Dodaj do ulubionych

Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!!

IP: 213.155.191.* 03.09.04, 11:48
Ochujeli!!!!:(((((((((((((((((((((((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 11:54
      Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Ochujeli!!!!:(((((((((((((((((((((((((((((((((((

o mowilem 2 dni temu ruscu jutro rano rozjada szkoel czeczencow i dzieci co to
      xyz tak sie o nie martwi. zawsze tak bylo i tak w tym barbarzynskim kraju
      bedzie. pozdrawiam smutno blackexit
      • Gość: XYZ Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: 213.155.191.* 03.09.04, 11:58
        Rzuć się w gówno ty pojebie!
        • blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 12:00

> Rzuć się w gówno ty pojebie!

wzajemnie pogratulowac kultury. pozdrawiam blackexit
          • Gość: XYZ Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: 213.155.191.* 03.09.04, 12:05
            o mowilem 2 dni temu ruscu jutro rano rozjada szkoel czeczencow i dzieci co to
            xyz tak sie o nie martwi

To jest wykwit twojej kultury, pierdolcu. Żygać mi się na ciebie chce.
            • blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 12:10
              >
              > To jest wykwit twojej kultury, pierdolcu. Żygać mi się na ciebie chce.

to sobie zygnij. pozdrawiam blackexit
    • blackexit terroryzm zwalczany terroryzmem 03.09.04, 12:09
      to zdanie pkl Polko nadaje sie jako jedyny komentarz tego co sie stalo.
      pozdrawiam blackexit
    • absztyfikant pax 03.09.04, 12:09
      Ludzie umieraja, a wy sie okladacie grabkami i lopatkami...
      • Gość: XYZ Re: pax IP: 213.155.191.* 03.09.04, 12:11
        Poniosło mnie. Przepraszam. Ciebie Blackexit.
      • Gość: gość Re: pax IP: *.ksiazat.v.pl 03.09.04, 13:55
        Zadna sprawa nie usprawiedliwia napaści i mordu na dzieciach! To skur...y!
        Jaka normalna kobieta (bedąca matką )mogłaby dopuścić do ataku na bezbronne
        dzieciaki, a wśród terrorystów były przecież kobiety. Tylko te fanatyczne nacje
        mogą do tego dopuścić. Nienawidze ich!!!!!!!!!!! Jestem wściekła i zrozpaczona.
        Mądrzy przywódcy powini z nimi w sposób radykalny skończyć. To wszędzie zadługo
        trwa. I nie wróży nic dobrego. Za bardzo sobie pozwalają nie licząc się z nikim
        i niczym. Trzeba wziąćich za mordę, bo tylko w reżimie i pod kontrolą mogą te
        fanatyczne świnie funkcjonować, nie zagrażając światu.
        Jestem tak strasznie oszalała ze złości i smutku, dlatego tak ostre wygłaszam
        opinie.
        Mnie jako matkę i człowieka tak bardzo boli to co zrobili!!!!!!!!!!!
        • blackexit Re: pax 03.09.04, 14:50
          Gość portalu: gość napisał(a):

Tylko te fanatyczne nacje
          >
          > mogą do tego dopuścić. Nienawidze ich!!!!!!!!!!!

moja droga sutuacja rzeczywiscie tragiczna ale jesli ty juz myslisz o calym
          nardzie (nacje) a nawet nie jednym a kilku i wszystkich ich zbiorowo
          nienawidzisz to wybacz ale jest to lekkio chore. taka walsniekoncepcja o ktorej
          mowisz czyli wyrzniacia calego narodu doprowadzila do tej tragedii.
          pozdrawiam blackexit
    • Gość: Fugazi Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 12:10
      Odpowiedz sobie sam, czy było inne wyjście?
      • blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 12:11
        Gość portalu: Fugazi napisał(a):

> Odpowiedz sobie sam, czy było inne wyjście?

oczywiscie wtakich wypadkach negocjiuje sie tak dlgo jak mozna i nic zlego sie
        nei dzieje. ale dla ruskiego czleka 100 dzieci w ta czy w tamta to od 300 lat
        nie ma znaczenia. pozdrawiam blackexit
      • Gość: XYZ Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: 213.155.191.* 03.09.04, 12:12
        Nie wiem.
    • masaladosa PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/txt 03.09.04, 13:28

• absztyfikant Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 13:29
        TVN24 przed chwila mowil o 15 zabitych, skad ta niesciclosc ?
        • absztyfikant Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 13:30
          OK. Bater poprawil i podal liczbe 150 osob.
          • Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 13:36
            Z tego co podała Zetka wynika (sam nie słyszałem dzwonili i przekazywali mi),
            że to nie był zaplanowany szturm. doszło dostrzelaniany jakiejś. Wybiórcza coś
            podaje, że przy odbieraniu ciał.
            • blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 13:41

> Z tego co podała Zetka wynika (sam nie słyszałem dzwonili i przekazywali mi),
              > że to nie był zaplanowany szturm. doszło dostrzelaniany jakiejś. Wybiórcza
              coś
              > podaje, że przy odbieraniu ciał.

jest taka wersja ze przy przekazywaniu zaczeli uciekac zakladnicy a ci zaczeli
              strzelac. ale polko mowi ze to bez sensu bo wtedy byly juz helikoptery nad
              szkola a tych byc nie powinno. prawdopodobnie cheli wykorzystac moment ze
              podchopdza pod szkole i ja zaatakowac. od razu wywalili jedna scian eco
              spowodowalo zawalenie dachu. czysty debilizm. pozdrawiam blackexit
            • Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 13:44
              Nieprawdopodobne. W takich akcjach nie ma mowy o przypadkowych szturmach.
              Albo jest rozkaz o odbijaniu albo nie. Kto sie nie dostosuje idzie pod sad.
              Na CNN mowia ze akcja zaczela sie od wyburzenia sciany z tylu szkoly i
              jednoczesnym ostrzale z przodu.
              • Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 13:49
                Czyli jednak szturm. Oby lepiej przygotowany niz na Dubrowce.:(
                • Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 13:55
                  Oby nie gorzej. Zdjęcia i relacje są fatalne.
                  • dyrgosia Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:25
                    SZOK !!!

Straszny widok....
                    • albert_c Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:29
                      Rosjanie sa rownie poj***** jak ci czeczenscy fanatycy!!!:(
                      • dyrgosia Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:31
                        albert_c napisał:

> Rosjanie sa rownie poj***** jak ci czeczenscy fanatycy!!!:(

...........i co z tego../
                        zginęły dzieci i nic tego nie zmieni
                        pierwszy dzień w szkole...
                        • albert_c Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:44
                          dyrgosia napisała:

> ...........i co z tego../

* ano tyle Gosiu, ze jak widac rosjanom na zyciu tych dzieci zalezalo rownie
                          bardzo co czeczenom czyli wcale, no ale od czasu dobrowki wiadomo jak rosjanom
                          zalezy na zyciu zakladnikow:(
                          i to jest straszne:(

• Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 14:51
                            Powiedzmy sobie Albercie prawdę, że rozwiązania innego nie było.
                            Można było tylko zrobić akcję odbijania lepiej. Ale kto wie, można było i
                            gorzej.
                            Polityka ustępst pod lufą nigdzie się nie sprawdza. Podobnie jak wszczynanie
                            niesprawiedliwej wojny i mordowanie całego narodu. Warto mieć nadzieje, że
                            ofiara nie pójdzie na marne i kiedy przyjdzie refleksja ktoś w Rosji wreszcze
                            usiądzie do rozmów i wycofa wojska z Czeczenii.

Pax jak pisaliście.
                            Po
                            • albert_c Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:54

> Powiedzmy sobie Albercie prawdę, że rozwiązania innego nie było.
                              > Można było tylko zrobić akcję odbijania lepiej. Ale kto wie, można było i
                              > gorzej.

* owszem masz racje, z tym ze jam nieodparte wrazenie ze mozna bylo ta akcje
                              zrobic lepiej, poczekac...przeciez nigdzie poza rosja akcje odbijania
                              zakladnikow nie ponosza za soba tylu ofiar wsrod zakladnikow:(
                            • blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 15:00

> Powiedzmy sobie Albercie prawdę, że rozwiązania innego nie było.

odpowiedzialem ci juz na to i wszytscuy ktorzy cos o tym maja pojecie i
                              wypowiadaja sie jako eksperci powiadaja ze kretynstwem jest odbijanie
                              zakkladnikow gdy wszelkie proby dialogu nie zostaly wykorzystane a zakladnikom
                              nic zlego sie nie dzieje.

Warto mieć nadzieje, że
                              > ofiara nie pójdzie na marne i kiedy przyjdzie refleksja ktoś w Rosji wreszcze
                              > usiądzie do rozmów i wycofa wojska z Czeczenii.

o no na reszcie cos sensowengo. pozdrawiam pax blackexit
                              • Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 15:09
                                A ja się obawiam, że efektem bedzie eskalacja konfliktu. Rosjanie, słusznie czy
                                nie, odbiorą to jako ich 11.09. Juz większość Rosjan opowiada się za tym, że
                                jedyna forma dialogu z Czeczenami powinna przybierać forme nalotów dywanowych
                                (TVN24). Gdzie jest Ghandi!? Gdzie jego metody!?
                                • blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 04.09.04, 07:07

> A ja się obawiam, że efektem bedzie eskalacja konfliktu. Rosjanie, słusznie
                                  czy
                                  >
                                  > nie, odbiorą to jako ich 11.09. Juz większość Rosjan opowiada się za tym, że
                                  > jedyna forma dialogu z Czeczenami powinna przybierać forme nalotów dywanowych
                                  > (TVN24).

no pewnie eskalacja bedzie spoleczenstwo rosyjskie jest inne niz amerykanskie
                                  amerykanie dopuscili interwencje w iraku ale w zasadzie maja jej dosc i wiedza
                                  zewycofac sie ebdzie trzeba a rosyjska ulica nie tylko ze chce zaglady calego
                                  narodu vczeczenskiego (jego resztek) ale w ogole wszystkich nacji kaukazu.
                                  obraca sie to przeciwko handlarzom wszelkim podroznym z tego rejonu itd. coraz
                                  silniejsze grupy nacjonalistyczne przebijaja putina w radykalizmie.
                                  pozdrawiam blackexit
                                  • Gość: niemowa Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 63.81.122.* 06.09.04, 10:04
                                    blackexit napisał:
                                    > narodu vczeczenskiego (jego resztek) ale w ogole wszystkich nacji kaukazu.
                                    > obraca sie to przeciwko handlarzom wszelkim podroznym z tego rejonu itd.
                                    coraz

Mr Black Gryf oczywiście są za "handlarzom wszelkim podroznym z tego rejonu".
                                    W imieniu swoim dziękuję za poparcie idei utworzenia placu targowego na koronie
                                    stadionu Pogoni.
                              • Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 15:10
                                Ci eksperci to głównie takie same "Psy Wojny" jak i Rosjanie.
                                Nie brał bym na poważnie ich rad. Szkoleni byli tak samo oby nie gorzej.
                                Co się działo tuż przed szturmem i w jakim stanie byli zakładnicy też nie wiemy.
                                Zostawmy to na boku.
                                Zróbmy coś! Mówmy, że takie akcje będą wkrótce się powtarzać!
                                Tępienie terrorystów - tak, ale nie kosztem całego czeczenskiego narodu.
                                Jak tego się nie zmieni to wkrótce każdy ocalały Czeczeniec/Czeczenka to będzie
                                terrorysta.
                                • blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 04.09.04, 07:09

> Ci eksperci to głównie takie same "Psy Wojny" jak i Rosjanie.
                                  > Nie brał bym na poważnie ich rad. Szkoleni byli tak samo oby nie gorzej.

co to za gadanie bez sensu jakie prawo masz oceniac jak wyszkolone sa polskie
                                  jednostki tego typu?

> Zróbmy coś! Mówmy, że takie akcje będą wkrótce się powtarzać!

pewnie beda jedyne co polska powinna zrobic to byc gotowa jakby co.

> Tępienie terrorystów - tak, ale nie kosztem całego czeczenskiego narodu.
                                  > Jak tego się nie zmieni to wkrótce każdy ocalały Czeczeniec/Czeczenka to
                                  będzie
                                  >
                                  > terrorysta.

dla typowiego ruska z ulicy tak wlasnie jest i to nie tyklko czeczen ale kazdy
                                  o ciemniejszym wygladzie. pozdrawiam blackexit
                  • Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 14:40
                    Cała ta sytuacja nie miała prawa się zdażyć. Ten świat zwariował:(
                    • blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:53

> Cała ta sytuacja nie miała prawa się zdażyć. Ten świat zwariował:(

wybacz ale od piwerwszego dnia bylo wiadomo ze tak sie skoczy. ruscy nia maja
                      zadnego poszanowania dla ludzkiego zycia jak slusznie stwwierdzil albercik i
                      polko to stawi ich na rowni z czeczenami ze szkoly. niedawno widzialem filmik z
                      czeczeni oni nie szanuja nawet swoich poleglych trzymja ich na bocnzicach w
                      wagonach i tam mozna sobei pojechac i poszukac swojego syna. jedna baba
                      pojychala ale znalazla tylko glowe i z ta glowa jechala do domu pksem.
                      pozdrawiam blackexit
                      • Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 15:04
                        > wybacz ale od piwerwszego dnia bylo wiadomo ze tak sie skoczy.

Wiem, niestety. Ale wiem, że wszędzie tak by się to skończyło. Szturmem.
                        Lepszym, czy gorszym, ale szturmem. Kto lepszy a kto gorszy nie mnie oceniać.
                        Ja moge miec zdanie, takie ze tragedią jest to, ze w ogóle to się stało.
                        Wcześniej pisąłem, ze w tej sytuacji wszyscy przegrają. Mam wrażenie, że
                        głównie Ludzkość przegrała. Przekroczono pewna granicę. Jestem załamany.
                        • blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 15:07

> > wybacz ale od piwerwszego dnia bylo wiadomo ze tak sie skoczy.
                          >
                          > Wiem, niestety. Ale wiem, że wszędzie tak by się to skończyło. Szturmem.
                          > Lepszym, czy gorszym, ale szturmem. Kto lepszy a kto gorszy nie mnie
                          oceniać.
                          > Ja moge miec zdanie, takie ze tragedią jest to, ze w ogóle to się stało.
                          > Wcześniej pisąłem, ze w tej sytuacji wszyscy przegrają. Mam wrażenie, że
                          > głównie Ludzkość przegrała. Przekroczono pewna granicę. Jestem załamany.

no bez przesady to nie jest taka pierwsza sprawa zyjemy w czasach po aushwitz.
                          ludzkosc nie przegrala ludzkosc da sobei z tym rade mase jest porzadnych ludzi
                          na swiecie. swoego czasu kilku geeralow pod czas picia wodki postanowilo
                          najechac czeczenie oto i skutki. pozdrawiam blackexit
                        • masaladosa 'co najmniej 100 zabitych'-BBC LIVE 03.09.04, 15:17
                          BBC Radio FIVE LIVE 15:13 'co najmniej 100 zabitych, zolnierze wnosza puste
                          torby na ciala do budynku...'
                          slucham tego wlasnie przez internet
                          potworne...

mdosa
    • Gość: kosmita Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:07
      Załamać się można. Chory system, chorzy ludzie. Jeśli na tym świecie rządzić
      będzie szmal i ćpanie władzy, jebana konsumpcja i klapki na oczach zawsze
      będzie tak samo, nic się nie zmieni. Ludzie nie zdążą ewaluować na tyle, by
      zrozumieć czym jest życie i wymrą. Jeśli sami się nie pozabijają, to zrobi to
      za nich matka Ziemia i usunie paskudny wrzód, który niszczy tą piękna planetę.
      • Gość: :-( Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:46
        Trzeba tu dodać do tego czarnego wątku, że zdaje się w Rosji zarówno Czeczeńcy
        jak i obywatele Rosji to tylko nic nie znaczące mięso armatnie dla celów
        politycznych Putina i rzeszy bezwzglądnych tłustych mafiozów i oficerów KGB, by
        mogli zadawać szyku swym bogactwem w cełej Europie. To jest dla nich sens
        życia, a że umrze przy tym ileś tysiecy ludzi to co, przecież można ich
        rozdeptać jak mrówki, ważne jest dobro grubych ryb i ich rosnące samopoczucie.
    • Gość: andreas bo każdy kraj ma swoja kulture i sposoby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 20:47
      tak. Zwróciliscie uwage jaki tam panował bałagan przy tej akcji, jak byli
      ubrani - kazdy inaczej, niektórzy byli w trampkach w panterece i karabinem, nie
      oddzielili cywilów, wszyscy biegali w kółko, kazdy robił co chciał... Po prostu
      taki plan, taka organizacja, taki kraj...
      Nadto ci bandyci dzieciom nie dawali przez dwa dni pić i jeść, i nie chcieli
      przyjąć z zewnątrz - to o czym to świadczy, że chyba nie przewidywali zbyt
      długiego zycia dla nich...
      No cóż Putin ma takie stanowisko nie negocjuje! Dobre, złe?
      Co do kultury poszczegółnych nacji, no tu też bym się powstrzymał. Nie możemy
      narzucać innym naszego stylu życia, naszego światopoglądu - no nie możemy, bo
      staniemy się kolejnym bandytom!
      Straszne to bardzo! Okrutne! Nie zgadzam sie na to, na taki świat... ale cóżem
      ja, malutki. Ot, siedzę przed telewizorem w fotelu, co chwilkę wypadam po
      kolejną kawkę do kuchni z tych nerw na ten świat, na to zło. Tyle mogę, zakląć,
      zadziwić się... malutki żem...
      • Gość: Czeczn Re: bo każdy kraj ma swoja kulture i sposoby IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:04
        Nu paliaki, diesiat liet tamu nazad ja był u was na stadionu ptaka. Wsie
        ruskie, katoryje tam pokupali masziny, dawali mienia po 100 dołarow za ochranu.
        WSIE!!!, Za tysiacz dołarow my ubili i paliakow i ruskich i ukraincow. Wsie
        znali, szto czeczn eta chwat.
        • albert_c Czeczn... 03.09.04, 21:26
          ty jetses z tych co po pierwsze maja nieorno pod tzw sufitem,a po drugie do
          kazdej wypwoiedzi an forum zmieniaja swoj nick (jakies zaburzenia psychiczne
          domniemuje), a po trzecie w koncu mam pytanie: dlaczego jestes z kregu sld?
          • Gość: Fugazi Re: Czeczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:28
            To przykład pierdolca o których wspominał XYZ.
            Pomylił tylko adresata.
            Teraz jest ten właściwy.
            Rzygać się chce. Won pajacu.
          • Gość: Czeczn Re: Czeczn... IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:31
            Szto eta SLD? Toże mafia?
            • Gość: Czeczn Re: Czeczn... IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:34
              Nu dawaj diesiat tysiacza dołarow, Ubiju kak sabaki wsiech.!!!!!
            • Gość: joe Re: Czeczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:35
              kurwa debilu śmiej sie dalej do czasu jak ty będziesz miał przyjemnośc
              doświadczyć takiej tragedii.
              • Gość: Czeczn Re: Czeczn... IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:40
                Nie panimaju, majo czesnoje i paslednonoje słowo, wosiem tysiacza i SLD u was
                niet
            • albert_c Re: Czeczn... 03.09.04, 21:42
              Gość portalu: Czeczn napisał(a):

> Szto eta SLD? Toże mafia?

* nie sciemniaj baranie...i to nie wstyd byc z sld, tylko wstyd byc tkim idiota
              jak ty...czemu co rusz zmieniasz nicki?
      • blackexit Re: bo każdy kraj ma swoja kulture i sposoby 04.09.04, 07:12
        Gość portalu: andreas napisał(a):

>> Co do kultury poszczegółnych nacji, no tu też bym się powstrzymał. Nie
        możemy
        > narzucać innym naszego stylu życia, naszego światopoglądu - no nie możemy, bo
        > staniemy się kolejnym bandytom!

narzucac w jakis sposob silowy oczywiscie nie ale mowic jakie zasady powinny
        obowiazywac w cywilizowanym swiecie zdecydowanie tak. tak samo potepiac
        zbrodnie rosjan w czeczeni jak i ten terroryzm.
        pozdrawiam blackexit
    • Gość: andreas i pomyśleć tylko... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 21:26
      pomysleć, że taka tragedia, że taka masakra przez złej jakości taśmę klejącą.
      Wyobrażacie sobie. Tąśma co nią bomby przkleili odpadła i wybuch i.... Taśma
      pusciła i za nią nerwy ludzi... Na zachodzie to by normalnie do sądu podali
      producenta tej taśmy...
      • blackexit Re: i pomyśleć tylko... 04.09.04, 07:15

> pomysleć, że taka tragedia, że taka masakra przez złej jakości taśmę klejącą.
        > Wyobrażacie sobie. Tąśma co nią bomby przkleili odpadła i wybuch i.... Taśma
        > pusciła i za nią nerwy ludzi... Na zachodzie to by normalnie do sądu podali
        > producenta tej taśmy...

nie wierze w tasme. przybywa ciezarowka przylatuja helikoptery, ktorych tam nie
        powinno w tej chwili byc i odpada tasma. rosjkanie w polityce nie posluguja sie
        czyms takim jak prawda. do tej pory nie chca wydac zbrodniarzy z katynia
        podobnie tutaj przez 100 lat dowiemy sie ze nikt nie wydal ataku do szturmu, a
        przeciez przy takiej akcji to niemozliwe. pozdrawiam blackexit
    • Gość: andreas ale ja wierzę, że to puściła taśma IP: *.intranet.salsa.pl / 62.233.223.* 04.09.04, 01:00
      Wierzę, że taśma, którą bandyci przymocowali bomby puściła i wybuch i ... się
      zaczęło. Bo tam panował taki haos, że nie chce mi się wierzyć żeby to była
      jakaś akcja planowana. Po prostu zaczęli strzelać jak głupie do siebie. Zresztą
      to co powiedział chyba Dziewulski, że rany były na wysokości trzymania
      karabinu, czyli to nie było jakieś konkretne mierzenie tylko nawalanie na
      oślep. Wybuch wywalił dziurę w ścianie i dach runął.
      Wiecie, ja nie wierze w ta potęgę militarną na wschodzie. Banda z karabinami i
      w trampkach strzelająca na oślep! Szkoda ludzi!
      • blackexit Re: ale ja wierzę, że to puściła taśma 04.09.04, 07:16

> Wiecie, ja nie wierze w ta potęgę militarną na wschodzie.

ta potega nie polega na wyszkoleniu morale czy sprzecie ale na ilosci. ot i
        wszystko. pozdrawiam blackexit
        • Gość: H56 Czeczeni , to wstrętna nacja IP: *.comnet.krakow.pl 05.09.04, 09:56
          Rosjanie powinni w końcu przestać się bawić z tymi pastuchami i raz w końcu
          zaprowadzić porządek.Wypowiedzi co niektórych speców od terroryzmu którzy nawet
          nie trzymali karabinu w ręce zwala z nóg. Na jakiej podstawie oceniacie, że
          akcja była żle przeprowadzona ? przecież w relacjach TVN-u cały czas puszczano
          w kółko te same obrazy z pięcioma żołnierzami, a ta najgorsza z dziennikarek
          smętna i brzydka Werner najbardziej ubolewała nad losem swego kolegi
          redakcyjnego Batera, któremu nic sie nie stało. Rosjanie mieli negocjować a
          Czeczeni spokojnie mordować zakładników. Nikt normalny kto widziałby uciekające
          półnagie dzieci i lecące za nimi kule oprawców ,nie wytrzymałby takiego
          napiecia. Gdyby siły specjalne nie wkroczyły ,zdecydowani na śmierć islamscy
          fanatycy wymordowali by wszystkich.Ślepa nienawiść do Rosjan przysłania wam
          obiektywne podejście do tych wydarzeń. Nie ma żadnego usprawiedliwienian dla
          tych czeczeńskich zbrodniarzy. Gryf, zamiast o dramacie dzieci, pisze o wdowach
          po terrorystach. Nasi katoliccy patrioci negocjacje z bandytami zaczeliby od
          mszy świętej i ustawienia telebimu aby bandyci mogli wysłuchać przesłania
          białego dziadka. Odnoszę wrażenie ,że cieszycie się ze śmierci tych biednych
          ludzi,zawsze to pare ruskich mniej, szczególnie wielcy moraliści tacy jak
          blackexit i Gryf. Tak wielkiego i zróżnicowanego kulturowo narodu,nie da się
          utrzymać w ryzach tylko przy zastosowaniu demokratycznych
          rozwiazań.Przypomnijcie sobie co sie działo w Polsce gdy Ślązacy chcieli aby
          uznano ich odrębnym narodem.
          • blackexit Re: Czeczeni , to wstrętna nacja 05.09.04, 14:26
            Gość portalu: H56 napisał(a):

> Rosjanie powinni w końcu przestać się bawić z tymi pastuchami i raz w końcu
            > zaprowadzić porządek.

robia dokladnie tak jak mowisz rozjezdzja wioska po wiosce gwalca morduja i
            torturuja pikeny porzadek poczatku XXI w.

Wypowiedzi co niektórych speców od terroryzmu którzy nawet
            > nie trzymali karabinu w ręce zwala z nóg.

mowisz o petelickim i polko?

Na jakiej podstawie oceniacie, że
            > akcja była żle przeprowadzona ?

widziales zdjecia? chaos totalny bajzel to jest niezwykle malo powiedziane. to
            samo co w teatrze. dla ruskich jedniostka sie nie liczy im jest zupelnie
            wsyztrkojedno czy zgionie 30 osob czy 300. ludiej u nas mnogo.

Nasi katoliccy patrioci negocjacje z bandytami zaczeliby od
            > mszy świętej i ustawienia telebimu aby bandyci mogli wysłuchać przesłania

widzisz w takich wypadkach zasada jest prosta negocjiuje sie tak dlugo jak
            mozna bo szturm to sa zawsze ofiary. tu nie mamy tylko ofiar tylko totalna
            maskare podbnie jak zagazowali zakladnikow razem z czeczenami w moskwie.

Przypomnijcie sobie co sie działo w Polsce gdy Ślązacy chcieli aby
            > uznano ich odrębnym narodem.

rzecz w tym ze narod slaski nie istnieje a czeczenski owszem. poza tym jesli
            rzeczywiscie wiekszosc slazakow wypowiedzialby sie za odejsciem od polski to
            zapewne nie postulowal bym rozjechanioa zbombardowania i wyrzniecia slazakow co
            do jednego. pozdrawiam blackexit
          • albert_c Heniu..:( 06.09.04, 09:50
            Heniu czy Ty aby specjalisto od spraw kaukazu zauwazasz roznice pomiedzy
            Rosjaninem, a Ostetyjczykiem, czy tez Twoja igorancja dla wielu spraw nie
            pozwala zauwazyc Tobie tej roznicy?
            i pytanie pomocnicze: dlaczego to akurat Rosjanie sa w Osetii Pln?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka