Dodaj do ulubionych

złodzieje rowerów

12.09.11, 22:54
W przykry dla mnie sposób dowiedziałam się w jaki sposób funkcjonuje monitoring przy DH Ster.
W niedzielę w godz 13-14 ukradziono mój rower wprost z postoju dla rowerów. Był przypięty i zabezpieczony w atestowaną linkę rowerową. Niestety złodzieje okazali sie bardziej sprytni i przecieli to co miało przytrzymać rower na miejscu. Po zgłoszeniu u panów ochroniarzy okazało się,że nic nie widzieli i nie słyszeli a kamera nie "łapie" akurat miejsc rowerowych. Zgłosiłam na policji. Przyjechali, spisali i mam czekać. Uzyskaliśmy zgodę na przegląd taśm, i widzieliśmy na nich złodzieja z moim rowerem. Identyfikacja słaba bo i kamerka też nie najlepsza. Ciekawi mnie fakt: po co przypinać rowery skoro i tak można się ich pozbyć w tak prosty sposób, Ster nie ponosi odpowiedzialności a zatrudniona ochrona ślepa.
Moim zdaniem na Domach Handlowych powinno się wymusić profesjonalny monitoring miejsc parkowania rowerów, przecież nasze miasto zaczyna już dużo robić w kierunku propagowania zdrowego stylu życia.Gdyby chociaż w tych miejscach był napis że nie ma monitoringu. Na mój głupi babski rozum: skoro zdzierają z kupujących niech chociaż płacą odszkodowania

Może ktoś trafi przypadkiem na moją zgubę więc podam dane:
Wheeler błękitna damka 28', z tyłu duże sakwy a na kierownicy "rogi"
Model WL2600ZA Nr ramy WS10201917. Rower był z wybitymi numerami identyfikacji na ramie.
Proszę o kontakt aska68@tlen.pl
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka