lemisiaque 23.07.10, 10:03 Piotr Krzystek i jego koledzy są tak bezczelni, że w głowie się to nie mieści. Mam nadzieję, że wyborcy pokażą mu, że nie lubią być traktowani jak idioci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaot Burza o niedrogą działkę dla parafii 23.07.10, 10:06 znowu czarne katabasy chcą dostac coś za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: 192.153.194.* 23.07.10, 13:31 kiedy wreszcie ta czarna stonka przestanie nas okradac, i tak maja za duzo. Dobrze ze ktos i to coraz wiecej sie buntuje. Nie ma upominkow dla tych darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 afera dla debili 23.07.10, 21:23 kosciol ma takie same prawo przejac teren z bonifikata jak buddysci, ty, twoja ciocia czy dziadek. i z tej szansy korzysta w miescie tysiace osob ale dla was to afera. debili nie sieja. rodza sie sami. nie jestem katolikiem, wrecz przeciwnie, kosciola nie znosze, ale nie znosze tez debilnych afer gdzie z gory zaklada sie przekret bez dbania o fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 to jest teren kosciola 23.07.10, 21:25 maja wieczyste uzytkowanie do lat 90tych tego stulecia. przejecie tego na wlasnosc to jedynie formalnosc jaka jest dokonywana w wiekszosci nieruchomosci wieczystych w miescie. ale oczywiscie do zakutych lbow to nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik do debila ZEDa IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.10, 21:56 Ja też mam wieczyste użytkownie. Prowadzę na nim grę na fujarce dla znajomych - i chcę wydupczyć wszystkich szczecinian z ich własności i przejąć moją działkę z 99% bonifikatą. Pierdolę prawo własności mieszkańców Szczecina. Jak tylko mój brat zostanie prezydentem to się uwłaszcze na dotąd najmowanym majątku. Krzystek ma swoiste poczucie własności: podpie...li mu wart setki tysięcy płot, a nie zawiadomił policji, mieszkał na krzywy ryj przez 9 lat w nieswoim domu udając żebraka, a teraz rozdaje nie swój majątek Kościołowi katolickiemu za bezcen. Kiedyś to się nazywała komuna, a teraz to po prostu ustawianie dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 debil to twoj stary 23.07.10, 22:24 i nie bede z toba dyskutowal patafianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik dupowłaz ZED IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.10, 23:42 A objawy paranoi już ustąpiły, czy nadal wierzysz, że wszyscy krytykujący Krzystka to jedna osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycham Re: do debila ZEDa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 14:06 Ale chamstwo, jak Ty człowieku (a może nie?!) możesz żyć w tych rzygowinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: do debila ZEDa IP: *.szczecin.mm.pl 24.07.10, 21:13 Pytasz o gówna na ulicach? Cztero metrowe dziury niecek na Gontynce niezabezpieczone, bo Krzystek płotu nie upilnował? A może o rozdawanie Kościołowi majątku komunalnego przez prezydenta, który 9 lat mieszkał na krzywy ryj w nieswoim mieszkaniu? Fakt... pawia można puścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. to nie jest teren kosciola IP: *.cable.quicknet.nl 23.07.10, 22:02 to bedzie dopiero teren kosciola i niech to bedzie jasne ze gwalciciele dzieci sa traktowani w uprzywilejowany sposob w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: to nie jest teren kosciola 23.07.10, 22:27 na sto lat jest i bedzie tam kosciol dzialal przez sto lat wieczystego a potem pewnie dluzej. zmiana wieczystego na wlasnosc to cos co nastepuje wszedzie i nie jest to niczym dziwnym. gwalcenie dzieci nie wiem co ma do prawa wlasnosci. masz jakies dziwne skojarzenia. ale niktorym sie wszystko z dupa kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: to nie jest teren kosciola IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.10, 23:44 Jak typowemu wychowankowi komunistycznych pseudokapitalistów ZEDowi myli się dzierżawa z własnością. Zresztą ta pampersowa partyjna gromadka generalnie nie nauczyła się niczego poza mentalnością Kalego z Pustyni i w puszczy... ukraść to dobrze, jak mi ukradną to źle. A że ziemia nie jest ich to można kraść, co? Jak mieszaknia, płoty... byle koryto było pełne i pseudoliberałowie się nażrą do obesrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeebacpedofili Re: to nie jest teren kosciola IP: *.pool.mediaWays.net 24.07.10, 13:52 Sto lat to on tam nie postoi...Juz sie o to zadba.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Drobna różnica IP: *.chello.pl 24.07.10, 14:10 Przy użytkowaniu wieczystym to kościołowi nie mogą z tą nieruchomością nic zrobić, za to po przejęciu na własność... "Inwestuj w nieruchomości - bóg nie stworzy więcej Ziemi" - Tony Soprano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandoktor Zakuty leb masz? To ci moge rozkluc!Mlotkiem! IP: *.pool.mediaWays.net 24.07.10, 13:51 Kosciola grunty powiadasz?! Pedofilska mafia nie ma prawa do niczego w Polsce! WYPIERRRRDALAC DO WYTYKANU SKKKUURRWIALE PEDOFILSKIE DZIWKI! I bajki sobie nawzajem opowiadac o w duupe jebbbanej Marysce i jej benkarcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: afera dla debili IP: 109.243.173.* 27.07.10, 18:33 Zed takiś... "junak", markuj słownictwo,kiepsko wychodzi Tobie odpieranie poglądów odmiennych od Twych jakż światłych i mądrych,mądrością mędrca jedynie,poprawnie "światłego" słownictwa... Mierność czy małość zaczyna wyłazić z Ciebie ...:))) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Burza o niedrogą działkę dla parafii 23.07.10, 10:08 Chciałbym też wiedzieć, jaką hacjenda dla księdza pełni rolę społeczną... W obliczu tego, że Kościół utrzymuje się ze składek wiernych i wszelkiego rodzaju ulg/dotacji od państwa, to tą funkcją jest chyba głównie drenaż kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 16:11 Nie wiem jak teraz ale po wprowadzeniu religii do szkol okazalo sie ze w SP 7 brakuje miejsca. Jak myslicie co sie stalo ? religie prowadzono w budynku parafialnym ? nie, tak sie nie dalo, klasy 0 mialy zajecia wlasnie w tym budynku a religia byla w szkole :) Nie sadze zeby parafia nie brala za to pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.chello.pl 23.07.10, 10:15 bi.gazeta.pl/im/2/7727/z7727242X,Po-nabozenstwie-specjalne-zyczenia-ksiezom-zlozyl.jpg To wcale nie jest tak jak wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spree Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.147.79.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.10, 19:53 Wyraznie widze na tym zdjeciu, ze ktos podobny do Krzystka jest w sposob wysoce milosierny molestowny przez delegata niebios na Pomorze Zachodnie. I wtym momencie wyjasnily sie wszyskie moje watpliwosci, skad u djabla takie oddanie Krzystka tej sekcie psychomanipulacyjnej. Oni poprostu robia Krzystkowi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna T. Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 10:39 grubo jedzie Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony pani "redaktor" Kowalewska! IP: *.tktelekom.pl 23.07.10, 11:22 Czy pani nie potrafi poprawnie przytoczyć nazwiska pana Zienkiewicza? Raz się mogła pani "przeliterować", ale 5? Tak ciężko na forum własnej gazety zajrzeć i sprawdzić? ŻENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as może myśli o rafale ziemkiewiczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 11:29 a jola powinna wiedzieć że rafał ziemkiewicz to świetny dziennikarz, z tym że w GW nie powinien wzbudzać sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: pani "redaktor" Kowalewska! IP: *.chello.pl 23.07.10, 18:02 Tacy są dzisiejsi dziennikarze. Do tego Jolka jest tak wyraźnie stronnicza, że niedobrze się robi. Irytuje mnie to tak samo jak stronniczość Nitrasa, stronniczość Gawłowskiego i każda inna stronniczość też. Jolka, Jolka... A gdzie obiektywizm, gdzie honor, gdzie misja rzetelnego informowania?... Żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spree Re: pani "redaktor" Kowalewska! IP: *.147.79.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.10, 20:01 Nalezy dodac bibi, ze rzetelnosc to zgodnosc opiniami i sposobem myslenia jedynie slusznej mojej opini, moich racji i moich przekonan , czyli najprawdziwszgo polaka, ktory jest i pozostanie wzorce3m dla wszystkich innych, ktorym zabrakto czesci komorek w osrodku dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Chamy postkomunistyczno-katolackie... 23.07.10, 12:12 dziwi się prezydent. I dodaje: - W przypadku działki przy ul. Szczecińskiej mamy do czynienia z przekształcaniem prawa użytkowania wieczystego w prawo własności, co jest jak najbardziej zgodne z prawem. -------------------------------------------------------------------------- w cywilizowanych krajach nie wszystko to co nie jest zabronione powinno się czynić. Jest takie pojęcie którego wy dzikusy nie znacie: NIE WYPADA... Tak trzymać niewolnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: from Stsetsin Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.gambit.net.pl 23.07.10, 13:04 Należy sobie zadac niewątpliwie jedno bardzo ważne pytanie. Czy to kościół jest upolityczniony, czy też państwo ukościelnione? Jak by jednak nie było, odpowiedź na żadno z powyższyc pytań nie napawa nadzieją na nadejście nowyego lepszego jutra. "Czarni" zasłaniając się historią narodu oraz tradycjami dążą do destrukcji całego kraju oraz podziału narodu. "... Jak przed wiekami przewagę tą mieć Pod płaszczem kościoła bezkarnym i złym W lochach klasztornych katować na śmierć W habit przebranym nie płacić za nic..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: 192.153.194.* 23.07.10, 13:32 calkowicie ze zgadzam, nie mozna nas traktowac jak idiotow tylko dlatego ze krystek chce sie przypodobac klerykom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50-latka Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 13:55 Wiecie że KOŚCIÓŁ to ludzie? Przecież ksiądz nie weźmie tej działki do grobu tylko zostanie ona dla pokoleń.Najeżdżacie na kościół, na księży a pewnie jesteście ochrzczeni, przystąpiliście do komunii, do bierzmowania.Niektórzy pewnie brali ślub kościelny.Pomyślcie też kto was zaprowadzi w ostatnią drogę na cmentarz.Nie mówcie tylko że to was nie będzie obchodziło.Owszem, załatwi to twoja rodzina, która czasem wstydzi się za twoje poglady.Przecież kościół to nie fabryka artykułów które można sprzedać i zarobić na życie.Taca jest po to żeby ksieża mieli co jeść, czym jeździć jak każdy z obywateli.Nie wiem czy wiesz ale ksiądz też kupuje chleb,mleko,wędlinę, papier toaletowy,prad,świece,paliwo,opał.Ksiądz to człowiek i nie żyje powietrzem.Masz prawo być niewierzącym, więc uszanuj wybór drugiego człowieka.Nikt ci nie wypomina że kupiłeś drogi samochód, chciałbyś tanią działkę na Warszewie żeby się wybudować.I nikt cię z tego powodu nie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 14:49 50-latka napisał(a): Mogę też napisać więcej ale temat odbierany przez autorkę to w skrócie: "jest pisany przez osobę traktującą sprawy interesownie" a uzasadnieniem są osiągane tu korzyści i bez własnego ryzyka zobowiązań. > Przecież ksiądz nie weźmie tej działki do grobu tylko zostanie ona dla > pokoleń.Najeżdżacie na kościół, na księży a pewnie jesteście ochrzczeni, > przystąpiliście do komunii, do bierzmowania.Niektórzy pewnie brali ślub > kościelny.Pomyślcie też kto was zaprowadzi w ostatnią drogę na cmentarz. Dawcy dla Kościoła nie muszą znajdować się tylko w samorządzie. Są zasady te nie pisane "etyczne" dla pewnego postępowania osób publicznych w samorządzie w pewnych okolicznościach. To też moje spojrzenie i głównie podstawowy odbiór tego tematu. > Nikt ci nie wypomina że kupiłeś drogi samochód, chciałbyś > tanią działkę na Warszewie żeby się wybudować. > I nikt cię z tego powodu nie obraża. W zapisie tym nie ma w mojej ocenie przykładu dla dobrego zachowania obu stron dla tematu - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50-latka Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 15:16 W pewnej poszczecińskiej wsi radny 'załatwił" gaz, telefony, kanalizację dla całej wsi.Swój własny urlop poświęcił na szukanie po Polsce tanich rur, kabli itp.Było to około 20 lat temu.Wtedy trzeba było wszystko zdobywać.Pech chciał że w tym samym czasie rozbudował swój dom.No i się zaczęło.Ludzie zapomnieli co on zrobił dla nich, tylko szukali sposobu aby go zrobić złodziejem, kombinatorem i jeszcze Bóg wie kim.NIE znaleziono nic na niego, gdyż człowiek jest do szpiku uczciwy.Ale niesmak pozostał.Odszedł od polityki.We wsi nie dzieje się nic.Drogi nie zrobione.Tak jest i w tym przypadku.Cokolwiek zrobi Krzystek (nie lubię go)dla kościoła to będzie źle.Ale gdyby jego brat nie był księdzem to sprawy by nie było...to jest żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:49 to nie prawda że dużo jest katolików w Polsce, tak tylko mafia czarna mówi, bo wymyślili że ludzie nie lubią być "inni" i każdy tego noworodka ochrzci i już mamy katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50-latka Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 22:29 Karolcia, a ty jesteś ochrzczona...? Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Burza o niedrogą działkę dla parafii 23.07.10, 13:51 "To złodziejstwo i nepotyzm - komentuje Jacek Ziemkiewicz, wiceprzewodniczący koła PO na Warszewie (Krzystek jest członkiem tego koła)." Krzystek wielokrotnie udowodnił, że najważniejszy dla niego jest interes kościoła katolickiego. Trudno takie postępowanie określić inaczej jak łajdactwo. Gmina Szczecin między innymi przez tego typa poniosła wielomilionowe straty ( oddanie OPUS DEI ( powiązanemu z bratem Krzystka ) działki przy Mickiewicza, sprzedanie za kilkanaście tysięcy zł kurii szczecińskiej wartego kilkadziesiąt milionów zł dawnego szpitala miejskiego, czy wreszcie teraz próba obdarowania brata działką na Warszewie ). Swoją drogą dlaczego tym wyjątkowym przejawem niegospodarności nie zajmuje się z urzędu prokuratura? Odpowiedz Link Zgłoś
gozal Burza o niedrogą działkę dla parafii 23.07.10, 14:40 bo krzystek to po prostu kościelny przydupas, pardon my french. szkoda tylko, że nie szafuje tak swoim majątkiem, tylko społecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 Oj nie lubicie Kościoła... 23.07.10, 14:57 Gdyby podobna sprawa dotyczyła działki na której stoi schronisko dla psów czy kotów ( społecznie tak ważne ) przypuszczam że mało kto, a nawet nikt by nie pisną, ale ze chodzi o Kościół tak ,,społecznie bezużyteczny" no to... Oj nie lubicie Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-100 Re: Oj nie lubicie Kościoła... 23.07.10, 15:23 Co to za słowo "pisną"? Trzeba było uczyć się polskiego a nie katechizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks. Re: Oj nie lubicie Kościoła... IP: *.ksiaznica.szczecin.pl 23.07.10, 16:20 Kościół prawosławny, czy protestancki w Szczecinie jakoś ne zabiega o tyle dóbr ziemskich od władz miasta. Celem Kościoła jest misja ewangelizacyjna a nie pomnażanie dochodów kosztem miejskiej gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 kiedy będziemy płacić dziesięcinę? 23.07.10, 16:36 są jakieś plany u tutejszych kuriewnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: kiedy będziemy płacić dziesięcinę? IP: *.147.79.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.10, 20:16 Oczywiscie, ze sa, to widac z dzialan miasta, a wiec zakaz prowadzenia obwodnicy od Arkonskiej do Wojska Polskiego bo zakloci spokoj duchom swietym, , Odzyskanie teatru wspolczesnego na kaplice, , zawlaszczenie zamku dla namiestnika pana na ziemi szczecinskiej, lotnisko w Dabiu na wielkie modlitewne centrum dziekczynne opatrznosci ,. itd, itp, Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: Oj nie lubicie Kościoła... 23.07.10, 16:38 A on nas lubi? Ja nie odczułem... Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper Mamy przestepcow kochac?! 23.07.10, 21:01 Kryminalna, ociekajaca krwia organizacja mafijno-pedofilska. I ja mam ich kochac? Powywieszac na latarniach pedofilska bande! Odpowiedz Link Zgłoś
kioto2000 Re: Oj nie lubicie Kościoła... 23.07.10, 21:58 nie lubimy - tylko nasi włodarze kachaja sie w nich i zbierają punkty, gdzie mozna i kiedy można. obrzydliwe! na zwierzęta nie byłoby szkoda, na dom dziecka, czy inna użyteczna instytucje, po 100-kroć nie szkoda. ale pasibrzuchom za darmo oddać - i to w dodatku rodzinie???!!!! bezczelne KUMOTERSTWO i grabież majątku państwowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielobo Re: Oj nie lubicie Kościoła...źle powiedziane. IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 25.07.10, 19:13 Oj nie lubicie Kościoła, to źle powiedziane. Nie lubimy Partii Kościelnej, która udaje Kościół. Nie lubimy Kościoła, którego logo to Trójca Święta : władza, seks i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider.1 Burza o niedrogą działkę dla parafii 23.07.10, 17:44 Cały ten jazgot wokół zakupu działki pozbawiony jest jakichkolwiek merytorycznych podstaw.Świadczy o wrogości wypowiadających się do wszystkiego co związane z kościołem.A kościół, to tysiące wiernych, którzy akceptują działania parafii na rzecz społeczeństwa Warszewa.Ze świecą szukać drugiej takiej parafii, gdzie praca na rzecz społeczności lokalnej jest priorytetem.W domu parafialnym działa np świetlica dla dzieci. A to, ze działka z dzierżawy wieczystej zmieni status na własność parafii, nie znaczy ,ze stanie się własnością któregokolwiek z księży tam pracujących.Ale o tym większość z wypowiadających się nie wie, albo nie chce wiedzieć. W ich mniemaniu nachapać ma się brat prezydenta.Kompletny brak powagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 19:12 outsider.1 napisał: > Cały ten jazgot wokół zakupu działki pozbawiony jest jakichkolwiek > merytorycznych podstaw. > Świadczy o wrogości wypowiadających się do wszystkiego co związane z > kościołem Myślę że początkiem utraty zaufania w tej dziedzinie stał się sposób przekazania oraz przyjęcia szpitala kolejowego i jego warunków. To niestety ale procentuje na niekorzyść dalszych działań a związanych z instytucja Kościoła. Mnie osobiście to nie podobało się - to moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
lescigales Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii 23.07.10, 20:20 outsider.1 napisał: > Cały ten jazgot wokół zakupu działki pozbawiony jest jakichkolwiek merytoryczny > ch podstaw.Świadczy o wrogości wypowiadających się do wszystkiego co związane z > kościołem.A kościół, to tysiące wiernych, którzy akceptują działania parafii n > a rzecz społeczeństwa Warszewa.Ze świecą szukać drugiej takiej parafii, gdzie p > raca na rzecz społeczności lokalnej jest priorytetem.W domu parafialnym działa > np świetlica dla dzieci. > A to, ze działka z dzierżawy wieczystej zmieni status na własność parafii, nie > znaczy ,ze stanie się własnością któregokolwiek z księży tam pracujących.Ale o > tym większość z wypowiadających się nie wie, albo nie chce wiedzieć. W ich mni > emaniu nachapać ma się brat prezydenta.Kompletny brak powagi. W moim mniemaniu brat prezydenta(kimkolwiek jest)może się napchać czym chce i jak chce,byleby za swoje! Tysiące wiernych może także akceptować działania parafii,skoro im to odpowiada.Krytykujemy tutaj nie działania parafii,krytykujemy decyzje prezydenta miasta,który w niezwykle bezczelny sposób rozdaje własność miasta,nie obchodzi jego ani opinia ani interes mieszkańców.Mnie wkurza spolegliwość i bylejakość radnych.Od czasu do czasu bąkną zdanko (byleby media odnotowały)i... pomysły, przedwcześnie tracącego nie tylko włosy wchodzą w czyn.Chyba byłoby mi wstyd,cholernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spree Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.147.79.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.07.10, 20:30 Typowy sztampowy belkot, ze kosciol to my wierni. Otoz kosciol, to nie my wierni, to doskonale zorganizowana firma z doswiadczeniem tysiaca lat produkujaca i dojaca pozniej tylko we wlasnym interesie miliony owieczek, ktore boje sie samodzielnie myslec, samodzielnie stawiac typania i szukac na nie odpowiedzi. A poniewaz owiec lub baranow jest wiekszosc wiec i czynniki swieckie musza sie liczyc z ta iloscia. Ta forma fezczelnego dojenia i oglupiania powoli w rozwoju cywilizacyjnym jest ograniczana i stad nerwowe ruchy szefostwa sekty. A tak naprawde jak pisal kiedys na forum swarorzyc sekcie watykanskiej, juz nie zalezy na ilosci wiernych, na jej datkach na tace jej zalezy na wladzy nad elitami , bo tu maja kase bez dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laneusz Re: Burza o "niedrogą" działkę dla Partii Kościeln IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 25.07.10, 21:11 > Cały ten jazgot wokół zakupu działki pozbawiony jest jakichkolwiek merytoryczny > ch podstaw. Ślepy jesteś ? Nie widzisz, że w ten sposób Krzystek rozdaje społeczne mienie. Mienie nas wszystkich. > A kościół, to tysiące wiernych, którzy akceptują działania parafii n > a rzecz społeczeństwa Warszewa. To niech te tysiące uzależnionych zaczną utrzymywać swoją Partię i niech ta Partia Kościelna wreszcie przestanie wysysać Skarb Państwa i budżety lokalne. > A to, ze działka z dzierżawy wieczystej zmieni status na własność parafii, nie > znaczy ,ze stanie się własnością któregokolwiek z księży tam pracujących. Sam jesteś durniem, lub nas uważasz za durniów. Chodzi o to, że kolejny teren za bezcen oddawany jest Partii Kościelnej i traci na tym społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josef Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: 41.0.32.* 23.07.10, 19:35 świnia jest w polsce bezkarna ale w Stanach zjednoczonych przeliczyliby mu to na 300 lat więzienia i doliczyli też inne przekręty z których się jak szczur wywinął. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Burza o niedrogą działkę dla parafii 23.07.10, 20:21 kazio, wystarczy jak zerzniesz freta ZE 3 RAZY DO TWOJ ANTYKLERYKALIZM DIABLI WEZMA. Myle sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr humbolt Zamknąć ryje IP: *.chello.pl 23.07.10, 20:48 głosowaliście na Bronka, którego poparli wszyscy Biskupi, razem z kapciowym z Krakowa, to zamknąć się i w ciszy pucować spowiednik dla fyfka u Dziengi Take ustalenia szkoda,że wcześniej tego nie widzieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Zamknąć ryje 23.07.10, 21:38 Gość portalu: Dr humbolt napisał(a): > głosowaliście na Bronka, którego poparli wszyscy Biskupi, razem z kapciowym z Krakowa, to zamknąć się i w ciszy pucować spowiednik dla fyfka u Dziengi Take ustalenia szkoda,że wcześniej tego nie widzieliście. .................. a to dziwne co piszesz,bo wszyscy wiedzą,że na PiS namawiali proboszczowie na mszach,a Dziwisz poszedł na rękę J. i M. Kaczyńskim w sprawie pochówku bizantyjskiego na Wawelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: Zamknąć ryje IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.10, 22:42 ciebie chyba POwaliło absztyfikant, nie ma większego i gorętszego zwolennika PO niż Dziwisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazio Re: Burza o niedrogą działkę dla parafii IP: *.146.238.222.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.07.10, 08:14 Kol. swarozyc. nie mam zadnych doswiadczen w rznieciu freta 3 razy, ani skojarzen. Jezeli jestes w tym dobry to opisz jak to robisz. Moze ja i forumowicze beda miec troche uciechy?. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Kochane przyglupy katobolszewickie 23.07.10, 20:53 zrypcie pipcie i banana i juz wam antyklerykalizm przejdzie... O prawdziwym antykatolicyzmie trzeba myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszlepper Krzystek bedziesz za to siedzial ! 23.07.10, 20:58 Ile Pan za ten numer skasowal? Jak za szpital czy troszke mniej? Dobrze sie sypia wiedzac ze cale miasto Panem gardzi? Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 Co za komentarze 23.07.10, 21:02 Czytam te komentarze i widzę jedno: kompletna niewiedza co do zasad przekształcania gruntów z wieczystego na własność i co do ulg przysługujących w tej sprawie, kompletna niewiedza co do własności w Kościele Katolickim, wrogość granicząca z nienawiścią do Kościoła,a nade wszystko prostactwo i chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. ciekawe dlaczego? IP: *.cable.quicknet.nl 23.07.10, 21:22 no chyba ze tez jestes pedofilem to bym rozumial twoje oburzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ciekawe dlaczego? IP: *.chello.pl 23.07.10, 22:19 a gdzie w tym interesie jest ks. Dymer, ten od dymania ministrantów ? w jakiej rezydencji jest rezydentem ? może posunąć go do parafii na warszewie będzie rezydentów dwóch, i kaski starczy dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 50-latka Re: ciekawe dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 22:33 Nikt cię nie zmusza chodzić na Mszę Świętą, nie chodzisz to i nie dajesz tej kasy wiec po co ta gadka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ciekawe dlaczego? IP: *.chello.pl 23.07.10, 22:56 o, święta 50 latko, ja daję tą kasę bezwiednie jako mieszkaniec Szczecina z moich to podatków i innych mieszkańców tego miasta nasz prezio przelewwa kasę na kościół katolicki i oddaje katabaskom za bezcen nasze wspólne mienie. jeżeli nie jesteś tego w stanie pojąć, toś lekko niedokształcona w biznesie. jutro sobota, potem niedziela, idź do kościoła i wpłać swoją rentę na tacę resztę wyślij na radio maryja, jak taka będzie twoja wola. ale od pieniędzy wspólnych, czyli gminnych - wara, bez zgody wszystkich. i nie powołuj mi się na "fakt" że 99% z nas to katolicy Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: ciekawe dlaczego? 23.07.10, 23:33 Gość portalu: 50-latka napisał(a): > Nikt cię nie zmusza chodzić na Mszę Świętą, nie chodzisz to i nie > dajesz tej kasy wiec po co ta gadka? .................. czy ty kobiecino naprawdę myślisz,że jedynym dochodem kościoła w Polsce jest tacowe? a o Komiski Majątkowej słyszała? a o Konkordacie ? a o zwolnieniach podatkowych i tysiącach samochodów bez cła sprowadzanych? a o Stella Maris.........? Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Co za komentarze 23.07.10, 23:25 masz zupelna racje. to nie o fakty w tej aferze chodzi tylko o to by przypieprzyc krzystkowi przed wyborami i narobic halasu. tak by sie kojarzyl z kosciolem. czysta gra. nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Co za komentarze IP: *.szczecin.mm.pl 23.07.10, 23:46 Krzystek ciężko pracuje na to, by mu przypierzać. Otoczył się zgrają idiotów i co nie pierdnie to gó... z tego wychodzi. Przypieprzanie Krzystkowi jest wręcz nudne, bo za co się chwyci to wychodzi po prostu miernota z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Co za komentarze IP: *.cable.quicknet.nl 24.07.10, 12:15 jak uczy nas historia kosciol to mordercy, gwalcielele, zlodzieje i oszusci. A Krzystek sam sie podlacza do tego towarzystwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandoktor Nie mydl oczu... IP: *.pool.mediaWays.net 24.07.10, 13:47 ...kolego. My w Szczecinie wiemy na co ZAWSZE znajduje sie panstwowa kasa, a na co jej nigdy nie ma. Wiemy i widzimy bezkarnosc czarnych sku...synow dzialajacych razem ze skorumpowanymi smieciami zwacymi sie prezydentami! My to widzimy i nie bedziemy milczeli tylko dlatego ze jakies tam przepisy sobie stworzyliscie, podlug ktorych w majestecie "prawa" okradacie nas wszystkich. I by sprawa byla jasana: TAK NIENAWIDZE CZARNYCH SKUUURWIONYCH PEDOFILI! I CZEKAM Z UTENSKNIENIEM NA CZASY GDY BEDA WISIEC NA LATARNIACH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irydion Krzystek chciał by koło ukarało Zienkiewicza IP: *.centertel.pl 23.07.10, 23:01 i co żeście uradzili? Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Zienkiewicz to nadzieja na normalność ! 24.07.10, 00:28 watykańskich kolaborantów powinno się wywalać na zbity pysk z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
outsider.1 Burza o niedrogą działkę dla parafii 24.07.10, 00:20 Dalej nie widzę w Waszych wypowiedziach argumentów merytorycznych.Ot taki ogólny jazgot antyklerykalny.Wasze prawo do swobodnych wypowiedzi, ale nie uzurpujcie sobie prawa do reprezentowania społeczności Warszewa.Ciekawe ilu z Was wie , gdzie leży Warszewo i jakimi problemami żyje.Pozdrawiam resztę Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
dorime I bardzo dobrze że gmina sprzedaje tą działkę 24.07.10, 08:49 Uważam że bardzo dobrze się dzieje że działka zostanie sprzedana parafii. Może niekturzy z SLD by chcieli aby zastała sprzedana jakiemuś deweloperowi a kościoły zaorać, parafie zlikwidować. Dużo krzyczycie ale patrzcie na własne ręce jak Wieczorek robił przekręty to tak mocno nie krzyczyliście, a tu przekształcenie jest zgodne z prawem. A może robicie awanturę bo kościół nie daje łapuwek i wam się nic nie dostało pod stołem. Dajcie spokój bo takiego uczciwego, dobrego Prezydenta to Szczecin jeszcze nie miał i podejrzewam nie będzie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: I bardzo dobrze że gmina sprzedaje tą działkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 11:58 dorime napisał: > Uważam że bardzo dobrze się dzieje że działka zostanie sprzedana > parafii. W świetle obowiązującego prawa a ustanowionego 1990 roku to jest na pewno tylko kolejnym tu działaniem. Mnie zastanawia cel i idea jaka była postawa wydawania użytkowania wieczystego w latach 90-tych a już po transformacji ustrojowej. Moja wiedza z obserwacji to często pierwsza droga z widocznym dostępem dla działaczy samorządowych itp a dla wielu takich dzierżawców też nadzieja na nabycie własności bez przetargu - to też cisza i milczenie na sesjach w wielu samorządach w kraju - to jest niewidoczna zgoda na inne i wszystko. Póżniej tp grupa przybiera nazwę klubu wspierającego itd. - moja obserwacja. > Może niekturzy z SLD by chceli aby zastała sprzedana > jakiemuś deweloperowi a kościoły zaorać, parafie zlikwidować. SLD będąc w zarządzie i jeszcze u władzy dawało takie użytkowanie i wydawało pozwolenia na budowę/y w takich wtedy warunkach. Więc dla mnie ich powód dla oburzenia jest często tu niezrozumiały i dziwny. Kościoły a ten na Warszewie - to już zabytek ochrona konserwatora itp. i nikt nie chce go zaorać. Parafia to nowy budynek grunt użytkowanie wieczyste którego przekszałcenie i zmiana jest ustawowym zapisem a terminen do ...kiedy? chyba 2012 roku. Myślę że uczciwie i spokojnie można temat przeprowadzić póżniej. Dobrze jest informować zainteresowanych wszystkich takich użytkowników. Teraz wakacje radnych na ostatniej sesji było bardzo mało - minimum. Usprawiedliwieni nieobecni zdarzają się w mniejszej ilości w ciągu roku. Użytkowników wieczystych tworzono wcześniej - teraz to konsumpcja. > Dajcie spokój bo takiego uczciwego, dobrego Prezydenta to Szczecin > jeszcze nie miał i podejrzewam nie będzie miał. Uczciwego i dobrego - tak w ogóle to zgoda na dobrą wolę rozdawania. Hmmm jak połączyć te dwie cechy - jako "to dwa w jednym" i w samorządzie? Czy obecnie to jest to sztuką czy wybrana metodą działania - być dobrym i uczciwym dla wszystkich? - nie mając tu nic swojego i ryzykując imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 czas na kapliczke w Urzedzie i kapelana... 24.07.10, 09:35 Chyba już czas by przy Urzedzie Miejskim była kapliczka, a przy Zarzadzie Miasta w randze wice kapelan. Kapelan powinien być także w każdym kole PO... Porownywanie zniżek dla osiedli mieszkaniowych, których członkami może być każdy bez względu na wyznanie do darowizn dla kościoła katolickiego jest nadużyciem! Pan Piotr Krzystek czesto jednak stosuje takie nadużycia... szczególnie przy darowiznach dla kościoła katolickiego i urzędników... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble w Szczecinie rządzą czarni IP: *.chello.pl 24.07.10, 11:29 i dlatego jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: czas na kapliczke w Urzedzie i kapelana... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.10, 11:55 andreas.007 napisał: > Chyba już czas by przy Urzedzie Miejskim była kapliczka, > a przy Zarzadzie Miasta w randze wice kapelan. > Kapelan powinien być także w każdym kole PO... > > Porownywanie zniżek dla osiedli mieszkaniowych, > których członkami może być każdy bez względu na wyznanie > do darowizn dla kościoła katolickiego jest nadużyciem! > Pan Piotr Krzystek czesto jednak stosuje takie nadużycia... > szczególnie przy darowiznach dla kościoła katolickiego i urzędników... Andy! Ja ciebie tyle razy tu prosiłem: NIE PODPOWIADAJ IM! oni są gotowi każdą największą bzdurę wprowadzić w życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: czas na kapliczke w Urzedzie i kapelana... IP: *.chello.pl 24.07.10, 14:05 to jest bardzo dobry pomysł, popieram że też dopiero teraz andreas to sprzedał! kapliczka powinna być na I piętrze przy pokoju Słoki żeby mógł szybko przywdziać komżę, jak zajdzie taka potrzeba. a na kapelana - rezydent z warszewa. będzie rodzinnie i po bratersku. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re:Nie rób se jaj Andreasie! 27.07.10, 08:25 Obśmiewanie i opluwanie wiary katolickiej, jest domeną Swara. Zostaw to jemu, niech się chłopiec dalej tym onanizuje.Pozdrówki! ;-) Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krostko Re: Burza o "niedrogą" działkę dla Partii Kościeln IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 25.07.10, 19:28 Krzystek musi przysłużyć się Partii Kościelnej. Zbliżają się wybory i poparcie Partii Kościelnej bedzie potrzebne. Uzależnionych ciągle jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś