Gość: XYZ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 11:48 Ochujeli!!!!:((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 11:54 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ochujeli!!!!:((((((((((((((((((((((((((((((((((( o mowilem 2 dni temu ruscu jutro rano rozjada szkoel czeczencow i dzieci co to xyz tak sie o nie martwi. zawsze tak bylo i tak w tym barbarzynskim kraju bedzie. pozdrawiam smutno blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: 213.155.191.* 03.09.04, 11:58 Rzuć się w gówno ty pojebie! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 12:00 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Rzuć się w gówno ty pojebie! wzajemnie pogratulowac kultury. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: 213.155.191.* 03.09.04, 12:05 o mowilem 2 dni temu ruscu jutro rano rozjada szkoel czeczencow i dzieci co to xyz tak sie o nie martwi To jest wykwit twojej kultury, pierdolcu. Żygać mi się na ciebie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 12:10 > > To jest wykwit twojej kultury, pierdolcu. Żygać mi się na ciebie chce. to sobie zygnij. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit terroryzm zwalczany terroryzmem 03.09.04, 12:09 to zdanie pkl Polko nadaje sie jako jedyny komentarz tego co sie stalo. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant pax 03.09.04, 12:09 Ludzie umieraja, a wy sie okladacie grabkami i lopatkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: pax IP: 213.155.191.* 03.09.04, 12:11 Poniosło mnie. Przepraszam. Ciebie Blackexit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pax IP: *.ksiazat.v.pl 03.09.04, 13:55 Zadna sprawa nie usprawiedliwia napaści i mordu na dzieciach! To skur...y! Jaka normalna kobieta (bedąca matką )mogłaby dopuścić do ataku na bezbronne dzieciaki, a wśród terrorystów były przecież kobiety. Tylko te fanatyczne nacje mogą do tego dopuścić. Nienawidze ich!!!!!!!!!!! Jestem wściekła i zrozpaczona. Mądrzy przywódcy powini z nimi w sposób radykalny skończyć. To wszędzie zadługo trwa. I nie wróży nic dobrego. Za bardzo sobie pozwalają nie licząc się z nikim i niczym. Trzeba wziąćich za mordę, bo tylko w reżimie i pod kontrolą mogą te fanatyczne świnie funkcjonować, nie zagrażając światu. Jestem tak strasznie oszalała ze złości i smutku, dlatego tak ostre wygłaszam opinie. Mnie jako matkę i człowieka tak bardzo boli to co zrobili!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: pax 03.09.04, 14:50 Gość portalu: gość napisał(a): Tylko te fanatyczne nacje > > mogą do tego dopuścić. Nienawidze ich!!!!!!!!!!! moja droga sutuacja rzeczywiscie tragiczna ale jesli ty juz myslisz o calym nardzie (nacje) a nawet nie jednym a kilku i wszystkich ich zbiorowo nienawidzisz to wybacz ale jest to lekkio chore. taka walsniekoncepcja o ktorej mowisz czyli wyrzniacia calego narodu doprowadzila do tej tragedii. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 12:10 Odpowiedz sobie sam, czy było inne wyjście? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! 03.09.04, 12:11 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Odpowiedz sobie sam, czy było inne wyjście? oczywiscie wtakich wypadkach negocjiuje sie tak dlgo jak mozna i nic zlego sie nei dzieje. ale dla ruskiego czleka 100 dzieci w ta czy w tamta to od 300 lat nie ma znaczenia. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: 213.155.191.* 03.09.04, 12:12 Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 13:29 TVN24 przed chwila mowil o 15 zabitych, skad ta niesciclosc ? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 13:30 OK. Bater poprawil i podal liczbe 150 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 13:36 Z tego co podała Zetka wynika (sam nie słyszałem dzwonili i przekazywali mi), że to nie był zaplanowany szturm. doszło dostrzelaniany jakiejś. Wybiórcza coś podaje, że przy odbieraniu ciał. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 13:41 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Z tego co podała Zetka wynika (sam nie słyszałem dzwonili i przekazywali mi), > że to nie był zaplanowany szturm. doszło dostrzelaniany jakiejś. Wybiórcza coś > podaje, że przy odbieraniu ciał. jest taka wersja ze przy przekazywaniu zaczeli uciekac zakladnicy a ci zaczeli strzelac. ale polko mowi ze to bez sensu bo wtedy byly juz helikoptery nad szkola a tych byc nie powinno. prawdopodobnie cheli wykorzystac moment ze podchopdza pod szkole i ja zaatakowac. od razu wywalili jedna scian eco spowodowalo zawalenie dachu. czysty debilizm. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 13:44 Nieprawdopodobne. W takich akcjach nie ma mowy o przypadkowych szturmach. Albo jest rozkaz o odbijaniu albo nie. Kto sie nie dostosuje idzie pod sad. Na CNN mowia ze akcja zaczela sie od wyburzenia sciany z tylu szkoly i jednoczesnym ostrzale z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 13:49 Czyli jednak szturm. Oby lepiej przygotowany niz na Dubrowce.:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 13:55 Oby nie gorzej. Zdjęcia i relacje są fatalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:25 SZOK !!! Straszny widok.... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:29 Rosjanie sa rownie poj***** jak ci czeczenscy fanatycy!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:31 albert_c napisał: > Rosjanie sa rownie poj***** jak ci czeczenscy fanatycy!!!:( ...........i co z tego../ zginęły dzieci i nic tego nie zmieni pierwszy dzień w szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:44 dyrgosia napisała: > ...........i co z tego../ * ano tyle Gosiu, ze jak widac rosjanom na zyciu tych dzieci zalezalo rownie bardzo co czeczenom czyli wcale, no ale od czasu dobrowki wiadomo jak rosjanom zalezy na zyciu zakladnikow:( i to jest straszne:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 14:51 Powiedzmy sobie Albercie prawdę, że rozwiązania innego nie było. Można było tylko zrobić akcję odbijania lepiej. Ale kto wie, można było i gorzej. Polityka ustępst pod lufą nigdzie się nie sprawdza. Podobnie jak wszczynanie niesprawiedliwej wojny i mordowanie całego narodu. Warto mieć nadzieje, że ofiara nie pójdzie na marne i kiedy przyjdzie refleksja ktoś w Rosji wreszcze usiądzie do rozmów i wycofa wojska z Czeczenii. Pax jak pisaliście. Po Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:54 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Powiedzmy sobie Albercie prawdę, że rozwiązania innego nie było. > Można było tylko zrobić akcję odbijania lepiej. Ale kto wie, można było i > gorzej. * owszem masz racje, z tym ze jam nieodparte wrazenie ze mozna bylo ta akcje zrobic lepiej, poczekac...przeciez nigdzie poza rosja akcje odbijania zakladnikow nie ponosza za soba tylu ofiar wsrod zakladnikow:( Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 15:00 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Powiedzmy sobie Albercie prawdę, że rozwiązania innego nie było. odpowiedzialem ci juz na to i wszytscuy ktorzy cos o tym maja pojecie i wypowiadaja sie jako eksperci powiadaja ze kretynstwem jest odbijanie zakkladnikow gdy wszelkie proby dialogu nie zostaly wykorzystane a zakladnikom nic zlego sie nie dzieje. Warto mieć nadzieje, że > ofiara nie pójdzie na marne i kiedy przyjdzie refleksja ktoś w Rosji wreszcze > usiądzie do rozmów i wycofa wojska z Czeczenii. o no na reszcie cos sensowengo. pozdrawiam pax blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 15:09 A ja się obawiam, że efektem bedzie eskalacja konfliktu. Rosjanie, słusznie czy nie, odbiorą to jako ich 11.09. Juz większość Rosjan opowiada się za tym, że jedyna forma dialogu z Czeczenami powinna przybierać forme nalotów dywanowych (TVN24). Gdzie jest Ghandi!? Gdzie jego metody!? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 04.09.04, 07:07 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A ja się obawiam, że efektem bedzie eskalacja konfliktu. Rosjanie, słusznie czy > > nie, odbiorą to jako ich 11.09. Juz większość Rosjan opowiada się za tym, że > jedyna forma dialogu z Czeczenami powinna przybierać forme nalotów dywanowych > (TVN24). no pewnie eskalacja bedzie spoleczenstwo rosyjskie jest inne niz amerykanskie amerykanie dopuscili interwencje w iraku ale w zasadzie maja jej dosc i wiedza zewycofac sie ebdzie trzeba a rosyjska ulica nie tylko ze chce zaglady calego narodu vczeczenskiego (jego resztek) ale w ogole wszystkich nacji kaukazu. obraca sie to przeciwko handlarzom wszelkim podroznym z tego rejonu itd. coraz silniejsze grupy nacjonalistyczne przebijaja putina w radykalizmie. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemowa Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 63.81.122.* 06.09.04, 10:04 blackexit napisał: > narodu vczeczenskiego (jego resztek) ale w ogole wszystkich nacji kaukazu. > obraca sie to przeciwko handlarzom wszelkim podroznym z tego rejonu itd. coraz Mr Black Gryf oczywiście są za "handlarzom wszelkim podroznym z tego rejonu". W imieniu swoim dziękuję za poparcie idei utworzenia placu targowego na koronie stadionu Pogoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.09.04, 15:10 Ci eksperci to głównie takie same "Psy Wojny" jak i Rosjanie. Nie brał bym na poważnie ich rad. Szkoleni byli tak samo oby nie gorzej. Co się działo tuż przed szturmem i w jakim stanie byli zakładnicy też nie wiemy. Zostawmy to na boku. Zróbmy coś! Mówmy, że takie akcje będą wkrótce się powtarzać! Tępienie terrorystów - tak, ale nie kosztem całego czeczenskiego narodu. Jak tego się nie zmieni to wkrótce każdy ocalały Czeczeniec/Czeczenka to będzie terrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 04.09.04, 07:09 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Ci eksperci to głównie takie same "Psy Wojny" jak i Rosjanie. > Nie brał bym na poważnie ich rad. Szkoleni byli tak samo oby nie gorzej. co to za gadanie bez sensu jakie prawo masz oceniac jak wyszkolone sa polskie jednostki tego typu? > Zróbmy coś! Mówmy, że takie akcje będą wkrótce się powtarzać! pewnie beda jedyne co polska powinna zrobic to byc gotowa jakby co. > Tępienie terrorystów - tak, ale nie kosztem całego czeczenskiego narodu. > Jak tego się nie zmieni to wkrótce każdy ocalały Czeczeniec/Czeczenka to będzie > > terrorysta. dla typowiego ruska z ulicy tak wlasnie jest i to nie tyklko czeczen ale kazdy o ciemniejszym wygladzie. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 14:40 Cała ta sytuacja nie miała prawa się zdażyć. Ten świat zwariował:( Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 14:53 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Cała ta sytuacja nie miała prawa się zdażyć. Ten świat zwariował:( wybacz ale od piwerwszego dnia bylo wiadomo ze tak sie skoczy. ruscy nia maja zadnego poszanowania dla ludzkiego zycia jak slusznie stwwierdzil albercik i polko to stawi ich na rowni z czeczenami ze szkoly. niedawno widzialem filmik z czeczeni oni nie szanuja nawet swoich poleglych trzymja ich na bocnzicach w wagonach i tam mozna sobei pojechac i poszukac swojego syna. jedna baba pojychala ale znalazla tylko glowe i z ta glowa jechala do domu pksem. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ IP: 213.155.191.* 03.09.04, 15:04 > wybacz ale od piwerwszego dnia bylo wiadomo ze tak sie skoczy. Wiem, niestety. Ale wiem, że wszędzie tak by się to skończyło. Szturmem. Lepszym, czy gorszym, ale szturmem. Kto lepszy a kto gorszy nie mnie oceniać. Ja moge miec zdanie, takie ze tragedią jest to, ze w ogóle to się stało. Wcześniej pisąłem, ze w tej sytuacji wszyscy przegrają. Mam wrażenie, że głównie Ludzkość przegrała. Przekroczono pewna granicę. Jestem załamany. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: PR III wg Kyodo: 'zginelo 150 zakladnikow' n/ 03.09.04, 15:07 Gość portalu: XYZ napisał(a): > > wybacz ale od piwerwszego dnia bylo wiadomo ze tak sie skoczy. > > Wiem, niestety. Ale wiem, że wszędzie tak by się to skończyło. Szturmem. > Lepszym, czy gorszym, ale szturmem. Kto lepszy a kto gorszy nie mnie oceniać. > Ja moge miec zdanie, takie ze tragedią jest to, ze w ogóle to się stało. > Wcześniej pisąłem, ze w tej sytuacji wszyscy przegrają. Mam wrażenie, że > głównie Ludzkość przegrała. Przekroczono pewna granicę. Jestem załamany. no bez przesady to nie jest taka pierwsza sprawa zyjemy w czasach po aushwitz. ludzkosc nie przegrala ludzkosc da sobei z tym rade mase jest porzadnych ludzi na swiecie. swoego czasu kilku geeralow pod czas picia wodki postanowilo najechac czeczenie oto i skutki. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa 'co najmniej 100 zabitych'-BBC LIVE 03.09.04, 15:17 BBC Radio FIVE LIVE 15:13 'co najmniej 100 zabitych, zolnierze wnosza puste torby na ciala do budynku...' slucham tego wlasnie przez internet potworne... mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmita Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:07 Załamać się można. Chory system, chorzy ludzie. Jeśli na tym świecie rządzić będzie szmal i ćpanie władzy, jebana konsumpcja i klapki na oczach zawsze będzie tak samo, nic się nie zmieni. Ludzie nie zdążą ewaluować na tyle, by zrozumieć czym jest życie i wymrą. Jeśli sami się nie pozabijają, to zrobi to za nich matka Ziemia i usunie paskudny wrzód, który niszczy tą piękna planetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( Re: Rozpacz! Szturm na szkołę w Biesłaniu!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:46 Trzeba tu dodać do tego czarnego wątku, że zdaje się w Rosji zarówno Czeczeńcy jak i obywatele Rosji to tylko nic nie znaczące mięso armatnie dla celów politycznych Putina i rzeszy bezwzglądnych tłustych mafiozów i oficerów KGB, by mogli zadawać szyku swym bogactwem w cełej Europie. To jest dla nich sens życia, a że umrze przy tym ileś tysiecy ludzi to co, przecież można ich rozdeptać jak mrówki, ważne jest dobro grubych ryb i ich rosnące samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas bo każdy kraj ma swoja kulture i sposoby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 20:47 tak. Zwróciliscie uwage jaki tam panował bałagan przy tej akcji, jak byli ubrani - kazdy inaczej, niektórzy byli w trampkach w panterece i karabinem, nie oddzielili cywilów, wszyscy biegali w kółko, kazdy robił co chciał... Po prostu taki plan, taka organizacja, taki kraj... Nadto ci bandyci dzieciom nie dawali przez dwa dni pić i jeść, i nie chcieli przyjąć z zewnątrz - to o czym to świadczy, że chyba nie przewidywali zbyt długiego zycia dla nich... No cóż Putin ma takie stanowisko nie negocjuje! Dobre, złe? Co do kultury poszczegółnych nacji, no tu też bym się powstrzymał. Nie możemy narzucać innym naszego stylu życia, naszego światopoglądu - no nie możemy, bo staniemy się kolejnym bandytom! Straszne to bardzo! Okrutne! Nie zgadzam sie na to, na taki świat... ale cóżem ja, malutki. Ot, siedzę przed telewizorem w fotelu, co chwilkę wypadam po kolejną kawkę do kuchni z tych nerw na ten świat, na to zło. Tyle mogę, zakląć, zadziwić się... malutki żem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeczn Re: bo każdy kraj ma swoja kulture i sposoby IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:04 Nu paliaki, diesiat liet tamu nazad ja był u was na stadionu ptaka. Wsie ruskie, katoryje tam pokupali masziny, dawali mienia po 100 dołarow za ochranu. WSIE!!!, Za tysiacz dołarow my ubili i paliakow i ruskich i ukraincow. Wsie znali, szto czeczn eta chwat. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Czeczn... 03.09.04, 21:26 ty jetses z tych co po pierwsze maja nieorno pod tzw sufitem,a po drugie do kazdej wypwoiedzi an forum zmieniaja swoj nick (jakies zaburzenia psychiczne domniemuje), a po trzecie w koncu mam pytanie: dlaczego jestes z kregu sld? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Czeczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:28 To przykład pierdolca o których wspominał XYZ. Pomylił tylko adresata. Teraz jest ten właściwy. Rzygać się chce. Won pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeczn Re: Czeczn... IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:31 Szto eta SLD? Toże mafia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeczn Re: Czeczn... IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:34 Nu dawaj diesiat tysiacza dołarow, Ubiju kak sabaki wsiech.!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Czeczn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:35 kurwa debilu śmiej sie dalej do czasu jak ty będziesz miał przyjemnośc doświadczyć takiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeczn Re: Czeczn... IP: *.espol.com.pl 03.09.04, 21:40 Nie panimaju, majo czesnoje i paslednonoje słowo, wosiem tysiacza i SLD u was niet Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Czeczn... 03.09.04, 21:42 Gość portalu: Czeczn napisał(a): > Szto eta SLD? Toże mafia? * nie sciemniaj baranie...i to nie wstyd byc z sld, tylko wstyd byc tkim idiota jak ty...czemu co rusz zmieniasz nicki? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: bo każdy kraj ma swoja kulture i sposoby 04.09.04, 07:12 Gość portalu: andreas napisał(a): >> Co do kultury poszczegółnych nacji, no tu też bym się powstrzymał. Nie możemy > narzucać innym naszego stylu życia, naszego światopoglądu - no nie możemy, bo > staniemy się kolejnym bandytom! narzucac w jakis sposob silowy oczywiscie nie ale mowic jakie zasady powinny obowiazywac w cywilizowanym swiecie zdecydowanie tak. tak samo potepiac zbrodnie rosjan w czeczeni jak i ten terroryzm. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas i pomyśleć tylko... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.04, 21:26 pomysleć, że taka tragedia, że taka masakra przez złej jakości taśmę klejącą. Wyobrażacie sobie. Tąśma co nią bomby przkleili odpadła i wybuch i.... Taśma pusciła i za nią nerwy ludzi... Na zachodzie to by normalnie do sądu podali producenta tej taśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: i pomyśleć tylko... 04.09.04, 07:15 Gość portalu: andreas napisał(a): > pomysleć, że taka tragedia, że taka masakra przez złej jakości taśmę klejącą. > Wyobrażacie sobie. Tąśma co nią bomby przkleili odpadła i wybuch i.... Taśma > pusciła i za nią nerwy ludzi... Na zachodzie to by normalnie do sądu podali > producenta tej taśmy... nie wierze w tasme. przybywa ciezarowka przylatuja helikoptery, ktorych tam nie powinno w tej chwili byc i odpada tasma. rosjkanie w polityce nie posluguja sie czyms takim jak prawda. do tej pory nie chca wydac zbrodniarzy z katynia podobnie tutaj przez 100 lat dowiemy sie ze nikt nie wydal ataku do szturmu, a przeciez przy takiej akcji to niemozliwe. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas ale ja wierzę, że to puściła taśma IP: *.intranet.salsa.pl / 62.233.223.* 04.09.04, 01:00 Wierzę, że taśma, którą bandyci przymocowali bomby puściła i wybuch i ... się zaczęło. Bo tam panował taki haos, że nie chce mi się wierzyć żeby to była jakaś akcja planowana. Po prostu zaczęli strzelać jak głupie do siebie. Zresztą to co powiedział chyba Dziewulski, że rany były na wysokości trzymania karabinu, czyli to nie było jakieś konkretne mierzenie tylko nawalanie na oślep. Wybuch wywalił dziurę w ścianie i dach runął. Wiecie, ja nie wierze w ta potęgę militarną na wschodzie. Banda z karabinami i w trampkach strzelająca na oślep! Szkoda ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: ale ja wierzę, że to puściła taśma 04.09.04, 07:16 Gość portalu: andreas napisał(a): > Wiecie, ja nie wierze w ta potęgę militarną na wschodzie. ta potega nie polega na wyszkoleniu morale czy sprzecie ale na ilosci. ot i wszystko. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Czeczeni , to wstrętna nacja IP: *.comnet.krakow.pl 05.09.04, 09:56 Rosjanie powinni w końcu przestać się bawić z tymi pastuchami i raz w końcu zaprowadzić porządek.Wypowiedzi co niektórych speców od terroryzmu którzy nawet nie trzymali karabinu w ręce zwala z nóg. Na jakiej podstawie oceniacie, że akcja była żle przeprowadzona ? przecież w relacjach TVN-u cały czas puszczano w kółko te same obrazy z pięcioma żołnierzami, a ta najgorsza z dziennikarek smętna i brzydka Werner najbardziej ubolewała nad losem swego kolegi redakcyjnego Batera, któremu nic sie nie stało. Rosjanie mieli negocjować a Czeczeni spokojnie mordować zakładników. Nikt normalny kto widziałby uciekające półnagie dzieci i lecące za nimi kule oprawców ,nie wytrzymałby takiego napiecia. Gdyby siły specjalne nie wkroczyły ,zdecydowani na śmierć islamscy fanatycy wymordowali by wszystkich.Ślepa nienawiść do Rosjan przysłania wam obiektywne podejście do tych wydarzeń. Nie ma żadnego usprawiedliwienian dla tych czeczeńskich zbrodniarzy. Gryf, zamiast o dramacie dzieci, pisze o wdowach po terrorystach. Nasi katoliccy patrioci negocjacje z bandytami zaczeliby od mszy świętej i ustawienia telebimu aby bandyci mogli wysłuchać przesłania białego dziadka. Odnoszę wrażenie ,że cieszycie się ze śmierci tych biednych ludzi,zawsze to pare ruskich mniej, szczególnie wielcy moraliści tacy jak blackexit i Gryf. Tak wielkiego i zróżnicowanego kulturowo narodu,nie da się utrzymać w ryzach tylko przy zastosowaniu demokratycznych rozwiazań.Przypomnijcie sobie co sie działo w Polsce gdy Ślązacy chcieli aby uznano ich odrębnym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Czeczeni , to wstrętna nacja 05.09.04, 14:26 Gość portalu: H56 napisał(a): > Rosjanie powinni w końcu przestać się bawić z tymi pastuchami i raz w końcu > zaprowadzić porządek. robia dokladnie tak jak mowisz rozjezdzja wioska po wiosce gwalca morduja i torturuja pikeny porzadek poczatku XXI w. Wypowiedzi co niektórych speców od terroryzmu którzy nawet > nie trzymali karabinu w ręce zwala z nóg. mowisz o petelickim i polko? Na jakiej podstawie oceniacie, że > akcja była żle przeprowadzona ? widziales zdjecia? chaos totalny bajzel to jest niezwykle malo powiedziane. to samo co w teatrze. dla ruskich jedniostka sie nie liczy im jest zupelnie wsyztrkojedno czy zgionie 30 osob czy 300. ludiej u nas mnogo. Nasi katoliccy patrioci negocjacje z bandytami zaczeliby od > mszy świętej i ustawienia telebimu aby bandyci mogli wysłuchać przesłania widzisz w takich wypadkach zasada jest prosta negocjiuje sie tak dlugo jak mozna bo szturm to sa zawsze ofiary. tu nie mamy tylko ofiar tylko totalna maskare podbnie jak zagazowali zakladnikow razem z czeczenami w moskwie. Przypomnijcie sobie co sie działo w Polsce gdy Ślązacy chcieli aby > uznano ich odrębnym narodem. rzecz w tym ze narod slaski nie istnieje a czeczenski owszem. poza tym jesli rzeczywiscie wiekszosc slazakow wypowiedzialby sie za odejsciem od polski to zapewne nie postulowal bym rozjechanioa zbombardowania i wyrzniecia slazakow co do jednego. pozdrawiam blackexit Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Heniu..:( 06.09.04, 09:50 Heniu czy Ty aby specjalisto od spraw kaukazu zauwazasz roznice pomiedzy Rosjaninem, a Ostetyjczykiem, czy tez Twoja igorancja dla wielu spraw nie pozwala zauwazyc Tobie tej roznicy? i pytanie pomocnicze: dlaczego to akurat Rosjanie sa w Osetii Pln? Odpowiedz Link Zgłoś