Dodaj do ulubionych

Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dla ...

04.05.11, 20:54
Z całym szacunkiem, nie wiem czym Krzysztof jeździł, kocham Harlejowców, i nie kocham plastików, chociaż maam szacunek dla gościa, który bandziora pijanego złapał na plastiku.
Proszę mi się nie dziwić że tak piszę o plastikach, bo jak mi takich kilku koło ucha śmigneło w czasie jazdy, na jednym kole,to się wystraszyłem bardzo.
Sądzę że to był mądry gość Krzysztof, niestety, nie uwzględnił na swojej drodze życiowej pijaka, pijaka bandyty!
Kary niby straszne, więzienie, a co weckend tysiąc pianych bandziorów , morderców się łapie, no i con z tego? Co? Potem jest adwokat, sąd, i w oczy rodzinie się śmieje taki jeden jak ma pieniądze, choćby jak syn pana Wałęsy, to wtedy bierze się biegłego i dobrego znaczy adwokata który zna sędziów, i wszystko w dupie taki ma. Zapewniam , że jutro będzie to samo, tylko nazwiska się zmienią. To samo znaczy kolejny wypadek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rudi Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 04.05.11, 22:01
      Myślę, że trochę uogólniasz. Krzysiek miał motor turystyczny - też jak to określiłeś plastik. Nie motor świadczy o stylu jazdy tylko kierowca. Każdym motorem można jechać niebezpiecznie i kazdym normalnie. Krzysiek był tym normalnym. Jeździł bardzo dużo po polsce i całej europie (na forach jest wiele relacji z tych podróźy). W 2-3 lata nabił ponad 50tys.km. Zapewne wiele kilometrów jeszcze by przejechał gdyby nie trafił na swojej drodze na pijanego kierowcę.
    • plosiak Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl 04.05.11, 22:15
      A ja cię zapewniam, że gość dostanie areszt i wyrok na twardo do odsiedzenia. Moim zdaniem 4 lata to minimum.
      • Gość: ytrewq Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.zol.univ.szczecin.pl 04.05.11, 22:22
        odszedł prawdziwy miłośnik hisorii tych ziem [*]
      • Gość: koleżanka 4 lata? IP: *.mtnet.eu 04.05.11, 23:14
        4 lata w tej sytuacji byłoby kpiną. wg mnie należy się maksymalny wyrok i praca społeczna w wymiarze co najmniej 1000 godzin w stowarzyszeniu ofiar wypadków spowodowanych przez bezmyślnych pijaków za kierownicą - pomoc niepełnosprawnym, ich rodzinom w codziennym wysiłku, a także Z AWTOMATA odszkodowanie i renta dla rodziny ofiary. niech ten !@#$%^&*() sprzeda swój zakład i przeznaczy te środki na ten cel, który rozumie się sam przez się. samo siedzenie w ciupie sprawy nie załatwi - bezmyślne, bezczynne bytowanie na mój koszt, na pana i pani koszt, niczego nie uczy. ogólnie nie widzę okoliczności łagodzących. pijak za kierownicą to pijak za kierownicą, zwłaszcza w naszym kraju, gdzie ten problem jest naprawdę ogromny. śmierć niewinnego to śmierć niewinnego. ciężkie obrażenia pasażerki motoru, to ciężkie obrażenia. żaden żal i skrucha tego kretyna, który myśli dopiero po fakcie, tego nie zmieni. to się już stało i się nie odstanie, ale ciężką karę trzeba ponieść.

wciąż widzę Krzyśka sprzed tygodnia, wciąż dźwięczy mi w uszach jego śmiech, a śmiał się i uśmiechał bardzo często. to był wielki optymista, człowiek ciekawy świata, kochający i kochany mąż i ojciec, który został zniszczony przez jakiegoś bezmyślnego śmiecia, mającego w tyle życie innych (bo że swoje tam trzyma - nic mnie to nie obchodzi). to on powinien skończyć w rowie lub na drzewie, a nie Krzysiek... niestety, wszystko w życiu jest dziełem przypadku, czasem okrutnego.
        • malgosiek2 Re: 4 lata? 04.05.11, 23:17
          Asia dalej na OIOM-ie?
          Jaki jest jej stan?
          Mój mąż pracował z Krzysiem w Plusie na długo przedtem jak Krzyś pracował w salonie, a dzieciaki chodziły razem z moimi do tego samego przedszkola.
      • Gość: ewa Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 12:58
        4 lata za śmierć ? Za spowodowanie śmierci? W sumie za jechanie z zamiarem zabicia??? Dożywocie, zabór auta, kara pieniężna - dotkliwa i dla mordercy i dla rodziny, niestety. Ktoś mu pozwolił wsiąść za kierownicę... Ilu wartościowych ludzi musi zginąć, żeby nasze prawo znormalniało?
        • urwanypalec Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl 05.05.11, 18:10
          Gość portalu: ewa napisał(a):

> 4 lata za śmierć ? Za spowodowanie śmierci? W sumie za jechanie z zamiarem zabi
          > cia??? Dożywocie, zabór auta, kara pieniężna - dotkliwa i dla mordercy i dla ro
          > dziny, niestety. Ktoś mu pozwolił wsiąść za kierownicę... Ilu wartościowych lu
          > dzi musi zginąć, żeby nasze prawo znormalniało?
          ==========================================================
          Nie zgadzam się, by rodzina cierpiała za bezmyślnego głupka. Dotkliwa kara tylko ma być dla niego, i tak wszyscy powiedzą że nic nie wiedzieli (bardzo mu zabraniali)
    • Gość: obieżyświat Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.11, 22:20
      To straszne, że w tym kraju jeszcze wciąż tylu ludzi ginie z powodu kierowców - pijaków. To nas wszystkich sprawa, gdyż wciąż tolerujemy pijaka za kierownicą. Cóż napisać Jego dzieciom - nie wiem, nie potrafię wymyślić. Niech się trzymają, takie jest życie.
      • Gość: pierdol ktos IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.05.11, 23:06
        napisal o wybrakach kiboli, ze postawic policjantow z ostra amunucja i strzelac bez ostrzezenia

wiec ja napisze, ze pijanego morderce z drogi od razu na kolo
        i lamac, i lamac, i lamac, a w tv pokazywac

no i jestem ciekaw, kto jeszcze chcialby chlac i po drogach fury prowadzac
        gdy jest pewne, ze zycie w mekach (5 godzin minimum ciezkiego umierania) odda

niby nie-cywilizacja???
        a zabijanie po pijaku to cywilizacja, czy skrajny bandytyzm, brak poszanowania wszelkich praw ludzkich i bozych z ZYCIEM ludzkim przede wszystkim

zabic gada jeszcze w wiezieniu, jaki proces?, najlepiej dzis, znaczy niby wypadek
        sledztwo niczego nie wykaze, to oczywiste
    • lojalista o człowieku czy o sedina.pl? 04.05.11, 23:52
      na drogach w polsce ginie wielu ludzi i każda strata człowieka jest bolesna dla najbliższych... serdecznie współczuję rodzinie i potępiam zarówno tego, jak i tysiące innych pijaczków siadających za kierownicą po kielichu... polskie prawo nie jest doskonałe i wymaga jeszcze dużo pracy by konsekwencje takich "wypadków" były dla sprawców równie dotkliwe jak dla ich ofiar...

na drogach giną różni ludzie... czym wyróżniał się właśnie ten? jaki był? jakie miał osiągnięcia? wygląda na to, że p. kraśnicki zauważył tylko wycieczki z dziećmi, wyprawy jachtem i blogowanie na sedinie.pl... jak na artykuł o śmierci człowieka, w dodatku zatytułowany "wielka strata nie tylko dla sedina.pl", więcej tu wiadomości o samej sedinie.pl i jej blogerach, niż o tragicznie zmarłym Yossarinie... żenujące, że nawet przy takich smutnych okazjach wychodzą na jaw prywatne powiązania dziennikarza i to one są bardziej uwypuklone, niż obraz człowieka, który odszedł... wstyd!
      • Gość: Dr humbolt Re: o człowieku czy o sedina.pl? IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 00:19
        Szkoda tych dzieci
        I bardzo dziwię się młodym ludziom , którzy mają rodzinę na utrzymaniu ,że przyjemność jest ważniejsza niż troska o dzieci i przyszłość .
        Kto ich będzie wychowywał, jak są dziadkowie to jeszcze dobrze , ale nie zawsze tak jest .
        Jak ta japońska pralka ma na osi 200, to nie ma bata ,żeby tyle nie jechał .
        Jakby było inaczej to nie nazywaliby się dawcami nerek.
        • Gość: PawelA Re: o człowieku czy o sedina.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 07:11
          Chłopie jakie Ty głupoty wypisujesz, to aż oczy bolą. Jak masz pisać takie bzdury i sztucznie współczuć, to lepiej nic nie pisz. Nie obraź się, ale po tym wpisie zostałeś dla mnie idiotą roku.

Szkoda bardzo Krzysia, Asia, Dzieciaki trzymajcie się.
          • Gość: Dr humbolt Re: o człowieku czy o sedina.pl? IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 08:43
            No taka jest smutna prawda i rzeczywistość pawelku, która skrzeczy.
            Używanie inwektyw z bezsilności w niczym ci nie ulży , a jemu już nie pomoże .
            Prawo zachęca do jazdy po pijaku, statystyki się podnoszą .
            moto.pl/MotoPL/1,90109,6595633,60_zabitych__a_to_dopiero_poczatek.html
            Kierowca jak należał do platformy to zaraz wyjdzie.
            • Gość: mia Re: o człowieku czy o sedina.pl? IP: *.play-internet.pl 05.05.11, 13:17
              Gość portalu: Dr humbolt napisał(a):

> No taka jest smutna prawda i rzeczywistość pawelku, która skrzeczy.
              > Używanie inwektyw z bezsilności w niczym ci nie ulży , a jemu już nie pomoże .
              > Prawo zachęca do jazdy po pijaku, statystyki się podnoszą .
              > rel="nofollow">moto.pl/MotoPL/1,90109,6595633,60_zabitych__a_to_dopiero_poczatek.html
              > Kierowca jak należał do platformy to zaraz wyjdzie.

Do wypadku doszło przy przejeździe, więc nie sądzę by jechał 200 km/h. To raz, a dwa. Jedź obejrzyj przejazd i będziesz wiedział ile na tych koleinach można jechać.
              • Gość: Dr humbolt Re: o człowieku czy o sedina.pl? IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 23:03
                Pawełku jesteś zwykłą ulotką grabarza, jutro ci nabluzgam, bo dzisiaj jadę na wódke .
            • Gość: PawelA Re: o człowieku czy o sedina.pl? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.11, 14:30
              Niestety kolejnym postem udowadniasz brak czegoś co nazywamy szarymi komórkami i mózgiem. Pisząc krótko i zwięźle nie myślisz i pogłębiasz moje zdanie o sobie, które nota bene nie było inwektywą w Twoim przypadku. Było to proste stwierdzenie faktu który widać w każdym Twoim poście.

Akurat ja Krzyśka znałem od bardzo dawna i wiem doskonale jak jeździł, znam miejsce w którym zginął i wiem jak tam można jechać, a Ty jesteś zwykłym forumowym trollem, który wypisując idiotyzmy nie wiem sam na co właściwie liczy. Bo w tym temacie poklasku nie znajdziesz.
          • urwanypalec Re: o człowieku czy o sedina.pl? 05.05.11, 10:03

Przegrał w nierównej walce. Pijaczek miał przewagę ponieważ przed sobą miał silnik, a prawo go będzie jeszcze karmić na nasz koszt...
    • maxymus1 Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dla ... 05.05.11, 00:10
      Pozwolicie Państwo że jeszcze raz się odniosę do tego strasznego wypadku, a raczej może nie zaplanowanej zbrodni. bo tak to nazwę! Poruszył mnie post Pani " koleżanka", ma Pani rację, nie dość że takie bydle jedzie po pijanemu, to jeszcze szybko, jak to u nas.
      Tak jak Pani mówi, będzie skrucha, dobry adwokat, i dalej jak to u nas w polsce jest, sąd, współpraca , dzieci, tak to jest w tym kraju proszę Pani, powiem coś więcej, jutro przez takich bydlaków zginą następni. Idę o zakład że jeżeli sprawcą był człowiek majętny, tak jak np. syn prezydenta Wałęsy, to kara będzie na poziomie minimum. ( pomroczność jasna )Taki to kraj niestety.
      • Gość: lucy Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.ip.shentel.pl 05.05.11, 08:01
        Opisujcie dalszy rozwoj wypadkow. Jestem ciekawa kto będzie obrońcą pijanego kierowcy, który z naszych pazernych adwokatów?
        • maxikasek Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl 05.05.11, 09:03
          > Opisujcie dalszy rozwoj wypadkow. Jestem ciekawa kto będzie obrońcą pijanego ki
          > erowcy, który z naszych pazernych adwokatów?
          MYlisz pojęcia. Jeśli nawet nikt- to dostanie obrońcę z urzędu- za którego zapłacisz m.in. Ty. I jego obowiązkiem będzie bronić najlepiej jak potrafi. Inaczej może zostać pozbawiony prawa do wykonywania zawodu (w najgorszym wypadku). Tak jest w demokracji. I taki jest zawód adwokata- nieważne jaką kanalię ma reprezentować- musi jej bronić.
          • urwanypalec Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl 05.05.11, 10:06
            I taki jest zawód adwokata- nieważne jaką kanalię ma reprez
            > entować- musi jej bronić.

Obrońca - broni, a pijaka powinien bronić kat
        • Gość: Oder Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.205.30.222.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.05.11, 14:35
          Wszysko jest w normie. Pijani poslowie stanowia pijane prawo, pijani sedziowie i prokuratorzy stoja na strazy napitych, pijani ksieza, pijani policjanci , pijani lekarze. pijany caly narod . To przeciez norma Mozg katopolaka sklada sie z dwoch polowek. Jedna totalnie skatoliczona, druga totalnie pijana. I nie ma rozwiazania tej sytuacji. Za bledy i smierc w tym kraju mozna co najwyzej zaplacic pokuta i zobowiazanie do odmowienia kilku zdrowasiek.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dla ... 05.05.11, 15:19
      Powiedzcie mi proszę co za różnica czy zabił kierowca pijany, zmęczony po 10 godzinach jazdy, rozmawiający przez telefon przedstawiciel handlowy, czy też kobieta która akurat dała gazu bo śpieszyła się do pracy?

Widzicie jakąś różnicę? Bo ja nie.
      • Gość: Zocha Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.emea.ibm.com 05.05.11, 16:11
        Nie. Bo i tak ginie człowiek.
        Tak. Bo wsiadanie za kierownicę po alkoholu to przejaw ekstremalnej głupoty. Wręcz proszenie się o to, żeby coś się stało.
    • lojalista wspomnienie... 05.05.11, 18:18
      z tych wpisów wnioskuję, że są na forum ludzie, którzy osobiście znali ofiarę wypadku... mam pewną propozycję... może zamiast tej, w wielu wymiarach, niepotrzebnej "dyskusji", któryś z jego przyjaciół napisze wspomnienie o Yossarianie i wypełni je treścią którą pominął p. kraśnicki w swoim artykule...
      • Gość: ( Re: wspomnienie... IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.11, 00:18
        pijanych świń coraz więcej na drogach, szkoda człowieka.

• xyz-xyz Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dla ... 13.05.11, 13:20
      Niezależnie od ładunku zła, jakie wyrządził pijany kierowca, areszt tymczasowy nie jest i nie może być karą. Apele do Sądu o areszt, to moim zdaniem nieuzasadniony nacisk na niezawisły Sąd. O ile prokuratura nie posiada dowodów, które wskazywać by mogły na to, że zatrzymany będzie utrudniał postępowanie, wniosek o areszt traktuję, jako działanie pod publikę i psucie państwa prawnego.
      Ów człowiek z całą pewnością poniesie konsekwencje, tego co zrobił. Słono za to zapłaci. Yossarianowi to życia nie przywróci, więc nie ma potrzeby robienia ze sprawy linczu.

• Gość: ( Re: Śmierć Yossariana. Wielka strata nie tylko dl IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.11, 17:15
        Nie zdziwiłbym się, gdyby sprawca posiadał legitymację SLD.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka