kaszmir74 17.11.11, 23:19 Witam,od kilku lat nie mieszkam już w Szczecinie, ale miasto jest bliskie memu sercu i tu mam rodzinę, dlatego też szukam w Szczecinie dobrej restauracji na małą, rodzinną imprezę. Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ALicja Re: Dobra restauracja poszukiwana. IP: *.szczecin.mm.pl 22.11.11, 19:27 Akropolis przy CH Fala. Zdecydowanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Dobra restauracja poszukiwana. 22.11.11, 19:54 Stara Piekarnia na Piłsudskiego, ew. przejdź się po Tkackiej: Santorinii, Radecki itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Dobra restauracja poszukiwana. 23.11.11, 09:12 Dobra restauracja to Bohema, także Wyszak, to z tych większych, ale także Bachus... Mogę także polecić włoska Avanti. Wszystko zależy jakie to ma byc spotkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Bombay i Radecki IP: *.play-internet.pl 22.11.11, 22:13 Później, długo, dłuuuugo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Bombay i Radecki IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 23:57 Bombay? Chyba jednak nie... Byłem tu w porze obiadowej w niedzielę z rodziną. Lokal o 15:30 miał tylko kilka wolnych stolików, m.in. ten z obracanym środkiem dla większego grona gości. Wystrój typowy dla tego typu miejsca gdziekolwiek na świecie. Atmosfera podobna, chociaż w Azji zapachy kuchni indyjskiej są bardziej orgastyczne... Obsługa b. poprawna... Nie czekaliśmy na podanie menu, ani później zbyt długo na zamówione dania. Jedynym większym niedociągnięciem było to, że nasza prośba, by część dań była tak doprawiona jak lubią Hindusi nie została spełniona - a podobno kucharzem jest Hindusem... Po przeglądnięciu opinii gastronautów przyjrzałem się dokładniej temu lokalowi. Kuchnia indyjska należy do mojej ulubionej i próbowałem jej w kilku miejscach na ziemi. Wydaje mi się, że trochę ją znam. Na przekąskę dostałem Dal Makhani - trochę za łatwo się rozpadało na kawałki, ale było pyszne... Jako danie główne wybrałem jagnięcinę na ostro. Była OK. Tak samo krewetki jedzone przez jedno z nas. Wybraliśmy wino australijskie 80 zł butelka - bd. Wypiłem też oryginalne piwo indyjskie 10 zł butelka 0,33 l (trochę drogo). Dużym rozczarowaniem był tzw. chutney - wg. restauracji "zestaw z orzeźwiającego jogurtu ogórkowego, sosu miętowego, sosu tamarynowego". Sos ogórkowy stanowczo za rzadki i o smaku dalekim od tych naprawdę indyjskich. Dwa następne sosy - ten niby miętowy był w smaku śliwkowym, a kolejny okazał się, jak to już wcześniej ktoś słusznie zauważył, być ketchupem chyba... Do tego wszystkiego podano nam kilka kawałków różnego rodzaju indyjskiego chleba. Jadałem dużo lepszy, ten był trochę za tłusty... Obiad dla czterech osób z butelką wina i piwem kosztował ok. 310 zł. Dobra cena... Konkluzja: Zgadzam się z opinią, że ta restauracja to nic wybitnego. Mniemam poza tym, że pochlebne opinie, szczególnie te Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza, widoczne na stronie internetowej restauracji to odpryski chwalebnej historii... Przyjacielska rada: staraj się nie zamawiać sosu smakującego jak ketchup... Duży minus: Brak WiFi. www.gastronauci.pl/2973-restauracja-bombay-szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
obcasy Virga 24.11.11, 14:07 zdecydowanie Virga (Głebokie), Na kuncu korytarza (zamek) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_m_pl Re: Virga 24.11.11, 15:01 A co z restauracjami na Wałach Chrobrego? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Virga 24.11.11, 15:19 Te na Walach polecam raczej na imprezy firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Virga IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 17:05 andreas.007 napisał: > Te na Walach polecam raczej na imprezy firmowe Firm w stylu Stowarzyszenia Wielbicieli Opery Włoskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Virga IP: *.szczecin.mm.pl 25.11.11, 14:03 waly to syf... i jak nie wpadniesz pod krawatem i grubym potfelem to maja cie za smieciaj jednego razu bylem i az sam musilem zwrocic uwgae kelnerce aby obsluzyla inna pare bo czekaja juz tak dlugo.... sami bylimsy wieksza grupa i elegancko ubrani to obskakiwali nas jak trzeba.... reszte traktuje po chamsku .. dlatego nie chodze tam jak nie musze Odpowiedz Link Zgłoś
kidsarena Re: Dobra restauracja poszukiwana. 07.04.18, 15:27 Serdecznie zapraszamy do nowo otwartej restauracji Sferycznej w Kids Arenie.Znajdą tu Państwo coś dobrego zarówno dla małego jak i dużego.Zapraszamy na pyszna pizzę,burgery,sałatki,dania obiadowe a także niezwykłe dania molekularne dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś