Dodaj do ulubionych

Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama...

21.12.11, 18:36
Jak wszędzie lokalny władca zwołuje do siebie dwór...
Obserwuj wątek
    • Gość: o Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 18:48
      a plebs, gawiedź i wasale jedza z reki
      • Gość: Katon Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.ias.bredband.telia.com 21.12.11, 18:51
        Bezkręgowce...
        Widać że dziś posiadanie poglądow i zasad w Polsce jest tylko balastem i cechą niepożądaną.
        ścierwo i tyle.
        • zed.1 Tzrej krolowie z oplatkami 21.12.11, 22:04
          I arcybiskup jak jezusek. Rzygac sie chce na ten burdel.
          • fajnygolabeczek Re: Tzrej krolowie z oplatkami 21.12.11, 22:14
            lecz sie pustaku. beznadziejność. tylko nie waż sie brac opłatka do ręki!!!!!!!!
            • zed.1 Re: Tzrej krolowie z oplatkami 23.12.11, 00:54
              a co to jest oplatek? pisza gdzies o nim w biblii?

czyzby to kolejny symbol narzucony ciemniakom takim jak ty przez kosciol?
          • Gość: koles rzygam na ciebie beznadziejo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 23:39
            opo
    • Gość: koles precz z wieczorkiem, niech odda 500tys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 18:56
      z jurczykiem
      • Gość: gosc Re: precz z wieczorkiem, niech odda 500tys IP: *.vodafone-net.de 21.12.11, 21:53
        Jestem bardzo ciekawa jak rozliczą p. Jurczyka z samowolą budowlaną bo zwykłego szarego ieszkańca Szczecina urzędnicy Urzedu Miasta potrafią zagnębić. Widać prawo nie dla wszystkich
      • Gość: antySLD Wieczorek gral Judasza? nie musial on jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 23:38
        precz z komuna
    • Gość: uve Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.205.105.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.12.11, 18:56
      Otoz, nie zwoluje do siebie dworu to lokalne odpady pchaja sie do tego, ktory decyduje o ich istnieniu. Marszałek wojewodztwa po machnieciu pedzlem natychmiast sie przezegnał, wojewoda nie, co za bezczelnosc. Tak trzymac katolaki. Nie zapomnijcie w budrzecie umiescic kosztow tego nawiedzenia.
      • Gość: Jan Stachniuk Kiedyś obecność na imprezie IP: *.ias.bredband.telia.com 21.12.11, 19:05
        organizowanej przez ambasadę sowiecką była oceniana jednoznacznie; chodziły tam tylko sprzedawczyki.
        Czy jest powód aby zmieniać moralny odbiór podobnej wizyty w przedstawicielstwie Watykanu?
      • Gość: fan Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: 213.155.180.* 22.12.11, 10:11
        "budrzet" to mnie na kolana powalił.
        • Gość: obserwator Pan zawołał swoje owieczki... IP: *.ias.bredband.telia.com 22.12.11, 10:21
          a te przybiegły do Niego, wysłuchać radosnej nowiny i służyć mu wiernie.
          Było tam też bydło nizinne, czarno-białe(katonarodowe) i czerwone(lewicowo-moskowickie)..
        • Gość: uve Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.181.233.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.12.11, 15:56
          fanie - troche sie zapedziłem z tym budzetem ale Twoje powalenie na kolana jest czyste. To podstawowy odruch katolaka, ze złozonymi raczkami na kolanach z pochylona głowa i w głebokiej modlitwie i
    • Gość: car bardziej mnie interesuje kogo nie było? IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 19:33
      • Gość: . Re: bardziej mnie interesuje kogo nie było? IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 22:44
        > bardziej mnie interesuje kogo nie było?

Mnie!
        • eryk2 Re: bardziej mnie interesuje kogo nie było? 21.12.11, 22:46
          I mnie!
          • Gość: X Re: bardziej mnie interesuje kogo nie było? IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 22:48
            I mnie!
            • tadeusz.4 Re: bardziej mnie interesuje kogo nie było? 21.12.11, 22:52
              Mnieee teeeż!!!
              • Gość: logo czy dziennikarz może? IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 22:56
                anonimowo napisać kogo nie było?bo to zaczyna być interesujące
              • Gość: koalicja dobrze ze nie bylo cie kretynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 23:40
                wystarczy juz judaszow wieczorkow
                • Gość: Jezus Re: dobrze ze nie bylo cie kretynie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 23:41
                  Mnie tam na pewno nie było...
                  • Gość: duch swiety Re: dobrze ze nie bylo cie kretynie IP: *.182.237.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.12.11, 15:50
                    imnie tez tam nie było
    • organizacjapracy Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama... 21.12.11, 19:34
      Szowinizm (fr. chauvinisme) - w szerszym kontekście pojęcie to oznacza też wyolbrzymione, bezkrytyczne i niezreflektowane uczucie przywiązania do własnego gatunku, rasy, grupy społecznej, płci. Tylko to przychodzi mi na myśl patrząc na ten przegląd.

• Gość: dziki Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 19:57
      OOO! Brawo! Brawo! Panie Marianie , prawdziwy niekwestionowany przywódca społeczny, życie i zdrowia dla Polski nie szczędził. Ten opasły obok dorobkiewicz związkowy może tylko Marianowi buty czyścić.
      Ale sie wścieknie ten ateista prokurator perelowskii Milczanowski, jego tam nie ma , a tyle starań ze swoją kamarylą pracowników redakcji, przełomy, rozłamy, strajki, manifestacje, rekonstrukcje,odznaczenia, wstęgi, wieczornice, apele, pogadanki polityczne z obowiązkową obecnością młodzieży jak za komuny .
      I wszystko do d...
    • heniek300 Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama... 21.12.11, 21:10
      Doroczny spęd świń.
      Doskonale,że dobrze udokumentowany.Żeby się żaden nie wyparł kiedy włażenie w dvpę klerowi będzie równie popularne,co rauty w siedzibie PZPR.
      A to nastąpi.Wkrótce.
      • Gość: mm5 Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 21:30
        Brawo, heniek300, masz rację!
        • Gość: towa Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 21:38
          Nie bardzo macie jak ugryźć, to z frustracji i zazdrości sracie i sikacie w majtki.
      • fajnygolabeczek Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 21.12.11, 21:42
        lecz sie pustaku bo ty z chlewa dopiero wyszedłeś!!!!
      • 5th_element Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 08:23

heniek300 napisał:

> Doroczny spęd świń.
        > Doskonale,że dobrze udokumentowany.Żeby się żaden nie wyparł kiedy włażenie w d
        > vpę klerowi będzie równie popularne,co rauty w siedzibie PZPR.
        > A to nastąpi.Wkrótce.

Oby Twoje słowa były niedalekim proroctwem. Amen
    • Gość: Pliniusz Młodszy Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.ias.bredband.telia.com 21.12.11, 22:22
      Cóż za dziwna menażeria odwiedziła "pasterza" watykańskiego na ciecińskiej łące;
      lyberały z komunardami
      kapusie tajnej policji ancien regimu z
      policjantami nowego.
      obszarnicy wielkohektarowi z
      syndykalistami upadłych fabryk.
      Urzędnicy urzędujący i
      nierządnice pracujące...
      Oto przekrój dzisiejszych elyt w zachpomie.
      Serce roście patrząc na mocarzy tego województwa!
      • Gość: vx Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 22:34
        Czy "absztyfikant" zarzuciłeś ostatecznie?
    • 5th_element Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 21.12.11, 22:36
      patrząc na te opasłe mordy jak nic przychodzi na myśl Folwark zwierzęcy Orwella. No właśnie, szaraczkowie brzydzą się tego typu zachowań: lizania tyłków czy to Komitetu Partii czy to Arcy albo innego Biskupa. Świnia niczego sie nie brzydzi.
      • Gość: vx Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 22:41
        Wymień kilkoro ludzi lub ludzkich postaw, którym hołdujesz.
        • Gość: malgosia Wieczorek bezwstydny kretyn po co tam byl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 23:42
          wont ze szczecina wieczorki razem z ta przemadrzala zona jego z TVP - wont
        • 5th_element Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 08:27
          widzisz, nie hołduję żadnej osobie. Na pewno nie podoba mi się, że w TEORETYCZNIE świeckim państwie lokalna władza otwarcie liże tyłki klerowi. Ot co. Jeśli panowie wojewodowie, prezesowie obecni i byli, wszelkiej maści ślizgacze i przekręty chciałyby prywatnie podzielić się opłatkiem z tym czy innym księdzem jako ich znajomym to ok. A tak to wygląda po prostu jak płaszczenie się przed realną władzą. O B R Z Y D L I W E.
      • Gość: mrunb ty tez jestes wieprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 23:41
        opoo
        • Gość: mariusz wieczorek wynocha ze szcz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 23:43
          kretyn
        • Gość: E. Wilson Re: ty tez jestes wieprze IP: *.ias.bredband.telia.com 21.12.11, 23:46
          Co się czepiacie Wieczorka; w końcu został tam zaproszony. Czepcie się Dzięgi, który nie widział nic nie stosownego w zaproszeniu komunisty.
          To tylko wiele mówi i oportunizmie KK w Polsce.
          Ta czarna swołocz nie przetrwałaby 2000 lat gdyby była wierna jakimś zasadom.
          Wieczorek jest ciecinskim VIPem i jako taki został zaproszony do Delegatury KK na Kraj Zachodnio-pomorski
    • maxymus1 Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama... 22.12.11, 00:37
      Chodzi mi o temat , Pan Wieczorek, kto zacz wszyscy chyba wiemy, piszę to bo nienawidzę kłamstawa, te spotkania opłatkowe, bez daty jakiejś konkretnej, bez wiary, żeby się tylko pokazać, to pozostawiam bez komentarza, spotkania które będą się odbywać na wszystkich szczeblach władzy naszej nawet najniższej, do świąt Wielkiej Nocy, to pewne!
      Ale wracając do Pana Wieczorka, Pan Redekror Chaciński, prowadzi w radiu Szczecin taką kawiarenkę polityczną, coś w rodzaju OLEJNIK BIS, i tam się między innymi zapytał swoich gości zaproszonych, jak Pan/ Pani zapamiętał wprowadzenie stanu wojennego? I jeden z gości Pan Joachim Brudziński, odpowiedział: wtedy dostałem zastrzyk w dupę, bo byłem chory, i to było dla mnie najważniejsze wydarzenie w tym dniu, moim zdaniem powiedział prawdę, natomiast Pan Wieczorek tak: Szedłem oczywiście do szkoły LO nr. 1 , oczy płakały, gaz łzawiący, tak skromnie, a jakże kłamliwie odpowiedział. Otóż Panie Wieczorek, zapewniam Pana że Pan kłamie! Obrzydliwie kłamie z uśmiechem na ustach, bo szkoła Pańska była w ten dzień NIECZYNNA! Bo to NIEDZIELA BYŁA!
      I jeszcze jedno! Żadnych gazów w dniu wprowadzzenie stanun wojennego, w okolicach Pańskiej szkoły, ani po Pańskiej drodze do niej przeciwko Panu nie puszczano, więc Pan kłamie tylko po co?
      • eryk2 Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 01:11
        W dniu wprowadzenia stanu wojennego przechodziłem ulicą Jagiellońską (niemal od parku Noakowskiego) do al. Wojska Polskiego (w okolicach pl. Zgody) - pomijając fakt, że była to niedziela, gdy szkoły są zamknięte, nie widziałem między godz. 10.00 a 14.00 (gdy wracałem) żadnych gazów łzawiących ani bijatyk z milicją... Czyste łgarstwo, panie Darku, aż się kurzy (jak ten gaz)...
        • maxymus1 Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 02:15
          eryk2 napisał:

> W dniu wprowadzenia stanu wojennego przechodziłem ulicą Jagiellońską (niemal od
          > parku Noakowskiego) do al. Wojska Polskiego (w okolicach pl. Zgody) - pomijają
          > c fakt, że była to niedziela, gdy szkoły są zamknięte, nie widziałem między god
          > z. 10.00 a 14.00 (gdy wracałem) żadnych gazów łzawiących ani bijatyk z milicją.
          > .. Czyste łgarstwo, panie Darku, aż się kurzy (jak ten gaz)...
          ty masz rację, bo w ogóle żadnych gazów nie było, była nasza konsternacja, i potem apatia i wyroki, do tej pory się nie pogodziłem z tym, mam sprawę o uniewinnienie w Sądzie Okręgowym III wydz. Karny w Szczecinie, kiedy były to były ale nie wtedy! Panie Przewodniczący SLD!
          >
      • Gość: WEL Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.11, 04:17
        I jeszcze jedno! Żadnych gazów w dniu wprowadzzenie stanun wojennego, w okolic
        > ach Pańskiej szkoły, ani po Pańskiej drodze do niej przeciwko Panu nie puszczan
        > o, więc Pan kłamie tylko po co?
        Klamstwo i obluda to standard tego Dyzmy.
    • perhaps52 Wojewoda to urzędnik czy ministrant u biskupa? 22.12.11, 04:26
      Wojewoda w końcu urzędnik państwowy, robiący za ministranta u biskupa, gwarantuje sobie dalsze serwilistyczne ale wygodne życie. Co gwarantuje jednak obywatelom ?
      Jakoś wyborczej brakuje odwagi aby o tym pisać. Schepać jakiegoś przeciętnego polityka, czy kogoś z PIS, czy wyświetlić życiorys za ostatnie 20 lat jakiegoś wroga ludu-prywaciarza to żaden problem dla Gazety. Tutaj pasywność.
      Przypominam Gazecie,że takie postawy na przykład Hanny Suchockiej z Unii Wolności (tak tej Mazowieckiego i Geremka!) pomogły stworzyć imperium Rydzyka.
      Wieczorek rozumiem, reprezentuje tu ruch tzw "lewicy" , który obojętne czy na salonach moskiewskich, czy biskupich ale zawsze tam gdzie służenie daje szansę władzy. Własnie dlatego te kundle określane (hehe) lewicą mają kilka punktów procentowych.
      • Gość: smark Re: Wojewoda to urzędnik czy ministrant u biskupa IP: 213.155.180.* 22.12.11, 10:19
        Czy lewica to ci od lewych interesów?
      • aysy.1 kupczenie wladza i religia 22.12.11, 15:43
        chrystus pewnie by tych wszystkich obludnikow kupczacych wladza i religia wyrzucil stamtad jak kupcow ze swiatyni.
        gleboka religijnosc wieczorka to jakies cudowne nawrocenie. cud !
    • maxymus1 Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama... 22.12.11, 05:11
      Można to potraktować jak sprawę osobistą, można, lub nie!
      Życzenia sobie Państwo składacie wobec świąt!
      No to gratuluję dobrego samopoczucia, bo w imię kotków i ptaszków, Państwo zatraciliście chyba poczucie rzeczywistości, bo w imię interesów spółki TBS, miejskiej spółki, będzie fajnie jak piszecie, naprawdę fajnie, tylko gdzie człowiek?
      Moja Mama ŁUCJA Bazan, będzie w imię prawa już trzeci raz przesiedlana w nieznane! Bez własnej woli w imię niby interesów spólki.
      Pierwszy raz, była przesiedlona przez hitletowców, z Powstania Warszawy, do Obozu pracy Noy Zalc Lager, bez podania adresu, potem przez władze radzieckie do Sztettin sztad, bez podania adresu, a teraz w imię niepodległej SP. TBS, bez podania adresu, panowie cierpliwość się kończy, ile krzywdy może urzędnik mieszkaniowy zrobić kobiecie która odmroziła nogi wracając z obozu niemieckiego do Polski, i to jest normalne mieszkanie rezerwowe, powiediała mi pani urzędnik z TBS Szczecin, i tajny jest adres przesiedlenia? Boże Kochany, pocierpimy jescze trochę, w starym mieszkaniu piec nie działa , kupić nie wolno, sprzedać nie wolno! Bydłem traktowana jest ta osoba, 78 w kolejce do naprawy pieca. Panowie bawcie się tam na tych swoich wyimaginowanych wigiliach, co wy robicie, opłatkiem się dzielicie? A krzywdą ludzką. Daję wam słowo Honoru, że jak moja Mama, przez was umrze, bo starych drzew się nie przesadza, to Was odnajdę, i nie ważne czy Biskup, czy Prezydent, czy Dyrektor spółki Miejskiej, znajdę was DOBRODZIEJE!
    • kuna_53 Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama... 22.12.11, 11:33
      Wigilia to uroczystość rodzinna, a nie ogólnie społeczna, panowie w koloratkach omamiają społeczeństwo, a pan prezydent na to przyzwala za nasze podatki , jeżeli ktoś jest wierzący niech idzie do kościoła.
      • Gość: św. Stanisław Cudowna metamorfoza... IP: *.ias.bredband.telia.com 22.12.11, 11:41
        Większość tej zgrai bez kręgosłupa należała do PZPR, jeżeli mają po 50+ lat.
        ale to przecież kraina cudów.
    • urwanypalec Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama... 22.12.11, 12:43
      I tak wszyscy lecą by te urzędnicze opasłe brzuchy wypełnić.
      MOTTO: Jedzcie i pijcie z tego wszyscy, bo to społeczeństwo płaci.
      Czy możemy im zakazać... Musieliby wszyscy w jednym czasie wstać i huknąć. Ale wtedy okaże się, że krzykacze z forum wcale krzykaczami nie są... Wręcz strusiami... Fuj!!
      • 5th_element Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 15:44
        Musieliby wszyscy w jednym czasie wstać i huknąć. Ale
        > wtedy okaże się, że krzykacze z forum wcale krzykaczami nie są... Wręcz strusia
        > mi... Fuj!!

wiec co proponujesz mądralo?
        • urwanypalec Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 16:37
          Jedyne co proponuję, to byś przeczytał moją wypowiedź ze zrozumieniem, a nie ironizował. Streszczę moją wypowiedź innymi słowy: Tylko ogólne poruszenie rozłamie skorupę zatwardziałych stołkowiczów, którzy "urzędują" za nasze pieniądze! Rozumiesz?
          • 5th_element Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 17:42
            przeczytała, jeśli już. Czyli jesteś kolejnym, który dłubiąc w nosie przed TV ma pretensję do "innych", że nie ruszyli tyłków.
            • urwanypalec Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 22.12.11, 17:57
              Ty tego nie zrozumiesz ptasi móżdźku (wersja żeńska) To forum nie służy do wymiany głupich docinków, więc napisz po prostu co o tym sądzisz i tyle!! Jeżeli kumasz co piszę. I skończ już osądzać kogoś nie znając go. Dasz radę coś napisać do artykułu a nie do mnie?
              • Gość: kard. Richelieu Zydorowicz IP: *.ias.bredband.telia.com 22.12.11, 18:05
                Przypominam ci że jesteś najwyższym rangą przedstawicielem Państwa Polskiego na terenie woj. Zachpomorskiego i dlatego nie tylko nie wypada, ale nie wolno ci uczestniczyć w imprezach gdzie mógłbyś narazić na szwank szacunek do Państwa Polskiego. Niestety ty w swojej moralnej i intelektualnej małości nie zrozumiałeś co wchodzi w zakres twoich obowiązków. Mieszkańcy tego województwa nie płacą ci abyś robił z siebie błazna, śpiewając piosenki ludowe w siedzibie przedstawiciela obcego państwa.
                szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,10858454,Moment_poswiecenia_,,23.html

szczecin.gazeta.pl/szczecin/56,34939,10858454,Moment_poswiecenia_,,23.html
              • 5th_element Re: Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się ła 23.12.11, 09:32
                nie, chory łbie. Nie dam rady zgiąć się do poziomu dna mułu i wodorostów. EOT.
                • Gość: parobek żniwa IP: *.ias.bredband.telia.com 29.12.11, 22:24
                  www.racjonalista.pl/kk.php/s,3885
                  • Gość: ola Re: żniwa IP: *.xdsl.centertel.pl 29.12.11, 22:46
                    arcybiskupie seminarium czy wydział teologiczny US?
                  • fajnygolabeczek Re: żniwa 30.12.11, 08:31
                    cytowany artykuł przez parobka jest pozbawiony logiki i sensu. zbiór jakiś plotek i chorych wymysłów. ale co sie dziwić. najwiecej mówia zawsze ci, którzy nie maja pojecia o Kosciele! i pisza bzdury!
                    • Gość: zielonoświątkowiec Bracia i siostry w Chrystusie: IP: *.ias.bredband.telia.com 01.01.12, 21:42
                      Widząc księdza kat chodzącego "po kolędzie", pamiętajcie o 11 przykazaniu bożym:
                      "Nie karmić trolla!!"
                    • Gość: . Re: żniwa IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.12, 01:52
                      fajnygolabeczek napisał:

> cytowany artykuł przez parobka jest pozbawiony logiki i sensu. zbiór jakiś plot
                      > ek i chorych wymysłów

Prawda boli - nieprawdaż? A gdzie tam są plotki i wymysły?
                      • urwanypalec Re: żniwa 02.01.12, 09:58
                        Nie czekaj na jego (jej) odpowiedź, to jest typ pokroju: NIE!! A dlaczego nie?? BO NIE!! Ale uzasadnij dlaczego?? NIE BO NIE!!
    • urwanypalec Arcybiskup, Wieczorek, Krzystek....kto się łama... 02.01.12, 10:03
      Chciałbym dodać, że ilość komentarzy sama za siebie mówi jaki jest to wielki problem społeczny. Rozwiązać go będzie niezwykle trudno, ponieważ niezwykle dużo w naszym kraju jest "moher girl" skutecznie blokujących dostępu do pasibrzuchów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka