Dodaj do ulubionych

Technikum Mechaniczne

IP: *.235-70-69.mc.videotron.ca 21.01.05, 19:18
Ciekawy jestem, czy ktos jeszcze pamieta lata 70-75, zalozenie klubu
Archimedes, Babla i jego letnie obozy rowerowe, wyjazdy na wykopki
ziemniaczane w celu budowy nowej sali gimnastycznej. Slyszalem ze Technikum
Mechaniczne juz nie istnieje, ale pewnie jego absolwenci gdzies sa jeszcze w
roznych stronach swiata.
Moze sie ktos odezwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: krysia47 Re: Technikum Mechaniczne IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.05, 00:14
      ja pamietam te ziemniaki w latach 73-76
      ja liceum ekonomicznego na Oskara langego
      a ja szara dziewczynka wtedy nie mial/am kolez'anek
      i teraz chyba mnie zapomnieli
      z tej matury nic nie mam a ile sie' uczyl/am
      cal/e cztery lata i poco
      • albin55 Re: Technikum Mechaniczne 27.01.07, 22:11
        Witam serdzecznie Archmedes :)))))) Łza sie w oku kręci - jedyny w Polsce klub
        szkolny gdzie sywester był do białegoo rana.Miałem w tym swój udział ech to se
        ne wrati:) Rocznik 70-75 Serdeczne ukłony dla prof.Goduńskiego Pozdrawiam
        wszystkich .A szczególnie kabaret "Ojcowie" To była szkoła w której nie można
        sie było nudzić :))))))
        • Gość: Bogdan Re: Technikum Mechaniczne IP: *.dsl.bell.ca 30.07.07, 13:31
          To ja mysle ze do jednej klasy chodzilismy. Mialem zaszczyt wystepowac w
          kabarecie. Prosze o kontakt: bogdan55@hotmail.com
      • Gość: mazur Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 09:40
        A..! ziemniaki pamiętam szczególnie !!! Jakie tam odchodziły "numery" !
        Np. wyniesienie chrapiącego Kopę na zewnątrz i postawienie jego łóżka na środku
        wielkiej kałuży a póżniej radocha jak po naszych wrzaskach zerwał się i...
        wylądował w kałuży ! Gdzie jesteście i co porabiacie kumple z kl.p.
        Pieczyńskiej?
    • Gość: Włodek Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:39
      Ja pamiętam, sam brałem w tym udział, sporo pamiętam jest grono przyjaciół,
      pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: mix Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 20:55
        Szkoda ,że nie ma już tej szkoły ! Kończyłem w 90 r. Może ktoś się odezwie?
    • Gość: Roman Re: Technikum Mechaniczne IP: *.chello.pl 27.01.06, 20:34
      ja chodzilem do trzyletniego technikum po zawodowce w latach 76-79 pamietacie
      orkiestre szkolna? Studniówka w TRANSIE Niestety Technikum Mechanicznego juz
      nie ma.
      • Gość: m. pytanie do Bogdana IP: *.lv.lv.cox.net 04.02.06, 15:36
        czy grales w pilke nozna w klubie sportowym?
        • Gość: Bogdan Re: pytanie do Bogdana IP: *.235-70-69.mc.videotron.ca 06.02.06, 03:49
          W pilke gralem ale nie w klubie sportowym. Moze o innym Bogdanie myslisz. Ja
          skonczylem w 75 roku
          • Gość: MN Re: pytanie do Bogdana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 00:44
            Byłem na zakończeniu działalności TM ,dyr.OBORSKI dostał oklaski na stojąco!
            Też kończyłem w 75. To były czasy! A na wspomnianych wykopkach działo się...oj
            się działo! Pozdrowienia dla najlepszej wych. p. K. Pieczyńskiej!
    • Gość: pik Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 22:42
      Najlepsze technikum w Szczecinie ! Atmosfera była tutaj nieziemska ! Takie
      osobowości jak np:.dyr,Oborski,prof.Żurnia,prof.K. Pieczyńska,prof.A.Pilecka
      chyba nie wymagają komentarza !
    • Gość: xxx Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 00:41
      Najlepsze w tamtych czasach było to, że jako męskie technikum mieliśmy mnóstwo
      zaproszeń od okolicznych szkół(licea) na dyskoteki! Czuliśmy się jak "królowie"
      w tym Globalnym "Babińcu"! A do tego extra kadra nauczycielska. Wyszliśmy na
      ludzi mimo różnych negatywnych opinii na temat TM. Ciekawe co na ten temat
      sądza inni?
      • Gość: gruby Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:13
        Witam ! To było extra technikum ! Kto pamięta z j. rosyjskiego "Klarę" albo
        prof. Żurnię ? Życie w TM było b. barwne. Szkoda, że Tak mało internautów
        trafia tutaj na forum GW. Atmosfera w TM była super, rzeczy ,które się tutaj
        działy nadają się na barwna opowieść! Nauka była na "normalnym" poziomie.
        Natomiast cała otoczka to niezapomniane wrażenia! Zresztą z tego co mi wiadomo
        to wielu absolwentów TM to dzisiaj poważni biznesmeni, czy dyrektorzy róznych
        instytucji.
      • Gość: Grazyna&Tadek Re: Technikum Mechaniczne IP: *.nwrknj.east.verizon.net 08.12.06, 05:08
        Jestesmy waszymy starszymy kolegami kl 70-73 technikum dzienne 3-letnie Dr
        KLOSEK Oborski BOMBEL od histori Mieszkamy w U.S.A Czy wyszlismy na ludzi
        chyba tak. W 2005 bylismy w Szczecinie szkoda ze niema szkoly chcielismy pokazac
        dzieciom
    • Gość: kucharz Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:25
      Coś podobnego ! Przypadkiem wszedlem na forum a tu "moje" dawne technikum,
      którego już nie ma ! Odezwijcie się ! Działy się tutaj "odjazdowe" akcje.
      Wspominam mile dyra Oborskiego, Żurnię, Goduńskiego, "Brewkę",
      p.Pilecką, "Frosię" i super wych."Krychę"!
      • Gość: xyz Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:57
        najepsza szkoła !!!!
    • Gość: box Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:48
      Poszukuję ludzi z rocznika 70-75 Może ktos sie odezwie ?
      • Gość: lech Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 18:55
        Swietne czasy! Takich ludzi nie spotkałem już nigdy. Można by napisać ciekawą
        książkę o Tych czasach. Byłem tu w latach 75-80. Odezwijcie się kumple !
        • Gość: ELKA Re: Technikum Mechaniczne IP: *.szczecin.mm.pl 10.01.09, 20:11
          FAJNA SZKOLA LATA 1976-79
    • Gość: bor Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:40
      Co slychac u absolwentow z 78r.?
      • Gość: lech M Re: Technikum Mechaniczne IP: 217.153.6.* 17.12.06, 22:42
        konczylem w 1971 wychowawca prof Sliwinskidyrektorem byl Klusek histori uczl
        bruchwalski vel bombel pilecka nazywala sie jagiello pilecki uczyl fizyki
        jakimowicz technologi maciejewski rysunku technicznego a kto chodzil do muzeum
        konserwowac bron z Maciejwskim jako szkolne kolo milosnikow broni i barwy albo
        na zamak na zajecia organizowane przez BWA pozdrawiam
        • Gość: absolwent Re: Technikum Mechaniczne IP: *.chello.pl 20.02.07, 22:08
          znam,znam,znam,ale brakuje tu jeszcze,,babci,, ,k... ,s... i bylo wielu innych
          niekturzy juz nie zyja, takze z moich bylych szkolnych kolegow, lza sie w oku
          kreci ze juz to technikum nie istnieje.A mielismy tez dobry na tamte czasy
          zespol muzyczny/gral w nim Wista/moj rocznik/konczylem 69 bylismy naprawde
          pierwszymi absolwentami.To byly czasy, o wagarach nie chce wspominac..

posdrowienia
          Skowi
          • albin55 Re: Technikum Mechaniczne 24.02.07, 17:32
            to potwierdza tylko moje myslenie ze niezle spierdzielono tą szczecińską
            oświatę Aż wstyd ze przyczynili sie do tego niektórzy "nasi" profesorowie/ci z
            młodszego pokolenia/
            • Gość: TM Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:41
              Rzeczywiście ! Komu przeszkadzało Technikum Mechaniczne ! Zrobiono licea
              profilowane, które nie zdały egzaminu. Kończyłem w 1975 roku TM. Pozdrowienia
              dla NIEZAPOMNIANEJ WYCHOWAWCZYNI "KRYCHY"(p.prof.K. Pieczyńskiej!).
              • albin55 Re: Technikum Mechaniczne 24.02.07, 22:28
                to kończyliśmy w jednym roku ale w innych klasach:) To prawda Krystyna P
                była /i jest / boska:))))))))
          • action_time Re: Technikum Mechaniczne 21.11.07, 01:05
            O ile mi wiadomo, to pierwszy wypust absolwentów był w 1970 r.?
            Jestem z pierwszegu rocznika po utworzeniu szkoły, a ukończyłem w
            1970 r.
            Bal maturalny w Kaskadzie. To był naprawdę dobry rocznik.
            Pozdrawiam.
            • Gość: basolwent Re: Technikum Mechaniczne IP: 212.59.45.* 17.04.08, 23:27
              ty chyba masz racje 70 a bal maturalny byl w Kasce!!

pozdrowienia

absolwent
            • Gość: Zbyszek Czyzyk... Re: Technikum Mechaniczne przy ulicy Kopernika IP: *.pool.einsundeins.de 28.05.08, 14:07
              Ja bylem jednym z pierwszych absolwentow tej Szkoly w 1969 roku to
              byl pierwszy wypust absolwentow. Moimi nauczycielami("profesorami")
              byli miedzyinnymi Klusek, Lyskawa, Bruchwalski, Pilecki itd.
              Ja skonczylem 59 lat mieszkam obecnie w niemczech i czesto wspominam
              stare szkolne czasy.Szkoda ze nie odbylo sie zadne spotkanie
              absolwentow alb moze nie dostalem informacji.
              Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich absolwentow tej starej szkoly
              w ktorej jako mlody chlopak przed jej grundacja w ruinach grasowalem.
              Co roku jestem w Szczecinie i za kazdym razem musze ta szkole chociaz
              od zewnatrz ogladnac

Zbyszek pseudonim Czyzyk
              • albin55 Re: Technikum Mechaniczne przy ulicy Kopernika 20.12.08, 05:42
                Z zewnątrz przypomina nasze Technikum. W środku to już inna szkoła.
    • Gość: kowal Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:31
      Piekne czasy!!! hyba ze świecą szukać takiej szkoły w dzisiejszych
      czasach. Proces dydaktyczny się odbywał a życie tutaj to w
      najlepszym tego słowa znaczeniu tolerancja kontrolowana, która (jak
      na te czasy)była inspiracja do życia w ówczesnych warunkach na już
      wówczas "europejskich" warunkach. Człowiek uczył się życia jak w
      żadnej innej szkole ! Chwała dyr. Oborskiemu i zespołowi
      nauczycielskiemu !!!( ze szczególnym wskazaniem super wychowawczyni
      SZANOWNEJ PANI KRYSTYNY PIECZYŃSKIEJ !!!!!!).
      • Gość: kowal Re: Technikum Mechaniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 22:41
        złośliwość chochlika ! oczywiście winno być "chyba".
    • Gość: andrzej babinski Re: Technikum Mechaniczne IP: *.iad.untd.com 01.01.08, 18:22
      Wszystko to pamietam.Bylem w klasie 5c - rok1977.Teraz mieszkam w
      USA aabb1987@netzero.net
      • Gość: Krzysiek Re: Technikum Mechaniczne IP: 169.240.85.* 31.12.08, 20:46
        Nie wiem czy ta lista jeszcze dziala ale ....
        ...i ja konczylem to wspaniale Technikum im. "Synow Pulkow Lusowego
        Wojska Polskiego" na ulicy Kopernika 16A. Konczylem w 1977, a bylem
        w klasie 5C razem z Toba Andrzeju. Na swiatecznym spotkaniu u
        znajomych wszyscy wspominali szkolne czasy ogladajac zdjecia na
        stronie internetowej "nasza klasa". Opowiadali o zjazdach szkolnych
        po czasie. Czy bylo cos takiego w naszej szkole? To mnie
        zainspirowalo do szukania "starych" moze lepiej "szkolnych"
        znajomych.
        Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
        Krzysiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka