r1111111 Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:16 Na pewno Pan Jerzy W. nie został skazany za słowa "A niech giną!". Może "Nasza Droga (sic!) GW" zacytuje całość wpisu "z tego Pana Jerzego W." Dla Pana Jacka szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. IP: *.superkabel.de 21.08.12, 20:07 za co ten szacunek za nagonke zeby darmozjady mieli jeszcze wiecej w kieszeni przecierz to zasada dajcie człowieka a paragraf sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:16 oswiadczam zemordercow bede nazywal mordercami a okupantow okupantami a kazdy wiejski sad ktory mi tego zabroni mam w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:18 To co powiedział Leon z Gazowni to stuprocentowa prawda a wyrok Sądu to prymitywna cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna co Afgańcy robią w Afganistanie,polscy bochaterowi 21.08.12, 19:18 co Afgańcy robią w Afganistanie,polscy bochaterowie to rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
vvidmo Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:20 Niezmiernie bawią mnie wypociny internetowych buców próbujących nieporadnie wyzywać naszych żołnierzy w Afganistanie. Czemu nieporadnie? Bo betonki nie znają znaczenia słowa "okupacja". Można się z nią nie zgadzać, ale jest ona całkowicie legalna. Pomijam, że nie ma nic wspólnego z jedyną okupacją którą znacie. Sam się nie zgadzam z naszym pobytem w tym kraju, ale 1) nie zgarniamy tam z ulic ludzi do rozstrzelania i 2) NATO nie miało by sensu, gdyby wszyscy w nim się olewali. Odpowiedz Link Zgłoś
krakower Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:20 "Wolność słowa" jak... za komuny. A temu żołnierzykowi na zdjęciu to jakiś obłęd w oczkach się czai. Ani chybi od zaszczytnej misji pokojowej... Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:21 Nie dość, że ich utrzymujemy, często dzięki temu lepiej od nas jedzą albo lepiej się wożą, to jeszcze postanowili nas karać za wyrażenie opinii w normalnych, cenzuralnych słowach. Takim ludziom, jak ten sędzia i ten żołnierz należy odebrać polskie obywatelstwo, gdy tylko stanie się to możliwe. Mam nadzieję, że pewnego dnia nie będzie żadnej grubej kreski i tego rodzaju sprawiedliwość ich dosięgnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yasior666 Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:22 Nie ma co strzępić języków Panie i Panowie bo i tak sierżancina nic nie zrozumie. Dla takich obywateli liczy się tylko żołd z MON-u, wojenka gdzie można za free postrzelać i nażreć się do woli amerykańskich hamburgerów w bazie. To cały świat tego "obrońcy wolności"... Odpowiedz Link Zgłoś
zadymausa Okupacja Afganistanu to wiecej niz skandal. 21.08.12, 19:22 Niestety nikt za to nie bedzie odpowiadal w Hadze.Co robia tam zolnierze z Polski ? Dlaczego sa tam jeszcze?Niepojete Odpowiedz Link Zgłoś
masher Re: Okupacja Afganistanu to wiecej niz skandal. 21.08.12, 19:27 niestety, wygranych nikt nie sadzi. inaczej bysmy mieli ameryke oddajaca sie do ostatniego grosza za wybicie w pien indian a rosja dawno by byla zlicytowana na odszkodowania za mordy na ludnosci cywilnej i nie tylko na obu kontynentach... Odpowiedz Link Zgłoś
oldshatterhand.pl Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:23 Honor jest bardzo niebezpieczna rzecza w zyciu czlowieka. Honor maja zolnierze, taksowkarze, policjanci a nawet pijacy i kazdy z tych honorow mozna obrazic w taki lub inny sposob. Wyrok sadu karzacy za napisanie swojej opinii na pewien temat jest bardzo niesprawiedliwy. Jezeli byl ktos, kto nie zgodzil sie z ta opinia to powinien raczej rozpoczac uczciwa dyskusje w celu udowodnienia, kto ma racje a nie za wszelka cene udowadniac, ze tylko jego poglady sa sluszne zas inni powinni byc surowo ukarani. To jest jakas paranoja, ktora, jak tak dalej pojdzie, spowoduje, ze za niepisanie bedzie sie szlo takze do wiezienia ... Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier 21.08.12, 19:25 Z chamstwem i prostactwem, walka nie jest łatwa. Bezmiar w polskim internecie. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Jaki wyrok za posiadanie w domu komputera? 21.08.12, 19:26 Kiedyś okupanci ścigali tych, którzy mieli w domu radio. Ciekawe, jakie wyroki będą zapadać za posiadanie komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Jaki wyrok za posiadanie w domu komputera? IP: *.compower.pl 21.08.12, 20:47 Gdyby skazywano za głupotę większość tutejszych forumowiczów w ciupie by siedziała. Dożywotnio bez prawa do skrócenia wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Jaki wyrok za posiadanie w domu komputera? 21.08.12, 21:11 Dożywotnio należy odebrać polskie obywatelstwo takim jak ty wrogom Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna zamiast witać kwiatami Żebraka, to strzelają-chamy 21.08.12, 19:27 zamiast witać kwiatami Żebraka, to strzelają-chamy Odpowiedz Link Zgłoś
the.who Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier 21.08.12, 19:27 fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/c3.0.403.403/p403x403/208416_467500583268327_957249306_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stasiuxx nie maja ginac 21.08.12, 19:27 to ten system zabija zolnierzy i musza naginac kase na rodzine.to ci sku...eni politycy sa winni wszstkiemu. i co podasz mnie do sadu lachudro z rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi czyli wg sądu każde stwierdzenie jest lżeniem 21.08.12, 19:29 tak przynajmniej sugeruje ten artykuł... obawiam się jednak że autor trochę ponaciągał fakty, trochę nie dopowiedział, ot działanie godne tabloidu postraszyć zagrać na emocjach, Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi z 2 strony w tym kraju nic nie mnie zdziwi 22.08.12, 21:49 z drugiej strony jeśli sad może skazać działkowca za 2 samosiejki maku to w sumie nic je jest w stanie mnie zdziwić wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12348425,Sad_ukaral_dzialkowcow_za_maki_niskomorfinowe__Dzialkowcy_.html?lokale=wroclaw ja rozumiem że może się trafić nadgorliwy policjant... ale by doszło do tego procesu musiało współpracować kilka urzedów, musiał byc "ambity" prokurator, "dociekliwy" sedzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier IP: *.pl 21.08.12, 19:29 Co do honoru moge powiedzieć iż takim żołnierzem w WP był na pewno Pan TOMASZ BĄK najmłodszy generał w WP. To on wraz z częscią swoich podwładnych (czyt. żołnierzy) odmówił wyjazdu do AFGANISTANU. To oni okazali sie prawdziwymi bohaterami którzy odmówili wyjazdu na nie swoją wojnę. No cóż.. Pan Tomasz musiał odejśc tzn. naciskano na niego aby odszedł w cień co też uczynił przechodząc na emeryturę. O tym się głośno nie mówiło. Pan z gazowni to starszy człowiek który zapewne nie był reprezentowany przez adwokata stąd taki a nie inny wyrok. Słowo "niech giną" jest czystym brakiem zatroskania o czyjeś życie na wojnie. w tym przypadku żołnierza w Afganistanie. jak zwykle sąd wykazał sie brakiem w ocenie znaczenia słów. są apelacje są odpowiednie insytucje, ale czy starszy Pan ma na to siłę? Po drugie MON za pieniądze podatników wspiera czyjeś prywatne animozje co już jest nadużyciem. Pan sierżant naraża na koszt podatników w związku z setką doniesień na internautów gdzie piędziesiąt kilka zostało umorzonych wiec prace prokuratorów opłaci podatnik. Zapewne i ze mną się spotka w sądzie Pan sierżant jako oskarżyciel posiłkowy ale ja już zainwestowałem w dobrego prawnika więc sukcesów i radości Panu sierżantowi życzę. w szczególności na stronie facebook'a o honor polskiego żołnierza. nie jestem rencistą i emerytem bez kasy... więc stoczymy walka jak równy z równym... tylko Pan z pieniędzy podatników a ja za swoje.. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lojewska Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier 21.08.12, 20:13 to proszę Pana o kontakt- ja mam to samo! Musimy zjednoczyc się w tym! Mój adres mailowy :aj.lojewska@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier 22.08.12, 10:50 życzę powodzenia! bo jeśli to co opisano w artykule jest prawdą (wyrok za sformułowanie "niech giną") to sąd pozwolił sobie na kpinę z prawa i nawet poczucia elementarnej sprawiedliwości. co gorsza znowu sądy stają się narzędziem walki z wolnością słowa i przeciwnikami politycznymi... Odpowiedz Link Zgłoś
apoptosis Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:31 Bardziej cenie zolnierza z dwoma blyskawicami-SS- niz Jaceka Żebryka. Ten pierwszy walczyl dla swego narodu, ten drugi dla paru groszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aby_do_wiosny Re: Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 20:23 Prawda. Ale prawda w oczy kole. S-syn pojechał sie nachapać, a teraz udaje pierwszą naiwną. Odpowiedz Link Zgłoś
tadestades Kaganiec? 21.08.12, 19:34 Tak, jak internauci naruszyli Kodeks Wykroczeń, tak sąd usiłuje internautom założyć, z rosyjska mówiąc, namordnik na rożu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeplot Wydaje mi się, że dostrzegam dziwne podobieństwo IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 19:37 do dresiarstwa. Dresiarstwo chce żeby je szanowano i nawet potrafi to wymusić. Dresiarstwo ma swój 'honor', wypełnia rozkazy 'swoich'. Czy ktoś widział kiedyś kogokolwiek, mówiącego dresiarzowi prosto w oczy: "jesteś głąbem, w mózgu masz sieczkę, powinni cię odizolować"?? Raczej każdy zapewni dresiarza, że żywi do niego szacunek, spluwając tylko z pogardą gdy ten się oddali. Z prostej przyczyny: szacunek nie wynika z wymuszenia, a ze zwykłej przyzwoitości. W sumie Kiszczak okazał się 'człowiekiem honoru', gliniarze strzelający do górników - wykonywali tylko rozkazy...Teraz, gdyby nie przecieki z wikileaks to by można pomyśleć, że do Afganistanu pojechali sami misjonarze, tytani człowieczeństwa, żeby karmić afgańskie dzieci, sypać im cukierki, przeprowadzać przez jezdnię, śpiewać kołysanki i odganiać muchy. K.wa, dosyć tej mainstreamowej obłudy! Rzeczy trzeba nazywać po imieniu, bo znowu będzie tak, że w sądzie się usłyszy "wykonywałem tylko rozkazy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Wydaje mi się, że dostrzegam dziwne podobieńs IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 19:41 no oni tam pojechali na misje pokojową .... to taka misja na której głosi się pokój ...wszyscy walczą o pokój aż się leje krew.. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Wydaje mi się, że dostrzegam dziwne podobieńs 21.08.12, 20:30 Gość portalu: www napisał(a): > no oni tam pojechali na misje pokojową .... to taka misja na której głosi się p > okój ...wszyscy walczą o pokój aż się leje krew.. Przypomina mi się scena z "Rozmów kontrolowanych" i "ój", które zawsze się spóźnia (ze słowa "pokój" wyciętego z kartonu i umieszczonego na czołgach ćwiczących przed defiladą na wyzwolenie Warszawy)... Albo dowcip o Radiu Erewań: Drogie radio, czy to prawda, że będzie wojna? Nie, wojny nie będzie. Będzie taka walka o pokój, że kamień na kamieniu się nie ostanie... Wraca nowe... S. Odpowiedz Link Zgłoś
brzeczyszczykiewicz_1 Armia to banda zbrodniarzy 21.08.12, 19:47 Podpisuje sie pod Twoja opinia! Te bydlo mysli ze jak zalozy mundur to juz im wszystko wolno! Bo oni przeca pojechali bronic naszyk KOBIET przed zloczyncami stojacymi u naszych granic! Co za scierwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Lżył żołnierzy w internecie: 'A niech giną!'. Z... 21.08.12, 19:38 kolo został skazany za to że ma opcję polityczną: użycie wojska (jak przez długi czas w RFN) tylko na terenie własnego kraju do obrony!!! Właśnie dlatego żeby nie można posądzić żołnierza polskiego o bycie najemnikiem w żadnym momencie jego służby [ i tak było dopóki służyli tylko na licznych misjach ONZ jako wojska rozjemcze Golan, Liban, Bośnia itp]... No niestety jak walczą za granicą, mają za to płacone dodatkowo i mogą odmówić wyjazdu na takie misje więc jest to niejako ich wybór... Głupi rząd to, głupie prawo i głupi sąd... złamanie zasady wolności słowa - obywatel jedynie dosadnie podkreślił że nie żal mu żołnierzy polskich spełniających za granicą rolę najemników. Ale prawda taka że od pewnego czasu o demokracji i wolności słowa możemy w tym kraju zapomnieć a ich zakres jest systematycznie pomniejszany. Posłano już kilkakrotnie nasze wojsko do krajów z którymi nie mamy żadnych zatargów ani które nie zagroziły żadnemu krajowi NATO: Irak i Afganistan -tylko żeby podlizać się USA i w ten sposób stracono gigantyczne kredyty zaufania i sympatii do Polski świata arabskiego z czasów PRLu i ówczesnej współpracy gospodarczej... Nie zyskując nic w zamian bo ani nie mieliśmy żadnego zagrożenia terroryzmem u nas [raczej po tej naszej "pomocy" dla USA się zwiększyło] ani nie zyskaliśmy żadnego z profitów, które pozyskały po podboju Iraku od nowego szyickiego rządku firmy z USA, Anglii Francji i Włoch w postaci kontraktów rządowych ... Nawet nasza pomoc militarna jest nieistotna - spełniała tylko rolę politycznego listka figowego dla ataków USA [tu trzeba podziękować SLD i Kwaśniewskiemu zwłaszcza Irak]... tego typu wyroki to tragedia ciekaw jestem ile lat ma "niezwisły" sędzia, w jakich sprawach i jak wyrokował... i kto mu polecenia wydawał co do tego wyroku... Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp żałosny wyrok !!! 21.08.12, 19:38 Czy to był sąd wojskowy ? ten wyrok to hańba i kpina z prawa do wolności wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Internauta Leon z gazowni, który lżył żołnier 21.08.12, 19:41 Wreszcie. Dość pobłażania tym, którzy lżą nieżyjących. To hieny, którzy pastwią się nad grobami. Przede wszystkim zaś niech się poduczą i dowiedzą - dlaczego polscy żołnierze są w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś