Dodaj do ulubionych

Gdzie się poskarżyć?

IP: *.espol.com.pl 19.07.04, 17:49
Oś.Majowe,ul.Iwaszkiewicza,Kościół Opaczności Bożej. w odległości 20 mb ob bloków ksiądz posatawił DZWONNICĘ a w niej 3 dzwony
.Wali w nie ci godzinę i przed każdym nabożeństwem oraz w czasie procesji . Od Wielkanocy br. proboszcz nabył nową aparaturę
nagłaśniającą i zawiesił przed kościołem głośnik wycelowany w nasze okna i balkony.Od tych świąt wszystkie zaśpiewy i i tysiące
zrowasiek,gorzkich żali, chrzcin i pogrzebów mamy w każdym zakątku mieszkań ! Nawet w ubikacji podczas sr ...a uczestniczę w
podniesieniach i procesjach!!! Żadne interwencje nie odnoszą skutku/PR-czujny telefon,Kurier Szcz.-"opinie czytelników-odmówa i
skierowanie do "kol. z dz. miejskiego",,"koledzy" wysłuchali,; Głos Szcz.-"nie boimy się trudnych tematów"- bez skutku ...
!Dzisiaj pleban dawał "czadu" równo !!! Pozostał Pan Jerzy Urban ....
Mam jednak pytanie : JAKI IDIOTA MAGISTRACKI WYDAŁ PLEBANOWI ZGODĘ NA BUDOWĘ TEJ DZWONNICY I INSTALACJĘ GŁOŚNIKÓW NA ZEWNĄTRZ !
MAGISTRAT TO CZY KLUB DEWOTÓW ???
Obserwuj wątek
    • Gość: kokos Re: Gdzie się poskarżyć? IP: *.anacron.pl 30.10.04, 19:58
      Trudno, jak sie jest Jehowym to napewno preszkadza!!!Polecam gorąco Urbana,on
      czeka na takie newsy żeby uatrkcyjnić swojego szmatławca, bo ostatnio pewnie
      chłop nie ma o czym pisać, bo jego opcja daje niesamowite plamy łącznie z
      Pierwszym.
    • Gość: mamoniowa "Z zycia wziete" IP: *.ksiazat.v.pl 30.10.04, 20:02
      z pewnoscia podejmie te mrozacy krew w zylach temat !!! Albo "Zycie na
      goraco" !!!
    • Gość: Quasimodo Re: Gdzie się poskarżyć? IP: *.LANx.pl / *.LANx.pl 30.10.04, 20:18
      A może Inspektorat Ochrony Środowiska. Uporczywy hałas jest "zanieczyszczeniem"
      z którym należy walczyć. Proponuję nieśmiało -bo sam nie bardzo wierzę że to
      pomoże .
      Pozdrawiam z Notre Dame.
    • Gość: jack Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 83.168.106.* 08.01.05, 12:14
      na takich kretynów jak ty to został tylko szpital psychiatryczny. Tam dzwonów
      nie bedziesz słyszał
      • pejsik Re: Gdzie się poskarżyć? 08.01.05, 12:18
        ej, to wy chyba jestescie bands idiotow, to zamieszkajcie pod kosciolem.
        bedziecie slyszeli dzwony a i przy okazji moze wam kilka groszy do kapelusza
        spadnie.
        na szczescie ja nic takiego nie slysze, ale bardzo bym sobie takich dzwiekow
        nie zyczyla. ale banda dewotow tego nie rozumie.
      • Gość: rozsądna Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 83.168.104.* 23.01.05, 18:40
        Proponuje zamieszkac na przeciw dzwonnicy!!!!!A potem zabierac glos i obrażać!
    • Gość: Karo Re: Gdzie się poskarżyć? IP: *.espol.com.pl 08.01.05, 23:23
      Współczuję.
      Ja mam tylko sasiada z kinem domowym i aspiracjami żeby córka została pianistką
      i też mam tego dość, ale dzwonnica i zewnętrzne nagłośnienie kościoła jest dużo
      gorsze.
      Ogłuszonym nie przeszkadza nic.
      • Gość: Marian Paździoch Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 62.69.200.* 08.01.05, 23:38
        przyznam, że czysty dźwięk dzwonów działa kojąco na moje skołatane nerwy.
        mp.
    • 0rhplus Re: Gdzie się poskarżyć? 23.01.05, 18:54
      Ani chybi, stoi za tym Pan Działkowiec !!!
      • Gość: i_ka Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 83.168.75.* 31.01.05, 10:48
        Ale codziennie są msze w kościele. Szczecrze współczuję, jestem katoliczką , jednak uważam ,że ludzie nie powinni wbrew swojej woli być zmuszani do słuchania tego czego nie chcą.A dodatkowe decybele nikomu zdrowia nie dodały...
    • Gość: Maciek Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 62.69.200.* 29.01.05, 20:51
      Ja mam dla Ciebie prosta odpowiedz.. I tak dlugo wytrzymujesz.. Zloz sie z
      kolesiami na kanister benzyny i spal to scierwo.. ;)
      • Gość: Marian Paździoch Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 62.69.200.* 29.01.05, 21:08
        a czy ty wiesz, obłąkany człowiecze, że za nawoływanie do takich czynów dawniej
        palono na stosie?
        dziś możesz tylko dostać po ryju, ale to i tak boli.
        mp.
        • Gość: I-ka Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 83.168.75.* 31.01.05, 10:53
          Nie tylko dostać po ryju! Podżeganie do przestępstwa jest karalne..i to na forum internetowym (dużo świadków).Wbrew pozorom w necie nikt nie jest anonimowy.
          • Gość: PaT Re: Gdzie się poskarżyć? IP: *.server.ntli.net 25.04.05, 02:39
            Powaznie? No to ja namawiam kazdego kto ma odwage aby spalil to w cholere albo
            rzucil granatem w nocy, raz a pozadnie! Szkoda ze nie ma mnie w Polsce, chetnie
            bym sprawdzil kto mi po mordzie da za takie slowa! Bojowkarze Radyja Maryja? A
            moze czlonek Mlodziezy Wszechmocnej? Osobiscie na dobry poczatek zrobilbym maly
            sabotaz na tych dzwonach i glosniczkach, moze nie tak dosadny i skuteczny, ale
            jak mawiaja kropla wody skale drazy.
    • Gość: play Re: Gdzie się poskarżyć? IP: *.teleton.pl 31.01.05, 11:05
      Moim zdaniem ostatnimi czasy trochę się te kościelne kuranty za mocno
      rozbujały. Coś w tym jest. Mój kościół niestety ma te cholerne elektryczne
      dzwony ( żeby chociaż tubular bells ale nie...)które kompletnie nie stroją, z
      resztą jak i sam organista. Gdyby oddzwaniali tylko dwa, trzy razy w ciągu
      dnia, byłbym wdzięczny ale kiedy o 21-szej zaczyna się ta smutna kanonada, mój
      9-letni syn chowa się pod kołdrę. A co do dzwonów w ogóle, cóż zrobilismy się
      trochę wybredni, każdy chce mieć coraz większą przestrzeń prywatności. A czy
      ktoś mieszkający obok stadionu musi być fanem tej druzyny i kochać podpitych i
      wrzaskliwych pseudokiboli ?
      • Gość: Jaro694 Re: Gdzie się poskarżyć? IP: 213.77.29.* 03.02.05, 22:48
        Tyle tylko, ze stadionów nie pozwalaja budowac w centrum osiedli mieszkaniowych
        i mecze sa raz (dwa) razy w tygodniu i okolo 2 godz. A "czarne" dzwonki bija
        kilka razy dziennie i to akceptuje nasza wladza - spróbujcie o 6 rano badz 21
        wolac sasiada przez megafon na piwo i to codziennie...... kilka razy ...... :-)
        A moze by tak zaprosic kogos z wydajacych zgode na budowe kosciola do
        zamieszkania w waszym bloku?
    • Gość: Fun pozostał co papież ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:01
    • Gość: KAMA Gdzie się poskarżyć z taka sprawa? IP: *.devs.futuro.pl 24.04.05, 11:29
      w Szczecinie podajaca sie kobieta o nazwisku Bozena Strzeszewska leczy
      ortodontycznie zakladajac pacjentom aparaty ortodontyczne. Dojezdza ona ze
      Stargardu Szczecinskiego i prowadzi wizyty przy ulicy Jednosci Narodowej w
      gabinecie dentystki Kaczkiello. Zostalam przez nia oszukana, wyrwala mi
      niepotrzebnie 4 zdrowe zeby i zalozyla aprat biorac za to grube pieniadze. W
      efekcie zeby poustawialy sie zle. Wystawia ona rachunki i karty pacjenta nie
      ze swoimi pieczatkami, wiec nawet nie mam jak jej sie postawic. Wiem, ze nie
      jestem pierwsza osoba, ktora od niej trafila do profesjonalnego ortodonty z
      powaznymi urazami i komplikacjami. Jesli czyta to osoba, ktora moglaby mi w
      jakikolwiek sposob pomoc,chociaz wskazac do kogo moglabym sie zwrocic z moim
      problemem, prosze o odpisanie na tego posta i pozostawianie
      maila albo tel. Skontaktuje sie napewno!
    • Gość: capik Re: Gdzie się poskarżyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 11:40
      Capik do Capa;:
      kolego - Os. Majowe, a nie Oś. Majowe. Jeżeli chcesz pisać oś, to może chodzi
      ci o Majową oś, np. od wozu.
      Jak piszesz skrót to nie możesz wprowadzać litery, której nie ma w wyrazie
      skracanym. Przez analogię, skrótem od pociąg jest poc., a nie poć.
    • Gość: ikar Re: Gdzie się poskarżyć? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 23:02
      Jestem praktykującym katolikiem, ale nagłaśnianie msz przez zewnętrzne
      megafony jest moim zdaniem nieporozumieniem. I czemu to ma służyć?
      Dzwony co godzina są nieuzasadnione liturgicznie. To nie kukułka.
      Natomiast dzwony we właściwym czasie nie powinny nikomu przeszkadzać.
      • asdf401 Re: Gdzie się poskarżyć? 25.04.05, 01:13
        Sugerowałbym metode legalną. Pozwij do sądu sprawce zakłócania spokoju! Aby
        wygrać musisz jednak mieć dowody. Oto jak je zdobyć:
        1. wyślij listy polecone i za potwirdzeniem odbioru do parafii i do kurii.
        2. wezwij kilka razy Straż Miejską i poproś o zaświadczenie o odbytej intewencji.
        3. wezwij kilka razy Policje i poproś o zaświadczenie o odbytej interwencji.
        Powiedz im że potrzebujesz do sprawy sądowej. Mają specjalne druki.
        4. Zorganizuj świadków,chyba sąsiadów i postaraj się aby zdecydowali się na
        świadkowanie.
        5. Pozwij do śądu ale wcześniej poradz sie prawnika
        6. Rada Osiedlowa też może dać kwit przydatny w sądzie.
        7. Wydaje mi się że odpowiedzialny jest sprawca a nie ten co wydał pozwolenia i
        to jego trzeba sądzic ale sprawdż z prawnikiem . Są darmowe poradnie prawne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka