Dodaj do ulubionych

Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice!

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.03.04, 18:24
To sie dzisiaj usmialem jak Rafal Mielczarek wypowiadal sie dzisiaj w kronice
o pomocach w pisaniu ustaw, on ma chyba akcent amerykanski co?:) Probowal
obronic sie i uzasadnic swoje wydatki. Jedno jest pewne, nie ma sensu
rozdmuchiwac tego tematu na forum, oni za swoje juz dostana. A to jakimi
niektorzy z nich sa ludzmi to juz inna kwestia. Coz...popatrzcie do czego
doprowadzaja uklady i ukladziki? :)
Obserwuj wątek
    • rrado Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! 02.03.04, 18:31
      Gość portalu: zyczliwy napisał(a):

> To sie dzisiaj usmialem jak Rafal Mielczarek wypowiadal sie dzisiaj w kronice
      > o pomocach w pisaniu ustaw, on ma chyba akcent amerykanski co?:) Probowal
      > obronic sie i uzasadnic swoje wydatki. Jedno jest pewne, nie ma sensu
      > rozdmuchiwac tego tematu na forum, oni za swoje juz dostana. A to jakimi
      > niektorzy z nich sa ludzmi to juz inna kwestia. Coz...popatrzcie do czego
      > doprowadzaja uklady i ukladziki? :)

cholera nie widzialem opowiedz. o co dokladnie chodzilo. pozdrawiam rado
    • albert_c Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! 02.03.04, 18:31
      powaznie bylo o tym w kronice?
      dobre:)

pozdrawiam,
      albert_c
      • Gość: student Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: *.fnet.pl 02.03.04, 18:58
        hehe ja nawet w telexpresie widzialem :)
        jadwisiak jak poprawny polityk
        "wysokosc rachunku w styczniu jest niedop wysoka"
        koment red. "w lutym byla podobna" :D
        Bolsunowska powiedziala ze nie widzi nic zlego w tym ze lataja samolotami jesli
        na 2 dzien ida do szkoly (notabene ta kobieta jest jak cala mrms w oczy mowi
        jedno a za plecami drugie)
        przepraszam bardzo - czesto do wawy wybywam oto polaczenia
        nocnyexpres 23:30 spod dworca jest sie ok 9 w wawie bilet na autobus cos z 39 zl
        5:30 icek bilet 60 zl
        16:30 z wawy icek albo o 14 jesli oszczedzac mozna o 13 jechac expresem :D
        ja rozumiem ze komus w pupach sie poprzewracalo ale...
        a co do tego ze dostana to nie dostana - przeciez juz ich mieli
        rozwiazywac...taka mialem obietnice od wspomnianej pani Bolsunowskiej...i co i
        trzeba bylo to zrobic wtedy :D
        zapraszam do lektury mojego postu - pare faktow o mrms :D
        strzalka
        student
        • Gość: Rafal Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 19:07
          Rado albert tak bylismy w telewizji- zapewne dzieki waszym opiniom!!na TVP1
          teleexpres Pan Orlos zaznaczyl nasza dzialalnosc oraz wytlumaczylismy i
          uargumentowalismy nasze wydatki. Pozniej o 18 wydataki przedstawialismy w
          kronice. Polecam zdobycie materialu i przetlumaczenie sobie wiadomosci na nasz
          temat. My jak narazie idziemy dalej dzialac i dziekujemy... a z wami nadal
          mozemy sie spotkac- mowia w kronice to dlaczego nie gdzie indziej...
          Hmmm no juz mam taki amerykanski akcent ale to nie moja wina...
          • albert_c Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! 02.03.04, 19:18
            Panie Rafale, no po prostu zaluje ze nie widzialem tego materialu. ale pewnie
            go zdobede i sobie przejrze.

ale troche Pan przecenia mnie i rado - to Wy sami pracujecie na ta opinie!
            my sobie ten popiol na glowke sypnelismy, a Pan jak widac sie z tym nie spieszy.

i widze, za ma Pan nowy nawyk pt: "hmmmmm" - madrosci on Panu nie dodaje.

pozdrawiam,
            albert_c
            • Gość: zyczliwy Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.03.04, 19:28
              On jest niesamowity! Chyba nie zauwazyl, iz zostali pokazani w negatywnym
              swietle. Co do materialu, proponuje sciagnac go ze strony
              szczecin.itvp.pl/ tam jest archiwum kroniki (ta z 18 juz powinna byc
              umieszczona w asf'ie)
              Na tym skonczyla sie zabawa w mala polityke, dzis telewizja, jutro (pojutrze)
              gazety, tylko gazety o wiele dokladniej i doglebniej przeprowadza sledztwo.
              Przy kazdej nastepnej akcji beda teraz dokladnie sprawdzani - media napewno nie
              beda im przyjazne, a utracic przyjazn mediow to znaczy utracic wszystko w tym
              swiecie.
              Mimo wszystko, wierze ze zaczna dzialac na zmiane wizerunku rzetelnoscia...
              (zebranie nadzwyczajne nie uniknione napewno:>)
              Pamietaj Rafale, iz wszystko to co tutaj napiszesz moze zostac obrocone
              przeciwko Tobie z powodu sprawowanej funkcji, tak wiec kilka razy przemysl
              zanim cos napiszesz. Przyklad dnia dzisiejszego chyba uswiadomil Cie o potedze
              tego forum, ktore przegladaja nie tylko dziennikarze, ale rozni inni wplywowi
              ludzie.
              • absztyfikant Re: Rafal Mielczarek - stało się tak, jak myślałem 02.03.04, 19:34
                Mowilem, ze smianie sie w twarz forumowiczom skonczy sie wzieciem tego na
                tapete przez media. Kindersztuby to wy nie macie i sami sie doigraliscie.
                jednak odpowiedzialnosc ponosi pani Bolsunowska, ktora tolerowala naduzywanie
                telefonow, przeloty etc.

Jesli UM ma moralny kregoslup (a nie ma), to z-ca dyrektora rady miasta p.
                Bolsunowska powinna zostac zdymisjonowana. MRMS tez powinna byc rozwiazana, a
                dla oczyszczenia sytuacji powinny byc rozpisane nowe wybory.

Bardzo licze na glos radnego Litwinskiego, ktory, mam nadzieje, napisze nam cos
                o celowosci funkcjonowania tej rady.
          • albert_c Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! 02.03.04, 20:07
            Panie Rafale, juz obejrzalem kronike i stwierdzam, ze jest Pan po prostu
            kretaczem i klamca. dodatkwo ma Pan bardzo powazne problemy z interpretacja
            rzeczywistosci. wytlumaczyliscie sie z 4200 za rachunki telefoniczne?. Panie
            Rafale, niech sie Pan nie osmiesza - po raz kolejny Panu to mowie, bo to po
            prostu jest skandal.

zarowno Pan jak i Panski kolega P. Zaniewicz (a zwlaszcza on) zaprzeczaliscie
            jakoby te rachunki mialy przewyzszac srednia oplate przypadajaca na telefon w
            UM. i co, jest Pan czy nie jest klamca?

Panie Rafale, chyba naprawde zarty sie skonczyly.

ten popiolek co Panu polecalem, aby Pan go sobie na glowke wysypal to
            faktycznie moglby Panu nieco fryzurke popsuc, ale na pewno bylby z korzyscia
            dla Pana rozgrzanej glowki.

pozdrawiam,
            albert_c
            • absztyfikant Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! 02.03.04, 20:13
              Dla mnie jestescie spaleni. Mam dla Was propozycje nowej aktywnosci, juz ze
              sladowym budzetem. Radny Wojciech "Baca" Hawryszuk pisal kilka miesiecy temu:

"Najpierw podejmiemy trud zbudowania programu poznawania, odkrywania naszego
              Miasta, naszej małej ojczyzny. W tym celu rozpoznajemy możliwości turystyczne
              naszego Miasta. Ale Zamek zostawiamy w spokoju. Kto to zrobi? Ameryka została
              skolonizowana niejako z konieczności. My do Szczecina też trafiliśmy niejako z
              konieczności. Musimy zatem poszukać nie bandytów z karnych kolonii, nie
              szabrowników, ale Odkrywców, Kolonistów, Grunderów i Traperów.
              Wędrując wokół Szczecina, Odkrywcy zostawią po sobie ślad w postaci prostych
              budowli, infrastruktury przeznaczonej dla innych kolejnych odkrywców,
              dokumentacji, szczegółów i ciekawostek naniesionych na mapy. To może być
              prawdziwe zadanie statutowe dla harcerzy, Młodzieżowej Rady Miasta,
              stowarzyszeń ekologicznych i innych."
    • absztyfikant Teresa Bołsunowska - do dymisji 02.03.04, 19:22
      Obejrzalem kronike - jestem wstrasniety. Moze ja zyje w innym kraju. Jesli 18-
      letni pan Rafal twierdzi, ze MRMS jest jedyna mlodziezowa rada w Polsce, ktora
      moze "pisac ustawy" (sic!), to ja chyba snie. Oni nawet jezyka polskiego niz
      znaja. Co dopiero mowic o trudnej sztuce legislacji. Pani Bolsunowska mowi, ze
      moze rzeczywiscie zawinila, jednoczesnie broniac tych przelotow. Moim zdaniem
      powinna podac sie do dymisji za niedopelnienie obowiazkow. Okazalo sie tez, ze
      MRMS wydaje wiecej na telefony niz "dorosla" rada miasta. Wlosy deba staja.
      Radny Wijas powiedzial, ze dorosli radni... ujezdza pociagami, albo urzedowymi
      musami. Skandal.

• absztyfikant Teresa Bołsunowska - z-ca dyr. Rady Miasta /nt 02.03.04, 19:23

• Gość: rafal Re: Teresa Bołsunowska - z-ca dyr. Rady Miasta /n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:12
          Kontaktow z mediami nie stracilismy i o nasze kontakty bac sie nie musicie,
          nadzwyczajnego zebrania nie ebdzie bo nie widze w tym celu, byl material ok, my
          dzialamy dalej, akcje beda przez nas organizowane tak jak planowalismy a jezeli
          chodzi o Rade Miasta wierze ze przedstawimy im tak nasze sukcesy i preliminarz
          wydatkow ze nie rozwiaza tak dobrego ciala jakim jest MRMS. Dziekuje
          forumowiczom nadal uwazam ze jestescie nedzmi internautami ze swoimi opiniami-
          poniewaz nie jest to odpowiednie miejsce do tego! jednak dziekuje- widac ze
          mozemy to polaczyc nawet z zabawa... i bardzo smieszna:D a w UM to oczywiscie
          juz nie zabawa... Zaznaczam ze od poczatku tego watku wyrazam swoja opinie jako
          osoba prywatna a nie jako wiceprzewodniczacy MRMS. Smiac mi sie chce ze
          podchodzicie do tego w taki sposob ze nas rozwiaza lub zmniejsza fundusze-
          oczywiscie ejst to mozliwe ale zobaczymy. Ale nie liczcie w tej chwili na
          sprawozdania na forum beda wylacznie dostepne w biurze MRMS a jezeli mowicie o
          dymisji opiekunow to puknijcie sie gdzies
          Ja naprawde juz wole was nie czytac no bo po co?? byliscie dobrymi
          opiniodawcami ale juz nie chce mi sie dalej tego toczyc!! Pozdrawiam
          • mmarcin_szn Re: Teresa Bołsunowska - z-ca dyr. Rady Miasta /n 02.03.04, 20:23
            Gość portalu: rafal napisał(a):

> Kontaktow z mediami nie stracilismy i o nasze kontakty bac sie nie musicie,

Zgadza sie, w ogole go nie mieliscie.

>wierze ze przedstawimy im tak nasze sukcesy i preliminarz
            > wydatkow ze nie rozwiaza tak dobrego ciala jakim jest MRMS.
            Dziadek/wujek/ciocia/babcia/dziadek pracuje w UM?;-))

> Dziekuje forumowiczom nadal uwazam ze jestescie nedzmi internautami ze swoimi
            opiniami-
            > poniewaz nie jest to odpowiednie miejsce do tego! jednak dziekuje- widac ze
            > mozemy to polaczyc nawet z zabawa... i bardzo smieszna:D a w UM to oczywiscie
            > juz nie zabawa...

Racja! Skonczyla sie zabawa, ani tutaj jej nie masz, ani w UM. Smiejesz sie w
            twarz, okey...ale kilka osob zapamieta magiczne dwa wyrazy: "Rafal Mielczarek"
            i to wlasnie oni moga Ci zaszkodzic w przyszlosci.

> Zaznaczam ze od poczatku tego watku wyrazam swoja opinie jako
            > osoba prywatna a nie jako wiceprzewodniczacy MRMS.

Twoj blad...nie ma czegos takiego jak wyrazanie opinii jako osoba prywatna a
            nie w-ce przewo. Wypowiadasz sie tylko jako w-ce przewo, tutaj nie ma zadnego
            podzialu.

> Ale nie liczcie w tej chwili na
            > sprawozdania na forum beda wylacznie dostepne w biurze MRMS a jezeli mowicie

W biurze MRMS? A zalatwic Ci zeby, rowniez byly na stronie internetowej
            cwaniaczku?:>

> dymisji opiekunow to puknijcie sie gdzies
            > Ja naprawde juz wole was nie czytac no bo po co?? byliscie dobrymi
            > opiniodawcami ale juz nie chce mi sie dalej tego toczyc!! Pozdrawiam

No coz...chyba ktos sie jednym slowem przestraszyl, co nie oznacza, iz nie
            bedzie czytal :)

Pozdrawiam
            • Gość: dfdsujhfd Re: Teresa Bołsunowska - z-ca dyr. Rady Miasta /n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 10:52
              >Racja! Skonczyla sie zabawa, ani tutaj jej nie masz, ani w UM. Smiejesz sie w
              >twarz, okey...ale kilka osob zapamieta magiczne dwa wyrazy: "Rafal Mielczarek"

I dzieki temu Rafał Mielczarek zostanie prawdziwym radnym... :D - tak to już
              jest w Polsce.

A chłopakowi się nie dziwie że śmieje się wam w twarz bo naprawdę jesteście
              miernotami.
          • wodni.k Do Rafała Mielczarkaz MRMS 03.03.04, 01:55
            > Gość portalu: rafal napisał(a):
            > Kontaktow z mediami nie stracilismy i o nasze kontakty bac sie nie musicie,
            > nadzwyczajnego zebrania nie ebdzie bo nie widze w tym celu, byl material ok,
            > my dzialamy dalej, akcje beda przez nas organizowane tak jak planowalismy a
            > jezeli chodzi o Rade Miasta wierze ze przedstawimy im tak nasze sukcesy i
            > preliminarz wydatkow ze nie rozwiaza tak dobrego ciala jakim jest MRMS.

Normalnie sie zagotowałem.
            Synu! Troche pokory.
            Narozrabialiście to nalezy przynajmniej siedzieć cicho i nie puszyć się.
            Jezeli na paczki dla dzieci wydajecie połowę tego co na telefony to chyba nie
            wszystko jest w porządku.

> Dziekuje forumowiczom nadal uwazam ze jestescie nedzmi internautami ze swoimi
            > opiniami - poniewaz nie jest to odpowiednie miejsce do tego!

Dajesz tu pokaz już nie tylko arogancji, ale zwykłego chamstwa.
            Gdybys był moim synem to po prostu oberwałbyś przez łeb i nauczyłbyś sie
            szacunku dla starszych.
            Przypomnę Ci, że parę dni temu naubliżałeś jednej z uczestniczek forum i nie
            myśl, że zostanie to zapomniane. A nie raczyłes nawet przeprosić.

> jednak dziekuje- widac ze mozemy to polaczyc nawet z zabawa... i bardzo
            > smieszna:D a w UM to oczywiscie juz nie zabawa...

Szastanie cudzymi pieniedzmi jest dla Ciebie zabawą?
            To oświadczam Ci, ze brzydko sie bawisz.
            Poczekamy kolego, aż zachce Ci sie nagle kandydowac w tym mieście doprawdziwej
            Rady Miasta. Masz zapeniona kampanie wyborczą.
            Tylko cytaty z Twoich wypowiedzi.

Pozwole sobie zauważyć jeszcze jedno o czym pewnie w ogóle nie myślisz.
            Jesteś pełnoletni, a niegospodarność podpada pod Kodeks Karny.
            Chcesz sie przekonać że tak jest? Gdybys miał złudzenia to nie chroni Cie żaden
            immunitet.

> Zaznaczam ze od poczatku tego watku wyrazam swoja opinie jako
            > osoba prywatna a nie jako wiceprzewodniczacy MRMS.

Znowu błąd! Jeżeli uważasz, że po wyjściu z UM jesteś tylko Rafałem
            Mielczarkiem to jesteś w błędzie.
            Chcesz sie bawić w radę? OK, ale ze wszystkimi konsekwencjami i tym, że nawet w
            środku nocy jesteś osoba publiczną.
            Jeżeli to nie odpowiada to wracaj do piaskownicy.

Macie podobno ambicje reprezentowania młodzieży naszego miasta.
            Moja 15 letnia córka przeczytała Twoje wypowiedzi i skwitowała je cytatem ze
            Shreka "rany, ale palant".

> Smiac mi sie chce ze
            > podchodzicie do tego w taki sposob ze nas rozwiaza lub zmniejsza fundusze-
            > oczywiscie ejst to mozliwe ale zobaczymy.

Na szczęście w Radzie Miasta jest parę osób w których rozsądek wierzę.
            Nie nawołuje do rozwiązania MRMS bo nie o to chodzi, nie będe również żądał
            głowy Waszej opiekunki, chociaz po styczniowym rachunku za telefon powinna
            wzmóc nadzór.
            Poraza mnie jednak Wasz styl i stosunek do publicznych pieniędzy.

> Ale nie liczcie w tej chwili na sprawozdania na forum beda wylacznie
            > dostepne w biurze MRMS a jezeli mowicie o dymisji opiekunow
            > to puknijcie sie gdzies

Za młody jesteś, zeby mówic co maja zrobić uczestnicy forum, z których
            większośc mogłaby byc Twoimi rodzicami.
            Tak obrosłeś w piórka, że pospolicie mówiąc odbiła Ci szajba.
            Ciekawe czy bedziesz taki cwany gdy za 4-5 lat bedziesz w Szczecinie szukał
            pracy i trafisz na pracodawcę który np uczestniczy w forum lub po prostu
            przeczyta Twoje wypowiedzi.

• Gość: mac Re: Teresa Bołsunowska - z-ca dyr. Rady Miasta /n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:14
          Właśnie obejrzałem ten materiał, i też jestem przerażony. Jeśli oni w tak
          młodym wieku są tak zepsuci, to strach pomyśleć, co będzie potem... Mam tylko
          nadzieję, że pan Rafał nigdy prawdziwym politykiem nie zostanie.
          • Gość: rafal Re: Teresa Bołsunowska - z-ca dyr. Rady Miasta /n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:35
            rozmawiajacie dalej o mrms a nie o mnie bo kompletnie macie inne spostrzenia...
            A to czy bede robil cos w przyszlosci dla swojego miasta to mam andzieje ze ja
            o tym zadecyduje:D
      • albert_c Re: Teresa Bołsunowska - do dymisji 02.03.04, 20:11
        absztyfikant napisał:

Pani Bolsunowska mowi, ze moze rzeczywiscie zawinila, jednoczesnie broniac tych
        przelotow. Moim zdaniem powinna podac sie do dymisji za niedopelnienie
        obowiazkow. Okazalo sie tez, ze MRMS wydaje wiecej na telefony niz "dorosla"
        rada miasta. Wlosy deba staja.

* Absztyf, ja jestem przekonany, ze powinna zostac zwolniona. bylby to
        znakomity przykald tego jakie sa konsekwencje za przymykanie oka na
        sprzeniewierzanie Naszych pieniedzy. moze wtedy obroncy pani bolsunowskiej
        wyciagna inne brudy i moze z tak "banalnego" tematu stac sie bardzo powazny
        temat, ktory wielu nauczy jak sie powinno dbac o Nasze pieniadze.

pozdrawiam,
        albert_c
    • mlody.patriota do alberta - teza absztyfikanta - MRMS GATE 02.03.04, 20:09
      Ja nie bronie czlonkow rady, ale to jest ewidentna wina pani Bolsunowskiej. Ja
      tez dolaczam sie do glosu o jej dymisje. A ty ?
      • albert_c Re: do alberta - teza absztyfikanta - MRMS GATE 02.03.04, 20:15
        mlody.patriota napisał:

> Ja nie bronie czlonkow rady, ale to jest ewidentna wina pani Bolsunowskiej.
        Ja tez dolaczam sie do glosu o jej dymisje. A ty ?

* wlasnie przed chwila wyslalem post na ten temat. DO DYMISJI! sprawa wyglada
        na bardzo duze zaniedbanie obowiazkow przez bolsunowska i za cos takiego bez
        dwoch zdan wypad z urzedu.
        czekam na dzien kiedy w Polsce standardy beda takie jak w Swzecji gdzie pani
        minister wyleciala z rzadu za to, ze zaplacila za obiad rzadowa karta, czyli
        zjadla kilkaset kalorii na koszt podatnika.

pozdrawiam,
        albert_c
        • absztyfikant tak tak tak tak tak tak - szwedzki casus 02.03.04, 20:16
          Wlasnie ten szwedzki przyklad jest bardzo pouczajacy.
        • absztyfikant Re: do alberta - teza absztyfikanta - MRMS GATE 02.03.04, 20:26
          Zadna tam teza absztyfikanta, to powinno byc oczywiste. Pozdrawiam.
      • absztyfikant Litwinski, Wijas, Jacyna-Witt, Slowacki, Podzielny 02.03.04, 20:15
        To radni piszacy na forum. Prosze wiec ich o komentarz, ze szczegolnym
        uwzglednieniem ew. dymisji pani Bolsunowskiej.
    • Gość: Pismak Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: 80.51.242.* 02.03.04, 20:15
      Aż krew się gotuje, kiedy się słyszy te dziecięce mądrości.

Nie mam szacunku dla polityków i ich gierek, ale już do pasji szewskiej
      doprowadzają mnie polityczne młodzieżówki. A to młodzeżowe kółeczko wzajemnej
      adoracji z UM to przecież taki partyjniacki narybeczek. I nie mówcie mi, że
      nie. Że formalnie to oni/my nie należymy i tak dalej. Bajki to dzieciom. Swoim
      zachowaniem dają dowód nie tylko dziecięcej nieodpowiedzialności, ale przede
      wszystkim partyjniackiemu rodowodowi. Bo to są zachowania tego typu. Rozpasali
      się, jakby w sejmie zasiadali albo ministrami byli. To normalne jest, że dzieci
      dorosłych naśladują, bezkrytycznie - czy to są wzorce pozytywne, czy negatywne.
      Zawsze jednak to zachowanie jest przesadzone, przejaskrawione, groteskowe. Jak
      w dziecięcych zabawach. Tyle, że tutaj dzieci się zabawiły w dorosłych na koszt
      podatnika i zdrowo przesadziły - w przesadzaniu i grotesce.
      Miałem okazję poprzyglądać się z bliska działalności kilku szczecińskich
      partyjnych młodzieżówek i takim właśnie "wielkim działaczom". Obserwowałem
      wielu obecnych radnych i VIPów z czasów, gdy biegali na te swoje spędy,
      zbierali popracie, wybierali władze, robili spotkania sprawozdawcze,
      wprowadzali nowe inicjatywy i wyrażali popracie, bądź krytykę. Tragedia.
      Charakteryzuje ich beton gorszy od własnych liderów. Niektórzy z tego później
      wyrośli, wielu wyrosło na "dorosłych działaczy". Moim zdaniem, trza tych
      młodych teraz przez kolano i tyłek zlać - zanim się nauczą wszystko zgrabniej
      uzasadniać, w żywe oczy się śmiać i nosić noski za wysoko zadarte do góry. Bo
      to ponoć przyszłość Szczecina, broń nas Panie Boże. Popatrzcie na ten nasz
      narybek i powiedzcie, że nie mam racji programowo nie cierpiąc politykierów.
      • albert_c Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! 02.03.04, 20:21
        Gość portalu: Pismak napisał(a):

> Aż krew się gotuje, kiedy się słyszy te dziecięce mądrości.
        >
        Popatrzcie na ten nasz
        > narybek i powiedzcie, że nie mam racji programowo nie cierpiąc politykierów.

* PISMAKU, ja sie coraz bardziej niebezpiecznie zblizam do Twej tezy
        programowej.

jezeli radni nic nie zrobia z tym bezczelnym narybkiem to bedzie znaczyc ze
        przymykaja oczy i daja pozwolenie na te chamskie zachowanie i brak szacunku dla
        Naszych pieniedzy.
        niech to sie stanie kolejnym testem dla radnych na to jak bardzo cenia sobie
        publiczne dobro jakim niewatpliwie sa Nasze pieniadze.

pozdrawiam,
        albert_c

ps. ale ten material wzburzyl we mnie krew!
      • Gość: PTT MRMS'u przyszłością Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 05:20
        >Bo to ponoć przyszłość Szczecina, broń nas Panie Boże. Popatrzcie na ten nasz
        >narybek i powiedzcie, że nie mam racji programowo nie cierpiąc politykierów.
        Po prostu tak. Masz rację
    • Gość: AP Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:50
      Ludzie czepiliscie sie ich jak rzep psiego ogona! Dajcie im swiety spokoj zal
      wam tylki sciska ze mlodzi ludzie jakos zaczynaja sobie radzic w tym nedznym
      kraju? Na ich dzialalnosc jest przekazany jakis fundusz i to ich interes jak
      nim rozporzadzaja i jak juz dopieliscie swego i zrobiliscie z tego afere chyba
      starczy? A do Rafala Mielczarka to tez juz nie macie o co sie czepiac ;/ AKCENT
      AMERYKANSKI;/ normalnie prymitywne rzeczywiscie juz sie skonczyly pomysly co by
      powymyslac . Chcialiscie macie jest o nich glosno ale dajcie tym ludziom swiety
      spokoj !
    • Gość: rafal Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 20:52
      ale zrozumcie i nas- jak mamy powaznie do was podchodzic jak najezdzacie na
      mlodcyh ludzi nie majac odpowiednich dowodow a pozniej kiedy ja probuje
      odpowiadac na wasze zawile pytania to mnie okrazacie i koniec... pytaliscie o
      MRMS a zaczeliscie mowic o mojej osobie, takie rzeczy ktore mijaja sie ze
      stanem rzeczywistym... i to ma byc ok?? Zapewne jak byscie do nas inaczej
      podeszli to nie byloby takich klopotow z udzielaniem przeze mnie czy inne osoby
      odpowiedzi. Dlatego tez wezcie pod uwage ze bylismy osaczeni z 2 stron i prosze
      nie opiniowac zadnej osoby z mrms keidy jej tak naprawde nie poznaliscie i nie
      wymieniliscie pogladow czy opinii na inne tematy, bo to bez sensu, nam tez o to
      nie chodzi ale takze nie moglismy powiedziec wszystkeigo czego chcieliscie bo
      czekaly nas przed tym komisje w UM:D Obwinaicie mnei za cos tylko dlatego ze
      probuje na cos odpwoeidziec to dla mnie nauczka ze lepiej siedziec cicho i
      unikac odpowiedzi bo i tak cie zmieszaja z blotem. Bez sensu postapiliscie, nie
      wiem czy ansze zachowanie bylo gorsze od waszego. Ja zrobilem to co moglem
      dalem adres kontaktowy i nic z tym nie zrobiliscie, tak wiec 3majcie sie!! i do
      uslyszenia za jakis okres czasu, miejmy andzieje w lepszych okolicznosciach. I
      nie jestem chamem rado, zle musiales zrozumiec moje odpowiedzi
      • absztyfikant nauczka dla żuczka /nt 02.03.04, 20:59

• Gość: Ana memento,rafale mielczarku!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 14:03
        jeżeli wszystkie,pisane od bodaj tygodnia opinie internautów nie spowodowały
        twojej(choćby drobnej)refleksji,jeżeli nie zdecydowałeś się na małe
        przepraszam,gdy zostałeś złapany na obrażaniu(między innymi mnie),podszywając
        się pod inną osobę,jeżeli nie zdecydowałeś się porzucić buty i chamstwa,mimo
        twego wieku i powszechnego oburzenia,jakie one wzbudziły...znaczy to,że nie
        nadajesz się nie tylko do rady młodzieżowej,ale nawet do
        przedszkolnej...dlatego rafale,zapowiadam(i mówię to poważnie):dołożę wszelkich
        starań,by twoją"karierę"zakończyć.jestem pewna,że wielu forumowiczów mnie w tym
        poprze.jeżeli jesteś niereformowalny,to znaczy,że jesteś niewłaściwym
        człowiekiem,na niewłaściwym miejscu.szkoda,ale przegrałeś swoją szansę...
    • wredny3000 TVP SZCZECIN PODAJE 02.03.04, 21:12
      szczecin.itvp.pl/images/2004/03/02/5489/img500.jpg
      Rafał na zdjęciu i czytamy:

Młodzieżowa Rada Miasta Szczecina pod lupą urzędników. Powód: nieliczenie się z
      pieniędzmi publicznymi, a konkretnie: zbyt częste "wiszenie na telefonie" i
      skłonności do podróżowania w komfortowych warunkach. Tak było w ciągu ostatnich
      kilku miesięcy. Teraz miejscy urzędnicy kontrolują już rachunki młodzieży.
      Szkoda tylko, że tak późno.

Młodzieżowa Rada Miasta Szczecina została uznana za jedną z najlepszych w
      Polsce. Ostatnio jednak zanotowała poważną wpadkę. Na paczki dla dzieci rada
      przeznaczyła dwukrotnie mniejszą kwotę, niż na swoje ostatnie wydatki – za
      styczeń i luty - wynoszące 4 tys. zł. Prezydent i przewodniczący dorosłej Rady
      Miasta za styczeń i luty łącznie zapłacili niecałe dwa tysiące. To jednak nie
      koniec.

Młodzi radni na koszt urzędu kilka razy latali samolotami do Warszawy. Uważają,
      że w ważnych sprawach. Lotów broni również Teresa Bołsunowska. Dziwią się temu
      dorośli radni, bo oni z takich udogodnień nie korzystają. Temat wydatków
      młodzieżowej rady pojawił się na forum internetowym. W dyskusji wzięło udział
      kilkaset osób. Młodzieżowi radni nie ujawnili jednak internautom swojego
      budżetu. Od kilku dni biuro Rady Miasta kontroluje wykorzystanie telefonów
      przez młodzieżową radę, ale także wszystkie inne wydatki.
      • Gość: Barbara Re: TVP SZCZECIN PODAJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 21:34
        No i co ze zdjecia widac ze przystojny chlopak:) i powinien sie uczyc a zeby
        sie uczyc chyba musi miec na to czas prawda? wiec przelot do Wa-wy i powrot
        (znajac mape wiemy ze Szczecin jest najdalej polozona od Wa-wy stolica
        wojewodztwa) wiec to chyba najszybszy sposob na jak najmniejsze zaleglosci
        jakiegokolwiek dzialacza w MRMS a widze po wypowiedziach ze nie orientujecie
        sie ile kosztuje jazda nocnym expressem wiec prosze sie nie wymadrzac na tematy
        o ktorych wiecie mniej niz 0. Nie mozna jechac tym pociagiem nie wykupujac
        miejsca sypialnego lub do lezenia. Ponadto dorosli dzialacze nie musza
        korzystac z szybkich srodkow lokomocji poniewaz jest to ich praca a dla
        mlodziezy nie jest to zrodlo utrzymania tylko chec zrobienia czegos dla miasta,
        kraju i swojego pokolenia. Jestem za tym zeby mlodziez wziela los w swoje rece!
        • absztyfikant Basiu!!! 02.03.04, 21:38
          Czy Ty wierzysz w to, ze oni maja pojecie o legislacji ? Nie maja, bo nie moga
          miec. Taka wiedze zdobywa sie na studiach prawniczych. Ich udzial w pracach
          MENiS jest wysoce dyskusyjny.

A skoro Pan Rafal jest taki przystojny, to niech probuje sil w castingu do Big
          Brothera czy Baru. Tam moze zrobic kariere, ale nie w legislacji.
          • Gość: Piwes Re: Basiu!!! IP: *.ipartner.com.pl 02.03.04, 21:54
            tak a za pewne kolega Absztyfikant zna sie na prawie poniewaz
            ukonczyl "najlepszy" uniwersytet szczecinski,-najgorszy uniwerek w Polsce,
            wydzial prawa, yeah!
            daj buzi
            • Gość: rafal Re: Basiu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 21:59
              he he racja piwes
              • Gość: e.beata rafałku, przecież dopiero co się z nami żegnałeś ; IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 13:43
                Bezsenność dokucza??? ;-))))
                Polecam meliskę;-)
            • Gość: mac Re: Basiu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 22:01
              Pan Rafał nie tylko nie zna się na prawie, ale nawet nie potrafi zbudować ani
              jednego poprawnego zdania w języku polskim, tak mówionym (przed kamerą), jak
              pisanym. Absztyfikanta wiedza prawnicza nie ma tu nic do rzeczy. Najgorsze jest
              to, że pan Rafał nie potrafi wyciągnąć wniosków z tej sytuacji, będzie się
              bronił i obwiniał forumowiczów i ich "złe podejście", zamiast pokornie pochylić
              głowę i przyznać się do błędu.
              • Gość: Paweł van Piwes Re: Basiu!!! IP: *.ipartner.com.pl 02.03.04, 22:57
                kolego bardzo chcialbym Cie poznac-widze,ze tak samo jak ja interesujesz sie
                mlodymi chlopcami z mrms-ja rowniez mam podobne zainteresowania, oprocz tego
                interesuje sie filatelistyka i bardzo chcialbym z Toba wyplynac w rejs do
                Dżibuti, całuje i tęsknię
                • Gość: Napisz im że mają Napisz im że mają rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 11:20
                  IM chodzi tylko o to Piwes abyś się przed nimi pokalał. Tak naprawdę gówno ich
                  obchodzi budżet i srodki publiczne. Ich interesuje to aby mieć zabawę z jałowej
                  dyskusji i mieć poczucie ważności (gdy w rzeczywistości najwyraźniej są
                  bezrobotni albo tej pracy nie mają za wiele).

Napisz im że mają rację - wtedy nie będą mogli już nic napisać - wbrew pozorom
                  to ich zaboli najbardziej.
                • Gość: mac Re: Basiu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 14:40
                  Po pierwsze nie jestem twoim kolegą, po drugie nie interesują mnie młodzi
                  chłopcy, po trzecie nie mam ochoty cię poznać, a po czwarte uważaj, bo mogę cię
                  kiedys spotkać na ulicy i wtedy już nie będziesz taki odważny. Nie zapominaj
                  Pawełku, że jesteś osobą publiczną, dzielnie reprezentujesz naszą młodzież na
                  różnych międzynarodowych forach, i twoja twarz jest mi znana. Więc nie
                  cwaniakuj.
            • Gość: imponderabilia Re: Basiu!!! IP: *.espol.com.pl 02.03.04, 22:06
              ale w całym tym zamieszaniu nie tylko o koszty chodzi!
              skoro mrms-owcy chcą być traktowani i szanowani jak "dorosła" rada, to powinni
              okazywać szacunek tym, których prezentują - niestety nie czynia tego okazując
              zniesmaczenie i zniecierpliwienie wypowiedziami forumowiczów
              poprostu brakuje im jeszcze klasy czy choćby zdolności dyplomatycznych na to,
              by wydawać pieniądze podatników na gadanie przez telefon
              pozdrawiam
              • Gość: student Re: Basiu!!! IP: *.fnet.pl 02.03.04, 22:47
                "nie wazne jak mowia ale zeby mowili" :D
                podstawowa zasada :D
                co do nocnego expresu hmmmm z tego co mi wiadomo to w nocy jest tylko tzw
                terespol :D i bilet kosztuje cos z 40 zl +ew sypialny :D
                ic w jedna strone to ok 60 zl
                ex 40
                a co bylo tak waznego ze trzeba bylo leciec samolotem :) powiem tak w UE to
                ktorej tak biegniemy - podrozne samolotem mozliwe sa jedynie na trasach ktorych
                dlugosc przekracza 1000 km - oczywiscie mowie tu o wszystkich ktorym
                przysluguje zwrot kosztow podrozy. ja rozumiem ze bezsensu tluc sie parenascie
                godzin pociagiem i lepiej leciec samolotem ale bez przesady kiedy mozna to
                mozna...
                prosze mi odpowiedziec jasno - co mlodziezowa rada robi.
                slyszalem juz o legislacji ale mozemy zrobic maly test ilu mlodych ludzi
                interesuje jakas tam ustawa
                pytanie drugie ilu mlodych ludzi slyszalo o czyms co zorganizowala mrms.
                a co do tego ze kogos sie nie zna i sie go osadza...
                jesli ktos chce bawic sie w bycie osoba publiczna to decyduje sie na tzw 30
                sec. opinia publiczna czyli my oceniamy ich po czynach i po ich max 30 sec
                wypowiedziach...czytalem ze wiekszosc czlonkow mrms ma jakies super
                certyfikaty...ale podstawy czyli wypowiedzi w ciagu 30 sec chyba nie
                opanowaliscie.
                niemozecie miec do nas (szarych szaraczkow) ze mamy do was
                pretensje...wydawanie lekko reka 4000 tys zlotych za telefony to przesada
                powiem tak w telexpresie byl numer telefonu na bilingu z duza kwota i byl to
                nujmer rafala m. :D :D
                a teraz pokazemy absurdalna sytuacje
                4000 zl za telefon
                minuta na kom kosztuje w tpsa 1,4 (najdroższa opcja)
                4000/1,4 = 2857 min
                zobaczcie bilingi duzych firm watpie zeby tyle ktos tam gadal a zaslanianie sie
                tym ze uzywa sie jeszcze wlasnego telefonu....uuuu to ja nie wiem co jest
                takiego pilnego...wszyscy normalni i kulturalni ludzie ktorzy chca cos zalatwic
                dzwonia umawiaja sie i spotykaja sie face to face aby obgadac sprawe...czas
                rozmowy max 5 min zalozmy ze dziennie wykonuje sie 10 takich telefonow razy 30
                dni to 1500 min :D widac mrms ma wiecej spotkan :D
                nie chce mi sie juz wiecej nic pisac bo i tak wiem ze nic sie nie zmieni sprawa
                przycichnie a mrms bedzie "dzialac" dalej...cale szczescie do czerwca bo konczy
                sie wiekszosci kadencja...mam szczera nadzieje iz wyjada oni ze
                szczecinia...trzeba podrzucac innym miastom :D
                a co do tego zeby mlodziez brala sprawy w swoje rece...to ja tez sie zgadzam i
                czesc juz to robi...tylko inna sprawa jak proboje dojsc do wszystkiego sama a
                inna jak robi to za publiczne pieniadze...
                a co do dymisji...oczywiscie jej nie bedzie...a byc powinna bo ktos kto pozwala
                dzieciom na takie zabawy odpowiedzialnosc bierze na siebie...
              • Gość: Paweł van Piwes Re: Basiu!!! IP: *.ipartner.com.pl 02.03.04, 23:01
                przepraszam Pana bardzo, niestety wszystkie nasze wypowiedzi nie sa traktowane
                powaznie, nikt nie podejmuje z nami uczciwej dyskusji a w calej sprawie jest
                pelno niedomowien. Jezeli ma Pan ochote rozpoczac sensowna rozmowe to
                zapraszam, moze Pan jako jedyny podejdzie do sprawy profesjonalnie a nie tak
                jak wiekszosc studentow na tym forum m.in. szanowny kolega asystent, student
                socjologii-wiadomo o kogo chodzi. Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Miś Yogi Re: Odpindolcie się od niego IP: *.iton.pl 02.03.04, 22:55
          Przyczepiliście siędo chłopaka jak rzep do psiego ogona. DAJCIE MU ŚWIĘTY
          SPOKÓJ. Zazdrościcie mu że chłopak przeleciał się samolotem. Ponad to ku woli
          precyzji to bilet w jednąstronęna pociąg do Warszawy ( kuszetka) jest o 10 zł
          droższy niż przelot samolotem. Także trochę ekonomi.
          • Gość: Paweł van Piwes Re: Odpindolcie się od niego IP: *.ipartner.com.pl 02.03.04, 23:04
            nareszcie ktos kto posiada IQ charakterystyczne dla ludzi rozwinietych umyslowo
            w przeciwienstwie do populistow i studentow, ktorzy nie doczekali sie kariery,
            pozdrawiam serdecznie i dziekuje za rozsadna wypowiedz na forum.
            • wredny3000 Re: Odpindolcie się od niego 02.03.04, 23:05
              asystenta pieknej radnej do tego nie mieszaj...
              • Gość: Paweł van Piwes Re: Odpindolcie się od niego IP: *.ipartner.com.pl 02.03.04, 23:08
                o doklanie, wiec nagle okazalo sie w czym tkwi problem-nie w mlodziezowej
                radzie-chociaz przyznaje sie do bledow-jednakze rozpoczynamy wlasnie bardzo
                ciekawy watek, ktory mam nadzieje, juz niedlugo opublikujemy na lamach jednej
                ze szczecinskich gazet. zobaczymy co powie na to pani wice-przew.
                rady..pozdrawiam
          • Gość: student Re: Odpindolcie się od niego IP: *.fnet.pl 02.03.04, 23:08
            hmmm czy liczysz samolot lotu under 26 a pociag dla doroslego?
            nawet jesli to ok samolot nie jest tu najwazniejszy...moga opowiadac ze
            lecieli do wawy samolotem :) wow trendy i cool :D
            a ja mam inna zagwozdke - skoro sa tacy cacy to niech przedstawia swoje
            sprawozdanie finansowe...badzmy transparentni :D
            wydaje mi sie ze wiele bardziej ciekawych rzeczy by sie tam znalazlo :)
            a nawet nie chodzi o wydatki - tylko o ich sens bo jak sama nazwa mowi mrms
            jest przedstawicielem mlodziezy i dla nich ma dzialac a ja jakos tego nie
            widze...moze ktos mi paluchem musi pokazac...czekam...
            • Gość: Paweł van Piwes Re: Odpindolcie się od niego IP: *.ipartner.com.pl 02.03.04, 23:15
              alez oczywiscie ze tak! wielokrotnie pisalismy, iz taki budzet mozna uzyskac u
              nas bezposrednio badz ze strony urzedu miejskiego lub w biurze rady miasta
              szczecina. Podkreslam, iz nigdy nie mielismy nic do ukrycia, jednakze Pan
              Radosław znalazl tania sensacje typu 2500 zl za rachunek telefoniczny. Dlaczego
              nikt nie chce uslyszec i zrozumiec, ze dziewczyna, ktora nadzwonila tyle
              zostala dyscyplinarnie usunieta oraz pociagnieta do odpowiedzialnosci za
              rachunek, co wiaze sie z koniecznoscia natychmiastowej zaplaty. Pozdrawiam
              serdecznie
              • Gość: e.beata A kiedy została??? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 13:50
                Po otrzymaniu rachunku telefonicznego, czy dopiero po nagłośnieniu sprawy???
        • wodni.k Do Barbary 03.03.04, 02:29
          > Gość portalu: Barbara napisał(a):

> powinien sie uczyc a zeby sie uczyc chyba musi miec na to czas prawda?
          > wiec przelot do Wa-wy i powrot
          > ...
          > wiec to chyba najszybszy sposob na jak najmniejsze zaleglosci
          > jakiegokolwiek dzialacza w MRMS a widze po wypowiedziach ze nie orientujecie
          > sie ile kosztuje jazda nocnym expressem wiec prosze sie nie wymadrzac na
          > tematy o ktorych wiecie mniej niz 0.

Szanowna Pani Barbaro
          Nie chodzi o te nieszczęsne samoloty, ponieważ ja równiez uważam, że to akurat
          nie jest grzech ani niegospodarność. Odpowiednio planujac terminy podróży można
          uzyskać w Locie naprawdę atrakcyjne ceny biletów i jeżeli Ci młodzi ludzie
          rzeczywiście płacili po 127 PLN jak twierdzą to nie widze problemu.
          Latam wystarczająco często, chociaż bez zniżki uczniowskiej i w generalnym
          rozliczeniu kazda delegacja kosztuje mojego pracodawce taniej niż innym
          srodkiem lokomocji.

Chodzi o zasadę i stosunek do nie swoich pieniędzy, a takze o prezentowaną,
          szczególnie przez pana Rafała Mielczarka, na tym forum najzwyklejszą arogancję
          graniczącą z chamstwem.

Chyba nie powie Pani, ze wydatek 2000 miesięcznie na telefon jest rzeczą
          normalną. Przypomnę, że to jest rachunek za telefon stacjonarny.

2000 PLN za miesiąc to ok. 6000 impulsów taryfikacyjnych czyli ok 18000 mminut
          rozmowy miejscowej czyli 300 godzin!!!!
          Wniosek z tego jest następujacy:
          Jeżeli to były rozmowy miejscowe to kazdego dnia członkowie rady spedzali 10
          godzin ze słuchawka przy uchu. Dodając do tego 6 godzin snu i 6-7 godzin w
          szkole wychodzi 22-23 godzin.
          Na nauke o której pani pisze pozostaje nie wiele czasu.
          Oczywiście nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy, ze nasi młodzieżowi radni
          spedzali po 10 godzin w siedzibie urzędu na rozmowach miejscowych.

Wniosek?

Większość z tych rozmów to telefony zamiejscowe, a raczej i tu jestem gotów sie
          założyć, rozmowy z posiadaczami telefonów komórkowych.
          Ciekawe jakież to istotne i nie cierpiace zwłoki sprawy, młodzieżowi radni
          omawiali godzinami z osoami które były uchwytne tylko pod telefonem komórkowym.
          A moze po prostu przychodzi sie do biura MRMS, żeby zaoszczędzić w domu i
          pogadac bez ograniczeń np. z dziewczyną czy z kumplem?
          I za to mają byc rozgrzeszeni?
          Czyli dalej propagujemy zwyczaje z czasów socjalizmu w rodzaju wynoszenia
          spinaczy lub zeszytów z biura do domu?

> Jestem za tym zeby mlodziez wziela los w swoje rece!
          Ja równiez i starsi nie powinni im tym przeszkadzać, ale to nie moze oznaczać
          kolejnego pokolenia przekrętów.

Podsumowując
          Cała sprawa sprowadza sie do jednego.
          Panowie z MRMS najpierw wypierali sie jakoby takie fakty miały w ogóle miejsce,
          a gdy sprawa zrobiła sie na tyle głośna, że nawet ogólnopolska telewizja
          poświęciła jej czas w teleekspresie i gdy okazało się, że wszystkie zarzuty sa
          prawdą to nikt nie usłyszał, ani nie zobaczył napisanych na tym forum
          słów "przepraszamy, głupio wyszło. Wyciągniemy wnioski i to sie nie powtórzy"
          Gdyby takie stwierdzenia padły to podejrzewam, że byłoby dawno po sprawie.

W zamian za to pan Rafał Mielczarek raczył nas co pewien czas kolejnymi
          przykładami "dobrego wychowania" w swoich wypowiedziach łącznie z "głupią czy
          debilną babą".
          A tego to juz sie obronic nie da.

Pozdrawiam
    • wredny3000 popieram dymisje Bolsunowskiej 02.03.04, 22:57
      Ona to toleruje. Czas z tym skonczyc.
      • Gość: Paweł van Piwes Re: popieram dymisje Bolsunowskiej IP: *.ipartner.com.pl 02.03.04, 23:06
        przede wszystkim to nie ona a Pani, z tego co wiem kolego to nie piłeś z ta
        Pania wodki wiec pozostan na razie per Pani. Popierac to mozna Leppera i innych
        populistow twojego rozmariu. Ciekawe co na twoj temat mowia lekarze?
    • phobos.755 Rafal Mielczarek i MRMS 03.03.04, 00:23
      Widać nie dane mi będzie wyspać się tej nocy, bo banda gówniarzy postanowiła
      wydać nieco moich podatków :/

Wielce Szanowny Panie Rafale Mielczarek!

Jak się Panu podobała próbna matura? Pytam całkowicie szczerze, bo domyślam
      się, że to dla Pana ostania możliwość napisania niegramatycznego zdania, która
      nie spotka się z rzeczywistymi konsekwencjami. Kolejne tak niegramatyczne
      wypowiedzi jak ta w Kronice skutkować będzie zapewne poważnymi konsekwencjami
      jak nie zdanie matury czy konieczność wniesienia opłaty dodatkowej na konto
      komisji egzaminacyjnej w postaci koperty wypełnionej banknotami. Pozostaje mi
      mieć nadzieję, że banknoty te nie będą pochodziły z moich podatków...

W wątku tym pojawia się Pana stwierdzenie jakoby wypowiedzi Pana autorstwa były
      prywatnymi, a nie oficjalnym stanowiskiem MRMS, mimo iż wcześniej nie było dla
      Pana problemem udzielanie nam wymijających i kłamliwych odpowiedzi właśnie w
      imieniu MRMS. Niestety z własnego wyboru stał się Pan osobą publiczną jako
      członek oraz wiceprzedwodniczący MRMS. Ubolewam nad tym niezmiernie tym
      bardziej, że osoby publiczne powinny nie tylko dawać innym przykład swoją
      nienaganną polszczyzną, ale również kulturą. Jest Pan osobą pełnoletnią od 12
      dni, posiadającą wykształcenie podstawowe (gimnazjalne?), która uzurpuje sobie
      prawo do wyznaczania standardów postępowania etycznego. Z litości pominę
      chmstwo oraz zaściankowość z jaką wypowiada się Pan na tym Forum. Rozumiem
      bowiem doskonale, iż Pańska egocentryczna osobowość potrzebuje ciągłych
      superlatyw pod swoim adresem. Proponuję jednak aby zastanowił się Pan na
      przyszłość nad tonem swoich wypowiedzi, ponieważ wbrew Pana oczekiwaniom nie
      jest Pan pępkiem tego świata, a osoby zgromadzone na tym Forum są w stanie w
      dość istotny sposób utrudnić życie osobom wierzącym w swoją nietykalnośc jako
      osoby publicznej.

Jako dziecko powinien się Pan również nauczyć odrobinę pokory. Obawiam się
      bowiem, że zainteresowanie mediów działalnością MRMS przejawiło się we wtorek
      po raz pierwszy od roku jeśli wierzyć informacją zamieszczonym na waszej
      własnej stronie internetowej. I obawiam się, że występ w telewizji zawdzięcza
      Pan wyłącznie dociekliwości Pana Rado, który całą aferę ujawnił. Wszak media
      lgną do afer, a to jest pierwsza w tym roku ujawniona w Naszym wspaniałym
      mieście. Dalatego nie zdziwię się jeśli któregoś dnia na okładce brukowca
      typu "Fakt" czy "Super Expres" ujrzę właśnie Pana. Szkoda, że nie potraficie
      Państwo zainteresować mediów swoją działanością w inny sposób, a zapewniam, iż
      jest to możliwe ponieważ sam to praktykowałem. I nie musiałem udawać, że piszę
      ustawę, czy latać do Warszawy choć również się uczę, a bywam w stolicy dość
      często.

PS. Proponuę Panu kupić sobie nowy krawat. Ten porzyczony od ojca/dziadka/wujka
      (niepotrzebne skreślić) jest nieco za duży i nie pasuje do czarnej koszuli.
      Tylko proszę nie wydawać na to moich podatków.
      • Gość: Paweł van Piwes Re: Rafal Mielczarek i MRMS IP: *.ipartner.com.pl 03.03.04, 00:27
        pseudointelektualny bełkot - wiekszej glupoty w zyciu nie czytalem chociaz
        zdarzalo mi sie czytac nasz dziennik i komiksy o supermenie...
      • Gość: rafal Re: Rafal Mielczarek i MRMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:31
        A tak staralem sie juz nie odpowiadac na Forum. Prosze mi wybaczyc, ze nie
        napisze tyle co Pan bo wydaje mi sie to bez celowe. Dziekuje za pamiec jezeli
        chodzi o maturke tutaj Pan by sie zdziwil. Gowniarzami to chyba my nie ejstesmy
        i prosze uwierzyc ale caly czas wyjasniamy an co wydajemy ansze pieniadze.
        Mowilismy o tym w UM, dla Pana redaktora. O wsyztskich anszych akcjach
        informuje TVP3 oraz Kurier Szczecinski. Na nasze wydatki mamy pozwolenie. Tak
        wiec nic nie robimy sami- takze i sami nie podejmujemy decyzji. Jezeli jest Pan
        tak tym wsyztskim zainteresowany prosimy o kontakt z nasza opiekunka lub
        bezposrednio z nami.
        Pozdrawiam i prosze wejsc na temat MRMS bo moja osoba nie ejst na tyle ciekawa
        aby o niej tyle pisac
        • phobos.755 Re: Rafal Mielczarek i MRMS 03.03.04, 00:56
          > A tak staralem sie juz nie odpowiadac na Forum. Prosze mi wybaczyc, ze nie
          > napisze tyle co Pan bo wydaje mi sie to bez celowe.

Ależ może Pan napisać nawet 3 słowa jeśli uzna Pan, że w wystarczający sposób
          wyrażą one meritum jakie ma Pan nam do przekazania.

> Dziekuje za pamiec jezeli
          > chodzi o maturke tutaj Pan by sie zdziwil. Gowniarzami to chyba my nie
          > ejstesmy

Niestety po przeczytaniu wielu Pana postów na tym Forum jest to jedno z niewilu
          słów jakie przychodzi mi na myśl.

> i prosze uwierzyc ale caly czas wyjasniamy an co wydajemy ansze pieniadze.

Nie bardzo rozumiem. Chce Pan powiedziec, ze nie wiedzą Państwo na co wydajecie
          pieniądze i właśnie to wyjaśniacie?

> Mowilismy o tym w UM, dla Pana redaktora. O wsyztskich anszych akcjach
          > informuje TVP3 oraz Kurier Szczecinski.

Nic tylko porgatulować - to kompletu wpływowych szczecińskich mediów brakuje
          chyba tylko tygodnika parafialnego.

> Na nasze wydatki mamy pozwolenie.

I to pozwolenie właśnie należy MRMS cofnąć.

> Tak
          > wiec nic nie robimy sami- takze i sami nie podejmujemy decyzji.

O jak wspaniale. W prawie to się chyba nazywa ubezwłasnowolnienie.

> Jezeli jest Pan
          > tak tym wsyztskim zainteresowany prosimy o kontakt z nasza opiekunka lub
          > bezposrednio z nami.

Zapewniam, że jak tylko będę w stanie oderwać się na dłuższy czas od pracy
          skontaktuję się nie tylko z Państwa opiekunem.

> Pozdrawiam i prosze wejsc na temat MRMS bo moja osoba nie ejst na tyle
          > ciekawa aby o niej tyle pisac

Oj prosze już nie być takim skromnym ;-)
          Jednak cokolwiek by nie mówić, jeśli wypowida się Pan w mediach w imieniu MRMS
          to nieodzownie jest Pan z nią kojarzony. Czy tego Pan chce czy nie. Zresztą sam
          już nie raz wpadłem w podobną zasadzkę.
        • phobos.755 PS (Re: Rafal Mielczarek i MRMS) 03.03.04, 01:07
          [ciach]

W dalszym ciagu oczekuję na konkretne odpowiedzi na zarzuty przedstawione
          przezemnie...
    • phobos.755 Nasi Radni! 03.03.04, 00:32
      Nie skończyłem prawa więc przyznaję - nie wiem. Nie wiem w jaki sposób, ale
      proszę Radnych Rady Miasta Szczecina (tych prawdziwych, a nie przedszkolaków) o
      interwencję w sprawie MRMS. Już w Kronice p. Litwiński wypowiedział się nieco
      na ten temat. Tym Radnym, którzy to czytają proponuję pójść za ciosem i COŚ z
      MRMS zrobić. Może poprostu rozgonić MRMS na cztery strony świata, aby ta
      staneła w realiach świata organizacji pozarządowych, które z wszystkich
      pieniędzy muszą się rozliczać. W ten sposób uzyskamy 2 cele:
      - dzieciaki przestaną wydawać na telefony 0700 publiczne pieniądze
      - dzieciaki nauczą się szanować pieniądze bez względu na ich pochodzenie

Będę wdzięczny za jakikolwiek odzew choc licze po cichu przedewszystkim na
      glosy Naszych Radnych.
      • Gość: rafal Re: Nasi Radni! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 00:34
        Te numery akurat mamy zablokowane, licz sobie licz
        • Gość: Ania L. Re: Nasi Radni! IP: 212.14.63.* 03.03.04, 15:14
          nie no..... krew mnie zalewa jak czytam wypowiedzi tego młodego cwaniaczka!
          troche pokory!!! Chamstwo i cwaniactwo to twoje zyciowe credo prawda?
      • Gość: Paweł van Piwes Re: Nasi Radni! IP: *.ipartner.com.pl 03.03.04, 00:37
        tak a propo telefonow to 0700 sa zablokowane-wiem bo sprawdzalem, juz wczesniej
        mialem zamiar naciagnac nasze miasto na wielkie rachunki poniewaz jestem glupim
        dzieckiem i nie zdaje sobie sprawy iz wszystkie rachunki posiadaja szczegolowy
        biling ktory moglby mnie od razu zdradzic tak jak to bylo w przypadku jednej z
        naszych radnych. Co do Pana Litwinskiego-dobrze ze sprecyzowales swoje
        upodobania wsrod radnych - moze Pan Litwinski opowie ci o imprezkach jakie
        urzadzaja sobie radni duzej rady miasta w Mrzezynie albo na m/s Dziewannie.
        • phobos.755 Re: Nasi Radni! 03.03.04, 01:01
          [ciach]

Rozczaruje cię - o różnych imprezkach to ja dobrze wiem ze swoich zrodel.
        • Gość: Pismak Re: Nasi Radni! IP: 80.51.242.* 03.03.04, 01:05
          Ojej, Phobos, chciałbym Ci pomóc w tej sprawie, ale chyba nawet we dwóch nie
          dalibyśmy (sic!) rady :))). Myślę, że całe forum by nie dało. Może, dlatego
          reszta milczy. Wniosek jest taki, że na ten temat powinni poważnie porozmawiać
          dorośli, kiedy już dzieci pójdą spać. A potem ewentualnie podjąć odpowiednie
          decyzje, zaproponować jakieś działania. Inaczej tylko strzępimy sobie pióra.

Myślę, że to jest dopiero początek całej sprawy. Chłopcy nie zdają sobie
          sprawy, jak to się może skończyć. Jako pismak, wiem, że takie sprawy potrafią
          przejechać po człowieku, jak walec. Nawet kręgosłup złamać - taki dorosły,
          męski; a co dopiero dziecięcy. A przy tak medialnej postawie chłopców (bo
          przecież motają się w sposób doprawdy uroczy), szybko się walca doproszą. Póki
          co, widać, że na pewno poważnie się przestraszyli.

Napominać, ani uczyć nie będę. Bo przecież nie będą mnie słuchać. Ja nie latam
          na międzynarodowe konferencje i nie wiem, jak brzmi pełna nazwa tej ustawy o
          młodzieży. Ale wiem, że teraz sporo zależy od postawy Chłopców. A tutaj możemy
          więc wiele do życzenia.

Refleksji życzę, Chłopcy, refleksji. I jeśli nie pokory, to przynajmniej
          zdrowego rozsądku.

Pozdrawiam.
          • wodni.k Re: Nasi Radni! 03.03.04, 02:43
            > Gość portalu: Pismak napisał(a):

> Myślę, że to jest dopiero początek całej sprawy. Chłopcy nie zdają sobie
            > sprawy, jak to się może skończyć. Jako pismak, wiem, że takie sprawy potrafią
            > przejechać po człowieku, jak walec. Nawet kręgosłup złamać

Pismaku nie jestem za tym, żeby od razu łamać kręgosłupy, ale moze lepiej jak
            teraz przejedzie się po nich walec (moze nie od razu najcięższego kalibru), ale
            wystarczający w nadziei, ze wyciągna wnioski.
            Lepiej, że teraz dostaną w d... niż w przyszłości miałaby im przyjść ochota na
            podobne numery z dużymi publicznymi pieniędzmi.
            Bo wtedy skutki zarówno dla podatnikow jak i dla nich moga byc opłakane.

> Refleksji życzę, Chłopcy, refleksji. I jeśli nie pokory, to przynajmniej
            > zdrowego rozsądku.

Podpisuję sie pod tym

Pozdrawiam
            • absztyfikant Re: Nasi Radni! 03.03.04, 10:34
              Nie chodzi o to, zeby lamac kregoslupy, ale nauczyc pokory i realizowac
              statutowe cele MRMS. Ich obecna opiekunka Bolsunowska - jak mawial prezydent
              Walesa - powinna "czuc sie odwolana". Nie sprawdzila sie.
              • wodni.k Re: Nasi Radni! 03.03.04, 10:39
                > absztyfikant napisał:
                > Nie chodzi o to, zeby lamac kregoslupy, ale nauczyc pokory i realizowac
                > statutowe cele MRMS.

Wazne też, zeby nie utopic całej idei MRMS. Nie do instytucji mamy
                zastrzeżenia, a do ludzi którym woda sodowa uderzyła.

> Ich obecna opiekunka Bolsunowska - jak mawial prezydent
                > Walesa - powinna "czuc sie odwolana". Nie sprawdzila sie.

No cóż. Nic dodać nic ująć. Ciekawe co zrobi z tym Prezydent mówiący o sobie,
                że jest wzorem uczciwości.
                • absztyfikant licze na radnego Litwinskiego 03.03.04, 10:42
                  Obecny prezydent zajmuje sie chorowaniem. To bardzo wciagajace i eksploatujace
                  czasowo zajecie. Mam nadzieje, ze poznamy cala prawde o MRMS. Cos czuje, ze
                  takie hece miewaly miejsce juz dawniej. Chetnie poznam ilosc telefonow za
                  lata 2002, 2003. Podobnie samoloty i inne wydatki. Opiekunka byla ciagle ta
                  sama.
                • albert_c Re: Nasi Radni! 03.03.04, 11:10
                  mam takie nieodzowne poczucie, ze nasi mlodzi radni uwierzyli w to, ze staja
                  sie pepkiem swiata (no moze przesadzilem, ale miasta to juz na pewno), i ze
                  laske robia Nam mieszkancowm Szczecina, ze zajmuja sie sprawami mlodych, ze
                  pomagaja pisac ustawy. Oni w to naprawde wierza, a wiara taka jest bardzo
                  niebezpieczna gdyz do cna moze zdeprawowac tych gowniarzy ledwo co pelnoletnich.
                  wielu z nich - a przoduje w tym Pan Rafal Mielcarek i niejaki Pawel Grzadko
                  (notabene byly asystent radnego Wijasa) - smieja sie Nam i calej idei mrms
                  prosto w twarz. I tzreba powiedziec jasno i prosto, ze na takie chamskie i
                  cyniczne zachowanie NIGDY nie bedzie i nie powinno byc przyzwolenia, zwlaszcza
                  jezeli wyplywa ono od takich gowniarzy.

Panie Rafale, juz pisalem jakies dwa tygodnie temu, ze spokojnych snow Panu
                  zycze, bo wiedzialem ze niepokoj coraz wiekszy bedzie Pana ogarnial. Ale okazal
                  sie na tyle butny i bezczelny, ze nawet dzis stara sie Pan ustawiac wielu z Nas
                  w kacie rezerwujac dla swej, jakze ograniczonej interpretacji rzeczywistosci
                  jedyna prawde. Nie licze juz na to, ze wyprowadzi ktokolwiek z Nas na tym forum
                  Pana z tego blednego myslenia, ale prosze nie zapominac o tym dlaczego jeszcze
                  nie raz nie bedzie Pan wiedzial dlaczego pewne sprawy w Naszym miescie nie beda
                  tak sie ukladaly dla Pana jakby sobie Pan tego zyczyl. Prosze pamietac w
                  chwilach niepokoju o swej bezczelnosci i bucie. Prosze pamietac o swym
                  prostackim i chamskim podszywaniu sie i uzywaniu nickow aby ublizac
                  forumowiczom. Prosze pamietac o tym, ze jest Pan tylko nedznym malym zuczkiem.
                  Prosze pamietac o tym, ze wielu z Nas ma - na nieszczescie wielu - bardzo dobra
                  pamiec. Prosze pamietac, o tym, ze jest Pan zalosnym malym chlopcem, ktory
                  mysli ze swiat bedzie sie mu w pol klanial, a w rzeczywistosci swiat ten
                  jeszcze nie raz da Panu porzadnego kopa w dupe.

pozdrawiam,
                  albert_c
                  • ciotka_matylda MRMS- spółka z (nie)ograniczoną bezczelnością (nt) 03.03.04, 11:11
                  • absztyfikant Bolsunowska dymisja, mlodzi radni eksmisja 03.03.04, 13:57
                    Licze na to, ze starsi radni pochyla glowy nad problemem i opracuja taka
                    formule mlodej rady dla uczniow, ze takie ekscesy nie beda sie powtarzac.
                    • Gość: student Re: Bolsunowska dymisja, mlodzi radni eksmisja IP: *.fnet.pl 03.03.04, 14:08
                      ja tez mam taka nadzieje iz Zarowno Arek Litwinski jak i Grzesiu Napieralski
                      zajma sie tym "problemem"
                      tu nie chodzi o to by likwidowac mrms, ale ustalic takie zasady gry aby wiecej
                      takie sytuacje sie nie powtarzaly...
                      dyrektorzy szkol tez moga sobie pluc w brode...bo gdybym byl takim dyrkiem i
                      moj uczen wypowiadal takie rzeczy to odwolal bym go natychmiast bo to bardzo
                      zle swiadczy o szkole a juz od pewnego czasu wydawalo mi sie iz szkoly walcza o
                      uczniow (przynajmniej te lepsze)...
                      chamstwo i buto to najgorsze co moze byc...
                      a i jeszcze jedno skoro wszyscy martwia sie o to ze biedni dzialacze nie maja
                      kiedy sie uczyc...to niech wybieraja albo nauka albo praca w tym
                      wypadku "spoleczna"...jesli ktos nie potrafi sobie zorganizowac czasu zeby
                      znalezc czas i na nauke i na prace to widocznie nie nadaje sie do tego :D
                      pozdrawiam
                      • Gość: Ana Re: Bolsunowska dymisja, mlodzi radni eksmisja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 14:47
                        studencie,przecież rafał napisał wczoraj wyrażnie"mojej szkoły to kompletnie
                        nie obchodzi"...no nic,sprawdzę...
                        • Gość: ktoś Re: Bolsunowska dymisja, mlodzi radni eksmisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 10:19
                          Ana sprawdz to!!! A poza tym zgadzam sie ztytulem watku.
    • Gość: r.r. ruja i poróbstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 18:29
      Trzeba to wszystko wybadac. Dymisja opiekunki wskazana.
    • Gość: ale numer Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 09:45
      No pieknie sie nasza mlodziez bawi skaskaskaskaskandal.
      • Gość: Leftie Słowo poparcia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 12:00
        eh, uwzięliście się na tą MRMS jak łysy na żołędzie, może byście tak
        zainteresowali się tym, co pozytywnego do tej pory udało im się osiągnąć??? A
        jest tego niemało, zaręczam Wam! Pozdrawiam
        • Gość: Ana leftie,nie ma usprawiedliwienia! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 12:32
          tzn,że jeśli zrobiło się coś pozytywnego(chociaż nikt nie wie co)to można
          kłamać,oszukiwać i ubliżać?czy to"dobro"upoważnia do hucpy,chamstwa i
          bezczelności?czy usprawiedliwia butę,krętactwo i brak szacunku?a wracając do
          owego,bliżejnieokreślonego"dobra"to na telefony młodzieżowcy wydali 2 razy
          więcej,niż na paczki dla dzieci...
          • Gość: e.beata znajdę się w psychiatryku... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 14:09
            ...ja już zaczynam wierzyć, że to może Marsjanie.........?

No który, normalny, choćby i mało inteligentny człowiek, pozwalał sobie na
            takie wypowiedzi publiczne! Człowiek w końcu publiczny!
            Któż sam siebie i swoją organizację tak by dobrowolnie pogrążał?
            Zwierzęta nawet mają instynkt samozachowawczy.
            Czy to jakaś celowa gra?
            Czy dorosła rada zajęta referendum nie zapanowała nad młodymi, wcześniej
            zamykając oczy na ich działalność? Teraz dopiero dowiedzieli się o samolotach?!!
            Coraz mniej wiem...
            Zbliżamy się chyba do niezłego wodospadu...

Też jestem za zmianą opiekuna rady.
            I za zmianą paru jej członków ;-), nadzieję mając, że reszta bardziej wychowana
            jest.

• Gość: Ciekawski Re: Rafal Mielczarek z MRMS'u w kronice! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 19:01
      > Coz...popatrzcie do czego
      > doprowadzaja uklady i ukladziki? :)

A kto za to marnotrwstwo nie poniesie konsekwencji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka