Dodaj do ulubionych

Tuba i trąbki krążą po Śródmieściu [filmik]

18.05.11, 13:41
Moze nasza fisharmonia zainteresowalaby sie tymi panami?
Obserwuj wątek
    • Gość: ( Re: Tuba i trąbki krążą po Śródmieściu [filmik] IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 13:44
      swarozyc napisał:

> Moze nasza fisharmonia zainteresowalaby sie tymi panami?

Zaproponować im występ w Carnegie Hall! Marszałek sponsoruje!
    • Gość: Sz. Re: Tuba i trąbki krążą po Śródmieściu [filmik] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 13:58
      Jeden z nich pochodzi z Timisoary a reszta z Bukaresztu-przyjechali jako przedstawiciele chuligańskiej bojówki Dinama Bukareszt,by pomóc kibolom obalać rząd chyżego ruja!Zydorowicz-zamykaj ulice i napuść na nich AT (ale dopiero po ich wejściu do autobusu)!Why duck Donald?
    • tajemnicapanstwowa Tuba i trąbki krążą po Śródmieściu [filmik] 18.05.11, 16:11
      na Derdowskiego/Kaliny tez trafili i przez 3-4h dmuchali w te rury...
      moze i ciekawe, ale na dluzsza mete strasznie irytujace...

sam mialem ochote zejsc i im te trabki w tylek wsadzic, bo nijak nie mozna bylo sie skupic na czymkolwiek...
      • Gość: bony francuz Re: Tuba i trąbki krążą po Śródmieściu [filmik] IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 16:28
        Upiłem sie kiedyś z nimi w Kanie, co roku mają tourne po Europie. My jesteśmy przystankiem na trasie do Berlina i dalej Paryż Olympia
        Startek powinien sie nimi zająć, do tego swojego Mjuzik Fest. Artystycznie nie odbiegają od tych artystów, co on za moje podatki robi koncerty.
        A sam Ostrowski powinien zrobić warsztaty i występ w Rojalu, będzie to taniej niż z sojkami i turnałami.
        A młodzież z akademii przepięknej może sporo się nauczyć muzyki z regionów .
        • Gość: odon no i świetnie IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 21:36
          zrobiło się nastrojowo w tej smutnawej okolicy
    • Gość: XX4Ever Re: Tuba i trąbki krążą po Śródmieściu [filmik] IP: *.globalconnect.pl 18.05.11, 21:52
      Bałkańskie tańce też nie w smak... Na całym świecie grajkowie sobie chodzą po placach, ulicach, szczecinianie przywożą ich sobie na zdjęciach z wojaży. Tutaj jednak powinna być zarządzona absolutna i dostojna cisza, tzw. cisza śmiertelna, skladanie wieńców i kwiatów na grobach i marsz żałobny ale w jazzowym opracowaniu kogo trzeba.
      Też uważam, że Rumuni powinni trafić do Gdańska, Poznania, Łodzi. Gdzieś, gdzie jest mniej ponuro i gdzie nie bedą przeszkadzać gdaczącym paniusiom.
      Na pewno nie maja takich krost na mózgach, żeby wyrywac sie do Carnegie Hall... Chyba, że z panią minister Hall (wkrótce sopran cienki).
    • Gość: taktoja ręce opadają IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 22:34
      fajnie goście grają, czysto i rytmicznie, tylko żadnej tuby nie mają autorze tego tekstu, nawet nie wiesz jak tuba wygląda, na wagary się chodziło na tzw " muzyce" ?
      • Gość: gość Re: ręce opadają IP: 79.175.252.* 22.05.11, 23:18
        no nie wiem czy tak czysto... na filmiku brzmią nieco żałośnie. Tuby nie ma, waltorni też nie:) Jeden z instrumentów to może być eufonium, drugi - helikon. Ale pewności nie mam.
        • Gość: taktoja Re: ręce opadają IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 15:02
          na tym filmiku faktycznie, ale pod moim oknem grali bardzo fajnie. Faktycznie helikon jest , oraz suzafon - ta zakładana na tułów grającego. I nie są to odmiany tuby, tak jak wiolonczela i altówka nie są odmianą skrzypiec :-)
    • Gość: Zet Super, więcej takich! IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 09:03
      Fajna sprawa, widziałem, słyszałem - więcej takich. Muzyka na żywo zawsze wprowadza swoisty koloryt do miejskich ulic.
      .
      • Gość: Off Re: Super, więcej takich! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 01:32
        W sumie... fajnie ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka