Dodaj do ulubionych

Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy

19.05.10, 21:47
NO coz znow wychodzi na to ze wiekszość ulega bandzie idiotów.

Ciekawe czy te bandy "inteligentów" maja tyle energii do kształcenia, pracy itp.
Cieżko mi sie wczuć w tryb "myślenia" takiej osoby ale sprawa pokazuje ze nie jest to proces specjalnie złozony.
I to jet taki eprzykre :)
Obserwuj wątek
    • Gość: szczecinianin Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.cable.smsnet.pl 19.05.10, 21:56
      wstyd. kibice pogoni to bydło
      • cbaabc Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 01:41
        Buhaha jasne, a widziałeś jak Poznaniacy zaszczali i zniszczyli swój własny
        rynek? Tak się bydło cieszyło, że wszystko poniszczyli.
        • Gość: X Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.acn.waw.pl 20.05.10, 08:06
          A to zmienia coś w temacie, że kibice Pogoni to bydło?
          • Gość: dziadek Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.nplay.net.pl 20.05.10, 08:16
            Nie obrażaj bydła porównując co z kibolami Pogoni
            • Gość: sdtyhxr56y na lumpów najlepsza Policja IP: *.chello.pl 20.05.10, 11:46
              Kibicuje Pogoni od małego brzdąca i nie przeszkadza mi nalepka Lecha ani innej
              drużyny.

Niestety z oficyn i blokowisk wypełzają lumpy którym wszystko przeszkadza:
              nalepka Lecha (chociaż chleją piwsko Lech), Policja im tez przeszkadza bo
              egzekwuje prawo, drzewko rosnące przy domu tez im przeszkadza bo stoi prosto a
              złamanie jest fajowe szczególnie po kilku Lechach.

Ja jak widzę dresiki z flaszka w brami od razu dzwonie pod 112. I co? Z
              okolicznych bram nagle zniknęli, mimo tego, że Policja nie zawsze przyjeżdża.
              • szarak_44 Niemcy ponad wszystko 20.05.10, 12:08
                Spójrzcie na problem z innej perspektywy:

A gdyby Niemcy zdobyli tytuł mistrza świata i wszystkie oddziały
                niemieckich koncernów w Polsce z czystej radości i bez podtekstów w
                swoich witrynach umieściłyby dumne hasło "Niemcy ponad wszystko" czy
                wasze spojrzenie na sprawę byłoby takie samo ?

---
                Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas
                Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami.
                Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami...
                Jesteśmy Słowianie!
                • Gość: x Re: Niemcy ponad wszystko IP: *.chello.pl 20.05.10, 12:43
                  Napis "... ponad wszystko" ma negatywne konotacje i mógłby być odczytany jako prowokujący. Niemcy by tak nie napisali ("uber alles" to cytat z ich faszystowskiego hymnu, z którego raczej nie są dumni), s.Oliver też nie wysawił niczego w tym tonie. W czym więc problem?
        • Gość: mihu Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 12:31
          Ty na pewno widziałeś, przecież w gazecie to ładnie opisali więc na pewno tak
          było :)

NIe było regularnej bitwy z policją, nie było niszczenia całęgo centrum to
          trzeba wynieść na pierwsze strony pojedyncze incydenty. Pewnie że były
          uszkodzenia ale bez tego się nie obędzie. Co tydzień pewnie więcej ludzi oberwie
          chodząc na balety niż rannych zostało podczas fety

Mistrz Polski pozdrawia Szczecin, do zobaczenia w Superpucharze :)
          • Gość: Przeczytajcie, P-ń W sprawie FETY w Poznaniu i tego plakatu -byłem... IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 14:00
            Byłem widziałem przeżyłem.
            Jestem zwykłym facetem, 20 parę lat.
            Na Lecha nie chodzę, po prostu brak mi znajomych do tego, ale też średnio podoba
            mi się kibicowanie na żywo (tak po prostu, nie chodzi tylko o nożną). Takze
            jestem obiektywny w tym co przeżyłem, ot szary człowiek przeszedł się na
            kiboloską imprezę (kibolską w sensie pozytywnym, a nie tym a'la GW).
            Także byłem na tej Fecie i po pierwsze powiem wam, że było niesamowicie, brak słów.

Po drugie - zniszczenia.
            W Barcelonie podpalenia, uszkodzenia aut, bitwy z policją, kilkudziesięciu
            rannych po ich stronie, jeszcze więcej zatrzymanych kibiców.
            W Poznaniu zero podpaleń, zero uszkodzeń aut, zero bitwy z policją (w ogóle jej
            nie było na mieście i jakoś NIC takiego złego się nie stało! także brawo dla
            mundurowych za mądrość. a oko na wszystko pewnie i tak mieli, tylko incognito ;)
            Nie prowokuję, ale wasza zgoda (piszę do fanów Pogoni) zdaje się że aż dwa razy
            zniszczyła swoje stare miasto w efekcie radości tłumów (tylko kogo, bo nie
            normalnych ludzi?). To co się stało tam, a co było w sobotę to naprawdę dwa inne
            światy.

Uszkodzenia w Poznaniu? Ludzie wchodzili na Pręgierz i na fontanny, urwano dwa
            elementy. Trochę powyginane są barierki metalowe na rynku, pobrudzono
            gdzieniegdzie fasadę Ratusza. Pod napływem ludzi pękło ogrodzenie jednego z
            ogródków piwnych (to akurat po prostu najwęższe wyjście z Rynku z 6 jakie są).
            Zniszczono też (przewrócono) ekspozycję w jednym z muzeów (nie wiem kto nie
            doszedł do wniosku, że NALEŻY po prostu zamknąć każde muzeum na obszarze Rynku,
            naprawdę zastanawiam się nad tym że nikt nie pomyślał...).

I to koniec tej listy. Straszna. Dodam tylko że na (nie tak dużym) Starym Rynku
            oraz na okolicznych ulicach bawiło się kilkadziesiąt tysięcy ludzi którzy od 19
            do 3 w nocy, a więc przez 8 godzin (ja byłem tam w tym czasie) zrobiła tylko to
            co powyżej napisane. Dodam tylko że dwa razy widziałem że ktoś się burzył w
            tłumie, ale to były drobiazgi i szybko były uspokajane (nikt nie szukał zaczepki).
            Dodatkowo każdy kto chciał wyjść z Rynku miał zapewnioną drogę, zwłaszcza
            dziewczęta i panie czy osoby na wózku (a były takie).

To koniec. Oczywiście brak było licznych toalet, co wiadomo jak się skończyło...
            wina miasta, to ono powinno zadbać chociaż o to (jednak wracałem o 3 w nocy i
            nie widziałem żeby ktoś robił jakąś wielką wiochę w tej kwestii). O tłumie
            jeszcze powiem (a stałem tuż pod Ratuszem, czyli w tłumu epicentrum) że jeden
            raz (1) doszło do tak dobrze znanego wam "zafalowania" kiedy masa ludzi nagle
            leci w jedną stronę popychana przez inną. Od razu krzykami uspokoiliśmy stronę z
            której to nadeszło. Kto bywa w takich tłumach, ten wie jak o nie łatwo. Po raz
            kolejny ludzie pokazali, że bawią się odpowiedzialnie, oprócz tej jednej
            sytuacji był tylko radosny ścisk i nic złego.

Na koniec dodam, że od razu sami kibole z Wiary Lecha zaproponowali ze zwrócą
            koszt zniszczonych rzeźb. Jak na "chuliganów, dilerów i swołocz" to całkiem
            odpowiedzialnie i dojrzale, prawda?

Jestem naprawdę szary człowiek, kibic niedzielny, na stadion chodzę może raz na
            rok jak mnie najdzie.
            Zawierzcie moim słowom, jak na kilkudziesięciotysięczny tłum w większości
            napitych, podpitych czy podchmielonych ludzi których często nie łączyło nic,
            poza tym że przyszło fetować MP Lecha, to naprawdę zabawa był wzorowa i nikt nie
            miał prawa poczuć się zagrożony.

Piszę to wszystko, ponieważ nie życzę sobie (nie chcę) żeby ktokolwiek w Polsce
            myślał, ze Feta przyniosła coś złego.
            Nie chcę, żeby taki ślad został po moim mieście, zbyt mocno je kocham. Wszystkim
            Wam życzę takich uniesień zbiorowych i takiego spokoju, bezpieczeństwa i
            porządku OBYWATELSKIEGO podczas imprez zbiorowych.
            To sami poznaniacy, Wielkopolanie i nasi goście pilnowali się podczas
            kilkudziesięciotysięcznej imprezy masowej i obyło bez żadnych pamiętnych/złych
            incydentów. Z tego jestem szczerze dumny.
            Pozdrawiam
            • Gość: Przeczytajcie, P-ń Re: W sprawie FETY w Poznaniu i tego plakatu -był IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 14:11
              Aha - w sprawie tego plakatu.
              Dobrze rozumiem że taki plakat kole w oczy niektórych, Lech sympatii szczecinian
              raczej nie ma. Z tym, że takie praktyki nie są w świecie niczym nowym. Sklep
              sportowy sieci która sponsoruje zespoły polskie powinien mieć prawo zaznaczyć
              to, że wspiera zespoły które odnoszą sukcesy.
              Dobrze że plakat znikł żeby nie robic napięć, szkoda tylko że pod naporem (jak
              przeczytałem) raczej niewybrednej nagonki.

Po zdobyciu przez Pogoń PP ;] nie mam nic przeciwko temu, zeby taki plakat
              zawisł i w Poznaniu, byłby to dowód na dojrzałość ludzi/mieszkańców/klientów.
              Do zobaczenia w meczu o SPP.
              • samsabat Re: W sprawie FETY w Poznaniu i tego plakatu -był 20.05.10, 15:17
                Gość portalu: Przeczytajcie, P-ń napisał(a):

<ciach>
                > Do zobaczenia w meczu o SPP.

Dzięki za całą wypowiedź o to właśnie chodzi , niestety co do niektórych
                niestety to nie dociera .
                Do zobaczenia w SPP :)
                • Gość: Vlad.H. nie za bardzo rozumiesz o co chodzi IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 21:12
                  ale nie mam do ciebie zalu bo bladzisz tak jak wielu w tych wpisach - nagle
                  zaczeliscie mowic o milionie rzeczy naraz - ja i wielu moich znajomych czesto
                  kibicujemy Lechowi gdy gra np z europejskimi druzynami ale to jest dobrowolne a
                  nie pod przymusem, nikt nie chce mrodowac kibicow Lecha, niszczyc klubu,
                  mordowac Poznaniakow itp kad wiec tyle nienawisci w tych wszystkich wpisach -
                  zwalczacie przemoc przemoca?
      • arius5 Rany, jakie buractwo. 20.05.10, 08:16
        A dlaczegop nie spalili całego centrum handlowego ?
        Mogliby wrzucic pare butelek z benzyna po drodze na msze w niedziele :o)
        • Gość: Werner SAM jestes burak, nigdzie na swiecie nie wystawia. IP: *.cable.smsnet.pl 20.05.10, 09:15
          Nigdzie na swiecie nie wystawia sie emblematow wrogich zespolow.
          Nie jest to zadne buractwo tylko wiez regionalna, cos takiego jak patryjotyzm.
          • Gość: EM Re: SAM jestes burak, nigdzie na swiecie nie wyst IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 20.05.10, 10:02
            > Nie jest to zadne buractwo tylko wiez regionalna, cos takiego jak patryjotyzm.

Wiez regionalna to nie robienie ze swojej okolicy szamba, zachowywanie sie
            odpowienio, udzielanie sie spoleczne, etc. A to, co ty propagujesz, to
            primitywna przykrywka dla zwyklego wandalizmu.
            • Gość: Włodek z Poznań sport nie jest substytutem dla wojny IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 10:23
              A do traktowania go w ten sposób sprowadza się ruch kibolski. W latach 70-tych
              był on silny, ale w Europie wymiera. Na mecze Lecha przychodzi dziś największa w
              Polsce widownia, i to co tydzień, właśnie dlatego, że ta jedna, dwie setki
              kiboli zrozumiały, że ich ukochany klub będzie się miał lepiej, gdy oni
              przestaną odstraszać kibiców "małej wiary", którzy po prostu chcą obejrzeć
              sport. Ale to oni przynoszą klubowi pieniądze na rozwój. Jesteś pewien, że ten
              wybryk kiboli pomoże Pogoni? Może by się krótka lekcja z ekonomii i marketingu
              przydała? To zrozumienie tych mechanizmów przez kiboli jest główną podstawą
              sukcesu Lecha.
              • Gość: asdfgszdf Re: sport nie jest substytutem dla wojny IP: *.chello.pl 20.05.10, 11:51
                Dokładnie. Ja bym wyrzucił tych lumpów ze stadionu - 200 prymitywnych dresiarzy
                obrzydza mi oglądanie piłki nożnej - dlatego nie chodzę już na mecze - mój klub
                jest w związku z tym plecy ponad 50 zł miesięcznie. A chodziliśmy ze znajomymi
                całą paczką w porywach do 16 osób. To razy 50 zł = 800 zł miesięcznie. Nie
                chodzi już nikt z moich znajomych.

• Gość: .... Re: SAM jestes burak, nigdzie na swiecie nie wyst IP: 82.160.24.* 20.05.10, 10:28
            ty chyba siano zamiast mozgu masz ... usiadz i przemysl swoje slowa. te buraki
            tylko sieja agresje, co Szczecinianie nie maja prawa lechowi kibicowac otwarcie
            ? rozgonic to patalajstwo.
          • Gość: Qbs Re: SAM jestes burak, nigdzie na swiecie nie wyst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:29
            A byłeś gdziekolwiek w świecie? W każdym sklepie adidasa w Anglii/Irlandii
            po tym jak Liverpool wygrał LM były koszulki w witrynach, w sklepach nike
            są stroje ManUtd... Też mi prowokacja, najwyraźniej nasi kibice
            są "bardziej honorowi" niż ten plebs z wysp...
          • Gość: x Re: SAM jestes burak, nigdzie na swiecie nie wyst IP: *.chello.pl 20.05.10, 12:53
            Czy sklepy w Madrycie z ciuchami i akcesoriami FC Barcelony to wystarczający dowód, czy wciąż wierzysz że u Ciebie na wiosce to to samo co "nigdzie na świecie"?
        • Gość: pit Re: Rany, jakie buractwo. IP: 84.40.247.* 20.05.10, 09:20
          Ale z ciebie debil
        • Gość: . Re: Rany, jakie buractwo. IP: *.era.pl 20.05.10, 09:55
          A po cholere wywieszać jakiegoś sraka-mazaka? To warzywniak był?
          Hurtownia ziemniaków?
    • Gość: mh Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.szczecin.mm.pl 19.05.10, 21:58
      Skoro tego nie rozumiesz, to się nie wypowiadaj. A jeśli masz tyle energii do kształcenia to poczytaj a zrozumiesz skąd ten protest. Fakt może jego forma do końca nie zawsze była zbyt wysublimowana. Jednakże nie wierzę, że nie było to przemyślnym działaniem tej odzieżowej marki.

btw. skoro piszesz, że ciężko Ci się wczuć w proces myślenia takiej osoby, a po chwili, że ten proces nie jest zbytnio złożony to średnio świadczy to o Tobie :)
      • zuk30 Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 19.05.10, 22:49
        Odczytaj to w ten sposób iż prymitywne formy myslenia są dla mnie słabo możliwe
        do nasladowania, włąśnei ze wzgledu na ich zbytnia prostotę :)

A co do kiboli - cizeko nazwać kibicami bande prymitywnych ludzi, którzy czesto
        nawet nie patrza na to co sie dzieje na boisku. Stoja odwróceni tyłem do murawy
        i powtarzaja jakies prymitywne, chamskie przyspiewki po jakims innym głupolu.

Byłem na kilkunastu imprezach sportowych w europie, i takiego prymitywyzmu
        jescze nie spotkałem,

A co do kibiców Pogoni to coz pewnie zazdroszcza Lechwoi i doskonale wiesz że
        jest czego :)
        pozdrawiam
        • Gość: Vlad.H. no coz napewno nie zazdroscimy IP: *.cable.quicknet.nl 19.05.10, 23:23
          kibicom Lecha braku honoru... ale ty raczej nie zrozumiesz tego o czym mowimy
          ani o co chodzilo kibicom Pogoni - zwyczajnie nie wiesz nic o Szczecinie, jestes
          tu obcy nawet mimo urodzenia - pewnie poczujesz sie bardziej europejsko w
          Wroclawiu, Poznaniu, Krakowie, Warszawie - nie placz tylko ze ktos strzaskal ci
          pape bo dowiedzial sie ze jestes ze Szczecina...

U mnie na wsi nie moge wywiesic niczego zwazanego z FC Feyenoord mimo ze to
          wlasnie Feyenoord jest moim ulubionym holenderskim klubem - po prostu zadymy
          miedzy kibicami Ajaxu i Feyenoordu sa tu na porzadku dziennym - zreszta w tym
          roku by rostrzygnac rywalizacje w KNVB Bekerfinale rozegrano nie jeden ale dwa
          mecze bez udzialu kibicow druzyny przeciwnej w kazdym z miast (tj Amsterdam i
          Rotterdam) tylko co taki swiatowiec moze o tym wiedziec...
          W tej wyidealizowanej wizji swiata jak prezentujesz nie ma miejsca na prawde...
          • Gość: marklar Re: no coz napewno nie zazdroscimy IP: *.tktelekom.pl 20.05.10, 09:12
            zawsze myślałem, że w Szczecinie wszyscy są obcy, a tu niespodzianka.
            • Gość: Vlad.H. Re: no coz napewno nie zazdroscimy IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:36
              no to juz wiesz ze nie sa
          • turbo_wesz Re: no coz napewno nie zazdroscimy 20.05.10, 10:07
            aa, czyli że dzieś murzynów biją, to nie można już nazwać rzeczy po imieniu? kibolstwo w PL, to głównie chamstwo, buractwo oraz bandytyzm. pojedyncze niezdegenerowane jednostki i tak są zakrzyczane przez tych liczniejszych, bardziej widocznych i sprawiających problemy.

a przyklaskują temu widowisku włodarze, politycy i zwykła gawiedź.
            ja bym na każdym boisku do piłki nożnej w PL budował klatkę do druynowych walk MMA - może wtedy by dałoby się jakoś tę prymitywną bandę kontrolować
            • Gość: Vlad.H. Re: no coz napewno nie zazdroscimy IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:41
              mozna duzo powiedziec zlego o kibicach ale o ile wiem nigdy zaden Pogoniarz nie
              zabil innego kibica, co wiecej w nieformalnej lidze kibolskiej, kibice Pogoni
              stoja raczej dosc nisko - tak, byc moze dla niektorych w Szczecinie jest to
              problem ale ja akurat bardzo sie ciesze z tego ze tak jest. Na stadionie w
              Szczecinie bylo sprzedawane piwo i nie bylo wiekszych klopotow wiec jak mi sie
              wydaje wiekszoscz wypowiadajacych sie w tym watku nie ma zielonego pojecia ani o
              kibicach Pogoni ani atmosferze na meczu...

Dodalbym od siebie: czytaj pisamkow z GW a bedziesz w zimie boso biegal gdy
              uwierzysz w ich zapewnienia ze mamy sloneczny dzien i 20 stopni w cieniu powyzej.
        • cbaabc Zuk30 stał w rynku, chlał i szczał do fontanny 20.05.10, 01:50
          Z kibicami Lecha ma się rozumieć...bo to takie kulturalne miasto.

• Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:01
          > Byłem na kilkunastu imprezach sportowych w europie, i takiego
          prymitywyzmu
          > jescze nie spotkałem

Moze nie rozumiesz jezykow obcych? Chyba ze byles na Barcelonie to
          rozumiem tak jakbys byl w teatrze, no w teatrze gdzie nieraz publika
          zrobi "ooohhh" lub "aaahhh". Doping jest sola pilki, bez dopingu nie
          ma po co grac ale widac twoj sposob myslenia jest tak skomplikowany
          ze nie mozesz tego zrozumiec :)
          • Gość: wiesław_galasek Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 11:23
            Gość portalu: JO napisał(a):

> > Byłem na kilkunastu imprezach sportowych w europie, i takiego
            > prymitywyzmu
            > > jescze nie spotkałem
            >
            > Moze nie rozumiesz jezykow obcych? Chyba ze byles na Barcelonie to
            > rozumiem tak jakbys byl w teatrze, no w teatrze gdzie nieraz publika
            > zrobi "ooohhh" lub "aaahhh". Doping jest sola pilki, bez dopingu nie
            > ma po co grac ale widac twoj sposob myslenia jest tak skomplikowany
            > ze nie mozesz tego zrozumiec :)

BZDURA!!! gdyby tak było, to nie grano by w piłkę niemal w każdej wsi w Polsce - tam nie ma "dopingu" tylko dziesięć osób przy lini bocznej na skarpie - z czego osiem to rodzina zawodników, a dwie to trenerzy. Ale kopać piłę, strzelać gole i wygrywać jest po prostu Z...JEBIŚCIE. To po to się gra. Nie dla przyśpiewek. Więc niech kibolstwo się nie przecenia. Doping solą piłki - pfff... pewnie nie potrafisz kopnąć prosto, o bieganiu 90 minut po boisku nie wspomnę.
            • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.68.70.20.kutno70.tnp.pl 20.05.10, 13:26
              >pewnie nie potrafisz kopnąć prosto, o bieganiu 90 minut po boisku
              nie wspomnę

a co to ma do mojej wypowiedzi?
        • Gość: :) Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 09:49
          czego mozna zadroscic lechowi??? MIstrzem polski Amica :) taka prawda

• Gość: joi Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 19.05.10, 22:28
      Nie można poddawać się naciskom wywieranym w takiej formie. Jest mi
      wstyd.
      • Gość: ja Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 08:05
        czyli bierz wszystko co ci daja tak ?? tobie to wszystko mozna wcisnac ??
        konformista heh.
    • Gość: Vlad.H. Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.cable.quicknet.nl 19.05.10, 22:32
      Niedlugo 17 rocznica tej zbrodni...

Andrzej Kujawa bestialsko zamordowany w Chorzowie 29 Maja 1993 roku - kibic
      Pogoni Szczecin - mordercy z Cracovi (papieskiego klubu) zaatakowali
      "Pogoniarzy" w tramwaju mimo obowiazujacego nieformalnie tzw "zawieszenia
      broni", pozniej na stadionie wywiesili transparent na ktorym napisali "Cracovia
      1 Pogon 0" (i na szczescie ten niechlubny wynik do dzis sie nie zmienil).
      Krakowskie kluby (Wisla i Cracovia) jako jedyne nie zaprzestaly uzywania roznej
      broni w starciach kibicow - nieustanie w Krakowie gina ludzie. Lech Poznan
      pozostaje w scislym zwiazku wspierajac mordercow z Cracovi - wspoltworzac tzw
      "Wielka Triade" czyli scisle przymierze kibicow Arki Gdynia, Lecha Poznan i
      Cracovi - przez ponad 17 lat kibice Lecha nigdy nie potepili kibicow Cracovi, co
      wiecej nieformalnie dawali wyrazy akceptacji dla tego co wydarzylo sie wtedy i
      dzieje nieustannie...

Zadam wiec wam pytanie - od jak dawna mieszkacie w Szczecinie? od 5 lat? od 7
      lat? skad i kim jestescie ze oceniacie tych co pamietaja o Andrzeju? Nigdy klub
      wspierajacy mordercow z Cracovi nie moze liczyc na poblazliwosc w Szczecinie -
      jesli sie wam to nie podoba to proponuje sie wyprowadzic do innego miasta bo to
      jedno w Szczecinie nigdy sie nie zmieni - My bedziemy PAMIETAC 29 V 1993.
      • zuk30 Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! 19.05.10, 22:52
        No coż Ty tez nie mieszkasz tu dłużej niz od 45 roku.
        Szczecin jak wiadomo to banda przeszczepów ze wschodu, bez własnej kultury
        gospodarczej, społecznej itp/

Zachowanie prymitywów w tym sklepie tylko to potwierdza :)

pozdrawiam
        • Gość: Vlad.H. Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.cable.quicknet.nl 19.05.10, 23:09
          Moze twoj Szczecin jest taki, moje twoja rodzina to banda przeszczepow ze
          wschodu nie wiem i nie mnie oceniac twoja rodzine i jej tradycje - moge mowic o
          sobie, urodzony w Szczecinie i kocham to miasto i jedno niech bedzie jasne -
          Szczecin to SZczecin - jak ci nie pasuje to zmien miasto zamiast sie szarpac a
          co do prymitywnosci pozwolisz ze nie skomentuje bo nie zwyklem kopac sie z
          osobami twojej proweniencji
          • concat Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! 20.05.10, 10:23
            Cóż, każdy ma nieco inną definicję swoich korzeni. Mieszkam w Warszawie od ponad
            20 lat, ale w życiu nie ośmieliłbym się nazwać warszawiakiem. Po prostu nie
            urodzili się tutaj moi dziadkowie. Co więcej - pomimo szerokiego grona znajomych
            - prawdziwych warszawiaków, takich których rodziny mieszkają tu od 4-5 pokoleń
            mógłbym policzyć na palcach jednej ręki.
            • Gość: .... Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: 82.160.24.* 20.05.10, 10:36
              a co to za roznica czy bedziesz nazywla sie warszawiakiem, szczecinianiem czy
              innym ? jestes obywtaleme tego kraju i tyle. mam chec wyjechac do hiszpani
              dostane obywatelstwo i bede Hiszpanem. tyle w temacie.
              • Gość: Vlad.H. Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:28
                zrob to i wtedy dowiesz sie jaki z ciebie Hiszpan...

Bylo juz w historii wielu takic ktorzy przesuwali rzeki, wycinal narody czy
                zmieniali narodowosc - ja moglbym napisac ze sa chwile w ktorych zaluje ze
                urodzilem sie w Polsce, natomiast nigdy nie mialem chwili ze zalowalem ze
                urodzilem sie w Szczecinie i tego sie trzymam.
            • Gość: Vlad.H. Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:25
              Innymi prawami rzadzi sie Warszawa a innymi Szczecin - jednak nie o tym ile kto
              mieszka w danym miescie byl moj wpis - niechec do Poznania ma w Szczecinie
              silniejsze podloze niz wydarzenia w Chorzowie - jednak jak mysle to wlasnie
              poparcie udzielane przez kibicow Lecha swoim przyjaciolom z Krakowa zawazyla a
              takiej a nie innej reakcji kibicow Pogoni.

"dziennikarz" ktory wygenerowal ten artykulzrobil to tylko w jednym celu -
              przedstawil cala sprawe w taki sposob by antagonizowac i jatrzyc.
              Poznaniacy jak mysle nie maja do Nas zalu, My zas nie probujemy na sile
              uszczesliwac Poznania wywieszajac w witrynachpoznanaskich sklepow symboli Pogoni
              czy Legi i po klopocie - po co robic z tego sztuczna sensacje, dorabiac
              ideologie co gorsza obrazac ludzi - to wie tylko autor tego artykulu i jego
              mocodawy na ktorych zlecenie wyplodzil to cos i podpisal wlasnym nazwiskiem.
        • Gość: Junior Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 20.05.10, 00:28
          Zuku30 idz do tegoz sklepu i ubieraj sie modnie :)
          Pozdrawiam
        • Gość: Lechita Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:25
          Chciałem powiedzieć, że jestem kibicem Lecha i z całą stanowczością chciałem
          potępić to co się wtedy stało.
          • Gość: Vlad.H. Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:34
            ty, moze kilkunastu ale co z innymi, co z poparciem dla nozownikow? rozumiem
            dziennikarza GW ktory psize teksty na zamowienie - mam swiadomosc ze tym tekstem
            GW chciala cos uzyskac i sadzac po wielu wpisach nawet jej sie to udalo. to
            czego nie udalo sie GW to spowodowac by nie gineli kibice - nie ma znaczenia czy
            ktos jest kibicem, kibolem, szalikowcem - smierc nie powinna sie wydarzac,
            mordercow nalezy karac a srodowiska z ktorych sie wywodza i gdzie ich czyn
            uzyskal poparcie powinny byc napietnowane i otentacjnie ignorowane.
            Dla twojej informacji kibice Cracovi sa dumni z tego co stalo sie 29 Maja 1993
            roku - do dzis chwala sie zbrodnia - wspierajac ich kibice Lecha czynia sie
            wspolodpwoiedzialnymi tego co stalo sie wtedy i co dzieje sie teraz.
        • Gość: ed Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 08:29
          I tu się zgodzę. Mieszkańcy szczecina to następne pokolenie przeszczepów chłopskich ze wschodnich rejonów. Z dawnych wschodnich ziem inteligencja osiadła we Wrocławiu czy Poznaniu. Szczecin był swoistym zesłaniem na "koniec" Polski i takim zapomnianym zaściankiem pozostał do dzisiaj. Nie od dzisiaj funkcjonuje powiedzenie że Szczecin to wiocha z tramwajami.
          O Pogoni nic nie powiem bo i nie ma o czym gadać. Dobrze pamiętam określenie "odwróć tabele Pogoń na czele". Zresztą gdzie jest teraz pogoń?
          Natomiast największym dowodem potwierdzającym, że szczecin to taka wieś, jest chora mentalność i ksenofobia jej mieszkańców
          • vigilansx Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! 20.05.10, 08:36
            Gość portalu: ed napisał(a):

Nie od dzisiaj funkcjonuje powiedzenie że Szczecin to wiocha z
            tramwajami.

o, to całkiem tak jak Poznań :)
          • Gość: OREO Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.r.kbt.pl 20.05.10, 08:38
            "Odwróc tabelę, XXX na czele" można i śpiewano o niemal każdym
            klubie...
          • Gość: gmithc Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: 188.33.50.* 20.05.10, 09:13
            a tu się nie zgodzę inteligencja ze wschodu polski najpierw trafiła do
            katynia później do łagrów a na koniec do oświęcimia
            a skąd wziąłeś poznań?? czyżby były to ziemie odzyskane??
            • Gość: ed Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 09:46
              poczytaj sobie gdzie poprzenoszono kadrę z uniwersytetów np z Wilna,
              czy Lwowa.
              Co by nie mówić społeczność szczecina to zlepek skąd się da. Często
              czytając komentarze czy fora związane z tym miastem pojawiają się
              teksty typu: "jak ci się nie podoba to zmień miasto". Jak na ironię
              ostatni raport o rozwoju miast potwierdza że chyba ludzie wzięli sobie
              to do serca bo następuje znaczny odpływ ludności chociażby ze
              Szczecina.Równia pochyła póki co.
              • el_kooba Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! 20.05.10, 10:00
                Ooo tak, tu masz rację. Jednego takiego z Wilna, czy innego Lwowa, który jest
                teraz poznaniakiem miałem nieprzyjemność poznać w czasie studiów na UG. Wydaje
                mi się, że wtedy była to trzecia liga inteligencji, taka, którą dało się jeszcze
                przekabacić na swoje idee i dlatego nie załapali się do łagrów. Nie chwalcie
                się, proszę, nabytą inteligencją ze wschodu. Wyprodukujcie własną.
                A co do zachowania kibiców w Szczecinie, to ja się im nie dziwię. Lech Poznań
                jest klubem, którego się generalnie w Polsce nie lubi. Może nie tak bardzo jak
                Legii, czy Cracovii, ale i tak jest to klub, który kojarzy się źle, zwłaszcza po
                1992 roku. Dziwi mnie postawa firmy odzieżowej S.Oliver, bo to raczej dla nich
                antyreklama, a nie reklama. Chyba, że chodziło o to, żeby w Posen sprzedać jak
                najwięcej ciuchów i olać inne miasta. Wtedy byłoby to jak najbardziej zrozumiałe.
                • Gość: ed Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 10:30
                  Mów co chcesz. Nie mi oceniać jaka to była inteligencja. Wg jakich kryteriów ją oceniasz? Jako kto?
                  Faktem jest że była, co przełożyło się na obecne pozycje poznańskich
                  wyższych uczelni. Popatrz na rankingi uczelni. Gdzie są wrocławskie,
                  poznańskie, a gdzie szczecińskie? Do tego degradacja trwa dalej.
                  Wystarczy co zrobiono z polibudą. Uniwersytet Technologiczny???? Nie
                  wiem jak WSM jeszcze się trzyma bo to pewno już ostatni bastion
                  kompetencji w morzu tworów jak wyżej czy pożal się boże
                  "uniwersytetu" szczecińskiego.
          • Gość: Warszawiak Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 10:06
            Ed a ja pamiętam piosenkę z 93r "mistrza przy stole ja Lecha w d....piiiii",
            tylko co z tego? co to ma do rzeczy?, w żadnym kraju w Europie takie coś nie
            przejdzie, i nie ma co wyzywać szczecinian od bydła itp. to się zwie lokalny
            patriotyzm tylko trzeba to czuć i rozumieć...a i spróbuj w Poznaniu wywiesić
            herb Pogoni lub np Legii...myślisz naprawdę, że to przejdzie??będzie tak samo
            albo nawet gorzej
            Pozdr.
            (L)
            • Gość: ech Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.chello.pl 20.05.10, 12:18
              Pewnie ze przejdzie, kumpel jezdzil ze Szczecina do dziewczyny w Poznaniu z
              szalikiem pogoni na szyji, i nic mu sie nie stalo. Teraz chlopak tam, mieszka i
              zyje.
        • Gość: stiff Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.chello.pl 20.05.10, 08:53
          mieszkam tu 18 lat i znam całą historię miasta Szczecin wraz z ciekawostkami
          etnograficznymi i geograficznymi. przeszczep panie zuk30 to Ci powinni w mózgu
          zrobić. kultura gospodarcza??o czym Ty napisałeś w ogóle. prymitywem jesteś Ty
          bo nawet nie sprawdzisz informacji na ten temat.ja Tobie nie będę udowadniał.
          jeśli chodzi o kibiców poznaniacy w cale nie są lepsi, wracając z obozu w górach
          zatrzymaliśmy sie w poznaniu, wystawił głowę na chwile przez okno mając szalik
          Pogoni owinięty do koła szyi. mało go Ci bandyci przez okno nie wyciągneli, a co
          najlepsze rozwalili szyby bo chcieli dostać sie do wagonu i kogo śmiesz nazywać
          prymitywem.
        • Gość: Werner Ty ukrainska bladzio! Jak smiesz tak pisac!!! IP: *.cable.smsnet.pl 20.05.10, 09:22
          A ty kim jestes pewnie burakiem z ukrainy ktory nie wie co to POLSKA
      • cbaabc bo to gościu co Lecha pije 20.05.10, 01:39
        a potem na mecz Pogoni idzie i śpiewa Lech ...kur...y.

A Wielkopolanie mają z nas bekę, że pijemy ich szczochy.

w Szczecinie zero mody na produkty regionalne!!! Wręcz opluwa się to co z tego
        regionu!!! A nie ma to jak dobrze schłodzony niepasteryzowany BOSMAN

• Gość: ... Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: 82.160.24.* 20.05.10, 10:34
        no i co z tego to ze paru odszczepiencow popelnilo z zbrodnie z inego miasta to
        powod zeby juz kazdego Krakowianina nienawidzic...?
        to sa wlasnie te zachowania prymitywne i pokrecone antagonizmy. wale ta pamiec
        tylko chce sobie obejrzec spokojnie mecz w szczecinie i krakowie, i ruchy
        kibicowskie mam w nosie w obu miastach i leje na nie z 10 pietra budynku.
        • Gość: Vlad.H. . IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:48
          wierzyc mozesz w co zechcesz a ja ci nie zycze zebys mial okazje do weryfikacji
          swej wiary
      • Gość: x Re: Zawsze bedziemy pamietac Andrzeja! IP: *.chello.pl 20.05.10, 12:59
        > jedno w Szczecinie nigdy sie nie zmieni - My bedziemy PAMIETAC 29 V 1993.

Mów za siebie koleżko. To, że bandyci zabili człowieka 17 lat temu nie ma żadnego związku z witryną sklepową. Sprowadzanie kibicowania do takiego poziomu (tj. do rozliczeń za morderstwa, etc.) to powód dla którego normalni ludzie omijają zjawisko pt. "kibicowanie na stadionie" szerokim łukiem.
        • Gość: Vlad.H. , IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:52
          kolezkami nie jestesmy

bandyci zabili sa z tego dumni do dzis, a kibice Lecha nigdy tego nie potepili
          ani nie zerwali zwiazkow z tymi ludzmi.

A co do omijania szerokim lukiem - wiele razy mialem okazje byc na meczu
          kibicowac - nie moge potwierdzic twojej opinii

moze zamiast czytac pismaka z GW ktory pisze na konkretne zamowienie polprawdy i
          manipuluje faktami wybierz sie na mecz i przekonaj jak to jest...
    • studentszczecin spalony sklep 19.05.10, 22:32
      ciekawe czy jak herb Pogoni zawisł by na wystawie sklepu w popularnym centrum
      handlowym w poznaniu to nikt by tego nie zauważył. nie jestem kibicem ale
      rozumiem fanów Pogoni. to taka "potwarz" a dziwi mnie fakt niezrozumienia tego
      przez zarząd firmy. wykazali się totalną ignorancją. dla mnie ten sklep jest
      spalony!!!
      • Gość: EM Re: spalony sklep IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 20.05.10, 08:09
        Widac, ze mentalnie jestes na poziomie przecietnego taliba. Cos nie pasuje, cos
        "obraza", to mozna zniszczyc, nie?
        • Gość: autor Re: spalony sklep IP: *.ums.gov.pl 20.05.10, 08:30
          A co zostało zniszczone? Usunięto herb i plakat lecha z wystawy...
          • Gość: Gość Re: spalony sklep IP: 80.50.4.* 20.05.10, 08:40
            Z obawy przed wybiciem szyb - kiboli myslenie boli?
            • Gość: EM Re: spalony sklep IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 20.05.10, 09:01
              > Z obawy przed wybiciem szyb - kiboli myslenie boli?

Poniekad rozumiem decyzje. Niestety doprowadzi to do tego, ze kibolstwo sie
              jeszcze bardziej rozzuchwali, bo poczuja, ze cos moga "zdzialac". Firme
              spokojnie by bylo stac na wynajecie na parenascie dni dodatkowego ochroniarza.
            • Gość: autor Re: spalony sklep IP: *.ums.gov.pl 20.05.10, 09:20
              przecież kibice napisali, że nie ruszą tego sklepu w Galaxy
              czytanie ze zrozumieniem?
              • Gość: EM Re: spalony sklep IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 20.05.10, 09:51
                To po co wspominalo o "cegielce"?

Czytanie ze zrozumieniem?

• Gość: autor Re: spalony sklep IP: *.ums.gov.pl 20.05.10, 09:54
                  chętnie by jej użyli, gdyby nie centrum handlowe
                  koniec
      • Gość: abm Re: spalony sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:15
        jeszce sie czlowieczku nazywasz studentem, ciekawe czego łopatologii?
        niestety poziomem przystajesz do kumpli spod budki z piwem na osiedlu
        • Gość: JO Re: spalony sklep IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:14
          Nie rozumiem was. Nie czaicie tego klimatu to po co sie
          wypowiadacie, wychowani na madrosciach GW mysla ze wszystko wiedza!
          Skoro kibice Lecha i Pogoni sie nie lubia to chyba jasne ze nikt nie
          chce zeby wjego miescie widnialy jakies "znaki" slawiace wrogi klub.
          A co do tego ze mogl plakat wisiec, mogl dodatkowy ochroniarz go
          bronic, i po co? Chcesz prowokowac? Skoro sie nie spodobal kibicom
          Pogonii to najlepsze co mozna bylo zrobic to go zdjac a nie
          prowokowac. No ale ty pewnie bys pogarszal sytuacje a pozniej sie
          onanizowal przed artykulem na temat np stluczonej szyby na ktorej
          wisial plakat, nie?
          • Gość: szczecinianin Re: spalony sklep IP: *.cable.smsnet.pl 20.05.10, 11:36
            Nie rozumiesz, to ci wytłumaczę.

Szczecin ma 400000 mieszkańców, z czego tak na oko 200000 wogóle nie interesuje
            się piłką nożną, 150000 interesuje się raz na 4 lata, 49000 wie w której lidze
            jest Pogoń, no i jest jeszcze 1000 zagorzałych kibiców (do których nic nie mam)
            w tym kilkudziesięciu/kilkuset frustratów którym przeszkadzają jakieś tam
            plakaty. Problem pojawia się wtedy, kiedy ta garstka prymitywów roi sobie, że to
            jest ICH miasto i w związku z tym mają prawo mówić pozostałym 399900 co ma
            wisieć na ścianach w sklepach czy gdzie indziej, a co nie.

Ja jestem jednym z tych 150000 i mówię, że nie przeszkadza mi, że kibice Lecha i
            Pogoni się nie lubią, ale nie będzie garstka matołów decydowała co ja mam albo
            nie mam oglądać w Galaxy, teraz już rozumiesz?
            • Gość: x Re: spalony sklep IP: *.chello.pl 20.05.10, 13:04
              Podpisuję się.
              • Gość: JO Re: spalony sklep IP: *.68.70.20.kutno70.tnp.pl 20.05.10, 13:37
                Nadal nie rozumiem. Skoro wiec nie interesuje sie ktos pilka albo ma
                obojetny stosunek do kibicow to czemu sie opowiadacie w sprawie
                ktora dotyczy kibicow. Akurat ci ktorzy sa najbardziej zaglebieni w
                tych sprawach kibicowskich odebrali ta wywieszke plakatu jako
                prowokacja. Rozumiesz to? Oni poswiecaja swoje zycie dla klubu i oni
                najlepiej wiedza co jest dla nich prowokacja a nie ty ktory masz w
                nosie sprawy kibicowskie. Czy to jestes w stanie zrozumiec? Oni
                mysla innymi kategoriami. Kibicowanie to ich pasja, bezinteresowna
                pasja, ktorej poswiecaja wiele czasu w swym zyciu, dla nich moze byc
                wazniejszy klub niz rodzina. To mozesz zrozumiec czy nadal myslisz
                ze kazdy musi myslec takimi kategoriami jak ty czy jak ci karze GW?
        • Gość: student Re: spalony sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 21:20
          hahaha durny jesteś i tępy ośle ;)
      • Gość: olek masz rację IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.10, 09:58
        Co innego byc sponsorem reprezentacji a co innego klubu z jagiegoś
        miasta. Dla mnie byłoby dziwny gdyby herb Pogonii pojawił się w
        witrynie jakiegoś sklepu w Poznaniu.
    • Gość: adam Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 19.05.10, 23:07
      wybacz ale idiotą to niestety jesteś ty. dodatkowo widać że nie wierzysz w nic .
      ta banda jak ją nazywaszz zawalczyła o swoje przekonania. a masy bezmózgów
      takich jak ty jak zwykle zinterpretowała to po swojemu po medialnej nagonce. a
      jak się zagłebić w temat to ta banda jest dużo inteligentniejsza niż ty bo
      posiada własne zdanie nie kopiuje wypowiedzi jakiś pismaków jak ty
      • Gość: Max Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.acn.waw.pl 20.05.10, 08:08
        Po co ty się co chwila inaczej podpisujesz? Myślisz, że nie da się zauważyć, że
        to jedna i ta sama osoba?
      • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:16
        > wybacz ale idiotą to niestety jesteś ty. dodatkowo widać że nie
        wierzysz w nic
        > .
        > ta banda jak ją nazywaszz zawalczyła o swoje przekonania. a masy
        bezmózgów
        > takich jak ty jak zwykle zinterpretowała to po swojemu po
        medialnej nagonce. a
        > jak się zagłebić w temat to ta banda jest dużo inteligentniejsza
        niż ty bo
        > posiada własne zdanie nie kopiuje wypowiedzi jakiś pismaków jak ty

Dokladnie, nic zlego nie zrobili. Powiedzieli ze im to nie odpowiada
        i zeby zdjeli to z wystawy i tak sie stalo. Ale oczywiscie dla
        prymitywow z GW i tak zle i tak niedobrze. Pewnie lepiej by bylo
        zeby ta szyba byla tluczona albo sklep spalony wtedy dopiero by
        mozna bylo pisac o chuliganstwie!!
        • Gość: x Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 13:06
          Nic złego nie zrobili tylko zwyzywali i grozili ekspedientkom. Ot, honor kibola.
          • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.68.70.20.kutno70.tnp.pl 20.05.10, 13:41
            > Nic złego nie zrobili tylko zwyzywali i grozili ekspedientkom. Ot,
            honor kibola

aha, a to ci sie snilo czy jakies wizje miales jak "to wszystko"
            wygladalo? Oto honor czytelnika GW, naklamac, napluc na kibica i
            zmieszac go z blotem bo tak kazal jakis redaktorek
            • Gość: x Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 14:04
              > aha, a to ci sie snilo czy jakies wizje miales jak "to wszystko"
              > wygladalo? Oto honor czytelnika GW, naklamac, napluc na kibica i
              > zmieszac go z blotem bo tak kazal jakis redaktorek

Głupiś.
              • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.68.70.20.kutno70.tnp.pl 20.05.10, 14:08
                Nie wyzywaj. Ała chuligan internetowy!!!!!!
    • Gość: anty-ZED-bredzik podżegacze... IP: *.szczecin.mm.pl 19.05.10, 23:46
      A była taka piękna okazja, żeby wyłapać podżegających do przestępstwa...
    • Gość: PO-gon Walczaca Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: 78.149.82.* 20.05.10, 01:16
      Z lekkim sarkazmem.

Jeszcze bedziemy sie...niestyty prosic o mozliwosc grania w pucharach na ich
      stadionie, badz u Biedronek z wronek, chyba ze ze Stettina zu Berlina
      • cbaabc Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 01:44
        Widać dawno na stadionie nie byłeś. Przecież jest nowa trybuna i spokojnie można
        grać dalej.

Otwórz sobie Lecha zamknij oczy i wyobraź jak Wielkopolanin szcza ci do buzi i
        ma uśmiech od ucha do ucha.
        • Gość: . Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.szczecin.mm.pl 20.05.10, 02:10
          Masz jakies fantazje zwiazane z moczem, bo ciagle o nich gadasz. Szkoda, tylko ze na publicznym forum
        • Gość: Po-gon Szczecin Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: 78.149.82.* 20.05.10, 02:20
          Nie bylem przez ostanie 6-mce (
          Ale kiedy szczycilem sie takim stadionem jak miala Pogon to byly lata 90 ( z 4-5
          druzyn wtedy mialy dopiero Luxy!!!). A teraz jakos mi sie dalej nie chce wierzyc
          z tym kikutem zadaszonym przeciez to jest kpina.

Mieszkajac w UK mam do wyboru Tyskie Lecha i Czeskie, wybieram zawsze to
          ostatnie , ...co do sikajacego Lechity az tak daleko moje wyobraznia nie siega :)
          • Gość: były student Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 08:36
            To że S'Oliver jest sponsorem Lecha to wiesz z takich akcji w Galaxy. Ale
            kojarzenie piwa Lech czy też Tyskiego z klubem Lech to już debilizm. Jak nic lub
            tylko trochę wiesz na dany temat to lepiej zamilcz. Później rodzą się legendy.
            Ten portal jako jedyny wpoił Polkom że najważniejsze co pozostało po wielkiej
            fecie z soboty, to zasikane bramy. Zapomniał że tam było kilkadziesiąt tysięcy
            ludzi przez parę godzin stojących na ulicy. Dlaczego nie sprawdził jak wyglądał
            Stary Rynek w dzień Nowego Roku? Czy redaktorek wszczynający te dywagacje
            pomyślał, gdzie ludzie mieli to zrobić? Dlaczego ten geniusz pióra nie napisał,
            że obyło się bez burd, od bezmyślnego niszczenia miasta. W porównaniu z innymi
            fetami w Europie, jesteśmy cywilizowani. No tak: jesteśmy? Nie wszyscy, skoro
            herb klubu z innego miasta działa jak płachta na byka, widać kim są ci co
            tak się burzą.
    • cbaabc Do kiboli co piją Lecha 20.05.10, 01:34
      a potem na mecz Pogoni idą...

chu... wam...

pamiętajcie, że żaden Wielkopolanin nie kupi produktu z naszego regionu, więc
      przestańcie nabijać im portfele!!!

• Gość: EM Re: Do kiboli co piją Lecha IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 20.05.10, 08:10
        A tobie psychiatre.
        • Gość: POZnan * chyba żartujesz IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 14:18
          "pamiętajcie, że żaden Wielkopolanin nie kupi produktu z naszego regionu, więc
          przestańcie nabijać im portfele!!! "

Ależ bzdura ;]
          To przez TAKIE postawy narastają jakieś antagonizmy bezsensowne.
          Jako poznaniak szczerze odpowiadam - trzeba mieć porytą bańkę, żeby zwracać
          uwagę na to, skąd jest produkt...
          Być może mając do wyboru coś z WLKP i z innego regionu być może
          wezmę ten regionalny w patriotycznym geście, ale nigdy nie powiem sobie:
          "o! to jest ze Szczecina, to nie biorę bo nie".

Życzę rozsądku i mniej napinki, ludzie w innych miastach naprawdę nie są tacy
          źli jak się wydaje z oddala ;)
      • Gość: MISTRZ KOLEJORZ!!! Re: Do kiboli co piją Lecha IP: 195.85.249.* 20.05.10, 08:41
        coś Ci wytłumaczę młody człowieku - u Nas piją po prostu to, co dobre i
        sprawdzone! i w Szczecinie też są pewnie ludzie, którzy nie preferują Bosmana
        tylko LECHA, a TY się tak nie napinaj jak student pierwszego roku marketingu, bo
        CI żyłka pęknie :) MISTRZ! MISTRZ! KOLEJORZ!!! :)
    • beo93 Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 02:07
      Przerażacie mnie, "kibice". Skąd ta durna nienawiść wyrażana wobec tak błahej
      rzeczy jak logo sponsorowanego zespołu na wystawie w sklepie? Sponsorują a ich
      zespół zdobył mistrzostwo Polski to i wystawili... A głębiej: pamiętajcie,
      ćwoki, że polskiego szczecina nie byłoby bez poznaniaków bo to oni tu
      przyjeżdżali (w tym moi dziadkowie ze Środy Wlkp.) i porządkowali te gruzy,
      zakładali tramwaje, straż pożarną. Idźcie na ulicę Firlika i zmiećcie ją z
      powierzchni ziemi - bo to był poznański strażak, który zginał jako pierwszy i
      nie ostatni walcząc z ogniem w Szczecinie. Czemu ulicę nazwano jego
      nazwiskiem, przecież to obraza dla prawdziwego kibica Pogoni? Niestety,
      szowinizm lokalny leży daleko od patriotyzmu lokalnego, weźcie słownik i
      znajdźcie różnicę. I zasłanianie się przykładami ze świata jest wyłącznie
      dowodem na to, że gdzie indziej też żyją durnie.
      • Gość: kibic Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.pr2-nat.espol.com.pl 20.05.10, 06:00
        naprawde nie masz pojecia o czym piszesz nie wy[powiadaj sie na
        tematy ktorych nie rozumiesz twoj przyklad jest nie na miejscu a
        mi sie nie chce tlumaczyc o co chodzi w tym wszystkim.....proponuje
        zajrzec na forum w poznaniu odnosnie tego artylulu jeden kibic
        napisal"nie dziwie sie kibicim Pogoni sam nie chcial bym ogladac w
        swoim miescie Wislakow lub Legii"...bo w szczecinie nikt lechowi
        kibicowac nie bedzie wiec nien potrzebna nam taka
        reklama .....wont!!!
        • Gość: as A jakby kulczyk czy Lech chciał zostać sponsorem IP: *.globalconnect.pl 20.05.10, 07:40
          Pogoni , ciekawe co by kibice powiedzieli.Vlad przypomniał historię
          Cracovii. Ale ja pamietam jak Pogoń spadała, na forach kibice Lecha
          bardzo tego żałowali. Dzisiaj wielu młodych szczecinian przenosi się
          do Poznania chociażby na studia by lepiej zacząć start zyciowy i co
          oni mają powiedzieć.Wielu szczecinian przybyło z wielkopolski do
          szczecina by tu się osiedlić i szanują swoje korzenie.
          • Gość: Vlad.H. Re: A jakby kulczyk czy Lech chciał zostać sponso IP: *.cable.quicknet.nl 20.05.10, 20:56
            piszesz bzdury kompletnie mieszajac to o co chodzi mi i jak mysle kibicom ktorzy
            protestowali. Nikt nikomu nie broni przenosic sie tam gdzie mu bedzie lepiej i o
            tym rowniez napisalem - zamiast sie meczyc lepiej znalezc sobie meisjce gdzie
            bedzie nam lepiej.

Co do realacji meidzy Szczecinem i Poznaniem to moge ci tylko powiedziec ze trwa
            to znacznie dlzuej niz ostatnich 30 lat.
        • oxygen78 Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 10:02
          "bo w szczecinie nikt lechowi
          kibicowac nie bedzie wiec nien potrzebna nam taka
          reklama "

Znam wielu Szczecinian, kibiców Pogoni, którzy kibicowali Lechowi podczas ich
          europejskiej przygody, oraz w walce o mistrzostwo Polski. Tak więc, nieco się
          mylisz kolego.
        • Gość: x Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 13:09
          > swoim miescie Wislakow lub Legii"...bo w szczecinie nikt lechowi
          > kibicowac nie bedzie wiec nien potrzebna nam taka
          > reklama .....wont!!!

Nie mów mi komu mam kibicować, a komu nie buraku w dresie po tacie.
          • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.68.70.20.kutno70.tnp.pl 20.05.10, 13:43
            Ale mylicie pojecia. Wasze kibicowanie polega na tym ze usiadziecie
            przed tv i obejrzycie mecz i wy jestescie kibicami tak? Wy jestescie
            ogladaczami i jak jest sukces czyli Lech gra dobrze to zaraz
            mu "kibicujecie".
      • vigilansx Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 08:33
        beo93 napisał:

> Przerażacie mnie, "kibice". Skąd ta durna nienawiść wyrażana wobec
        tak błahej
        > rzeczy jak logo sponsorowanego zespołu na wystawie w sklepie?
        Sponsorują a ich
        > zespół zdobył mistrzostwo Polski to i wystawili... A głębiej:
        pamiętajcie,
        > ćwoki, że polskiego szczecina nie byłoby bez poznaniaków bo to oni
        tu
        > przyjeżdżali (w tym moi dziadkowie ze Środy Wlkp.) i porządkowali
        te gruzy,
        > zakładali tramwaje, straż pożarną. Idźcie na ulicę Firlika i
        zmiećcie ją z
        > powierzchni ziemi - bo to był poznański strażak, który zginał jako
        pierwszy i
        > nie ostatni walcząc z ogniem w Szczecinie. Czemu ulicę nazwano jego
        > nazwiskiem, przecież to obraza dla prawdziwego kibica Pogoni?
        Niestety,
        > szowinizm lokalny leży daleko od patriotyzmu lokalnego, weźcie
        słownik i
        > znajdźcie różnicę. I zasłanianie się przykładami ze świata jest
        wyłącznie
        > dowodem na to, że gdzie indziej też żyją durnie.
        proponujesz tym neandertalom słownik, jak oni w życiu książki w ręku
        nie mieli, z tymi agresywnymi niedorozwojami nie nalezy dyskutować,
        należy ich utylizować
        • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:25
          wow, no to teraz zes pojechal. Naprawde masz racje ze kazdy kibic =
          chuligan = napewno jest glupszy od ciebie, napewno!!!
      • Gość: kowalsky Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.coi.pw.edu.pl 20.05.10, 08:48
        głupi kibole - do szkół, nauczyć się czegoś. a jak nie, to do roboty. brak celu
        w życiu rekompensujecie durnymi przepychankami o kawałek ściany. dzieciaki
        • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:28
          > głupi kibole - do szkół, nauczyć się czegoś. a jak nie, to do
          roboty. brak celu
          > w życiu rekompensujecie durnymi przepychankami o kawałek ściany.
          dzieciaki

ale o co chodzi? Do jakiej szkoly? Myslisz ze ci ludzie ktorym sie
          nie spodobal ten plakat sa bez szkoly? A dlaczego tak uwazasz? Czemu
          myslisz ze nie pracuja? A moze ty taki wielki dorosly po szkole
          jestes taki tepy ze myslisz stereotypowo, ba nie wiem czy w ogole
          myslisz bo jak mozna uwazac ze jak kibic to bez szkoly lub
          bezrobotny? Dziwny tok rozumowania jak na zapewne studenta, ale
          teraz takie czasy ze na studiach wieksze tluki niz w gimnazjum :)
      • Gość: kkk Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:27
        w łeb sie j..bnij jak nie masz pojecia o temacie
        • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:38
          naprawde piekna, madra odpowiedz czytelnika GW
      • Gość: javier Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.range86-177.btcentralplus.com 20.05.10, 09:36
        dobrze powiedziane.. Też mnie wręcz przeraził ten news. Nie mają się ludzie czym
        przejmować, bo kibicowska duma im zasłania oczy? Bez przesady. Sponsoruje Lecha,
        to powinien wieszać na swoich szybach co chce, a może kibice ze Szczecina nadal
        nie mogą pogodzić się z rzeczywistością, że Lech zdobył mistrza?
      • Gość: ik Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 21.05.10, 00:10
        Ślepe to to i głuche to to i durne...
        Wytyka jednemu ,a uprawia to samo ...
        Coś się tak rozpisał?
        Poza tym pomyliłeś strony ... o.Rydzyk to nie tu - błaźnie...
        A frustracji pozbyć się można np. myjąc gary po obiedzie ciemnogrodzie...
    • Gość: marioz Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 07:59
      wszyscy ktorzy teraz pierdzielicie jakie to bydlo ci kibice, wezce pod uwage to
      ze sprawa zostala zalatwiona kulturalnie bez zadnej cegly czy innego zalepiania.
      ludzie opamietajcie sie mowicie ze kibice pogoni to idioci, a wy kim jestescie
      ?? na mecz chodzicie tylko gdy wasz klub mistrza zdobedzie ?? sami jestescie
      masa bez mozgu. wy siedzicie cicho wam nic nie przeszkadza. banda inteligentow
      bez charakteru!!! BRAWO KIBICE POGONI!!!!
      • Gość: fatality Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.e-wro.net.pl 20.05.10, 08:13
        kibol=bydło ,bez urazy dla bydła i trzody chlewnej.. i wszystko w
        temacie.
        • Gość: autor Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.ums.gov.pl 20.05.10, 08:34
          wow
        • kisiek77 Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 08:54
          Oj.Jaki ty mądry jesteś.Brak słów do ciebie i innym podobnym.
          • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:30
            A moze najpierw wyjasnij kto jest kibolem? A pozniej jeszcze napisz
            czemu nazywasz ich bydlem.
            • Gość: szczecinianin Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.cable.smsnet.pl 20.05.10, 11:49
              Kibolem jest ktoś, kto nie może obojętnie przejść obok znaku znienawidzonej
              drużyny. Bydłem jest dlatego, że kieruje się tym samym odruchem co np. byk na
              czerwoną płachtę.

Cieszę się, ze nie poszła żadna szyba, ale to satysfakcja trochę taka jak z
              kawału o Stalinie ('a mógł zabić...')
      • Gość: EM Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.173.31.97.tesatnet.pl 20.05.10, 09:10
        Sprawa zostala "zalatwiona" droga grozby. Ale widac sa osoby na tyle glupie, ze
        boli ich emblemat jakiegos klubu na oknie wystawowym. Miedzy innymi z powodu
        takich akcji cala masa "normalnych" ludzi nie chodzi na mecze a polska liga
        grajac na kartofliskachm bez skautingu i uzalezniona od Cupialow i Solorzy moze
        konkurowac z takimi potegami futbolu jak Luksemburg. Ja osobiscie mam gleboko w
        tylku, czy "moj" klub ma "kibicow sukcesu". Ale dzieki ich pieniadzom "moj" klub
        moze sie rozwijac.

ps: nie siedze cicho, mi tylko przeszkadzaja rzeczy wazne.
        • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:36
          > Sprawa zostala "zalatwiona" droga grozby. Ale widac sa osoby na
          tyle glupie, ze
          > boli ich emblemat jakiegos klubu na oknie wystawowym. Miedzy
          innymi z powodu
          > takich akcji cala masa "normalnych" ludzi nie chodzi na mecze

dzieki wlasnie takiemu bydlu jak ty na stadiony nie chodza ludzie.
          Lykacie wszystko to co wam napisze takie durne GW i pozniej myslicie
          stereotypowo bez uzywania wlasnego mozgu, no tak ale po co go uzywac
          jak GW to rzecz swieta i to co w niej wyczytam to moja zawartosc
          mozgu. Czy w ogole caly ten "problem" jest godny opisywania go? Czy
          nie uwazasz ze jest to przesadne eksponowanie "kibolstwa"? Czy stalo
          sie cos zlego, cos niewybaczalnego, okropnego? Powiedzmy ze jest
          to "mala sprawa" czemu wiec nie napisze sie o innych malych sprawach
          tego typu gdzie KIBOLE pomagaja ludziom niepelnosprawnym, sierotom,
          itp? Skoro na opisywanie w internecie zasluguje to zdarzenie to
          czemu nie napisze sie o tych pozytywnych zdarzeniach z udzialem
          kibicow? A moze dlatego ze GW chce tylko pietnowac zachowania
          kibicow dla swoich celow? Moze dlatego ze jest nieobiektywna? O tym
          wy wszystkie madre glowy przesaczone propaganda ITIowska
          pomyslalyscie kiedys? Nie, oczywiscie ze nie bo wy jestescie
          najmadrzejsi, wielce uczeni po studiach i wszystko wiecie lepiej.
          Szkoda ze was zycie nie nauczylo tego zeby nie wierzyc we wszystko
          co sie przeczyta tylko kierowac sie wlasnymi spostrzezeniami
          • Gość: x Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 13:15
            Następny idiota.. Wszystko co robią durni kibole to oczywiście wymysł "Wyborczej". Jeszcze dodaj, że to była prowokacja Michnika. A potem sprawdź lokalną, szczecińską prasę, która o sprawie informowała wcześniej. Tam groźby kiboli były opisane dokładniej.
      • Gość: x Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.chello.pl 20.05.10, 13:11
        > wszyscy ktorzy teraz pierdzielicie jakie to bydlo ci kibice, wezce pod uwage to
        > ze sprawa zostala zalatwiona kulturalnie bez zadnej cegly czy innego zalepiania
        > .

A ci łysi idioci straszący pracownice/pracowników sklepu to pewnie z Poznania przyjechali.
    • Gość: Pepe Rzeczywistość nasza IP: *.aster.pl 20.05.10, 08:10
      Jak będzie się chamom pozwalać na takie działania i ustępować, to niebawem przyjdą do żony szefa sponsora wrogiego klubu i każą jej zmienić tatuaż na biodrze przedstawiający np. delfinka na śledzia...
      Obszczywają wszystko dokoła, jakby było ich, takie mają silne poczucie stada i terytorium. I nie chodzi o Szczecin czy Pogoń. Idzie o wszystkich zakapturzonych buraków.
    • a.malin Nie będzie jakiś poznański kibol 20.05.10, 08:13
      nazywał mnie kibolem.
      • Gość: AS Re: Nie będzie jakiś poznański kibol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:34
        bo jestes kibolem- alkoholikiem ze wsi Szczecin
        • Gość: JO Re: Nie będzie jakiś poznański kibol IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:40
          > bo jestes kibolem- alkoholikiem ze wsi Szczecin
          aaa to kibic=kibol= alkoholik? Ale sie dzisiaj duzo dowiedzialem
      • Gość: R. Ale młotkiem tak IP: *.komster.pl 20.05.10, 09:03
      • wigorek42 Re: Nie będzie jakiś poznański kibol 20.05.10, 11:02
        Sam się tak nazwałeś - z nienawiścią jest ci do twarzy , pokaż swoje oblicze,
        lecz na to brak odwagi.Tak wygląda anonimowy obrońca kiboli.
    • juan_morris Przykre, że coś takiego może być prowokacją 20.05.10, 08:18
      W wolnym, demokratycznym i wolnorynkowym kraju firma wycofuje plakaty klubu,
      który sponsoruje, ponieważ kibice innej drużyny poczuli się "sprowokowani".
      Przy czym sama przyznaje, że niechcący wyszła im prowokacja. Uważam, że w tym,
      jak w wielu innych przypadkach "rzekomej" prowokacji, problem leży po stronie
      osób "sprowokowanych" a nie "prowokujących". Trzeba niestety nauczyć się żyć
      ze złożoną rzeczywistością i wszystkimi tego konsekwencjami. Świat nie składa
      się tylko ze zjawisk, które akceptujemy i popieramy i nie można tego uznać za
      prowokację z czyjejkolwiek strony. Idąc tym tropem, można powiedzieć, że
      procesja w Boże Ciało jest prowokacją wobec ateistów, obrady Sejmu prowokacją
      wobec anarchistów a większość programów telewizyjnych prowokacją wobec
      śladowych resztek rozsądku w narodzie. :)
      • Gość: Raf Re: Przykre, że coś takiego może być prowokacją IP: *.21.54.194.generacja.pl 20.05.10, 09:55
        > W wolnym, demokratycznym i wolnorynkowym kraju firma wycofuje
        plakaty klubu,
        > który sponsoruje, ponieważ kibice innej drużyny poczuli się
        "sprowokowani".

To się nazywa poprawność polityczna, która jest właśnie integralnym
        elementem współczesnej demokracji. Postępowcy pamiętają o niej tylko
        wtedy, gdy chodzi o urażanie uczuć gejów, feministek, ateuszy i
        imigrantów.
        • Gość: aztek_zory Re: Przykre, że coś takiego może być prowokacją IP: 91.107.111.* 20.05.10, 23:27
          Poprawnosc polityczna w sporcie? Przestan opowiadac takie bzdury. Dzieki takim
          protestom w polskiej pilce nigdy nie bedzie takich pieniedzy jakich bysmy
          chcieli. Po to firma sponsoruje klub, zeby pozniej wykorzystywac sukcesy i
          popularnosc klubu. Predzej czy pozniej kibice beda musieli to zrozumiec.
    • nightclubmiami Zakompleksione szczeciniaczki 20.05.10, 08:22
      WSZYSCY POZNANIOWI ZAZDROSZCZA CO OBRACA SIE W NIENAWISC...
    • areq1971 Ale wymyślili...:) 20.05.10, 08:22
      Potrafię sobie wyobrazić złość kibiców w Szczecinie...
      Podobnie bym się czuł jakby mi Legii plakat wywiesili w jakimś
      poznańskim markecie..a "geniusza" z Olivera który wymyślił tak
      genialny pomysł wywalił bym na zbity ryj z roboty....
      • Gość: MISTRZ KOLEJORZ!!! Re: Ale wymyślili...:) IP: 195.85.249.* 20.05.10, 08:54
        a co to za wsiowe podejście?! firma chce się pokazać i nie wiedziała, że
        niektórzy mają takie prowincjonalne podejście - szczególnie w większych miastach
        :) wydaje mi się, że w Poznaniu reakcja byłaby taka, że pojawiłby się obok
        większy stand/reklama z piłkarzami Lecha jakaś nowa promocja i tyle!
        p.s. ewentualnie ktoś przechodząc i widząc taką wystawę przystanąłby na chwilę,
        zadumał się i.. postawił jakiś znicz, czy coś :)
        • Gość: Iuris Re: Ale wymyślili...:) IP: *.icpnet.pl 20.05.10, 12:45
          Ehhh... tak czytam co piszą Szczecinianie i naprawdę chce mi się śmiać. Dość
          dobrze znam to miasto i mogę powiedzieć, że: nie ma co się porównywać do
          Poznania czy Wrocławia. Centrum miasta to syf, kamienice się sypią, krzywe
          chodniki, słabe uczelnie, słabiutka przedsiębiorczość, same menelstwo, zero
          życia studenckiego, ogólny marazm i brak perspektyw. Ot wiocha z tramwajami...
      • Gość: MISTRZ KOLEJORZ!!! Re: Ale wymyślili...:) IP: 195.85.249.* 20.05.10, 08:58
        a co to za wsiowe podejście?! firma chce się pokazać i nie wiedziała, że
        niektórzy mają takie prowincjonalne podejście - szczególnie w większych miastach
        :) wydaje mi się, że w Poznaniu reakcja byłaby taka, że pojawiłby się obok
        większy stand/reklama z piłkarzami Lecha jakaś nowa promocja i tyle!
        p.s. ewentualnie ktoś przechodząc i widząc taką wystawę przystanąłby na chwilę,
        zadumał się i.. postawił jakiś znicz, czy coś :)
        • Gość: areq Re: Ale wymyślili...:) IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 20.05.10, 10:10
          Wsiowe podejście to Ty masz.Zamieść śmieci pod dywan,a brudną
          firankę zasłonić jeszcze większą firanką..
          Stary.Idź sobie powiedzmy do King Crossa ,stań przed stoiskiem eNki
          (tej TV:)) i wyobraź sobie,że na frontowych szklanych drzwiach ktoś
          umieścił logo Legii...puknij się w łeb i przemyśl jeszcze raz...
          • Gość: MISTRZ KOLEJORZ!!! Re: Ale wymyślili...:) IP: 195.85.249.* 20.05.10, 12:20
            ale jakie śmieci? pracujesz w sklepie z firankami? :) mówisz, że już wiesz co to
            n-ka :) SUPER! a czym się różnisz od tych buraków z Galaxy pisząc o logo Legii w
            KingCrossie?! co?! sam się wal po tym łbie!!! jak nie rozumiesz, że problemem
            nie jest nietrafiona kampania reklamowa, tylko banda pedałów wymuszająca coś na
            większości!
            • Gość: areq Re: Ale wymyślili...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 17:18
              ...z durnym łbem dyskutować,to już lepiej kopać się z koniem...
              nietrafiona kampania:):):):) rozumciu dużo nie ma to trzeba
              powtarzać za dziennikarzynami lub innymi słaboumyślnymi...
    • vigilansx Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 08:26
      kolejny dowód na to, że kibole to chore bydło, które należy
      zutylizować
      • Gość: www zgadzam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 08:41
        bo będzie tak jak u angoli!
      • Gość: Objektywny Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: 212.160.172.* 20.05.10, 08:51
        vigilansx za takie przekonania jak Twoje i Tobie podobnym powinni Ciebie i ich
        wysterylizować - niczym sie nie roznisz od prawdziwych "kiboli" - mam tutaj na
        mysli debili co przychodza na stadion szukajac tylko i wylacznie zadymy - nie
        tych co mysla inaczej nisz "sluszna" wybiorcza.

Nie jest ani kibicem lecha, ani pogonii, ale w pelni popieram tych co
        zaprotestowali przeciwko jakimkolwiek elementom klubowym lecha na witrynie
        sklepowej w Szczecinie - dla mnie to tak jakby w Polsce wieszano falgii np.
        rosyjskie/niemieckie/inne zamiast polskich - czysta prowokacja sklepu
        • lukask73 Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 10:56
          > niczym sie nie roznisz od prawdziwych "kiboli"

W Poznaniu 'kibol' to określenie neutralne, oznaczające po prostu
          kibica. Kibic nie jest idiotą, który za noszenie niewłaściwego
          szalika potrafi pobić albo podpalić sklep. Niezależnie od tego, w
          jakim mieście się znajduje.

Flagi obcych państw nierzadko widuje się w Polsce i nikt z tego
          powodu nie robi problemu.
      • kisiek77 Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 09:25
        Utylizować to ciebie trzeba.Bez szacunku.
        • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:45

> Utylizować to ciebie trzeba.Bez szacunku
          A co to za kibolskie zachowanie?! Bez szacunku?! Zachowujesz sie jak
          chuligan, zauwazyles?
        • cygan37 Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 10:08
          a chcesz w morde?
          • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.68.70.20.kutno70.tnp.pl 20.05.10, 13:48
            ;(
      • 73sebek Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 10:22
        Ja mam wrażenie ze "kolega" vigilansx to w prostej linii potomek Hitlera lub co
        najmniej Gebelsa. Za takie opinie jak "bydło do utylizacji" powinieneś zostać
        postawiony w stan oskarżenia za szerzenie ideologii nazistowskich. Powiedz
        szczerze masz portrety w/w w jadalni?
        Jeżeli wiesz co nieco o historii i jej okrucieństwach, nigdy byś czegoś takiego
        napisał.
        Zamiast pozdrowień życzę rozumu do głowy...
        • Gość: JO Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.68.70.20.kutno70.tnp.pl 20.05.10, 13:51
          no tak to juz jest ze jak osoba na stadionie krzyczy "Cyklon
          B", "jebac Zydow" to jest chuliganem, pier.. antysemita i kibolem
          ale jak fani GW pisza takie rzeczy na forum to po prostu sa ludzmi,
          madrymi ludzmi ktorzy stadiony omijaja szerokim lukiem bo na nich
          tylko chamstwo jest! Z tego co wiem na takie cos mowi sie hipokryzja
      • Gość: XYZ Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: 91.198.194.* 20.05.10, 10:47
        Podobnie o Żydach myśleli Niemcy.
      • politologist Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 13:36
        vigilansx napisał:

> kolejny dowód na to, że kibole to chore bydło, które należy
        > zutylizować

To zbyt duże marnotrawstwo bardzo dobrego materiału na paszę dla wierząt
    • k0les Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 08:44
      Kolejny przykład debilizmu kiboli..ale czego sie spodziewac po stadzie bydla..
    • energ Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 08:57
      Wykonajmy takie ćwiczenie.....

Zamknijmy na chwilę oczy i wyobraźmy sobie wielki plakat Legii Warszawa w
      Starym Browarze w Poznaniu.

... wniosek: S.Oliver powinien zmienić ekipę od marketingu
      • enem54 Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 10:56
        zmienić marketingowców?Nie wprost przeciwnie,dowartościować ich , dobrze
        wynagrodzić.Świetny ruch,za cenę 1 vlepki marka S.Oliver wymieniana jest tu w we
        wszystkich przypadkach,w co drugim wpisie.
    • ragnah I wszystko na temat tzw. kibiców 20.05.10, 09:04
      jw.
      • Gość: eduello Re: I wszystko na temat tzw. kibiców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:28
        jw. 100% racji

wszystkim "światowcom" polecam też poszukać plakatów Realu w
        Barcelonie lub Celticu w protestanckich dzielnicach Belfastu.

Pozdrowienia dla Pogoni. Puchar jest Wasz!

(L)
        • Gość: JO Re: I wszystko na temat tzw. kibiców IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:47
          > jw. 100% racji
          >
          > wszystkim "światowcom" polecam też poszukać plakatów Realu w
          > Barcelonie lub Celticu w protestanckich dzielnicach Belfastu.
          >
          > Pozdrowienia dla Pogoni. Puchar jest Wasz!
          >
          > (L)

Ale co Ty w ogole piszesz? Przeciez kibice to bydlo i to bydlo jest
          tylko w Polsce, niemozliwe ze to samo dzieje sie w Szkocji a tym
          bardziej w Hiszpanii! Jak to tam, tam gdzie jest takpieknie i
          kolorowo? Czemu w GW pisza tylko o zlych kibicach z Polski ;((
    • tsuranni jak długo jeszcze 20.05.10, 09:23
      bandy bezmózgiego bydła będą tyranizować w tym kraju normalnych ludzi?
      Spacyfikować całą tą kibolowską hołotę chociażby gumowymi kulami, a jak się
      nie da to napalmem!
      • Gość: eduello Re: jak długo jeszcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.10, 09:32
        tsuranni

twoją starą należy spacyfikować. schlebiasz sobie jak uważasz się
        za "normalnego człowieka w tym kraju"
      • Gość: napalm for you holacaust dla kiboli IP: *.acn.waw.pl 20.05.10, 09:35
        i to jutro!
      • energ Re: jak długo jeszcze 20.05.10, 09:40
        tsuranni napisał:

> bandy bezmózgiego bydła będą tyranizować w tym kraju normalnych ludzi?
        > Spacyfikować całą tą kibolowską hołotę chociażby gumowymi kulami, a jak się
        > nie da to napalmem!

Kolejny dowód na tolerancję i europejskość ynetlygencji co na mecze nie chadza.

Swoją drogą Głos Szczeciński i GW nakręcili niezłą aferę z "kibolami" w roli
        głównej. A prawda jest taka, że sprawę załatwiono kulturalnie i zrobił to
        normalny człowiek, który na codzień kibicuje Pogoni.
        • Gość: JO Re: jak długo jeszcze IP: *.mmpnet205.tnp.pl 20.05.10, 09:50
          > Kolejny dowód na tolerancję i europejskość ynetlygencji co na
          mecze nie chadza.
          >
          > Swoją drogą Głos Szczeciński i GW nakręcili niezłą aferę
          z "kibolami" w roli
          > głównej. A prawda jest taka, że sprawę załatwiono kulturalnie i
          zrobił to
          > normalny człowiek, który na codzień kibicuje Pogoni.

ale nipotrzebnie to piszesz. Ta inteligencja polska ktora nie chodzi
          na stadiony tego nie zrozumie. Chyba ze jestes redaktorem GW i
          napiszesz o tym artykul albo masz wtyki w TVN i ktos to powie na
          tejze antenie!
    • paq666 Extremiści fulbolowi 20.05.10, 09:31
      Cała sytuacja zbyt mocno przypomina mi ekstremistami islamskimi, dla których istnieje tylko jeden punkt widzenia.

Inna sprawa, że sklep raczej nie przestraszył się kiboli, a zdał sprawę, że w Szczecinie promowanie sportu będzie mniej opłacalne niż nie-antagonizowanie lokalnych kibiców.

Więc jeśli martwisz się tymi naciskami i pogróżkami słusznie, jeśli cieszysz, że kulturalnie udało się rozwiązać sprawę głupiego plakatu to niesłusznie - bo sklep po prostu podjął biznesową decyzję.
      • Gość: Raf Re: Extremiści fulbolowi IP: *.21.54.194.generacja.pl 20.05.10, 09:49
        > Cała sytuacja zbyt mocno przypomina mi ekstremistami islamskimi,
        dla których is
        > tnieje tylko jeden punkt widzenia.

Nie byliby osobami religijnymi, gdyby istniało dla nich wiele punktów
        widzenia. Podobnie jak kibic nie jest żadnym kibicem, jeśli nie widzi
        niczego zdrożnego w wywieszaniu symboliki nielubianego klubu na jego
        terytorium.

Pluralizm nie jest obowiązkowy.
    • alpepe Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy 20.05.10, 09:39
      straszne, dyktatura kretynów zwanych niezadowolonymi kibicami konkurencyjnego
      klubu.
    • Gość: Raf Re: Lech Poznań zniknął z witryny w Galaxy IP: *.21.54.194.generacja.pl 20.05.10, 09:47
      A jakbyś się czuł, gdyby w polskich kinach wyświetlano filmy
      propagandowe z udanej inwazji Niemiec na Polskę? Obnoszenie się własnym
      sukcesem na podwórku pokonanego jest wyrazem pogardy. Tak nie wypada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka