wesolyromek2004 Re: Mamy swojego człowieka w PR , w Warszawie 31.12.04, 10:21 Jeżeli mogę coś zasugerować Chacimskiemu i Sosce ? Proponuję odwołać się do człowieka ze Szczecina, który jest we władzach radia publicznego w Warszawie. To znany szczeciński radny Wojciech Hawryszuk.Takie sprawy zapewne leżą mu na sercu. Podaje link. www.prsa.com.pl/rp2.asp?id=74&x=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz [...] IP: 61.247.230.* 31.12.04, 10:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nos Re: Mamy swojego człowieka w PR , w Warszawie IP: *.chello.pl 01.01.05, 16:39 No sorry! Znam Bacę od wielu lat i nie pozwolę obrazac człowieka ,który ,jak nikt inny,profesjonalnie podchodził do tego czym sie zajmował.A zajmowal sie KULTURĄ W SZCZECINIE.W SZCZECINIE.KULTURĄ.Wiecie o czym mówię?Pinokio,Fama,itp.A czy on byl(jest?) czerwony,czarny czy zielony to ,za przeproszeniem, h. znaczy i interesuje tylko jakichś czytelników Faktu.Uważam że Baca jest bardzo wporzo,cool i w ogóle cacy dla naszego miasta.Jest nasz. Pozdrawiam z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjk Re: Mamy swojego człowieka w PR , w Warszawie IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 17:11 popieram - odwalcie się od Bacy-a grzecznie?-on jest w porzo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Mamy swojego człowieka w PR , w Warszawie IP: 83.168.104.* 01.01.05, 21:26 no i podający się za kolesia z Krakowa zebra, też jest w porzo! Janek, ty byłes kiedyś wKrakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Mamy swojego człowieka w PR , w Warszawie IP: 217.153.6.* 31.12.04, 11:02 Wojtek "Baca" Hawryszuk za przeproszeniem g... moze. Jest w Radzie Programowej "duzego radia", co za tym idzie w lokalnej rozglosni raczej nie mam wplywu na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOY czpaką do ziemi się kłaniam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 14:11 cicha woda z Pana H. Nieźle kombinuje: dieta radnego, pensyjka dyrektora domu kultury, kasa za radę programową... Pełen podziwu jestem. I jeszcze ta multiobecność: Warszawa, Miedzyzdroje i Szczecin. Kurde jeża nietoperza. Co za gość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: czpaką do ziemi się kłaniam IP: *.cable.net.pl / 195.205.248.* 31.12.04, 14:19 Masz mocno nieswieze informacje. Dyrektorem Domu Kultury w Miedzyzdrojach H. nie jest juz ponad 2 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
gnoomie Re: czpaką do ziemi się kłaniam 31.12.04, 14:25 Gość portalu: WOY napisał(a): > cicha woda z Pana H. Nieźle kombinuje: dieta radnego, pensyjka dyrektora domu > kultury, kasa za radę programową... Pełen podziwu jestem. I jeszcze ta co do Rady Programowej to nie mam pewności, ale zdaje się, że kaski nie dostaje, a jeśli tak to jakąś symboliczną - co oczywiście nie zmienia faktu, że być może ja dostaje. i z tego co mi sie wydaje, on tam prawie nie bywa, bo rady programowe to w ogole fikcyjny twór. ludziska, dajcie Bacy spokój, poczciwy człowiek, może coś tam na sumieniu ma, ale miał kilka fajnych pomysłów np. Jarmark Rybny - i co ? sam sie z tym borykał i chyba sobie odpuścił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 11:23 Czytam i czytam te wszystkie opinie i aż żałośc bierze . Sami krewni i znajomi królika, świetnie zorientowni w układach -kto z kim i dla czego ? Myślę ,że słuchaczy którzy lubią to radio [ a do nich się zaliczam i nie jestem sam ] mało obchodzi .Nie chce mi się wierzyć ,że wszyscy w tej firmie to popaprańcy . Czekam na opinie słuchaczy , a nie kolesi wszechwiedzących . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt To tam jeszcze jest radio? a ja myślałem że szkoła IP: *.vx.pl / *.vx.pl 31.12.04, 11:28 a może spytać o szkołę?? czy wszystko jest ok ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozalia Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: 217.153.6.* 31.12.04, 11:47 Mam wystarczajaco dużo lat aby pamiętać prezesa Kosiorowskiego na usługach różnych ekip " sprawujących władzę". Może już pora przejść do lamusa historii? Wolimy słuchać młodych, zdolnych dziennikarzy niekoniecznie ulubieńcow spetryfikowanego reliktu minionej epoki,p.Kosiorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gnoomie A co na to Szanowni Politycy?? 31.12.04, 12:09 Tak jestem ciekaw jak na to zareagują nasi wielce szanowni politycy. Jeszcze jakiś czas temu bojkotowali synowieckiego i kamionke. PO i Od nowa nawet chciała interweniować itd. Cos mi sie jednak wydaje, ze kampania wyborcza za blisko i nie ma co sie narażać. Wszak kosiora nie posuną prędzej niż po wyborach, a to i tak chyba mało realne (rady nadzorcze chyba mają dłuższą kadencje - o ile sie nie mylę). A tak poza tym, to chciałbym zobaczyć pąsy na twarzy Księcia Doktora K. jak szykuje sie na wojenkę. Za pewne wytoczy zaraz działa z gatunku poniżej pasa, bo na merytoryczne argumenty 9 pietro nie reaguje. A może przekaże taśmy ze swoim nagraniem w odpowiednie "sprawujące władze" ręce ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: A co na to Szanowni Politycy?? 03.01.05, 17:34 gnoomie napisał: > Tak jestem ciekaw jak na to zareagują nasi wielce szanowni politycy. * :)) Stary bez jaj bo sie pifa z Toba dzis nie napije, Szanowni? no moze jeden, gora ze dwoch by sie znalazlo, no ale ja wiem ja rozumiem kurtuazja:))) ale w naszym przypadku to ci politycy to raczej azja i do nich tak trzeba prosto z mostu bo inaczej nie rozumieja;-) > Jeszcze jakiś czas temu bojkotowali synowieckiego i kamionke. > PO i Od nowa nawet chciała interweniować itd. * a widac ze zainterweniowaly sily prosld:( a tak swoja droga to najlepiej by bylo gdyby trzymali lapki z dala od radia, ale my wiemy ze to od zawsze jest niemozliwe a moja opinia jest taka: ze to lamanie prawa jest po prostu. Mam nadzieje ze radca nimi zamieice podloge na tym 9 pietrze co my jako publika bedziemy czynnie obserwowac i tak po prostu nalezy to ocenic, ze swoimi zachowaniem pan prezes robi z radia jakas biedronke czy cos takiego, smutne to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rezoner Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.zchpolice.com 31.12.04, 12:17 Cytat: "Za brak pokory wyleciał też Chaciński". HA HA! A Panowie Bąk, Gdula, Pietrasik, Szymańczyk, Wosik ... to niby za co? Choroba ta znana była już od wielu lat, ale jakoś ... wygodnie było wielu zainteresowanym nic nie mówić, bo kasa do wzięcia wcale nie była taka mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Wosik Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.zchpolice.com 31.12.04, 12:29 Ktoś przed chwilą posłużył tu się moim nazwiskiem. I nawet wiem chyba kto ... No ale przejdźmy do rzeczy. Cieszę się, że jest kilku odważnych, którzy umieją podpisać się pod swoją opinią. Moja jest krótka: Polskie Radio Szczecin, to choroba tak ciężka, że leczyć ją powinno się tylko przez ... unicestwienie pacjenta w całości. Szkoda tylko takich ludzi jak na przykład Grzesiu Kazimierczak ... o innych już tu wymienionych nawet nie wspominam, bo zabrakłoby miejsca. Adam Wosik (awosik@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: 83.168.96.* 31.12.04, 14:47 Adasiu a Tobie jak tam w tych ZCH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczmarek hej adaśku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:18 ...a pozdrawiam Ciebie miło :) narobiło się chłopie co? tylko,że jak mówi Ryszard Bogunienko " wszystko to podrzucanie gówna patykiem" jak dobrze wiesz -radio to choroba- ale miła i pociągająca,i z tym pacjentem bym nie przesadzał. kiedyś mówiłem ,że ryba psuje się od głowy,a Radio od Głowackiej...dziś ,żałując, przepraszam Panią Redaktor- ostatnią Wielką , która tam pracowała. Za Jej czasów można było mieć inną opinię-liczył się tylko antenowy wynik pracy. ...cóż , nie doceniłem tego luksusu. później krupowicz i koteryjki,układziki,niegodziwości...na szczęście los łaskawy...krupaś w niebycie. i wreszcie nadredaktor kosiorek... mistrz gentelmeńskich umów , prawdomówności i biednego autozaszczucia. zespół spolegliwców, miernotek posłusznych szefom kształtował się od lat.mój znajomy , znany dziennikarz powiedział: "jeśli ty nie prowadzisz swoich programów, a kałużna jest szefem programu, to nie radio, a dom porąbanych" na szczęście Adaśku, wrócimy. Ty, może Janusz Wilczyński,może ja...może praca w Firmie znów będzie zaszczytem,a pracownicy oceniani " po owocach jego" z Noworoczną, jak napisałzebra/krzywda, tęsknotą za radiową chorobą i z nadzieją ,że może..... szymon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Wosik Re: hej adaśku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:08 Fuj! Jakie wulgaryzmy na tym forum! ... A porobiło się oj porobiło. I to nawet nieścisłość jakową trudno tu przeczytać - same treści prawdą ociekające. No ale do konkretów czas tu przejść. Na seryjo rozmyślasz Szymonie, że my stare dziady nadajemy się jeszcze do pracy w zamkniętym pomieszczeniu z sitkiem i bez widza przed gałkami ocznymi? Sam wiesz najlepiej, że nie ma to jak gadu gadu bezpośrednio do gawiedzi ... Wniosek: niech może rzeczywiście młoda krew (od zera wyselekcjonowana) zasiądzie przed mikrofonem. A my? My ją tylko znajdźmy i dajmy szansę (oczywiście "na sukces"). Adam Wosik - POLSKA (awosik@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosposia Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 16:34 najlepszy komentarz pochodzi z ust mojego dziecka: Mama to nawet tam????????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek DO ZEBRY IP: 83.168.104.* 31.12.04, 16:56 Wszystkiego w nowym roku JAsiu. Pocałuj Małgosię i idź spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek [...] IP: 83.168.104.* 31.12.04, 17:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 19:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: DO Szymona IP: 83.168.104.* 31.12.04, 19:30 to ja pisałem do szy mona, aty odpisujesz do szymona? cos tu jest nie tak. jeszcze nie pij. nie jestem dziennikarzem, tylko tych ludzi dobrze, oj dobrze znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: DO Szymona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 23:37 Kiedy zaczną zwalniać partyjne miernoty w telewizji.Czy coś wiesz na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: DO Szymona IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 00:32 partyjną miernotą jest każdy === zwłaszcza ten co nie może brać kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapodajacy Jak widac klub Od Nowa to stare ukladziki IP: *.idea.pl 01.01.05, 08:17 Jak widac z toczacej sie dyskusji tzw inteltualisci jezeli chodzi o kase potrafia sie gryzc niczym dzikie zwierzeta. Klucz do mediow publicznych tkwi w systemie. Dyskusja powinna isc w kierunku nowych uwarunkowan prawnych i systemowych. Moze zglosozny kiedys pomysl aby Krajowa Rade stanowili Rektorzy wyzszych uczelni publicznych, moze rektorzy wyzszych szkol dziennikarskich. Na pewno wada jest iz z uwagi na to, ze media publiczne sa Spolkami Skarbu Panstwa i jako takie podlegaja Ministrowi aktualnie rzadzacej ekipy politycznej. Panowie radaktorzy wymienieni w publikacji przez wiele lat nie kwetionowali formy ich wspolpracy. Dopiero aby wypucowac sie przed zblizajacymi sie rzadami nowej, prawicowej ekipy probuja odciac sie od zarzutu kolaboracji z czerwonymi jak to ma miejsce w przypadku jednego z nich. Co do mozliwosci Hawryszuka rozwiazania tej sprawy to Onze sam pewnie ich nie ma ale maja te nozliwosc osoby z ekipy SLD, ktore Go do tej Rady powolaly jak Kotwas, Piechota,Czarzasty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Wosik Re: Jak widac klub Od Nowa to stare ukladziki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 10:21 Widzę, że wkroczyliśmy w tej dyskusji na nieco inną "płaszczyznę"! Cytat: "Dyskusja powinna iść w kierunku nowych uwarunkowań prawnych i systemowych." Hm ... Przypomnę w tym miejscu zapis z Prawa Prasowego - Art 10, ust. 2 i 3: "Dziennikarz, w ramach stosunku pracy, ma obowiązek realizowania ustalonej w statucie lub regulaminie redakcji, w której jest zatrudniony, ogólnej linii programowej tej redakcji. Działalność dziennikarza sprzeczna z w/w stanowi naruszenie obowiązku pracowniczego." Ot cała filozofia! Albo realizujesz z góry narzuconą linię polityczną (sorry: programową), albo ... albo trzeba zmodernizować nieco uregulowania prawne także i w tym zakresie. Cytat drugi: "Dopiero aby wypucować się przed zbliżającymi się rządami nowej, prawicowej ekipy probują odciąć się od zarzutu kolaboracji z czerwonymi ...". Uuu ... Wkroczyłeś bracie na bardzo niebezpieczny grunt. Lepiej nie tykaj wątku polityczno-agenturalnego, bo pewnie zostaniesz za chwilę namierzony. O co chodzi? Hm ... Jakby tu dyplomatycznie odpowiedzieć ... Życzmy sobie, aby w 2005 roku ktoś w końcu podjął męską decyzje o przeprowadzeniu pełnej lustracji środowiska dziennikarskiego ... Mądrej głowie dość! Adam Wosik - Polska (awosik@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek [...] IP: 83.168.104.* 01.01.05, 21:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 01.01.05, 12:02 Przeczytałem w męce całą powyższą dyskusję i uważam, że odbywa się ona na poziome bagiennym. Pisze się tu o ludziach, którzy być może, nawet nie wiedzą, że jakiś anonim szarpie ich po nazwisku i napastliwie ocenia. Syf total. Żaden człowiek, a już na pewno dziennikarz nie powinien zniżać się do takiego poziomu prowadzenia dyskusji. Oczywiście wiem, że piszący tu dziennikarze, to tez ludzie a nie anioły. Jednak mając takie gó.. w głowie, będąc targanym taką nienawiścią, goryczą i podejrzeniami o spiskowość - jak mam przypuszczać, że to, co mówią lub mówili z anteny, to rzeczy godne, obiektywne i szlachetne. Nie ma już esbecji, cenzury i nie powinno być także lęku. W poszanowaniu profesji, można, otwarcie i godnie domagać się swoich praw, negocjować warunki, stawić wymagania. Nie trzeba przy tym stosować, anonimowej napaści, podszytej chęcią zemsty. Może to zabrzmi naiwnie, ale jeżeli sami dziennikarze nie mogą prowadzić negocjacji o warunki pracy w sposób godny, to, co mają powiedzieć, jak mają sobie radzić, bohaterowie ich reportaży, relacji czy felietonów. Świetnie, że Gazeta napisała o zjawisku, liczę, że jednak, że nada poruszonemu problemowi wyższy ton, że da nadzieję na normalność w rozstrzyganiu sporów a nie poprzestanie jedynie na uwolnieniu drzemiących za mikrofonami demonów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek [...] IP: 83.168.104.* 01.01.05, 21:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 14:02 to sie zwolnij jak ci nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 01.01.05, 14:55 pomyłka, nie ma się skąd zwalniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerv Zdaje się, że jednk w ogóle nic nie kumasz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 16:26 Chodzi o to, że razi Cię poziom tej dyskusji a ja twierdzę, ze jest ona taka jacy są ludzie. Padające tu nazwiska są tylko wyrazem miernoty pracy w ich wydaniu. Nie masz się co gorszyć, bo jak na razie w tym kraju słoma wystająca z butów jest miarą ich umiejętności! Jestem przekonany, czytając wszystkie powyższe wypowiedzi, że piszą je ludzie w większości mądrzy, wrażliwi i w znacznej części fachowcy, czego niestety nie da się powiedzieć w całości o tych, których owe wypowiedzi dotyczą. Jeśli ktoś jest przekonany, ze PR Szcz. to Best from the best, to jego sprawa i nie ma co z tym dyskutować. A ja uważam, że to obok pewnego radia Bełkot, którego nazwy z szacunku (bo za nie nie płącę abonamentu) nie wynienię, jest najgorszym radiem w regionie! Zatrudnieni czy będący na kontraktach biorą za to NASZE pieniądze i mamy prawo domagać się żeby było lepiej. Niestety jego jakość (radia) zależy od ludzi, których nazwiska tak Cię rażą... Adasiu W., pozdrawiam Cię, zapewniam, że znamy się b. dobrze i też życzę Ci powrotu do tej radiowej choroby... Obaj mamy to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Zdaje się, że jednk w ogóle nic nie kumasz... IP: *.pl / *.smsnet.pl 01.01.05, 17:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=354&w=2455964 To apropos bohatera tekstu w Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: Zdaje się, że jednk w ogóle nic nie kumasz... IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 01.01.05, 21:58 To ty nie kumasz... Sor. Nie znam gościa o którym piszesz, ani nie znam jego historii i wisi mi to jak kilo kitu. Pisałem, natomiast że cały temat jest bagienny i zdania nie zmieniam. PRS jest dobrą anteną. Ludzie ciężko pracują a w tej tu dyskujsji poleciały epitety na różne osoby - i to jest bagienne zjawisko. Taka krytyka to syf i obraza. Liczę, że Gazeta pociagnie temat do szczęsliwego - obiektywnego końca. Dzięki, za odpisanie ale nic więcej ponadto co powiedziałem nie dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nerv Trudno dyskutowac z zapiekłymi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 01:49 W sumie nie wiem czy odpowiedziałeś dla mnie czy gościowi za mną heheh. Ale wiedz jedno: przejżałem opinie i poza kilkoma nazwiskami, którzy naprawdę mają brud za paznokciami, nikt jednak nie kwestjonuje ciężkiej pracy tamtejszych dziennikarzy... Jest tylko ten problem, że PR Szcz. stało się siedliskiem byłych SBeków, którzy garną znaczną kasę w przeciwieństwie do tych, którzy naprawdę pracują! I masz prawo o tym nie wiedzieć, chyba że... Sorry. A zdanie na temat PR masz prawo mieć jakie masz... Degustibum nom disputandum, ot i wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 22:27 Rozumiem z tego tylko tyle, że ktoś ma permanentne problemy z kasą :( Czy pamiętacie? Całkiem niedawno trwała tu dyskusja na podobny temat ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10763134&v=2&s=0 "Dziennikarz publicznych mediów : radia Szczecin i telewizji Szczecin, redaktor Krzysztof Soska (specjalista od zabwnie trudnych pytań)pobierał w pierwszym półroczu 2002 wynagrodzenie z kasy Urzędu Miejskiego. Dostał 9.000.zł. z kasy Urzędu Miejskiego. Oczywiście niezależnie od pensji , którą temu Panu płacimy z abonamentu. Pan Rujnowicz płacił widocznie za udostępnianie wcześniej pytań. Bo jak ktoś zna (a ja znam) technikę przygotowywania wywiadu z Rujnowiczem przez Redaktora Soskę to wie , że trzeba się bardzo napracować aby Rujnowicz dobrze wypadł. Urząd Miejski najął więc sobie płatną usługę u dziennikarza w PUBLICZNYH MEDIACH. PUBLICZNE Media , w których pracuje Soska są więc taką polską odmianą publicznych mediów. Można prowadzić działalność zarobkową wykorzystując do tego mienie społeczno-państwowe. A konflikt interesów.To bardzo podobne do publicznetgo , ale domu. To nie jest dziennikarstwo to kur...wo i tysięczny dowód na to, że Rujnowicz (czwarta władza również) prowadzą kampanię wyborzcą za podatkowe pieniądze wykorzystując wbrew prawom znanym w cywilizowanych krajach -publiczne media okradane z pieniędzy oraz etyki przez swoich potwójnie wynagradzanych dziennikarzy jak Pan Soska. To k ----wo to mają być wolne media? Krótka historia dziennikarska Pana Soski." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=10763134&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Kto rządzi w Polskim Radio Szczecin 02.01.05, 05:57 21 października 2004 r. Sąd Apelacyjny w Warszawie Wydział Lustracyjny wydał orzeczenie stwierdzające, że PRZEWODNICZĄCY POLSKIEGO RADIA SZCZECIN SA Włodzimierz Kotwas złożył niezgodne z prawdą oświadczenie lustracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz PR od nie Publiczne ogranicozne do szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 12:28 Od kilku lat widać a raczej słychać jak Polskie Radio Szczecina SA ogranicza swoją działalność do Szczecina. Wycięta liczba korepsondentów, którzy odeszli z powodu niskich stawek za relacje np. 10 zł netto. Ale to nie o stawki chodzi. Bo skoro PR Koszalin SA moze nadawac informacje z Wronek, Piły, Wałcza, Kołobrzegu, Trzebiatowa, Słupska a nawet dalej bo na to czekają słuchacze to dlaczego nie Szczecin? Można pwoiedzieć ze tu jest w szczecinie rynek reklamodawców ale na wsi Trzebusz też słuchają radia. Nie wpsomnę, ż radio szczecin zapomina o mniejszościach narodowych. A przecież region zachodniopomorski jest b. bogaty w mieszanki narodowe - przepraszam za określenie. Ale tak powinno być, że PR jest wszędzie. To się stara nadrobić Orlik, Tolko i Tararako. Fakt faktem, że temat porusozny przez KS o zatrudniau - pomija inf. o ukladnaiu sie z władzą - to początek góy lodowej dotyczący mediów. Wystarczy tylko zobaczyć Głos gdzie ludzie pracują na minimalne stawki etatowe czy Kurier gdzie albo jestes na wierszówce lub na kontrakcie. Tymczasem nie ma świąt, wolnych dni bo na nie to ze nie dostaneisz pozwolenia ale kasy Ci nie starczy. Pozdrawia i 3mam kciuki za odwaznych podnoszących problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lb Re: Publiczne ogranicozne do szczecina IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:05 z całym szacunkiem dla pań i panów dziennikarzy --ale w każdej firmie musi być jakiś zarząd którego trzeba się słuchać..niestety..inaczej robi się bałagan i firma upada...czasami umyślnie...niezależności nigdzie nie ma...nawet w sypialni ... Odpowiedz Link Zgłoś
daramsala Re: Publiczne ogranicozne do szczecina 03.01.05, 07:30 I to już koniec??? Tak pogadać , podokuczać /najczęściej sobie wzajem/ i rozmydloną dyskusję zostawić? To po co te Forum????? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Właśnie po to IP: *.utp.pl 03.01.05, 08:18 daramsala napisał: > I to już koniec??? > Tak pogadać , podokuczać /najczęściej sobie wzajem/ i rozmydloną dyskusję > zostawić? To po co te Forum????? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Publiczne ogranicozne do szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 08:23 Daj przykład daramsala. Chętnie będę naśladował :-) Odpowiedz Link Zgłoś
daramsala Re: Publiczne ogranicozne do szczecina 03.01.05, 09:03 Gość portalu: Antyknajak napisał(a): > Daj przykład daramsala. Chętnie będę naśladował :-) Nie znam kulis tej sprawy , tak więc przykładu nie będzie. Jestem obserwatorem wątku,który ciekawy jest i ...nagle pada... Śmierć wątków,najczęściej przedwczesna, jest najczęściej wynikiem obraźliwych wzajem inwektyw,którymi obkładają się forumowicze. Ktoś coś napisze,ktoś się nie zgadza i miast argumentów, "siła błota" mam niejasne podejrzenia,że to efekt anonimowości, ale skoro jestem tu pod nickiem... pozdrawiam Głosy rozsądku i Tych co im się chce używać bardziej wyrafinowanych środków , niż półsłówka,podejrzenia,obraźliwe gesty i słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Publiczne ogranicozne do szczecina IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 03.01.05, 12:55 daramsala, też tak myślę :)) niech błoto idzie do błota ! przestaje czytać i odpisywać, to bagno jest co tu sie odprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrobniczka Re: Publiczne ogranicozne do szczecina IP: *.szczecin.mm.pl 03.01.05, 13:19 Pracuję w Radiu Szczecin od wielu lat i po lekturze tych postów chcę zapytać te osoby które wylewają hektolitry brudów na tych co pracują obecnie - a chodzi tu o ludzi nie pracujących już w tym przybytku.Czy wszyscy rozgoryczeni byliście tak bardzo w porządku , jesteści tak cholernie uczciwi , mądrzy , sprawiedliwi? A oddaliscie pożyczone od Kolegów pieniądze , czy raczej przechlaliście je w knajpach.Stańcie przed lustrem i zapytajcie : czy ja jestem sprawiedliwy , uczciwy , czy nie donosiłem na Kolegów? Jako człowiek z wieloletnim stażem pracy radzę trochę więcej samokrytycyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Kogo stać na takie radio ? Okazuje się - Nas ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 13:36 Szanowna wyrobniczko. Jeżeli chodzi o mnie, to mniej mnie emocjonują głosy dwóch zwolnionych , za którymi ujęła sie podpuszczona lub "po znajomości" gazetka lokalna. Dla mnie bardzo istotnym jest czy potrzebne jest tak znaczne rozpasanie administracji w wiekszości z nominacji politycznej czy jak to ostatnio modnie się określa wskutek nepotyzmu z pieniędzy publicznych czyli abonamentu oraz minimalny wpływ koniunktury politycznej na PUBLICZNOŚĆ tego radia. Nic nie mam przeciwko dziennikarzom oraz przeciwko regulaminom nakazującym prace pod dyktando RedNacza. Normalne. Jak ktoś chce mówic co mu sie żywnie podoba to niech założy radio prywatne lub studenckie i sam za to płaci. Jednak ! Obrazek-przykład : Przed świętami podjeżdza pod Główną Pocztę w Szczecinie auto marki VW Passat (limuzyna) z kierowcą. Pasażerka wychodzi i około 30 minut kupuje kilkaset znaczków na listy i kartki świąteczne. Kierowca czeka, auto też. Kogo stać na takie radio (media) publiczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Kogo stać na takie radio ? Okazuje się - Nas IP: 217.153.6.* 03.01.05, 17:28 > Przed świętami podjeżdza pod Główną Pocztę w Szczecinie auto marki VW Passat > (limuzyna) z kierowcą. Pasażerka wychodzi i około 30 minut kupuje kilkaset > znaczków na listy i kartki świąteczne. Kierowca czeka, auto też. > Kogo stać na takie radio (media) publiczne ! eee cos krecisz. poczte mają na dole w budynku, znaczkow nie kupują. a poza tym to co ty na tej poczcie pracujesz ze 30 min obserwujsz ta Panią ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: Kogo stać na takie radio ? Okazuje się - Nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 18:45 Z tą pracą to prawie trafiłeś :-) Fakt, który opisałem potwierdzam. Być może znaczki i kartki brała dla siebie, dla pracowników lub dla .... . Nie wiem. W każdym razie auto z kierowcą przywiozło te Panią i odwiozło tę panią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler szymon IP: *.chello.pl 12.01.05, 18:55 kto to jest szymon kaczmarek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler szymon IP: *.chello.pl 12.01.05, 19:01 Moje pierwsze pytanie stąd, że jeśli to ten facet , co w rokerze prowadzi imprezy, to może lepiej,że nie pracuje w mediach no nie( bo widziałem go też w mkdonaldzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczmarek ...przy tablicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 13:46 będę konsekwentny , również odpowiadając na post,który bardzo daleko odbiegł od nurtu tego wątku. droga "wyrobniczko" /sądząc po wieloletnim stażu- Koleżanko/ nie poczuwam się do wylewania hektolitró brudu,a to z przyczyny oczywistej:podpisując się nazwiskiem, po nazwisku nazwałem zjawiska i winnych temu ludzi. gdybym nie miał MOCNYCH na to dowodów , nie narażałbym się na przykrości. pracując w Radiu starałem się być wobec swoich Kolegów uczciwy i szczery.odchodząc z Firmy miałem możliwość zapoznać się z grubą księgą donosów /takich najzupełniej zwykłych donosów/ niestety były podpisane. piszę niestety,no bo głupio mi teraz niektótym z Was mówić dzień dobry... z tego co pamiętam długów nie mam, a jeśli zachodzę do lokalu gastronomicznego , do knajp nie chadzam, to piję za swoje lub moich Przyjaciół. przed lustrem bywam nieczęsto,bo jak wiesz , nie golę się , ale jedyne moje zmartwienie w tym miejscu to znaki czasu widoczne na mym szlachetnym obliczu. /możesz powiedzieć o sobie to samo?/ NIGDY nie donosiłem na nikogo /no bo przecie dalej bylibyśmy kolegami z Radia/ najwięcej problemów mam z pytaniem o mądrość i sprawiedliwość, no bo to chyba nie mnie oceniać... tyle tytułem wyjaśnień osoby "wywołanej" do tablicy. pozdrawiam szymon k. p.s.jeszcze dwie uwagi: po wieloletniej Koleżance z Radia spodziewałbym się bardziej konkretnych,zwartych pytań /wiesz,kończy się piosenka zaraz reklama, a tu na odpowiedź mało czasu... :) / widzę ,że niewiele się zmieniło na forum radiowym. to nie tylko na korytarzach , ale nawet tam boicie się /jak zawsze/ zabrać głos? pozostający w smutku....itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Re: odważnych brak więc politycy harcują. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 14:10 No i mamy /niestety :-( / opinię dowodzącą nam to , że w instytucjach publicznych każda władza może rządzić ( i robi to od lat) bez jakichkolwiek zasad. Tak więc ten zespół zasłużył sobie na taką kadrę zarządzającą i takie zasady (lub ich brak) jakie są. Polityk czy radiomaryjny (a może nastać niedługo i Soska wróci :-) czy czerwonoubecki, czy niebieskounijny od lat korzysta z tchórzy, donosicieli, ludzi niewiele umiejących (gdzie tu znależć pracę ?) i leniwych. Rządzi jak chce wedle zasady mówiącej o braku zasad. Odważnych z mediów jak chociażby tutaj Szymon jest niewielu. Jednak są. Muszą miec zresztą pozycję w danym medium zawdzięczaną słuchaczom. czytelnikom a nie ... politykom. Do odważnych na pewno nie zaliczę tych, którzy mówią żle o swoim byłym miejscu pracy , dopiero jak ich się zwalnia.Wręcz zaliczam to do zachowań tchórzliwych i niegodnych. To towarzysze Piszczyki. Przynajmniej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Publiczne ogranicozne do szczecina IP: 83.168.106.* 03.01.05, 19:38 A teraz idź z tym do prezesika i pokarz co napisałaś (- łeś). Zresztą pewnie już to zrobiłaś (jeśli nie łeś). Pokarz swoją lojalność wobec niego. Pracujesz tam i widzę, że zupełnie nie chwytasz. Nie chwytasz i do prawdziwej radiowej roboty nie się nadajesz. Radio, to ekipa zgranych za sobą ludzi, którzy pracują razem. Razem robią program, audycje i dbają o wizerunek firmy. Lubią się, spotykają na piwie, pomagają sobie i szanują nawet kretyńskie pomysły. Dyskutują, tworzą i myślą, bo tworzą, są i chcą być elitą. Niestety tego wielu osobom w tej firmie właśnie brakuje. Dlatego pisałem kiedyś o superszkole dziennikarskiej kolejówce. Jak można być dziennikarzem w państwowej stacji i mieć tylko kolejową maturę. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Z tego co wiem, to pewnei dlatego nie ma tam luster, bo każdy z was plułby sobie chyba w twarz. Problem radia w szczecinie, to problem prezesa, który naprwdę nie wie co się tam dzieje. Zróbcie w radiu anonimową ankietę. Niech wypełni ją każdy pracownik. Potem spakujcie w kopertę i dajcie radzie nadzorczej, czy komyś tam, kto tym faktycznei dowodzi, a zobaczycie wtedy kwiatki. Ci co tam zostali, to urzędnicy, biurwy i wyrobnicy, którzy do radia idą tylko po szmal i wychodzą. Era artystów już się dawno skończyła. Obraźliwe jest dla pozostałych, że i wy bierzecie tam honoraria. Honoraria płaci się artystom, a nie gnojkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joziek Re: Publiczne ogranicozne do szczecina IP: *.teleton.pl / 213.136.231.* 03.01.05, 21:39 "Jak można być dziennikarzem w państwowej stacji i > mieć tylko kolejową maturę. Wstyd i jeszcze raz wstyd" - To moze pochwlisz sie swoja matura, i obecnie zajmowanym stanowiskiem? "którzy do radia idą tylko po szmal i wychodzą." - Zapewne Ty pracujesz dla jakiejs swiatlej idei? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Znak czasu IP: *.chello.pl 04.01.05, 02:21 Przeczytałem wątek. Stasznie się zmęczyłem. Bardzo ciężki temat. Dużo goryczy. Jakby się lała od lat i nagle przelała. Menisk wypukły pierdyknął i rozbryzgi poszły na otwarty eter, na forum - otwartym tekstem i po nazwisku. Cóż... to znak czasu. Dziwnie się na ten temat wypowiadać. Nie znam tej redakcji od kuchni. Znam Kosiorowskiego, choć raczej oficjalnie. Wrażenie zrobił zbliżone do powyższych postów. Kacyk. Mały, z manią wielkości. Nomenklatura. Taaa. Takich wielu... Znam niektórych dziennikarzy uciskanych i wyrzuconych. Niepokorni? Niektórzy. Ktoś tam kiedyś poleciał za chęć zadawania własnych pytań w wywiadzie z Kwachem bodajże. A wywiad miał być ustawiony. To rozumiem. Inni jakoś tak mało przekonujący. Ci młodsi. Mało przekonujący, bo dobrze im było cicho siedzieć przez spory czas. Trochę im zajęło robienie "kariery". A jak już w "gwiazdy" urośli - to im niewygodnie się zrobiło być "trybikami układu". Taaaa... Może nie mam racji. Takie mam wrażenia, z obserwacji. Do sedna. Znak czasu. Pewien znajomy dziennikarz, pracownik wielu znanych ogólnopolskich redakcji prasowych, który zboczył na czas jakiś do Szczecina powiedział mi kiedyś, że szczecińskie media nie przeszły transformacji ustrojowej. Tu wszystko zostało, jak kiedyś. A szczególnie w telewizorni i PR Szczecin. Jedna sitwa. A teraz nagle zaczyna się pranie brudów radiowej redakcji na publicznym forum. I to mało grzeczne pranie brudów. Nazwiska, ostre słowa, wyciąganie tajemnic alkowy i agentury. Gruba rura. Takie trupy gniją też w innych szafach szczecińskich redakcji. Teraz przelała się czara w radiu, może za czas jakiś ruszy się gdzie indziej. Dziennikarze zwykle nie zwykli walczyć ze sobą na łamach. Owszem, redakcje pomagają walczyć dziennikarzom z wydawcami, gdy wydawca np. przestaje płacić. Ale taka wiwisekcja jak z radiem nie często się zdarza. Znak czasu? Autolustracja szczecińskiego środowiska dziennikarskiego? Brudy Komuny - wywleczone z 15-letnim opóźnieniem wywleczonych, bo skrywane przez środwisko. To pewnie zbieg okoliczności, że w tym samym momencie SLD tak się brzydko wykańcza od środka na oczach zdegustowanego kraju. Ale to znak czasu. Ciekaw jestem, czy skończy na pieprzeniu, postraszeniu Kosiora i powymachiwaniu szabelką "Wyborczej" (artykulik napisany kolegom na chwałę i dobry public). Czy może jednak się coś ruszy. Może się trochę rozwali, ktoś się rozpruje, wyjdzie więcej na zewnątrz, beton się pokruszy, zaczną się rwać układy i każdy będzie się zastanawiał - zeznawać już teraz, czy jeszcze ściemniać? Rozpruć się i wybielić siebie, zanim X to zrobi i nawrzuca gnoju do ogródka? Przyznam, że mi dech zaparło i zaczynam kibicować. Potrzebne jest trzepanie układów w tym układzie. Bardzo. W mieście Jurczyk porozwalał polityczno-betonowe klimaty i układy, gdy został Prezydentem. Wszystko się rozlazło w szwach. Jak to koncertowo spieprzył, oglądamy co dzień. Będą ludzie musieli naprawiać po imbecylu. W mediach też przydałoby się jakieś trzęsienie ziemi. Rysa wreszcie jest. Ktoś ośmielił się walnąć w Kosiora, a dziennikarzy PR Szczecin poniosło. Ciekawe, czy ktoś włoży klina i rozpieprzy ten beton. Ktoś mi odpowie? Z tych odważnych, rozgoryczonych i zorientowanych? pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv tradycja komunistyczno-katolicka.Ciekawy fakt hist 04.01.05, 11:36 Gość portalu: Pismak napisał(a): > Cóż... to znak czasu. > Mało przekonujący, bo dobrze im było cicho siedzieć > przez spory czas. Trochę im zajęło robienie "kariery". A jak już w "gwiazdy" > urośli - to im niewygodnie się zrobiło być "trybikami układu". Taaaa... Może > nie mam racji. Takie mam wrażenia, z obserwacji. > > Do sedna. Znak czasu. Pewien znajomy dziennikarz, pracownik wielu znanych > ogólnopolskich redakcji prasowych, który zboczył na czas jakiś do Szczecina > powiedział mi kiedyś, że szczecińskie media nie przeszły transformacji > ustrojowej. > > szabelką "Wyborczej" (artykulik napisany kolegom na chwałę i dobry public). Przepraszam za tę wybiórczość ale chciałem podkreslić te fragmenty Twojej wypowiedzi, które do mnie najbardziej trafiły. Pragne podać cos co jest faktem współczesnej histori i wspaniale opisuje tzw specyfikę szczecińską. Na samym początku III Rzeczpospolitej, w Szczecinie perwszym medium elektronicznym było Katolickie Radio "As" /Soska/. Radio "As" było radiem komercyjnym utworzonym zgodnie z głęboką tradycją komunistyczno-katolicką. Co to znaczy komunistyczno-katolicka? Ano, radio to posługiwało sie dwiema tzw firmówkami dla korespondencji. Różniły sie tylko małym szczegółem. Jedna z nich miała nazwę katolickie radio "As", a druga taką samą nazwę, znak graficzny itp ale brakowało słowa "katolickie" czyli po prostu Radio "As". Bareja nawet tak daleko nie zaszedł w swoich scenariuszach. Czy gdzies w Polsce, w mediach coś takiego sie wydarzyło w początkach transformacji ? W Szczecinie tak ! JednąOtóż założycielami K Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv tradycja komunistyczno-katolicka.Uzupełnienie,błąd 04.01.05, 11:44 Uzupełniam. Założycielami tegoż radia byli : kuria rzymsko - katolicka, działacze PZPR, w ytm jedne I skretarz PZPR jeszcze w okresie okrągłego stołu, wykładowcy filozofii marksistowsko-leninowskiej i SZSPowcy (dziś Ordynacka). Nie było jeszcze agentów , teczek. Była euforia transformacyjna. Szczecin się wyróżnił i ta tradycja (komunistyczno-katolicka) funkcjonuje w większości redakcji. Uwagi te nie dotyczą już w dniu dzisiejszym prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: tradycja komunistyczno-katolicka.Ciekawy fakt 04.01.05, 11:49 wesolyromekmmv napisał: > Przepraszam za tę wybiórczość ale chciałem podkreslić te fragmenty Twojej > wypowiedzi, które do mnie najbardziej trafiły. > Pragne podać cos co jest faktem współczesnej histori i wspaniale opisuje tzw > specyfikę szczecińską. > Na samym początku Forum perwszym medium Antyknajaka był black.night utworzony zgodnie z głęboką tradycją komunistyczno-katolicką. > Co to znaczy komunistyczno-katolicka? Ano, posługiwał sie on wieloma firmówkami dla korespondencji z forumowiczami. Różniły sie tylko małymi szczegółami. Jedna z nich > > miała nazwę wesolyromek2004, a druga taką samą nazwę, znak graficzny itp > ale zamiast '2004' bylo 'mmv'. Bareja nawet tak > daleko nie zaszedł w swoich scenariuszach. Czy gdzies w Polsce, na forum coś > takiego sie wydarzyło w początkach transformacji ? W Szczecinie tak ! * a tak od siebie: jak bylo na urlopie?:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wesolyromekmmv Re: MMV=2005 :-) 04.01.05, 12:10 Niezłe bracie Alberc_ie :-)) Wesolyromek 2004 faktycznie zmienił nick, na wesoly romek mmv gdyż w inny sposób nie mógł przejśc transformacji noworocznej. Nie mógł w nowym 2005 roku zostać wesolym romkiem 2005 jak zaplanował, gdyż ktoś porezerwował (czyt. poblokował) takie nicki jak wesolyromek2005 czy wesolyromek_2005itd. Pozostałe rzeczy oczywiście olewam i nawet nie komentuję. Ja mam od nowego roku wesolyromekmmv. I to tyla proszę brata Alber_ta. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: MMV=2005 :-) 04.01.05, 12:51 wesolyromekmmv napisał: > Niezłe bracie Alberc_ie :-)) * wiesz staram sie jak moge:)) > Wesolyromek 2004 faktycznie zmienił nick, na wesoly romek mmv gdyż w inny > sposób nie mógł przejśc transformacji noworocznej. Nie mógł w nowym 2005 roku > zostać wesolym romkiem 2005 jak zaplanował, gdyż ktoś porezerwował (czyt. > poblokował) takie nicki jak wesolyromek2005 czy wesolyromek_2005itd. * ktos jednak przewidzial. Przyzanm ze sam chcialem je zabukowac, ale bylo juz za pozno. A pozniej w gescie sympatii chcialem przeslac Tobie haslo zawierajace jakies slowo klucz:))) coz, ale spoznilem sie. > Pozostałe rzeczy oczywiście olewam i nawet nie komentuję. * oczywisice. > Ja mam od nowego roku wesolyromekmmv. I to tyla proszę brata Alber_ta. * no, ale ja wciaz sie dopytuje: jak urlop?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Znak czasu 04.01.05, 12:39 pismak napisał: > W mieście Jurczyk porozwalał polityczno-betonowe klimaty i układy, gdy został Prezydentem. chyba się pomyliłeś niechcący powinno być w mieście Jurczyk pielęgnuje i konserwuje polityczno betonowe klimaty a wszystko co trąci odrobiną niezależności i obiektywności jest tępione terror jaki zapanował w naszym mieście jest nieporównywalny z jakimikolwiek innymi czasami oczywiście mówimy o życiu publicznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słuchacz Re: Znak czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 02:02 > oczywiście mówimy o życiu publicznym Oczywiście mówicie o zakłamanym życiu publicznym w Szczecinie.Osobiście uważam, że za ten stan rzeczy odpowiedzialność ponoszą wszyscy jego uczestnicy. Zmianą, która wymiecie aktualny układ życia publicznego mogą być jednomandatowe okręgi wyborcze. Reszta możliwości to półśrodki. A tak przy okazji co robią w sprawie PRS poniżsi aktorzy życia publicznego w Szczecinie? Zarząd Rozgłośni: - Zbigniew Kosiorowski - Prezes Zarządu - Redaktor Naczelny, - Adam Rudawski - Wiceprezes Rada Nadzorcza. Skład Rady Nadzorczej IV kadencji: - Włodzimierz Kotwas - przewodniczący, - Beata Sak - wiceprzewodnicząca Rada Programowa. Skład Rady Programowej III kadencji: - Marek Rudnicki - przewodniczący - Piotr Fluks - wiceprzewodniczący Odpowiedz Link Zgłoś
andrew_herbert Późną porą o patologii słów skreślam kilka 06.01.05, 01:12 Rzeczywiście temat jest bardzo ciężki. I jak słusznie zauważył Pismak nazbierało się dużo goryczy. Dlaczego? Publiczna rozgłośnia Polskiego Radia w Szczecinie łamała i łamie prawa pracownicze. Jest to wyjątkowej klasy skandal na miarę nie tylko samego miasta nad Odrą ale również kraju. Jest to zjawisko, które można obiektywnie zmierzyć i udowodnić na przykład w sądzie bez zagłębiania się w personalne spory, zaszłości, niedokończone kłótnie i wzajemną nienawiść, które tak silnie ujawniły się na tym forum, a które nie są dla wszystkich forumowiczów zrozumiałe. Pytanie na które nie potrafię odpowiedzieć to jak warszawski zarząd Polskiego Radia wyobraża sobie realizowanie misji przez szczecińską rozgłośnię łamiącą prawa pracownicze dziennikarzy? Bo przecież nie chodzi tylko o Soskę i Chacińskiego. Z punktu widzenia mediów publicznych, dla których wypełnianie misji jest podstawowym i sztandarowym argumentem przy staraniu się o pieniądze za abonament jest to dość interesujące zagadnienie. Być może echa szczecińskiego skandalu dotrą do Warszawy a może po prostu redaktor Jerzy Połowniak zatelefonuje do kogo trzeba i zapyta. Nie zachęcam, nie namawiam ale proponuję. Warto by odpowiedzi w tej kwestii poszukała również Rada Programowa tej rozgłośni, której obowiązkiem jest nadzorowanie jakości nadawanych audycji, o Radzie Nadzorczej nie wspominając. Trudno zagłębiać się w szczegóły bo historia każdego ze zwolnionych dziennikarzy jest inna, każdy z nich w inny sposób doświadczył łamania swoich praw. Trudno krótko opisać te doświadczenia wraz z niuansami w sposób jednoznacznie zrozumiały dla czytelników i słuchaczy tylko przy pomocy jednego forum. Pewne jest jednak, że publiczne radio w Szczecinie nie tylko łamie pracownicze ale wręcz upadla swoich pracowników. Formy są bardzo różne. Wskazane w artykule zatrudnianie na kontrakty jest początkiem i otwiera pole do szeregu nadużyć - nie tylko oczywistych braków urlopów i nie opłacania przez firmę składek ZUS. Ci, którzy nie mówią otwarcie o tym co im się nie podoba, nie krytykują pracy kierowników redakcji i zarządu mogą liczyć na przychylność dwóch żelaznych dam - dyrektorki anteny i szefowej newsroomu - a tym samym prezesa i przedłużenie umowy. Trudno sobie wyobrazić dziennikarza będącego tchórzem i nie wyrażającego odważnie swoich opinii. A jednak Ci, którzy tak jak Chaciński i Soska ośmielają się głośno mówić o tym co ich drażni muszą szukać nowego zakładu pracy. Popaść w niełaskę można banalnie łatwo, argumenty mogą być wyjątkowo zaskakujące, wyimaginowane i absurdalne, jak w domu alkoholika - bo zupa była za słona. Dlatego dziennikarze, którzy obecnie pracują w Radiu Szczecin głośno nie dyskutują chociażby o artykule w GW bo się boją, że w tą niełaskę popadną a stąd do utraty pracy pozostaje niewielka odległość. Bez rzeczowej dyskusji niczego nie można zmienić - a o to przecież właśnie chodzi ludziom u radiowego steru. W takiej atmosferze wyjątkowo dobrze czują się donosiciele i sługusy. Mogą liczyć między innymi na to, że częściej pojawią się w grafikach prowadzenia audycji lub wydawania serwisów informacyjnych (a to oznacza większe zarobki). Wyjątkowo zasłużeni a będący na kontrakcie donosiciele (i tu uwaga) mogą liczyć na to że firma oprócz wypłaty... dorzuci im na ZUS. Z etatowcami rzecz ma się podobnie tylko profity są inne - czasami jest to po prostu święty spokój. Problem byłby mniejszy gdyby chodziło jeno o to, że donoszenie jest ich jedyną słabością przy połączeniu z doskonałym warsztatem dziennikarskim. Niestety n.p. warsztat dwóch głównych donosicieli nie jest nawet kiepski. Od kiedy pracują służalczo - donosicielska patologia nie ukształtowała w nich bowiem żadnej z cech potrzebnych do pracy dziennikarskiej a smykałki i polotu im po prostu zwyczajnie brak. Jako, że mam nie wylewać żółci w tymże wątku (mój ziomal Wiesiek robi to za nas dwóch) podaruję sobie personalia. To niejako też tłumaczy rozbryzgi, grubą rurę, gnijące trupy i inne objawy awantury, które w ten sposób nazwał Pismak. Pracując w Radiu Szczecin jedyną formą krytyki jaką może wyrazić dziennikarz jest jedynie samokrytyka. Ci, którzy już tam nie pracują nie mają oporów by opisać zgniliznę publicznie. Po prostu nie mają już czego się bać i używają sobie do woli na radiowym zarządzie przy pomocy forum GW. Dlatego rozumiem nawet najbardziej zjadliwe i obelżywe listy bo kto chce otrzaskać się z najbrutalniejszymi formami upadlania ludzi musi odbyć w szczecińskiej, publicznej rozgłośni choćby staż. Podobnie jak Pismak wybiegam myślami w niedaleką przyszłość zastanawiając się nad końcem tej sprawy. Nie męcz się Pismak i nie pogrążaj. Cierpliwie czekaj na demontaż. Są też na świecie tacy co w nastawni zwrotnice i semafory przekładają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz. kaczmarek Pięknie, q-wa,pięknie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 01:33 oj endrju, ale my to się chyba znamy.... z ustów mnie to Pan wyjąłeś. Spokojnie, rozważnie ,bez moich wciąż żywych emocji... I wiesz co bolesne najbardziej? Ponure, zniewolone, przestraszone własnych gówien milczenie tych, którzy tam pracują. Rezygnacja z prawa do godności, pogodzenie się z mierzwą...nawet tych , których lubię, znam i szanuję... Jakże muszą być zdyskomfortowani. / ładne słowo!/ i żeby nie było ZADNYCH wątpliwości: zespół pracowników PRSzczecin to w ogromnej większości fantastyczni, zdolni, pracowici ludzie!!!! Swoją wspólpracę z Nimi bedę wspominać z DUMĄ! /pytanie które mógłby zadać prowadzący rozmowy pod krawatem: DO JAKIEGO STOPNIA SKU..ŁA NAS "WOLNOŚĆ MEDIÓW" ? / Przyjaciół pozdrawiam... słabych ... mam w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Zgroza ! Za co to społeczeństwo płaci ? 0-t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 06:04 Odpowiedz Link Zgłoś
gnoomie Re: Późną porą o patologii słów skreślam kilka 11.01.05, 14:49 andrew_herbert napisał: > Pytanie na które nie potrafię odpowiedzieć to jak warszawski zarząd Polskiego > Radia wyobraża sobie realizowanie misji przez szczecińską rozgłośnię łamiącą > prawa pracownicze dziennikarzy? Prosta odpowiedź: Polskie Radio SA (tzw. duże radio) nie ma nic do Polskiego Radia Szczecin SA, które jest osobną i niezależna wobec dużego radia spółką. Tak więc odpowiedzialnośc leży całkowicie na Zarządzie i Radzie Nadzorczej. (ewentualnie na innych ciałach typu Rada Programowa). To tak dla wyjaśnienia faktów. Co do reszty oczywiście całkowicie się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
moja_prawa_noga Re: Znak czasu 08.01.05, 11:09 > > Czy może jednak się coś ruszy. > Może się trochę rozwali, ktoś się rozpruje, wyjdzie > więcej na zewnątrz, beton się pokruszy, zaczną się rwać układy i każdy będzie > się zastanawiał - zeznawać już teraz, czy jeszcze ściemniać? Rozpruć się i > wybielić siebie, zanim X to zrobi i nawrzuca gnoju do ogródka? > Przyznam, że mi dech zaparło i zaczynam kibicować. > Potrzebne jest trzepanie układów w tym układzie. Bardzo. > W mieście Jurczyk porozwalał polityczno-betonowe klimaty i > układy, gdy został Prezydentem. Wszystko się rozlazło w szwach. > Jak to koncertowo spieprzył, oglądamy co dzień. Drogi Pismaku, i ja mam tą nadzieję zmian! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Znak czasu IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:23 trzepanie układów --tak tak --nie ma to jak trzepanie...układów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Komisja Śledcza d/s "afery w peeresie" IP: 83.168.106.* 12.01.05, 23:50 Już wyobrażam sobie przesłuchania niektórych praconików rozgłośni. Trzęsący się ze strachu przed opinią publiczną prezes i bojący się swojego cienia współpracownicy. I ten wzrok wszystkich przesłuchiwanych, przeszywający redaktora z gazety. Potam wielogodzinne odsłuchiwanie nagranych przez prezesa rozmów z pracownikami oraz tłumaczenia, jak to dyrekcja nie potrafiła sobie poradzić z krnąbrnymi pracownikami radia. Ciekawe kto siadłby w komisji i czego nowego moglibyśmy się dowiedzieć. To się nazywa dbanie o wizerunek i dobre imie firmy? Rozgłośnia - to takie pasujące do tego całego zamieszania wokół afery peeresu co? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Publiczne ogranicozne do szczecina 04.01.05, 10:03 daramsala napisał: > I to już koniec??? > Tak pogadać , podokuczać /najczęściej sobie wzajem/ i rozmydloną dyskusję > zostawić? To po co te Forum????? :( * o prosze a jednak pojawil sie i w tym watku wierny obronca upolityczniania mediow poprzez zatrudnianie sekretarzy powiatowych sld. tak wiec odpwiadajac na panskie pytanie z przekasem stwierdzam ze dla takich jak pan forum sluzy do obrony tego czego bronic nie wypada, bo swiadczy to tylko o klientyzmie i pewnym ograniczeniu w swobodnym mysleniu... Odpowiedz Link Zgłoś
daramsala Re: Publiczne ogranicozne do szczecina 04.01.05, 12:28 > * o prosze a jednak pojawil sie i w tym watku wierny obronca upolityczniania > mediow poprzez zatrudnianie sekretarzy powiatowych sld. Z przykrością , ale nie rozumiem /proszę jednak o NIEwyjaśnianie? > > tak wiec odpwiadajac na panskie pytanie z przekasem stwierdzam ze dla takich > jak pan forum sluzy do obrony tego czego bronic nie wypada, bo swiadczy to > tylko o klientyzmie i pewnym ograniczeniu w swobodnym mysleniu... z dalszym ciągiem przykrości,dalej nie rozumiem , lecz prośba moja ulega zmianie : proszę wziąć przykład z PISMAKA którego post jednoznacznie potwierdza,że można na Forum pisać do rzeczy i na temat. wątpliwości moje tyczącie celowości tego forum , dotyczą "rozmazywania" głównego tematu przez nic nie wnoszące swary formalne.... ...uprasza się o niekontynuowanie ! Piękne dzięki na ręce PISMAKA za treściwy i pouczający wkład w merytoryczną część dyskusji pozostaję w nieustającej uwadze... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Publiczne ogranicozne do szczecina 04.01.05, 12:54 daramsala napisał: > Z przykrością , ale nie rozumiem /proszę jednak o NIEwyjaśnianie? > * slowo klucz: Synowiecki. czy juz wszytsko jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: synowczenko IP: 83.168.106.* 04.01.05, 23:15 macka stargardzkiego sld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Publiczne ogranicozne do szczecina i stargardu IP: 83.168.106.* 04.01.05, 23:01 a ten pryszcz z sld, superdziennikarz synowczenko, to co? drut? gada czasami po pijaku, ze swoim partyjnym szefem robi wywiady. Odpowiedz Link Zgłoś
daramsala Re: Publiczne ogranicozne do szczecina i stargard 05.01.05, 12:02 Wieśku, a gdyby tak miast inwektyw i grubych słów konrety i rzeczowość argumentów? Mimo żalu i złości , można podyskutować o tym co nasze, bo jakiś tam wpływ na PAŃSTWOWE instytucje chyba mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Publiczne ogranicozne do szczecina i stargardu IP: 83.168.106.* 05.01.05, 15:24 to nie są inwektywy, ale fakty. słyszałem kiedyś, jak korespondent ze stargardu prowadził zajadły wywiad ze swoim partyjnym szefem z tego miata. strasznie atakował rozmówcę i "robił mu logda". to nie jest ok. chyba się zgodzisz? bo niedopuszczalne jest, aby dziennikarz był członkiem jakiejkolwiek partii. czerwonej, (jak w tym przypadku) czarnej, czy bordowej, to uwłacza pozostałym dziennikarzom. szczegóły u każdego odważniejszego pracownika "radia" ze szczecina. zreszta nie ma o czym gadać prezes boi sie swojego pracownika, bo ten jest członkiem dowodzącej w tym kraju partii. to naprawde banał, w porónaniu z tym, cco się w tej kupie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Kto i dlaczego się ukrywa w PR Szczecin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 07:07 Obejrzałem kilka stron WWW rozgłośni regionalnych Polskiego Radia, a w zasadzie co większość zapomina oddzielnych Spółek Komercyjnych Skarbu Państwa. Każda przeciez jest oddzielna, ma odrębny zarząd i formalny i podatkowy byt. Co to za szkodnicy (ekipa polityczna?) wprowadzili ten system ? Jak to w Spółkach Publicznych powinno być, na każdej prawie stronie mogłem zapoznać się ze składem personalnym Zarządu Spółki, redaktorów, dziennikarzy itd .Nic dziwnego. Tak być powinno (obowiązkowo !). Całkowicie podniesiona przyłbica personalna. Np : www.radio.bialystok.pl/adresy.php Niestety , może żle poszukiwałem ale na stronie WWW Polskiego Radia Szczecin, ale nie odnalazłem takich informacji personalnych jak na stronach innych PeeRów. Kto i co przed nami ukrywa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyknajak Eureka oraz hau, hau, hau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 07:34 Znalazłem te dane i odszczekuję. Co prawda dane zarządu i rady odnalazłęm za posrednictwem Biuletynu Informacji Publicznej, który zawierał link do strony PR Szczecin , ale znalazłem. Odszczekuje : hau, hau, hau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.pomorzany.v.pl 11.01.05, 11:18 Na razie PRS zamknęło swoje forum dyskusyjne zeby im nie bruździć i wstrzymało konkurs na zakup licencji ponieważ " w dniu 7 stycznia 2005 roku - po wcześniejszym oddaleniu w całości przez Polskie Radio Szczecin S.A. protestu złożonego 28 grudnia 2004 roku przez jednego z uczestników - złożone zostało odwołanie od rozstrzygnięcia ww. protestu do Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych w Warszawie. Tym samym, cała procedura konkursowa zostaje wstrzymana do czasu rozstrzygnięcia złożonego odwołania. " Podpisano: Wiceprezes Zarządu dr Adam Rudawski Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 11.01.05, 13:33 Gość portalu: mmm napisał(a): > Na razie PRS zamknęło swoje forum dyskusyjne zeby im nie bruździć i wstrzymało > > konkurs na zakup licencji ponieważ " w dniu 7 stycznia 2005 roku - po > wcześniejszym oddaleniu w całości przez Polskie Radio Szczecin S.A. protestu > złożonego 28 grudnia 2004 roku przez jednego z uczestników - złożone zostało > odwołanie od rozstrzygnięcia ww. protestu do Prezesa Urzędu Zamówień > Publicznych w Warszawie. Tym samym, cała procedura konkursowa zostaje > wstrzymana do czasu rozstrzygnięcia złożonego odwołania. " > Podpisano: > Wiceprezes Zarządu > dr Adam Rudawski * niech ktos moze napisze o co chodzi w tym protescie... Odpowiedz Link Zgłoś
gnoomie Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 11.01.05, 14:52 albert_c napisał: > * niech ktos moze napisze o co chodzi w tym protescie... moze jednak ktoś po prostu nie zgodził się z tym bzdurnym przetargiem i utarł im nosa (oby! - bo jak rozumiem nie ma jeszcze odpowiedzi na protest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuka Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:05 ale jest ładny Rudawski w kurierku opowiadający o szmalczyku! Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 11.01.05, 15:14 Gość portalu: wuka napisał(a): > ale jest ładny Rudawski w kurierku opowiadający o szmalczyku! * ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuka Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:08 no w Kurierze,ni zgruchy ni z pietruchy zdjęcie Pana Rudawskiego i rozmowa : na co idą pieniądze szczecińskiego Radia... akurat teraz???? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 12.01.05, 10:51 Gość portalu: wuka napisał(a): > no w Kurierze,ni zgruchy ni z pietruchy zdjęcie Pana Rudawskiego i rozmowa : na > > co idą pieniądze szczecińskiego Radia... akurat teraz???? * nic nie dzieje sie przypadkiem, podobno szczegolnie jezeli chodzi o kurier,a moze i nie szczegolnie...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gnoomie Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 13.01.05, 09:38 Gość portalu: wuka napisał(a): > no w Kurierze,ni zgruchy ni z pietruchy zdjęcie Pana Rudawskiego i rozmowa : na > > co idą pieniądze szczecińskiego Radia... akurat teraz???? szukałem i nie znalazłem - macie linka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm PRS kontratakuje IP: *.pomorzany.v.pl 12.01.05, 15:48 Na stronie internetowej PRS znajduje sie odpowiedz radia na artykuł w GW i dyskusje na ten temat na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PRS kontratakujac sie osmiesza 12.01.05, 16:02 Cytat ze sprostowania nadeslanego GW przez radce prawnego PRS: " Producent K. Soska nie został „odsunięty od programu” przez tydzień; po prostu nie zakontraktowano u niego (...) pomysłów na audycje. po prostu zlota mysl!!! nie dziwie sie zbytnio GW ze nie chciala publikowac takich zlotych mysli na swoich lamach:)))) brawo pani radca! swietny tekst. przyznam ze sie usmialem. i takie male pytanie mam do pani radcy: co miala pani z logiki na studiach? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PRS kontratakujac sie osmiesza 12.01.05, 16:07 i jeszcze to: " trwające od wielu dni obrzydliwe w swej treści (w istocie przez kogoś z Państwa redakcji moderowane)" * no doprawdy wyjatkowo obrzydliwe sa te rzeczy ktore sie dzieja w redakcji PRS. > zniesławianie dziennikarzy Polskiego Radia Szczecin SA * (przez zarzad PRS - przyp. a_c). >(...)powoduje potrzebę dokonania ponownej, rzetelnej analizy obowiązującego ustawodawstwa polskiego jak i unijnego (...), regulujących odpowiedzialność redakcji za rozpowszechnianie zabronionych treści, w tym z zastosowaniem nowoczesnych technologii cyfrowych." * podoba mi sie zwlaszcza ten fragment o 'zabronionych tresciach" - nie wiedzialem ze ja tutaj cos zabronionego prowadze, no coz widac niektorym zaczyna przeszkadzac brak ceznury, zwlaszcza widac tym wsrod ktorych role szefa rady nadzorczej pelni klamca lustarcyjny (potocznie zwany kapusiem). Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PRS kontratakujac sie osmiesza v 3 12.01.05, 16:11 " Być może kogoś cieszy ta fala niegodziwych oszczerstw, jaką – zdaje się – wzmacniają niechętni medium publicznym konkurenci i inni frustraci." * dziekuje panu, panie prezesie ze zachcial nazwac mnie pan frustartem. coz nie zostaje mi nic innego niz to samo rzec o panu. niektorzy mawiaja tonacy brzytwy... ...niech pan uwaza na paluszki w takiej sytuacji, bo widac ktos pana wprowadza na niemala mine. tym bardziej to dziwi, ze wielu ma jeszcze wiecej mialo o panu dobra opinie, ale zdaje sie ze obecna sytuacja pana przerosla, znaczy sie w ogole ten stolek pana przerosl. a teraz bedziemy bardzo cierpliwie czekac na orzeczenie prezesa UZP. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PRS kontratakujac sie osmiesza v 4 12.01.05, 16:14 "Niektórzy, chyba, zostali rozpoznani," * brawo, brawo, brawo x 3 panie prezesie. doprawdy jestem pod niesamowitym wrazeniem. Czy otrzmal pan taka informacje od panskiego szefa, tego no jak mu tam...a kotwasa. tak ten to mial takie talenta ze tu i owdzie kiedys tam szepnal slowko na tego i tamtego. mysle ze tym bardziej bylo trudne rozpoznanie tych kilku osob ze przedstawily sie z imienia, ba czesc nawet z nazwiska. no jestem pod wrazeniem ze panskie sluzby rozponaly te osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: PRS kontratakujac sie osmiesza v 5 12.01.05, 16:16 'Czym jest zatem ten list? Zaproszeniem do cywilizowanej dyskusji, bowiem bez niej pozostaną wyłącznie zaprezentowane na Państwa stronach internetowych metody opluwania, albo też droga sądowa.' * no w koncu wyjasnilo sie, uff. panie prezesie czy tak jak zawsze: bedzie pan nagrywal?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Informuje ze Forum Dyskusyjne jest w przebudowie 12.01.05, 16:24 taka oto informacje zastalem chcac wypowiedziec sie na lamach forum PRS: "Forum dyskusyjne w przebudowie - przepraszamy" coz...idac tokiem rozumowania pana prezesa zawartej w jego pismach zarowno do Gazety jak i NSZZ moglbym uznac, ze 'Sprawa jest zatem wiadoma' (ze zacytuje samego preza), a my forumowieczowie mozemy rzec (ze znow zacytuje nieco modyfikujac) "A w wiadomej „sprawie”, którą forumowiczowie maja prawo teraz uznawać za jedną z intryg realizowanych przez obecnych producentów wg schematów niedozwolonego czarnego PR," pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon kaczmarek nie mogę sobie odmówić... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 17:31 ... no po prostu PYCHA!!! ja także jestem pod wrażeniem pism red.kosiorowskiego zamieszczonych na stronie "w przebudowie" tyle tylko,że moje wrażenia to deja vu. otóż jestem,a jakże , w posiadaniu pliku całego pisemek sygnowanych tym samym nazwiskiem. i podobnie jak w tych dzisiejszych,tam również roi się od kłamstw i fałszów,naciągania faktów i przepisów prawnych. gdyby władze prszczecin miały odrobinę przyzwoitości i wiary w rzetelność swoich poczynań,udostępniły by zapewne radiowe /hi! hi! "nie moderowane" forum/ może TAM moglibyśmy wymienić uwagi tyczące prawdomówności,przyzwoitości i nawet można by było umówić się dżentelmeńsko na pisanie bez zasłony pseudonimów ? lecz skoro jest tak,a nie inaczej , to na forum GW chciałbym stanowczo zaprotestować przeciw kolejnym kłamstwom prezesa z.kosiorowskiego , oraz wykorzystywaniem do tego celu stanowiska służbowego w państwowej instytucji opłacanej ze społecznych pieniędzy! podpisując się imieniem i nazwiskiem stanowczo protestuję przeciwko nazywaniu mnie " frustratem,którego kłamstwa..." obrzydliwym kłamstwem jest twierdzenie red.kosiorowskiego jakobym był "moderowany przez GW' /oni nawet nie wiedzą czy ja żyję panie kosiorowski! ostatnia kampania w jakiej brałem udział to nieudane dla mojego Pracodawcy wybory prezydenckie w Szczecinie /i sam pan widzi co z tego wyszło panie kosiorowski/ protestuję przeciwko pańskiemu zaproszeniu "do cywilizowanej" dyskusji gdyż dyskusja nagrywana za pomocą sprzętu elektronicznego i w obecności radcy prawnego , daleka jest od cywilizacji aborygenów nawet /a przy tym po co jeszcze jedna komisja?/ protestuję również przeciwko nazywaniu moich /podpisanych przecież/ wypowiedzi opluwaniem i zniesławianie dziennikarzy prs /gdy trzeba będzie powiem to co tu pisałem jeszcze raz ujawniając nowe fakty o których przez przyzwoitość nie chcę tu pisać/ nie nazwiska Dziennikarzy podawałem /tych ma pan już niewielu,a i to ich pan nie szanuje/ lecz kapusiów i zwykłych hien / a i to nie wszystkich wymieniono/ tak więc panie kosiorowski, z najwyższą uwagą śledzić będę pańskie jak zawsze, nerwowe ruchy i Bóg da pozostanie nam pańska propozycja zawarta w ostatnim akapicie kuriozalnego pisma do GW skupiony i czujny pozostający w dużym rozbawieniu zabarwionym jednak goryczą pańskiego nieustannego trwania były /chwalmy Pana/ pracownik sz. kaczmarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: 83.168.106.* 12.01.05, 18:28 Ktoś niezorientowany powiedziałby, że to dobra kampania reklamowa, ale niestety zamieszczone na radiowych stronach pisma, to nic innego jak odwet za artykuł w lokalnej wyborczej. www.radio.szczecin.pl - to teraz najczęściej odwiedziana strona radiowa w mieście. Pogratulować pomysłu. To co jest tam napisane, świadczy jednak o tym, że ci co się tam podpisali, zatrzymali się w minionej epoce. Ciekawe dlaczego nie ma tam też odpowiedzi jakie otrzymywało radio od gazety(?). Dzisiejszy dziennikarz nie może i nie powinien być donosicielem ani sprzedawczykiem. Te czasy powoli, ale na szczęście, kończą się. Może wreszcie ktoś puknie się wgłowę i rozwiąże poważny ludzki problem. Zwolni na emeryturę i dyscyplinarnie posunie dwie blade panienki. W radiu jest łamane prawo i w nieludzki sposób traktuje się ludzi. Wszystko dzieje się za przyzwoleniem prezesa, bo doskonale wie, co się w firmie dzieje. Może wreszcie znajdzie się ktoś, kto wyczyści wszelkie brudy. Pozwalnia kogo trzeba i wprowadzi porządek. Szkoda byłoby aby w tak trudnych dla samego Szczecina czasach zaorano nam lokalną i publiczną rozgłośnie. Wtedy będziemy już najparwdziwszą wioską z tramwajami. Nie zgadzam się na zamieszczanie takich bredni na stronach internetowych mojego radia. Mojego, bo płacę do cholery abonament i dokładam czasami coś ze swojego ciężko wypracowanego podatku. To nie jest szklana gablota na szkolnym korytarzu. PANIE PREZESIE - wszystkie zamieszczone na moich stronach internetowych mojego radia publikacje świadczą o tym, że pańska wiedza o kierowaniu zespołem ludzkim tkwi wciąż za "kratami zakładu penitencjarnego". Pracownicy radia niczego nie ukradli i nie mają do odsiedzenia wyroków. Tylko panu się wydaje, że poza pracą w radiu publicznym, nie można robić nic innego. Nie zgadzam się, nie chcę i nie życzę sobie, aby pańskie interesy załatwiane były na stronie publicznego radia. Gdzie misja, dbałość o etykę dziennikarską itp. ? Proszę nie czarować, opowiadać o dobrym imieniu firmy i jak wspaniale traktuje pan swoich pracowników. Prawdziwy obraz fałszywego żeglarza, pisarza, dziennikarza i super-prezesa powoli zaczyna wychodzić na jaw. - Czego więcej dowiemy się jeszcze o panu? - Jak wielki błąd popełnili ci, co ponownie powierzyli panu tę ważną fuchę? - Jak bardzo pomylił się pan w doborze kadry? - Kiedy forumowicze przestaną pluć na moje radio? - Kiedy przestaną wstydzić się ci, co tam pracują? - Kiedy przestaną mówić po kontach? - Kiedy wreszcie będzie koniec? "Dobrze pan wie, kim pan tak naprawdę jest i jeśli wydaje się panu, że da się to wszystko ukryć, to tylko się panu wydaje." Szymon, pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:54 Calkowicie popieram ten e-mail ,stanowi jakas prawde i tylko sie dziwie jak dlugo za moje pieniadze ,za moj abonament beda przykrywki dla takich prezesow.Nie bardzo lubie GW , ma swoje i ciemne strony ,ale nikt nie wycinal z moich e-maili nieprzyjemnych tresci, mozna tu napisac co tylko sie chce.Klamie pan, nikt tego forum nie "wycina",ja tego na sobie nie doswiadczylem.SPRYWATYZOWAC PRS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: 83.168.106.* 12.01.05, 18:33 andrew_herbert gdzie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Kontratak PRS - moj komentarz 12.01.05, 18:35 Julian Tuwim Śmierdziel Przyszedł śmierdziel do ogrodu I stwierdził, Że się ktoś dopuścił smrodu, Bo śmierdzi. Stanął śmierdziel, żeby fakt ten Ustalić I cos w związku z tym nietaktem Uchwalić. Więc się śmierdziel zebrał licznie W drzew cieniu, Protestując energicznie W imieniu. Potem ruszył po ogrodzie Pochodem, Krzycząc: "Hańba! Precz, narodzie, Ze smrodem!" Krzyczał, ryczał, ducha sławił (Nie ciało), Ale gdzie się tylko zjawił - Śmierdziało. Z tego morał się wywodzi Dla wielu: Nie protestuj, gdy sam smrodzisz, Śmierdzielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobieredaktor do pana absztyfikanta - Kontratak PRS IP: *.szczecin.mm.pl 13.01.05, 00:44 Julian Tuwim PIESEK " Ja jestem pieskiem księżny Pleplewskiej - rzekł do nie pewien piesek rozmowny.- Wspaniałe życie ! I wikt cudowny. A pan szanowny czyim jest pieskiem ?" 1952 Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Do Takiegosobieredaktora ;-) 13.01.05, 16:55 Pan Absztyfikant musi się zatem zrewanżować... Kariera Nikodema Dyzmy Jacek Kaczmarski Mój śmiech histerii i pogardy Do waszych uszu nie dociera To on jest dzielny, mądry, twardy - Ja tylko wariat, degenerat. On jest sól ziemi i kość z kości, Głosiciel nieobjętych dążeń... A ja w monoklu śmieć ludzkości, Zdeklasowany, chory książę. Więc śmiech piskliwy we mnie wzbiera Na widok pychy i charyzmy. Na waszą miarę to kariera, Kariera Nikodema Dyzmy. W pas się kłaniają ministrowie U stóp byłego fordansera, Wyrokiem jest cokolwiek powie, Nikim jest kogo sponiewiera. Kocha go moja piękna siostra, Wszyscy się boją go lokaje, Nie widać więc, gdy budzi postrach - Czego i gdzie mu nie dostaje. Odrzucił tych, po których wspiął się, Lecz sami sobie winni teraz, Gdy w swoim wszechwiedzącym dąsie Mało pozycji mu premiera! Rzecznicy salonowej tłuszczy Unoszą brwi - To wielki człowiek! Ja krzyczę: Cham to! Cham griaduszczyj! - Lecz przecież mam nierówno w głowie. Nikodem - mąż opatrznościowy! Bez wad charakter, bez rozterek! Oto Polaka portret nowy! - Tylko mu w rękę dać siekierę! Lecz zmilczę. ma nade mną władzę I zapowiedział mi to w porę, Że jeśli go w czymkolwiek zdradzę, Natychmiast wyśle mnie do Tworek! Więc śmiech płaczliwy we mnie wzbiera, Na widok pychy i charyzmy - Na waszą miarę to kariera! Kariera Nikodema Dyzmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser gościu. nie nudż !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:43 Kaczmarski OK. Jednak po co Ty niedopieszczony gościu przepisujesz te teksty. Czujesz się ich współautorem ? Daj link i spoko. www.kaczmarski.art.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobieredaktor Do Pana Absztyfikanta ;-) IP: *.szczecin.mm.pl 14.01.05, 00:20 Marian Załucki ostro... ja wolę lżej. KŁOPOTY KONIUNKTURALISTY Rzeczywistość nowa. Nowe wokół wszystko. Świat wkracza na inne tory, niepojęte... Jakież wobec tego zająć stanowisko, gdy już ... wszystkie lepsze zajęte? 1951 Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Riposta Pana Absztyfikanta ;-) 14.01.05, 16:08 W tym konkretnym przypadku drugi wyraz w tytule nalezaloby opatrzyc cudzyslowem;) -- Marsz intelektualistów Utwór dedykowany wszystkim tym, którzy swoją postawą przyczynili się do umacniania reżimu komunistycznego w Polsce, ze szczególnym uwzględnieniem Daniela Passenta, Jerzego Urbana i Mieczysława F. Rakowskiego Jestem postacią na wskroś tragiczną Najtrudniejszegom dokonał wyboru: Między obozem dla nieprawomyślnych A honorami i łaską dworu. Obeznanemu w snach filozofów Trudno jest mówić gwarą kaprali I nosić mundur, ale po trochu Co tylko można - trzeba ocalić! Inni odeszli. Łatwa decyzja Zwłaszcza, że nikt ich o nią nie pytał, Lecz trudno - tego wymaga Ojczyzna, Rzecz niepodzielna i jednolita. Ja wiem, ja także z wami marzyłem Dałem się ponieść mglistym mirażom Lecz tylko siłą zwalczymy siłę I zadepczemy groby, gdy każą! Niech nikt mi kartą praw nie wywija, Gdy chcę mam prawo piętnować Żyda! Żołnierz jest po to, żeby zabijać, Nawet gdy rozkaz sam sobie wyda. Nie będzie pisał oszczerczych bredni Drań, co Helsinki bierze za Jałtę Bój o pryncypia - mój chleb powszedni, Bez wahań zmienię pióro na pałkę! Niech nikt krwią cudzą rąk mi nie kala, Dzieje nie takie znają ofiary! Niech wie, kto chciał już pomniki zwalać - Winny nie ujdzie w tym kraju kary! I wypiszemy wszystkim na skórze Prawa człowieka i obywatela! Prawo do pracy! Miejsce - przy murze! I syna twarz w plutonie, co strzela! A kiedy wszystko do ładu wróci W szafach należne miejsce mundurom, Snów filozofów młodzież się uczy A ręka zmienia pałkę na pióro... Jacek Kaczmarski 4.3.1982 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobieredaktor Do Riposty Pana Absztyfikanta ;-) IP: *.szczecin.mm.pl 14.01.05, 17:17 coraz ciężej,czekam na Rotę... Aleksander Ziemny KLAJSTER Przepis prosty, żadna trudność: gdzie jest drzazga lub nierówność - leje się gęstego kleju i znów spokój, panie dzieju. Jest brak jakiś, coś nawala ? Niech nie dowie się Centrala. Byłby kłopot. A tak łatwo całość zaklajstrować gładko. A gdy jakiś korespondent chce zapuścić w brudy sondę, często weń lakiernik ciska groźnym słowem : defetysta ! U nas kasta, no i basta ! "Nie kalaj własnego gniazda!" Cóż z tego, że w pracy manko? Jest od tego sprawozdanko klajstrowane, lukrowane, by nim przykryć przykre dane. Klajster, plaster, lukier, lakier, grunt by z nikim nie na bakier. Wznieśmy okrzyk: hip, hip, hura! Życie jest jak konfitura... Lecz zaczyna się udręka, kiedy klajster nagle pęka, gdy spod gładkiej politury leń wyłazi, bufon, który kocha efekt, sukces, pokaz na papierze.Taki okaz chciałby plotąc ckliwe baśnie jechać w przyszłość jak po maśle. Zły to system, drogi panie, tu nie wykpisz się gadaniem. Bierz przeszkody ostro, w walce, nie drżyj, że skaleczysz palce. Są istnieją jeszcze asy, co, by przydać sobie krasy, klajstrowaną mkną gładzizną. Baczność! Można się poślizgnąć! 1952 Ze specjalnymi pozdrowieniami dla Pana Prezesa Kosiorowskiego i jego drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Do Riposty Pana Absztyfikanta ;-) 15.01.05, 05:47 Nie doczekasz sie Roty, nie znosze tego grafomanskiego... [autocenzura]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler szymon IP: *.chello.pl 12.01.05, 18:58 1.Kto to jest szymon kac1zmarek? 2.Jakieś jednak złamania prawa zauważyłem, bo niektórych wypowiedzi nie ma , tylko jest taka notka "z uwagi na złamanie prawa.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiler : szymon IP: *.chello.pl 12.01.05, 19:05 I jeśli szymon, to ten sam facet co w rokerze, to chyba dobrze, że nie pracuje w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Komisja Śledcza d/s "afery w peeresie" IP: 83.168.106.* 13.01.05, 19:19 Ktoś powiedział mi dzisiaj, że czytał to całe forum i chce mu się zwyczajnie wymiotować. Chyba ma rację. Poza tym dla Kosiorowskiego zwyczajnie szkoda czasu. Mały siwy pan wymachujący szabelką. Niestety takich jak on, z syndromem kosiorowskopodobnych poczynań, jest wokół nas na pęczki i to jest największy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: 83.168.106.* 15.01.05, 01:16 cel kosiora osiągnięty. pracownicy radia przestali pisać, bo zostali zastraszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 15.01.05, 05:49 Oj Wieslawie, mylisz sie i to bardzo. Jednak cos sie zmienilo, ktos wreszcie odwazyl sie napisac ciut prawdy otwartym tekstem na publicznym forum. Byc moze niektorzy zaczna chodzic wyprostowani wsrod tych, co nadal na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobieredaktor Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 15.01.05, 19:50 To smutne co napiszę, ale nie jestem takim optymistą jak Ty Absztyfikancie.Nikt tam nie zacznie chodzić wyprostowany. Pan doktor K. i jego drużyna połamali ludziom kręgosłupy i zostali tylko ci , co na kolanach... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 17.01.05, 14:37 Jakiz ze mnie optymista? Jam jest wizjoner!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: 217.153.6.* 19.01.05, 09:18 a to fakt, w piatek bylo chzba zebranie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwóźdź Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 19.01.05, 13:17 Było w piatek zebranie i prezes poskarżył się biedak, że dostaje głuche telefony i że ?KTOŚ? przebija opony w jego pięknym aucie i w aucie wiceprezesa. Jezu! Mafia chce zastraszyć panów prezesów !!! Czas na głowę konia pod kołdrą ! Odpowiedz Link Zgłoś
babciny_bambosz Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 24.01.05, 22:19 Jeszcze nie ucichla jedna, a juz jest kolejna afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborowy Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:14 Całe szczęście, że nazwiska ludzi Włodka Czażastego w Szczecinie są już publicznie znane ;) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Dziennikarze kontra Radio Szczecin 30.01.05, 18:22 ja nie znam kto jest w Szczecinie człowiekiem Włodka Czarzastego Odpowiedz Link Zgłoś
szymonkaczmarek spoko, spoko... 03.02.05, 01:50 wczoraj rozmawiałem z Osobą będącą dla mnie Autorytetem.Położyła lód na rozpaloną głowę. Na Prezesa wylano hektolitry pomyj... ja trochę też :( Radio to jedna sprawa, edukacja młodych żeglarzy-to zupełnie co innego. I w tej sprawie ZAWSZE stanę po Pańskiej stronie! Kosiorowski propagator Żagli i Przygody TAK!!! 3xtak! Ten sam człowiek w Radiu... no sorry, ale czy nie pora???? jeszcze raz zachęcam i służę pomocą. Proszę , niech Pan zorganizuje spotkanie zainteresowanych. I w nosie mam kim się okażą. Porozmawiajmy o Tym co na sercu. Nie obrażajmy sie na siebie, nie rańmy ludzi... Pogadajmy o Naszym Abonamentowym. Bez wyzwisk,bez ranienia Ludzi... na argumenty. Nie uwierzę,że Pan o mojej propozycji nie wie............ Odpowiedz Link Zgłoś
walentyna4 Re: spoko, spoko... 04.02.05, 10:24 Sorry Szymon, ale człowiek nie może mieć dwóch twarzy, bo to sie nazywa obłudą. Czyż nie tak? Dla żeglarzy jestem cacy, a dla pracowników radia beee. To chyba coś nie tak, nie sądzisz? Dobrze Ci radzę zachowaj swoje stare poglądy. Bo bardzo byś się zdziwił jak roztrzygany jest obecnie w Rdaiu konkurs na tegoroczny rejs Szkoły pod żaglami. Co prawda robi to Sebastian Wypych, ale to przecież nastepca Kosiorowskiego i obecny dyrektor szkoły. Cóz jaki nauczyciel taki uczeń. Więc zastanów, bo to, co napisałeś, to tak jakbyś powiedział ten facet to fajny gość, miły sympatyczny, a że w domu bije żone i molestuje dzieci - no to trudno. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś