Gość: Jaro IP: *.fnet.pl 17.03.04, 19:48 "Właścicielce wilczura grozi...??????????" Co grozi? Ach, ten profesjonalizm dziennikarzy Wybiórczej... Tyłka ruszyć się nie chciało i do ustawy zajrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pies Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: 80.55.113.* 17.03.04, 19:56 Pieskie życie. Jak zwylke winien jest człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana to chyba plotka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 20:00 no,ale zeby pies psa zastrzelił??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: to chyba plotka IP: *.comnet.krakow.pl 19.03.04, 20:18 psa zastrzelił policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: 80.51.242.* 17.03.04, 20:31 Uwazam zabicie psa za takie samo przestepstwo jak zabicie człowieka.On nie był winny. Jestem świecie przekonana , że był drazniony przez osoby trzecie lub jego pani groziło niebezpieczeństwo od osób trzecich tj od tych ludzi których pogryzł.Czuł zagrożenie dla swojego stada, bronił się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 20:44 Magda a ty idź do swojego stada i szczekaj dalej. Tylko nie gryź bo jak widzisz może się to źle skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stado zorientowany???? IP: *.rgsa.pl 19.03.04, 14:05 No tak-Ty swojego stada nie masz-za glupi jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moritz Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.fkz.com.pl / 195.117.188.* 18.03.04, 07:16 Takie androny pierdo..sz, że aż mi się flaki przewracają. Może jeszcze ten pierdo..ny pieseczek miał skoczyć do gardła któremuś z tych facetów. Pies stwarzał ZAGROŻENIE DLA ŻYCIA, więc policjant go zastrzelił i postąpił bardzo słusznie. Co... może miał zastrzelić właścicielkę...? A tym sfiksowanym obrońcom praw zwierząt, to bym pierwszy dał pałą po łbie. Odwiedżcie sobie któryś ze szpitali dziecięcych lub domów dziecka i popatrzcie jak cierpią mali przedstawiciele waszego gatunku, a nie przejmujcie się jakimiś bezrozumnymi kutafońcami na czterech łapach. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.reverse.qsc.de 18.03.04, 08:18 Moritz troche sie zagalopowales z biciem obrońcow praw zwierząt. widzisz problem polega na tym ze zwierze jest po prostu kreatura ktora reaguje na bodzce (ktora trzeba chronic a nie znecac sie nad nia) a czlowiek to istota ktora ma wyzszy stopien inteligencji i sama da sobie rade. W tym przypadku policjanci postapili slusznie bo staneli we wlasnej obronie co nie znaczy ze pies byl winien. winna byla zapijaczona baba. Wracajac do twojej polemiki dom dziecka / szpital. Zwierze ci w tym nie pomoze zeby te warunki tam poprawic moze bys tak sie skierowal z twoimi wyrzutami do politykow (czy kosciola) ktorzy wywalaja pieniadze w bloto albo zabraniaja antykoncepcji i potem czesc z tych dzieci zapelnia domy dziecka. Pytanie : co zrobisz idac ulica i widzac bezdommnego oslabionego kota ? a) wezme zawioze do schroniska, b) zawioze do weterynarza c) przejde obok wydaje mi sie ze znam twoja odpowiedz. do twojej wiadomosci nie jestem sfiksowanym obrońca praw zwierząt, ale po prostu mysle realnie i nie jestem osoba bezduszna i bezuczuciowa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mortz Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.fkz.com.pl / 195.117.188.* 19.03.04, 07:56 Oczywiście, że nikogo nie mam zamiaru bić - brzydzę się przemocą. Chodziło mi o to, że sfiksowani obrońcy praw zwierząt, zamiast tracić swój czas i pieniądze na jakieś sierściuchy, mogliby je sporzytkować na bardziej potrzebne (wg mnie) cele. Bardziej chodzi mi o czas - wolontariat. A co do kota - trafiłeś z odpowiedzią (skąd wiesz że mam uczulenie na koty?). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Moritz... IP: *.rgsa.pl 19.03.04, 14:15 Nie wiem czy znasz znaczenie slowa wolontariat...jak chcesz zmusic osoby poswiecajace (za darmo) swoj czas sprawie,na ktorej im zalezy,zeby nagle to rzucili i pracowali...gdzie?w kosciele,sprzatali na ochotnika chodniki,czy moze jeszcze cos innego...a Ty co robisz w wolnych chwilach,zeby nikt nie powiedzial,ze tracisz czas? chyba nie zdajesz sobie sprawy ile ludzie potrafia zadac krzywd zwierzetom.Gdyby nie Ci wlasnie ludzie liczba ta bylaby znacznie wieksza.Moze zainteresuj sie czym zajmuja sie organizacje broniace praw zwierzat,a potem glupio komentuj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 19:56 bez kom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.rgsa.pl 19.03.04, 14:07 Bardzo dobry pomysl-zastrzelic wlascicielke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 18.03.04, 08:44 Jestem ciekaw droga Magdo co byś mówiła gdyby to na ciebie skoczył 40 kg. owczarek?Myślę że wtedy twoja wypowiedź byłaby zgoła inna.Przepis mówi wraźnie :pies ma być w kagańcu i na smyczy a skoro to nie zostało dopilnowane a na dodatek zostały pogryzione osoby w tym funkcjonariusz publiczny więc reakcja policji mogła być tylko jedna.A pozatym nie wiem czy mieszkasz w Świnoujściu jeżeli tak to przejdź się na spacer i zwróć uwagę na pieski i ich pozostałości na chodnikach....może wtedy będziesz miała coś mądrzejszego do powiedzenia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.rgsa.pl 19.03.04, 14:17 Wszystko sie zgadza,tylko jestem ciekawa co by bylo,gdyby psa zastrzeli zwykly czlowiek...nikt by mu brawo nie bil,pewnie mialby sporo klopotów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hernaj Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:49 a co ty głupoty opowiadasz bardzo dobrze że zastrzelił kundla właścicielkę też powinno sie pożadnie ukarać niech właściciele zobaczą że pies to obowiązek anie pluszowa maskotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 20:48 Bardzo często zaopatrujemy pogryzionych przez psy. Pogryzienia są często b. ciężkie. Co powiecie na oskalpowaną przez psz głowę dziecka lub porozrywaną twarz (dziecka)? To co zrobił policjant było jedynie słuszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 22:22 Magda oczywiście pieska nie znała, ale już go broni! Czy Ty dziewczyno nie rozumiesz, że wśród psów są też osobniki chore psychicznie, niezrównoważone, agresywne? Byc może wina lezy także po stronie właścicielki. Jeżeli nikt wcześniej nie potrafił odebrać nieodpowiedzialnej kobiecie psa, to stało sie to co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.rgsa.pl 19.03.04, 14:22 Wina lezy tylko i wylacznie po stronie wlascicielki (fakt-czesto wina pogryzienia mozna obaczyc tez pogryzionego,bo zdarza sie,ze pies byl draniony)- pies to stworzenie,ktore zyje tylko i wylaczne z czlowiekiem i "oczekuje" od niego wychowania.Zaden dobrze wytresowany pies nie zaatakuje bez powodu i zezwolenia pana/pani innej osoby!!!A ze ludzie sa glupi i kupuja psy obronne i maja gdziec ich tresure,potem dzieja sie takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Aga 19.03.04, 14:28 a powiedz Agus co ty robisz w naszym miescie? Desant z rafinerii gdanskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Aga 19.03.04, 14:40 No nic, tak po prostu zaczepiam cie... Co robisz w naszym miescie? pisalas ze nie moglibysmy sie spotkac bos ty zamiejscowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Aga IP: *.rgsa.pl 19.03.04, 14:49 To z kim ja rozmawiam,bo sie gubie...;)))? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleble Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:37 Należy nosić nóż i nauczyć się nim posługiwać prawą oraz lewą ręką, najlepszy jest fiński. Spowodować, by pies Uchwycił przedramię, ciąć po gardle lub kłuć w podbrzusze. Nie wdawać się w dyskusję z właścicielem, bez zbędnego hałasu spadać z miejsca wypadku. Pijaną właścicielkę psa powinno się zamknąć w schronisku dla zwierząt w klatce z psami. Furda przepisy i zarządzenia - policjantom proponuję zorganizowanie marszu milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeb Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 18.03.04, 07:43 Tak narzekasz na profesjonalizm Wybiorczej, ale jednak z wypiekami na twarzy czytasz zamieszczone tu teksty. Nawet odwazasz sie na komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.szczecin.mm.pl 18.03.04, 18:03 Wiecie co jak czytam wypowiedzi tych debili co bez zastanowienia od razu by strzelali robi mi się średnio. To nie jest takie proste. Czy jeżeli w nocy podchmielony człowiek rzuciłby się w stronę policjanta to jego też by miał zastrzelić? Zastrzelić jest najprościej. A niektórym proponuję, żeby sami się walnęli pałą w łeb. Pies nie rzuca się bez przyczyny na ludzi. Tu właściciel powinien zostać ukarany, a samo pogryzienie w ręke czy w nogę nie zagraża życiu - bałwany! Więc dajcie spokój Magdzie. Bo ma rację. Jeżeli policja bedzie tak szybko wyciągała broń to nie zdziwcie się jak niedługo zaczną ginąć ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 18.03.04, 19:45 Ekolog!!!!Kup se cegłówke i walnij sie w główkę.Nie wiesz co mówisz.Jak na ciebie pies tej wielkości by się rzucił to byś stał potulnie i dał sie gryżć,albo jesli gryzłby twoje dziecko???Najpierw chciał policjant psa obezwładnic gazem a gdy to nie poskutkowało użył broni.Po prostu inne środki przymusu nie odniosły skutku i dlatego użył broni.A przez durnego kundla być kaleka do końca życia?jak by mu przegryzł kolano lub nadgarstek??Zastanów sie ekolog-chciałbyś mieć kulawe dziecko np.??Albo dziecko z bliznami na twarzy do końca zycia??Albo samemu mieć takie blizny??Pomyśl troche zanim sie gdzies wypowiesz.A teraz idż daj sie pogryżć a na deser dla pieska podrzuć mu z trojke dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.szczecin.mm.pl 19.03.04, 17:31 cegłówkę polecam tobie, ja dam się pogryźć a ty się daj zastrzelić - będzie o jednego mniej;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 20:02 > To nie jest takie proste. Są sytuacje, kiedy to jest bardzoooo proste. > Czy jeżeli w nocy > podchmielony człowiek rzuciłby się w stronę policjanta to jego też by miał > zastrzelić? Powiedz, co byś oczekiwał od policjanata, który byłby świadkiem, jak rzuca się na Ciebie jakiś podchmielony człowiek, np. z nożem w ręku? Żeby odwrócił głowę w drugą stronę? > Zastrzelić jest najprościej. Bynajmniej nie jest. Ale czasem sytuacja tego wymaga. >Pies nie rzuca się bez przyczyny na ludzi. O tak. > Tu właściciel > powinien zostać ukarany, a samo pogryzienie w ręke czy w nogę nie zagraża > życiu - bałwany! Słyszałeś kiedyś o wściekliźnie? Słyszałeś o zagryzionych bestialsko dzieciach? To przestań pieprzyć głupoty...Bo, jak ktoś wspomniał, zwierzę, jak człowiek, bywa różne... > Jeżeli policja bedzie > tak szybko wyciągała broń to nie zdziwcie się jak niedługo zaczną ginąć > ludzie. To mi się najbardziej podoba. Ocena sytuacji tylko z punktu czytania artykułu... Nie życzę Ci uczestniczenia w podobnym zajściu, choć z drugiej strony, może, gdybyś znalazł się w podobnej sytuacji, zmieniłbyś zdanie.... POzdro Tomek -- szczecin.rowery.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.szczecin.mm.pl 19.03.04, 17:35 A skąd wiesz, że nie byłem w takiej sytuacji. A jakbyś trochę się orientował to byś wiedział, że w Szczecnie nie panuje wścieklizna. Jeżeli nie znasz się na zachowaniach zwierząt to się nie wymądrzaj. Sam tam też nie byłeś i również oceniasz na podstawie przeczytanego artykułu - więc przyganiał kocioł garnkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 18:51 > A skąd wiesz, że nie byłem w takiej sytuacji. Podejrzewam, że inaczej byś wtedy śpiewał. Ja się w takich sytuacjach często znajduję (z racji używanego środka transportu). Przypadek jednego "kundla" zgłaszałem nawet na policję. Coś zrobili? Guano... Parę tygodni temu ten sam pies pogryzłby mojego znajomego, dokładnie w tym samym miejscu. Więc sorry, ale póki czynnik ludzki zawodzi, trzeba szukać takich rozwiązań, by samemu przeżyć... >A jakbyś trochę się orientował > to byś wiedział, że w Szczecnie nie panuje wścieklizna. Oczywiście Ty mi to zagwarantujesz? > Jeżeli nie znasz się na > zachowaniach zwierząt to się nie wymądrzaj. A dzieci to się same gryzą po twarzy? ;-/ Oceniam sytuację danej chwili. Nie interesuje mnie to, że pies jest źle wychowany, że ma porąbanego właściciela. Jest wobec mnie agresywny, nie ma w pobliżu jego właściciela, to ja zrobię wszystko, bym to ja wyszedł z tego cało. Ty, jak chcesz, możesz nadstawić drugi policzek... > Sam tam też nie byłeś i również > oceniasz na podstawie przeczytanego artykułu - więc przyganiał kocioł > garnkowi... Ale spotykałem się nieraz z agresywnymi psami i wiem, w czym problem Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moritz Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.fkz.com.pl / 195.117.188.* 19.03.04, 07:47 Sam miałem chyba z setkę sytuacji z takimi pieskami, które rzucały się albo na mnie (uprawiam biegi i średnio podczas pólgodzinnego biegu rzucają się na mnie 1 lub 2 psy, pomimo że staram się je omijać wielkim łukiem - może wyczuwają mój strach - nie wiem), albo na moje dziecko (o na szczeęście wydarzyło się może ze 3 razy). I wierz mi kilka razy serce prawie mi zamarło. I nie dotyczy to tylko mnie - mam kilku biegających znajomych i mają takie same przygody. Czasem właściciel jest w pobliżu, a czasem nie. Po takim bliskim spotkaniu z rozwścieczonym czworonożnym bydlakiem tylko jedna myśl chodziła mi po głowie - gdybym miał broń, to bym go od razu zastrzelił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 10:36 Ja z biegania z powodu psów zrezygnowałam, mam mniej odwagi niż ty. Jak widać gaz łzawiący może zwierzaka tylko bardziej rozzłościć. A pieprzowy?? Czy w ogóle jest jakiś dobry sposób? Czy użycie gazu nie bedzie traktowane jako przekroczenie obrony koniecznej i właściciel psa jeszcze proces wytoczy? Bo u nas to wsio możliwe ;-))). Szkoda psów, bo co one winne, że pan nie dorósł do roli, ale mam naprawdę już dosyć i chcę się zabezpieczyć przed następnymi atakami. Do 250 zł to za brak smyczy i kagańca, a poszkodowani powinni jej proces cywilny wytoczyć i babka powinna taką karę zapłacić, że do końca życia już by psa bez kagańca nie puściła. Czy naprawdę nie można załatwć BARDZO PROSTYCH SPRAW, nie wymagających wielkich nakładów finansowych? - Liczne wybiegi dla psów!! Na osiedlach, w parkach wydzielić odpowiednie miejsca. Koszt tych kilku tabliczek naprawdę nie jest wielki. Trzeba tylko chcieć. - Toalety dla psów, takie małe piaskownice ze słupkiem pośrodku, z wymienianym od czasu do czasu piaskiem. Koszt trochę większy, ale chyba można byłoby załatwić. A może jakieś dodacje z UE? - skończyć z pouczeniami i w końcu walić mandaty za łażące bez kagańców psy. Gdy niektórym właścicielom psiaków brak empatii, to może finanse ich ruszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.szczecin.mm.pl 19.03.04, 17:39 i tu się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 18:06 e-Beatko, kiedyś, gszieś przeczytałem twoją wypowiedź, nie była zbyt głupia.Ale wcale nie genialna!!. Od dłuższego czasu co cię przeczytam, to poprostu pierniczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekolog Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.szczecin.mm.pl 19.03.04, 17:38 a czemu nie właściciela? - coś takiego można zgłosić na straż miejską i świadczyć a nie sięgać zaraz po broń jeżeli zaś chodzi o bezpańskie to dzwoniłeś do schroniska, aby zabrali? - czy odrazu najlepiej zastrzelić? Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu 19.03.04, 23:53 Gość portalu: ekolog napisał(a): > jeżeli zaś chodzi o bezpańskie to dzwoniłeś do schroniska, aby zabrali? - czy > odrazu najlepiej zastrzelić? Rozumiem, że mam z uwieszonym psem na ramieniu dzwonić do schroniska ??? Byłem kilkakrotnie pogryziony przez psy - nigdy ich nie zaczepiałem - w takiej sytuacji polecam oczywiście przemyślenia...... może piesek miał złe dzieciństwo, mam poczucie winy bo ja ( nie mając psa) nie nauczyłem się jak ON reaguje....niech mi odgryzie co leci, pies jebał, żeby tylko piesek był na pierwsazam miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Pies zastrzelił psa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 11:23 Szkoda, ale powinno zastrzelić się pijanego opiekuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Pies zastrzelił psa IP: *.comnet.krakow.pl 19.03.04, 20:30 podzielam tą opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleble Policjant zastrzelił psa w Świnoujściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:19 Taż mi rewelacja! Gdyby pies zastrzelił policjanta, to byłaby rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHP Re: CH.W.D.P. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 18:58 Jak CHcesz Wstąpić Do Policji, to się do nich zgłoś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Lezalem na glebie IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.04, 12:21 Duzy pies moze wywrocic czlowieka... a potem MASZ PRZEJEBANE i jak nie ma w poblizu kogos kto by ci pomogl, to zagryzie cie na smierc. Atakuje glowe i gardlo. Lezalem tak na glebie i gdyby nie koles ktory walil psa po glowie galezia, to juz by mnie nie bylo.... Zauwazcie jak czesto male psy szczekaja bez powodu na czlowieka... szczekaja i czasami probuja podgryzc... z duzymi jest podobnie, ale one NIE PODGRYZAJA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Lezalem na glebie IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 23.03.04, 08:39 Ekolog z toba sie nie da dyskutować.Ciebie treba leczyc w zakładzie zamkniętym i to pod straża.Nic do ciebie nie dociera.Żaden głos rozsądku.Kiki i inni maja racje.A jak chcesz wiedziec to policjanci najpierw dzwonili do schroniska ale powiedziano im ze nie ma kto przyjechac.A ty daj sie zagryzc i o jednego bedzie mniej.I służba zdrowia zaoszczedzi bo ciezko im teraz.Ty nalezysz do tych którzy jadac samochodem jak zobacza kotka na jezdni to wjada na chodnik i przejada 5 ludzi zeby tylko kotkowi sie nic nie stało.Tego tygrysa co kiedys w warszawie ganiali tez bys na cukierki brał.Powodzenia u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś