Dodaj do ulubionych

pozdrówki z Bartoszyc

09.12.04, 21:12
Od dwóch miesięcy jestem na wygnaniu-delegacji w Bartoszycach koło Olsztyna.
Ludzie! Kochajcie Szczecin, nie wiecie, co macie! Jurczyk jest Bogiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 09.12.04, 22:05
      Ja Cie proszę fuszi... Nie obrażaj mi Bartoszyc... Pochodzę stamtąd i uwierz - naprawdę w porównaniu z tym co działo się tam 5 lat temu, teraz jest ok.

AG (teraz ze Szczecina)
      • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 09.12.04, 22:23
        Nie chciałem urazić. Po prostu już chcę wracać do domu.
      • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 09.12.04, 22:54
        Swoją drogą AG, co Cię zawiodło do Szczecina? Też się tam nie rodziłem, tylko
        na studia przyjechałem i tak mi zostało. Nawet polubiłem miasto, choć to pewnie
        raczej kwestia ludzi niż rozwiązań architektonicznych.
        • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 10.12.04, 21:14
          Rozumiem Cię:)) Długo jeszcze na zesłaniu będziesz?

A u mnie podobnie - do Szczecina studia mnie przywidodły:) I juz nie chce mi sie wracać:)) Przyzwyczaiłam się do Szczecina.
          • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 10.12.04, 22:13
            Wracam wkrótce. Mam jeszcze 10 dni urlopu (pracuję w agencji celnej, kiedyś - w
            Kołbaskowie, po pierwszym maja, sama rozumiesz, wszystko się rozsypało -
            przyszłość tej branży to obecnie kierunek Kaliningard - dla mnie przystanek
            Alaska - czuję sie jak doktor Fleischmann). Na święta odwiedzę rodziców w
            Żarach (milutńkie zadupieńko w Lubuskiem, he, he - my Wielkomiastowi), a do
            Bartoszyc już nie wrócę, bo tęsknię i płuca domagają się spalin, wypowiedzenie,
            nowy rozdział, choć szkoda, bo czasy bywały piękne. Co studiowałaś?
            • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 11.12.04, 23:48
              A co mozna studiować w Szczecinie? Ekonomię oczywiście:)) (dokładniej finanse i
              bankowość) Ale było, minęło - teraz w banku się męczę:)

Pozdrów ode mnie Bartoszyce:)))
    • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 16:15
      No, moja droga, można jeszcze studiować germanistykę w budynku po
      niegdysiejszej stajni na Rycerskiej. Przy składaniu życzeń mogę nie całować
      ziemi? Jeśli tak, to pozdrowię!
      • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 16:31
        Całowanie możesz ziemi mozesz sobie odpuścić:))
        Ale w zamian za to jedno piwko w Zmierzchu wypij:))
        Moze moją siostrę tam spotkasz?:))
        • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 16:36
          Właśnie piję. Opisz soistrę, żebym wiedział, kogo mniej więcej spotykać. Nie
          będę przecież zaczepiał przypadkowych dziewczyn, żeby zapytać, czy przypadkiem
          nie są siostrą AG.
          • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 16:51
            Dziewczyna barmana - długowłosego Grzesia:))
            Ona - niezła dwudziestka, jakieś 170 cm wzrostu, włoski z pasemkami do ramion, grzywka wpadająca do oczów (chyba, że obcięła - nie widziałam jej od miesiąca:)). Rzadko pije piwo - raczej herbatkę, ze swojego prywatnego kubka:) i imię ma oryginalne - Natasza:)
            • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 17:06
              Świetnie, że Natasza i włoski długie też mnie cieszą, ale czy aby Grzesio nie
              nazbyt nerwowy? Pewnie jakaś lokalna fisza, a wiesz, nie chciałbym dostać w
              mordę od młodzieży Bartoszyckiej. W końcu w piątek wracam, więc wizerunek musi
              być na medal, bez fioletu pod oczkiem. Ale może się uda... Dziewczyna z herbatą
              powiadasz...
              • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 17:41
                Za Grzesia nie ręczę:)) Nie znam gościa zbyt dobrze:)) a do siostry też proszę
                ostrożnie - bo ona wredna potrafi być:)))
                • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 17:50
                  Czyli trafiłby swój na swego. Mawiają, że też nie należę do osób przyjemnych.
                  Sam nie wiem, dlaczego tak ładnie do Ciebie piszę ze zdrobnieniami i kulturą...
                  To chyba duchowa wspólnota wygnańców... Tak czy inaczej: oby do piątku!
                  P.S. Czy pociąg z Olsztyna do Szczecina musi koniecznie jechać 9 godzin??? Nie
                  znasz jakiegoś sktótu?
                  • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 18:11
                    Skrót jest jeden - własny samochód:)) Inaczej się nie da:)) Na pocieszenie -
                    przemierzałam tą trasę przez 5 lat, średnio co 2 miesiące...:)
                    • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 18:31
                      Proponowany skrót niewiele wnosi - to i tak 7 godzin jazdy! Od tak
                      doświadczonej tułaczki, jak Ty (po ekonomii, czyli umysł ścisły!!!), miałem
                      nadzieję dowiedzieć się skrótu w z gatunku zagięcia czasoprzestrzeni. No wiesz:
                      góra piętnaście minut (cóż za rozrzótność: "15" pisać słownie!) i już w domu!
                      P.S. A w jakim banku pracujesz?
                      • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 18:41
                        Znam takich, którzy robią tą trasę w 5 godzin:)))
                        a bank jak bank...
                        • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 18:47
                          No wiem, wiem, cała reszta świata robi to szybciej, choć to nie zawsze zaleta.
                          Więc w jakim? Pytam tylko z uwagi na ewentualne korzystne oferty
                          bożonarodzeniowe, nie ryzykujesz swojej anonimowości pod warunkiem, że bank ma
                          więcej oddziałów w Sznie niż jeden :)))
                        • Gość: andreas no sorry IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 18:49
                          no tak poczytuje Was i w te 5 godzin to nie wierze...
                          mój rekord do Gdańska 3-3,5 godziny, ale to była szaleńcza jazda!
                          I nie chce mi sie wierzyc, by ...
                          A tam dalej to z drogami nie najlepiej przecież.
                          • fuszi Re: no sorry 12.12.04, 18:58
                            A skąd jechałeś do Gdańska? Z Gdyni?
                            • Gość: andreas Re: no sorry IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 19:11
                              nie ze Szczecina!
                              właściwie to za Trójmiasto, ale przez..
                              powtarzam to była szaleńcza jazda 220 na maksa!
                              bez zatrzymywanek na swiatłach i takie tam!
                              No, chyba nie do powtórzenia - chodzi o jazdę!
                              • fuszi Re: no sorry 12.12.04, 19:19
                                No to radzę spróbować jazdy na odcinku Bartoszyce - Olsztyn! Stary, nie dasz
                                rady w godzinę, nie ma mowy! Po prostu nie rozwiniesz prędkości, a to ledwie 70
                                km. Poza tym to ostatnio przeszedłem w Bartoszycach na czerwonym świetle i
                                wystawiono mi blankiet na 250 PLN (Dużo, bo ich trochę zwyzywałem)!!! Masz
                                słowo! Już nie stać mnie na mandaty!
                                • Gość: andreas Re: no sorry IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 19:33
                                  ja juz tak nie jeżdżę...
                                  że nikt mnie nie złapał to fuks totalny.
                                  ja tam często jeżdżę to mandatów czasami płace po 5-7 sztuk
                                  • fuszi Re: no sorry 12.12.04, 19:38
                                    Ważna jest jakość, nie ilość!
                          • fuszi Re: no sorry 12.12.04, 19:21
                            A tak w ogóle, to ja tu gadu gadu o kilometrach, a AG się nie odzywa! Nocna
                            zmiana?
                            • Gość: AG :)) IP: 83.144.120.* 12.12.04, 19:38
                              Odzywa się, odzywa:)) tylko kimnęła na faktach w TVNie:))
                              Bank Millennium - tylko, że ja się tam firmami zajmuję:)))

A mandatu... no cóż - nie zazdroszczę:)) Policję w bartoszycach mamy wredną:))

• fuszi Re: :)) 12.12.04, 19:43
                                Jak mi jeszcze powiesz, że na Rodła, to nie uwierzę (mam konto w Millennium).
                                Choć i tak nie uwierzę, nawet, jak powiesz, że na Rodła! Więc jak, na Rodła?
                                • Gość: AG Re: :)) IP: 83.144.120.* 12.12.04, 19:54
                                  Bardzo mi przykro, ale nie na Rodła:))
                                  Strzelaj dalej:)) Jest jeszcze parę oddziałów w szczecinie:)
    • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 19:58
      Wojska Polskiego?
      • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 20:11
        Nie:)) mała podpowiedź - nie jest to centrum miasta:)
      • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 20:14
        Masz gg?
        • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 20:24
          Nie mam, choć teraz żałuję (podaj emalię, korzystam z kompa w pracy, w Sznie
          komp mi siadł, zresztą nie był w sieci, więc wiele nie wnosił). Niby
          Krzywoustego przy Turzynie też w centrum, ale co mi szkodzi spróbować:
          pracujesz na Krzywoustego, przy Turzynie! Zgadłem???
          • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 20:28
            Nie!!!! Ale zostały Ci jeszcze 3 oddziały:)

a mejlika Ty swojego podaj:)) (babska przekora przeze mnie przemawia:)
            • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 20:37
              fuszi@poczta.fm. Już widzę tych wszystkich kretynów z forum, z którymi się
              ściąłem, wysyłających mi pocztę na skrzynkę. Ale czego się nie robi dla
              dziewczyny z banku. Więc (no wiem: nie zaczyna się zdania od "więc" - co mi
              zrobisz, jak mnie złapiesz?) jeśli są jeszcze trzy oddziały, a nie jest to ten
              na Bramie Portowej/Krzywoustego, to już nie wiem jaki?... A jaki?
              • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 12.12.04, 20:52
                Sprawdż pocztę:))
                Mała podpowiedź czeka:)
              • Gość: andreas Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 21:12
                to mamy Cie
                przeciez Ty jestes zarejestrowany nick
                to chyba do Ciebie mozna wysłać jakos?
                To masz bratku pełną pocztę...
                ja Tobie podesle tylko dokładny opis mojej ostrej jazdy do Gdańska
                :)))
                acha i na słub mnie zaproscie! Albo chociaż na kawę!
                Tak Wam kibicowałem
                • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 12.12.04, 21:25
                  Stary, ja myślałem, że powiesz, "Biorę na siebie, fuszi, te Twoje 250 PLN! Jak
                  będzie? :)))
                  • Gość: andreas masz to u mnie w prezencie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 21:32
                    masz to u mnie w prezencie,
                    ale ślubnym...
                    To by było jakby tu jakas para na forum sie poznała i...
                    chyba Gazeta by tez cos i artykuł byłby ze zdjeciami!!!
                    • fuszi Re: masz to u mnie w prezencie 12.12.04, 21:36
                      A ekspess do kawy??? To co? Nie istnieje? Daj z siebie, to co wymuszę i jeszcze
                      trochę!
                      • Gość: andreas to działaj IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 21:40
                        no dobra masz jeszcze buteleczke 0,7 whisky
                        single malt 12-letniej
                        działaj!
                        • Gość: AG Re: to działaj IP: 83.144.120.* 12.12.04, 23:21
                          przepraszam, a o co chodzi???
                          • Gość: andreas nie nic IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.04, 23:30
                            nie nic my tylko tak
                            o bankowosci my tak troche,
                            no ze dobrze jest w bankowosci,
                            albo ze wrecz przeciwnie no tragicznie w tej bankowosci...
                            no tak my tylko... nie nic...

a a tak przy okazji, to gdzie najlepiej
                            mieć konto bankowe firmowe.
                            ja mam w PEKAO SA i tak sobie jestem zadowolony
                            tym bardziej ze te opłaty podwyższyli strasznie
                            chyba najdrozszy bank!
                            Może mBank?
                            • Gość: AG Re: nie nic IP: 83.144.120.* 13.12.04, 00:12
                              a tak się dziwnie składa, że sie firmami zajmuję:))

Masz ochote na jakieś małe spotkanko biznesowe?
                              Poopowiadam Ci trochę o Millennium:)
                              • Gość: andreas Re: nie nic IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 00:19
                                no tak i teraz ja Tobie podam maila
                                i mi tez zapchaja poczte, a ja mam wiecej
                                tu na forum chetnych do zapchania mi poczty!

Bank będę zmieniał na bank!
                                Choć w moim jestem juz ze 13-14 lat,
                                ale strasznie sie zdrozyli,
                                i interesuje mnie obsługa z kompa, a u nich
                                jakos cieńko z tym
                                • Gość: AG Re: nie nic IP: 83.144.120.* 13.12.04, 00:23
                                  Mamy coś takiego:))
                                  Nawet fajnie działa:)))

a gg masz?
                                  • Gość: andreas Re: nie nic IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 00:33
                                    utworzyłem specjalny alians dla Ciebie
                                    wyslesz kontakt i co tam,
                                    ale bez załączników, bo nie otwieram od nieznanych.
                                    To konto po złapaniui kontaktu zamkne i unicestwie
                                    agg@plusnet.pl
                                    • Gość: Poszło:)) Re: nie nic IP: 83.144.120.* 13.12.04, 00:43
                                      Mailik poszedł;)))

Że też nam przyszło rozmawiac służbowo o tej porze:))
                                      hehehehe
                                      • Gość: andreas Re: nie nic IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 00:57
                                        mam maila.
                                        zerkne na strone i pomyślę
                                        konta mailowego tego juz nie ma!
                                        • Gość: AG Re: nie nic IP: 83.144.120.* 13.12.04, 01:21
                                          pomyśl:))

Idę spać:) I tobie to samo radzę:))

Dobranoc!
                                          • Gość: andreas Re: nie nic IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.04, 01:24
                                            do ...pomyslenia
                                            dobranocka
                                            słucham trójki
                                            o miłosci, o dawaniu, o pozytywnej energii
                                            o ludziach, o nas....
                            • Gość: AG Re: nie nic IP: 83.144.120.* 13.12.04, 00:15
                              i czego jeszcze Twojej firmie do szczęścia potrzeba oprócz niskich kosztów
                              obsługi?

(
    • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 13.12.04, 09:18
      Witam wszystkich zebranych i informuję, że w toku tej prowadzonej na forum
      intelektualnej dyskusji udało mi się wczoraj wywołać w biurze niewielki pożar
      (właściwie pożarek) niedopałkiem papierosa. Kosz mi się zapalił, na szczęście
      miałem pod ręką butelkę wody Żywiec (niegazowanej - czy to ma jakiś wpływ na
      skuteczność walki z szalejącym żywiołem pożaru?) mojej koleżanki z pracy. 2
      litry były w sam raz! Obeszło się bez strat w ludziach!
      • Gość: andreas Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 62.233.223.* 13.12.04, 12:48
        gazowana byłaby lepsza,
        byłyby dodatkowe podmuchy gaszące i odciecie od tlenu
        pozdr
        • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 13.12.04, 12:56
          Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Nie omieszkam zwrócić koleżance uwagi, w
          jak wątpliwym świetle przepisy p.poż. stawiają jej nawyki kulinarne! Ja
          przecież mogłem zginąć!
          • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 13.12.04, 18:28
            Na szczęscie przeżyłeś:)))
            • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 13.12.04, 18:42
              Kosz się trochę stopił. Ale cieszę się, że się cieszysz:)
            • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 13.12.04, 19:04
              A co jadłaś? Chzba jesycye nie karpia?
              • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 13.12.04, 19:19
                dzis Twoje zdolności strzeleckie są nieziemskie:))
                byle blisko :)) paluszki rybne:)
                • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 13.12.04, 19:24
                  Przypominam: to jednak ostatnie miejsce w Salt Lake City. Nie każdy może być
                  Małyszem... Mieszkałaś w Kordeckim?
                  • Gość: AG Re: pozdrówki z Bartoszyc IP: 83.144.120.* 13.12.04, 19:29
                    Generalnie rozbijałam sie po stancjach:) Na piatym roku miałam mieszkac w
                    Kordku, ale wyjechało mi się za granicę i mieszkałam w innym akademiku:)))

A jak to wygladało u Ciebie?

(możemy do e-maili wrócić?)
                    • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 13.12.04, 19:34
                      Możemy. Tylko tsssss.... Na razie skrzynka nie zablokowana! Czyżbym przecenił
                      swoich wrogów? Zawsze wiedziałem, że to dupki!
    • fuszi Re: pozdrówki z Bartoszyc 14.12.04, 20:39
      Hej, Biedrzyńska, żyjesz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka