swarozyc 26.04.10, 21:25 30 lat w centrum duzego miasta byla dziura po spalonej kaskadzie... To sie w pale nie miesci.. Los dzialki po kaskadzie wiele mowi o gospodarce w tym miescie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asd Re: 29 lat temu spłonęła Kaskada. Zdjęcia Czasnoj IP: *.static.espol.com.pl 27.04.10, 06:30 taaaa... a przez 16 lat w stolicy pewnego europejskiego kraju niszczal jeden wielki stadion... i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisllaw Potworny pożar widziałem na własne oczy. 27.04.10, 08:15 Byłam tam około godziny 7.50 ,a więc w początkowej fazie i widziałem jak na 2 piętrze biegały jakieś postacie ,ale nikt nie mógł nic zrobić nawet zbliżyć się 30 metrów do budynku kaskady bo tak ogromna była wysoka temperatura która biła od kaskady . Potworny pożar. Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek nie wolno budować na terenie po pożarze. 27.04.10, 10:28 ja wiem tylko jedno ,że na zgliszczach pożaru ,gdzie zginęli ludzie nie buduje się żadnych obiektów ,a tym bardziej komercyjnych . Te miejsce będzie po wsze czasy miejscem pechowym i zawsze będą tam zdarzały się wielkie tragedie.Już podczas prac w roku ubiegłym zginął tam pracownik przy pracach ziemnych . miejsce kaskady spalonej nie powinno być w ogóle zabudowywane w taki sposób jak to się chce to zrobić . Odpowiedz Link Zgłoś
kryjek Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. 27.04.10, 10:36 kryjek napisała: Już podczas prac w roku ubiegłym zginął tam pracownik przy pracach ziemnych . Pardom ; to było dwa lata temu podczas burzenia zabudowań ,bo rok ubiegły był bez wykonywania prac .o jak ten czas szybko leci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd kryjek IP: *.asi01.cs-isp.net 27.04.10, 12:00 Z caly szacunkiem, ale moglbys wyjasnic co to znaczy 'po wszeczasy pechowe miejsce'? Moglbys to stwierdzenie uzasadnic racjonalnie (nie sentymentalno-emocjonalnie)? Ja rozumeim ze mozesz miec sentyment do miejsca gdzie zgineli ludzie... ale pechowe po wszeczasy... hmmm, jak sie rozejrzec to wszedzi gina ludzie (szczegolnie na terenie zageszczonych miast) - czy to zanczy ze nie powinno sie nigdzie budowac? Czy jak dana grupa ludzi zginela w budynku to trzeba ten budynek na zawsze opuscic? czy tez moze twoja teoria zaklada minimalna liczbe ludzi ktorzy zgineli. np: nie budujemy na terenie gdzie zginelo przynajmkniej 200 osob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wsi. Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 27.04.10, 11:06 To co zrobić , wszystko będzie żle, taki tok myślenia doprowadza do dewastacji terenu , krzyży ,świeczek itd. czy tak ma wyglądać nasze miasto, gdyby tak miało być to na całym świecie była by tylko jedna wielka mogiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM bzdura i przesąd IP: *.globalconnect.pl 27.04.10, 11:19 Idąc za rozumowaniem, że tam, gdzie ktoś zginął nie powinno się budować obiektów komercyjnych - to co wybudować? dom mieszkalny? To lokatorzy powiedzą że nie chcą tam mieszkać bo ich duchy tych co zginęły straszą. A ja nie mogłabym mieszkać w swoim mieszkaniu, bo zmarła tam moja babcia... Poza tym nie ma chyba miejsca w Szczecinie, gdzie ktoś by w czasie wojny nie zginął np. pod gruzami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. IP: *.chello.pl 27.04.10, 11:24 kryjek napisała: > ja wiem tylko jedno ,że na zgliszczach pożaru ,gdzie zginęli ludzie nie buduje > się żadnych obiektów ,a tym bardziej komercyjnych . Te miejsce będzie po wsze > czasy miejscem pechowym i zawsze będą tam zdarzały się wielkie tragedie. Kurwa, co za zabobonny i pojebany naród. Lecz się kobieto, psychologa sobie dobrego znajdź, może cię podleczy. W XXI wieku w centrum Europy a umysł jak u indianina z amazońskiej dżungli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniekształcony ryj Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.10, 12:14 niestety ale to jest rzeczywista prawda ,że po pożarze z ofiarami miejsca te są pechowe po wybudowaniu nowych budowli na tym terenie. Ja jestem ofiarą wybudowania właśnie takiego domu po pożarze na zgliszczach i krótko mówiąc dostałem w łeb pękniętym nadprożem ,choć przeżyłem . A w chałupie straszy i już do tego się przyzwyczaiłem. Kupiłem zgliszcza za bezcen i mam teraz twarz potwora ,bo też nie wierzyłem w takie przestrogi przed zakupem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pojbanynarorodowi Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 12:51 Ty sobie narodem gęby nie wycieraj. Sam się idź leczyć, bo widzę, że kompleksy Cię tak zżerają, że jak nie bluzgniesz, toś nic nie wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 18:27 Warto czasem pomyśleć, ile setek ludzi zgnięło podczas bombardowań Szczecina, zanim postanowi się "zabłysnąć" na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. 19.05.11, 22:34 Gość portalu: Off napisał(a): > Warto czasem pomyśleć, ile setek ludzi zgnięło podczas bombardowań Szczecina, z > anim postanowi się "zabłysnąć" na forum. Ojtam ojtam, to słuszne bombardowania były. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. 21.05.10, 12:52 > ja wiem tylko jedno ,że na zgliszczach pożaru ,gdzie zginęli ludzie nie buduje > się żadnych obiektów ,a tym bardziej komercyjnych . Te miejsce będzie po wsze > czasy miejscem pechowym z tego co kojarzę, w tym miejscu już wcześniej przed Kaskadą był lokal, który spłonął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 14:47 kryjek napisała: > ja wiem tylko jedno ,że na zgliszczach pożaru ,gdzie zginęli ludzie nie > buduje się żadnych obiektów ,a tym bardziej komercyjnych . Coś w tym jest - jest tez chińska nauka Feng szui która opisuje wpływ przestrzeni zabudowy na zachowania ludzi a wcześniej wieloletnie moje obserwacje i różnych domów i miejsc to potwierdziły. Na pewno nie powinno się robić kopiii miejsca bo historia zachowań może się powtórzyć. Układ - zmiana wejścia i dróg itp zmienia już charakter i dalszy zapis. > Te miejsce będzie po wszeczasy miejscem pechowym i zawsze będą tam zdarzały się wielkie tragedie Może to nie następować szybko - ale mówi sie często że są domy miejsca szczęśliwe lub nie itp. Też nie wierzyłam ale sama przekonałam się i piszę. Ziemia i miejsce to jest wtórna sprawa ale układ przestrzenny wpływa na świadomość odbiór i zachowania w danym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyżak Re: nie wolno budować na terenie po pożarze. IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.04.13, 23:36 Nieprawda ... jak biskup poświęci to miejsce odczaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krosfajer Re: 29 lat temu spłonęła Kaskada. Zdjęcia Czasnoj IP: *.ip.netia.com.pl 27.04.10, 12:06 Pożar to na pewno sprawka ruskich. Czy Janek Pospieszalski mógłby się zainteresować tym tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
zendafun Re: 29 lat temu spłonęła Kaskada. Zdjęcia Czasnoj 27.04.10, 15:18 Gość portalu: krosfajer napisał(a): > Pożar to na pewno sprawka ruskich. Czy Janek Pospieszalski mógłby się > zainteresować tym tematem? "Jestem pewna, że za ten pożar odpowiada PO" - napisze na swoim blogu niejaka mjw. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 29 lat temu spłonęła Kaskada. Zdjęcia Czasnojcia 28.04.10, 06:32 Pan Marek Czasnojć Kłamie! Byłem tam! Podjechał całkiem przypadkowo wtedy tam przebywający dźwig, taki co to naprawia lampy uliczne, wysoko zawieszone, taki jak teraz do rozlepiania reklam, uratował młodą dziewczynę, która w rozpaczy machała na II, piętrze w oknie! I ją uratowali, ją jedną! A reszta to prawda! Tylko że wtedy, apeluję do młodych, o uczciwą sytuację ówczesną! Była to tragedia dla miasta! I różni Radni-Sradni, mówili to miejsce tragedii, nie damy! I co Qrva jest teraz! Co? Za 24 lata, urodzą się młode kindybały, i powiedzą , a Wuj nas obchodzi jakś tragedia spod Smoleńska! Tu ma być "buda" z wyszynkiem i przytupem, a nie plac jakichś ofiar tam z 2010r. No i macie, tak wychowaliście pokolenie zasrańców zafajdanych małolatów! Pywo, i marycha się liczą, no i Tusek, w swoim pustosłowiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IP to IP Re: 29 lat temu spłonęła Kaskada. Zdjęcia Czasnoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 10:16 Swarożyc; zajrzyj tam; tygodnik.onet.pl/35,0,45576,4,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
wilbik.a a toś pojechał na maxa 19.05.11, 22:25 maxymusie, pisowska propaganda szkodzi niestety głowom pojedynczym ludziom, jak i całemu społeczeństwu też . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiitam Re: 29 lat temu spłonęła Kaskada. Zdjęcia Czasnoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 12:56 No M. Cz. kłamie, jak to samo napisał. Na kacu żeś Odpowiedz Link Zgłoś
wianotakr blad 39 lat temu splonela kaskada 21.05.10, 10:33 Blad w tytule kochani reportezy Kaskada splonela 39 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: blad 39 lat temu splonela kaskada 21.05.10, 12:51 jak ty to wyliczyłeś? W 1971 nie spłonęła, tylko 10 lat później... Odpowiedz Link Zgłoś
wilbik.a to piękny budynek był 19.05.11, 22:41 szkoda starej Kaskady - to był wybitny obiekt modernistycznej architektury przedwojennej Szczecina - nowatorski nie tylko na owe czasy, niemieckie ale i na czasy poniemieckie też - i broniłby się do dziś ! Nie ma do dziś tak zwartego, syntetycznego w formie i elaganckiego obiektu w Szczecinie ! Niepowetowana strata ! Obecnie powstający budynek wyraża przede wszystkim wolę upakowania jak największej ilości kubatury- więc nie będzie ani tej skali, ani tych proporcji ani tego oddechu w przestrzeni... szkoda, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś