Dodaj do ulubionych

Czym ludzie rzucają w robotników? Zdarzył się o...

14.03.12, 08:52
"Poza tym miasto się chyba na nas uwzięło. Po jednej stronie postawili teatr, po drugiej żłobek."

Faktycznie, uwzięło się. Te tłumy rozwydrzonych i pijanych widzów teatralnych... te palące szluga za szlugiem pod balkonem pani Krystyny niemowlaki... Sodomia i Gomoria.

Mieszkańcy ul. Niedziałkowskiego nie wiedzą, że mieszkają w mieście?! Że w mieście często bywa tak, że z obu stron naszego bloku/domu są inne budynki, a rzadziej szczere pole?
Obserwuj wątek
    • lily-evans01 Czym ludzie rzucają w robotników? Zdarzył się o... 14.03.12, 08:57
      Dzielnica ludzi po 40, po 50 i zaciętych emerytów. W dużym uogólnieniu - centrum miasta, które będzie powoli wymierać... Niestety, tak to w Polsce jest, że jeden nie rozumie potrzeb drugiego. Inna sprawa, że zapotrzebowanie na placówki opiekuńcze i edukacyjne dla dzieci na pewno większe jest tam, gdzie powstają nowe osiedla, gdzie sprowadzają się młodzi.
      Ech, panie ze wspólnoty chyba same nie pamiętają, jak prowadziły dzieci do żłobka, przedszkola, szkoły...
    • Gość: ASD Jakby mi teatr pod oknami wystawili.... IP: 78.133.233.* 14.03.12, 09:02
      ... też był protestował!
      W tych teatrach to, panie, teraz same gołe na scenie latają, bezwstydnicy.
      Ja tam poproszę monopolowy, oraz Żabkę co by była zagrycha do flaszki.
      • maxikasek Re: Jakby mi teatr pod oknami wystawili.... 14.03.12, 09:07
        I jeszcze grającą fontannę, co spać nie daje Panie ;-)
    • Gość: edek Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 09:18
      Heh Przecież to jest centrum miasta - mówi jedna. - Nie chcemy (..) krzyczących dzieci i ciągłego ruchu samochodów - mówi druga.
      A z okien lecą butelki po alkoholu. Po co teatr jak jest wódka. Później kac a bachory się wydzierają od rana.
      Niech się wyniosą na spokojne przedmieścia, tam mieszka sporo ludzi, którzy lubią gwar życia miejskiego, chętnie się zamienią.
      • Gość: $$$ Re: Hehe IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 09:50
        Wy wszyscy pojecie o mieście macie z Bangladesz? Ja bym nie bronił tak, decyzji i posunięć tego destruktora z wodogłowiem.
        • Gość: misiek Re: Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 12:10
          a opuszczony szpital p/grużliczy??? Niedaleko, teren zieleni dookoła, blisko parku. Czy to nie jest dobry obiekt na żłobek?????? Czy ktoś w ogóle mysli o tym obiekcie.
    • Gość: katolicki hój Re: Czym ludzie rzucają w robotników? Zdarzył się IP: *.ias.bredband.telia.com 14.03.12, 09:51
      Od początku inwestycji [...]
      --------------------------------------
      Znów inwestycja miejska!
      Od tych "inwestycji" to chyba oszaleję ze szczęścia!
      tylko dlaczego rozbudowa przedszkola ma trwać 1,5 roku?
      • dyrektorszkoly w sumie to stara dzicz mieszka w tej wspólnocie 14.03.12, 13:51
        jak może przeszkadzać teatr czy przedszkole.Banda emerytów i starców rozczeniowych. nie ma co się z nimi spotykać nic to nie da,. Tych z komunalnych jak się nie podoba to na gocław .A własciciele mogą sobie kupić mieszkania na obrzeżach.O ile wiem na niedziałkowskiego zawsze był ruch.Wielka urbanistka się znalazła ile ona ma lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka