Dodaj do ulubionych

Po wypadku wstał, ale zaraz się przewrócił. Kol...

23.05.13, 16:22
pytanie dlaczego Policja dopiero bada kto byl sprawca? co mowi oznakowanie pionowe/poziome w tym miejscu. to powinna byc sprawa jasna zaraz po przyjechaniu na miejsce wypadku. wiem ze tam sie organizacja zmienia co chwile i sygnalizowalem juz ze takiego balaganu jak tam to juz dawno nie widzialem i to kwestia czasu jak dojdzie tam do wypadku. no i mamy wypadek. szkoda czlowieka - winny czy nie ale nie powinien umrzec przez burdel w znakach.
Obserwuj wątek
    • 73sebek Po wypadku wstał, ale zaraz się przewrócił. Kol... 23.05.13, 16:55
      Kolejne nieszczęście, z udziałem motocyklisty, ludzie miejcie oczy na miejscu!! Pomimo wielu akcji propagandowych, medialnych, my użytkownicy samochodów zabijamy LUDZI na motorach!! Nie motocyklistów, tylko właśnie ludzi. Nas w autach chroni spoty kawałek metalu...pamiętajmy o tym.
      • Gość: Vlad.H. Niech jezdza z rozsadna predkoscia IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.05.13, 20:55
        naprawde nic nie zrobisz jesli motocyklista jedzie ponad 150kmph...
        Kierowca nie mozesz spedzic na obserwacji wstecznego lusterka 100% czasu to powinno byc oczywiste przede wszystkim dla motocyklistow.
        • qib Re: Niech jezdza z rozsadna predkoscia 23.05.13, 21:49
          Ten wypadek spowodował kierowca samochodu dostawczego, wymusił pierwszeństwo, motocykl jechał z przodu - nie musiał zaglądać w lusterko.
        • Gość: PawelA Re: Niech jezdza z rozsadna predkoscia IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 21:53
          Vlad jak Ty tu czasem pie...sz jak potłuczony, to aż się czytać nie da.
          Powiedz mi który z tych ludzi, którzy zginęli teraz na motocyklach, czy ten biedny chłopina na skuterze jechał 150 km/h? No który z nich?
          Zastanów się zanim coś napiszesz, naprawdę... Bo wychodzisz w tym momencie na nieczułego i bezmyślnego, klepiącego farmazony idiotę i kretyna.

Strasznie źle jest się dowiadywać, że znowu ktoś odjechał daleko...
          • Gość: Vlad.H. Re: Niech jezdza z rozsadna predkoscia IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 23.05.13, 22:50
            jedynie pisze o realiach - skoro moj przedpisca wystosowal ogolna odezwe to ja rowniez w ogolny sposob poruszam problem tego co sie dzieje - napisalem ze nie mam problemu z robieniem miejsca dla motocykla, nie wchodzi mi na ambicje przesunac sie w bok i przupuscic bikera nie mam nic do motocyklistow choc nie ukrywam ze irytuje mnie gdy jakis debil wypruje tlumik nie majac pojecia o tym ze w wielu wypadkach traci a nie zyskuje moc bo to ze cos glosniej ryczy nie oznacza ze lepiej jezdzi, natomiast pisze o tym ze fizyka jest mocno niedoceniana przez motocyklistow - ja naprawde moge poswiecic wstcznemu lusterkowi ulamek czasu i nie moge czekac az pojawi sie w nim jadacy 150 czy 200kmp motocykl a nie oszukujmy sie - przyczyna wielu wypadkow z udzialem motocyklistow jest ich predkosc bo ja nie wierze ze ktos zabija ich celowo - moze sa tacy psychiczni ktorzy poluja na motocykle aj nim nie jestem ale naprawde niz nie poradze jesli w ciagu sekundy motocykl przejezdza 55 metrow a ja potrzebuje co najmniej dukrotnego spojrzenia w lusterko by moc ocenic skrocenie dystansu meidzy mna i motocyklem i na tej podstawie ocenic jego predkosc...

Nie pisze ze w tym konkretnym przypadku powodem byla nadmierna predkosc, wiem ze w tej okolicy czytelnosc oznakowania pozostawia troche do zyczenia i nie ulatwia zycia nikomu.
            Wielu z was jezdzi tamtedy na pamiec to tez niedobre...
            • Gość: PawelA Re: Niech jezdza z rozsadna predkoscia IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 21:14
              Co stracisz kiedy zerkniesz dwa razy w lusterko? Popsuje się ono od tego? Co stracisz wykonując lekki ruch głową aby sprawdzić martwe pole obok siebie, czy nie jesteś właśnie wyprzedzany? Nie bój się , szyja to wytrzyma.

Jakieś stare informacje masz, tłumików się nie pruje, je się wymienia, ale to tak samo brak wiedzy, jak u jednej Koleżanki, co już się usiłowała mondrować i której unaoczniłem, że czasem zmiana ze stocka na homologowany, powoduje dość drastyczną zmianę w dźwięku, a wszystko mieści się w normach.

Uogólnianie jest bez sensu, toczy się rozmowa o danym wypadku, niestety bardzo nieszczęśliwym, więc proszę Cię nie uogólniaj.
              • Gość: Vlad.H. Re: Niech jezdza z rozsadna predkoscia IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 24.05.13, 21:20
                > Co stracisz kiedy zerkniesz dwa razy w lusterko? Popsuje się ono od tego? Co st
                > racisz wykonując lekki ruch głową aby sprawdzić martwe pole obok siebie, czy ni
                > e jesteś właśnie wyprzedzany? Nie bój się , szyja to wytrzyma.

Widze ze nie rozumiesz - ile czasu jako motocyklista spedzasz na obserwowaniu wstecznego lusterka?

> Jakieś stare informacje masz, tłumików się nie pruje, je się wymienia, ale to t
                > ak samo brak wiedzy, jak u jednej Koleżanki, co już się usiłowała mondrować i k
                > tórej unaoczniłem, że czasem zmiana ze stocka na homologowany, powoduje dość dr
                > astyczną zmianę w dźwięku, a wszystko mieści się w normach.

Spelnia norme w pelnym zakresie obrotow? 1m od wydechu? Rowneiz tam gdzie masz rezonans akustyczny? A mierzyles czym? Iphonem?
                Wymieniaja ktorych stac - reszta robi modyfikacje...

> Uogólnianie jest bez sensu, toczy się rozmowa o danym wypadku, niestety bardzo
                > nieszczęśliwym, więc proszę Cię nie uogólniaj.

Skoro sprawa dotyczala ogolnych postulatow to zabralem glos rowniez ogolnie i nie rozumiem dlaczego chcesz ograniczyc moje prawo wypowiedzi...
              • Gość: ja Re: Niech jezdza z rozsadna predkoscia IP: *.182.216.90.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.14, 12:34
                Co szkodzi motocykliście jechać zgodnie z przepisami łosiu?
    • drugi.chochlik Po wypadku wstał, ale zaraz się przewrócił. Kol... 23.05.13, 17:38
      Skoro motocyklista wyjeżdżał z Łubinowej to miał pierwszeństwo więc od razu wiadomo kto zawinił.
      • Gość: Gosc ten debil ktory zatwierdzil tam organizacje ruchu IP: *.adsl.alicedsl.de 23.05.13, 18:03
        powinien już siedzieć ... z Łubinowej wyjeżdżasz 30 km/h jak jest na znakach i dostajesz strzała w lewy bok od jakiegoś przygłupa, który pędzi i nie patrzy na zmieniona organizacje ruchu ... nie ma tygodnia żeby nie było stłuczki a gnoje nadal nic nie robią ... ciekawe czy teraz jakiś palant na urzędniczym stołku uświadomi sobie ze przez jego niekompetencje zginał człowiek ?
        • nawus Re: ten debil ktory zatwierdzil tam organizacje r 23.05.13, 18:33
          a Twoim zdaniem to winę ponosi w końcu przygłup za kierownicą czy niekompetentny urzędnik a może cały świat? Znaki są , trzeba je przestrzegać. Fakt szkoda człowieka....
          • la.bruja Re: ten debil ktory zatwierdzil tam organizacje r 23.05.13, 18:42
            Znaków trzeba przestrzegać - to jedno. Drugie to fakt, że do cholery, tam juz dawno powinna być sygnalizacja świetlna.
            Takie bogate miasto z księciem Krzystkiem na czele, że zafundowało sobie głupawy monitoring ruchu (wspaniale się sprawdził podczas pamiętnej 'szczecińskiej ślizgawki'), a nie stać go na postawieniu paru światełek???? Czy zawsze potrzeba tragedii aby urzędasy zaczęły mysleć?
          • Gość: Gosc Re: ten debil ktory zatwierdzil tam organizacje r IP: *.adsl.alicedsl.de 23.05.13, 21:31
            po pierwszych 10-ciu kolizjach trzeba było postawić tymczasowe światła takie jak 500m wcześniej na Jasnej, teraz mamy trupa wiec jest jakaś szansa ze debil, który postanowił zaoszczędzić cenne miejskie pieniądze pójdzie jednak po rozum do głowy ...
            • Gość: redaktor Może Kraśnicki zapyta tego fachowca? IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 22:10
              Może Kraśnicki zapyta tego fachowca od tymczasowej organizacji ruchu, który wyzywa innych od pseudofachowców, czy to skrzyżowanie on albo jego fachowi koledzy organizowali a Policja zatwierdzała? I dlaczego dzięki fachowcom są tam non-stop wypadki?
    • stasiuxx lubinowa 23.05.13, 20:13
      To wielki skandal ,ze codziennie jadac mam obawy ze ktos wali we mnie z lewej strony. Blisko straz miejska i inne sluzby nie robiace nic.Pierdzicie w stolki i pijecie kawke...............do roboty i stac tam nie latac po lesie i patrzec jak pies zrobi kupe. A co powiecie dla rodziny chlopaka lobuzy
      • Gość: wii Re: lubinowa IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 21:38
        masz rację panie spanikwany, potrzeba zatrudnić jeszcze z 2k strażników i postawić ich na każdym skrzyżowaniu byś mógł bez obaw jeździć. A może radiowóz przed każdym samochodem by był dla Ciebie dobry?
        • stasiuxx Re: lubinowa 23.05.13, 22:24
          Nie napinaj sie
        • Gość: SromotnikBezwstydn Re: lubinowa, mundurowy "wil" IP: *.static.espol.com.pl 23.05.13, 22:27
          Tak,"wil" ,masz stać,nawet z waszym służbowym autem!
          Masz stać i pilnować .Stać jak kołek w płocie. Stać jak ku.tas na weselu i czekać aż trafisz taką du.pę która nie zna znaków a prawo jazdy kupiła za kasiorę tatusia - bambra spod Pyrzyc czy innej mieściny.
          Masz "wil" stać z całą czeredą swoich przybocznych i strzec miejsc niezabezpieczonych przez innych miejskich niedouczonych służących.
          Masz "wil" stać i strzec mieszkańców miasta i gości , bo za TO ,za stanie i pilnowanie bierzesz od NAS pieniądze!
          To nie są pieniądze prezydenta Krzystka . To są NASZE pieniądze.
          Każdy z nas jest "spanikowany" gdy wchodzi na pasy "bezpieczeństwa" na jezdni.Gdy przejeżdża skrzyżowania.
          Dlaczego?
          Dlatego, że Ty "wil" i reszta mundurowych siedzicie za biurkami a co najwyżej przejedziecie się służbowymi autkami .
          Dlatego ,że Ty "wil" i twoje kamraty pracujecie na mandaty i swoje obrywki z nich a nie pracujecie dla dobra mieszkańców. Nie umiecie rozładować napięć w ruchu.Nie wskazujecie dziur ,niebezpiecznych miejsc, znaków ostrzegawczych zarośniętych gałęziami i znaków sprzecznych wzajemnie. Nie widziałem nigdy aby strażnik lub policjant przeprowadził starca lub dziecko na drugą stronę ulicy. Nie widziałem , aby strażnik lub policjant zwrócił uwagę grupkom wyrostków bluzgających "kur.wami" , panoszących się w tramwajach i autobusach.
          Zatem "wil" i tobie podobni, wiem to psia wasza służba ale ja jej Tobie nie wybierałem .Podjąłeś się - rób rzetelnie i nie skamlaj.
    • puz.on Po wypadku wstał, ale zaraz się przewrócił. Kol... 23.05.13, 22:39
      Na tym skrzyżowaniu kierowcy jeżdżą na pamięć,po staremu,poza tym stoją pachołki/barierki ograniczające widoczność w stronę Łubinowej,zakodowane że Struga i równoległa ma pierwszeństwo,kiedyś uderzył mnie maluchem dziadek wiozący jajka,tłumaczył się że źle widzi i nie widział światła czerwonego, była tam sygnalizacja,teraz jest rosyjska ruletka,przejeżdżając Łubinową zwalniam i obserwuję tych z lewej,mimo pierwszeństwa.
      • piotr33k2 Re: Po wypadku wstał, ale zaraz się przewrócił. K 23.05.13, 23:17
        to jest i tak nic w porównaniu z tym co było wcześniej po drugiej pólnocnej stronie przed przebudowa. tam to był dopiero prawdziwy horror i dziki zachód, jak ktoś obcy z innego miasta miał tam dokonać lewoskretu ze struga to się ludzie łapali za głowy!. a tu no cóż ,sprawa z punktu widzenia przepisów ruchu drogowego jest niby prosta i przejrzysta ,kwestia tylko tego że droga bardziej ruchliwa jest podporzadkowana tej na której jest mniejsze natężenie ruchu .rozumiem że gdyby było odwrotnie ci z łubinowej w ogóle nie mogliby włączyć się do ruchu ,dlatego tak jak tu niektórzy zauważyli od początku konieczna była tam sygnalzacja świetlna .
        • Gość: Gosc zycie tego motocyklisty to mniej niz 40k pln IP: 195.124.114.* 24.05.13, 09:01
          bo tyle kosztuje tymczasowa sygnalizacja swietlna, jakas urzednicza szmata powinna za to beknac, niech gazeta wydebi z urzedu nazwisko autora tego gniota i tych pacanow, ktorzy sie pod tym podpisali, podatnik ma prawo wiedziec prawda ?
          • Gość: Student US W zachpomie trup sciele sie gesto.. IP: *.ias.bredband.telia.com 24.05.13, 11:44
            a bieda az piszczy, ale dzis bawimy sie na maxa i szczamy na wasz Ciecin(doslownie)!
    • tertium-non-datur Nie zawsze jest niewinny ten kto miał pierwszeństw 24.05.13, 01:30
      Co jeśli kierowca ciężarówki zasłabł, zepsuły mu się hamulce itp. albo jest idiotą? obowiązuje zasada ograniczonego zaufania to raz. Dwa, jeśli widać, że na skrzyżowanie wjeżdża pojazd bez oznak hamowania, to nie wolno bezmyślnie na nie wjeżdżać. Tylko, że trzeba się wcześniej rozejrzeć. Podobnie jak już na skrzyżowaniu stoi jakiś pojazd, to też nie można w niego wjeżdżać. Ale dla niektórych światło zielone, znak droga z pierwszeństwem to świętość i nic innego ich nie obchodzi. Może literalnie stosują prawo, może nawet nie są winni.. ale co z tego, jak już nie żyją? Bo co to za trudność nie być winnym wypadku. Ważne jest to, żeby w ogóle nie mieć wypadku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka