Dodaj do ulubionych

Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tatuażu

IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 01:47
Jedyne pretensje może mieć do samej siebie. W końcu sama zdecydowała o
zafundowaniu sobie kalectwa, jakim jest tatuaż.
Obserwuj wątek
    • Gość: MARTA Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 08:05
      W kwietniu zeszlego roku w gabinecie Laser Studio usuwalam niewielki tatuaz nad
      kostka. Zabieg trwal kilka minut i dzieki znieczuleniu miejscowemu byl niemalze
      bezbolesny. Po zabiegu przez kilka tygodni stosowalam krem zalecony przez
      lekarza, a nastepnie w tym samym gabinecie dwukrotnie zrobiono mi peeling.
      Obecnie (po niecalym roku od zabiegu) po lacznie trzech wizytach w Laser Studio
      i kilku konsultacjacj telefonicznych o tatuazu juz zapomnialam a po zabiegu nie
      zostal mi zaden slad. Dlaczego gazeta przedstawila tylko jedna opinie a nie
      trafila do innych pacejntow takich jak ja??? I jeszcze jedno zdjecie pani
      Anety ... po roku od zabiegu skora mogla miec slady ale czemu jest niewygojona?
      Przeciez po kazdym skaleczeniu moze zostac blizna, a nie przez rok niezagojona
      rana!!!
      • Gość: kip Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 09:49
        Miałaś więcej szcześcia. Ja mam w tej chwili nie tylko przerosłą bliznę
        pooparzeniową ale również silne przebarwienia. Lekarz ZM usuwał je już
        dwukrotnie, po drugim zabiegu się powiększyły zamiast zmniejszyć. To chyba nie
        jest normalne. Lekarzom zdarzają się pomyłki, można postawić złą diagnozę,
        wybrać złą metodę leczenia. Ale lekarz powinien jednak umieć przyznać się do
        błędu. Poparzył skórę i parzył ją nadal udając, że wszystko jest w porządku.
        Ośmiokrotne powtarzanie tego samego błędu to już nawet nie jest brak
        kompetencji... Sprawa toczy się nie tylko w OIL ale również w prokuraturze.
        Zobaczymy, jakie będzie ich rozstrzygnięcie.
        • Gość: zoil Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: 62.233.159.* 18.02.04, 09:58
          Jeśli pacjentka wygra, to pewnie będziecie chodzić do szlifierza, aby usuwał
          Wasze atrybuty głupoty...
          • Gość: Jo Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: 212.14.59.* 18.02.04, 12:25
            Kiedy była młodziutka zrobiła sobie małego koliberka na brzuchu,który w czasie
            ciąży stał się kaczką teraz to całkiem przypomina sępa. Tatuaże są poprostu
            głupotą, a usuwanie ich poważnym problemem.
            • Gość: ten co wyjechał nie przesadzacie? IP: *.inetia.pl 18.02.04, 16:37
              kto dał Wam prawo tak kategorycznie stwierdzac, ze jakies zachowanie jest
              głupotą, a inne nie?

Przegięcie w każdą strone jest nie na miejscu... Jak ktos chce to niech sie
              tatuuje a jak nie to nie. To tylko kwestia pojęcia estetyki, a nie mądrości czy
              jak chcą zwolennicy: odwagi.
            • Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 18:52
              Ciekaw jestem jak wysoki trzeba mieć iloraz inteligencji, żeby sklecić tak
              bardzo inteligentny komentarz (pierwsze zdanie traktujące o ptakach)???
          • Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 19:13
            "Atrybuty głupoty"? "Do szlifierza"?
            Czyżbyś był tym jednym z tych "papraków", którzy udają, że się na czymś znają?
    • Gość: ala Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 18:32
      hmm cala sprawa wydaje sie smieszna przeciez w Laser Studio usuwa sie tez
      blizny! I to z bardzo dobrym skutkiem, moja kolezanka przyjezdza tu na te
      zabiegi az z Lubina, blizna jeszcze jest ale efekt dotychczasowych zbiegow (4)
      juz teraz jest widoczny.
      • Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 18:54
        Przyjżałaś się dobrze zdjęciu???
    • Gość: G. Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 18:49
      Zastanów się "Red" co Ty wogóle piszesz...
      Jak możesz używać określenia "kalecy" w stosunku do osób, które decydują się
      na zrobienie sobie na ciele tatuażu???
      Może przydałoby się więcej tolerancji???
      A tak wogóle, to Twój komentarz nie jest chyba "na temat"?
      Odpowiedz na pytanie: "gdyby jakikolwiek lekarz wyrządziłby swoim
      działaniem krzywdę Tobie lub komuś z Twojej rodziny i byłoby to wynikiem braku
      jego profesjonalizmu, to jaka byłaby Twoja reakcja?"
    • Gość: aneta po pierwsze nie szkodzić... IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.04, 19:43
      lekarz powiedział, że zarzuty są absurdalne i takie komplikacje się nie
      zdarzają. Widać to na załączonym zdjęciu. I nie jest to brzuch po ciąży - tak
      się rozlała blizna. I nadal się rozrasta. Rewelacja!
      Lekarz nie tylko powinien mieć kompetencje do wykonywania zabiegów, ale
      powinien też mieć kwalifikacje do leczenia tego typu ran.
      Pozdrawiam wszystkich przeciwników tatuaży. Dołaczyłam już do Waszego grona ;)
    • Gość: mad art medica to sztuka medycyny :-) IP: *.szczecin.mm.pl 18.02.04, 19:47
      Młoda dziewczyna z taką blizną na brzuchu - czy była głupia robiąc tatuaż, nie
      mi osądzać. Usunięcie tatuażu to niby prosty zabieg. I pomyśleć, że facet ten
      jest właścicielem kliniki chirurgii plastycznej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Brrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!! Może przeszczep skory to sobie zrobi u niego? :-) I
      jeszcze raz zapłaci - podwójny zysk!
      • Gość: Mateusz ...chyba raczej "medycyna artystyczna" IP: *.arkonskie.v.pl 18.02.04, 20:11
        dzieło wprost doskonałe...
    • Gość: KASKA Re: Pacjentka oskarża lekarza o złe usunięcie tat IP: 195.136.49.* 18.02.04, 21:59
      totalna bzdura !! usuwałam sobie tam tatuaż i rzeczywiscie moja skóra zaraz po
      zabiegu wygladała podobnie jak na tym zdjeciu, ale co w tym dziwnego? jeżeli
      traktuje sie skóre laserem to chyba nie liczy sie na to ze wszystko zniknie na
      pstyrkniecie palcem! u mnie goiło się to kilka miesięcy ale teraz po tatuażu
      został mi niewielki ślad. ciekawe czy autorka artykułu widziala brzuch tej pani
      czy po prostu wzieła zdjęcie które jej podstawiono nie sprawdzajac faktów.
      pozdrwiam
      • Gość: nie dla zlodzeji konowal! IP: *.client.comcast.net 19.02.04, 06:34
        przeciez to nie dermatolog jak sie sam zapiera. Wiec nic nie wie o leczeniu
        skory. Pozbawic tego konowala, manipulanta i zwyklego oszusta prawa pracy w
        sektorze medycznym. Moze tylko gowna w nocnikach wynosic. przeciez to konowal,
        nie widzicie tego? Przez rok nie usuwa sie tatuaza. Nie zna sie na tym co robi,
        prawdopodobnie nie jest w ogole lekarzem. Dlatego nie wyslal tej dziewczyny do
        specjalisty zeby sprawa sie nie wydala. To typowy cynkciarz i polskie scierwo,
        niuczciwe, bezduszne, zbydlecone, egoistyczne, chamskie, glupie, prymitywne. Na
        zbita morde konowala. nalezy pietnowac, i publicznie wytykac oszustow zerujacych
        w pokomunistycznym korycie, w ktorym dla uczciwosci nie ma miejsca.
        • Gość: Aneta Re: konowal! IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 10:01
          dzięki za słowa otuchy :-)
        • Gość: kip Re: konowal! IP: *.szczecin.mm.pl 19.02.04, 11:37
          Nie przesadzajmy, chłopak się przecież starał, tylko mu "trochę" nie wyszło...
          Musi się jakoś fachu nauczyć, nie?
      • Gość: Aneta dla Kasi IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 09:59
        widziała, zdjęcie było robione w redakcji. na zdjęciu nie widać zgrubień i
        przerostów. widzieli to też lekarze specjaliści z zakresu chirurgii,
        dermatologii, medycyny sądowej... góra tatuażu była robiona w maju, całość
        wygląda coraz gorzej, zamiast coraz lepiej, bo skóry na bliznie jest coraz wiecej...
        • Gość: zenek Tatuaz na cale zycie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 21:12
          To co ta glupia ges nie wiedziala ze tatuaz jest na cale zycie??? to naprawde
          musi byc idiotka, i zeby jeszcze roztrzasac to publicznie.Wstyd! Ma dziewucha
          nauczke, ale watpie zeby zmadrzala, taka to juz cale zycie bedzie
          niezadowolona, odszkodowania, kalectwo, renta.......
          • Gość: kip Re: Tatuaz na cale zycie IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 21:42
            Wiedziała słoneczko, wiedziała... Ale w swej naiwności wierzyła, że można to
            usunąć. Tak pewien uroczy gentelman obiecywał i nawet wziął za to pieniądze.
            Nikt nie mówi o rencie ani o kalectwie, Zenuś. Nie dodawaj sobie między wierszami.
          • Gość: G. Hej Zenio! IP: *.arkonskie.v.pl 19.02.04, 21:47
            Zenio? Ile ty masz lat? Czy ty przypadkiem nie jesteś z kręgu Radia Maryja?
            Jezeli tak, to gdzie miłość do bliźniego? Gdzie chrześcijańska tolerancja?
            Gratuluję poziomu!
            • ja_aska Re: Hej Zenio! 20.02.04, 08:40
              Ja lubię tatuaże. Zdajęs obie sprawę, że kiedyś ich usunięcie będzie się
              wiązało z powstaniem blizny. Ale jednocześnie wiem, że nie powinno wiązać się z
              narastaniem tzw "dzikiego mięsa". Przerosty w takim wypadku świadczą o złym
              leczeniu.
          • Gość: Thorgalowa Nieomylny Zenio! Słuchaj no! IP: *.szczecin.mm.pl 20.02.04, 12:36
            Jakbyś w życiu nie popełnił błędu! Wmów dziewczynie, niech ma moralniaka, a co
            tam! I za swoje niech też ma ! Bo lekarz nie powinien odpowiadać za błedy,
            tylko młoda gąska, tak? Ty Jezusie Chrystusie od siedmiu boleści! Co Ty wiesz o
            zyciu głąbie!
            • baba_w_oknie Re: Nieomylny Zenio! Słuchaj no! 20.02.04, 14:35
              ze tez jej jajnikow nie podwiazal.
              Byloby drugiego glupka mniej.
              Dobrze mowie?
              • Gość: G. Babo w oknie! IP: *.arkonskie.v.pl 21.02.04, 11:22
                Ty łbie powinieneś zawisnąć na jajkach! Szkoda, że nie ma pewnie szans na to
                żebym mógł zrobić to osobiście!
                • Gość: Aneta ***** LUDZIE! WYLUZUJCIE! PO CO TE NERWY ***** IP: *.arkonskie.v.pl 21.02.04, 17:23
                  Nikt Wam nie każe robić tatuaży, ani tym bardziej ich usuwać.
                  Sprawa dotyczy kompetencji lekarza i poziomu świadczonych przez niego usług. Sam
                  się już przyznał do błędu więc ta kwestia nie podlega tutaj dyskusji. Sprawa
                  dotyczyć będzie teraz wyłącznie sposobu naprawienia szkody i losu innych jego
                  pacjentów. Ciekawe czy wiedzą, że owy lekarz nagrywa ich rozmowy i udostępnia
                  osobom trzecim dokumentację leczenia...? Pewnie nie i nie byliby z tego faktu
                  zadowoleni.
                  • Gość: zenek A ja za prawde wam powiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 19:02
                    Prawdziwych tatuazy nie mozna usunac nie zostawiajac sladu. Ten kto mysli
                    inaczej jest z pokolenia zmywalnych tatuzay rodem z Miedzyzdrojow. Kazdy
                    powinien sie liczyc z nastepstwami, to jest skora a nie podloga. Zrobcie sobie
                    cwaniaczki tatuaz a potem go usuncie, a nastepnie bedziemy mogli gadac. A tacy
                    ludzie jak ta gąska niech sobie wymaluja flamastrem kaczora Donalda, bedzie
                    mniej placzu. Osoby chcace zrobic sobie tatuaz powinni przechodzic specjane
                    testy i egzaminy z poziomu uswiadomienia. No ale niestety, pazernosc "malarzy"
                    niezna granic. Pozdrawiam
                    • Gość: kip Re: A ja za prawde wam powiadam IP: *.arkonskie.v.pl 22.02.04, 12:55
                      Zenuś, jak zwykle masz rację. Mądry z Ciebie chłopak, naprawdę. Pownieneś
                      prowadzić w radiu jakąś audycję dla zagubionej w świecie dzisiejszej cywilizacji
                      młodzieży. Marnujesz się chłopie.
                      Jeżeli ktoś robiąc sobie tatuaż pyta, jak będzie go można usunąć, to
                      zdecydowanie nie powinien tatużu robić. Ale też nie powinnien taki doktorek bez
                      specjalizacji obiecywać gruszek na wierzbie i brać się za coś, co nie jest do
                      zrobienia.
                      Dla takiego "specjalisty" zarobek jest ważniejszy niż zdrowie pacjentów i swoim
                      postępowanie psuje tylko opinię prawdziwym lekarzom, którzy wiedzą, że ich
                      podstawowym celem powinno być LECZENIE
                      • Gość: MaT Odebrać mu prawo wykonywania zawodu! IP: 212.14.16.* 23.02.04, 15:00
                        Z. Matuszewski, bohater artykułu przedstawia się jako dermatolog, a do tego
                        prowadzi klinikę Ars Medica. Ciekawe kto się w końcu zajmie faktem wyciągania
                        przez niego pieniędzy za nieudane operacje sztucznego zapłodnienia. Takich
                        s....nów tylko pod sąd, powinien być cieciem a nie lekarzem, bo szkodzi całej
                        tej grupie zawodowej!
                        • Gość: AW Re: Odebrać mu prawo wykonywania zawodu! IP: *.szczecin.mm.pl 23.02.04, 15:30
                          A mi się podoba to całe zajście, bo Matuszewski zamowił sobie kiedyś coś w
                          mojej firmie, zaplącił polowę i ... przestal odbierać moje telefony, zniknął
                          dla mnie... A teraz sie pojawil w jakże pieknie dziadowskim stylu!
                      • Gość: zenek Re: A ja za prawde wam powiadam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 20:36
                        jesli jak mowisz podstawowym zadaniem lekarzy jest leczenie, to ta pani
                        pomylila sie, powinna sie zglosic do psychiatry albo psychologa i probowac
                        zaakceptowac siebie jaka jest lub jaka byla, ale widac ze kobita jakas
                        niezdecydowana, dziecko. A Pan doktor jak to kazdy doktor ka$a ka$a ka$a
                        ka$a!!!!
                        • Gość: Andy Re: A ja za prawde wam powiadam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 00:30
                          Nie wiem, dlaczego się tak ekscytujecie? Facet olał pacjentkę jak każdy lekarz.
                          A o konsekwencje prawne nie musi się martwić - żona prawnik, teść dożywotni
                          prezes ZEDO, a w szpitalu, którego jest dyrektorem zatrudnia połowę
                          szczecińskich lekarzy (w końcu izba lekarska nie jest od skazywania kolegów,
                          tylko od ich obrony). Czyli pełen luzik.
                          • Gość: :-)))))))))))))))) jak jego żona prawnik zna się tak na prawie..... IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.04, 20:18
                            ....jak on na medycynie, no to ja nie wiem czy luzik? :-)))))))))))))))))
                            A jak on ma dwoje małych dzieci, to niech pomysli najpierw do kogo szura:-))))
                            Bo faceci co kochają laski z tatuażem nie zawsze preferują komunikację
                            werbalną :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                          • Gość: kip koledzy z izby lekarskiej IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:30
                            Nie byłabym taka pewna. Miałam okazję pozać już kilku lekarzy, którzy chętnie
                            pozbędą się swojego "kolegi", który swoim działaniem ośmiesza tylko zawód lekarza.
                          • Gość: kip żona - prawnik..............? IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:41
                            no to pani prawnik będzie miała szanse się wykazać
                        • Gość: G. A Ty "Zenuś" cały czas nie na temat!!! IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 16:17
                          Albo jesteś ograniczony albo nie lubisz kobiet bo np. nawet spojżeć na Ciebie
                          nie chcą! :))))))))
                          • Gość: zenek Re: A Ty "Zenuś" cały czas nie na temat!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 16:41
                            a widzisz jaki ty nie kumaty jestes.....oj, jaki ograniczony, nie widzi
                            zwiazku, haha debil.....Kobiety bardzo lubie, ale te madrzejsze i bez tatuazy,
                            one zreszta tez mnie lubia, przystojnosci mi nie brak:)
                            • Gość: G. Zenuś IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 18:51
                              Niekumaty pisze się razem inteligencie jeden Ty!
                              Poza tym trzymaj jakiś poziom albo nie zabieraj głosu na forum.
                              Weź sobie do ręki encyklopedię (jeżeli wiesz co to takiego) i przeczytaj
                              definicję pojęcia "debil". Obrażasz moich rodziców Zenek. Przeginasz. Pewnie
                              byłoby "na poziomie" gdybyś teraz przeprosił. Jeżeli nie, to zawsze mam Twoje
                              IP.

Pozdrawiam Grzegorz.
                              • Gość: blondynka,22lata Do G i Zenusia IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.04, 19:43
                                Nie ma to jak meżczyźni! Choć nie na temat, to za to walecznie! Obydwaj
                                jesteście tak inteligentni, że wolę zostać starą panną.
                              • Gość: zenek Re: Zenuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 15:43
                                moje IP ma, hahaha no debil do potegi:))), wstaw je sobie do klaseru. Straszysz
                                jak te nastolatki na czacie. Poczytaj sobie lepiej Kapitana Zbika to sie moze
                                podciagniesz z dedukcji. (Inteligencie) zapomniales wsadzic go w
                                cudzyslow, "Miodku" Ty!!!
                                • Gość: G. DO ZENKA IP: *.arkonskie.v.pl 25.02.04, 20:40
                                  ZENIU! PROPONUJĘ SPOTKANIE! ZOBACZYMY JAKI BĘDZIESZ MĄDRY!
                                  • Gość: kip do Zenka i Grześka IP: *.arkonskie.v.pl 25.02.04, 22:07
                                    Może skierujecie swoją energię na jakieś pożyteczne zajęcia? Mam drzewka do
                                    przycięcia na działce i kupę ziemi do przewiezienia ;)
                                  • Gość: zenek Re: DO ZENKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 19:53
                                    Na piwo mnie kolego zapraszasz? hmm, chetnie, bo nawet mieszkam w tej samej
                                    parafii co ty, wiec bedziemy mieli blisko. A moze wpadniesz do akademika? Tylko
                                    nie zapomnij piwka kupic, najlepiej zimny Zywiec albo Pilsnerka bo takie lubie.
                                    A-------a, pok 312. Zapraszam.
                                    • Gość: kip Re: DO ZENKA IP: *.arkonskie.v.pl 26.02.04, 20:03
                                      ja też mieszkam niedaleko, ale pewnie nie jestem zaproszona...
                                      ;-)
                                      • Gość: zenek Re: DO ZENKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 20:55
                                        A z ta ziemia i drzewkami to aktualne? bo chetnie bym pomachal lopata. A na
                                        piwko oczywiscie zapraszamy. Wesolo tu u nas. POZDR.
                          • Gość: kip W obronie dzielnego Zenka IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:43
                            Jak już się czepiasz naszego Zenka, to zobacz, jak napisałeś spojrzeć....
                            pozdrawiam,
                            ;)
    • Gość: dj Adolf Po swastyce ani śladu IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.04, 20:01
      Miałem kiedyś swastykę na dłoni:-) Potem kolega mi ją wywabił kwaskiem
      cytrynowym:-) Wziął za to piwo. Pozostał niemal niewidoczny ślad, bez wogóle
      porównania!!! Chyba wpadnę z kolegą nauczyć pana doktora jak się to robi
      fachowo:-)))
      • Gość: kip Re: Po swastyce ani śladu IP: *.arkonskie.v.pl 24.02.04, 22:25
        O kwasku cytrynowym nie słyszałam, ale popieram pomysł. Słyszałam za to, że
        nadmanganian potasu daje lepsze rezultaty, niz ten na załąconym zdjęciu. W
        aptece kosztuje grosze, a i certyfikaty do niego żadne nie są wymagane ;-)
        • ja_aska Re: Po swastyce ani śladu 25.02.04, 08:48
          Nadmanganian potasu to najgorszy pomysł na świecie. Wrzera sięęboko i pali
          skórę. Nigdy nie próbujcie bo reakcja jest trudna do zatrzymania!!!!!
          Zenio może i ty troche przystojny ale do tego bardzo głupi. Idź poszukać sobie
          mądrej laski bez tatuażu , najlepiej po pedagogice specjalnej.
          • Gość: zenek Re: Po swastyce ani śladu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:04
            dzieki:)) i tak wiem swoje:) POZDR.
          • rozbojnik_rumcajs Re: Po swastyce ani śladu 26.02.04, 20:20
            po pedagogice specjalnej na WSP

(Wyzsza Szkola Podstawowa)

• Gość: złośliwiec Szkoda, że do tej pory... IP: *.szczecin.mm.pl 27.02.04, 14:03
      nikt nie wspomniał o kilkumilionowym zadłużeniu kliniki i laser studio... No to
      doktorek, nawet gdyby chcial załątwić temat polubownie, to go nie stać, więc
      kombinyje kombinatorek jeden jak może. Smutne to lecz prawdziwe:-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka