Dodaj do ulubionych

Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka

28.09.04, 05:25
- To co, Misiu, zwijamy ten biznes?
- A masz jeszcze zludzenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 07:23
      To dobra przyszłość i szansa na przeżycie dla Pogoni, nigdy nie sądziłem że
      pochwalę Naszych radnych. Szkoda że tylko 1mln zł bo co to jest taki Lubin czy
      Poznań dają swoim klubom więcej ale dobre i to w imieniu wielu tysięcy
      mieszkańców i kibiców dziękuję radnym za to, że nie potraktowali Ptaka tak jak
      jego poprzedników...
      • Gość: Arek Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 28.09.04, 08:16
        A mnie nie interesuje piłka nożna kompletnie. Za to mam dziecko w żłobku, w
        którym nie ma ani jednego konserwatora (ostatni starszy Pan został zwolniony z
        braku kasy) i nie ma nawet komu odśnieżać, nie mówiąc o koszeniu trawnika.
        A mnie nie interesuje football, za to słyszę cały czas o szpitalach,
        przychodniach w których wszystko się sypie...

Ech...

• Gość: rzeźnik Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 62.29.137.* 28.09.04, 08:22
          To może zabrać tą kasę na pomniczek. Jest tego prawie milion. Będzie na
          kilkudziesięciu cieciów. Niech się na niego styropianowi "kombatanci" zrzucą.
          • Gość: XYZ Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 213.155.191.* 28.09.04, 08:30
            Bluźnisz synu! W Katolandzie pseudomartyrologiczne bąki maja pierwszeństwo
            przed wszystkim. A bańka na słuszne ochydztwo to mało. Jeszcze bańkę trzeba
            dołożyć na pomnik Papieża pod wezwaniem Jana Pawła II imieninia Karola
            Wojtyły...
            • Gość: rzeźnik Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 62.29.137.* 28.09.04, 08:35
              I Dom Pielgrzyma postawić na Jasnych Błoniach im. Jana Pawła II. Niech
              się "Biały Imperator" vel "Gasnący Starzec" cieszy.
        • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 13:05
          No tak jak nie damy na Pogoń to za to będziemy mieć na wszystko... źlobki,
          szpitale, zoo, lotnisko i metro
      • Gość: Normalny Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 15:53
        Szkoda bo milin czy trochę ponad milion i na dodatek takie to trochę tymczasowe
      • Gość: Ankkka Czemu tylko Pogoń? IP: *.espol.com.pl 06.10.04, 13:30
        Rozumiem i ciesze sie (bo tez jestem kibicem Pogoni), ze miasto chce
        dofinansowac Pogon, nie rozumiem tylko dlaczego inne druzyny uprawiajace inne
        dyscypliny sportowe takie jak np. siatkowka (Morze Bałtyk Szczecin) nie dostana
        zadnego dofinansowania ze strony miasta. Oni tez reprezentuja nasze miasto w
        rozgrywkach ligowych i pucharowych, ale widocznie dla radnych liczy sie tylko
        pilka nozna!!
    • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 09:42
      Spójrzcie na ten tytuł "Miasto dofinansuje Pogoń A. Ptaka" zupełnie inaczej by
      to brzmiało "Miasto dofinansuje Pogoń" - ale w końcu to obiektywna i uczciwa
      Gazeta Wyborcza cierpiąca na syndrom Ptaka, Czesnego, urczyka i nie wiem kogo
      jeszcze. To zupełnie tak jakby podać, iż pewien fakt zmanipulowała Gazeta
      Wyborcza Adama Michnika. Zupełnie niepotrzebne te ostatnie słowa prawda ale
      właśnie tak manipuluje się tekstem... Przykre
      • Gość: Nicolae Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.espol.com.pl 28.09.04, 10:42
        Na czym polega manipulacja? bo nie rozumiem ciebie....czyżby Antoni Ptak nie
        był właścicielem Pogoni? To straszne bo wszyscy myślą że Ptak nim właśnie
        jest...a tu taka niespodzianka.
        • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 12:23
          Dobrze zauważyłeś masz rację, każdy wie kto jest właścicielem pogoni, więc teraz
          pytanie - po co ten dopisek w tytule?
          Teraz kolejne pytanie - w jakim kontekście pojawia się nazwisko Ptak w kolejnych
          art. Gazety?
          Moim zdaniem ma to sprawiać wrażenie, iż radni przyznali dotację nie Pogoni ale
          Ptakowi...
          I na koniec dodam, iż jestem pewien, iż żadne inne medium nie posłuży się taką
          manipulacją? Proponuję poczytać echa wczorajszej decyzji radnych w innej prasie,
          jestem pewien, że nigdzie nie znajdziemy takiego tytułu..., nigdzie bo tam nie
          prowadzą prywatnych wojen z władzami Szczecina. Bo nikt nie ma takiej "manii" na
          punkcie Ptaka...
    • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 09:47
      Jeszcze jedno może dosyć tej hiopokryzji bo już sam nie wiem jak to nazwać,
      skoro uważacie tę Naszą Pogoń za Pogoń Ptaka to dajcie sobie spokój z akcjami
      marketingowymi na stadionie przed meczami mającymi na celu promowanie Gazety. W
      końcu to chyba rozdwojenie jażni, życzyć Pogoni i jego właścicielowi jak
      najgorzej a w jego cieniu próbować sprzedawać własny produkt...
      • Gość: port macierzysty Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 09:55
        Moim zdaniem i tak odfrunie i chyba dobrze, bo jak dotąd nic wielkiego z
        Pogonią nie osiągnął, dlatego tego typu uchwała wydaje się mieć na celu jedynie
        zwrot kosztów poniesionych przed odlotem. A miasto dopóki nie przedstawi pełnej
        oferty związanej z klubem nie ma co liczyć na poważnych inwestorów i tym samym
        marnuje czas i nasze pieniądze.
    • Gość: mirek Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 10:01
      mimo pewnej sympati do MJW,to tym razem opowiada "głodne" kawałki. Jezeli jest
      to "sprawnie zorganizowane" widowisko dla 15 tysiecy kibiców, to w ciagu roku
      na meczach jest około 250 tys.ludzi. Niech bilet w takim razie kosztuje 40 zł
      to mamy 10 milionów zł z samych biletów. Do tego wpływy z transmisji TV, reklam
      itd. I nie jest potrzebna ZADNA pomoc z naszych pieniędzy. Miasto i tak na
      własny koszt utrzymuje stadoin. To chyba wytarczy. Ja jeżeli chcę popływać, cy
      pograc w piłkę to musze płacić pełne koszty wynajmu sa;li czy basenu.
      • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 10:44
        Bilety kosztują od 15 do 30 zł, z czego przed sezonem sprzedano około 7 tyś
        karnetów na całą rundę w cenach od 100 do 150 zł, więc Twoje licwyliczenia są
        mocno na wyrost, prawda jest taka że wpływy z biletów to za mało...
        • Gość: maciek.popielarz Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 12:03
          To trzeba podnieść ceny biletów! Może ja też otworzę kino, zrobię bilety po 5
          zł i zarządam od miasta że by mi dołożyło bo inaczej zwijam kram...???
          • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 12:09
            Zawsze możesz spróbować, może Ci się uda?
          • Gość: XYZ Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: 213.155.191.* 28.09.04, 13:10
            Niestety demagogu zapominasz o pewnych szczegółach:

Art. 4. ustawy o kulturze fizycznej. "Organy administracji rządowej i jednostki
            samorządu terytorialnego tworzą warunki prawno-organizacyjne i ekonomiczne dla
            rozwoju kultury fizycznej".
            • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 13:20
              Ciekawy cytat
            • Gość: Ana Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 15:56
              a co to ma wspólnego z"rozwojem kultury fizycznej"?
              • Gość: Normalny Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 15:57
                Większość czyta i nie rozumie... teraz już wiem jak to się dzieje
                • Gość: Ana Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 16:09
                  no to wytłumacz,po prostu....co ma przekazanie prywatnej spółce miejskich
                  pieniędzy wspólnego z misją rozwoju kultury fizycznej.miasto tłumaczyło to
                  promocją i zapewnieniem rozrywki....
                  • Gość: Normalny Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 16:13
                    Jeśli owa prywatna spółka zajmuje się szkoleniem młodzieży tak jak inne prywatne
                    spółki przykładowo Lech Poznań, Legia Warszawa to mogą wówczas liczyć na
                    fundusze miejskie i je otrzymują w różnych miastach - chyba nie ma w tym nic
                    dziwnego. Promocja i rozrywka to zupełnie coś innego.
                    • Gość: Fugazi Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:17
                      A ktoś podpisał umowę na szkolenie?
                      Ile i na jakich warunkach?
                      Zrobił przetarg?

Nie!
                      Wnisek stąd, że jest to zwykłe wyprowadzanie kasy z bużetu miasta.
                      Okradanie nas wszystkich.

• Gość: Normalny Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 16:34
                        Masz prawo do własnego zdania, umowa zostanie dopiero podpisana do tego
                        upoważnili prezydenta miasta radni
                        • Gość: Fugazi Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:44
                          Dziekuję ci za prawo do własnego zdania.
                          Naprawdę jestem wdzięczny.

A co do umowy, to mogę też brać udział w przetargu na szkolenie młodzieży.
                          Mam kwalifikacje. Gdzie będzie ogłoszony?
                          • Gość: Normalny Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 16:53
                            Nie ma za co ale pozwól mi i wielu innym mieć zdanie inne niż Ty, Pogoń jest w
                            Szczecinie na specjalnych prawach bo jest czymś wyjątkowym, jeśli chodzi o umowę
                            na szkolenie cóż Pogoń znana firma czekała na skraju bankructwa na coś takiego z
                            14 lat, nie wiem ile Ty będziesz czekał (:
                            • Gość: Fugazi Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:00
                              Ależ pozwalam Ci mieć inne zdanie.
                              Proszę bardzo.

Ad szkolenia.
                              Przynajmniej nie bądź cyniczny. Nie wypada Normalnemu wygadywać takie brednie.
                              Obowiązuje ustawa i zamówienia publiczne.
                              W nich możecie określić jakie warunki trzeba spełnić aby szkolić.
                              Jednym z warunków może być "czekanie na skraju bankructwa".
                            • Gość: piotrus Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.devs.futuro.pl 28.09.04, 19:19
                              normalny nbapisał :"Nie ma za co ale pozwól mi i wielu innym mieć zdanie inne
                              niż Ty, Pogoń jest w
                              Szczecinie na specjalnych prawach bo jest czymś wyjątkowym, jeśli chodzi o umowę
                              na szkolenie cóż Pogoń znana firma czekała na skraju bankructwa na coś takiego z
                              14 lat, nie wiem ile Ty będziesz czekał (: "

ciekawe co czyni z pogoni że jest taka wyjątkowa, nie daje miejsc pracy,
                              widowiska tez prawie wogule, do tego jeszcze szkody bo i zniszczą autobus i
                              tranwaj!!!

a czemu to szkoły mają być nie wyjątkowe, czemu jesli zabawa to na stadionie. a
                              jak ja niechce to co mi ziaek zaproponuje? szare obsrane chodniki, brak
                              perspektyw?

pozdrawiam
                    • Gość: Ana Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 16:21
                      jakie szkolenie młodzieży?u ptaka?jaja sobie robisz?przypomnij
                      sobie "szkolenie"w łks-ie lub piotrcovii...on" szkolił"ale młodych
                      brazylijczyków.kilku udało się sprzedac,resztę zostawił na lodzie.i to by było
                      tyle"szkolenia młodzieży"
                      • Gość: Normalny Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 16:35
                        Tak szkolenie młodzięzy bo to nieprawda że szkolil tylko brazylijczyków to tylko
                        mit...
          • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 14:28
            Nie zawsze wzrost cen biletów musi powodować większe wpływy, to zupełnie jak z
            podatkami, po przekroczeniu pewnej granicy im większe tym mniejsze wpływy
    • Gość: komuszek SLD NRS ODNOWA - nowa koalicja!!!!!!!! IP: *.espol.com.pl 28.09.04, 10:03
      fajna ,nie?
      • Gość: Nico Re: SLD NRS ODNOWA - nowa koalicja!!!!!!!! IP: 212.14.11.* 28.09.04, 14:50
        Co za rożnica jaka koalicja skoro efekt pozytywny
    • Gość: macion policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł więcej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 10:58
      za jeden bilet. Kurna chata - jeśli Was drodzy oddani kibice nie stać żeby
      zapłacić o 5 zł wiecej za bilet to nie mówcie o swoim oddaniu dla klubu. Pani
      Witt proponuję kupno biletów na jedno z tych świetnych widowisk czyli 15 tys
      sztuk i sprzedaż po 5 zł taniej - koszt kamapnii reklamowej Pani Witt, będzie
      panią wtedy kosztowało 75 tys. a nie za darno w GW i innych kurierach. Wtedy to
      będzie prawdziwy przykład z góry i poprawnie rozumiana reklama własnej osoby.
      Żenaaaada.
      • Gość: piotrus Re: policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł wi IP: *.devs.futuro.pl 28.09.04, 12:32
        ja czegość nierozumiem! mówie odrazu z góry ze nic do POgoni nie mam, niech se
        chłopaki kopią w tą piłke od rana do wieczora co mi tam. jednak czy w
        szczecinie nie ma bardziej palących spraw niz 22 kolesi biegających za piłką
        dla ubawu kilku tysięcy? LUDZIE nie ma nowych inwestycji, oswiata nie ma
        pieniedzy, plan zagospodarowania przestrzeni w proszku syf i kiła , ale MAMY
        POGOŃ!!

bosko - im dłużej żyje tym mniej rozumiem

pozdrawiam
        • Gość: Nico Re: policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł wi IP: 212.14.11.* 28.09.04, 12:37
          Tak to prawda w Szczecinie nie mamy WIELU rzeczy przykładowo metra i mamy wiele
          braków ale czy jest to argument aby do braków dopisać jeszcze I ligowy klub
          piłkarski?
          • Gość: piotrus Re: policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł wi IP: *.devs.futuro.pl 28.09.04, 12:55
            nicko chodzi mi oto że np. metro jest dodatkiem do inwestycji (szypciej
            dojeżdżaja ludzie do pracy, nastepny + w staraniu sie o zakłady pracy).

a pogoń? jak będzie sie unas przelewać to jestem za - nawet niech finansuja
            siatkówke plażową mi to lezy! ale jak jest jak jest to niech najpierw
            posprzataja na rynku inwestycjii i bezrobocia a puźniej puszczają kase
            bokiem!!!

do tego dlaczego zaczeli to robić - bo "inwestor" powiedział że sie wyprowadzi
            ze szczecina bo go obrażają (wow profesjonalista co?)

pozdrawiam
            • Gość: Nico Re: policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł wi IP: 212.14.11.* 28.09.04, 13:03
              Co do bezrobocia, wystarczy obniżyć koszty pracy i zachęcać do inwestycji
              (koszty pracy raczej nie leżą w gesstii władz miasta), co do inwestycji należy
              stworzyć warunki konkurencyjności. Zaznaczam iż nijak ma to się do 1mln dotacji
              dla Pogoni, to nie jest tak że przez tą dotację miasto takie warunki traci bądz
              nie może ich spełnić.
      • Gość: Normalny Re: policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł wi IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 16:05
        Moim zdanie wcale nie żenada, dobrze że są radni którzy potrafili uratować dla
        Szczecina piłkę nożną w postaci Pogoni
        • Gość: Fugazi Re: policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:12
          Gówno nie uratowali.
          Im chodzi o głosy takich kmiotów jak ty. Zafundowali sobie kampanię wyborczą za
          publiczne pieniądze.
          • Gość: Normalny Re: policzmy 1mln / 13 widowisk / 15tys. = 5zł wi IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 17:15
            Ja Cię nie wyzywam więc nie wiem co z Tobą się dzieje, policz do dziesięciu i od
            razu będzie lepiej
    • Gość: Dura lex, sed lex. Nie wolno bez przetargu i dawać prywatnej spółce. IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 12:56
      Kim są radni i zarząd miasta, którzy tego nie wiedzą? Przecież mają do
      dyspozycji służby prawne. Są inne sposoby, proste, a co ważne, zgodne z prawem.
      • Gość: piotrus Re: Nie wolno bez przetargu i dawać prywatnej spó IP: *.devs.futuro.pl 28.09.04, 12:59
        ale czy do tego nie trzeba mieć głowe pełną pomysłów, bystry wzrok i czyste
        ręce gotowe do pracy?

pozdrawiam
    • student1 Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka 28.09.04, 14:15
      jakoś nikogo z tych potępiających radnych głosujących za kasą dla Pogoni nie
      zmartwił fakt przekazania do spółek mieszkań lokali i gruntów miejskich
      hipokryzja sięga zenitu
      większość radnych lekką ręką oddając za darmo pozbyła się majątku miasta
      szacowanego na ponad 700 milionów złotych
      ciekaw jestem czy wtedy pytali o nadzór na niby miejskimi spółkami i kasą przez
      nich obracaną
      ale nie przypuszczach
      bo mają w tych spółkach zatrudnionych swoich rodzinnych i partyjnych pociotów
      więc nie będą podcinać gałęzi na której siedzą

• Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 14:20
        Dzieje się tak dlatego, że dla wielu zabierających głos w tej sprawioe temat
        Pogoni jest tematem zastępczym
      • Gość: księgowy Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 28.09.04, 14:20
        student1 napisał:> większość radnych lekką ręką oddając za darmo pozbyła się
        majątku miasta szacowanego na ponad 700 milionów złotych

ale czy to jest argument za tym , żeby dalej robić to samo ???
        • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 14:22
          Nie jest to argument aby robić to samo, chodzi raczej o pokazanie jak wielu
          wypowiadających się na temat Pogoni zachorowało na jakąś dziną odmianę nienawiści
        • student1 Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka 28.09.04, 14:27
          nie
          ale to nie jest to samo
          ja tylko wykazuję hipokryzję radnych i etatowych dyskutantów forumowych
          oddanie majątku wartego w dodatku 700 milionów jest przykładem wyjątkowego
          marnotrastwa i niegospodarności
          majątek ten oddano za darmo nie otrzymując nic w zamian poza pracą dla kilku
          pociotów
          a sfinansowanie Pogoni to sfinansowanie widowisk sportowych dla 20 0000 kibiców
          • Gość: Nico Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: 212.14.11.* 28.09.04, 14:29
            Masz rację
            • Gość: piotrus Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.devs.futuro.pl 28.09.04, 19:09
              jak by na pogoń przychodziło 200 000 ludzi to by ona nie potrzebowała
              dofinansowania!!!

ale dla mnie problem jest taki jak z rodziną w której zona nie pracuje, mąż
              dowiedział sie że musza mu obniżyć pęsje bo inaczej z pracy out (o tego premi
              nie widział z 2 lata), maja 6 dzieci. koniec z końcem ledwo wiążą, i niewidać
              perspektyw na poprawe, a kupuja swym dziecią rower górski za 5 000 zł bo to
              taki prestiż i będą sie dobrze bawić i to lubia itd.

pozdrawiam
              • Gość: piotrus ps. IP: *.devs.futuro.pl 28.09.04, 19:11
                student1 napisał coś o 200 000 ludzi chodzących na pogoń

człowieku jesteś pewien - przeciesz to 1/2 szczecina

pozdrawiam
          • mlody.patriota studencie odpowiedz 28.09.04, 14:29
            kto mowi A niech powie i B, kto jest twoim zdanie na forumowym etacie. chetnie
            sie dowiem. ja nie jestem, ty tez nie.
            • student1 Re: studencie odpowiedz 28.09.04, 14:35
              wytęż swój młody czujny umysł patrioty
              i sam znajdziesz odpowiedź
            • Gość: Ana Re: studencie odpowiedz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 16:03
              przynajmniej wiadomo kto jest na etacie u ptaka......
          • Gość: Fugazi Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 14:59
            100% TBS-ach ma GMINA Szczecin. Gmina przekazała Gminie. Nic poza tym.

Czy Pogoń też należy do miasta że dostaje forsę?
            Jakim prawem rozdajecie publiczne pieniądze?
            Oddajcie swoje wynagrodzenia Pogoni - łobuzy i krętacze!

• Gość: naim Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:59
              ..Lech Poznań? a może Wisłę Kraków.? Jestem kibicem właśnie Wisły, a nie Pogoni.
              I nie chcę dawać Ptakowi.
              • Gość: dorka Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:09
                jaki obciach. nic z tej pogodni nie ma i jeszcze im kase dawac... normalnie
                porazka... jakim prawem publiczne pieniadze ida na ... firme!! spolke z o.o.!!!
                co takiego miasto ma z ta cala pogonia wspolnego!!! niech sobie na biletach
                zarabiaja, niech szkolki otwieraja, kebaby na meczach rozstawiaja - malo
                mozliwosci pozyskania pieniedzy ma taki olbrzymi klub sportowy???? nie ma boisk
                dla dzieci, a wf w szkole to tylko jedna godzina w tygodniu, ale darmozjadom
                kase ot tak sobie.. rany, chyba sp... z tegomiasta.... to pogon miasto winna
                finansowac, a nie miasto podrzedny klub
                • Gość: Normalny Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 17:16
                  Większość myśli jednak inaczej i całe szczęście
                  • Gość: dorka Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:20
                    ale jak inaczej mozna myslec??? dlaczego ten klub nie zarabia na siebie, a
                    powinien??? kto mysli inaczej, nie mysli chyba wogole... to jakies kpiny...
                    • Gość: Normalny Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 17:25
                      Ano można, wczoraj większość radnych myślała inaczej. Dlaczego teatry, szkoły,
                      szpitale, żłobki, przedszkola nie zarabiaja na siebie? To wcale nie kpiny to
                      demokracja. Ja i wilu moich znajomych cieszymy się, że wreszcie te miasto coś
                      Pogoni da a nie zabierze jak do tej pory bywało
                      • moja_prawa_noga Re: Może Miasto dofinansuje...... 28.09.04, 18:40
                        Gość portalu: Normalny napisał(a):

> To wcale nie kpiny to demokracja.

Tylko nie pisz, że będąc w PZPR walczyłeś "o take demokracje" :(
                        I zacznij w końcu rozróżniać demokrację od biurwokracji jaka tu panuje!
                        • Gość: Normalny Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 20:18
                          Nie byłem żadnej partii-mafii jeszcze w 1994 skończyłem studia, i to jerst
                          właśnie demokracja jeśli ci się nie podoba werdykt większości to zmontuj nową,
                          nie rzyczę Tobie powodzenia - bo akurat ten werdykt jest mi na rękę
                  • Gość: Fugazi Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:25
                    A Ty Normalny to z tej większej czy mniejszej wiekszości?
                    • Gość: Normalny Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 17:27
                      Odpowiem pytaniem a Ty z większej mniejszości czy z tej mniejszej? Bo ja jednak
                      z większości
                      • Gość: Fugazi Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:30
                        Tak myślałem.
                        Uwielbiam tych co z są głosem większości.
                        Oni mają zawsze rację.

A tak przepraszam że zapytam.
                        Robiłeś badania na próbie 5 czy 6-ciu znajomych.
                        Tak z ciekawości pytam. Skąd to przekonanie o większości.

• Gość: Normalny Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 20:16
                          Właśnie usłyszałem że na wczorajszej sesji RM przyznano 4 mln zł na oddłużenie
                          szpitala miejskiego, ciekawe dalczego to nie wzbudza żadnych kontrowersji? a
                          głupi milion na Pogoń od razu afera. (:
                          • Gość: naim Re: Może Miasto dofinansuje...... szpital miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:38
                            To chore. Mitrz dłogów Domagała.....Zrestrukturyzować. Zamiecić.
                            W imię czego My Szczecinianie, mamy dopłacacać nieudacznikowi na łasce Miasta?
                          • Gość: Fugazi Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 22:17
                            To jak z tą wiekszością?
                            To ją masz czy nie?
                            Nie odpowiedziałeś. Wykręcasz sie od swoich argumentów.
                            No bo jak masz to po sprawie. Nie ma co ciągnąć tematu.
                            Głupi milion w tą czy w tą. Większość decyduje. Demokracja.

Ad . Szpital M I E J S K I .
                            Co to znaczy?
                            Ano że włąscicielem jest miasto.
                            A klub jast P R Y W A T N Y. Pana Ptaka.
                            Kumasz różnicę czy nie.

• Gość: Nico Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: 212.14.11.* 29.09.04, 08:11
                              Popieram Normalnego skoro można dotować długi szpitala który mógłby być prywatny
                              w wysokości 4mln zł to można dawać także na Pogoń zaledwie 1 mln. Własność nie
                              ma tu nic do rzeczy, chyba że masz jeszcze ciągotki do poprzedniej epoki kiedy
                              to tępiono jakna całego wszystko co prywatne. Zresztą skoro władze Szczecina
                              dotują teaty i filharmonię mogą także dotować Pogoń.
                              • Gość: Fugazi Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 29.09.04, 08:30
                                Gość portalu: Nico napisał(a):

> Popieram Normalnego skoro można dotować długi szpitala który mógłby być
                                prywatn
                                > y
                                > w wysokości 4mln zł to można dawać także na Pogoń zaledwie 1 mln. Własność nie
                                > ma tu nic do rzeczy, chyba że masz jeszcze ciągotki do poprzedniej epoki kiedy
                                > to tępiono jakna całego wszystko co prywatne. Zresztą skoro władze Szczecina
                                > dotują teaty i filharmonię mogą także dotować Pogoń.

Popieraj sobie kogo chcesz.

Ale zasady wypłaty-wsparcia muszą być jasne.

Czy dotujemy wszystkich, czy nielicznych?
                                Czy dotujemy własne przedsiębiorstwa czy może każdego który potrzebuje?
                                Na jakich warunkach udzielamy wsparcia (jakie i gdzie należy złożyć podania),
                                tak aby każdy mógł wystąpić o dotowanie.
                                Oraz kto decyduje o wsparciu finansowym.
                                Większość jak chce Normalny pomimo iż mnie nie przekonał że nią jest czy może
                                Prezydent, a może jeszcze ktoś inny?

Wasze argumenty o zeszłych epokach i moich ciągątkach nie są w stanie odwrócić
                                sedna sporu i świadczą o waszym prymitywnym podejściu do rozmówcy i tematu.

• Gość: Nico Re: Może Miasto dofinansuje...... IP: 212.14.11.* 29.09.04, 08:39
                                  Odnoszę wrażenie, że zwracasz zbyt dużą uwagę na szczegóły. Dobrze wiesz że
                                  takich ogólnych zasad jak kogo dotujemy, w jakiej wysokości i na jakich
                                  warunkach po prostu nie ma, nie w Polsce precyzyjnego prawa i zwykle w
                                  zależności od sytuacji podejmuje się takie a nie inne decyzje, raz bardziej
                                  trafne a innym razem nie. Nie ma co się oszukiwać pewnie podjęto taką a nie inną
                                  decyzję licząc na głosy wyborców kibiców. W tym konkretnym przypadku o wsparciu
                                  zdecydowała WIĘKSZOŚĆ radnych miasta Sczecina.
                    • donald13 Re: Może Miasto dofinansuje.... mnie albo ciebie 28.09.04, 20:20
                      mnie, ja mam małą firmę 22 zatrudnionych, tworze miejscapracy, płace podatki i
                      potrzebuje kasy na inwestycje. Jak nie dostane miliona to zwolnię swoich
                      pracowników i produkcję przeniosę do koszalina. co wy na to jak to brzmi. Może
                      wszyscy spróbujemy dostać darmochę od miasta
                      • Gość: Normalny Re: Może Miasto dofinansuje.... mnie albo ciebie IP: *.pl / *.pl 28.09.04, 20:34
                        To na krótką metę lepiej otwórz szpital jakiś mały dług i od razu oddłużą nawet
                        4 mln...
    • student1 Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka 28.09.04, 22:24
      tak sobie po tych atakach myślę że decyzja OdNowa i od początku jasne
      stanowisko w sprawie Pogoni było słuszne
      bez żadnego krygowania się i nadymania tekstami o kontroli spółki
      bo radni nie są w stanie skontrolować wydatków rady miasta a co dopiero
      jakiejkolwiek spółki
      a najbardziej utwierdza mnie w tym fakt że dyskusjami nad Pogonią czy szpitalem
      prezydent i osoby z nim współpracujące w tym radni próbują odwrócić uwagę od
      spraw istotnych w tym mieście
      jasno wyartykułowali to architekci na sesji wyjątkowej o czym pisały gazety
      sytuacja miasta jest dramatyczna a nadęci radni dyskutują o pierdołach
      dobrze że niektóre środowiska budzą się i zaczynają wykazywać odpowiedzialność
      za miasto
      dlatego bawi mnie ta dyskusja i wytaczane tutaj argumenty
      nie jest wam tak źle skoro tak przejmujecie się takimi bzdetami
      a za naszymi plecami mafia rozgrabia miasto

• Gość: Słuchacz Re: Miasto dofinansuje Pogoń Antoniego Ptaka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 00:23
        > bo radni nie są w stanie skontrolować wydatków rady miasta

Cieszę się, że zgadzasz się z narastającą pogardą społeczną wobec radnych tej
        kadencji!

• Gość: Hanka Re:Do Germanusa i Misia IP: 67.23.217.* 05.10.04, 03:58
          To smutne Germanusie ze Ptak i magistrat zniszczyli symbolenie Misia.
          Wprawdzie spodziewalismy sie tego po pozegnaniu Absztyfikanta ale jednak zal.
          Moze masz racje ze to " perly miedzy ... "
          Pozdrawiam dziekujac za juz i z nadzieja na jeszcze. Hanka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka