epyrzyce.pl
08.05.14, 18:55
Spór sąsiedzki w Przelewicach. Z powodu płotu wybudowanego przez jedną z mieszkanek domu, pozostali lokatorzy są zmuszeni opuszczać swoje lokale przez okno! W domu mieszka też niepełnosprawna Ala, która nie może skorzystać z tego rozwiązania. Dziewczynka przestała chodzić do szkoły. Interwencje służb i urzędów są bezskuteczne. Jeden z domów w Przelewicach zamieszkują trzy rodziny. 18 lat temu mieszkania zostały zakupione od gminy. Działka, nie została jednak podzielona, tak więc w jednej trzeciej należy do każdej z rodzin. Kilka tygodni temu, jedna z sąsiadek zbudowała ogrodzenie bez zgody pozostałych mieszkańców, co uniemożliwia im swobodne wychodzenie z posesji. - Przez to, że stanął ten płot, to mąż jak wychodzi do sklepu, to oknem. Ja nieraz próbowałam przejść normalnie, ale jak tylko doszłam do drzwi, to ta pani wyskoczyła z domu i zaczęła krzyczeć na mnie, jakim prawem chodzę po jej terenie. A córka, która jeździ na wózku, wychodzi tylko na podwórko. Ani na specjalny rower nie pójdzie, ani do szkoły. Ona jest uwięziona – opowiada Agata Osmolak Czytaj całość