mesher76 08.10.05, 22:30 Orientuje sie ktos czy w Szczecinie mozna gdzies zjesc zupe czernine? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peper Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 02:47 Na pewno w domu, a gdzie w mieście ?Znam miejsce na trasie Warszawa-Szczecin; w Płońsku ( Muzeum Wsi Mazowieckiej - Skansen - doskonała czernina ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 12:59 w Szczecinie, to nie wiem... ale po drodze nad morze, za Goleniowem jest po prawej taka Chata i tam była! To taka jakby chata zbudowana z bali kryta słomą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: czernina IP: *.comnet.krakow.pl 09.10.05, 13:19 chyba bym zwrócił, po zjedzeniu czegoś takiego. Widzieliście jak pozyskują krew do czarniny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: czernina IP: 83.168.120.* 09.10.05, 13:25 ja potrafie robic dobrze czernine i treba umieć ja zrobic jest smaczna i super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 13:31 ja tylko bardzo lubie, ale ostatni raz jadłem... nawet nie pamietam! Ale moja babcia robiła! Popularna dość chyba była (jest?) w rejonach Torunia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.20, 21:49 A zrobiliścieby mi taką zupę oczywiście nie za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 13:36 a kaszanke lubisz? A myslisz, ze jak sie pozyskuje miesko na Twój ulubiony steak, kotlecik schabowy czy gęś z jabłkami, nie mówiąc o rosołku? Pomysl o jajkach - jakie zycie maja kury ... trzymaja je w kilkupoziomowych klatkach... a widziałeś, jak taśmowo (czyli tanio) zabija sie kury? Za nózki sie łapie - zywe - ida taśmą, gdzies tam automat podcina gardło, dalej wrzatek i skubanie... niektóre jak mniejsze to gardło nie dotnie i ida we wrzatek na zywca! No, horor - żałuje że jestem zwierzęciem tak bestialskim jak człowiek! Ale jestem i... smacznego henryku, smacznego! A swoja droga... wiesz co człowiek moze zrobić, robił i robi drugiemu człowiekowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: czernina IP: *.comnet.krakow.pl 09.10.05, 13:51 masz rację, pewnie bym zjadł gdym nie wiedział co to jest. Jestem mięsożerny jak cholera, ale jedynym żywym pokarmem które zabiłem ,to był karp na święta. Zdechłbym z głodu gdybym muiał sam unicestwiać zwierzęta. Co do ludzi, wolę się nie wypowiadać 'bo ja, za bardzo przejmujący' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: son Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:49 A Austriacy po uboju miksują krew i smażą ją na patelni. Potem to kroją na placuszki i wrzucają do bulionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Re: czernina IP: 195.136.49.* 09.10.05, 15:00 potwierdzam, czernina w tej gospodzie to mistrzostwo świata, a jakie kołduny w rosole ... no palce lizać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:05 Heniu pisze: .... chyba bym zwrócił, po zjedzeniu czegoś takiego. Widzieliście jak pozyskują krew do czarniny ?.... To jeszcze nic ! To jest krew kacza, ta zupa będzie zakazana ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiper Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:22 O rany, czy mówicie o zupie z ludzkich kaczorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszk@ Re: czernina IP: *.chello.pl 09.10.05, 21:19 no, no w chacie, ja nie jem ale moja polowa i owszem, tam wogóle świetne żarełko i ceny bardzo przyzwoite. Acha i jeszcze w "Pasibrzuchu"-Śmiłowo- Stokłosa- jedzonko jak ta lala. pycha że długo się śni, a ceny, u nas kolejka by stała jak za najlepszych czasów, za 50-70 zł cztery ludzie sie najedzą. I czernina jest. Odpowiedz Link Zgłoś
deser_t Re: czernina 11.10.05, 08:36 A w garmażerce obok Urzędu Miejskiego widziałam, że sprzedają krew kaczą na czerninę. I lokalizacja i produkt mają, myślę, swoją wymowę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: czernina 11.10.05, 09:39 > A w garmażerce obok Urzędu Miejskiego widziałam, że sprzedają krew kaczą na > czerninę. Zamkną sklep, jak nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: czernina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:52 Mam pytanko do znawców - czy czernina to to samo co czarna polewka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszk@ Re: czernina IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.10.05, 10:19 taaaa, to samo Odpowiedz Link Zgłoś