Dodaj do ulubionych

ile dorosły człowiek może wypić alkoholu?

IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 22:00
mój przyjaciel mówi że butelkę. a ja mówię niemożliwe. a ty swarek ile możesz?
tylko nie koloryzuj!
mp.
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 22.10.04, 22:09
      Gość portalu: Marian Paździoch napisał(a):

> mój przyjaciel mówi że butelkę. a ja mówię niemożliwe. a ty swarek ile możesz?
      > tylko nie koloryzuj!
      > mp.

a co to foryum dla meneli? pozdrawiam black
      • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 22.10.04, 22:13
        blejksit nie czepiaj sie czlowieka!
        siedzi i forumuje formułując pytanie na jak długo mu starczy sił...
        Paździoch zapytaj sie Ferdka...ale zakąszać nada...to do boczka
        feeeeeeeeeeeeeee
        mięcho feeeeeeeeee
        lepiej ziarenek
        albo szczypiorku
        miłego łykania pażdzioszku
        • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 22.10.04, 22:18
          ...........to przystąpmy do konkretów:
          a ile masz?
          poniżej 1 L to kiepski wynik
          niegodny słowianina
          oj sfrożyc by się pogniewał
        • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 22:18
          ty to masz serce! skończyłem remont, ot co!
          mp.
      • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 22:15
        pytam sie tylko, nie panikuj!
    • Gość: andreas Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 22:30
      ja wypijam butelke whisky i spoko
      no a ile może człowiek?
      to chyba dużo więcej
      taki normalny.
    • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 22:42
      Kiedys wypilam butelke 3/4 , ale przyznam sie, ze niedlugo potem zamienilam sie
      w Spiaca Krolewne :-)
      • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 22.10.04, 22:58
        spiące króleny może obudzic książę poprzez pocałunek!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 23:24
          powiem ci, ze to raczej niewskazane he he he
        • Gość: garderobiana A jeśliś nie książę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:26
          nie musisz od razu budzić. królewny wolą w nieświadomości. szczególnie jeśliś
          nie książę.
          • Gość: mamoniowa Re: A jeśliś nie książę...to krasnoludki IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 23:31
            prosze nie mylic z Krolewna Sniezka :-)
          • Gość: Marian Paździoch Re: A jeśliś nie książę... IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 23:41
            bardzo przepraszam wszystkie królewne, ale dlaczego wolicie w nieświadomości.
            mp.
            • Gość: mamoniowa Re: A jeśliś nie książę... IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 23:51
              Kolezanka z pewnoscia miala na uwadze nieswiadomosc bedaca skutkiem tego, co
              jest tematem naszej dyskusji. W kazdym razie ja sie pod tym nie podpisuje
            • Gość: garderobiana Re: A jeśliś nie książę...tylko koniuszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:53
              królewny są łaskawe i lubią troszeczkę tajemniczości
              • Gość: Lord Northam Re: A jeśliś nie książę...tylko koniuszy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 13:56
                Moje Drogie Panie, widzę, że muszę się włączyć w dyskurs a możliwościach. Na
                poczatek jedna uwaga - po malowaniu, w czasie "parapetówy" nie pija się whisky,
                jest znakomita, ale na inne okazje.
                Uwaga druga - śpiące księżne pocałunkami budzi osobisty (narzeczony, mąż,
                kochanek, przyjaciel, przyjaciółka, koniuszy, garderobiany, listonosz, ksiądz
                spowiednik ... - niepotrzebne skreślić).
                Uwaga trzecia - możliwości konsumpcji są nieograniczone, nawet długością
                parapetu. Wszystko zależy z kim i jak długo chcemy myś pędzle po malowaniu.
        • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 23:48
          a jak sie nie jest księciem to co?
          • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 22.10.04, 23:52
            to zalezy,z ktorej bajki jestes
            • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:00
              królewicz i żebrak.
              mp.
              • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:01
                Cwaniaczek :-) Zawsze wyjdziesz na swoje
                • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:04
                  a skąd! ja tylko nieśmiało zadałem pytanie.
                  mp.
                  • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:07
                    W takim razie troche mnie zmylila Twoja oszczednosc w stosowaniu znakow
                    interpunkcyjnych :-)
                    • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:12
                      nie patrz na znaki'interpunkcyjne' patrz na intencje!
                      mp.
                      • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:14
                        niestety owe braki czasami moga rzucic cien na parwdziwe intencje
                        • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:19
                          mogą!
                          mp.
    • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 23.10.04, 00:06
      taki książe przybywa i robi swoje.........
      całuje , pieści , piwka dolewa..
      a potem dyskretnie czeka czy jest oczekiwany.....
      jeśli tak to pokazuje swe uprawnienia
      a jak nie to będzie na męża........
    • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 23.10.04, 00:12
      oj Paździoch zmontowałeś imprezę a księżniczek nie zapraszasz........pewnie
      masz trochę nieposprzątane i alkohole nieszlachetne
      • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:15
        i zaloze sie, ze nie mieszka w palacu hehe
      • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:17
        nigdy nie mam posprzątane. nie wiem nawet jak to sie robi?
        mp.
        • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:19
          a co??? tylko sprawdzasz zawartosc cukru w cukrze ??? :-)
        • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 23.10.04, 00:22
          księżniczka szczęśliwa się budzi ... i mówi "O" jak tu można ładnie zrobić...
          firanki w kropeczki...twoje stare klubowe koszulki na szmatki....
          a ty w ogóle idź książe do pracy.........
          ja tu zrobie porzondek..
          i ona już nie śpi!
          ta kienżniczka!
          już jest twoja
          na zawsze
          a ty jej
          lepiej ......polej
          ojej
          • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu?n/t IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 00:30
            teraz już wiem. dziękuję księżniczkom.
            a rano polecam "hierbatkie cieniódkom"
            całuję rączki, nóżki, żylaczki!
            mp.
            • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu?n/t 23.10.04, 00:38
              przed pożegnaniem księżniczki nie wszystko pocałowałeś młody książę!
              popraw się
              bo potem
              do twej bajki
              tylko
              kumple przyjadą!
        • Gość: księżna pani zlikwidowałam ten ohydny wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 00:32
          nie brałeś udziału w sprzątaniu świata. Teraz żałuj.
    • Gość: andreas JA WIEM ILE MOŻE? IP: 62.233.223.* 23.10.04, 01:14
      dorosły człowiek
      i dojrzały emocjonalnie
      taki prawdziwy Polak
      może wypić tyle alkoholu
      ile się zmieści w butelce
      czyli do dna!
      • Gość: Marian Paździoch Re: JA WIEM ILE MOŻE? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 01:32
        o!
        mp.
        • Gość: H56 picie to przyjemność, ale nastepny dzień może być IP: *.comnet.krakow.pl 23.10.04, 09:01
          prawdziwą męką. Dawka która dla mego organizmu jest w sam raz to ćwiarteczka,
          pół litra to już z humorkiem, O,7 to kac, a krowa to choroba. Pije tylko w
          połączeniu z colą i górą kanapek. Do zakaski odpada kiełbasa z grila, bo dwa
          razy już po tym połaczeniu umierałem.
          • Gość: Marian Paździoch Re: picie to przyjemność, ale nastepny dzień może IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 09:21
            napewno kupiłeś w tesco, miałem kiedyś podobne objawy. chociaż, moja mama na
            wszystkich będących pod tzw.wpływem mówi to pijacy. na mnie mówi z troską w
            głosie, musi mu coś zaszkodziło. a ja wiem nawet co i ile.
            mp.
    • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 23.10.04, 09:11
      Marian Paździoch jescze śpi..........
      jaka była dawka???
      należy mieć nadzieję że zapamietał!
      Heniu, a jak do niego przyjechała księżniczka na koniu??!?
      • Gość: H56 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.comnet.krakow.pl 23.10.04, 09:14
        ha,ha,ha, będą jaja jak się obudzi i księżniczka okaże się ropuchą.
      • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 09:30
        marian paździoch już nie śpi. śniła mi się pustynia. choć głowa pęka od nawału
        myśli, chcę przeprosić ciebie, oraz mamoniową za moje niezbyt eleganckie
        pożegnanie.
        pozdrawiam serdecznie! mp.
        • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 23.10.04, 09:36
          Marian P. prosze poinformować formowiczów ile dałeś radę przyjać do oraganizmu?
          i czy księżniczka już odjechała...........?
          a co z koniem..........
          • Gość: Marian Paździoch Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 11:22
            było nas 7 dorosłych( pełnoletnich) osób, każdy przyniósł 'matkę' ja miałem
            dwie została jedna niepełna. było przepięknie. znikła już księżniczka a
            pojawiła się zgaga. konia nie widziałem. a był?
            co by nie mówić, remont to jednak piękna rzecz.
            mp.
            • maniana22 Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? 23.10.04, 12:54
              jeżeli "matka" to 1.0 L ,sześć osób to 6 L + 2 L Paździocha razem 8 L, została
              jedna. wypito 7 L jest na osobo/wieczór 1 L
              jeżeli jednak "matka" to 0.75 L wyliczenia przedstawiają się o tyle inaczej,że
              na osobo/wieczór wypada 0.75 L
              OKAY- prawdopodobnie mogę startować w narodowym teście inteligencji...
              są dwie uwagi:
              1) Matka jest tylko jedna,
              2)0.75 to inaczej 3/4...dla młodszych słynna innicjatywa Jana Marii
              Rokity,którą stosował Pan Prezdydent/ pierwszy/ wypijając owe 3/4
              Marianie Pażdziochu! to sporo!
        • Gość: mamoniowa Re: ile dorosły człowiek może wypić alkoholu? IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 17:28
          Mamoniowa jest uosobieniem wyrozumialosci, z niejednego pieca chleb jadla,
          dlatego podchodzi do pewnych zachowan z dystansem :-)
    • Gość: maleńka Re: DO PAŹDZIOCHA IP: *.szczecin.mm.pl 23.10.04, 20:03
      Drogi Paździochu! nikt właściwie nie odpowiedział Ci wyczerpująco na Twoje
      pytanie. Mam nadzieję,że poniższe wiadomości rozwieją Twoje i być może innych
      formułowiczów obawy przed alkoholizowaniem się.

Szklanka wódki (250 g) zabija okolo 1000-2000 komórek nerwowych w naszym mózgu.
      Komórki nerwowe sie nie regeneruja. Ludzki mózg sklada sie z okolo 3 miliardów
      komórek nerwowych, z czego uzywamy na co dzien okolo 10% z nich. Zatem okolo
      2,7 miliarda komórek są nie potrzebne. Szklanka wódki zabija 1000 komórek
      nerwowych. Człowiek może bez obawy o swoje zdrowie wypic 2 700 000 szklanek
      wódki. Przeliczamy: 1 butelka (750 g) = 3 szklanki, zatem 2 700 000/3 = 900 000
      butelek. Zakladajac, że maksymalny wiek przecietnego alkoholika wynosi 55 lat,
      a zaczyna on pic, powiedzmy majac 15 lat, to mamy 40 lat stażu. Przeliczamy
      lata na dni: 40 * 365 = 14600 dni picia. Jeżeli możemy wypić 1 080 000 butelek
      bez obawy o nasze komórki nerwowe to: 900000/14600 = 62 butelki wódki dziennie.
      Wniosek: Aby umrzec z braku komórek nerwowych musielibysmy pic po 20 butelek
      wódki na śniadanie, 20 na obiad i 30 na kolacje.... -> podaj dalej, żeby ludzie
      nie żyli w nieświadomosci.
      NA ZDROWIE!!!!
      • Gość: mamoniowa Re: DO PAŹDZIOCHA IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 20:48
        poczulam sie.....niesmiertelna hehe
      • Gość: Marian Paździoch Re: do maleńkiej IP: *.ksiazat.v.pl 23.10.04, 20:55
        to znaczy że to co wytrąbiłem wczorajszej nocy to pestka.
        to dobrze, bo tak patrzę na moją kuchnię i choć w ubiegłym roku była malowana
        to możeby jednak? farby zostało.
        całuję rączki.
        mp.
        • Gość: OPTYMISTA!!!!!!! Re: do maleńkiej IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:34
          zrobiłem prywatny sondaż na gg-wyszło że tyle moze wypić ile ma pieniędzy...
          • Gość: mamoniowa Re: do maleńkiej IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:02
            niekoniecznie, poniewaz sa dobrzy ludzie, ktorzy funduja hehe
            • Gość: Marian Paździoch Re: do mamoniowej pilne! IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:13
              gdzie???
              mp.
              • Gość: mamoniowa Re: do mamoniowej pilne! IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:16
                top secret :-)
                • Gość: Marian Paździoch Re: do mamoniowej pilne! IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:19
                  kurde le bele!
                  mp.
                  • Gość: mamoniowa do Mariana IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:20
                    zycie chloszcze...
                    • Gość: Marian Paździoch Re: do Mariana IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:27
                      tak, tak. i nie ma zmiłuj się!
                      mp.
                      • Gość: mamoniowa Re: do Mariana IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:28
                        ale ponic cierpienie uszlachetnia !
                        • Gość: Marian Paździoch Re: do Mamoniowej IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:30
                          pijąc szlachetne trunki.
                          mp.
                          • Gość: mamoniowa Re: do Mamoniowej IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:37
                            dlatego jestem szlachcianka
                            • Gość: Marian Paździoch Re: do Mamoniowej IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 22:45
                              ma się rozumieć!
                              mp.
                            • Gość: Marian Paździoch Re: do Mamoniowej IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 23:23
                              czy ułożyłaś już swe szlacheckie ciało do łoża? czy też atoli nie?
                              mp.
                              • Gość: mamoniowa Re: do Mamoniowej IP: *.ksiazat.v.pl 24.10.04, 23:41
                                azali stalo sie, jako rzekles
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka