Dodaj do ulubionych

Idea Inwest

24.05.13, 17:10
Znacie może tego dewelopera? Warto kupić od niego mieszkanie? Moja znajoma mówi, że budują tanio i naprawdę przyzwoicie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • marysia.3.3 Re: Idea Inwest 24.05.13, 20:48
      Ale wynajmują drogo szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,5766860.html
      "Za całość prywatna firma od października ma dostawać 159 tys. zł miesięcznie. Rocznie - 1,9 mln zł. Stawka wynajmu za metr kwadratowy - 64,26 zł. Tyle kosztują najlepsze powierzchnie biurowe w centrum miasta, np. w Pazimie. Co więcej - nawet w ścisłym centrum można wynajmować taniej. Ten sam Urząd Marszałkowski płaci za pomieszczenia w budynku "Kuriera Szczecińskiego" przy pl. Hołdu Pruskiego tylko 34,59 zł za m kw."
      • ajlajna Re: Idea Inwest 24.05.13, 22:58
        Ale mi chodzi bardziej o zakup mieszkania od nich, nie o wynajem. Słyszałam, że mają mieszkania o małym metrażu, ale zmyślnie zagospodarowane, tak, że ponoć nie odczuwa się tak bardzo tej małej przestrzeni.
        • Gość: wieter Re: Idea Inwest IP: 185.5.217.* 25.05.13, 10:00
          Nie wiem jak zagospodarowanie. Chyba tylko na Mickiewicza budują. A w zasadzie buduje na ich zlecenie Calbud. I to jest w miarę dobry prognostyk co do jakości. Ale jaki jest projekt to po prostu trzeba zobaczyć. Po co pytać jak można sprawdzić. Pewno strone mają.
          • ajlajna Re: Idea Inwest 25.05.13, 12:50
            Dzięki za informację. A ten cały Calbud, to mówisz dobry wykonawca? Bo nie znam firmy. No ale właśnie o Idei słyszałam dobre opinie, więc by się zgadzało.
            • Gość: Pit12 Re: Idea Inwest IP: *.ip.shentel.pl 25.05.13, 14:21
              Calbud jest najlepszym wykonawcą w regionie (nie tylko, ma parę świetnych realizacji w Hamburgu), szkoda że tu się redukuje i wynosi. SGI też wywiewa do Warszawy i innych miast ale to bardziej firma prawnicza niż budowlana (chociaż miewają niezły nadzór). Idea-Inwest i inne podobne firmy to tylko biura najmujące całą resztę, jakość i rzetelność to w takich przypadkach bardzo płynna sprawa.
              Wszystkie przyjezdne firmy najmują lokalnych podwykonawców, są różne problemy z płatnościami więc podwykonawcy też kombinują żeby zaoszczędzić, dużo zależy od nadzoru budowlanego wykonawcy i wzajemnego zrozumienia z projektantem (i poziomu samego projektu bo jest baaardzo różnie :D ).
              Może się okazać że w Szczecinie za dwa lata nie będzie kim budować na poziomie, chyba że przyjezdnymi ale to zwiększa koszty.
    • Gość: zac Re: Idea Inwest IP: *.ip.netia.com.pl 21.06.13, 12:18
      Slyszalem ze nie biora na inwestycje kredytow, tylko placa z wlasnej kasy, a firma ma dluga i dobra historie w Szczecinie, gdyz byla wlascicielem sklepow Berti. Poza ty, beda tez cos budowac na Niepodlglosci po barze extra, no i buduje im Calbud, a to dobrze rokuje. Ja mysle o inwestycji tam, 1 pokojowym na wynajem.
      • zen_grabowski Re: Idea Inwest 27.05.15, 14:01
        To firma z długoletnią tradycją, a co ważne z doświadczeniem. Nie tylko zrehabilitowała budynek po barze extra, ale też ma wiele nowych inwestycji - choćby na Mickiewicza te nowe osiedla to właśnie ich robota. Wykonawcą jest znany w Szczecinie Calbud, więc gwarancja jest. Jeśli chodzi o nowe mieszkania szczecin to można sobie sprawdzić co aktualnie mają w ofercie - ideainwest.pl/
        • zed.1 Re: Idea Inwest 27.05.15, 17:26
          o jakim zrehabilitowaniu mowisz? o tym, ze zrownali go z ziemia i zrobili parking zamiast zapowiadanego budynku?
          • Gość: Raniutka Re: Idea Inwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.15, 06:08
            zed.1 napisał:

> o jakim zrehabilitowaniu mowisz? o tym, ze zrownali go z ziemia i zrobili parki
            > ng zamiast zapowiadanego budynku?
            to kolejny wzlot intelektualny pani posłanki z PO, z Idea Invest.
            • zen_grabowski Re: Idea Inwest 01.06.15, 19:12
              Wystarczy trochę się orientować w temacie, by się nie ośmieszać - parking parkingiem, bo teren należy do właściciela i może go zagospodarować jak chce, ale to nie jest docelowa inwestycja, tylko tymczasowa. zed.1 doczekasz się - będą i lokale usługowe i mieszkania, w tym roku rusza budowa, do 2017 mają się wyrobić. Może wypowiesz się jaki Idea Inwest to deweloper, jak już zobaczysz co powstanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka