Dodaj do ulubionych

JURCZYK CZY PIECHOTA ?

IP: 83.168.104.* 14.03.05, 22:06
Do wyborów pozostało jeszcze sporo czasu, a kandydata na prezydenta miasta
nie udało się wyłonić. bez elit zdycha to miasto strasznie. Niestety, ale
obudzimy się z ręką w nocniku. Które zło wybierzemy?

Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: JURCZYK CZY PIECHOTA ? IP: *.arkonskie.v.pl 14.03.05, 22:08
      Przecież już wszyscy wiedzą że Jacek ma być Prezesem Zarządu Portu.
    • Gość: Antyknajak wiele pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:11
      Komu nie udało się wyłonić kandydata na Prezydenta? Dlaczego kandydatA , a nie
      kandydatÓW. No chyba, że chodzi Ci o kandydata konkretnej opcji. To która opcja
      jeszcze nie ma tego kandydata ? Czy Wasze dzisiejsze zebranie Ordynackiej nie
      wyłoniło tego kandydata ?
    • student1 Re: JURCZYK i PIECHOTA 14.03.05, 22:19
      Marian i Jacek
      na śmietnik historii
      z powodu niesławy w całkowitą niepamięć i niebyt
      członkowie SLD probują sprzedać Jacka jako antidotum na Mariana
      przypominam
      Marian jest najlepszym przyjacielem Jacka i zajmuje swoje stanowisko dzięki
      jego poparciu

• Gość: XXL Re: JURCZYK i PIECHOTA IP: *.arkonskie.v.pl 14.03.05, 22:24
        e tam,jak pisałem Jacek do portu Maryjan do stoczni,chłopy biorą sie za biznes
        mają dość polityki teraz młodzi wezmą sie za politykę
      • Gość: Antyknajak Re: Nie do końca tak był student jak piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:28
        Studencie. Jurczyk nie do końca został dzięki Piechocie i grypsującycm z nim
        ekipom.
        Jurczyk został przede wszystkim dlatego iż Piechota w swojej małostkowości i
        pazerności wystawił (uparcie) Runowicza.
        Było to mozliwe dzięki tchórzostwie ludzi z SLD i feudalno-mafijnym stosunkom
        wewnątrz tej "lewicowej" partii.
        Wiem na pewno , że niespodziewali się sukcesu Jurczyka. Obawiali się jedynie
        Tersy Lubuńskiej wobec której rozpoczęto kampanię godną najniższych instynktów
        (patrz wątek o Nielku), która do dzisiaj czka się po tym forum.
        Przed drugą turą "Runowicz vs Jurczyk" chłopaki byli tak pewni wygranej, że
        nietrzeżwieli. Runowicz już rozdzielał, biznes zaczął już wokół Edmunda skakać
        jak wokól ulgi podatkowej. Wytrzeżwieli jak wygrał ..... Jurczyk.
        • student1 Re: Nie do końca tak był student jak piszesz 14.03.05, 22:38
          nie do końca się z tobą zgodzę
          dla SLD było obojętne czy wygra Runowicz czy Jurczyk
          zależało im tylko żeby PO i PiS nie poparło Lubińskiej i żeby wystawiło
          swojego kandydata ktory nie będzie miał szans
          to akurat oiągnęli
          następnie musieli doprowadzić do tego żeby Lubińska nie weszła do drugiej tury
          to też im się udało
          rożnymi metodami
          a poźniej to było bez rożnicy
          Marian jest dla SLD bardzo wygodnym prezydentem
          robią swoje ale za to nie odpowiadają
          ich dalsze działania skierowane są tylko na to żeby Lubińska nie została
          prezydentem
          a poza tym jest im obojętne kto będzie
          z każdym Jacek się dogada
          • Gość: Antyknajak Re: Nie do końca tak był student jak piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:46
            >dla SLD było obojętne czy wygra Runowicz czy Jurczyk
            Nie no obojętne nie było.
            Stella (lub ktos taki) poszłaby na zastępcę i z biurowca tuż za mostem Długim
            decyzje uruchamiałyby SMSy od Skarbnika.
            Nad takim Jurczykiem muszą trochę popracować i nie wszytsko im wychodzi. Z
            Runowiczem byłoby 100 % Szczecin.
            Więc obojętne SLD (jak piszesz) student to czy Runowicz czy Jurczyk to nie
            było. Z Jurczykiem też trzeba trochę podzielić się "kadrówką" z Edmundem nie
            byłoby problemu. Ze 100- 200 osób więcej, z grypsujących z SLD miałoby pracę na
            stanowisku pewnym , z terminową wypłatą.

• student1 Re: Nie do końca tak był student jak piszesz 14.03.05, 22:59
              no niby tak
              ale z drugiej strony dla nich istotne było tylko jedno
              żeby nie wygrała pani Lubińska
              nie bali się że wygra Jurczyk bo wiedzieli że się dogadają
              pewnie że trochę stanowisk mniej ale z drugiej strony mając całe wojewdztwo i
              wszystkie instytucje rządowe nie było to wielkim problemem
              myślę że nie zdawali sobie sprawy do końca z niezależności pani Lubińskiej i
              myśleli że w międzyczasie jakoś się dogadają
              zresztą słyszałem niedawno w tvgryf jak pani Lubińska mowiła że proponowano jej
              ewentualne zastępstwo u Piechoty a ona pogoniła towarzystwo
              dlatego Jacek tak się ostatnio w Szczecinie uaktywnił
              do pokuty jak śmierć u itd
              • Gość: Antyknajak Potrzebne kompromisy.Brać leki na obniżenie ciśn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:16
                Moje zdanie i pogadamy o tym za jakiś czas jest następujące.
                Piechota i jego grypserzy oraz Partia Demokratyczna itp inne ugrupowania tego
                samego , kończącego się już układu , nie będą po wyborach odgrywać istotnej
                roli.
                O ile !
                Przepadną w mrokach historii na jakieś 2 kadencje. Partia , która nie będzie
                mogła żywić się pasożytniczo na ciele społecznym zaniknie, a nowy pasożyt PD
                będzie za mały aby dać wszytkim.
                O ile !
                Jednak tak może nie być jak podskoczy ciśnienie konserwatystom, liberałom i
                centroprawicy i zacznie się to co może to zmienić.
                Na przykład bitwa Lubińskiej z PO. Jednoczyć, jednoczyć i rezygnować dla
                wyższych celów z realizacji 100 % własnych ambicji. 100 % jest niemożliwe !
                Potrzebne są kompromisy ! Jeżeli tak się stanie jak wskazał andreas to .....
                zielaju uspiechow i znowu : "na kłopoty i troski? Jacek Piechotowski" :-)
                czyli szczecińska mutacja sławnego "miałeś chamie Złoty Róg"
                • student1 Re: Potrzebne kompromisy.Brać leki na obniżenie c 14.03.05, 23:25
                  zgadzam się
                  ale zainterowałeś mnie jednym
                  skąd wiesz o jakiejś wojnie Lubińskiej z PO
                  a może to jest wojna PO z Lubińską
                  może Lubińska przeszkadza nie tylko SLD ale szerszemu porozumieniu
                  • Gość: Antyknajak Brać leki na obniżenie ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:46
                    Formalnie nie wiem o żadnej wojnie bo nie jestem politykiem. Odczytuję to
                    jednak z dyskusji na tym forum, że są jakieś napięcia.
                    Napisałem :
                    >Jednak tak może nie być jak podskoczy ciśnienie konserwatystom, liberałom i
                    >centroprawicy i zacznie się to co może to zmienić.
                    >Na przykład bitwa Lubińskiej z PO.

Jest użyte słowko "na przykład" i sądzę, że jest jasne że ma to charakter nie
                    oceny faktu istniejącego ale uprzedzenia o możliwej do wystąpienia
                    okoliczności. Oby nie nastąpiła gdyż byłaby dowodem głupoty stron.
                    Poza tym moja ocena postawy T. Lubińskiej jest taka, że nie jest skora do
                    kompromisów wyborczych i to nie mam na mysli tych zgniłych kompromisów ale tych
                    na 99 %, nawet.
                    Ale to moja ocena. Osobista.
                    • student1 Re: Brać leki na obniżenie ciśnienia 15.03.05, 07:51
                      przestań mnie rozbawiać napięciami na tym forum
                      też mi opiniotworcze środowisko
                      przecież to zabawa
    • rpoznan ALE WYBÓR!!!!!! 15.03.05, 02:35
      Równie dobrze mógłbyś zapytać: obciąć Ci dwie ręce,czy obciąć Ci dwie ręce!To
      żaden wybór!Jak już ma być tak do du..,to ja proponuję wylansować na kandydata
      na prezydenta kogoś choćby z tego...forum!Tak.Taa!Ale pojechałem!Sam nie wierzę!
      No ale to z bezradności!Z drugiej strony,jeśli miałby to być człowiek
      uczciwy,wykształcony,bez powikłań tow.-polit.,a na dodatek z wizją i
      pomysłem,to wiecie co?Dlaczego,nie!W końcu gorzej niż teraz,to chyba nie może
      być!Więc drodzy forumowicze pomyślcie,czy nie ukrywa się między nami jakiś
      mądry i prawy mąż stanu!Tylko błagam nie każcie mi wybierać między złem,a złem!
      Pozdrawiam.
      • Gość: play Re: ALE WYBÓR!!!!!! IP: *.teleton.pl 15.03.05, 07:05
        Dokładnie tak rpoznan, popieram w 100%. Wybór to żaden, tym bardziej że grubymi
        nićmi sterowany. Olać ich obu !!! Obaj są siebie warci.
        Co do wyboru kogoś z forum, to proponuję stworzyć statystyczny portet
        pamięciowy, jakie cechy winien posiadać nasz kandydat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka