a.malin 11.10.12, 09:23 Buda jak buda. Budy to immanentna część polskiego krajobrazu. Tworzymy Cywilizację Bud. Po budach rozpoznaje się, ze już jesteśmy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Meduza Re: Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie p IP: *.globalconnect.pl 11.10.12, 09:45 A to się bidul własciciel budki naraził Panu CZytelnikowi Estecie! Resztę w groszakach wydał złośliwie, czy koperek zwiądły sprzedał? Pan Czytelnik Esteta mógłby sie rozejrzeć. Straszy tam około dziesięciu bud po jednej i po drugiej stronie przystanku. A on się uwziął akurat na tę jedną. Pewnie prowadzi ją jakiś staruszek, który nie ma siły, nie ma kasy, żeby ją odmalować. A straszne są wszystkie po równo. Nie ma w przyrodzie bud "pięknych". Wszystkie sa mniej więcej szkaradne ale i przydatne. A ten kiosk obok to co? Perła architektury? Taj Mahal? Lubie tez tych "czujnych" obywateli, z ktorych słynie Szczecin. Do policji, CBA. ABW, sądów, nawet ZUS-u CODZIENNIE przybywa około 4 tysięcy listów pisanych nieporadną analfabetyczna ręką starego peerelczyka "uprzejmie donoszę, że niejaki Waciak Zenon zamieszkały..." i tak dalej oraz setki maili z nieco lepszą składnią. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie p 11.10.12, 10:30 Najlepszy jest ten chodnik przed buda. Drugiego tak zasranego miejsca nie widzialem. Czy wlasciciel budki z nudow karmi golebie by mu robily przed kioskiem czy to jakis bardziej zaawansowany powod? Odpowiedz Link Zgłoś
eeendriu3000 Re: Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie p 11.10.12, 11:39 karmi je i to na ostro ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
eeendriu3000 Re: Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie p 11.10.12, 11:39 bardzo polecam film dokumentalny, który powstał własnie o tej budce i panu, który w niej siedzi i sprzedaje. Wspaniały dokument, bardzo ciekawy bohater i rozumiem, dlaczego tego człowieka nikt stamtąd nie usuwa. Tacy ludzie tworzą interesujący koloryt lokalny, który stalowe biurowce... sam nie wiem, też tworzą, ale skanseny (nawet te osrane przez gołębie) również są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyk Re: Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie p IP: *.ias.bredband.telia.com 11.10.12, 10:02 Mój ciecin - kładka i budka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fjestis Buda jak buda 11.10.12, 10:32 Wyszyńskiego i "pasaż Kościuszki", tu i tam. Budy są wszędzie. Czy ta jest bardziej obskurna niż wszystkie pozostałe? Nie. Gorsze są te obklejone krzykliwymi napisami reklamowymi o pstrokatych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek pawilony zadbane to nie problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 10:58 problem to taka śmierdząca i osrana buda w centrum miasta. budy są w calej ale wkoło nich jest czysto i są posprzątane a tam to jakiś bangladesz Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie prz... 11.10.12, 10:59 >Gdzie jeszcze w Szczecinie stoją takie maszkary? Proszę bardzo, to kolejna maszkara, strasząca w centrum: szczecin.gazeta.pl/szczecin/51,34959,12548604.html?i=8 szczecin.gazeta.pl/szczecin/51,34959,12548604.html?i=8 Odpowiedz Link Zgłoś
evil1 właściciel tej budy sam karmi te gołębie. 11.10.12, 14:01 ja w ogóle się dziwie że są odważni zrobić tam zakupy;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja agresywny psychopata! IP: *.xdsl.centertel.pl 11.10.12, 14:33 Z.Kulas, który jest właścicelem tej budy to agresywny psychopata skazany w tym roku za pobicie z użyciem niebezpiecznego narzędzia osoby zwracającej uwagę by nie karmił tam gołębi i za groźby karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja gołębie gó... z obsranych jabłuszek i marchewki IP: *.xdsl.centertel.pl 11.10.12, 14:35 ściera szmatką na którą pluje bo w budzie nie ma wody. widziałam na własne oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a tu śmierdziel w akcji w swoim kurniku IP: *.xdsl.centertel.pl 11.10.12, 14:45 imageshack.us/photo/my-images/253/pobrane2.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/208/pobrane1j.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.12, 16:37 Wiedziałem że można liczyć na 'czytelników'. Domyślam się że osoba która napisała do redakcji w sprawie tego punktu handlowego, zadeklarowała swoją pomoc w działaniach na rzecz zmiany wyglądu tego miejsca? Dorzuci się do zakupu estetycznego pawilonu? A może będzie wspierać sprzedawcę robiąc tam zakupy? ...a może po prostu chce wy.lić sprzedawce z tego miejsca i pozbawić go pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowany Re: Czytelnik: Czy ta straszna budka nikomu nie p IP: *.xdsl.centertel.pl 13.10.12, 20:46 myślałem, że chodzi tu o ten szklany klocek w Alei Kwiatów Odpowiedz Link Zgłoś