Dodaj do ulubionych

Pseudomatura

12.05.04, 13:17
Nadal martura w Polsce jest fikcja. nadal to nie jest egzamin a jedynie
pozorny ruch niewydolnego systemu edukacji. wine za to ponosza przede
wszystkim nauczyciele. to oni jako, ze doskonale wiedza jak malo nauczyli
swoich uczniow pozwalaja na sciagi w bulce, sciagi w piesku, sciagi w
majtkach, calkiem glosne rozmowy, lub poprostu sami rozwiazuja zadania za
uczniow. potem wszyscy sie razem ciesza i opowiadaja przez 3 pokolenia jak to
sie sciagalo na maturze i jaki byl luzik. ta degrengolada maturalna to
najwiekszy wstyd edukacyjny III RP. osobiscie wywalal bym z matury
sciagajacego ucznia i wywalal z pracy podpowiadajacego nauczyciela.
pozdrawiam blackexit
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: Pseudomatura 12.05.04, 13:53
      Dla mnie matura to był stres. Nie ściągnęłam nawet kawałka.
      • Gość: rzeźnik Re: Pseudomatura IP: 62.29.137.* 12.05.04, 14:51
        Nie chwal się. I tak nikt w to nie uwierzy.
        • Gość: XYZ Re: Pseudomatura IP: 212.14.0.* 12.05.04, 14:55
          hehehe to typowe dla prawoskretasów rzeźnik. Tak jak z płatnymi studiami. Sami
          za komuny pokończyli darmowe studia z punktami za pochodzenie, stypendiami i
          akademikami z darmowym żarełkim, a teraz wprowadzać chca płatne. Dla innych.
          Nie dla siebie. Tak i z maturą. Sam ściągał pewno na potęgę, a teraz mu to
          przeszkadza. Hehehehe
          • Gość: rzeźnik Re: Pseudomatura IP: 62.29.137.* 12.05.04, 15:13
            Nie znam osobiście nikogo kto by nie ściągał. Po maturze każdy jest mądry.
            Teraz to i ja mogę powiedzieć, że bym wypieprzał z sali tych co ściągają.
            Aczkolwiek idea jest słuszna.
    • Gość: Meg Re: Pseudomatura IP: 62.233.173.* 12.05.04, 14:25
      Nie mialam sciag na maturze, co wcale nie znaczy ze bylam taka obkuta - nigdy
      nie umialam sciagac i jakos zreszta glupio to robic ...
      Ale wiem, ze to powszechne, na studiach spotkalam sie z tym wiele razy.
      Byli ludzie, ktorzy sie kompletnie sie nie uczyli, a tylko kserowali sciagi ...
      Zenada.
    • b.duda Re: Pseudomatura 12.05.04, 14:45
      Nie wierzysz, że są uczciwe szkoły?:)
      Tak poza tym wszystko zmieni się na przyszłorocznej "nowej maturze". Uczeń
      oceniany będzie zewnętrznie, natomiast komisja będzie również w większej części
      zewnątrz. Nie będzie żadnych bułek, maskotek itp. na ławkach, ponieważ wchodzi
      zakaz. Czy to dobrze, czy to źle...? Zobaczymy.

Pozdrawiam
      • Gość: XYZ Re: Pseudomatura IP: 212.14.0.* 12.05.04, 14:57
        Basia skarbeczku:))) Kiedy się u Grzesia na wódeczce spotykamy?
        • Gość: rzeźnik Re: Pseudomatura IP: 62.29.137.* 12.05.04, 15:07
          Może XYZ razem będziemy mieli okazję co świętować po wyborach. Powodzenia
          Basiu!
          • Gość: XYZ Juras i Duda do Parlamentu Europejskiego IP: 212.14.0.* 12.05.04, 15:11
            Fajnie by było gdyby weszli oboje, za miast spadochroniarzy ze swoich list.
        • mlody.patriota XYZ 12.05.04, 15:14
          Albin, Kesik czy sam Juras ?
          • Gość: XYZ Re: XYZ IP: 212.14.0.* 12.05.04, 15:21
            Młody patriota zna SLDowski aktyw. Czyżby uciekinier??
      • albert_c Re: Pseudomatura 12.05.04, 15:20
        b.duda napisała:

> Nie wierzysz, że są uczciwe szkoły?:)

* Pobozniak taki jest?:) nie watpie. ile to juz lat od matury Basiu? powaznie
        rozpatruje wsparcie mlodego pokolenia w zblizajacych sie wyborach:)

pozdrawiam,
        albert_c

----
        „We wszystkim jesteśmy tylko mniej – więcej”
        • Gość: XYZ Re: Pseudomatura IP: 212.14.0.* 12.05.04, 15:25
          albercik Juras czeka:))))))))
          • albert_c Re: Pseudomatura 12.05.04, 15:25
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> albercik Juras czeka:))))))))

* :((((((
            jednak Basia:)
            • Gość: XYZ Re: Pseudomatura IP: 212.14.0.* 12.05.04, 15:31
              Szczerze mówiąc to żałuje, że nie moge głosować dwa razy. Dałbym kreskę na
              Pawła i kreskę na Basię. Fajnie by było żeby do PE z zach pomor weszła młoda
              liberałka i młody socjaldemokrata. Taki symbol nowoczesnej Polski w UE.
              • b.duda Re: Pseudomatura 12.05.04, 15:33
                Ale możesz namówić znajomych, którzy z reguły nie chodzą głosować:)
                • albert_c Re: Pseudomatura 12.05.04, 15:52
                  b.duda napisała:

> Ale możesz namówić znajomych, którzy z reguły nie chodzą głosować:)

* Basiu, przekonaj mnie to moze namowie:)
                • Gość: Lucy Re: Pseudomatura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 16:04
                  Basiu jesteś strasznie próżna. Nic w życiu jeszcze nie osiągnęłąś.
                  Praca zawodowa, osiągnięcia - zero. Chyba, działalność rozpoczęłąś od koneksji
                  w w szczecińskich knajpach jak nasza radna z ODNOWY
                  • albert_c Re: Pseudomatura 12.05.04, 16:25
                    Gość portalu: Lucy napisał(a):

> Basiu jesteś strasznie próżna. Nic w życiu jeszcze nie osiągnęłąś.
                    > Praca zawodowa, osiągnięcia - zero. Chyba, działalność rozpoczęłąś od
                    koneksji
                    > w w szczecińskich knajpach jak nasza radna z ODNOWY

* a co wg Ciebie jest to 'nic w zyciu',a co jest tym 'czyms' co mozan
                    osiagnac? moze jasniej troche.
                    • piotr33k2 Re: europarlament 12.05.04, 16:31
                      każden by chciał zara do europarlamentu a robić to nima komu!
                      • albert_c Re: europarlament 12.05.04, 16:36
                        piotr33k2 napisał:

> każden by chciał zara do europarlamentu a robić to nima komu!

* Piotrze, o czym Ty? co robic?
                        • piotr33k2 Re: europarlament 12.05.04, 16:43
                          cha cha!to uwazasz albercie że jak ktoś niema co robic to powinien zaraz do
                          europarlamentu startować ? a wiesz że to ciekawy sposób na życie, zastosowany w
                          naszej polityce po raz pierwszy na masową skalę przez samobrone.
                          • albert_c Re: europarlament 12.05.04, 16:45
                            nie, no uwazam ze Basia chyba jednka ma co w zyciu robic. z taka aparycja:)))
                            z Twoja kwestia odnosnie samoobrony sie zgodze:)
                            • piotr33k2 Re: europarlament 12.05.04, 16:54
                              nie no ja do pani basi osobiście nic też nie mam ,ale uważam że bardzo młodzi
                              politycy i działacze powinni jednak zacząć najpierw działać w kraju na
                              miejscu ,tam będą za mało znali polskie bolączki i realia przez co mogą
                              niewłasciwie reprezentować naszą stronę w konkretnych sprawach i
                              problemach.kilku letnia praktyka w działalności krajowej powinna być
                              obowiązkowa .
                              • albert_c Re: europarlament 12.05.04, 16:58
                                moze Basia ma juz praktyke w kraju, nie wiem.
                                a poza tym to bardzo estetyczne wzomcnienie listy UW - tak przeciez Tobie
                                bliskiej:))))
                                • piotr33k2 Re: europarlament 12.05.04, 17:02
                                  mi nie chodzi o panią basię ,tylko ogólnie o wszystkich kandydatów ze
                                  wszystkich parti.
                                  • albert_c Re: europarlament 12.05.04, 17:06
                                    Piotrze, to ja juz wole mloda Basie niz starego Torzewskiego czy rajdowaca z
                                    samejbrony ogladac na plakatach wyborczych. kryterium osiagniecia czegos na
                                    niwie krajowej jest bardzo relatywne. oczywiscie ci panowie przeze mnie
                                    wymienieni niczym szczegolnym pochwalic sie nie moga, raczej nie powinni sie
                                    chwalic, a jednak na listach sa, jako maskotki partyjne umieszczeni. torzewski
                                    jako pajac, ktory dla PO bedzie pioseneczki spiewal (vide rozpoczecie
                                    eurokampanii PO na politechnice warszawskiej).
                                    • piotr33k2 Re: europarlament 12.05.04, 17:23
                                      jedna zasada nie przeczy drugiej złej praktyce, krótko mówiąc nie należy
                                      wylewać dziecka z kapielą co jest polską normą.
                                    • Gość: Znawca Re: europarlament IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.05.04, 20:53
                                      Torzewski, co było rezultatem Kulczykowej protekcji, rozpoczął studia w
                                      poznańskiej akademii muzycznej bez matury, bo w Polsce zawsze byli lepsi i
                                      lepsiejsi.
    • blackexit Re: Pseudomatura w PE 12.05.04, 22:41
      mialo byc o maturze ale i tak jest ciekawa rozmowa. co do basi. nie wierze ze
      istnieje choc jedna uciwa szkola w polsce. pewnie sa pojedyncze oosby ale cala
      szkola zeby trzymala zasady uczciwosci to ja w to nie wierze. co do pobozniaka
      to cos wiem bo to skonczylem. poziom jest ale i wiekszych problemow ze
      sciaganiem nikt nie robi. co do kandydowania do PE uw ma moja sympatie ale i
      tak zaglosuje na PO nadal nie wiem i nie jestem w stanie pojac dlaczego uw nie
      przylaczy sie do PO dajac tym samym zysk sobie i PO. no nic pozdrawiam blackexit
      • piotr33k2 Re: Pseudomatura w PE 12.05.04, 22:49
        nie wiem jak jest z wyborami do europarlamentu ale odnośnie przyszłych do sejmu
        i senatu to uw. proponowała jakąś formę wspólnej koalicji ale bez entuzjazmu ze
        strony po. czemu się zresztą nie dziwię wziąwszy pod uwagę rankingi wyborcze.
        • blackexit Re: Pseudomatura w PE 13.05.04, 12:13
          piotr33k2 napisał:

> nie wiem jak jest z wyborami do europarlamentu ale odnośnie przyszłych do
          sejmu
          >
          > i senatu to uw. proponowała jakąś formę wspólnej koalicji ale bez entuzjazmu
          ze
          >
          > strony po. czemu się zresztą nie dziwię wziąwszy pod uwagę rankingi wyborcze.

no niestety to po jendk moze stawiac warunki. mam nadzije ze ejdnak sie
          dogadaja. pozdrawiam blackexit
      • b.duda Re: Pseudomatura w PE 12.05.04, 22:50
        Ja wierzę mimo wszystko...sprawdzić nie mogę, więc pozostaje mi wierzyć:)
        Pomijając stanowisko UW w kwestii przyłączenia się do PO...wątpliwy wydaje mi
        się być fakt, że PO chciałaby u siebie widzieć UW...naprawdę.

Pozdrawiam:)
        • blackexit Re: Pseudomatura w PE 13.05.04, 12:15
          b.duda napisała:

> Pomijając stanowisko UW w kwestii przyłączenia się do PO...wątpliwy wydaje mi
          > się być fakt, że PO chciałaby u siebie widzieć UW...naprawdę.

trzeba zaczac rozmawiac to mozan sie dogac. teraz chyba jest dobry moment bo
          poparcie po lus uw moze stanowic o powstaniu stabilnej wiekszosci w przyszlym
          sejmie co mzoe sie nie udac bez uw. wtedy beda musieli sobie dodac lpr lub psl
          ze szkoda dla polski. pozdrawiam blackexit
    • Gość: Madzia Re: Pseudomatura IP: 212.14.59.* 13.05.04, 14:49
      Ja też nie miałam na maturze ani jednej ściągi. Na pisemny polski kompletnie
      nie są one potrzebne (wystarczy przeciez znac kilka lektur i to wszystko), a na
      biologię nie chciało mi sie robić..zresztą bałabym sie ściągać. Już wolałam sie
      popytac koleżanek co i jak.
      Mówicie,ze to bez sensu i należy karac osoby sciągające oceną niedostateczną.
      Ok, ale najpierw się zastanówicie,czy Wy nigdy nie sciagaliście, a jeśli tak,
      to czy chcielibyście dostać jedynkę. Za 2 lata kończe studia i też będe
      nauczycielką w podstawówcę. Jaką taktykę zastosuję wobec ściagająch uczniów (1
      i do widzenia;oddaj ściage i pisz dalej, czy oddaj ściągę, bierz czystą kartkę
      i pisz od nowa) jeszcze nie wiem. Ale na pewno będe pamiętać o tym,jak to ze
      mna było, jak ja usiłowałam oszukiwac nauczycieli robiąc ściągi (np z matmy).
      Mówicie,nauczyciele nie powinni pozwalac na ściaganie.Ale przyznajcie?
      Kazdy "lubi" sprawdzian, na którym wie,ze może pościągać.A jak traktujecie i
      nazywacie nauczycieli, u których podczas klasówki nawet nie wolno sie poruszyc.
      Cóz.. w naszym kraju chyba od zawsze się ściągało...i trudno będzie to zmienić.
      Pozdrawiam ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka