zamiast coraz lepiej, bo skóry na bliznie jest coraz wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Tatuaz na cale zycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 21:12 To co ta glupia ges nie wiedziala ze tatuaz jest na cale zycie??? to naprawde musi byc idiotka, i zeby jeszcze roztrzasac to publicznie.Wstyd! Ma dziewucha nauczke, ale watpie zeby zmadrzala, taka to juz cale zycie bedzie niezadowolona, odszkodowania, kalectwo, renta....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Re: Tatuaz na cale zycie IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 21:42 Wiedziała słoneczko, wiedziała... Ale w swej naiwności wierzyła, że można to usunąć. Tak pewien uroczy gentelman obiecywał i nawet wziął za to pieniądze. Nikt nie mówi o rencie ani o kalectwie, Zenuś. Nie dodawaj sobie między wierszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Hej Zenio! IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 21:47 Zenio? Ile ty masz lat? Czy ty przypadkiem nie jesteś z kręgu Radia Maryja? Jezeli tak, to gdzie miłość do bliźniego? Gdzie chrześcijańska tolerancja? Gratuluję poziomu! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Hej Zenio! 20.02.04, 08:40 Ja lubię tatuaże. Zdajęs obie sprawę, że kiedyś ich usunięcie będzie się wiązało z powstaniem blizny. Ale jednocześnie wiem, że nie powinno wiązać się z narastaniem tzw "dzikiego mięsa". Przerosty w takim wypadku świadczą o złym leczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thorgalowa Nieomylny Zenio! Słuchaj no! IP: *.szczecin.mm.pl 20.02.04, 12:36 Jakbyś w życiu nie popełnił błędu! Wmów dziewczynie, niech ma moralniaka, a co tam! I za swoje niech też ma ! Bo lekarz nie powinien odpowiadać za błedy, tylko młoda gąska, tak? Ty Jezusie Chrystusie od siedmiu boleści! Co Ty wiesz o zyciu głąbie! Odpowiedz Link Zgłoś
baba_w_oknie Re: Nieomylny Zenio! Słuchaj no! 20.02.04, 14:35 ze tez jej jajnikow nie podwiazal. Byloby drugiego glupka mniej. Dobrze mowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Babo w oknie! IP: *.arkonskie.v.pl 21.02.04, 11:22 Ty łbie powinieneś zawisnąć na jajkach! Szkoda, że nie ma pewnie szans na to żebym mógł zrobić to osobiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta ***** LUDZIE! WYLUZUJCIE! PO CO TE NERWY ***** IP: *.arkonskie.v.pl 21.02.04, 17:23 Nikt Wam nie każe robić tatuaży, ani tym bardziej ich usuwać. Sprawa dotyczy kompetencji lekarza i poziomu świadczonych przez niego usług. Sam się już przyznał do błędu więc ta kwestia nie podlega tutaj dyskusji. Sprawa dotyczyć będzie teraz wyłącznie sposobu naprawienia szkody i losu innych jego pacjentów. Ciekawe czy wiedzą, że owy lekarz nagrywa ich rozmowy i udostępnia osobom trzecim dokumentację leczenia...? Pewnie nie i nie byliby z tego faktu zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek A ja za prawde wam powiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 19:02 Prawdziwych tatuazy nie mozna usunac nie zostawiajac sladu. Ten kto mysli inaczej jest z pokolenia zmywalnych tatuzay rodem z Miedzyzdrojow. Kazdy powinien sie liczyc z nastepstwami, to jest skora a nie podloga. Zrobcie sobie cwaniaczki tatuaz a potem go usuncie, a nastepnie bedziemy mogli gadac. A tacy ludzie jak ta gąska niech sobie wymaluja flamastrem kaczora Donalda, bedzie mniej placzu. Osoby chcace zrobic sobie tatuaz powinni przechodzic specjane testy i egzaminy z poziomu uswiadomienia. No ale niestety, pazernosc "malarzy" niezna granic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Re: A ja za prawde wam powiadam IP: *.arkonskie.v.pl 22.02.04, 12:55 Zenuś, jak zwykle masz rację. Mądry z Ciebie chłopak, naprawdę. Pownieneś prowadzić w radiu jakąś audycję dla zagubionej w świecie dzisiejszej cywilizacji młodzieży. Marnujesz się chłopie. Jeżeli ktoś robiąc sobie tatuaż pyta, jak będzie go można usunąć, to zdecydowanie nie powinien tatużu robić. Ale też nie powinnien taki doktorek bez specjalizacji obiecywać gruszek na wierzbie i brać się za coś, co nie jest do zrobienia. Dla takiego "specjalisty" zarobek jest ważniejszy niż zdrowie pacjentów i swoim postępowanie psuje tylko opinię prawdziwym lekarzom, którzy wiedzą, że ich podstawowym celem powinno być LECZENIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaT Odebrać mu prawo wykonywania zawodu! IP: 212.14.16.* 23.02.04, 15:00 Z. Matuszewski, bohater artykułu przedstawia się jako dermatolog, a do tego prowadzi klinikę Ars Medica. Ciekawe kto się w końcu zajmie faktem wyciągania przez niego pieniędzy za nieudane operacje sztucznego zapłodnienia. Takich s....nów tylko pod sąd, powinien być cieciem a nie lekarzem, bo szkodzi całej tej grupie zawodowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Odebrać mu prawo wykonywania zawodu! IP: *.szczecin.mm.pl 23.02.04, 15:30 A mi się podoba to całe zajście, bo Matuszewski zamowił sobie kiedyś coś w mojej firmie, zaplącił polowę i ... przestal odbierać moje telefony, zniknął dla mnie... A teraz sie pojawil w jakże pieknie dziadowskim stylu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: A ja za prawde wam powiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 20:36 jesli jak mowisz podstawowym zadaniem lekarzy jest leczenie, to ta pani pomylila sie, powinna sie zglosic do psychiatry albo psychologa i probowac zaakceptowac siebie jaka jest lub jaka byla, ale widac ze kobita jakas niezdecydowana, dziecko. A Pan doktor jak to kazdy doktor ka$a ka$a ka$a ka$a!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: A ja za prawde wam powiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 00:30 Nie wiem, dlaczego się tak ekscytujecie? Facet olał pacjentkę jak każdy lekarz. A o konsekwencje prawne nie musi się martwić - żona prawnik, teść dożywotni prezes ZEDO, a w szpitalu, którego jest dyrektorem zatrudnia połowę szczecińskich lekarzy (w końcu izba lekarska nie jest od skazywania kolegów, tylko od ich obrony). Czyli pełen luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-)))))))))))))))) jak jego żona prawnik zna się tak na prawie..... IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.04, 20:18 ....jak on na medycynie, no to ja nie wiem czy luzik? :-))))))))))))))))) A jak on ma dwoje małych dzieci, to niech pomysli najpierw do kogo szura:-)))) Bo faceci co kochają laski z tatuażem nie zawsze preferują komunikację werbalną :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip koledzy z izby lekarskiej IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:30 Nie byłabym taka pewna. Miałam okazję pozać już kilku lekarzy, którzy chętnie pozbędą się swojego "kolegi", który swoim działaniem ośmiesza tylko zawód lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip żona - prawnik..............? IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:41 no to pani prawnik będzie miała szanse się wykazać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. A Ty "Zenuś" cały czas nie na temat!!! IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 16:17 Albo jesteś ograniczony albo nie lubisz kobiet bo np. nawet spojżeć na Ciebie nie chcą! :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: A Ty "Zenuś" cały czas nie na temat!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 16:41 a widzisz jaki ty nie kumaty jestes.....oj, jaki ograniczony, nie widzi zwiazku, haha debil.....Kobiety bardzo lubie, ale te madrzejsze i bez tatuazy, one zreszta tez mnie lubia, przystojnosci mi nie brak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Zenuś IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 18:51 Niekumaty pisze się razem inteligencie jeden Ty! Poza tym trzymaj jakiś poziom albo nie zabieraj głosu na forum. Weź sobie do ręki encyklopedię (jeżeli wiesz co to takiego) i przeczytaj definicję pojęcia "debil". Obrażasz moich rodziców Zenek. Przeginasz. Pewnie byłoby "na poziomie" gdybyś teraz przeprosił. Jeżeli nie, to zawsze mam Twoje IP. Pozdrawiam Grzegorz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka,22lata Do G i Zenusia IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.04, 19:43 Nie ma to jak meżczyźni! Choć nie na temat, to za to walecznie! Obydwaj jesteście tak inteligentni, że wolę zostać starą panną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Zenuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 15:43 moje IP ma, hahaha no debil do potegi:))), wstaw je sobie do klaseru. Straszysz jak te nastolatki na czacie. Poczytaj sobie lepiej Kapitana Zbika to sie moze podciagniesz z dedukcji. (Inteligencie) zapomniales wsadzic go w cudzyslow, "Miodku" Ty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. DO ZENKA IP: *.arkonskie.v.pl 25.02.04, 20:40 ZENIU! PROPONUJĘ SPOTKANIE! ZOBACZYMY JAKI BĘDZIESZ MĄDRY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip do Zenka i Grześka IP: *.arkonskie.v.pl 25.02.04, 22:07 Może skierujecie swoją energię na jakieś pożyteczne zajęcia? Mam drzewka do przycięcia na działce i kupę ziemi do przewiezienia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: DO ZENKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 19:53 Na piwo mnie kolego zapraszasz? hmm, chetnie, bo nawet mieszkam w tej samej parafii co ty, wiec bedziemy mieli blisko. A moze wpadniesz do akademika? Tylko nie zapomnij piwka kupic, najlepiej zimny Zywiec albo Pilsnerka bo takie lubie. A-------a, pok 312. Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Re: DO ZENKA IP: *.arkonskie.v.pl 26.02.04, 20:03 ja też mieszkam niedaleko, ale pewnie nie jestem zaproszona... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: DO ZENKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 20:55 A z ta ziemia i drzewkami to aktualne? bo chetnie bym pomachal lopata. A na piwko oczywiscie zapraszamy. Wesolo tu u nas. POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip W obronie dzielnego Zenka IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:43 Jak już się czepiasz naszego Zenka, to zobacz, jak napisałeś spojrzeć.... pozdrawiam, ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Adolf Po swastyce ani śladu IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.04, 20:01 Miałem kiedyś swastykę na dłoni:-) Potem kolega mi ją wywabił kwaskiem cytrynowym:-) Wziął za to piwo. Pozostał niemal niewidoczny ślad, bez wogóle porównania!!! Chyba wpadnę z kolegą nauczyć pana doktora jak się to robi fachowo:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kip Re: Po swastyce ani śladu IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:25 O kwasku cytrynowym nie słyszałam, ale popieram pomysł. Słyszałam za to, że nadmanganian potasu daje lepsze rezultaty, niz ten na załąconym zdjęciu. W aptece kosztuje grosze, a i certyfikaty do niego żadne nie są wymagane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Po swastyce ani śladu 25.02.04, 08:48 Nadmanganian potasu to najgorszy pomysł na świecie. Wrzera sięęboko i pali skórę. Nigdy nie próbujcie bo reakcja jest trudna do zatrzymania!!!!! Zenio może i ty troche przystojny ale do tego bardzo głupi. Idź poszukać sobie mądrej laski bez tatuażu , najlepiej po pedagogice specjalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Po swastyce ani śladu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:04 dzieki:)) i tak wiem swoje:) POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
rozbojnik_rumcajs Re: Po swastyce ani śladu 26.02.04, 20:20 po pedagogice specjalnej na WSP (Wyzsza Szkola Podstawowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec Szkoda, że do tej pory... IP: *.szczecin.mm.pl 27.02.04, 14:03 nikt nie wspomniał o kilkumilionowym zadłużeniu kliniki i laser studio... No to doktorek, nawet gdyby chcial załątwić temat polubownie, to go nie stać, więc kombinyje kombinatorek jeden jak może. Smutne to lecz prawdziwe:-( Odpowiedz Link Zgłoś