Gość: dziad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:50 cwoki ze wsi... morze to fale a fale to bujanie a bijanie to problem z blednikiem i tyle w tym temacie... ludziom to sie w dupach poprzewracalo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike102 Buntu na statku "Opal" cd. 13.07.04, 21:52 "Warunki były tragiczne: wymiotowały wszystkie dzieci i większość wychowawców. Ważniejsze było ich bezpieczeństwo niż kontynuowanie rejsu - mówi Jan Norkowski, policjant i organizator kolonii w Unieściu dla dzieci z rodzin toruńskich policjantów." Przeciez osle, wlasnie zmusiliscie kapitana do powrotu i kontynuowania rejsu przez nastepne 3 godziny, zamiast doplynac w godzine do bliskiego juz Bornholmu i dac dzieciakom wytchnac! Co za pokrecona logika!!! A moze to wcale nie o dzieciaki chodzilo. Czy ktos sie orientuje jak sie teraz ksztaltuja ceny mocnych alkoholi w Danii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hujki i osly zwolnic kapitana IP: *.client.comcast.net 13.07.04, 22:04 kapitan to dupek i oferma, zapomnial ze na statku to on jest "pierwszym po bogu", ulegl presji nauczycieli? A co by sie stalo gdyby mial do czynienia z terrorystami. Wypierdolic tego glaba na zbita morde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARINERO WIECIE PO CO JEST FALA NA MORZU ? ŻEBY BYLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:33 .UJ PO NIM NIE PŁYWAŁ I TO NA TYLE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 14.07.04, 00:27 Na Bałtyku są fale i buja!!! SKANDAL!!! No i nie ma się co dziwić temu, że tyle powstaje dowcipów o policjantach... Ciekawe, czy zawróciliby samolot gdyby trafili na turbulencje podczas lotu? Choroba lokomocyjna jest bardzo powszechna wśród dzieci i młodzieży, podczas każdej wycieczki autobusowej część dzieci choruje więc nie ma się czemu dziwić, że przy takiej pogodzie nie wytrzymały. Może policjantom trzeba specjalnie tłumaczyć, że przy bocznym wietrze katamaranem musi rzucać (jeden kadłub może być akurat na fali a drugi pomiędzy falami i odwrotnie). Kapitan rzeczywiscie nie potrafił się znaleźć w sytuacji, to on ma absolutną władzę na statku, on ma doświadczenie na morzu i nie powinien ustępować emerytowanym policjantom! Nawet gdyby doszło do zmuszenia załogi to w porcie powinni aresztować tych wychowawców za porwanie, wymuszenie, zakłucanie porządku itp. Rządanie odszkodowania jest wręcz szczytem bezczelnośći, moim zdaniem wychowawcy powinni pokryć straty armatora i zostać ukarani za bunt i mam nadzieje, że ktoś się wkońcu obudzi i tak się stanie. A nastepnym razem proponuję się wybrać na jakieś jezioro kajakami, albo stateczkiem po Wiśle (i z Torunia nie trzeba bedzie wyjeżdżać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Buntu na statku "Opal" cd. 14.07.04, 08:06 pies to pies. jak ma zrozumieć, że duża woda = fale? i , że nie można tego wyłączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: 212.244.77.* 14.07.04, 08:15 No i armator obiecal ladna pogode, a padal deszcz i dzieci nie mogly wyjsc na poklad ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:38 Miejmy nadzieję, że armator nie ulegnie . To organizatorzy wycieczki powinni być ukarani za kompletną niewiedzę. Jeśli podjęli decyzję o wyjeździe, to chyba wiedzieli, na czym polega specyfika rejsu na pełnym morzu. To przecież nie jest wycieczka autokarowa. Ach, ci policjanci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: 212.244.77.* 14.07.04, 10:48 Ale najwyrazniej pomylili morze z wanna. Odkryli, ze na morzu sa ......fale!!! To jakis cud natury!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Buntu na statku "Opal" cd. 14.07.04, 11:38 jedyny mądry z torunia to Kopernik. reszta do przemiału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: *.arkonskie.v.pl 14.07.04, 11:46 do księgi rekordów głupoty ich wpisać / wychowawców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:03 I organizatorow!!! He he he, mozna pomyslec, ze na Bornholmie tez buja, skoro zawrocili, pomimo tego, ze pozostala tylko godzina, aby bezpiecznie dobic do portu w Nexo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: 212.244.77.* 14.07.04, 12:01 Marian Filar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addy Bezczelność! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 15:18 To organizatorzy kolonii powinni pokryć armatorowi szkody wynikłe z zawrócenia do portu, bo mieli takie widzimisię! W dupach im się poprzewracało, myślą, że na morzu mogą się zachowywać jak drogówka i ustawiać wszystkich jak im się podoba? Był taki kawał o blondynce, która płynęła z wyspy na inną, oddaloną o 2 km wyspę, ale 100 metrów przed celem opuściły ją siły i zawróciła. Teraz to już nie jest kawał, tylko prawdziwa anegdota, rolę blondynki zajęli policjanci z Torunia. Pogratulować błyskotliwych umysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruńczyk Ale obciach. IP: *.elementy.pl 14.07.04, 20:36 ale tak to bywa z dziećmi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Spałować morze IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.07.04, 22:58 Powinni byli spałować morze. Historia zna podobne przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja_ka wychowawcy buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:39 Dzieci jak dzieci, OK - mogą głupio reagować i się bać, zwłaszcza że pewnie do tej pory najdalej wyjeżdzały do Kamionek czy innego Bachotka. Ale ci wychowawcy?!!! Zaściankowi histerycy. No bo co się może stać, jak dziecko rzyga podczas rejsu? ostatecznie, to standard. A poza tym, że buraki, to jeszcze totalni debile - jeśli byli bliżej Borholmu niż Polski, to po co było zawracać? Bardzo żal mi tych dzieci, miały szansę na fajne wakacje, a jacyś niedouczeni pseudowychowacy zupełnie im je zrąbali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: wychowawcy buraki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 07:00 Tez mi zal dzieciakow, tyle tylko ze mniej z powodu morskiej choroby, a bardziej z a to, ze sie wp..y w kolonie z debilnymi wychowawcami. Zdecydowac sie na powrot gdy do celu zostalo mniej niz do punktu wyjscia... Takie cos wymyslic moze tylko bezdenny glupiec, policjant, no i moze jeszcze ktos z rodziny Gollobow. Podejrzewam, ze wychowawcy na promie, widzac zygajace dzieciaki zaczeli im zazdroscic, ze te sie bardziej nawalily w drinkbarze niz oni sami. No i zawrocili prom dla zemsty. "Na promie bawia sie lepiej niz my, w aquaparku tez beda mic lepiej bo my plywac nie umiemy, to im kurwa skonczymy wakacje - niech wiedza kto rzadzi". Ja pier..le zrobie wszystko, zeby moje dziecko nigdy nie poszlo do policji. Odpowiedz Link Zgłoś
wodni.k Gratulacje dla toruńskiej policji 15.07.04, 07:56 Po prostu płetwy opadają. Torunianie, gratulujemy i współczujemy takich stróżów prawa. Klasyczny przypadek piractwa morskiego i jeszcze oczekują zwrotu kasy. W normalnych czasach taki pan Norkowski powinien wylecieć za burtę lub wylądować w zamknietym pomieszczeniu na promie i w kajdankach zostać oddany policji w Nexo na Bornholmie. Ciekawe co na to przełożeni i prokuratura? Zamiast zwrotu kasy obciążyłbym go kosztami powtórnego rejsu Opala na Bornholm. Jeżeli armator odda kasę to bedzie to skandal jakich mało. Obiecałem w tym roku wyjazd do Torunia moim dzieciom. Chyba jednak zrezygnuję, bo moze okazac się, że na rogatkach miasta jakiemuś durniowi nie spodoba sie moja rejestracja i każe mi wracać przez pół Polski. Kopernik w grobie sie przewraca, że tacy idioci mieszkają w jego rodzinnym mieście. Gratulacje i pozdrowienia ze Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plutonowy stachu Re: Gratulacje dla toruńskiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 08:44 wodni.k spokojnie możesz przyjeżdżać do Torunia. bez obaw. od 20 do 24 lipca jest zlot gwiaździsty policji z całego świata. możesz pooglądać poza naszą starówką rózne egzemplarze stróżów prawa, nie tylko toruńskie. będzie niezła bibka i może być całkiem wesoło. a odszkodowanie, to powinien zapłacić bohaterski pan Norkowski tym pasażerom, którzy nie dopłynęli na Bornholm. myślę jednak, że zostanie odznaczony na zlocie medalem "za ofiarność i odwagę". przecież uratował podopiecznych. :))) sytuacja jak z Misia2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nroht Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: 212.160.172.* 15.07.04, 09:00 Jaką kurwa rekompensatę???????????????!!!!!!!!!!!! Przecież sami chcieli zawrócić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozek Głupkowata sytuacja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 09:06 "Prom zawrócił po przebyciu mniej więcej dwóch trzecich drogi na Bornholm" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Czy mieli uprawnienia wychowawców? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.07.04, 09:15 Ciekawe czy policjanci mieli stosowne uprawnienia pedagogiczne do pełnienia funkcji wychowawców na koloniach, czy kolonia była zarejestrowana w Zachodnio - pomorskim kuratorium? Jeżeli nie, to organizator kolonii powinien ponieść odpowiedzialnośc karną za pozbawienia dzieci opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 15.07.04, 15:52 Czy rekompensata ma byc od pana Norkowskiego? To dla niego 6 B to byla tragedia i niebezpieczenstwo. Bojazliwy jak na policjanta, ciekawe, czy przed kapitanem odgrywal twardziela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyteck Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: 5.5.* / 80.58.22.* 15.07.04, 19:32 Nie do konca rozumiem uzyte w artykule slowo "horror". Horrorem ma byc to, ze na morzu bujalo i kolonisci rzygali? Bez przesady - na morzu buja nie od dzis i to jest kwestia wszystkim wiadoma (no - moze z wyjatkiem torunskich policjantow). Jesli stan morza wynosi 6, to bujanie jest wyczuwalne nawet na duzo wiekszych statkach (prom Polonia np.). Zeby w takiej sytuacji zadac zwrotu pieniedzy, to trzeba miec niezly tupet.. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: policjanci 16.07.04, 17:02 Rozmawiają dwaj policjanci: - Co robisz w wolnym czasie? - Uprawiam jogę. - Co ty powiesz? A na ilu hektarach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolonista Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: *.pl / *.enterpol.pl 27.07.04, 15:57 ja płynołem i jakoś przeżylem.Najlepszy jest zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolly roger Re: Buntu na statku "Opal" cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 17:09 A wiecie kto to jest szczur lądowy???????????? Chyba juz teraz wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś