Dodaj do ulubionych

Przemytnicy z Płoni kontra policja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 22:05
Bravo-mam nadzieje,ze giełda to juz historia.Ci co tak z takim
zatrzetrzewieniem sie wypowiadają-wiedzą co robią są w "plecy" sporą kasę,ale
kasę zrobioną na lewo i na naiwności innych.Prawo niech znaczy prawo dla
wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas WSZYSTKO ZAMKNAC, POZAMIATAC I PO ZASILEK... IP: *.jar.pl / *.JAR.PL 12.03.04, 00:19
      Panowie Ci ludzie chcieliby prowadzic legalny interes - nie pozwala im polskie
      prawo. Samochody sa dla gosci zza wschodniej granicy. W niemczech i innych
      krajach sa tzw. tablice celne u nas nie ma, bo za duzo roboty. Efektem takich
      dzialan, takiego niechcenia, bedzie ze ruscy nie beda tu przyjezdazc - nie
      zostawia tu ani grosza. Nie kupia szaszlyka, nie przespia sie, nie popija po
      udanym interesie, nie kupia prezentow, nie zatankuja - proste. Handlarze tez
      nie zarobia, a wiec tez nie opija interesu, nie kupia szaszlyka, nie kupia
      prezentow....
      Moze to bedzie lepiej, powyganiajmy wszystkich i jazda do urzedu po zasile i po
      prace, niech zapewnia naszym prace. A przeciez Ci ludzie placa za przewiezienie
      auta przez granice, placiliby za specjalne tablice. Bylyby dodatkowe miejsca
      pracy. Wszyscy byliby zadowoleni i interes by kwitl, a moze nawet sie rozwijal.
      A tak zalatwia sobie niedlugo wizy do Hamburga albo Berlina i tam zostawia
      pieniadze. A do nas nawet nie zajrza zatankowac, bo nie po drodze... Brawo!
      Celnicy na bezrobocie razem z handlarzami, a politycy - POLITYCY SAMI SIE
      WYZYWIA!
      • Gość: zorientowany Re: WSZYSTKO ZAMKNAC, POZAMIATAC I PO ZASILEK... IP: *.prokom.pl 12.03.04, 11:42
        AMEN !
      • Gość: MAK Re: WSZYSTKO ZAMKNAC, POZAMIATAC I PO ZASILEK... IP: *.anax.pl / *.anax.pl 12.03.04, 11:54
        Bzdura Kolego!
        Handluj uczciwie a nie bedziesz miał kłopotów.
        Auto przyjeżdza do Polski na niemieckich papierach. Nie wolno go sprzedać na
        terenie RP.Wykorzystujesz ludzi z niemieckim paszportem i udajecie turystów.
        Pieniądze jakie zgarniasz sa wielokrotnie większe od ceny zakupu w UE.Podatku
        nie płacisz i chesz abym ja Ciebie utrzymywał. Zasiłek chcesz dostać? A zjakich
        pieniędzy? Z moich podatków? Widzę lepsze cele niż utrzymywanie darmozjada i
        egoistę!
        Policja i inne służby winny gonić takich jak Ty z bezwzględną stanowczością. Za
        to płacę!!!!!!!
        • Gość: Ana Re: WSZYSTKO ZAMKNAC, POZAMIATAC I PO ZASILEK... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 16:05
          sprawa wcale nie jest taka prosta.otóż polak sprowadzający sobie auto zza
          granicy obowiązany jest zapłacić cło.jednak,skoro autabędące przedmiotem handlu
          na giełdzie, wyjeżdżają za granicę o cle nie może być mowy,bo nie jesteśmy
          krajem docelowym(auta lądują w krajach byłego ZSRR),tyko tranzytowym.w
          skrócie:niemcy sprzedają auta ruskim,a polacy zarabiają na
          pośrednictwie.nadgorliwość polskich służb doprowadzi do tego tylko,ze handel
          bęzie w dalszym ciągu,tylko szczecinianie na nim nie zarobią.stracą też
          wszyscsy inni,posilający się "przy okazji"(etatowi pracownicy giełdy,sprzedawcy
          jedzenia,ubezpieczeń,hotelarze,warsztaty,itp.)warto też wspomniec,że obowiązek
          celny,o który jest tyle szumu ustaje w maju...tak naprawdę,to chyba szkoda
          wylewać dziecko z kąpielą,tym bardziej,że ptaszki ćwierkają,iż całe zamieszanie
          kontrolowane i inspirowane jest przez wysokich stronników pana ptaka,który chce
          ponoć otworzyć własną giełdę na terenach mts-u...
      • dutchman Re: WSZYSTKO ZAMKNAC, POZAMIATAC I PO ZASILEK... 12.03.04, 13:44
        Gość portalu: andreas napisał(a):

> Efektem takich
        > dzialan, takiego niechcenia, bedzie ze ruscy nie beda tu przyjezdazc

No nareszcie ! Moze wreszcie po 200 latach nie bedzie ruskich w Polsce.
        dutchman
    • Gość: marek35 Re: Przemytnicy z Płoni kontra policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 09:28
      czemu tak póżno wcześniej nie było innego prawa proceder trwa od powstania tej
      giełdy tylko kto z tego czerpał korzysci ????????????????????????? chuba
      musiała sie zmienic coś przy korycie...:)
    • Gość: MAK Re: Przemytnicy z Płoni kontra policja IP: *.anax.pl / *.anax.pl 12.03.04, 12:02
      Gonić tych darmozjadów z bezwzględną stanowczością i konsekwencją!
      Nikt giełdy nie chce zamykać. Jest to teren do prowadzenia legalnych trasakcji
      a nie usankcjonowanie przemytu. Ile podatku zapłaciliście "biznesmeni" od
      Waszych dochodów? Nic!
      Ale zasiłków Wam by się chciało i innych przywilejów od Państwa. Państwo to
      ludzie je utrzymujący /płacący podatki/ a nie kupa egoistycznych darmozjadów!
      Ja nie mam zamiaru Was utrzymywać!!!!!!!!!!!!
      Zaś strajkować to możecie sobie w domu!
      Ja płacę podatki między innymi po to aby takich jak Wy z całą surowością tępić.
      Chociaż i na rozdeptywanie karaluchów też szkoda mi moich pieniędzy!
      • Gość: andreas kolego MAK IP: *.jar.pl / *.JAR.PL 12.03.04, 12:23
        Ja tam nie handluje, gwoli prawdy to po pierwsze. Po drugie zgadzam sie, ze
        nasze prawo czyni z tego proceder nielegalny. Ale POWTARZAM zarabiaja na tym
        ludzie, ktorzy te pieniadze pozniej wydaja. Nie wiem co robisz, gdzie
        pracujesz, ale moze wlasnie u Ciebie, a moze u mnie - robia ruch pieniadza, to
        jest biznes. W Niemczech taka dzialalnosc jest legalna, placa podatki, maja
        specjalne tablice do tego. Nasz Rzad wypowiedzial sie jakis urzednik, ze to za
        duzo roboty. Chlopie zrozum, ze oni KUPOWALIBY te tablice placac PIENIADZE,
        oplacali podatki (pewnie cos tam by kombinowali, ale by byly pieniadze), w celu
        wydawania tablic, produkowania itd. zatrudniloby sie ludzi - dodatkowe miejsca
        pracy! Przeciez to nie o to chodzi zeby zlikwidowac, zakazac, wypieprzyc...
        tylko zebysmy wszyscy zarobili. Powtarzam jak ich wykopiemy, to tam bedzie
        pusty teren, a Ciebie moze z roboty wywala, bo zmniejsza sie obroty u Ciebie w
        pracy. Jak by tak wszyscy mysleli jak Ty to siedzielibysmy pod plotem i ... i
        wlasnie nic.
        A Ruscy bede zalatwiac sobie wizy do Niemiec i tam nabywac pojazdy, a beda
        jezdzic przez Swiecko i Szczecin rzeczywiscie stanie sie wjocha z tramwajami,
        jak taki sposob myslenia przejma wszyscy. Wykopmy jeszcze Niemcow, ktorzy
        przyjezdzaja do Szczecina kupowac po marketach - niech kupuja u siebie. Zakazmy
        przyjezdzania Szwedom, bo u nas taniej. Niech u siebie siedza. Zrobmy na
        rogatkach Szczecina wielkie tablice ZAKAZ WJAZDO OBCYM i ... i wyjezdajmy stad
        zeby nie umrzec z glodu!
      • Gość: andreas Re: Przemytnicy z Płoni kontra policja IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 15:09
        To dzieki tym biznesmenom masz chłopie pracę. Jak ich nie bedzie to będziesz
        stał w kolejce po zasiłek. Pewnie lepiej było za komuny? A jak Ci się te
        biznesmeni nie podobają TO SAM ZAŁÓŻ BIZNES I PŁAĆ PODATKI...
    • Gość: andreas Re: Przemytnicy z Płoni kontra policja IP: *.jar.pl / *.JAR.PL 12.03.04, 12:39
      Ja mam dom nad morzem. I na moj teren zwsze wchodzili i sobie siedzieli i pili,
      bo fajnie jest. Trudno bulo ich wygonic, wiec... zrobilem furtke (zeby przez
      plot nie skakali) i wprowadzilem bilety. Juz bylo pare groszy. Potem postawilem
      siedzenia i stoliki i robilem cos do picia - i znowu pare groszy. Potem cos do
      jedzenia... i mam teraz dobry samochod, a na wczasy jezdze zagranice!
      A jakby udalo mi sie ich wygonic, to siedzialbym tam i pilnowal i umarl moze na
      zawal z tych nerw!
      • Gość: sax Re: Przemytnicy z Płoni kontra policja IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.04, 13:15
        I zarzneli kure co znosila zlote jajka. I na dodatek ,na koniec okradli tych co
        handlowali tam samochodami.I to na poltora miesiaca przed wejsciem do Uni. Po
        12 latach cichego tolerowania tego handlu i czerpania z niego korzysci (m.in.
        oplaty targowe). Zamiast wprowadzic uproszczone procedury celne tranzytowe i w
        ten sposob zalegalizowac ten handel.Przeciez te samochody nie zostawaly w
        Polsce. Wszystkie te samochody legalnie wjezdzaly na gielde bo byly jeszcze
        zarejestrowane. Wystarczylo postawic tam jakas Agencie Celna, ktora pobierala
        by zabezpieczenie np. 1000PLN i przy wyjedzie podbic papiery transytowe. Kazdy
        Rosjanin w zebach by przywiozl potwierdzenie wywozu bo 1000Zl piechota nie
        chodzi.Polacy mogli by na miejscu oclic Auto tez. Miasto Szczecin ma najlepsze
        polozenie w Polsce , ale dlaczego nikt tego nie umie wykorzystac? Niemcy jak im
        opowiadam o tym to nie chca uwierzyc,ze mozna byc takim niegospodarnym i nie
        umiec wykozystac szansy.
    • Gość: andreas POLECAM KURIER IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 15:01
      POLECAM LEKTURE KURIERA SZCZECIŃSKIEGO z piątku. Artykuł pióra red. Mirosława
      Kwiatkowskiego.
      • Gość: ats Re: POLECAM KURIER IP: *.3.14.vie.surfer.at 12.03.04, 16:44
        a tak reasumujac to szczecin ma pecha do wszystkiego bo tu wszyscy chca w lape
        handlujacy to holendrzy z paszportami arabskimi posrednicy to byli ubecy i
        cwaniacy z uchem taksowkarze czyli miot gdzies powstal konflikt ktos nie dal
        w lapke pelny syf la viva szczecin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka