blacksell 28.07.11, 08:09 TO CHYBA JAKIŚ NIESMACZNY ŻART Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krencik ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 08:10 Kolorystyka poimprezowych wymiocin. Kolory płowe, jakby brudne. Było ładnie, zrobili źle. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 08:48 blacksell napisał: > TO CHYBA JAKIŚ NIESMACZNY ŻART Nie rozumiem o co ci chodzi... Dopiero teraz budynek wystrojem pasuje do reszty polskiego szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.szczecin.mm.pl 28.07.11, 08:49 psychol swarozyc powinien byc zadowolony z nowych witrazy Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 09:54 Gość portalu: . napisał(a): psychol swarozyc powinien byc zadowolony z nowych witrazy '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' To nie ja dla was budowalem; to wy sami sobie.. A kto jest psycholem, historia oceni.. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnygolabeczek łączmy sie w obronie przed pustakiem swarozycem. 28.07.11, 22:50 łączmy sie w obronie przed pustakiem swarozycem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
merkury-3 ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 08:55 Swiatynia handlu i bogactwa w zpauperyzowanym prowincjonalnym miescie na dodatek zamiana otoczenia w cuchnacy slams z pozamykanymi sklepami i melinami . Na koncu ruina drobnych najemcow , ktorzy zdesperowani upadkiem centrum miasta za horrendalne czynsze wynajeli tam powierzchnie handlowe(nie mowie o sklepach sieciowych ,ktore maja 300 % narzutu i sieciowo negocjowane niskie czynsze ) , ktorych szybko czeka zaglada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur..a mac Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 28.07.11, 09:02 czy w szczecinie nie mozna wybodowac czegos ładnego to totalna tandeta wyglada jak by ktos powstawial okna po wybuchu gazu.....jestem w szoku!!!!! tak zeszpecic centrum ....czy ktos w szcecinie panuje nad tym niech ja pomaluja na sraczkowato w czerwone kropki .....dla mnie ten kto to wymyslil to debil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi-3 Koszmar IP: *.globalconnect.pl 28.07.11, 09:16 Chyba już po tej zmianie projektu nie będą wmawiać, że nowa "Kaskada" nawiązuje architektonicznie do starej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Koszmar IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 11:11 lipa lipa jeszcze raz lipa Odpowiedz Link Zgłoś
swinton Sexy? No to żony tam nie zabiorę bo jeszcze 28.07.11, 09:31 dostanie chcicy. A ja w miejscu publicznym tych rzeczy nie robię. Odpowiedz Link Zgłoś
prestidigitator70 ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 11:16 Jak wszyscy są przeciw - to należy wydać decyzję o rozbiórce tej samowoli ! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
1413az ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 11:22 Dziś nasi "architekci" marudzą, a gdzie byli gdy likwidowano piękny ogródek przy banku. Czy jego pozostawienie nie uchroniłoby przed obecnym dysonansem jaki tworzą te dwa obiekty tzn. ECE i gmach banku. Gdzie był szczeciński konserwator zabytków Odpowiedz Link Zgłoś
jedrus.4 ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 11:25 Cos strasznego! Rece opadaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 22:40 To prawda,że straszne!Napis w czerwonym kolorze?!!!To może od razu dać:Straż Pożarna...Kolory zupełnie wstrętne.Widziałam pożar Kaskady i dziwię się ,że jakiś "artysta"wpadł na tak idiotyczny pomysł.Napis za" ciężki",w nieodpowiednim kolorze,cała reszta też.Dlaczego nie można operowac kolorami Szczecina?Aż się prosi!Niebieski,zielony,biel.Do tego napis "lekki z polotem".Jak zastosować te kolory?Zapytajcie młodych,uzdolnionych ludzi.Kaskada-to od tego trzeba wyjść.Woda,coś lekkiego...Jeśli nie będzie pomysłu-zmienić tylko kolor napisu i nic więcej nie robić!Okna niech sobie zostaną bez koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Obrzydliwe. 28.07.11, 11:52 Jednolite, ciemne okna nadawaly bryle pewne dostojenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kadamin ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 12:08 Tragedia zmiksowana z masakrą, moim zdaniem wygląda jak zbiór przypadkowych łat kolorowych... koszmar, wielki bar mleczny... To już wolałem dostojne ciemne szkło... Ewentualnie jakies wymyślne cieniowanie w kolorach floating garden... ale cos takiego... kolorowe szyby.... tragedia... oczywiscie wszystko kwestia gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 12:41 kadamin napisał: > Tragedia zmiksowana z masakrą, moim zdaniem wygląda jak zbiór przypadkowych łat > kolorowych... koszmar, wielki bar mleczny... To już wolałem dostojne ciemne sz > kło... Ewentualnie jakies wymyślne cieniowanie w kolorach floating garden... al > e cos takiego... kolorowe szyby.... tragedia... oczywiscie wszystko kwestia gus > tu... Zapewne producent ma nizsze ceny na takie jarmarczne, kolorowe szkielka. I mozna nakupic koncowek serii wg oferowanych ilosci w poszczegolnych kolorach, byle sumarycznie starczylo na caly budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ECE,zmieńcie pr Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.szczecin.mm.pl 28.07.11, 12:41 Wróćcie do pierwotnego projektu. Jeszcze nie zamontowano tych idiotycznych markiz, a szkła kolorowe można usunąć. To jest odpustowy koszmar, proszę naprawcie to. Po Galaxy następny syf architektoniczny w srodku miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
blooml wszystkie zmiany sa dobre 28.07.11, 13:33 koniec-koncow. Ale ta mi sie nie podoba :\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: wszystkie zmiany sa dobre IP: *.pppoepub.vspace.pl 28.07.11, 13:46 Jak budynek może być "sexy"?Widzę,że ćwierćinteligent Ziębka stara się promować kolejną grup zboczeńców-po pedałach,pedofilach teraz amatorzy seksu z budynkami?Ziębka-bałwanie-pisałeś maturę w polskiego?Czy dostałeś ją za odbycie stosunku z podstarzałą dyrektorką? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Hallo, ludzie to jest sklep a nie muzeum 28.07.11, 13:57 Dobre czy nie... zdecyduj sie Blooml. Moim zdaniem mogą być i pasują - przecież to jest galeria handlowa, a nie budynek muzeum... tam sie kupuje, a nie medytuje! Będzie grała muzyka discopolo a nie orkiestra filharmonii... HALLO, ludzie jakie macie oczekiwania wobec tego sklepu? Będzie kolorowo i wesoło... pełno reklam i migajacych swiatelek!! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Hallo, ludzie to jest sklep a nie muzeum 28.07.11, 14:23 Od początku wiedziałem po wpisach, ze wielu leczy chore ambicje, to jest zwykły sklep, handlowe centrum, gdzie sie kupuje majtki i buty... To nie jest budynek teatru, filharmonii czy muzeum, a szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
blooml sklep jest w srodku 28.07.11, 14:28 a z zewnatrz jest to element architektury. Czym innym sa kolorowe witryny sklepowe, a czym innym bryla budynku, kolor elewacji itp W bezposrednim sasiedztwie masz piekny (jeden z najladniejszych w Szczecinie) budynek cholernego banku. Pewnie, ze trudno byloby robic galerie ze zdobieniami jak wspomniany , tfe, tfe, bank. Ale - i to jest moje zdanie - pierwotny projekt (z tymi ciemnymi taflami) byl jakby odrobine bardziej na miejscu niz obecny kalejdoskop. Przeciez nikt nie pisze, ze Kaskada jest do d...y w kazdym wzgledzie. Moim zdaniem te kolorowe panele odrobine psuja i tak kompromisowa estetyke. Ale ja jestem elektronikiem, a nie architektem. Gejem tez nie jestem ( :b) dlatego wole kolory ciemne niz rozowe i wieksze polacie jednorodnego koloru niz geste mozaiki barw ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sklep jest w srodku 28.07.11, 14:39 Obok pięknej architektury banku pięknie wyglądalby utrzymany w podobnej konwencji budynek teatru, opery... a nawet Akademii Sztuki dla której miasto nie ma 2 milionów... Natomiast na tym budynku bedą reklamy o promocji majtek! Będzie kolorowo migalo, a z głośników będzie leciały hity z satelity! To jest sklep i będzie kolorowo! Niestety wielu w tym Ty widzi w tym spełnienie marzeń... to jest sklep taki jak Galaxy i tez tam bedą nie galerianki, ale moze kaskaderki, a po toaletach bedą rządzić pedofile! Hej, hallo... to jest tylko sklep! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sklep jest w srodku 28.07.11, 14:43 Obawiam sie ze ludzie przeżywać bedą szok i listy pisać, jak zawisnie na budynku reklama frytek z kawałkiem kurczaka w panierce... a moze super stringow... jeszcze nie osranych, jak by dodał Swar. Ale będzie szok... toz to miało być mauzeleum zakupów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sklep jest w srodku IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 14:49 andreas.007 napisał: > to jest sklep taki jak Galaxy i tez tam bedą nie galerianki, > ale moze kaskaderki :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek o zmysłach co to ma do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 18:49 i tak będą ciągnęły tłumy zidiociałych klientów żeby zobaczyć kolejne centrum ROZRYWKI i zakupów.Rodzinne przechadzki i takie tam fanaberie.Zastanawiam się jak można niszczyc całe miasto kosztem iluś tam milionów za sprzedany teren.Wszystkie ulice ubumierają bo cały handel przenosi się do kilku centrów.Brak dalekozwrocznej polityki włodarzy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
blooml Spokojnie Andre, bo Ci zylka... wiadomo ;) 28.07.11, 20:05 podtrzymuje swoje zdanie mimo tego, ze wkladasz cale swoje umiejetnosci aktorskie, nie wylaczajac zyly na czole, w przekonanie mnie, ze majtki i ze osr...e i inne takie ;) To jest sklep - zgadzam sie. Sklep w srodku, ktory z zewnatrz powinien MOZLIWIE najmniej gryzc sie z otoczniem. Jesli bedzie sie gryzl to nie bede sie przykuwal do stojaka rowerowego krowim lancuchem, zeby "sie politycznie okreslic", "zaprotestowac" itp. Przyjme to ze spokojem tak, jak przyjmuje wszystko w zyciu, przegryze bulka, popije woda cytrynowa i pojade dalej cieszac sie z drobiazgow. Zycie jest zbyt krotkie zeby trawic je na nabarykadyzm i zespol chronicznego oburzenia ;) Kolorowe panele? MNIE sie nie podobaja sie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Spokojnie Andre, bo Ci zylka... wiadomo ;) 28.07.11, 20:26 Miło mi, ze doceniasz moj wysiłek i sztukę... aktorska. Niemniej w dalszym ciagu nie rozumiem miedzy innymi Twojego zaparcia. Przecież gdy stawiano Galaxy nie było takiego zaangażowania i uczuć. Nie analizowano grupowo każdej płytki blachy umocowanej do konstrukcji... musisz przyznać, ze budynek ten traktowany jest inaczej i zapewne jest zamiennikiem szczecinskich ambicji architektonicznych, ale niestety to tylko sklep wielobranzowy! Sklep z kolorowymi szybami, banerami reklamowymi i wszelkimi atutami tego... a nie dzielo sztuki architektonicznej w kategorii sukcesu dla tych mieszkańców, którzy są tego spragnieni... choćby w postaci sklepu wielobranzowego - zamiast obiektu filharmonii czy opery dla których na razie mamy namiot. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Zeby uspokoić Twoja dusze 28.07.11, 20:32 Zeby uspokoić Twoja dusze powiem, ze na pewno ten sklep wielobranzowy przebije na pewno inny sklep pn. Galaxy i spokojnie możemy sie chwalić innym, ze mamy taki olbrzymi sklep wielobranzowy w samym środku miasta! Piękny, wielki, kolorowy... jesteśmy chyba już spokojnie stolica metropolii., choć prawie Europejska Stolica Kultury 2016. Potrzebowaliśmy sukcesu na nasza miarę i mamy. Nikt już nam nie powie, ze szczycimy sie tylko obiektami poniemieckimi... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blooml Andre, ku...a! 28.07.11, 20:45 Ty przykladasz za duza wagie do tej calej galerii! Oni tam beda sprzedawali majtki i makaron! Zapewniam Cie, ze nikt nie chcial jej budowac na zlosc Tobie, zeby Cie do reszty sponiewierac ogolnym bezsensem budowania! Nie drecz sie! ;))) (a kolorowe panele nadal mi sie nie podobaja :b) Odpowiedz Link Zgłoś
blooml Re: Spokojnie Andre, bo Ci zylka... wiadomo ;) 28.07.11, 20:43 no mam problem z tym zaparciem - nie wiem gdzie Ty je widzisz? Jesli chodzi o zaparcie w ogole to mnie nie meczy gdyz lubie sliwki. Jesli wydaje Ci sie, ze przezywam i roztrzasam kolorowe tafle, nadajac sprawie spiskowy charakter i mam zamiar sie w zwiazku z nimi wysadzic w powietrze, zeby moja samobojcza smierc przekonala ECE do powrotu do pierwotnej koncepcji - to sie mylisz. Jak juz Ci pisalem: ja wypowiadam swoja opinie. Jesli mam ocenic czy bardziej podoba mi sie pierwotny wariant czy obecny to mowie, ze barzdziej podoba mi sie poprzedni. Jaka wage ma dla mnie to czy zostana kolorowe panele czy wroci pierwotny wariant? Zadnej. Spoko Andre, szukasz w tym dialogu jakiegos glebokiego konfliktu, a ja Ci mowie: "Andreasie. To jest cholerna galeria! Beda tam handlowali majtkami! Nie kupuj kalasznikowa, zeby mnie przekonac, ze tam sporzedaja majtki - bo ja to wiem! Ja sie nawet przyznam, ze mi sie podobaja te kolorowe cudaki, tylko mnie nie zabijaj!" ;) na stronie: kolorowe panele mi sie nie podobaja tylko nie mowcie Andreasowi bo to dla Niego, najwyrazniej, bardzo drazliwy temat. glosno: ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Spokojnie Blooml, bo Ci zylka... wiadomo ;) 28.07.11, 20:48 Spokojnie Blooml, bo Ci zylka... wiadomo ;) Wyluzuj. Głębokie oddechy. Spoko. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blooml jakzesz mialbym wyluzowac? 28.07.11, 22:24 kiedy panele! To jest porazajaca zdrada Polskiej Racji Stanu! Jakas firma, cholera wie skad, robi sobie kolorowe panele na naszym nowym centrumie, a jam mam stac wyluzowany jak jakis, nie przymierzajac, luzny w kroku kolezka?!? A pan Prezydent co robi? Ja sie pytam, Panie Prezydencie, gdzie Pan byl jak nam podmieniali koncepcje paneli?!! I to jest tylko pierwsze primo! A drugie: lato jest, deszcz pada, a Pan Prezydent co robi w tej sprawie? Naklamal nam Pan w swoim programie wyborczym cynicznie zatajajac, ze w lipcu 2011 bedzie lalo! To jest skandal! Za Gierka takiej obludy i bezczelnego, cynicznego mydlenia oczu nie bylo! Panie Mecierewiczu! Panie Antoni! Niech Pan to, kochany, zbada! Bo tu sie, w tym Szczecinie, straszne rzeczy dzieja sie! Niech Pan juz ten Smolensk caly zostawi, bo to, przy szczecinskiej aferze pogodowo-panelowej, jest opilek i maly Volkswagen! Ci wszyscy podziemni Zydzi i masoneria nas morduja i okradaja, a Nitras z Tuskiem, przy zupelnej obojetnosci tego Krzystka, nas zatopic chca! Boooooze cos Pooooolskeeee, przez tak liczne wieeeeeeeeki! Jeszcze Pooooolskaaaaaa, nie zgine-e-ela-a, poki myyyyyy, zyjeeeeee-myyyyyyy-y! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: jakzesz mialbym wyluzowac? 28.07.11, 23:16 Zgadzam sie z Tobą, ale nic nie da sie zrobić. Przyszły rok jednak otworzy wszystkim oczy... Wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wimplanty ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 19:44 Moim zdaniem patrzycie tylko i wyłącznie na bryłę samego budynku, a przecież ten budynek musi współgrać z kolorowymi elewacjami budynków sąsiednich. Nie może być dostojny bo nie będzie pasował w miejscu, w którym stoi. Moim zdaniem architekt dokonał pewnego kompromisu ale teraz kaskada nie będzie wyglądać jak wisienka na torcie tylko jak zwarte i przemyślane rozwiązanie zabudowy przestrzennej. Ja jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twarda wazelina Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 19:52 Stukniety jesteś z tym kompromisem i dopasowaniem. A dla wszystkich dobiciem będzie po drugiej stronie ten koszmar co robią na Al Kwiatowej , ciekawe z czym tam będą się dopasowywać do otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 28.07.11, 20:38 Radio Erewan odpowiada: Tak, w takim stopniu jak nieosrane majtki, albo GS w Pierdziszewie Dolnym, po wybialkowaniu scian zewnetrznych i splukaniu podlogi wiadrem wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.szczecin.vectranet.pl 30.07.11, 14:43 Jest jest jest ! Kolejna stodoła w samym centrum. K...a mać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.11, 21:20 co komu do tego jak wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
evit.a ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? 06.08.11, 12:00 Witam jezeli moge sie wyrazic co do kolorowego szkla to jest pomysl beznadziejny ,psuje cala estetyke budynku ,efekt nie ciekawy moim zdaniem ,lepiej by pasowaly szkla moze lustrzane .? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Re: ECE robi zmiany. Czy teraz Kaskada jest sexy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 23:13 Mi tam się podoba, a cała reszta... musi się przyzwyczaić, nie ma wyjścia. Z resztą, mam takie wrażenie, że cokolwiek by nie zrobili to i tak będzie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. :) IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 07.08.11, 14:24 i to najwazniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś