Dodaj do ulubionych

czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski?

14.06.10, 13:37
Za PRS: Wykład prof. Bartoszewskiego w Szczecinie

"Polska w Europie wobec wyzwań współczesności" z takim wykładem
przyjeżdża dziś do Szczecina profesor Władysław Bartoszewski.

Wykład ma charakter otwarty, jednak ilość miejsc jest ograniczona.
Wszyscy zainteresowani mogą odebrać wejściówki na wykład w
Rektoracie Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu. Prelekcja odbędzie
się w Teatrze Polskim w Szczecinie, dziś o 11.30.

Patronat nad spotkaniem objął Prezydent Szczecina Piotr Krzystek.

W Teatrze Polskim dzisiaj wykład p.Bartoszewskiego. I nie byłoby w
tym nic dziwnego, że p.Bartoszewski wykłada gdyby nie fakt, że:
1. Teatr Polski jest dla sztuki a nie dla wykładów
2. dyrektor Teatru Polskiego Opatowicz i p.Bartoszewski jest w
komitecie honorowym Komorowskiego
3. teatr jest finansowany z budżetu województwa a więc pytanie, czy
p.Bartoszewski zapłacił za komercyjne wynajęcie sali i ile zapłacił.
4. co ma Piotr Krzystek jako patron do wykładu Bartoszewskiego poza
próbą podpięcia się pod imprezę? A może to Piotr Krzystek z budżetu
miasta zapłacił za wynajęcie teatru w ramach wsparcia kandydata
Komorowskiego?

Moje pytania kieruję także do p.Jacyny-Witt, radnej sejmiku i
przewodniczącej komisji kultury aby wyjaśniła wszystkie te
wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dr humbolt Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.chello.pl 14.06.10, 13:54
      To się nazywa bandycka juma.
      Za wynajęcie sali płaci się ogromne pieniądze . to jest uruchomienie akustyka ,
      oświetleniowca , dyżur strażaka, obsługi technicznej teatru , administracji,
      sama zmiana dekoracji, to też zatrudnienie kilku ludzi .
      Bartoszewski znany jest z tego ,że obraża w sposobów chamski i brutalny Polaków,
      którzy nie mają tych samych poglądów co on i rząd w którym ma posadę .
      Przypomnę tylko ,że w sam dzień katastrofy pod Smoleńskiem z drwiną w głosie i
      uśmiechem na ustach powiedział ,że się nic takiego nie stało , 5 lat
      prezydentury , to nic i za jakiś czas nikt o tym nie będzie pamiętał.
      Dlaczego za jego wywody muszą płacić ci , których obraża?
      • Gość: denis Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 13:59
        to jest dobre pytanie.w końcu podatki płacą wszyscy a pieniądze na
        teatr idą z podatkó więc jakim prawem moje pieniądze idą na
        Batroszewskiego któy mnie obraża?
        • Gość: ZED WON na urlopy IP: *.mysmart.ie 15.06.10, 00:06
          wszyscy czlonkowie komitetu jaroslawa kaczynskiego won na urlopy. prowadza
          wyklady, zajmuja pozycje w osrodkach ksztalcenia. by nie prowadzic dzialalnosci
          wyborczej w szkolach i ich miejsach pracy wszyscy maja isc na urlop. odnowe
          moralna zacznijcie od siebie.
        • Gość: Penis Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.chello.pl 17.06.10, 00:27
          Bądźmy razem!

• Gość: ZED czy ty jestes normalna? IP: *.mysmart.ie 14.06.10, 14:04
      dlaczego mialby placic za wyklad skoro nie jest to ani dzialalnosc komercyjna
      ani polityczna a jest to wyklad na konkretny naukowy temat?

ja rozumiem, ze dla ciebie edukacja i poruszanie spraw spolecznych jest
      niezrozumiale jesli nie sluzy politycznej grze, tu nam to kolejny raz
      udowadniasz. tylko prosze, nie kompromituj sie.

kolejny raz szukasz szansy do robienia szamba dla swoich politycznych celow.

• Gość: ? Re: czy ty jestes normalna? IP: 62.69.221.* 14.06.10, 14:09
        na czyje zaproszenie ten wykład ?
        • Gość: as Bartoszewski liżnie teatru przynajmniej IP: *.globalconnect.pl 14.06.10, 14:27
          moze nabierze ogłady. Nie brońcie mu dostepu do teatru
      • Gość: edek Gzylu ciemniaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 14:27
        teatr nie jest od wykładów i robienia kampanii wyborczej za naszą
        kasę!!!
        • zed.1 ciemny ludzie 14.06.10, 20:34
          a co, on kandyduje gdzies? wam, paranoicy, wszystko sie z kampania kojarzy.
          najchetniej zamknelibyscie przeciwnikow w piwnicach albo poslali na urlopy
          bezplatne by nie bylo podejrzenia o kampanie.
      • krzysztofsf Re: czy ty jestes normalna? 14.06.10, 14:42
        Gość portalu: ZED napisał(a):

> dlaczego mialby placic za wyklad skoro nie jest to ani dzialalnosc komercyjna
        > ani polityczna a jest to wyklad na konkretny naukowy temat?

To jest jaka nauka poza "kampania wyborcza" ?
        Z jakiej dziedziny jest wyklad?
        >
        > ja rozumiem, ze dla ciebie edukacja i poruszanie spraw spolecznych jest
        > niezrozumiale

Masz jakies informacje na temat prawomocnosci tytulu profesorkiego, ktory dodaje sie przy wspominaniu tego pana?

"Zauważcie że niemiecka Wikipedia nie podaje, że Bartoszewski ma tytul profersora.
        Moja hipoteza jest taka, że to "legendia miejska", która powstała w wyniku grzecznościowego tytuowania osoby, która była wykładowcą gościnnym.
        Moim zdaniem cała sprawa wynika z tego że nie do pomyślenia jest w Polsce to, żeby ktos był wykładowcą bez magisterium. Po prostu to ludziom łamie schematy myslowe i stąd moim zdaniem ta plotka. --Comicspiotrus 06:46, 2 gru 2007 (CET)
        "Z tamtego okresu pochodzi następująca anegdota: koledzy mieli radzić Bartoszewskiemu jako wykładowcy KUL, aby jedną ze swoich wielu książek zgłosił jako pracę magisterską, następną jako doktorat, a kolejną jako habilitację. Bartoszewski odmówił." To potwierdza moją tezę, że cała sprawa wynika z tego, że Bartoszewski łamie schematy. Poprostu koledzy nie byłi w stanie tego wytrzymać i proponowali tą sprawę "jakoś załatwić". --Comicspiotrus 06:53, 2 gru 2007 (CET)"
        pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Propozycje_do_Dobrych_Artykułów/Władysław_Bartoszewski
      • tateti normalna-nie, normalny-tak 14.06.10, 20:30
        w przeciwieństwie do ciebie
        • zed.1 ok, goska. 14.06.10, 20:36
          od dzis jestes facetem o imieniu Goska, ktory jest radna miejska czy radnym?
          • tateti nie ok, gzylu 14.06.10, 20:45
            Kim jestem,to nie twój problem gzylu, ale w przeciwieństwie do
            ciebie jestem normalny.
            • Gość: mmm czy Gzyl to ten pedryl z fryzurą na "bobra" ? IP: 109.243.41.* 14.06.10, 20:49
              w świecącym garniturku a`la Wielki Elektronik i ciżmach
              typu "borsuk" ?
              • tateti ciekawy opis ;) 14.06.10, 21:02
            • Gość: ZED Re: nie ok, gzylu IP: *.mysmart.ie 14.06.10, 20:54
              normalny czy normalna?

i nie obrazaj radnego gzyla za mnie bo rzucasz blotem na postronnych ludzi
              zupelnie nie zwiazanych z ta dyskusja. ty, jako radna jestes zwiazana. ja radnym
              nie jestem.
              • tateti Re: nie ok, gzylu 14.06.10, 20:59
                Udowodnij ;)
                • Gość: ZED Re: nie ok, gzylu IP: *.mysmart.ie 15.06.10, 00:08
                  rownie dobrze mozesz napisac, ze jestem krzystkiem albo nitrasem. co z reszta
                  juz nie raz robiono.
                  • Gość: anty-ZED-bredzik Re: nie ok, gzylu IP: *.szczecin.mm.pl 15.06.10, 10:32
                    Krzystkiem nie jesteś, bo z takim poziomem inteligencji w tamtych czasach nie miałbyś co startować do V LO, nie wiem jak z prawem na US, ale za głupi jesteś na to liceum.
                    A Nitras jest z kolei za sprytny, żeby sobie trumne tak głupim pijarem na forum strugać.
                    • zed.1 chlopcze z podstawowki 16.06.10, 00:29
                      martw sie o twoja edukacje. bo tym co robisz jedynie pokazujesz, ze na nic sie
                      nie zdala.
                      jedyne co zaprezentowales do tej pory to fakt, ze po podstawowce twoja bogata
                      przygoda z edukacja zakonczyla sie :)
                      • zed.1 Re: chlopcze z podstawowki 16.06.10, 00:50
                        chociaz zdobywajac sie na pelna szczerosc mysle, ze jestes po szkole specjalnej. :)
                        • Gość: anty-ZED-bredzik Re: chlopcze z podstawowki IP: *.szczecin.mm.pl 16.06.10, 01:50
                          Jakbyś nie był skończonym ćwierćinteligentem pracującym na zmywaku w Irlandii, to potrafiłbyś po analizie tekstu dojść do przekonania, że znów swoją wypowiedzią wychodzisz na durnia...

... ale skąd ćwierćinteligent ma wiedzieć, że jest głupcem?
          • Gość: Dr humbolt Re: ok, goska. IP: *.chello.pl 14.06.10, 23:44
            Zadowski !!!! Tateti to nie Gośka . Byłem dzisiaj prywatnie na spotkaniu
            komitetu poparcia PIS i jeszcze jednym, gdzie byli przedsiębiorcy , lekarze i
            inżynierowie, co są w tym komitecie i nie tylko . Tam widziałem Jacyne- Witt.
            Nie rozdwoiła się przecież . W przeszłości było tak kilka razy gdzie brała
            udział na żywo , a Tateti w tym czasie rozkminiał ciebie na maksa.
            Jak kundlu kfyfkowonitrasowy nie masz argumentów, to nie obrażaj kobiet, bo nie
            wszyscy lubią PIS , ale szanują MJW jako partnera w biznesie lub kontrkandydata
            w polityce , a ty w przyszłości możesz zwyczajnie po mordzie dostać.
    • tateti kampania wyborcza w Teatrze Polskim 14.06.10, 19:30
      wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/,1,3245102,aktualnosc.html
      A mówiłem że Bartoszewski od Komorowskiego robił w kampanię wyborczą
      Komorowskiemu w Teatrze Polskim dyrektorowanym przez Opatowicza od
      Komorowskiego.
      KTO ZA TO PŁACI!!!!!?????
      • Gość: kiełbaska Re: kampania wyborcza w Teatrze Polskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 20:02
        Nigdy tego dziadka nie ceniłem specjalnie, choć miałem dla niego
        szacunek. Od jego matołeckiego wystąpienia zastanawiam się co też ma
        w sobie PO, że potrafi tak plugawić człowieka? I plugawi go w
        najgorszy sposób, bo plugawiący jest jednocześnie plugawcem. Jakoś
        tak z dnia na dzień, z miesiąca na miesiąc plugawstwo obywatelskie
        stało się dla mnie zaprzeczeniem interesu Polski.
        Zastanawiam się, czy Mąż Stanu może być plugawcem? Chyba nie, bo
        szacunek do siebie nie pozwala na podłe zachowanie wobec innych.

No, i też mnie ciekawi kto za to zapłacił i czy jest to przysłowiowa
        złotowka? Ciekawi mnie to z bardzo prostej przyczyny, też chcę
        zorganizować wykład naukowy.
        • Gość: gosc Re: kampania wyborcza w Teatrze Polskim IP: *.chello.pl 14.06.10, 20:15
          i nas też ciekawi, kto za to zapłacił. Bartoszewski już powinien odpoczywać a
          nie błażnić sie. Wstyd za takie zachowanie.
        • Gość: de-bile Re: kampania wyborcza w Teatrze Polskim IP: *.xdsl.centertel.pl 14.06.10, 20:21
          to zaszczyt dla takiego zadupia jak Szczecin, że wystąpi tu z
          wykładem prof. Bartoszewski. profesorowi nikt za to nie zapłaci
          a tak na marginesie byle kogo na wykład nie zaprasza się
          • tateti Re: kampania wyborcza w Teatrze Polskim 14.06.10, 20:29
            To nie jest problem jego "wykładu" czyli agitki wyborczej na rzecz
            Komorowskiego, ile problem omijania przepisów ustawy o finansowaniu
            kampanii wyborczej, korzystanie bezprawne z pieniędzy podatnika
            czyli inaczej wyborczy przekręt o ile KW Komorowskiego nie zapłacił
            za wynajęcie Teatru Polskiego.
            • zed.1 pamietam taki jeden przekret 14.06.10, 20:44
              jak przed kampania DO SEJMU urzedujacy, swietej pamieci prezydent za kase
              kancelarii (podatnika), zrobil sobie tournee po Polsce. wtedy bylo cacy, jacyna
              witt nic nie widziala, nie miala pretensji, nie mowila, ze to sku...synstwo.
              • tateti Re: pamietam taki jeden przekret 14.06.10, 20:56
                Ten przekręt ze zrobieniem "koncertu charytatywnego" przez PO w tym
                samym Teatrze Polskim? Dobrze że prypomniałeś to w tej sprawie też
                wyślę maila do radnej z prośbą o zapytanie Opatowicza czy kasa
                wpłynęła na konto.
                • Gość: ZED Re: pamietam taki jeden przekret IP: *.mysmart.ie 14.06.10, 21:02
                  wyslij tez do urzedu miasta warszawy czy za koncert charytatywny PiS polaczony z
                  charytatywnymi wystepami prezesa tez miasto dostalo przelew.
                  • tateti Re: pamietam taki jeden przekret 14.06.10, 21:09
                    A wyobraź sobie że wysłało.
                    A więc pudło i teraz wracamy do spraw szczecińskich i wykorzystania
                    mienia publicznego przez Opatowicza i Bartoszewskiego dla
                    prowadzenia kampanii wyborczej jednej partii PO.
                    • Gość: anty-ZED-bredzik a PO zapłaciło za szopkę w państwowym teatrze? IP: *.szczecin.mm.pl 16.06.10, 01:52
                      Ostatnio PO lansowało się wśród samych swoich bełkocząc sztuki. Czy oni wtedy zapłacili? Pytałem wiele razy, ale nie otrzymałem odpowiedzi, czy ta masówka partyjna była opłacona stołkiem dla dyrektora, czy gotówką do kasy za najem sali.

Powinna się tym prokuratura zająć.
              • Gość: kiełbaska Re: pamietam taki jeden przekret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:25
                zed.1 napisał:

> jak przed kampania DO SEJMU urzedujacy, swietej pamieci prezydent
                za kase
                > kancelarii (podatnika), zrobil sobie tournee po Polsce. wtedy bylo
                cacy, jacyna
                > witt nic nie widziala, nie miala pretensji, nie mowila, ze to
                sku...synstwo.

zEDZIU, żal ciebie w tym mieście, jeż do Połczyna Z. Czy tu ktoś
                mówi, że Tusk wygłasza peany o swoim żyrandolu i ciąga go za sobą po
                wałach?
          • Gość: KIEŁBASKA Re: kampania wyborcza w Teatrze Polskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:22
            Gość portalu: de-bile napisał(a):

> to zaszczyt dla takiego zadupia jak Szczecin, że wystąpi tu z
            > wykładem prof. Bartoszewski. profesorowi nikt za to nie zapłaci
            > a tak na marginesie byle kogo na wykład nie zaprasza się

De-bilu, warto raz jeszcze zrobić prezentację, a tak na marginesie
            bylekogo można tylko za swoje zapraszać, a jeżeli są to moje to musi
            nawet pseudowykład wygłaszać KTOŚ.
      • zed.1 MJW zabrania miec pogladow 14.06.10, 20:38
        tobie stalinizm wychodzi z butow. jak gosc wyrazajacy swoja opinie to dla ciebie
        juz jest ustawiony w szeregu z wrogami partii ludowej prawa i sprawiedliwosci.

ogarnij sie kobieto bo z tym pogladem na swiat to na bialorus powinnas jechac.
        • zed.1 goska, rusz dupe 14.06.10, 20:42
          i zapros jedyny autorytet inteligencji jaki jest po waszej stronie - prof.
          staniszkis. chetnie sie wybiore posluchac.

i nie bede wam wypominal, ze macie placic za sale o ile nie bedziecie machac
          flagami i wolac z reka podniesiona w gore jaki to jaroslaw jest wspanialy.
          • tateti "kultura" działacza PO 14.06.10, 20:58
            z frakcji Krzystka czyli szwagier gzyl w akcji
            • Gość: ZED Re: "kultura" działacza PO IP: *.mysmart.ie 15.06.10, 00:10
              ty mnie nie ucz o kulturze. to ty masz sprawy sadowe za chamstwo a nie ja.
        • tateti MJW się nie wypowiada Gzylu 14.06.10, 20:44
          Ale ja się wypowiadam i mam nadzieję, że zareaguje na mojego maila i
          zapyta dyr.Opatowicza czy KW Komorowskiego zapłacił za wynajęcie
          sali Teatru Polskiego na kampanię wyborczą z udziałem członka jego
          komitetu honorowego, p.Bartoszewskiego.
          • Gość: ZED niech Komorowski placi za filmy Wajdy!!! IP: *.mysmart.ie 14.06.10, 20:55
            wajda tez jest w komitecie komorowskiego. niech komitet placi za jego filmy,
            albo niech placi za kazda projekcje katynia, bo to wg twojej agresywnej i
            politycznej logiki tez jest kampania, nie?
            • tateti a dlaczego? 14.06.10, 21:01
              Nie widzę żadnej logiki w tym co piszesz. Ale logiczne jest że
              chciałbym wiedzieć kto płaci za wynajęcie Teatru Polskiego na występ
              p.Bartoszewskiego w tej kampanii wyborczej Komorowskiego
              • Gość: ZED Re: a dlaczego? IP: *.mysmart.ie 15.06.10, 00:11
                wlasnie dlatego, ze nie rozumiesz to dlatego zaczynasz takie debilne watki.
            • Gość: aysy Re: niech Komorowski placi za filmy Wajdy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 07:39
              zed ty nie sprowadzaj tego forum do metod dyskusji na forach dla
              małolatów czy kiboli. przecież to kretyńska demagogia co napisałeś.
              nic wspólnego nie ma film z wynajmem konkretnej sali, którą
              zarządzają członkowie komitetu a sala nie jest ich własnością i
              przeznaczona dla uczestników zorientowanego wiecu wyborczego.
              szanuj nie tylko ludzi na forum ale samego siebie tez szanuj.
              • Gość: czy-telniczka Re: niech Komorowski placi za filmy Wajdy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 11:23
                Może to też jest wspólny temat:
                Dzisiaj w TVN temat głównie dotycz. kobiet tu gość reż. Andrzej Wajda
                jego pokręcone tu fakty/wypowiedzi i słowa "kobita ... bo kobity" :(

Duma z historii ojca a ta jego obecna dziś "spaliła na panewce" dla mnie
                wiele to słowo o autorze dla odbioru innych ludzi tłumaczy.
    • tateti kto i ile zapłacił za wynajęcie Teatru Polskiego? 14.06.10, 21:17
      proste pytanie,prosta odpowiedź
      • Gość: kiełbaska kto i ile zapłacił za wynajęcie sali??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:29
        Jawnośc społecznych finansów, klarowność, czy republika bananowa?
        • Gość: kiełbaska Panie Opatowicz, prosimy o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:30
          Kto i ile zapłacił za salę dla występów Bartoszewskiego?
          • Gość: kiełbaska Re: Panie Opatowicz, prosimy o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 21:32
            I kiedy został podpisany papier. Jeżeli jeszcze nie został to lepiej
            szybko go antydatować i po sprawie.
            Swoją drogą jestem zainteresowany wynajęciem sali, ile będzie mnie
            to kosztować?
    • Gość: Vlad.H. Dlaczego Bartoszewski sie zeszmacil? IP: *.cable.quicknet.nl 14.06.10, 22:56
      czy ktos umie mi wytlumaczyc dlaczego dobry mowca, osoba niewatpliwe
      inteligetna, z poteznym bagazem doswiadczen zyciowych na stare lata sie szmaci?

Pal licho tytluy przed nazwiskiem - sam w zawodowce i technikum mowilem do
      nauczycieli per profesor choc watpie czy ktorys z nich mial cos wiecej niz magistra.

Mnie interesuje jak mozna sie skundlicdo tego stopnia ze obrabia sie dupe Polsce
      za jej granicami?

Ja rozumiem wojownika o demokracje ktory w towarzystwie swoich zaufanych urzadza
      sobie dykteryjki z "polaczkow" - rozumiem tez dlaczego to robi. Nie rozumiem
      dlaczego to samo robi Bartoszewski - skad ta nagla burza w mediach, skad te
      jawnie antydemokratyczne sposoby walki przypomijace strategie spalonej ziemi.
      Przyznam sie ze od jakiegos czasu z rezerwa bylem wobec Bartoszewskiego - jednak
      jego wyczyny w ciagu ostatnich 2 miesiecy napawaja mnie obrzydzeniem -
      zwyczajnie - tak prywatnie.

PS
      Kaczynski to nie jest moja bajka, daleko mi do sympatyzowania z PiS'e jakkolwiek
      chyba bardziej neichetny jestem PO ze wzlgedu na jawnie przekretacki charakter
      tego ugrupowania (bo PO istnieje tylko po to by korzystac z pienidzy podatnika -
      to partia bez ideologi czy jakiegos pomyslu na kraj). Ogolnie cala scene
      politycvzna naszego kraju z daleko posunieta rezerwa obserwuje. No ale zawiodlem
      sie na Bartoszewskim... strasznie zawiodlem.

PS1

Na pytanie kto za to zaplaci - My za to zaplacimy - tak czy inaczej my za to
      zaplacimy - tak jak placimy za wszystko inne - spor wiec o to czy kasa bedzie
      pochodzic z tej kieszeni czy z innej - to nei ma znaczenia bo i tak MY za to
      zaplacimy.
      • Gość: vh Re: Dlaczego Bartoszewski sie zeszmacil? IP: *.cable.quicknet.nl 14.06.10, 22:58

nauczycieli per profesor choc watpie czy ktorys z nich mial cos wiecej niz magistra.

Mnie interesuje jak mozna sie skundlicdo tego stopnia ze obrabia sie dupe Polsce
        za jej granicami?

Ja rozumiem wojownika o demokracje ktory w towarzystwie swoich zaufanych urzadza
        Przyznam sie ze od jakiegos czasu z rezerwa bylem wobec Bartoszewskiego - jednak

PS
        Kaczynski to nie jest moja bajka, daleko mi do sympatyzowania z PiS'e jakkolwiek
        tego ugrupowania (bo PO istnieje tylko po to by korzystac z pienidzy podatnika -
        politycvzna naszego kraju z daleko posunieta rezerwa obserwuje. No ale zawiodlem

PS1

zaplacimy.
        • Gość: vh Re: Dlaczego Bartoszewski sie zeszmacil?? IP: *.cable.quicknet.nl 14.06.10, 22:58

za jej granicami?

PS

PS1

zaplacimy.
          • Gość: Wyborca Re: Dlaczego Bartoszewski sie zeszmacil?? IP: *.chello.pl 14.06.10, 23:08
            Przyszedł czas, że
            Bartoszewski musi spłacić
            swój dług wobec Partii
            Oszustów
            .

• Gość: Prof. Aneta Zelek Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 23:42
      Szanowna Pani TATETI,
      Informuję, że Profesor Bartoszewski był w Szczecinie z wizytą na wyraźne
      zaproszenie Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu, która wynajęła salę w Teatrze
      Polskim i uiściła za 1 godzinny wynajem kwotę ponad 3 tys. zł netto. Zatem Pani
      podejrzenia co do związków naszego gościa i dyrektora teatru z kampanią wyborczą
      są schizofreniczne. Prof Bartoszewski wygłaszał wykład dla uświetnienia
      uroczystosci 17 lecia naszej Uczelni. Z poważaniem
      Aneta Zelek
      prorektor ds. rozwoju ZPSB
      • Gość: Menel Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.chello.pl 14.06.10, 23:45
        Profesor bawarski pozdrawia polską panią profesor :)
        www.youtube.com/watch?v=6IU233xiOvo
      • Gość: Prof. Aneta Zelek Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 23:47
        Szanowni Państwo - zaniepokojeni kosztami wynajmu Teatru Polskiego na wykład
        prof. Bartoszewskiego
        Informuję, że Profesor Bartoszewski był w Szczecinie z wizytą na wyraźne
        zaproszenie Zachodniopomorskiej Szkoły Biznesu, która wynajęła salę w Teatrze
        Polskim i uiściła za 1 godzinny wynajem kwotę ponad 3 tys. zł netto. Zatem wszytskie
        podejrzenia co do związków naszego gościa i dyrektora teatru z kampanią wyborczą
        są schizofreniczne. Prof Bartoszewski wygłaszał wykład dla uświetnienia
        uroczystosci 17 lecia naszej Uczelni. Jesteśmy z tego dumni!!!
        Z poważaniem
        Aneta Zelek
        prorektor ds. rozwoju ZPSB
        • Gość: Wyborca Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.chello.pl 14.06.10, 23:55
          Bartoszewski już niedługo nawet o małpach nie będzie miał do kogo mówić.

• Gość: mmm pani "profesor" - wstyd... IP: 109.243.41.* 14.06.10, 23:59
          Jaki wykładowca taki wykład, jaki wykład taka szkółka, jaka szkółka
          taka kadra... :((( i nie wiem czy jest być z czego dumnym, że
          ściągneliście do szczecina stetryczałego pokrzykiwacza z klapkami na
          oczach. W cyklu spotkań proponuje za tydzień wykład Kutza a za dwa
          tygodnie Wajdy no i może profesora Niesiołowskiego zaproście przed
          drugą turą - będzie git i na waszym poziomie...
        • Gość: mmm dumniiii ????? IP: 109.243.41.* 15.06.10, 00:04
          www.youtube.com/watch?v=MNqSOvPNn_4&feature=related
        • Gość: as Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.globalconnect.pl 15.06.10, 07:38
          Jaka uczelnia taki gość. Czy uczelnia nie zorientowała się że
          bartoszewski się zdeaktualizował .Jego jezyk przypomina bardziej
          jezyk leppera.Ten człowiek dzieli społeczeństwo nazywając 5 mln
          ludzi w Polsce bydłem bo smią mieć inne poglady niż bartoszewski.Czy
          wobec tego uczelnia nie jest otwarta na pluralizm ?Jak mozna być
          dumnym z tego że się zaprosiło kogoś tak konfliktowego.
        • Gość: Vlad.H. czyli bierzecie panstwo czynny udzial w kampani IP: *.cable.quicknet.nl 15.06.10, 08:05
          prezydenckiej - wydawalo mi sie ze szkolnictwo (w tym i wyzsze) zachowuje lub
          raczej probuje udawac bezstronnosc polityczna ale jak widac na powyzszym
          przykladzie tak nie jest - prosze wiec pozostac konsekwetnym w przyszlosci.

A co do tytulu naukowego to nawet nie bede wytykal tego - po prostu znajac
          troche srodowisko akademickie wiem ze wielu z profesorow belwederskich w gruncie
          rzeczy ma podobne prawo do tego tytulu co i pan Bartoszewski - no ale ktos inny
          ocenial ich dorobek naukowy i postawy zyciowe wiec nie moj klopot.

Smiejecie sie z Rydzyka a jestescie tacy sami...
          • as9943 ZSB staliście się POlityczni, wasza wola 15.06.10, 08:30
            gdybym był decydentem nie zdecydowałbym się zaprosić na swoją
            rocznicę polityka i jak się okazało z politycznym wykładem.To obróci
            się przeciwko wam.Najlepiej było zaprosić kogoś z zagranicy np
            jakiegoś Niemca który nie nie jest w zadnym komitecie .Zachecamy
            media by uważnie przygladały się czy ZSB dostanie jakieś korzystne
            decyzje od władz samorządowych lub państwowych.Szczególnie licze tu
            na Kurier Szcz.
          • Gość: czy-telniczka Re: czyli bierzecie panstwo czynny udzial w kampa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:59
            Dla mnie jest to przekaz odbiór tej uczelni dla pojmowania roli biznesu
            i zarządzania. Osobę zaproszoną tu jako gościa honorowego pamiętam z jego innych
            niezrozumiałych dla mnie wielu wypowiedzi.

Wiem że uzestnik i świadek holokaustu swoim słowem dla tworzenia nowej
            przyszłosci mówił w emocjach i złych przeżyciach - ale swym przekazem nie dość
            wyrażnie określał też winowajcę tego faktu.

Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):
            > Smiejecie sie z Rydzyka a jestescie tacy sami...

To dobra puenta dla zwolenników takich praktyk - i mój też odbiór.

Każda osoba - rodzina to jego historia i jego pierwszy punkt odniesienia.
            Czy można coś komuś kazać inaczej myśleć?
            Czy to nie rolą tych/takich osób - jest tylko uczciwy przekaz z faktu?
            Ocenianie/krytykowanie innych ludzi bo czegoś nie poznali - za co to tak?

Wolny kraj i wolny wybór ale prawdy nie należy zakłamywać lub ukrywać.
      • tateti Szanowny Panie/Pani prof. Aneta Zelek 15.06.10, 08:52
        Uprzejmie pana/panią informuję że nie jestem panią ale panem.
        Rozumiem że szanowny pan/pani także udzieli mi informacji co do
        swojej płci.
        Wyjaśnienia przyjmuję, aczkolwiek od osoby ze stopniem profesora
        oczekiwałbym większej wstrzemięźliwości w używaniu określeń.
        Co do wykładu p.Bartoszewskiego w dalszym ciągu podtrzymuję moje
        wątpliwości, iż był to element kamapnii wyborczej Bronisława
        Komorowskiego. Rozumiem,że rechoty publiczności podczas wykładu
        świadczyły o akceptacji dla agresywnych wypowiedzi p.Bartoszewskiego
        a wyjaśnienia pana/pani utwierdzają mnie w przekonaniu że "elita"
        szczecińska bardzo stara się o wpuszczenie do salony. Cóż, kompleksy
        można leczyć także w ten sposób.
        • Gość: nijaki Re: Szanowny Panie/Pani prof. Aneta Zelek IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.10, 10:21
          pan, pani czy taki jak "ziobro"
      • Gość: aysy pani profesor/ anetko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 07:47
        nie ma podejrzeń schizofrenicznych jest tylko pani prostacka
        arogancja.
        gdybyś miała pani klasę to umieściłabyś pani tę informację o
        płatności za salę bez komentarza "schizofreniczne podejrzenia
        " o ile kojarzy pani co to jest schizofrenia.(dać link do
        wikipedii?)
        opanowanie i kultura dyskusji są domeną ludzi o ugruntowanej pozycji
        społecznej czy naukowej. widocznie pani ma jakiś problem ale
        wszystko jeszcze przed panią. trzymam kciuki ale trzeba porzucić te
        frustracje i komplesy.
        zupełnie inna sprawą jest etyka postępowania władz uczelni. ogólnie
        oczywiście.
        uważam,że uczelnia nie powinna określać się politycznie. co najwyżej
        może być organizatorem pluralistycznych debat. ale to trzeba być
        uniwersytetem warszawskim :)
        • Gość: Vlad.H. czy aluzje do futerkowosci IP: *.cable.quicknet.nl 18.06.10, 21:56
          swiadcza o ukrywanych sklonnosciach zoofilskich?

pewnie mozna byloby tak to rozgrywac ale... po co?
    • Gość: tacy właśnie Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.10, 10:19
      prof.Bartoszewski, red. Niesztub, Lis i wiele znanych osób narażone
      są na ataki nie tylko prasowe różnych fanatyków, frustatów, psycholi
      którzy wręcz zgrażają życiu tych osób
      • Gość: remik Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 10:54
        rzeczywiście Lis Bartoszewski Palikot Niesiołowski tak atakują że w
        zasadzie atakowane społeczeństwo powinno się bać i dostać ochronę
        przed wariatami
        • Gość: as liczba studentów spada, uczelnia droga IP: *.globalconnect.pl 15.06.10, 11:45
          w rankingu rzepy dość przeciętnie.
        • Gość: Wyborca Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.chello.pl 15.06.10, 20:15
          Bartoszewski
          DANCE!

www.youtube.com/watch?v=scllK0i36QA&feature=related
          Autorytet na miarę PełO!

• Gość: beł-kot Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.xdsl.centertel.pl 15.06.10, 23:13
            żołnierz AK / dla nieświadomych: Armia Krajowa/, uczestnik Powstania
            Warszawskiego, więzień obozu hitlerowskiego, działacz opozycji w
            PRL, póżniej minister spraw zagranicznych. oczywiście praca naukowa,
            publikacje, działalność społeczna. a co o sobie mogą powiedzieć ci
            wszyscy żałośni krytycy
            • Gość: Dr humbolt Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.chello.pl 16.06.10, 01:43
              Żołnierz AK w jakim stopniu , w którym zgrupowaniu w Powstaniu Warszawskim na
              jakiej barykadzie?
              Jak to się stało ,że został wypuszczony z Oświęcimia
              Bo na przykład rotmistrz Pilecki , który sam dobrowolnie poszedł za druty do
              konzentratu, uciekł stamtąd ,żeby światu przekazać raport o tej gehennie, za
              ten bohaterski wyczyn, został uznany jednym z sześciu najdzielniejszych ludzi w
              II Woj.Świat.
              W prezencie Bartoszewski będący w kapitule Orderu Orła Białego
              odmówił go przyznania Rotmistrzowi Pileckiemu.
              • Gość: czy-telniczka Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:27
                Gość portalu: Dr humbolt napisał(a):

> Żołnierz AK w jakim stopniu , w którym zgrupowaniu w Powstaniu Warszawskim na
                jakiej barykadzie?
                > Jak to się stało ,że został wypuszczony z Oświęcimia
                -----
                Właśnie zawsze mnie zastanawiają takie indywidualne wypuszczenia/zwolnienia
                to propozycja/kompromis/polityka czy - odpowiedż/wola/stron zainteresowanych?

Nie znam tej historii z książek pisanych po fakcie ale dziś przypadkiem w
                trakcie porządków na makulaturę dosłownie otworzyło się i dziś wiem więcej.

Katalog /zdjęcie autora to okładka książki/ - tu dlatego moja uwaga - tytuł
                "Warto być przyzwoitym" oraz krótkie nawiązanie do lektury tu cyt:

"Wspomnienie wybitnego Polaka. Publikacja polecana przez Helmutha Kohla!
                Najnowsze wydanie zostało wzbogacone o wykłady i przemówienia autora z lat
                działlności PRL, a także z czasu jego służby dyplomatycznej w III RP. Wstęp do
                książki napisał O. Maciej Zięba OP, szkic biograficzny przygotował
                prof. Andrzej Friszke".

• as9943 Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? 16.06.10, 07:30
              i z takiego zyciorysu tak nisko upaść.
              • Gość: beł-kot Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.06.10, 10:52
                a może o własnych dokonaniach trochę
                • Gość: studentka ZPSB Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.static.espol.com.pl 16.06.10, 11:54
                  Ludzie, o co Wam w ogóle chodzi? Czepiacie się starszego człowieka, który
                  ZAWSZE, podczas KAŻDEJ swojej wypowiedzi porusza tematy polityczne, wyraża swoje
                  opinie na temat prezydenta, teraz na temat kandydatów. Na szczecińskim wykładzie
                  i tak był "lajcik" jak na niego (nie raz słuchałam jego wypowiedzi). Poza tym, z
                  tego co wiem to żyjemy w wolnym kraju, panuje tu wolność słowa i każdy może
                  wygłaszać swoje zdanie na każdy temat, czyż nie?
                  Macie jakieś dziwne podejrzenia co do zapłaty za to wydarzenie, kombinujecie
                  żeby tylko wywołać jakiś skandal. Aby pisać takie rzeczy należałoby w pierwszej
                  kolejności sprawdzić swoje informacje.
                  Nawet na zdjęciach umieszczonych np przez portal wSzczecinie.pl widnieje plakat,
                  na którym napisane jest, że to rektor ZPSB ZAPRASZA na wykład prof.
                  Bartoszewskiego
                  z okazji 17 urodzin uczelni. A jeśli ktoś zaprasza to
                  też płaci, w tym wypadku za wynajęcie sali Teatru Polskiego.
                  ZPSB niestety nie miała innego wyboru jak ten, a prof. Bartoszewski zaproszony
                  był pod koniec zeszłego roku, wtedy także wybrany był termin wykładu, co
                  ponownie potwierdza, że nie ma to żadnego związku z kampanią.

• Gość: as Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.globalconnect.pl 16.06.10, 12:18
                    studentko ZPSB ,musisz wyciągać wnioski ze zdarzeń chyba że ta
                    uczelnia tego nie uczy.Płaci uczelnia za wynajem sali zarządzanej
                    posrednio przez marszałka z PO dla gościa który jest jednoznacznie
                    określany. Beneficjentem ze słów bartoszewskiego jest PO. Pan
                    bartoszewski nie urodził się wczoraj i nie obrażał od wczoraj lecz
                    od 2007od kiedy część społeczeństwa nazwał bydłem, bo mieli inne
                    zdanie niż to on sam apropos wolnosci słowa.Uczelnia powinna negować
                    takie wypowiedzi a jak widać je popiera .Przecież tu jest zarzut o
                    to że ZPSB opowiedziała się jako uczelnia nie apolityczna tyle tylko
                    i aż tyle.Sądze że uczelnia mogłaby też gdyby chciała w świetle
                    ostatnich skandalicznych wypowedzi odwołać ten wykład. W dniu 10
                    kwietnia w warszawie miał odbyć się festiwal waginy do ktorego
                    przygotowania też pewnie trwały i festiwal odwołano natychmiast.
                    • Gość: studentka ZPSB Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.static.espol.com.pl 16.06.10, 12:50
                      Dlaczego uczelnia miałaby rezygnować z wykładu po wydarzeniach z 10 kwietnia?
                      ZPSB obchodzi 17 urodziny, które co roku obchodzi w podobny sposób. Prof.
                      Bartoszewski jest osobą dla jednych lubianą dla drugich nie, a wykład
                      zorganizowany został dla tej pierwszej grupy. Jeśli się to komuś nie podoba to
                      ok, rozumiem, ale dlaczego odrazu pojawiają się tak dziwne i bezpodstawne uwagi
                      kierowane w strone zarówno uczelni jak i prof. Bartoszewskiego? Czy wszystko
                      musi sie kręcić wokół polityki? I nie rozumiem również, co ma do tego
                      wszystkiego miejsce w którym wszystko się odbyło i osoba nim zarządzająca? Teatr
                      polski został zarezerwowany, ponieważ posiada duża, ładną salę, która akurat
                      była wolna w tym dniu.
                      As - piszesz o sali, kiedy zapewne nie jest to wcale dla Ciebie istotne bo
                      gdziekolwiek by sie ten wykład nie odbył, i tak miałbyś ku temu uwagi. Z takim
                      podejściem to i majówka oraz Dni Morza powinny być odwołane, nie wspomne już o
                      festynach zorganizowanych przez kampanie wyborcza.
                      A porównywanie urodzin Uczelni wyższej, do festiwalu waginy świadczy tylko o
                      Twojej nie dojrzałości i braku konkretnych argumentów.
                      Powtarzam jeszcze raz - wolny kraj, wolność wypowiedzi.
                      • Gość: as Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.globalconnect.pl 16.06.10, 13:12
                        Uczelnia by uchodzić za apolityczną powinna zaprosić innego
                        gościa.Ale wybrała jak wybrała i tak bedzie postrzegana.Rocznica nie
                        musi się kręcić wokół polityki ale uczelnia to sprowokowała sama
                        sobie.Przecież mogła zaprosić jakiegoś prawdziwego profesora np od
                        ekonomii czy finansów bo w tej dziedzinie wiele ciekawego się dzieje
                        od conajmniej 2 lat a tym bardziej w regionie .Gdybym był
                        niezależnym decydentem to bym coś takego zrobił. Oprócz festiwalu
                        waginy była też zaplanowana impreza 10 kwietnia Finał Ligi Mistrzów
                        Siatkówki w Łodzi pod auspicjami org ,miedzynar.To pokazuje skalę
                        imprez odwoływanych i przekładanych w reakcji na zdarzenie w bardzo
                        krótkim czasie.W stosunku do tych odwołanych imprez ZSB przecież
                        prowincjonalna uczelnia mialo mnóstwo czasu by zmienić gościa by nie
                        być postrzeganym politycznie.A tak to mamy gościa z PO i przychód
                        dla instytucji zarządzanej posrednio przez PO.Z tym że tutaj musze
                        przyznać rację że trudno byłoby znależć miejsce nie zarządzane przez
                        PO i tutaj zarzutu o wynajem teatru nie moze być.
                        • Gość: czy-telniczka Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 14:23
                          Gość portalu: as napisał(a):

> Przecież mogła zaprosić jakiegoś prawdziwego profesora np od
                          > ekonomii czy finansów bo w tej dziedzinie wiele ciekawego się dzieje
                          > od conajmniej 2 lat a tym bardziej w regionie .Gdybym był
                          > niezależnym decydentem to bym coś takego zrobił.

To jest sedno sporu dla tej dyskusji - to wybór raczej polityka do Wyższej
                          Szkoły Biznesu - a wtedy główny i cel to...? - czy to jest spójne? NA TAK
                          nauczania w szkole to ekonomia i zarządzanie.
                    • Gość: studentka ZPSB Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.static.espol.com.pl 16.06.10, 13:02
                      Poza tym, proszę czytać powyższe posty. Wypowiadała się juz także prof. Aneta
                      Zelek i wyjaśniła wszystkie Wasze wątpliwości. I jako jedyna miała odwagę
                      podpisać się swoim nazwiskiem, anonimowo to każdy potrafi coś napisać. Pozdrawiam
                      • Gość: as Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.globalconnect.pl 16.06.10, 13:13
                        rozumiem że studentka ZPsb jest tylko jedna
                      • Gość: rrx Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 13:59
                        no właśnie, więc czemu studentka jest anonimowa? bo może to nie
                        studentka tylko ta sama osoba?
                        • Gość: dh Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.chello.pl 16.06.10, 15:12
                          umówmy się, prywatna szkoła biznesu Olejniczaka to stara nomenklaturowa
                          przechowalnie dla komuchów i donosicieli esbeckich . Tutaj nie ma przypadku
                          UWole i SB siostry dwie.
                        • Gość: studentka ZPSB Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.static.espol.com.pl 16.06.10, 15:15
                          Gdybym miała jakiekolwiek zarzuty i pretensje to nie ukrywała bym swojej
                          tożsamości, jak Wy tak i ja ;) rozumiem Wasze uwagi dotyczące strony politycznej
                          tego wykładu, każdy może mieć swoje zdanie ale uważam za dość niestosowne
                          zarzucanie uczelni jakiekolwiek powiązania z kampanią wyborczą.
                          Imprezy odwołane 10 kwietnia są całkiem zrozumiałe, ale ile może to trwać?
                          Minęły 2 m-ce więc chyba najwyższa pora wrócić do dnia codziennego?
                          Dla większości studentów (nie tylko naszej szkoły)i młodzieży Bartoszewski jest
                          osobą bardzo ciekawą, a z ekonomistami, czy specjalistami od zarządzania mają
                          styczność na co dzień, więc jaka byłaby to nowość?
                          Moglibyśmy tak rozmawiać na ten temat w nieskończoność ;) więc myśle, że w
                          mniejszym bądź większym stopniu udało mi się rozwiać wątpliwości co do kwestii
                          finansowych i celu tego spotkania. Jeśli nie to szkoda, starałam się. Mi
                          osobiście wykład się podobał, ciesze się, że miałam możliwość wysłuchania
                          Bartoszewskiego, a przede wszystkim, że zgodził się odwiedzić Szczecin. Myślę,
                          że fajnie jest jak coś się u nas dzieje, jak odwiedzają nas osoby znane, ważne
                          lub mniej, ale przynajmniej miasto nie jest zapomniane.
                          Pozdrawiam wszystkich i życzę na przyszłość mniej podejrzeń, a więcej
                          pozytywnych i optymistycznych odczuć, wtedy żyje się przyjemniej ;)
                          • Gość: as Re: czy Bartoszewski zapłaci za Teatr Polski? IP: *.globalconnect.pl 17.06.10, 07:24
                            nie chodziło mi o tę półkę ekonomistów czy finansistów, których
                            macie na codzień.Są np nobliści którzy twierdzą że euro upadnie
                            wcześnij niż wszyscy pozostali myślą.Ale na tej uczelni tego się nie
                            dowiesz.Czy jest nawet Bielecki który zmienił poglądy na sprzedaż
                            bankowości w Polsce, który mówi językiem Pis-u i sceptyków że trzeba
                            byłoby na nowo więcej banków w polskich rękach,bo pracował w
                            oddziale włoskim na Polskę i wie jak jest traktowany on przez
                            włochów w obliczu zagrożenia światowego.Zawsze twierdzono że kapitał
                            nie ma narodowości a lokuje się tam gdzie się opłaca. w świetle
                            ostatnich decyzji fiata i przeniesienia pandy do włoch nie ma to
                            potwierdzenia.Tego sie nie dowiesz na tej uczelni i dlatego można
                            byłoby zaprosić kogoś takiego który umie przyznać racje sceptykom.
                  • Gość: Vlad.H. jestes nekrofilka IP: *.cable.quicknet.nl 16.06.10, 22:42
                    o pedofilskich korzeniach
      • Gość: as apeluję by temu starcowi dac spokój on nie wie co IP: *.globalconnect.pl 16.06.10, 11:02
        mówi.Na starośc zdziecinniał.
        • Gość: nie warto Re: apeluję by temu starcowi dac spokój on nie wi IP: *.xdsl.centertel.pl 16.06.10, 20:05
          do studentki - oczywiście ma Pani rację z tym, że czasami nie warto
          polemizować. szkoda nafty.
          • Gość: Menel Re: Bartoszewski - degenerat z PełO IP: *.chello.pl 16.06.10, 22:56
            Imperialistyczna nagonka reakcyjnego podziemia nie przeciwstawi polskiego robotnika, chłopa i inteligenta naszemu najjaśniejszemu Słońcu Peru, którego nie damy zgasić, Nie damy!!!

• Gość: as Re: apeluję by temu starcowi dac spokój on nie wi IP: *.globalconnect.pl 17.06.10, 07:26
            jak sie nie ma argumentów to się nie polemizuje tak to jest.
            • Gość: Wyborca Re: Bartoszewski - degenerat z PełO IP: *.chello.pl 17.06.10, 22:15
              p. Bartoszewski uprawia metaforyczną nekrofilię i zasługuje na moralne
              potępienie, jako moralny obrdzydliwiec.

O czym ględził z takim zapałem wrzeszczący staruszek Bartoszewsk? Nie każdemu
              się chce sprawdzać, więc na końcu tego wpisu wyczerpujące wyjaśnienie. A oprócz
              tego parę słów komentarza: Bartoszewski jest członkiem rządu,a dokładnie
              sekretarzem stanu. Można to sobie sprawdzić na stronie KPRM.

Członek rządu Donalda Tuska, bliski jego współpracownik, zaangażował sie w
              brutalny sposób w kampanię polityczną, na rzecz jednego z kandydatów. A czym się
              zajmuje nasz pracowity staruszek na codzień?

Oto najnowsza lista dokonań:

1. Min. W. Bartoszewski na uroczystości wręczenia nagrody im. Karola Wielkiego
              Donaldowi Tuskowi w Akwizgranie

2. Minister W. Bartoszewski w Wiedniu (co tam robił nie napisano...)

3. Wizyta ministra W. Bartoszewskiego w Akwizgranie

4. Bundestag oddał hołd ofiarom katastrofy pod Smoleńskiem (tu mała wpadka KPRMu
              chyba, bo czemu minister Bartoszewski miałby oddawać hołd w Bundestagu nie wiem...)

5. Minister Bartoszewski na posiedzeniu komitetu Nagrody Polsko- Niemieckiej. W
              trakcie spotkania rozpatrzono nadesłane kandydatury do „Nagrody za szczególne
              zasługi dla rozwoju stosunków polsko-niemieckich” w 2010

6. Minister W. Bartoszewski złożył wieniec pod pomnikiem Bohaterów Getta

Sporo się napracował, jak na miesiąc aktywności (powyższe wydarzenia są opisane
              od 19 kwietnia do dzisiaj, od najnowszych). Co ciekawe pracowity wrzeszczący
              staruszek nie odnotował jednak na stronie KPRMu występu z przebojem "Burundi
              dance". Szkoda, bo wyszło mu to wspaniale.

To o co chodzi z tym Burundi? Za Wikipedią:

Republika Rwandy – państwo w środkowo-wschodniej Afryce, położone pomiędzy dwoma
              potężnymi sąsiadami, Demokratyczną Republiką Konga (dawniej Zairem) na zachodzie
              a Tanzanią na wschodzie. Oprócz tego graniczy z Ugandą na północy i Burundi na
              południu. Jest położona na bardzo pofałdowanym terenie, skąd wziął się przydomek
              Rwandy, Kraj tysiąca wzgórz (fran. Pays des Mille Collines /ˈpei də mil kolin/;
              Igihugu cy'Imisozi Igihumbi w jęz. kiniarwanda). Jeden z najgęściej zaludnionych
              krajów w Afryce.

Burundi -państwo w środkowej Afryce, bez dostępu do morza. Graniczy z Rwandą.
              Republika, według konstytucji zaaprobowanej w powszechnym referendum w marcu
              1992, głową państwa jest prezydent wybierany w wyborach powszechnych na
              pięcioletnią kadencję. Władza ustawodawcza należy do jednoizbowego parlamentu
              (Zgromadzenie Narodowe) o kadencji pięcioletniej, z wyborów powszechnych. Władzę
              wykonawczą sprawuje rząd powoływany przez prezydenta, z premierem na czele.
              System wielopartyjny.

Czekam na noty protestacyjne rządów obu krajów... Nie może być tak, żeby jakiś
              polski minister wycierał sobie twarz krajami afrykańskimi. Czy pan minister
              Bartoszewski, tak lubiący Niemców, ma jakiś problem z Murzynami?

I co pan minister Bartoszewski oraz pan Donald Tusk powiedzą na temat
              gospodarki... ? GOSPODARKA - GŁUPCY. Gdyby nie podatki (w tym akcyza) paliwo na
              stacji benzynowej kosztowałoby 1,20 zł.

Prawda, panie Tusk?

• Gość: as Bartoszewski został wyprowadzony w pole przez Niem IP: *.globalconnect.pl 18.06.10, 07:18
                przez angelę i związek wypędzonych, bo odeszli od ustaleń z
                bartoszewskim stąd flustracja tego starca i dlatego takie zachowanie
                • Gość: Wyborca Re: Bartoszewski został wyprowadzony w pole przez IP: *.chello.pl 18.06.10, 23:29
                  Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania.

• Gość: ) Re: Bartoszewski został wyprowadzony w pole przez IP: *.chello.pl 21.06.10, 18:40
                    Chłopaki z PełO nie płacą!

• Gość: Menel Re: Bartoszewski został wyprowadzony w pole przez IP: *.chello.pl 23.06.10, 22:42
                      Nigdy w życiu!
                      • Gość: ) Re: Bartoszewski został wyprowadzony w pole przez IP: *.chello.pl 24.06.10, 20:04

Niech żyją
                        polskie dyplomatołki!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka