Dodaj do ulubionych

UWAGA na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna

07.03.11, 17:52
po Szczecinie grasuje firma z gniezna STOBUD. pod pretekstem wymagań unijnych oraz umowy ze spółdzielnią na wykonanie prac wyłudza podpisanie umów na wymianę drzwi. ofiarą padają osoby starsze.

w przypadku mojej rodziny ofiarą padła 81letnia niedowidząca staruszka oraz jej wnuk z porazeniem mózgowym mieszkający na osiedlu kaliny.

dziś widzielismy ich prace:
* drzwi odrapane
* ościeżnica dokumentnie odrapana z farby bazowej
* wystające sruby
* porysowany wizjer
* zamontowane zwykłe zamki gerdy zamiast patentowych ( cena w castoramie około 30 zł.. życzą sobie za dopłaty w wysokości 290zł)

babcia nie otrzymała żadnej faktury ani gwarancji. sama umowa jest tak skonstruowana by zabezpieczyć firmę nie dając pola manewru nabywcy.

prosze o kontakt poszkodowanych przez firmnę STOBUD z gniezna oraz osoby do których drzwi zapukał przedstawiciel owej firmy, który rzucając derektywamii unii europejskiej oraz swą napastliwością "przymusił" staruszkę do podpisania umowy..

Obserwuj wątek
    • moskirz Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 07.03.11, 17:55
      nadmieniam iż spółdzielnia nic nie wie o jakiejkolwiek firmie , której zleciła wymianę drzwi w podległych jej mieszkaniach ( os kaliny)

z niedoróbek zapomniałam dodać iż w umowie drobnym drugiem jest wzmianka,ze drzwi będa zamontowane bez progu.. całość usługi to 1190zł ..
      • Gość: mn Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.zacheta.szczecin.pl 08.03.11, 05:47
        Takie firmy sprzedają zwykle na kredyt bankowy. Jeśli tutaj miała miejsce taka sytuacja - skontaktujcie się z bankiem udzielającym kredytu i złóżcie skargę z opisem sytuacji. Banki niechętnie współpracują z firmami, przez które mają problemy - jest szansa, że po którejś skardze wypowiedzą im umowę.
      • Gość: mn Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.zacheta.szczecin.pl 08.03.11, 05:49
        BTW - podaj jakieś bliższe dane, np. NIP, REGON, nazwisko właściciela. Bo sama nazwa może się zmieniać.
        • Gość: ojciec inwestor Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 20:51
          Obawiam się , że nie masz wielkich szans , bo to nie żadna firma Stobud z Gniezna ,tylko zwykli oszuści.Kiedyś , ze 2-3 lata temu także w mojej rodzinie w ten sam sposób oszukano starszą kobietę, i co ciekawe miała umowę z jakąs tam firmą , której pieczątka była na umowie , sąsiadka z dołu której ta sama firma zakładała drzwii miała umowę zupełnie z inną firmą , a w sąsiednim bloku ci sami ludzie podbijali umowy jeszcze inną pieczątką. Odnalazłem ich jak montowali drzwii w kolejnym mieszkaniu i zadzwoniłem na policję mówiąc , że wiem gdzie działają oszuści, to dyżurny odpowiedział mi , żebym się walił jak jestem frajer.
          • Gość: mn Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.zacheta.szczecin.pl 09.03.11, 16:38
            > Obawiam się , że nie masz wielkich szans , bo to nie żadna firma Stobud z Gniez
            > na ,tylko zwykli oszuści.

Do tego właśnie zmierzałem. Próbowałem namierzyć firmę o tej nazwie, z siedzibą w Gnieźnie - ale nie istnieje.
            Co do interwencji na policji - trzeba niestety, sporo samozaparcia, żeby zmusić ich czasem do działania.
            • Gość: moskirz Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.globalconnect.pl 10.03.11, 00:31
              nie, nie..

sama firma narazie istnieje ale co jakiś czas pojawia się na jej miejsce nowa z nowa nazwa ale zawsze jest z gniezna i zawsze naciaga na ta samą bajkę 'wytyczne unii europejskiej"

rodzina nie brałą drzwi na kredyt tylko zapłacili, naiwniacy, gotówką..

bylismy tam w poniedziałek.. odmówilismy wypłaty reszty pieniędzy chyba,ze poprawią niedoróbki.. teściowa stała nad nimi jak kat nad grzeszną duszą .. efekt końcowy już az tak nie razi ale widac partactwo... nadal nie ma progu ( bo nie było tego w umowie)

małż rozmawiał z właścicielem przez telefon.. był bardzo arogancki wręcz powiem chamski... próbował zastraszyć meża - nie dał się..

myślałam,ze sprawę załatwią prawnicy DAS ( mam ubezpieczenie na takie okoliczości) ale niestety obejmuje jedynie mnie, małża i dziecia... sama umowa jest tak skonstruowana żeby nabywca nie miał prawa "głosu".. tylko sęk w tym ,ze umowe podpisała praktycznie ślepa babcia zaś odbiór drzwi - upośledzony psycho-ruchowo wnuk

zapłacili gotówką ale żadne z nich nie spadło na pomysł zeby prosić o jakiekolwiek pokwitowanie...

Boże.. widzisz i nie grzmisz! ze też żadne z nich nie zadzwoniło zeby się dowiedzieć co i jak tylko od razu wyłozyli kasę na drzwi, które ( jak się okazało) kosztują ciut ponad 300zł.. naiwniaki :/
              • Gość: andrzej Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.opera-mini.net 15.03.11, 08:44
                mialem doczynienia z ta firma i jakos nie zauwazylem tego zeby ktos mnie do czego kolwiek zmuszal tymbardziej ze kazdy ma prawo zrezygnowac. Co do montazu to nie mam zadnych zastrzezen bo wiem ze wszystko dobrze dziala a futryna mimo iz byla podrapana ale nie az tak mocno jak zostalo to opisane zostala pomalowana wiec nie mam zastrzezen nawet sprawdzalem czy przyjada na sugerowana poprawke i mimo wszystko przyjechali w umowionym terminie
                • Gość: bubu Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: 195.206.127.* 18.03.11, 14:12
                  Mail z Gniezna?
                  :-)
              • Gość: goosiak_szcz Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 20:22
                oszuści - uwaga!!!!!!!!
      • Gość: goosiak_szcz Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 20:25
        Firma krzak - jak na moje oko.
        Właśnie wróciłam do domu i widze że mama (starsza pani) podpisała z nimi umowę i mają przyjść jutro rano montować drzwi. nie omieszkałam przeczytac tejże umowy oraz zainteresować sie czy firma w ogóle istnieje. na interenecie nic nie ma. przedstwaiciel powiedział że mają źle zrobioną poieczątke i nie nazywają sie Stabud tylko Stalbud, co jest wierutną bzdurą!!!! Bo stalbud ma zupełnie inne numery nip i regon, nie wspominając już o adresie.
        Nie omieszkałam również zadzwonić do właściciela. upierał się że jego firma istnieje więc umówiłam się z przedstawicielem wtedy kiedy ja będę w domu nie kiedy bedzie mama sama:) Zobaczymy czy ktoś przyjdzie:) zatem jutro Państwu opiszę sytuację
        • Gość: goosiak_szcz Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 20:29
          P.S. Pan właściciel do najsympatyczniejszych oraz walczacych o klienta nie należy. To ja nalegałam, że skoro są wiarygodną firmą, to powinniśmy się spotkać, a nie on, że chce sprzedać te drzwi (tak a propos nie wiedomo z jakiego tworzywa. znany jest mi tylko kolor z etgo co przedstawili mamie)
        • emen-is-me Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 30.03.11, 06:11
          Gość portalu: goosiak_szcz napisał(a):
          Bo stalbud ma zupełnie inne numery nip i regon, nie wspominając już o adresie.

Podaj numery, które są na umowie. Zarówno NIP. jak i REGON. Jeśli jest jak piszesz - jest to sprawa dla policji i US.
          • Gość: goosiak_szcz Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 19:00
            Witam ponownie. Przedstawiciel firmy zjawił się dziś tak jak sie umówiliśmy (miłe zaskoczenie) Miał ze sobą jeden wyświechtany katalog firmy Stolbud w Włoszczyny i powiedział, że Stobud kupuje od nich i montuje ich drzwi. Jest czymś w rodzaju dystrybutora. Zapraszam zatem wszystkich zainteresowanych na stronę internetową irmy Stolbud - są tam wypisani wszyscy przedstawiciele na każde województwo. Niestety firma Stobud nie jest tam ujęta. Co jak co anulowaliśmy zlecenie montażu i pan przedstawiciel (miły i uprzejmy) pożegnał się z nami. NIP tej firmy to: 7841650220, regonu nie spisałam a zlecenia już nie mamy bo przedstawiciel zabrał je ze sobą.
            • emen-is-me Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 30.03.11, 20:37
              No to nie ma sensacji, dane są prawdziwe:

REGON 301573697
              NIP 7841650220
              PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWO-BUDOWLANE "STOBUD" WOLEK KRZYSZTOF
              UL. MIESZKA I 46 lok.4
              62-200 GNIEZNO
      • Gość: ruda360 Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.tktelekom.pl 25.05.11, 20:38
        też mnie oszukali jestem z małkini grasują w całej polsce
      • Gość: ruda360 Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.tktelekom.pl 25.05.11, 21:33
        teraz nazywają się inwestor pod taką nazwą grasowali w małkini i okolicach a moze pozew zbiorowy
      • Gość: jerzy Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 10:29
        jest to sławek nowak a nazwa firma prawdziwa to beta
    • Gość: gosc Re: uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.147.215.250.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.11, 22:48
      tak ,wlasnie wymienili drzwi znajomej. na umowie zero adresu, regonu, telefonu.totalna fuszera i naciagactwo.drzwi najtanszej jakosci, a wyceniaja je na wiecej. na slowo :policja zawineli sie na piecie kiedy byli wyludzic niezaplacony vat. masakra, uwazajcie!!!!!!!!!!grasuja na szczecinie
    • ere-jma Re uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 18.03.11, 20:36
      ostatnio odwiedził nas przedstawiciel owej firmy,nie powoływał się na spółdzielnie czy wymagania unijne
      umowa została podpisana bez wyłudzania czy wmuszania, pełna kultura
      co do montażu również nie mam większych zastrzeżeń zadrapania zostały pomalowane
      nie jesteśmy 81letnimi staruszkami a mimo to kupiliśmy drzwi bez przymusu
      • emen-is-me Re: Re uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 20.03.11, 08:00
        Dziwna prawidłowość.
        Wygląda na to, że firma specjalizuje się w montażu odrapanych drzwi - wspominają o tym wszyscy wypowiadający się w tej kwestii.
        Jakieś zboczenie właściciela...?
    • Gość: kania Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 11:16
      witam w zeszłym tygodniu odwiedził mnie przedstawiciel firmy stobud zapisałam się na drzwi, wczoraj pojawiła się ekipa monterów drzwi zostały zamontowane bez żadnych problemów. Futryna pomalowana jestem bardzo zadowolona z wykonania usługi przez firmę stobud począwszy od przedstawiciela aż do koncowego rozliczenia.Gorąco polecam firmę STOBUD
    • Gość: Szczecinianka To nie są wcale Oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 20:58
      Właśnie stałam się właścicielką drzwi z firmy STOBUD i muszę stanąc w obronie tej firmy, przedstawicieli jak również monterów. Fachowa i rzetelna robota. Nikt mnie nie zmuszał do podpisywania czegokolwiek a dokumenty dostałam do przeczytania przed podpisaniem. Więc nagłówek że ta firma oszukuje jest obrażliwym kłamstwem wobec tych młodych ludzi a nie wszyscy są oszustami
      • hsps Re: To nie są wcale Oszuści 22.03.11, 22:22
        Dlaczego oszusci piszesz wielka litera? Bo masz siebie na mysli? Ale to jeszcze nie jest wystarczajacy powod :)
        • Gość: Szczecinianka Re: To nie są wcale Oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 22:37
          Bo słowo Oszust z dużej litery wszyscy widzą. I miałam rację.
      • Gość: Puszek Re: To nie są wcale Oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 22:30
        popieram.Moja mama podpisala taka umowe i juz na drugi dzien drzwi chronily moje mieszkanie.Nikt nie mowil ze sa ze spoldzielni bo na umowie jest napisane ze nie wspolpracuja z zadna spoldzielnia a i na unie sie nikt nie powolywal. Moskirz po prostu chce kogos zniszczyc i uzywa do tego internetu. A może chce sam wyludzic od stobudu pieniadze. Oj nieladnie,WSTYD MOSKIRZ
        • teodor55 Re: To nie są wcale Oszuści 22.03.11, 23:13
          Mam z zona od miesąca zamontowane drzwi firmy "STOBUD" i musze powiedzieć a raczej napisać, że jesteśmy zadowoleni z całości poczawszy od przedstawiciela który do niczego mojej Zonie nie wmuszał choć była w domu sama. Do montażu też nie mam zastrzeżeń. Wszystko zrobione wygłaskane i posprzątane. Wiadomo ze po takim montażu zostanie kurz ale z tym moja żona sobie radzi na codzień więc i to nie był dla niej żadem problem. Co do futryny to nawet nie musiała się prosić żeby ją ktoś pomalował. Wystarczyła mała kawa dla monterów a oni sami od siebie ją pomalowali. Po prostu jesteśmy zadowoleni z dokonanego wyboru.
          • teodor55 To nie są wcale Oszuści 23.03.11, 10:38
            Zakładać drzwi z Castoramy? Gratuluje pomysłu. To tak jakby zasłonke powiesić
        • Gość: Jasopis Re:Naciagacze i sciemniacze IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 23:22
          Fakt na Zawadzkiego tez się pojawili jacyś naciągacze . Dzisiaj do drzwi zapukała jakiś i wmawiał mojej zonie ze powinna wymienić drzwi bo rzekomo coś tam , coś tam gadał o jakich zbiorowych listach do wymiany powoływał się na spółdzielnię, usiłował stworzyć wrażenie ze to jakiś niby obowiązek- szkoda ze mnie było- generalnie szlag mnie trafia na domokrążców . Goście bazują na łatwowierności naiwnych tak jak im podobne ekipy krążące z czujnikami gazu, naginacze na przepisanie abonametu telefonicznego do jakich sieci udający Telekomunikacje .
          Widać że ekipa mocno zorganizowana bo nawet tu na posty odpisują udając zadowolonych lokatorów . Prawdopodobnie są to jakieś tandetne przecenione drzwi warte z 200 zł . W podobny sposób moich teściów naciągnęli na numer z urządzeniem do masażu na raty ,za które razem zapłacili by coś około 3.000 a które można kupić za gotówke za 300 złotych. Nachodzenie w domach prywatnych powinno być jak w Niemczech ścigane i karane. Tam po prostu każdy dzwoni po policję .
          • teodor55 Re:Naciagacze i sciemniacze 23.03.11, 10:02
            Czyżbyś sam takie drzwi sprzedawał? SprawdziLem dokładnie, Takie drzwi bez klamki, wizjera i wkładki kosztuja ponad 1100 a gdzie tu wprawienie. Jak ktos wie gdzie to znależć to znajdzie.
            • andrexx Re:Naciagacze i sciemniacze 23.03.11, 10:31
              bardzo często zdarza się, ze firmy które montują drzwi - biorą za wymianę 1500 zł, a montuja drzwi które mozna kupić w castoramie za 300 zł,
              Ja kupiłem sam drzwi w castoramie I EKIPA MI ZAMONTOWAŁA ZA 100 ZŁ
              i jeszcze jedna rzecz - teodor55 widzę, że uaktywniłeś się dopiero teraz przy postach o tych drzwiach, wcześniej nic nie pisałeś
              • Gość: Janusz chwała tym co nie znają tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 10:42
                ...a piszą bzdury tylko po to żeby zaistnieć choć na chwilę w necie. Stobud zamontował mi drzwi i jestem zadowolony
                • Gość: niko Re: chwała tym co nie znają tematu IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.11, 22:32
                  witam!!!ja jestem bardzo zadowolony z drzwi,mam mode drzwi Elipse wszystko chodzi bez zgrzytu.Jesli chodzi o montaz zrobiony jest dobrze i niemam zadnych uwag.Jestem bardzo zadowolony z Polskiego produktu...
              • Gość: kania Re:uczciwa firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 10:44
                bedę broniła firmy stobud dlatego że jestem zadowolona z ich usług a za drzwi z castoramy z góry podziekuję.Każdy kupuje co mu się podoba ja kupiłam drzwi z firmy stobud i wiem że dobrze wybrałam.
                • andrexx Re:uczciwa firma 23.03.11, 10:50
                  ok , cieszę się , że jesteście zadowoleni z usług tej firmy
                  proponuje stwórzcie fan klub miłośników firmy, tu na nk, facebook
        • Gość: Janina Re: To nie są wcale Oszuści IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 01.07.11, 14:37
          Dzisiaj podpisałam umowę ze STOBUD-em z Gniezna na montaż drzwi. Proszę mi
          powiedzieć czy to jest solidna firma.
      • Gość: gitarzysta32jedyny Re: To nie są wcale Oszuści IP: *.home.otenet.gr 13.10.11, 13:58
        Widzicie państwo jak można kogoś jednym wpisem zlikwidować , za takie rzeczy w USA ktoś zapłacił by wielkie odszkodowanie , albo by zarobił kulkę w głowę , a u nas piszą co chcą.
        Ktoś musi stawać w obronie firm uczciwych a ścigać naprawdę złodziei , bo za ciężko się zarabia żeby dawać się okradać .
        Miałem i ja dziwny przypadek losowy z jakimś durniem , i to z branży , bo gitarzysta .
        Za to że nie rozumie mojego programu i za to że jego jacyś koledzy z Aten , nie znają mnie , stwierdził że muszę być oszustem , za co powinienem go w chodnik wdeptać , bo pół Europy czyta co puszę o programie dla Europejskich rodzin , a szczególnie dla Polskich .
        Od 42 lat zajmuję się muzyka i zespołami i budownictwem , i jako starszy i doświadczony życiowo , opracowałem program jedyny w swoim rodzaju , dający zyski jednocześnie wszystkim uczestnikom , a także i rządowi , czyli wpływy do budżetu zwiększają się o ile chcemy , to zależy od nas , a przy tym Polacy maja tez takie zyski jakie sobie ustalą.
        To program budowlany , budownictwo udziałowców o małych wpłatach przy większej ilości ludzi odbierających i budujących razem , to żadna filozofia , to z życia wzięte.
        NO KOŁEK MNIE OBCZERŃIŁ , A MY POSADACH NIE CHODZIMY I GO ZWYMYŚLAŁEM NA FACEBOOK , ALE BRUD MI ZROBIŁ , ZA WYBUDOWANIE Nowych Aten .O tacy są ludzie.
        Lać i patrzeć czy równo puchną.Polonia Grecka.Manager budownictwa i programów budownictwa dla Polskich rodzin.jeżeli ktoś chce poznać mój blog ,za który mam wielkie podziękowanie od wielu znawców tematu z wielu firm.Proszę daję e---maila.
        bogdan.szcon7@gmail.com.FACEBOOK.Lublinianin z Aten, program dla Lublina jest szczególny bo to moje miasto, dom dla każdej Polskiej rodziny wg możliwości wpłat miesięcznych.To lata doświadczeń życiowych.
    • Gość: Kamila Re: UWaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:12
      Tydzien temu moja babcia rowniez dala sie nabrac na niby rzetelna firme,podzielam zdanie ze sa to oszusci. wszystko ma dokladnie taki sam przebieg jak u poprzednikow. zero gwarancji,niiiic. czy ktos wie moze z jakim bankiem oni wspolpracuja??? bo babcia nwet nie dostala umowy kredytowej pomimo tego ze kwota zostala rozlozona na raty. prosze o kontakt jesli ktos ma jakies dokladniejsze informacje.
    • Gość: iwona UWAGA na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.szczecin.mm.pl 02.08.11, 10:14
      Witam miesiąc temu skorzystałam z oferty przedstawiciela tej firmy. cena wydawała mi się dobra przedstawiciel przesympatyczny pokazał dowód osobisty ...ze ja głupia nie spisałam danych ...ale do rzeczy po miesiącu drzwi ...nie zamykają się dobrze że mam podwójne drzwi bo tak to byłabym uziemiona w domu. Telefon do przedstawicielstwa w Gnieźnie nie odpowiada a mąż chce mi głowę urwać że bez jego obecności w domu zamówiłam taki bubel. Sama nie wiem co robić ale pewnie już się nic nie da zrobić . Również przestrzegam przed tą firmą
      • Gość: zrobiony w konia Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.net.pbthawe.eu 01.09.11, 01:55
        Uważajcie kochani na firmę STOBUD - dalej grasują na terenie Szczecina. Montują totalną fuszerę , drzwi przestają działać jeszcze tego samego dnia .Sposób montażu ich jakość woła o pomstę do nieba . Kosmiczna cena jak za takie g..., dodatkowe opłaty za również nic nie warte progi , jakieś okienne uszczelki w narożach zamiast wykończeniowej gumy. Drzwi wiszą pod kątem i się nie domykają ,zawiasy krzywo wkręcone. Haczyki i niedopowiedzenia w umowie ( łatwiej przekręcić starszą osobę). Właściciel firmy i jego pracownicy są niedostępni. W trakcie spisywania umowy obiecali gwarancję na te swoje marne rękodzieło ale jeszcze jej nie otrzymałem (miała nadejść pocztą wraz z fakturą ale wysłali tylko samą fakturę). Chyba w końcu powinien zainteresować się ktoś poważny tą firmą - może organy ścigania ?
        • Gość: kamyk Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 06.09.11, 09:08
          WSZYSTKO JEST DO ZALATWIENIA I NIE TRZEBA SIE GODZIC NA ICH FUSZERE . NAM SIE UDALO I SPRAWE ZALATWILISMY POMYSLNIE DLA NAS:) I NA TAKICH JAK ONI SA SPOSOBY.
          • Gość: mikka Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.serv-net.pl 13.09.11, 16:16
            Witam jak wam się udało sprawę z nimi załatwić ?
            • Gość: kamyk Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 18.09.11, 08:43
              podam wam maila jeli chcecie sie czegos dowiedziec to piszcie tam kamyk-83@o2.pl
            • Gość: kamyk Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 18.09.11, 08:50
              Jeśli chcecie zrobic cokolwiek pamietajcie ze macie dziesiec dni na odstapienie od umowy ktora zostala zawarta poza lokalem przedsiebiorstwa czyli np u was w domu,tak samo sprawa wyglada z odstapieniem od umowy kredytowej. po dziesieciu dniach nie mozecie juz zrobic nic tylko placic niestety. my zalatwilismy to w ciagy dwoch dni bo tylko tyle mielismy jeszcze czasu jak sie dowiedzielismy o calej sytuacji. najwazniejsze pismo ktore sami mozecie napisac na komputerze lub rowniez mozecie poprosic o pmoc rzecznika praw konsumenta. i nie dajcie sie splawic trzeba byc twardym i stanowczym.
              • Gość: kawal h...a Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 11:33
                ciesz sie ze wpisal date wlasciwa bac nie wpisal jej wcale wystarczy cofnac date na umowie o 10 dni i masz lipe :D
                • tajemnicapanstwowa Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 20.01.12, 07:29
                  nawet juz nie o to chodzi.
                  10 dni to moze i jest na odstapienie od umowy, ale tylko w przypadku kiedy ew. usluga nie zostala jeszcze wykonana, a w tym wypadku byla to pewnie usluga montazu drzwi, ktore to drzwi zapewne dostaje sie do montazu za 1200zl jako gratis.
                  • Gość: kamyk Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.pz1-nat.espol.com.pl 20.01.12, 09:34
                    można odstąpić od umowy nawet jeśli usługa została wykonana i drzwi są już zamontowane. po prostu powinni przyjechać i drzwi zabrać ale taj jak w naszym przypadku tego nie robią.
        • Gość: kolejny na liście Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 12.10.11, 21:12
          Witam - w tub. miesiącu wrzesień - STOBUD Gniezno działał także na terenie Dolnego Śląska ZGORZELEC

mam od osoby oszukanej umowę, termin minął a zaliczki ani monterów nie widać.
          Proponuję może by tak wziął ktoś kancelarię prawniczą i dobrał im się do ....
          W razie potrzeby posiadam oryginał umowy nazwisko i dane spisującego
          • Gość: :) Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.xdsl.centertel.pl 24.11.11, 21:47
            Witam,jeżeli macie jakies namiary na ta firme to bardzo prosze o podzielenie sie nimi...
            • Gość: Jana Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 25.11.11, 10:47
              Witam. Namiaru nie mam,ponieważ pod podanym numerem telefonu komórkowego
              zgłaszała mi się poczta głosowa. Cytuję: Kino Maja,skrzynka głosowa pełna.
    • Gość: oszukany uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.cable.smsnet.pl 29.09.11, 12:54
      Witam u mnie również była w/w firma i zostałem oszukany i naciągnięty finansowo. Drzwi zostały zamontowane na starej futrynie i wyłudzono dodatkowe pieniądze na zamki. Robota nie skończona.
    • Gość: Mari - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.tktelekom.pl 19.10.11, 16:53
      U mojej mamy tez byli, ale w odpodwiednim czasie sie dowiedziala co to za firma i juz wiecej nie przyszli/Gostyń(wlkp)
    • Gość: Werka Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.novacomp.pl 24.10.11, 22:35
      Wiam. Moja babcia własnie została naciągnięta przez tych oszustów. Wie ktoś może jak można dojść do tej "firmy"? albo jak mozna szybko rozwiązać tą umowe?
      • Gość: Devilwearhalo Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: 80.48.45.* 19.01.12, 14:40
        W Kościanie tez grasują (wielkopolska koło Leszna) uwaga!
        moja mama podpisała umowe i nie wiemy teraz jak się z tego wyplątać. Dzisiaj mieliśmy otrzymać telefon z potwierdzeniem ze jutro przyjadą a tu cisza. Do nich niestety dodzwonić się nie można. ich nip 7841650220 reg. 301573697 tel. 604605771
        Przedsiębiorstwo Remontowo-Budowlane STOBUD
        pieniędzy wpłaty (100zł) i tak juz pewnie nie odzyskamy...
        • Gość: darunia Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.icpnet.pl 20.01.12, 21:43
          u mojej babci tez byli, zamontowali drzwi, futryna do malowania pomijam wszystko!! mam pytanie ile było kopi umowy kredytowej i z jakim bankiem. bo chcieliśmy zapłacić gotówką różnica 500 zł. tylko nie wiadomo czy nie wezmą gotówki a bank i tak będzie żądał zapłaty! skąd się biora tacy oszuści, i ze działają tak bezkarnie tyle czasu?????? opiszcie czy ktoś miał taki przypadek
          • Gość: jerzy Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 10:32
            prawdziwa nazwa to beta slawomir nowak z gniezna?
            • emen-is-me Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna 15.03.12, 20:59
              Aktualnie posługują się nazwą:

PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWO-BUDOWLANE SPECTRUM KRZYSZTOF WOLEK
              MIESZKA I 46, 62-200 Gniezno, powiat gnieźnieński, woj. WIELKOPOLSKIE
              NIP: 7841650220
              REGON: 301573697
              • Gość: gość Re: Uwaga na firmę IP: *.net.pbthawe.eu 15.03.12, 21:47
                A skąd wiesz że to oni u ciebie tez byli ????
                • Gość: widmo Re: Uwaga na firmę IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 17:21
                  tak to firma beta z gniezna
              • Gość: Kasia Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.icpnet.pl 11.06.12, 21:15
                dziś mojego tatę namówili na tą umowę. nie dał żadnego zadatku na szczęście. jutro będę dzwonić do tej firmy i to odkręcać.
              • Gość: zzzz Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.centertel.pl 20.11.12, 23:09
                Obecnie firma grasuje w powiecie rybnickim .Dzisiaj mama podpisała z nimi umowę. Włos się jeży na głowie czytając tutejsze posty. Cena drzwi których na oczy nie widziała 1300zł zadatek 100zł .Jutro na nich czekam i rozwiązuję zlecenie umowy, którą na wszelki wypadek skserowałam. Powiadomiłam także policję.
                • Gość: ojciec inwestor Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 06:48
                  Prawdopodobnie twoja mama podpisała także umowę o raty ,z jakimś żaglem ,oraz protokół , że usługę już wykonano , ponadto drobnym druczkiem jest dopisek ,że usługi budowlane nie podlegają ustawie o sprzedaży produktów na odległość.
                • Gość: Atka Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 10.12.12, 22:44
                  Mam pytanie, jak sprawa się skończyła ... gdzie raty były podpisane w jakim banku i o co chodzi? Właśnie oszukana została moja babcia. Nie mamy umowy z bankiem, tylko zamówienie-umowę. Ratunku. Napisałam już dla niej odstąpienie od umowy, ale jak się za nią bank zabierze to obedrą ze skóry. 1300 netto !!! HELP
              • Gość: Pajal Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.elwico.pl 28.02.13, 13:03
                Teraz grasują na śląsku, dokładnie w Bytomiu. Moją mamę też chcieli oszukać, podpisała umowę-zlecenie, ale na drugi dzień przez telefon odwołaliśmy całą ''zabawę''. Oczywiście Pan się zbulwersował że tak nie można itp itd, ale jak się powiedziało że ma się prawo 10 dni na odstąpienie od umowy to troszkę spuścił z tonu. Tak więc ludzie jeśli podpisujecie coś tym bardziej z takimi ludźmi, pamiętajcie że macie prawo odstąpić od umowy do 10 dni od daty podpisania umowy. Piszecie te ''odstąpienie'' i wysyłacie na adres tej ''firmy'' pamiętając by na poczcie dali potwierdzenie wysłania listu i odebrania od nadawcy. Bo to będzie jako dowód gdyby coś tam. Na szczęście żadnych zaliczek ''zadatków'' nie dawaliśmy.
                • Gość: Pajal Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.elwico.pl 28.02.13, 13:08
                  Aha firma teraz ma nazwę PRZEDSIĘBIORSTWO REMONTOWO-BUDOWLANE SPECTRUM.
              • Gość: OSZUKANA Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.204.21.7.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.03.13, 08:35
                oszusci dzialaja rowniez na terenie Rudy Slaskiej i ja dalam sie oszukac na drzwi,mowili ze bede placic za nie w czynszu a gdy sie spostrzeglam ze nie ma takij mozliwosci i zadzwonilam ze chce odmowic to strasza mnie komornikiem i teraz czekam na rezultat mojej glupoty
              • Gość: krystyna Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 15:50
                OSTRZEŻENIE!
                Obecnie firma działa pod nazwą Spectrum, nadal oszukuje klientów, montując wątpliwej jakości drzwi, krzywe, z podrapaną futryną, bez progu i uszczelek. Zero kontaktu zarówno telefonicznego, jak i mailowego. Pojawili się u mieszkańców Wrześni.
        • Gość: rozczarowana Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.icpnet.pl 27.02.12, 22:31
          No to wam powiem ze sa juz w poznaniu gdyby ktos szukal...nie pytajcie skad wiem :(
          • Gość: fhfcjg Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.lupro.net 19.09.12, 00:33
            Jebani złodzieje,gadali że raty bedą doliczane do czynszu a tu jakis kredyt z bankiem mi wcisneli ... masakra co za ludzie OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TĄ "FIRMĄ" :(
            • Gość: :( Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.lupro.net 19.09.12, 00:40

W tamtym tygodniu była u mnie firma montująca drzwi wejsciowe STOBUD z Gniezna.Przedstawiciel tej firmy twierdził że koszt drzwi 1300zł można rozłożyc na raty i bedą one wliczane w czynsz!
              Po kilku dniach przyszli montować drzwi i się okazało że do spłacenia za te drzwi mam 1400zł i kredyt u Was w banku.To oszusci.Bardzo proszę o pomoc!Czy można w jakiś sposób odstąpic od tej umowy?Proszę o odpowiedz,naprawdę jestem załamana:(
              • sp9x-lt01 Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna 26.01.13, 20:51
                Gość portalu: :( napisał(a):

>
                > W tamtym tygodniu była u mnie firma montująca drzwi wejsciowe STOBUD z Gniezna.
                > Przedstawiciel tej firmy twierdził że koszt drzwi 1300zł można rozłożyc na raty
                > i bedą one wliczane w czynsz!
                > Po kilku dniach przyszli montować drzwi i się okazało że do spłacenia za te drz
                > wi mam 1400zł i kredyt u Was w banku.To oszusci.Bardzo proszę o pomoc!Czy można
                > w jakiś sposób odstąpić od tej umowy?Proszę o odpowiedz,naprawdę jestem załama
                > na:(

TO BADA OSZUSTÓW, ALE W POLSCE NIKT SIĘ NIMI NIE ZAJMIE.
                EK z Bielska-Białej. Pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: gosciu Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: *.serv-net.pl 03.12.13, 21:38
                  Zastanawia mnie to jak można mieszkac kilkanaście lat w mieszkaniach spółdzielczych i wierzyć że spółdzielnia wymienia drzwi !!!! Gratuluje że daliście się wyj**ać , a każdy z tych pracowników zapewne otrzymał duże wynagrodzenie za was no i bank ma nowych klientów.
        • Gość: Ciekaw Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: 77.252.87.* 10.04.14, 13:28
          Ciekawi mnie sam numer który widnieje w wielu miejscach w Polsce jako różna firmy począwszy od Gniezna jako budowlanka w Swiętokrzyskim jako spożywka . Macie jakąś teorię na ten temat ?
        • Gość: Ciekaw Re: Uwaga na oszusta - firmę Stobud z Gniezna IP: 77.252.87.* 10.04.14, 13:30
          Ciekawi mnie sam numer który widnieje w wielu miejscach w Polsce jako różna firmy począwszy od Gniezna jako budowlanka w Swiętokrzyskim jako spożywka .ten nr. to 604 605 771 Macie jakąś teorię na ten temat ?
    • Gość: EDMUD Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.13, 13:01

Mnie skasowali na 100.- bo tyle tylko miałem przy sobie.
      BANDA złodziei.

EK z Bielska - Białej.
    • Gość: Gosia Spectrum IP: 212.244.191.* 16.07.13, 16:43
      Firma "dziala" obecnie osoby na Slasku, dzis naciagneli mojego dziadka 87 letniego do podpisania umowy...SKANDAL!!
      • Gość: Pajal Re: Spectrum IP: *.elwico.pl 17.07.13, 15:41
        Goście chyba mają sklerozę bo ostatnio u mnie byli (Bytom) już drugi raz. Gosiu pamiętaj że masz prawo odstąpić od umowy do 7 dni. Wysyłasz na ich adres i już pamiętaj żeby mieć potwierdzenie wysłania listu (tak na wszelki wypadek).

Pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Spectrum IP: *.galileusz.pl 22.07.13, 14:54
        Działali też na terenie Bytomia ,mało tego okradli starszą kobietę i naciągnęli ma zadatek
        • Gość: Mana Re: Spectrum IP: *.215.197.178-internet.zabrze.debacom.pl 25.07.13, 10:52
          Mnie tez namówili bo i tak nosiłam się z zamiarem wymiany drzwi. Niby wszystko zrobili ok, ale po jakimś czasie okazało się, że górny zamek się zacina. Zadzwoniłam, ale włącza się tylko poczta głosowa i chyba będę musiała skorzystać z innej opcji.
          • Gość: MIKI Re: Spectrum IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 21:15
            TERAZ CI OSZUŚCI DZIAŁAJĄ W SOSNOWCU.DZISIAJ NACIĄGALI W ZAGÓRZU.
            • 555a6 Re: Spectrum 15.10.13, 13:59
              Uwaga na oszustów w Świdnicy firma MONT-BUD z Gniezna oszukują starsze osoby na refundowane drzwi.Nie zostawiają umowy do przeczytania, żadnego kontaktu,bezczelni pracownicy.
              • Gość: CBŚ Re: Spectrum IP: *.3s.pl 25.10.13, 15:29
                Teraz zaczęli działać w Jastrzębiu - Zdroju
                • Gość: anita Re: Spectrum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.13, 11:01
                  witam ja również zostałam oszukana przez firmę SPECTRUM teraz działają na terenie Płocka.Teraz próbuję odkręcić to wszystko. jak można skutecznie i szybko rozwiązać umowę z tą firmą piszcie jak wam się udało zrobić to skutecznie
                  • Gość: gośka Re: Spectrum IP: *.190.c82.petrotel.pl 22.11.13, 00:53
                    Anita, jak u Ciebie sprawa wygląda? babcia podpisala umowę... ale nie rozumiem - najpierw przychodzą z firmy AKME niejakiej Rutkowskiej, ze Słupska, dokładnie 16. października. babcia podpisuje umowę na 1720 zł i wyraża zgodę na spłatę ratalną.
                    6. listopada przychodzą ze SPECTRUM (Gniezno, Mieszka I 46) i montują drzwi. kolejna umowa, tym razem na 1330zł.
                    rodzina dowiaduje się o wszystkim, płacą te 1330zl, bo już po fakcie.
                    po czym przychodzi umowa kredytowa, z Credit Agricole, na 2400 razem z odsetkami, na zlecenie z firmy AKME. ale uwaga, data zawrcia umowy kredytowej to 6. listopada, czyli data montażu przez Spectrum...
                    jaki związek między firmami?!!!
                    to po pierwsze.
                    po drugie, umowa na kredyt przychodzi 19. listopada, z możliwością odstąpienia w ciągu 14 dni . termin mija więc na drugi dzień. my dowiadujemy sie tym od babci 21., a więc jeden dzień po upływie terminu.
                    jezu, co robić? zastanawia mnie po pierwsze związek AGAT ze Spectrum.
                    o co chodzi z doma umowami na dwie różne kwoty.
                    i jak umowa kredytowa może zostać wysłana przez bank zwykłą pocztą z datą wykonania usługi. zawierając umowę z mbankiem dostałam umowę kurierem, a termin zawarcia był datą dostarczenia przez kuriera.
                    jutro teoretycznie umowilam sie z prawnikiem, ale więcej nie wiem niż wiem, więc nie wiem, czy ktokolwiek pomoże.
                    • Gość: gośc Re: Spectrum IP: *.serv-net.pl 03.12.13, 21:33
                      Nic nie zrobisz , po upływie czasu odstapienia od umowy już się nie da trzeba będzie spłacac a babci zabrać dowód zeby nikomu nie dawała danych!!!
                      • Gość: anita Re: Spectrum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.12.13, 18:29
                        cześć u mnie cisza drzwi do dzis nie zamontowane nikt sie nie pojawił z tej firmy jedynie mąż jeszcze tego samego dnia w którym podpisałam mowe ,dodzwonił sie na podany numer na pieczątce, chciał rozwiązać umowę z firmą więc właściciel powiedział żeby przesłać pocztą lub na adres email ale niestety nie można się skontaktować z firmą, ani na adres do korespondencji, ani adres email jest nie aktywny.
      • Gość: elka513 Re: Spectrum IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.13, 21:40
        Oszuści Śląsk Szombierki!!!!!!
    • Gość: Zygmunt Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.12.13, 16:51
      A gdzie jest prokurator ?
      • Gość: szombierki Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: 93.176.245.* 19.12.13, 18:25
        Nie wiem dlaczego pojawiają się takie opinie... Dziś panowie zamontowali mi drzwi i wszystko super.
        Może warto czytać umowę najpierw a potem bluzgać ? Na początku sama miałam ogromne wątpliwości po przeczytaniu tutaj wpisów ale zaryzykowałam i mam super drzwi
        Pozdrawiam
        • 555a6 Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 14.02.14, 22:39
          Mont-Bud z Gniezna to dowód ,że od dawna oszukują decyzje.uokik.gov.pl/.../Decyzja%20nr%20RPZ-29-2011%20z%2017.1...‎
          kolejna firma z Oleśnicy,która obecnie robi to samo to DOMAX ,wredne dziewczyny wzbudzają zaufanie starszych ludzi,a później faktura do podpisania.Uwaga zwłaszcza starsi ludzie. Trzeba im tłumaczyć,że nie ma okazji,które przychodzą same.Tyle jest teraz marketów budowlanych gdzie doradzą i też zamontują.
          • alicjantka72 Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 26.09.14, 16:45
            Witam mnie również firma oszukała,nie mam nic-płaciłam gotówka
          • alicjantka72 Re: Uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 26.09.14, 16:57
            ktoś miał kontakt z tą firmą na terenie śląska?u mnie byli w maju-nikt tak mnie nie oszukał a teraz została mi krzywo wstawiona futryna i wystające krzywo wkręcone śruby,gwarancja i pokwitowanie mieli przysłać pocztą,po miesiącu mojego wydzwaniania przyjechali z tej firmy inni pożal się boże monteży i stwierdzili ze fakt futryna do wymiany,przez dalsze 3miesiące *szef*ustalał terminy i nic nie odbierał telefonu,teraz już nie jestem pewna-STAN BUD,STOLAR BUD? I CHYBA BYŁA UL.ŚW.WAWRZYŃCA-GNIEZNO,czy mówi komuś ten nr tel-695 297 112?to tel niby szefa,pozdrawiam
    • Gość: Prawnik Re: uwaga na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.196.0.1.gost.mdimedia.pl 24.02.14, 19:51
      moją babcię też oszukali, niedawno naciągali w Gostyninie. Niestety nie było mnie w mieście i babcia kupiła drzwi w który na początku popsuły się dwa zamki. To nie wszystko ale brak mi sił aby o tym pisać. Mam nadzieję że uda mi się z nimi skontaktować i podać ich do sądu za to co robią.
    • Gość: żywiec Re: Żywiec uwaga na oszusta-firmę STOBUD zGniezna IP: *.telico.pl 16.11.14, 23:38
      Teraz naciągają ludzi na Śląsku w Żywcu. Ludzie uważajcie na tą firmę. Naciągnęli mojego dziadka l. 82. Od dwóch dni gość zastraszał mojego dziadka! Teraz firma nazywa się Stolar-Bud z Gniezna. Dobrze, że się w porę zorientowaliśmy!
      • alicjantka72 Re: witam 17.11.14, 22:05
        mnie też oszukali,czy ta firma jest na ul. Wawrzynca?czy ten nr tel. jest komuś znajomy?695 297 112 pozdrawiam
    • Gość: Oszukana Re: UWAGA na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.16, 17:21
      Mnie również oszukali - krzywo wstawiona futryna przez co drzwi odchodzą i jest szczelina czego efektem jest nieszczelność drzwi. Oszuści, naciągacze. Przestrzegam przed tą firmą BETA z Gniezna. Dałam się naciągnąć niewysoką ceną i nieznajomoscią branży. Efektem mojej pomyłki jest niestety ponowna wymiana drzwi :/
      • agi.czerwiec Re: UWAGA na oszusta - firmę STOBUD z Gniezna 14.03.16, 12:01
        Witam, do nowego programu telewizyjnego szukamy osób, które mają niedokończony remont z powodu konfliktu z wykonawcą. Możemy dokończyć remont. Kontakt: moviehouse.redakcja@gmail.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka