24.11.04, 07:39
Do wszystkich zainteresowanych
sytuacją na Ukrainie

Koło Lokalne FMS w Szczecinie pragnie zwrócić się z uprzejmą prośbą o jak
najszersze nagłośnienie kwestii związanych z wyborami prezydenckimi na
Ukrainie.
Jako organizacja mająca na celu propagowanie i poszanowanie dla zasad
demokracji, pragniemy nie tylko wyrazić nasz kategoryczny sprzeciw wobec
rażących pogwałceń prawa wyborczego, jak również zaapelować o większą
mobilizację społeczeństwa polskiego (na którym, według nas, spoczywa niejako
moralny obowiązek, jako na kraju sąsiadującym, będącym przyjętym w skład Unii
Europejskiej – bastionu współczesnej demokracji).
W związku z powyższym, Koło Lokalne FMS w Szczecinie wychodzi z propozycją
zorganizowania akcji polegającej na rozsyłaniu zarówno przez podmioty prawne,
jak i osoby fizyczne wiadomości e – mail ze stanowiskiem podanym w załączeniu
na adres internetowy Ambasady Ukraińskiej w Warszawie ( emb_pl@mfa.gov.ua ).
prośba roześlijcie tow wszystkim znajomym
Obserwuj wątek
    • blackexit Re: ukraina 24.11.04, 08:39
      gdzie byliscie w czasie szczcinskiej demonstracji, nma ktora przyszla 1 osoba?
      postkomuna obronca demokracji no ciekawe, ale ciesze sie bo spodziewalem sie
      raczej: "na ukrainie nic sie nie stalo,cala wladza w rece rosji precz z
      imperializmem zachodu itd. pozdrawiam black
      • xyz-xyz Re: ukraina 24.11.04, 08:52
        Ja myślę, że lepiej zaapelować: "Nie wcinajmy się w wewnętrzne sprawy Ukrainy"
        Przynajmniej na poziomie rządowym...
        • blackexit Re: ukraina 24.11.04, 08:59
          xyz-xyz napisał:

> Ja myślę, że lepiej zaapelować: "Nie wcinajmy się w wewnętrzne sprawy
          Ukrainy"
          > Przynajmniej na poziomie rządowym...

o no jedbnak beton 10 lat starszy ma sluszna linie partii promoskiewskich
          sprzedawczykow. bardzo ladnie. pozdrawiam black
          • xyz-xyz Re: ukraina 24.11.04, 09:07
            > o no jedbnak beton 10 lat starszy ma sluszna linie partii promoskiewskich
            > sprzedawczykow. bardzo ladnie.

Czy jest na sali psychiatra? Czernemu śnieg uszkodził rozumek.

Mam prośbę do forumowych autorytetów, tak skorych do połajanek adresowanych do
            nieprawomyslnych: czy możecie na czernego brytano założyć kaganiec? Nie
            blokujący wypowiedzi, tylko blokujący obrażanie interlokutorów?

P.S.
            Ja ma linię pro budziejowicką:)
          • krolewiecki Re: ukraina 24.11.04, 12:22
            blackexit napisał

> o no jedbnak beton 10 lat starszy ma sluszna linie partii promoskiewskich
            > sprzedawczykow. bardzo ladnie. pozdrawiam black

Odwrotnie baranku, to właśnie za Sowietów wtrącano się w wewnętrzne sprawy
            państw, vide Węgry 1956, czy Czechosłowacja 1968...
        • albert_c Re: ukraina 24.11.04, 15:54
          xyz-xyz napisał:

> Ja myślę, że lepiej zaapelować: "Nie wcinajmy się w wewnętrzne sprawy
          Ukrainy"
          > Przynajmniej na poziomie rządowym...

* dlaczego sadzisz ze to wewnetrzne (tylko i wylacznie) sprawy Ukrainy?
      • Gość: Antyknajak Popieram koło FMS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:53
        Nie można potępiać właściwej postawy koła FMS o ile jest to koło , całe koło a
        nie jedna osoba w imieniu i bez upoważnienia.
        W ten sposób zepchnięci zostaną w ręce starej bolszewii z konieczności aby
        istnieć i działać.
        Przeciez nie chodzi o to aby im dokopać ale aby ich zbliżyć do demokracji i
        wolności na trwałe i oddalić o towarzyszy Millera, Długoborskiego, Piechoty
        plus lokalnego Tobera - Napieralskiego ( Bartolini, Bartłomiej zawsze do usług)
        Popieram koło FMS, gratuluje demokratycznej i wolnościowej postawy.
        • Gość: Antyknajak Re: Popieram koło FMS. Zobaczyłem świży wpis xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:56
          Nie wpychajmy ich w ręce również xyz.
          XYZ.Gdyby USA również Francja nie wtrącały się w sprawy Polskie to dzisiaj Ty
          miałbyś już zapewne willę na prawach lokatorskiego prawa do lokalu, z
          przydziały Wojewódzkiego Związku Spółdzielczości Mieszkaniowej za zasługi dla
          PRL, a na Forum byłaby urzędowa cenzura.
          Zostaw młodych w spokoju "stary komuchu" :-)
          • xyz-xyz Re: Popieram koło FMS. Zobaczyłem świży wpis xyz 24.11.04, 09:13
            Co do USA: tak się emocjonujecie, że w Donbasie 100 % frekwencji. Może w
            Donbasie szefuje Jeb Janukowycz?

Mieszkanko ma nawet lepiej umocowane, bo własność.:)) I bez PRL na forum jest
            cenzura.

A tak poważniej, to my ani USA ani nawet Francja. A wpierniczanie się w sprawy
            Ukrainy odbije nam się czkawką. Zobaczysz. Skoro jednak Francję przywołujesz,
            to uczmy się od niej dypolomacji...

Młodzi chyba mnie lubia (mam nadzijeję buddy;) ). Stary komuch" hmmmm... łezka
            się w oku zakręciał;)
            • Gość: Antyknajak Re: Popieram koło FMS. Zobaczyłem świży wpis xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:23
              Cyba nie wiesz co piszesz przewielebny.
              >Skoro jednak Francję przywołujesz,
              >to uczmy się od niej dypolomacji...
              Masz na myśli ostatnie oświadczenia Chiraca nt Polski jako przykład tej
              dymplomacji :-)
              • xyz-xyz Re: Popieram koło FMS. Zobaczyłem świży wpis xyz 24.11.04, 09:28
                No akurat Chirac nie był dobrym przykładem:)

P.S.
                Przewielebny? Foch :/
        • buddy Re: Popieram koło FMS 24.11.04, 10:10
          antyknajak to jest stanowisko całego koła więc ślij maila do ambasady i powiedz
          znajomym
          blacki do tej pory myślałem że z tobą można jeszcze normalnie porozmawiać ale
          po twych wypowiedziąch myszę stwierdzić że ty po prostu jesteś idiotą z manią
          prześladowczą człowieku stukneło mi9 dopiero ćwierć wieku nic nie mam wspólnego
          z komunistami mam poglądy lewicowe co tobie wyr5aźnie przeszkadza
          ps. szkoda że nie dotrzymałeś słowa o zniknięciu z tego forum
          • blackexit Re: Popieram koło FMS 25.11.04, 10:01
            buddy:
            > blacki do tej pory myślałem że z tobą można jeszcze normalnie porozmawiać ale
            > po twych wypowiedziąch myszę stwierdzić że ty po prostu jesteś idiotą z manią
            > prześladowczą człowieku stukneło mi9 dopiero ćwierć wieku nic nie mam
            wspólnego
            >
            > z komunistami

to abrdzo aldnie masz tylko jeden problem: nie rozumies ztego co jest napisane:
            moja wypowiedz skierowana byla do pana yxz ktory ma zdanie zgola odmienne niz
            twoje kochane kolo i kolko i juz teraz sam chetnie poclaowal by w imieniu
            narodu polskiego pana putina w ... piete.

>mam poglądy lewicowe co tobie wyr5aźnie przeszkadza

nie przeszkadza mi desipere est juris gentum jak to mowia (o ile tak to sie
            pisze). pzodrawiam black
            • buddy Re: Popieram koło FMS 25.11.04, 10:06
              ok w takim razie przepraszam za atak
        • blackexit Re: Popieram koło FMS 25.11.04, 09:55
          Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Nie można potępiać właściwej postawy koła FMS o ile jest to koło , całe koło
          a
          > nie jedna osoba w imieniu i bez upoważnienia.

mamy 2 lewicowych mlodziencow z tego jedem jest lekko starawy i obaj maja rozne
          zdania w tej sprawie co nie przeszkadza im byc w jednej organizacji i
          organizowac demonstracje w sprawie w ktorej maja inne zdania. dlaczego wydaje
          mi sie ze jeden z nich mysli tylko o tym co by tu zarobic? pozdrawiam black
          • buddy Re: Popieram koło FMS 25.11.04, 09:59
            jakie 2 młodzierzówki w jednej organizacj coś ci się pomieszało i która jest
            podstarzała bo nie rozumiem
            • blackexit Re: Popieram koło FMS 25.11.04, 10:15
              buddy napisał:

> jakie 2 młodzierzówki w jednej organizacj coś ci się pomieszało i która jest
              > podstarzała bo nie rozumiem

2 czlonkow. pozdrawim black
      • Gość: H56 Re: ukraina IP: *.comnet.krakow.pl 25.11.04, 10:29
        podbijam
    • Gość: ....... Re: ukraina IP: *.iscnet.pl 24.11.04, 08:46
      Niech koło lokalne FMS lepiej zaproponuje jakąs demonstracje poparcia,na ktora
      przyjdzie wiecej niz jedna osoba.. To miasto to ciemnogrod,bierność płynie
      ulicami
      • gnoomie Re: ukraina 24.11.04, 08:59
        Gość portalu: ....... napisał(a):
        >bierność płynie
        >ulicami

Gdańsk, Warszawa, Kraków po 1,5 tys ludzi, a u nas... smutne to...
        • xyz-xyz Re: ukraina 24.11.04, 09:14
          70 % szczecinian to ludność napływaowa z... Ukrainy. Więc to dość wymowne
          jest...
          • albert_c Re: ukraina 24.11.04, 16:12
            xyz-xyz napisał:

> 70 % szczecinian to ludność napływaowa z... Ukrainy. Więc to dość wymowne
            > jest...

* taaa jasne, Ty ja buddy i chyba wszyscy an forum sa terenow dzsiiejszej
            Ukrainy, a te 30% to ci odlaczeni od sieci...

...wymowne to jest...te dane ktore przytoczyles...wymowne choc dalekie bardzo
            od prawdziwych danych...
          • blackexit Re: ukraina 25.11.04, 10:14
            xyz-xyz napisał:

> 70 % szczecinian to ludność napływaowa z... Ukrainy. Więc to dość wymowne
            > jest...

co to za bzdury? idz kolego do szkoly jakiejs ale nie takiej co rozdaje
            dyplomy "po rozmowach z odpowiednimi ludzmi" pamietas zjak to sie aplikacje
            zdobylo? pozdrawiam black
        • buddy Re: ukraina 24.11.04, 10:13
          są różne formy protestu jak choćby słanie maili zaproponowane przez nas a jak
          ci tak smutno to sam coś zorganizuj a nie tylko marudzić potrafisz
          pozdrawiam
          • gnoomie Re: ukraina 24.11.04, 15:33
            buddy napisał:

> są różne formy protestu jak choćby słanie maili zaproponowane przez nas a jak
            ok. to prawda. to co mogłem napisałem, tam gdzie mogłem się wpisałem.

> ci tak smutno to sam coś zorganizuj a nie tylko marudzić potrafisz
            co ja sam moge? zwołać kolegów z pracy? wystawić opis na gg?
            za długo żyje na świecie, żeby wierzyć w takie bajki. do tego potrzebne są
            chociaż zręby organizacji.

smutno mi bo Ci, którzy powinni zareagować nie kiwneli palcem. jak już pisałem
            wcześniej w innych miastach środowisko akademickie i lokalne struktury
            młodzieżówek i wiele innych NGO-sów ruszyło z działaniami.

po raz któryś obserwuje, że wspomniane wyżej środowiska w Szczecinie cechuje
            zasmucająca bierność jak nie lenistwo...

a może brakuje nam prawdziwych liderów w tych środowiskach?
    • Gość: Pola Re: ukraina IP: *.plonia.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 12:47
      Teraz jeszcze koty powinny zaapelować o niełamanie praw myszy.
      • buddy Re: ukraina 24.11.04, 12:49
        o co ci chodzi
        • piotr33k2 Re: ukraina 24.11.04, 14:25
          oczywiście jestem za prezydentura juszczenki ale chciałbym wylać kubel zimnej
          wody na wszystkich którzy myślą ze utomatycznie ukraina wpadnie w zachodnia czy
          europejska strefe wpływów po jego zwyciestwie ,ukarina jest tak silnie
          zasymilozowana z rosją
          mentalnie ,kulturowo,geograficznie,historycznie,gospodarczo i politycznie że
          jeszcze długo jezeli wogóle jakaś woda upłynie zanim stanie sie ona państwem
          takim chociażby jak polska ,pozatym wbrew medialnej propagandzie NIE cała
          ukraina jednak popiera i chce takiej opcji politycznej która też jaka naprawde
          będzie to sie dopiero ewentualnie okaże (jezeli juszczenko zostanie jednak
          wybrany oficjalnie i zwycięzy)wziąwszy pod uwagę wszystkie uwarunkowania jakie
          wczesniej wymieniłem .juszczenko zobaczy że to nie jest takie proste i łatwe o
          ile wogóle mozliwe uniezależnić sie od rosji tym bardziej że oprócz polski nie
          wiem czy moze liczyc na jakieś wielkie konkretne w wymiarze gospodarczo-
          politycznym poparcie zachodu .oczywiście nie oznacza to że te wybory są uczciwe
          i że nie należy walczyc oraz popierać demokratycznej opozycji.
          • Gość: sokół Re: ukraina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 15:50
            Hej hej sokoły omijajcie zbyt pochopne wnioski.Bo tam u nich jest to początek
            walki o koryta i nic pozatym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • albert_c Re: ukraina 24.11.04, 15:52
      buddy napisał:

> Do wszystkich zainteresowanych
      > sytuacją na Ukrainie
      >
      > W związku z powyższym, Koło Lokalne FMS w Szczecinie wychodzi z propozycją
      > zorganizowania akcji polegającej na rozsyłaniu zarówno przez podmioty prawne,
      > jak i osoby fizyczne wiadomości e – mail ze stanowiskiem podanym w załącz
      > eniu
      > na adres internetowy Ambasady Ukraińskiej w Warszawie ( emb_pl@mfa.gov.ua ).
      > prośba roześlijcie tow wszystkim znajomym

* a te zalaczenie to moglbys Buddy nam okazac:)
    • absztyfikant Niech zyje samostijna Ukraina! Bez Putina! 24.11.04, 16:14
      Ciesze sie, ze dozylem czasow, kiedy to my, Polacy, mozemy upominac sie o cudza
      wolnosc!
      • Gość: H56 Re: Niech zyje samostijna Ukraina! Bez Putina! IP: *.comnet.krakow.pl 24.11.04, 16:34
        Skoro wschodnia część jest prorosyjska a zachodnia nacjonalistyczna, to niech
        Ukraina się podzieli i będzie po krzyku. Porównywanie obecnej sytuacji na
        Ukrainie do tej w Polsce jest kłamstwem. Społeczeństwo Polskie nie było w
        tamtym czasie Solidarności podzielone na prawicę, lewicę, bo wszyscy wtedy
        chcieli zmian. Na Ukrainie społeczeństwo jest podzielone. Lepiej nie opowiadać
        się zA żadnym z kandydatów. Nawołujmy do przestrzegania demokracji i
        powtórzenia wyborów.
        • piotr33k2 Re: putin i ukraina 24.11.04, 16:41
          putin własnie zaczoł na zachodzie lobbowac na rzecz uznania oficjalnych wyników
          wyborów i uważam że swoją robotę wykona dobrze .
          • albert_c Re: putin i ukraina 24.11.04, 16:48
            piotr33k2 napisał:

> putin własnie zaczoł na zachodzie lobbowac na rzecz uznania oficjalnych
            wyników
            >
            > wyborów i uważam że swoją robotę wykona dobrze .

* Piotrze pozwole sobie miec odmienne zdanie...

...moim zdaniem Putin niewieel tu wskora...zreszta Bush chyba sie juz jasno na
            temat wyrazil i an dzien dzisiejszy sparwa zdaje sie wygladac tak ze Jakunowycz
            bedzie prezydentem bojkotowanym poczawszy od USA (ktore oglosily ze jezeli
            sprawa z wyborami ostatnie sie tak jak jest obecnie to USA zerwa pomoc gosp.
            dla Ukrainy i beda bojkotowac nowego prezydenta). Podobnie brzmia glosy w Unii
            Europejskiej.

...i nie ejst tak ze sa to glosy za jakims kandydtaem, tylko i az sa to glosy
            przeciw 107% frekwencji itp machlojkach wyborczych...a ze Juszczenko pasuje
            swiatowi zachodniemu to takze warto wziac pod uwage...
            • Gość: H56 hej, hej sokoły... IP: *.comnet.krakow.pl 24.11.04, 17:00
              ten świat zachodni ,to Ty albercik i jeszcze kilku prawdziwych bojowników o
              wolność naszą i waszą. Nawet Wałęsa nie opowiada się za żadnym z kandydatów.
              • albert_c Re: hej, hej sokoły... 24.11.04, 17:16
                Gość portalu: H56 napisał(a):

> ten świat zachodni ,to Ty albercik i jeszcze kilku prawdziwych bojowników o
                > wolność naszą i waszą. Nawet Wałęsa nie opowiada się za żadnym z kandydatów.

* za to Putin tak...

...ale prawie wszyscy opowiadaja sie przeciw falszowaniu wyniku wyborow...a jak
                powszechnie jest uznawane stoi za tym obecny prezydent i premier...no bo jezeli
                przy frekwencji 107%, 99% poparcia otrzymuje jeden z kandydatow to tak anwet na
                bialorusi nie zrobili:(
                • Gość: Antyknajak Tam też jest państwo jakiegoś prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:42
                  No tak ale jak to niektórzy piszą na tym forum , jak możesz ferować takie
                  poglądy , zarzucać fałszerstwo bez prawomocnego wyroku sądu ;-)
                  • absztyfikant Re: Tam też jest państwo jakiegoś prawa 24.11.04, 18:00
                    C'est une révolte? - Non, Sire, c'est une révolution !
            • piotr33k2 Re: putin i ukraina 24.11.04, 18:04
              pożyjemy zobaczymy,napewno juszczenko nie wygra w tym rozdaniu może w nastepnym
              jeżeli bedzie ,a usa ?no cóż wyraziły sie jasno ale na wyrazeniu pozostanie i o
              żadnym bojkocie ukrainy gdy juszczenko jednak przegra nie bedzie mowy tak samo
              jak bardziej usa czy uni zalezy dobrych stosunakch z rosją (co jest zrozumiałe
              i logiczne),jednym słowem z powodu stosunku do rosji "nikt za ukraine nie
              bedzie umierał" bo też i nikt ukrainy nie "najechał ".
              • piotr33k2 Re: a swoją drogą 24.11.04, 18:30
                nie taki ten "buszmen" prymitywny prowincjał bez krzty i honoru jak go
                niektórzy po obejrzeniu pewnego sfrustrowanego i zdeprawowanego dobrobytem
                lewacko-pacyfistycznego idioty okrzykneli.
            • Gość: Antyknajak Tak albercie_c. Vivat Bush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:04
              > * Piotrze pozwole sobie miec odmienne zdanie...
              > ...moim zdaniem Putin niewieel tu wskora...zreszta Bush chyba sie juz jasno
              na
              > temat wyrazil i an dzien dzisiejszy sparwa zdaje sie wygladac tak ze
              >Jakunowycz
              > bedzie prezydentem bojkotowanym poczawszy od USA (ktore oglosily ze jezeli
              > sprawa z wyborami ostatnie sie tak jak jest obecnie to USA zerwa pomoc gosp.
              > dla Ukrainy i beda bojkotowac nowego prezydenta).

Tak ! Na całe szczęście na kolejną kadencje w USA jest Bush i On tego tematu
              nie ospuści jak zapewne zrobią to Niemcy czy Francuzi.
              • albert_c Re: Tak albercie_c. Vivat Bush 25.11.04, 12:15
                Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Tak ! Na całe szczęście na kolejną kadencje w USA jest Bush i On tego tematu
                > nie ospuści jak zapewne zrobią to Niemcy czy Francuzi.

*jaja sobie ze mnie robisz czy tez na powaznie (jak mniemam to drugie, ale
                wiesz wole sie upewnic, bo juz sie zaczynam czasem gubic w Twoich ironiach;-)
    • Gość: x Dobrze idzie, chyba ODZYSKAMY KRESY. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 21:27
      • Gość: H56 Re: Dobrze idzie, chyba ODZYSKAMY KRESY. IP: *.comnet.krakow.pl 24.11.04, 21:45
        nie kracz,wystarczy tych mniejszości co mamy, teraz by to była większość.
    • Gość: mamaia Re: ukraina IP: *.szczecin.mm.pl 24.11.04, 21:58
      moją propozycją jest, buddy, by w e-mailach zawrzec apele przede wszystkim o
      poszanowanie demokracji. Musimy o tym pamietac, ze jako kraj oscienny, bedacy w
      UE, powinnismy sie ta kwestia zająć. pozdrawiam
      • buddy Re: ukraina 25.11.04, 07:44
        a jak to wam się podoba:
        My, przedstawiciele kraju (-ów) szanujących demokrację, zagwarnatowującycj swym
        obywatelom poszanowanie praw człowieka i obywatela, walczącego (-ych) w ramach
        organizacji międzynarodowych o respektowanie podstawowych zasad wolności
        każdego człowieka, pragniemy kategorycznie sprzeciwić się rażącym przykładom
        naruszenia prawa wyborczego przez władze Ukrainy podczas wyborów prezydenckich
        21 listopada 2004 r.

Chcemy listem tym dać wyraz swojego sprzeciwu wobec ogłoszonych oficjalnych
        wyników wyborczych z wyborów prezydenckich. Uważamy je za wyniki nieważne,
        będące następstwem fałszerstw, których dopuściły się komisje wyborcze.

W związku z powyższym, wobec obecnej sytuacji zaistnaiłej na Ukrainie,
        pragniemy wyrazić swą pełną solidarność z protestującą opozycją, jak również
        chcemy podkreślić, iż uważamy Wiktora Juszczenkę za jedynego prawdziwego
        zwycięzcę tegorocznych wyborów na prezydenta Ukrainy, a co za tym idzie -
        uważamy go za następcę ustępującego prezydenta Leonida Kuczmy.

NIECH ZYJE DEMOKRACJA! NIECH ZYJE WOLNA UKRAINA!
        • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:36
          żenada. studęcina ze szczecina "wie lepiej" czego chcą inni.
          • buddy Re: ukraina 25.11.04, 09:56
            jaka żenada to jest propozycja o jaką prosil alber a żenujący jesteś ty
            niedawno skończył studia a reszta to studenciny a może sam byś coś
            zaproponaował malkontencie
            • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:20
              studęcina = student który mysli że reprezentuje coś więcej niż siebie i swoją
              uczelnie (w tym przypadku o zgrozo chce reprezentować naród)
              Chcesz cos zrobić zrób banerek: varyform.org.ua/tak/
              Listy zostaw sobie na później jak skończysz studia a tera weź sie do nauki.
              • buddy Re: ukraina 25.11.04, 10:29
                dobrze wiesz kogo reprezentuje i nie zgrywaj wariata jeszcze raz powtarzam to
                jest propozycja listu do ambasady jaka miała być masow wysyłana nz ich adres
                mailowy a jak jesteś takim mądralą to sam coś zaproponiuj mądralo
                • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:31
                  no nie wytrzymam, właśnie proponuje Tobie: wyluzuj i zajmij się czymś
                  porzytecznym
                  • buddy Re: ukraina 25.11.04, 10:42
                    ja jestem wyluzowany a w przeciwieństwie do krzykaczy w twoim stylu coś próbuje
                    robić (może ci się to podobac lub nie) a nie gadać że w szczecinie nic się nie
                    dzieje ślęcząc nad klawiaturą wpisując swe komentarze w przerwie między quakiem
                    a fifą chcesz coś pożytecznego proszę bardzo za tydzien w piątek zabieramy
                    dzieckiaki z domu dziecka do muzeum techniki w berlinie przed świętami
                    organizujemy wigilię na onkologii dziecięcej na unii od roku opiekujemy się
                    rodziną pomagając jej finansowo jak możemy z własnych środków miesiąc może
                    półtora temu zorganizowaliśmy wicieczkę do sejmu szczecińskim licealistą co róż
                    sprzeciwiamy się działanią lpr-u (choćby ostatni hepening z indeksem ksiąg
                    zakazanych). Mam prawo również pisać takie stanowiska (choś przyznam się że to
                    nie ja jestem jego twórcą a osoba, która zawsze tworzy, ale je popieram takie
                    rzeczy dzięki ona będzie wiedziała o kogo chodzi) a studia już skończyłem
                    trochę temu. więc nie opowiadaj mi tu farmazonów o robieniu czegoś pożytecznego
                    bo ośmieszasz się
                    • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:49
                      wszystko to bardzo ładne a teraz powiedz mi dlaczego chcesz pisywac listy do
                      ambasad i dlaczego jak dzieciak właśnie insynuujesz co robia inni:
                      ślęcząc nad klawiaturą wpisując swe komentarze w przerwie między quakiem
                      >
                      > a fifą
                      to chyba jakieś gierki no nie?
                      jeszcze raz powtarzam wyluzuj
                      • buddy Re: ukraina 25.11.04, 11:03
                        dwa razy proponowałe żebyś wyszedł ze swoim stanowiskiem bez efektu choćby
                        informacji dlaczego nie chcesz takowego stworzyć twoja sprawa ale pisząc żebym
                        zabrał się do robienie czegoś pożytecznego sam sprowokowałeś mnie do takiego
                        komentarza pozatym nazywając mnie studencikiem sam insynuujesz że chce myśleć
                        za cały kraj (czy coś w tym stylu) więc zastanów się i nie stosój moralności
                        kalego mądralo
                        • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:16
                          dwa razy proponowałe żebyś wyszedł ze swoim stanowiskiem bez efektu choćby
                          > informacji dlaczego nie chcesz takowego stworzyć

jakim stanowiskiem? odnośnie listu? moje stanowisko jest jasne: pisanie listu w
                          którym wskazuje się kto wygrał wybory w sąsiednim państwie jest bezczelnością
                          jesli nie głupotą.

pozatym nazywając mnie studencikiem sam insynuujesz że chce myśleć
                          > za cały kraj (czy coś w tym stylu) więc zastanów się i nie stosój moralności
                          > kalego mądralo

nie nazwałem Ciebie studencikiem lecz studęciakiem, co to ma wspólnego z
                          uzurpowaniem sobie prawa do myslenia za kraj cały? Wyluzuj ;-)
                          • buddy Re: ukraina 25.11.04, 11:19
                            widzę że masz problemy z zapamiętaniem tego co pisałeś wcześniej ale nie martw
                            się na to można się leczyć
                            • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:58
                              o przepraszam była studęcina. no ale tak czy siak...
                            • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 11:58
                              o przepraszam była studęcina. no ale tak czy siak...
                  • albert_c Re: ukraina 25.11.04, 12:32
                    Gość portalu: jarowit napisał(a):

> no nie wytrzymam, właśnie proponuje Tobie: wyluzuj i zajmij się czymś
                    > porzytecznym

* Jarowit a moglbys wskazac czemu Twoja propozycja jest bardziej 'porzyteczna'
                    od propozycji Buddyego?

...bo jak dla mnie mozna i to i to...jestes w stanie to zrozumiec...?
            • Gość: old.sailor Re: ukraina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:27
              Buddy , idz sie wreszcie przewietrzyc , przemyslec rozne sprawy
              co innego nawoluwanie do poszanowania demokracji
              a co innego "uznawanie jedynego slusznego prezydenta"
              wybory nie odbyly sie demokratycznie , co potwierdzaja miedzynarodowi
              obserwatorzy OBiWE
              jedynym demokratycznym wyjsciem jest weic powtorzenie wyborow.
              ale nie decyduj za ukraincow , kogo maja wybrac
        • Gość: jarowit Re: ukraina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 12:03
          My, przedstawiciele kraju (-ów) szanujących demokrację, zagwarnatowującycj swym
          obywatelom poszanowanie praw człowieka i obywatela,

"zagwaratowujących" miało być? jeśli tak to nic to nie zmienia błąd jest błędem.

Chcemy listem tym dać wyraz swojego sprzeciwu wobec ogłoszonych oficjalnych
          > wyników wyborczych z wyborów prezydenckich

masło maślane miało być? no niech bedzie co tam

jak również
          > chcemy podkreślić, iż uważamy Wiktora Juszczenkę za jedynego prawdziwego
          > zwycięzcę tegorocznych wyborów na prezydenta Ukrainy, a co za tym idzie -
          > uważamy go za następcę ustępującego prezydenta Leonida Kuczmy.

To już nie jest śmieszne, to smutne.

• albert_c Re: ukraina 25.11.04, 12:26
          buddy napisał:

> a jak to wam się podoba:

* ok. mi sie bardzo podoba.
          dobra robota:)
        • Gość: Pies Buddy do BUDY ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 11:36
    • Gość: Polan Re: ukraina IP: *.ipt.aol.com 28.11.04, 09:53
      z forum polska-zbrojna.pl

Autor: Edward Makowiecki (bed86.neoplus.adsl.tpnet.pl)
      Data: 28.11.04 08:57

Panie Piotrze
      Jak to wszystko jest obłudne zaświadczają sami Ukraińcy.
      Na obiektach, które projektowałem i nadzoruję ich budowę pracują Ukraińcy z
      którymi rozmawiam często o sytuacji na Ukrainie.
      W Jarosławiu i Przemyślu spotkać też można wykształconych Ukraińców zajmujacych
      się jakąś produkcją , handlem, twórczością.
      Rozmawiam często z malarzami i rzeźbiarzami, którzy sprzedają swoją twórczość
      pod Kamienicą Orsettich w Jarosławiu.
      Ci ludzie zgodnie twierdzą, że Juszczenkowi popełniali też ogrom machinacji, że
      tam głównymi gloryfikatorami Juszczenki są własnie takie galicyjskie szmulki
      srulki podobne Kuroniom, Mazowieckim, Kaczyńskim, Borowskim, Kwaśniewskim,
      Krzaklewskim i innej żerującej na Polsce swołoczy.
      Wczoraj taki wykształcony Ukrainiec powiedział do mnie tak:
      >jak patrzę u was w telewizor i słucham jak to nagle Ukraińcy pokochali Polaków
      to nie mogę wyjść z osłupienia. Niech no teraz Polacy spróbują otworzyć
      Cmentarz Orląt z napisami o jakie walczą , a zobaczą jak potraktuje ich
      Juszczenkowa Rada Miasta Lwowa<
      Patrząc na wykrzykującego, nawołującego Ukraińców do walki, Mazowieckiego,
      zakląłem siarczyście.
      Tak ma Pan rację to jest waśnie najlepszy reklamator żydołackiego
      sku..syństwa.
      Pozdrawiam
      ppłk rez. Edward Makowiecki

• Gość: kresowianka Re: ukraina IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 28.11.04, 11:08
        Słowa /nienawiści/ na niedzielę?? przkro
      • Gość: obserwator Re: ukraina IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:31
        Od kiedy to my się tak kochamy ?
        Wydaje mi się niestety, nic nie ujmując ukraińcom,
        że Szanowny Pan Edward Makowiecki ma rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka