Dodaj do ulubionych

koty , psy i inne pupile

IP: *.comnet.krakow.pl 05.11.04, 13:57
nie chciałem Asiu odpowiadać Ci na wątku Gryfa ,bo mógłbym urazić jego
religijność, a i nie w temacie było. Więc muszę się pochwalić, że mam dwa
kocury, jeden 3-latek czrny z białymi wasami skarpetami i
krawatką ,pieszczoch i zazdrośnik, oraz półtoraletni rudo-biały dupek z
puszystym ogonem i dłuższą sierścią. Lubi sie kąpać ,chwalić ogonem i
popisywać przed obcymi, reaguje na wołanie i dzwonek, otwiera drzwi skaczac
na klamkę,ma kumpla owczarka szkockiego dwa mieszkania dalej, z którym się
uwielbiają.A ja mam na ich punkcie fjoła.
Obserwuj wątek
    • dyrgosia Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 14:00
      a ja mam świnkę kasie , milunia, ale czasem smierdzi...
      • Gość: dorka Re: koty , psy i inne pupile IP: *.crowley.pl 05.11.04, 15:42
        a ja mam proktora mrukatora pikusia malusia lorda vadera, co kotki na śniadanie
        pożera:-)
        • Gość: Aśka Re: koty , psy i inne pupile IP: 212.14.54.* 06.11.04, 20:54
          kochany proktorek
    • swarozyc Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 14:01
      masz list.
    • babciny_bambosz Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 14:06
      Dziadunio ma swojego psiunia pysiunia, ale nie przepadam za nim, bo lubi mnie
      tarmosic swoimi zabeczkami.
      • Gość: H56 Re: koty , psy i inne pupile IP: *.comnet.krakow.pl 05.11.04, 14:13
        i co ? przez tego kota wyjechałeś do Szwecji ? skądś jom znam, ha,ha,ha.
        Takich kociaków się nie zostawia idąc w kamasze.
      • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 14:25
        czarna kotka- wygląda jak paryżanka. lśniąca czerń, sama gracja ruchów,
        migałowe oczy.
        czarno biały kot spaślak - nie powiem ile waży bo zostanę zlinczowana.
        rozbestwiony, rozpuszczony żarłok. otwiera wszystkie drzwi, szafy (wyrywa
        zamki). "łapeczka" delikatna, pazurki ok 2,5 cm. psychopata, miłośnik cytrusów,
        wcinający pomarańcze i grifruty.
        rudzielec kot - puszysta , gruba kula, mająca bzika na punkcie szynki
        konserwowej. potrafi ukraść wszystko. uwielbia głaskanie i nigdy nie przychodzi
        na kolana.
        • albert_c Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 15:26
          nie moglbym sie nie pojawic w takim watku:)

tyle juz pisalem o moich ulubieniacach, ze wspomne tylko ze druga ktora
          przygarnalem, a ktora byla mocno chora, ze z nia jest coraz lepiej co mnie
          bardzo cieszy i poprawia mi samopoczucie. generalnie bardzij towarzyska od mej
          pierwszej kici i da sie anwet glaskac w przeciwnienstwie do tej burej
          wrednej...no ale ja lubie wredne kotki:)
          • piotr33k2 Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 16:38
            srebrny kot felek ponad dzięsięć lat w domu ,bardzo madry wie co sie do niego
            mówi i pyskuje jak coś mu sie nie podoba ,oprócz tego pieszczoch , chodzi za
            człowiekiem krok w krok ,wszedzie musi być obecny nawet czasie golenia czy
            kapieli,oprócz tego opiekuje się i dokarmiam sfore półwolnosciowych kotów i
            dwa psy .
            • Gość: Aśka Re: koty , psy i inne pupile IP: 212.14.54.* 06.11.04, 20:56
              już cię lubię. kit w politykę i poglądy.
          • Gość: H56 Re: koty , psy i inne pupile IP: *.comnet.krakow.pl 05.11.04, 16:40
            to albercik ile masz tych kotek ? /nie licz żony i córek / i napiszcie czy
            między sobą współzawodniczą o dominację.
            • albert_c Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 16:46
              Heniu az dwie i tylko dwie...a czy walcza miedzy soba, coz ja bym to nazwal tak
              ze ta starsza stazem leje non stop ta mlodsza stazem...jesczze w ciagu dnia to
              jak cie moge to znosze, ale one rozgrywaja swoje porachunki zazwyczaj w srodku
              noc...zreszta nie dalej jak dzis w nocy zmusily mnie do interwencji ok. 3.
              pozamykalem w osobnych pokojach i juz byl luz...no ale tylko one moga mnie
              budzic w srodku nocy:)))
              • Gość: wojtass Re: koty , psy i inne pupile IP: *.crowley.pl 05.11.04, 17:20
                a ze mna pomieszkuje kocurskosc mordakiem zwany, prawdziwy pan i wladca masci
                dachowca! zabojca ptakow i postrach malych psiakow, sprzedajacy sie za
                wszelakiego rodzaju ryby (norma) i kukurydze konserwowa (szalenstwo, atakuje
                nieotwarta puszke), pieszczoch ale do czasu, zadziora straszna ;)

pozdry kociomaniaczki (i maniacy) a takze milosnicy wszelakiej zwierzyny..
                • piotr33k2 Re: koty , psy i inne pupile 05.11.04, 17:24
                  z rybami i kukurydzą konserwową to chyba norma u kotów bo mój też to uwielbia .
                  • albert_c Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 10:32
                    piotr33k2 napisał:

> z rybami i kukurydzą konserwową to chyba norma u kotów bo mój też to
                    uwielbia .

* jedna z moich kici nieco zdeformowala ta norme, bo jej przysmakiem jest
                    gotowana kukurydza - dostaje szalu jak tylko ja poczuje:)
                    • ja_aska albercik 08.11.04, 10:43
                      Kaziczek wyrywa mi z gęby pomarańcze. jak żre (tak to wygląda) to aż warczy z
                      lubością.
                      • albert_c Re: albercik 08.11.04, 10:47
                        jedna moja mi kiedys gwizdela z talerza kiwi, ale dosc szybki sie zorientowala
                        ze to nie jej przysmak.
                        druga opantentowala jak mi wypijac kawe (tylko kiedy jest z mlekiem): wklada
                        lapke do filizanki i ja sobie oblizuje i w ten sposob wypila mi kiedys prawie
                        cala moja poranna kawe - kiedy w tym czasie ja zazywalem porannego prysznica:)))
                        • ja_aska Re: albercik 08.11.04, 11:12
                          mój kaziczek lubi kawkę poranną a lalunia herbatkę z cytrynką. tylko aby bez
                          cukru.
        • Gość: MYCHA Re: koty , psy i inne pupile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:46
          Nie przebiję Was. Pozostał mi szalony owczarek po przejściach z schronisku i
          fermie (circa 3 lata), który na widok psa dostaje obłędu, kocha spać w
          piernatach i bawić się zawartościa kosza z papierami oraz źreć z nudów dywanik,
          gdy "postuję" na forum. Ale największy sentymtem darzyłam kota Bidula, który po
          18 latach odszedł 5 maja na zawsze. To był kot-przyjaciel, kot kumpel psów
          domowych i translator z psiego na ludzki, bo uważał mnie za takiego dużego
          głupiego kota, któremu trzeba wszystko tłumaczyć.Nigdy nie znałam takiego
          zwierzaka, obdarzonego nie tylko kocim intelektem, ale mającym swoją "osobowość"
          i starajacym się mnie człowiekowi uświadamiać co kotu (i psom domowym) leży na
          sercu. Czasami znajomi głupieli na widok kota, który cała gamą gestów i
          mruczanek o bogatej intonacji i modulcji doskonale komunikował się z ludzmi.
          Nikt go tego nie uczył, sam sobie wypracował system komunikacji między domowym
          zwierzyńcem i ludźmi.
          Przyznam się, że bardzo mi go brakuje. A był to zwykły czarno-biały dachowiec o
          regularnym umaszczeniu, pięknym profilu pyszczka oraz ogromnych ...zielonych
          oczach.
    • Gość: Dominka Re: koty , psy i inne pupile IP: *.szczecin.mm.pl 05.11.04, 19:53
      szylkretowata kocia piękność - rozwydrzona do granic możliwości, umiejętnie
      potrafi postawić na swoim co w większości uchodzi jej płazem (bo któż by jej
      się oparł;))
      rudo - biała klucha - jak się zdenerwuje lub przestraszy ogonu może mu
      pozazdrościć wiewióra, nie lubi obcych a swoich to najchętniej całych wygniótł
      i obślinił
      czarny starszy gdzieniegdzie szpakowaty - wlezie wszędzie gdzie nie ma miejsca,
      koci jogin, zabrany z ulicy kiedy było z nim bardzo źle - żyje do dzisiaj i
      jest strasznie wdzięczny, chodzi za nami jak pies, pomimo latek (najstarszy w
      gromadce, ma około 8 latek) najbardziej zabawowy
      ta trójca mieszka z nami, a raczej powinnam napisać, że to my z nimi
      mieszkamy:))
      • Gość: H56 Swarku , ten filmik o kotach, super IP: *.comnet.krakow.pl 06.11.04, 10:39
        Myślę ,że wszyscy obecni na tym wątku z przyjemnością obejrzeli by te kocie
        przygody. Podziękowania i pozdrowienia od mojej 11-letniej córki Basi,
        arcykociary.
      • Gość: Aśka Re: koty , psy i inne pupile IP: 212.14.54.* 06.11.04, 20:59
        to fakt. piękne. widziałam. domina - ale moje też? A
        • Gość: Dominka Re: koty , psy i inne pupile IP: *.szczecin.mm.pl 07.11.04, 00:47
          Pewnie Aśka, że piękne :)) - szczególnie ta czarna młoda bestyjka, chociaż
          wielki sentyment mam do Twojego Rudego. Pewnie dlatego, że sama mam takiego
          czuba;). Ale i tak żaden ze znanych mi kotów nie przebije Kazika.

wymiziaj je ode mnie, niech wracają szybciutko do zdrówka - szczególnie ta
          kruszynka
          • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 09:38
            wymiziałam. Kazik ma przeziębienie i dostaje antybiotyki. niezłe walki sa za
            każdym razem jak chcę mu wsadzić tabletki do dzioba:)
            • Gość: H56 Re: koty , psy i inne pupile IP: *.comnet.krakow.pl 08.11.04, 10:48
              trzymasz koty tylko w domu ,czy puszczasz je również na pole ?
              • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 11:13
                trzy koty mam w domu a kilka na podwórkach.
                • Gość: dorka Re: koty , psy i inne pupile IP: *.crowley.pl 08.11.04, 11:18
                  taka dziura między trzecim i czwartym krzewem.... wiem coś na ten temat:-)
                  ale powiedz, ze proktor jest super!!! no powiedz please...
                  • Gość: H56 Re: koty , psy i inne pupile IP: *.comnet.krakow.pl 08.11.04, 11:21
                    to jakim cudem się kot przeziębił ?
                    • dyrgosia Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 11:29
                      A ja mam tasiemca. Bardzo go lubię.
                      • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 12:18
                        a nie wyglądasz:)
                        • dyrgosia Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 12:54
                          bo on symbiont, a nie pasozyt...
                          • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 13:07
                            czyli pokojowa współegzystencja? tak jak moje koty i pies:)
                    • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 12:15
                      weteryniarz mówi, że spaślak się przegrzał.
                      • Gość: MYCHA Re: koty , psy i inne pupile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 15:19
                        Śpaślak - na dietę, pół godziny obowiązkowego wieczornego ganiania za piórkiem
                        na sznureczku i zakaz spania pod kołderką - powinno pomóc.
                        • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 15:28
                          nic nie pomaga. a piórka on ma gdzieś. jest tak silny, że kołdra jest cała
                          jego. poduszka zresztą też. została mi tylko liposekcja:)
                  • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 12:13
                    proktor jest super. tylko kurde ślini
                    • Gość: H56 Re: koty , psy i inne pupile IP: *.comnet.krakow.pl 08.11.04, 19:07
                      mój czarny Czaruś też jest przy sobie ,a ostatnio drań poleguje pod kaloryferem,
                      może się przegrzać ?
                      • mlody.patriota Re: koty , psy i inne pupile 08.11.04, 22:22
                        a ja mam wilczura, dobrze ulozonego
                        • ja_aska Re: koty , psy i inne pupile 09.11.04, 07:54
                          młody - jakoś mnie to nie dziwi. ale pies najlepszym przyjacielem oprócz kota
                          jest.
                          heniu- pewnie, że może jak masz przeciągi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka