Dodaj do ulubionych

Do radnego Litwińskiego

10.06.04, 13:49
Wykorzystujac Panska obecnosc na forum uprzejmie prosze o komentarz;)

Link:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13073328&a=13231178
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: Do radnego Litwińskiego 10.06.04, 13:54
      tam przewija się bronisław geremek a to juz jest sprawa polityczna!dziwię się
      że oszołomstwo jeszcze nie zareagowało.
    • absztyfikant Re: Do radnego Litwińskiego 10.06.04, 13:57
      Jak to nie, niejaki zorro, wielbiciel radnego Slowackiego i Jurczyka, nazwal
      Geremka specjalista od sredniwiecznych prostytutek;)
      • piotr33k2 Re: Do radnego Litwińskiego 10.06.04, 14:02
        ale w związku z tym listem?zresztą to obojętne płakać się chce .
        • absztyfikant Re: Do radnego Litwińskiego 10.06.04, 14:02
          No to kliknij sobie w linka, ktorego podeslalem radnemu Litwinskiemu:)
    • arkadiusz_litwinski Re: Do radnego Litwińskiego 10.06.04, 14:13
      Sprawę znam, a raczej śledzę gazetowo, o ile wiem, na ten moment formalnie nie
      rozstrzygnięto kwesti ewentualnej ekspozycji. Osobiście uważam, że należy
      zapewnić fizyczny dostęp do należycie wyeksponowanej pozostałości po
      baszcie.Mam nadzieję, że tak się stanie, ale na nadziei nie poprzestanę.W
      poniedziałek zasięgnę informacji o etapie postępowania administracyjnego i jego
      przewidywanym finale.Jest inny problem. Zmuszenie inwestora do określonego
      przeprojektowania budynku to jedno. Zmuszenie właściciela przyszłaego budynku
      do udostępniania swej włąsności zwiedzającym to drugie.... nieco bardziej
      złożone.Napiszę coś w poniedziałek.Pozdrawiam.

• absztyfikant Re: Do radnego Litwińskiego 10.06.04, 14:15
        Dziekuje za odpowiedz.
        • Gość: zorro Re: Do radnego Litwińskiego IP: 62.233.217.* 10.06.04, 20:33
          zamiast pasjonowac sie gieremkiem trzeba gadac z jednym z radnych poprzedniej
          kadencji ktory aktualnie jest wlascicielem placu panie absztyfikant!
      • Gość: student Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 20:55
        obrzydliwa chęć przypodobanie się forumowemu pyskaczowi absztyfikantowi kazała
        Litwińskiemu zapomnieć że ruiny baszty są 3 metry poniżej poziomu gruntu
        no i jeszcze jedno
        zalane sa wodami gruntowymi
        rozumiem biadolenie Rymara dalekiego od rzeczywistości i użalającego się nad
        paroma cegłami zalanymi wodą
        ale dziwię się Litwińskiemu
        ciekaw jestem jakie byłoby jego zdanie gdyby firma Calbud budowała ten budynek
        rozumiem iż fakt że buduje to niejaki Turbaczewski dodaje smaczku całej tej
        mało istotnej sprawie
        • Gość: zorro Re: Do radnego Litwińskiego IP: 62.233.217.* 10.06.04, 20:57
          i o to wlasnie chodzilo!
          • Gość: student Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 21:00
            mnie na pewno chodziło o coś innego niż tobie
            zawsze będzie mi o coś innego chodziło niż tobie
            nie utożsamiam się z konduktorem Warsa o ksywce zorro mimo iż do wielu
            konduktorów z Warsa mam wiele szacunku
        • Gość: kiki Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.04, 22:45
          student burak jesteś i tyle. Co ma wspólnego zaiteresowanie Pana Litwińskiego
          tematem a jego praca w firmie Calbud ?????? To że Turbaczewski trafił akurat na
          basztę to jedynie świadczy o tym, że ma facet pecha bo tak to wybudował by i
          baszta ( a przepraszam basta)a tak takie buraki jak ty czepiają się i
          BASZTA !!!!
        • kopin Re: Do radnego Litwińskiego 10.06.04, 22:54
          Gość portalu: student napisał(a):
          > ruiny baszty są 3 metry poniżej poziomu gruntu
          > no i jeszcze jedno
          > zalane sa wodami gruntowymi
          I co z tego - to tylko kwestja kasy.Technicznie jest to
          mozliwe i dobrze o tym wiesz.
          • Gość: student Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 07:32
            dla mnie są to tematy zastępcze
            jazgot wkoło kilku zalanych wodą cegieł znajdujących się pod powierzchnią ziemi
            3 m jest nie na miejscu
            po prostu dziwię się że Litwiński niechętnie dyskutuje o sprawach istotnych dla
            miasta a włącza się w dyskusję w sprawach mało znaczących
            a właściwie nie dziwię się
            pomijając fakt że działanie Litwińskiego polega na nic nie kosztującycym
            słownym poparciu
            jakiegoś większego zaangażowania nie zauważyłem
            • arkadiusz_litwinski Re: Do radnego Litwińskiego 11.06.04, 10:47
              Gość portalu: student napisał(a):

> dla mnie są to tematy zastępcze
              > jazgot wkoło kilku zalanych wodą cegieł znajdujących się pod powierzchnią
              ziemi
              >
              > 3 m jest nie na miejscu
              > po prostu dziwię się że Litwiński niechętnie dyskutuje o sprawach istotnych
              dla
              >
              > miasta a włącza się w dyskusję w sprawach mało znaczących
              > a właściwie nie dziwię się
              > pomijając fakt że działanie Litwińskiego polega na nic nie kosztującycym
              > słownym poparciu
              > jakiegoś większego zaangażowania nie zauważyłem

Fakt, kto jest inwestorem jest bez znaczenia. Należyte zabezpieczenie odkrytych
              pozostałości po baszcie nie jest przy obecnej technologii niczym nadzwyczajnie
              skomplikowanym.Inwestor wiedział w jakim terenie operuje i z jakiego rodzaju
              utrudnieniami może się spotkać. Tu chodzi o szacunek do samych siebie. Wiem,
              że to ostatnie zdanie jest zrozumiałe dla tych którzy identyfikują się ze
              Szczecinem i jego dziedzictwem.

p.s. chętnie porozmawiam o innych istotnych - studenckim zdaniem - sprawach.
    • Gość: ktoś Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.06.04, 11:56
      Nie wiem czy absztyfikant jest pieniaczem forumowym, dla mnie to nie ma
      znaczenia, ale ty student, poza tym, ze sluzysz wiernie jak pies Lubinskiej,
      jestes zwyklym palantem. Nic nie rozumiesz. Wypowiadasz sie w imieniu swoim czy
      OD NOWY ?
      • Gość: boluś Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 12:44
        A ty dla mnie jesteś zwykłym palantem. Student ma rację. Zajmowanie się
        pierdołami obojętnie czy na forum czy poza nim dodaje popularności wśród kolesi
        z ugrupowania ale Szczecin się od tego nie rozwija. Kolejny bleblący facet i
        tyle. Łolaboga jaki ten Litwiński mundry i rozsundny. To może niech coś opowie
        o radosnej twórczości swojego kolesia Krzystka w kwestii zamiany mieszkań
        komunalnych i wyrzucania ludzi na działki. Proceder kwitnie przy współpracy z
        Wydziałem Mieszkalnictwa i ZWiK.
        • Gość: boluś Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 12:47
          Kurna pomyliłem się. Nie ZWiK tylko ZBiLK. Może i student jest psem Lubińskiej.
          To całkiem rozsądne mieć dobrego pana czy panią. Ty jesteś psem Litwińskiego i
          widocznie liczysz na kości do obgryzienia co ci on rzuci.
        • arkadiusz_litwinski Re: Do radnego Litwińskiego 11.06.04, 17:33
          Gość portalu: boluś napisał(a):

> A ty dla mnie jesteś zwykłym palantem. Student ma rację. Zajmowanie się
          > pierdołami obojętnie czy na forum czy poza nim dodaje popularności wśród
          kolesi
          >
          > z ugrupowania ale Szczecin się od tego nie rozwija. Kolejny bleblący facet i
          > tyle. Łolaboga jaki ten Litwiński mundry i rozsundny. To może niech coś
          opowie
          > o radosnej twórczości swojego kolesia Krzystka w kwestii zamiany mieszkań
          > komunalnych i wyrzucania ludzi na działki. Proceder kwitnie przy współpracy z
          > Wydziałem Mieszkalnictwa i ZWiK.

Z tego co wiem to za czasów Krzystka przy zamianie mieszkań dominuje bardziej
          prospołeczne, socjalne podejście Urzędu Miejskiego. Ma to wyraz zarówno w
          nowielizacji odowiedniej uchwały RM, ale też w faktycznym czasem przesadnie
          biurokratycznym podejmowaniu decyzji w sprawach tzw. zamian międzylokatorskich.
          Ja mam nieco bardziej liberalne podejście do tego zagadnienia. Jesli dwie
          dorosłe osoby świadomie umawiają się i zamieniają własne mieszkania, to ich
          sprawa. Jeśli ktoś woli kilkanaście tysięcy złotych i znacznie gorsze lokum
          zamiast dużego mieszkania to jego sprawa. Jeśli dzieki takiej zamianie w dużym
          mieszkaniu pojawia się przyzwoity najemca, remontuje je i kupuje od miasta
          tylko przyklasnąć. Nie należy stawiać sztucznych tam swobodnemu przepływowi
          ludzi do mieszkń odpowiadających ich statusowi ekonomicznemu.Tak jest na całym
          świecie z wyjątkiem Kuby itp.
          • Gość: Rela Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 09:54
            > Nie należy stawiać sztucznych tam swobodnemu przepływowi
            ludzi do mieszkń odpowiadających ich statusowi ekonomicznemu.Tak jest na całym
            świecie z wyjątkiem Kuby itp.

Chyba coś się panu pomyliło. Właśnie na Kubie mieszkania nie są własnością
            ludzi i Fidel dyryguje zamianami. O zamianach mieszkań zgodnych ze statusem
            ekonomicznym możemy mówić w przypadku mieszkań własnych a nie wtedy gdy te
            mieszkania nie należą do ludzi. A jeżeli pośrednicy zjawiają się w mieszkaniach
            komunalnych zadłużonych bo ktoś im daje adresy i próbują oszukać ludzi to coś
            mi się w tym nie podoba. Nie widze zbytniej humanizacji działań P. Krzystka.
            Jest zwyczajnym urzędnikiem którego zasługą jest przeniesienie ludzi razem z
            mieszkaniami do TBS i uniemożliwienie im wykupu tego co tak naprawdę powinno
            należeć do nich. I pan też się do tego przyczynił.
    • arkadiusz_litwinski Boluś, byłbym zapomniał 11.06.04, 17:40
      Nie miej mi proszę za złe, że od czasu do czasu również na tym forum rozmawiam
      z ludźmi. Niekiedy mogę czegoś się nauczyć, niekiedy mogę coś komuś przekazać
      lub wyjaśnić jeśli akurat wiem. Dobrze wiem, że nie wiem zawsze :) i nigdy tego
      nie ukrywam.
    • absztyfikant odpowiadam 11.06.04, 21:03
      1. Nie sadze, by radnym Litwinskim kierowala chec przypodobania sie mojej
      skromnej osobie. I to z dwoch powodow. Po pierwsze wyborow nie wygrywa sie
      dzieki poparciu Absztyfikanta, a po drugie cenie i szanuje to co robi Arkadiusz
      Litwinski jako radny miasta Szczecina. Tyle.

2. Jesli baszta jest dla Ciebie, "studencie" drogi, sterta zbednych cegiel i w
      dodatku nie przekonuja Cie glosy profesorow Geremka i Rymara czy wybitnego
      znawcy Szczecina i zarazem prezacnego czlowieka Ryszarda Kotli, to rzeczywiscie
      nie mamy o czym rozmawiac.
    • Gość: Boleslaw Chrobry Re: Do radnego Litwińskiego IP: 62.233.173.* 12.06.04, 02:11
      Litwinski i absztyfikant maja racje. A durniami nie nalezy sie przejmowac.
      • Gość: synd Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.cm-upc.chello.se 12.06.04, 09:07
        tak Panie !
    • Gość: zniesmaczonyForum Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 10:35
      polityka to bagno! ze wstretem czytam wszystkie te jałowe przepychanki slowne
      zwolennikow PO, OdNowy, SLD, NRS itp
      NAjwazniejszy jest interes SZCZECINA!!!
      roznie moze byc pojmowany ale zawsze kiedy pojawia sie watek politykierski od
      razu rece opadaja.
      Precz z politykierami w Radzie Miejskiej! To miejsce dla ludzi kochajacych to
      miasto a nie chcacych zbic kapitał polityczny albo napchac wlasne kieszenie czy
      wejsc w odpowiednie uklady...
      • absztyfikant forum jakie jest kazdy widzi 12.06.04, 13:52
        Jednak (pisze to zwlaszcza do zniesmaczonego kolegi) jest to unikalne miejsce,
        gdzie hulaja bez jakichkolwiek ograniczen ludzkie mysli, spostrzezenia, opinie,
        komentarze, pomysly... TRZEBA TYLKO UMIEC ODDZIELAC ZIARNO OD PLEW
      • Gość: student Re: Do radnego Litwińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 22:11
        > roznie moze byc pojmowany ale zawsze kiedy pojawia sie watek politykierski od
        > razu rece opadaja.
        > Precz z politykierami w Radzie Miejskiej! To miejsce dla ludzi kochajacych to
        > miasto a nie chcacych zbic kapitał polityczny albo napchac wlasne kieszenie
        czy
        >
        > wejsc w odpowiednie uklady...

polityka dotyka wszelkich dziedzin życia
        organizacja służby zdrowia to polityka
        podatki to polityka
        dziura w jezdni to polityka
        likwidacja szkoły to polityka
        zatrudnienie nauczyciela to polityka
        śmieci to polityka
        interes Szczecina to też polityka
        bo co to znaczy interes Szczecina
        czy więcej pieniędzy wydać na inwestycje czy na pomoc społeczną
        czy w Dąbiu pozostawić lotnisko czy nabudować hipermarketów
        czy wywozić śmieci do Rymania czy zbudować wysypisko pod Policami
        czy zaciągnięte kredyty przeznaczyć na bieżące potrzeby czy na infrastrukturę
        czy mieszkania komunalne sprzedawać za 1% czy za 10%
        to sa właśnie interesy Szczecina
        albo raczej interesy mieszkańców Szczecina
        a wszystko to jest właśnie polityką
        tylko bardzo naiwniutki chłopczyk popierany zresztą przez stare wygi dla ich
        koniunkturalnych interesików może takie tekściki puszczać

• ciotka_matylda Re: Do radnego Litwińskiego 12.06.04, 16:55
      Popieram odbudowe baszty!
    • arkadiusz_litwinski Na razie tyle: 14.06.04, 10:30
      Trwają jeszcze prace archeologiczne zmierzające do odsłonięcia reszty
      pozostałości po baszcie.Inwestor powinien dziś doręczyć - jeśli już tego nie
      zrobił - aneks do projektu budowlanego, ktróry uwzględniał będzie nową
      sytuację. W gre wchodzą zmiany w konstrukcji przyziemia (w tym palowanie). Nie
      rozstrzygnięta jest jeszcze kwestia ekspozycji fundamentów baszty, które z
      pewnością zostaną zachowane. Tak jak przewidywałem zgromadzenie wszelkich
      danych do podjęcia racjonalnej decyzji potrwa kilkanaście dni. Będę się temu
      przyglądał i dzielił istotnymi informacjami.
      • absztyfikant Re: Na razie tyle: 19.06.04, 15:40
        Czy cos juz wiadomo ?
        • albert_c podbijam, bo temat interesujacy n/txt 21.06.04, 13:19
          • ja_aska Re: podbijam, bo temat interesujacy n/txt 21.06.04, 13:44
            przeczytałam na tym forum (w innych wpisach), że inwestor chce zalać czy już
            zalał teren betonem?
    • arkadiusz_litwinski Re: Do radnego Litwińskiego 22.06.04, 15:59
      Nic nowego nie zdecydowano. Inwestor nie zalewa niczego betonem, co najwyżej
      krew go zalewa, że nadal nie ma konkretnej decyzji. Sprawa leży w gestii
      Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków, który o ile rozumiem ( sądząc po relacjach
      dot. ostatnich dni )zmierza do najdalej idącej korekty projektu budowlanego i w
      konsekwencji stałej ekspozycji pozostałości po baszcie. Miasto niestety nie ma
      wpływu na to postępowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka