Dodaj do ulubionych

a stoczniowcy znowu...

21.06.02, 07:48
narodzila sie nowa swiecka tradycja - stoczniowcy co rano ida na miasto
na razie ludzie jeszcze im wspolczuja ale za kilka dni beda mieli serdecznie
dosyc

kierowcy cuda wyprawiaja, wzdluz jana z kolna na wstecznym albo po chodniku...

ale za to w pozostalej czesci miasta mozna wciskac gaz do dechy i tak cala
drogowka obstawia pochod

nie wiem ile jest ludzi ale na szerokosci jednej nitki jana z kolna jest ich
230 metrow
Obserwuj wątek
    • milseog nie ma się z czego śmiać 21.06.02, 08:23
      widzialem ich jadac do pracy. tak smutnego marszu w zyciu nie widzialem.
      bezsilnosc - to chyba najbardziej do nich pasuje. az za gardlo sciska.
      ciekawe czy prezesi stoczni odpowiedza za jej upadek? przeciez jesli tak sie
      nie stanie wkrotce w takich pochodach bedzie chodzic pol polski! to potworne.
    • tylo a mnie już szlag bierze 21.06.02, 08:30
      wiadomo, że to nieszczęście.

Ale dlaczego oni się mszczą na mnie ???? A co ja im zrobiłem ???? Dlaczego
      przez nich ja muszę wychodzić wcześniej do pracy, żeby być na czas i na dodatek
      kombinować gdzie tu może nie ma korka ????

i tak oto zwykły stoczniowiec ma wpływ na moje życie.
      • milseog Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 08:39
        chhlopie, to nie sa cwiczenia. ci ludzie nie maja juz nic. co zrobilbys w ich
        sytuacji? jestes siebie az na tyle pewien, ze wiesz, ze nie zablokowalbys ulicy
        panu Tylo? jako ZWYKLY STOCZNIOWIEC?
        • skuter70 Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 08:41
          milseog napisał(a):

> chhlopie, to nie sa cwiczenia. ci ludzie nie maja juz nic. co zrobilbys w ich
          > sytuacji?

szukalbym pracy
          • milseog Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 09:00
            skad wiesz, ze oni nie szukaja? na razie chca odzyskac zarobione wczesniej
            pieniadze. to im sie nalezy. nie uwazasz?
            • skuter70 Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 09:03
              milseog napisał(a):

> skad wiesz, ze oni nie szukaja?

na ulicy?

> na razie chca odzyskac zarobione wczesniej
              > pieniadze. to im sie nalezy. nie uwazasz?

nalezy im sie i pewnie z czasem je dostana
        • tylo Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 09:15
          milseog napisał(a):
          > co zrobilbys w ich sytuacji?

zablokowałbym ci drogę do przedszkola i z przedszkola do pracy. Tak żebyś postał
          sobie w korku parenaście minut. Ciekawe ile dni byś mi nie miał tego za złe???
          • milseog nie dramatyzuj! 21.06.02, 09:22
            dla ciebie to ledwie kilkanascie minut. nie przesadzaj, tylo.
            ty postoisz i pojedziesz do pracy. a oni? wiecej empatii, panowie! oni sobie
            tego nie zgotowali. padli ofiara zlodzieji i kretaczy. wejdzcie w ich buty.
            • tylo Re: nie dramatyzuj! 21.06.02, 09:33
              > dla ciebie to ledwie kilkanascie minut. nie przesadzaj, tylo.
              > ty postoisz i pojedziesz do pracy.

ale jakby to była karetka pogotowia, to chyba inaczej byś na to patrzał, co ????
            • Gość: ZetKa Re: nie dramatyzuj! IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 28.06.02, 16:06
              > dla ciebie to ledwie kilkanascie minut.
              Powiedz to szefowi, ktory wyrzuci cie z pracy za spoznienie...

> tego nie zgotowali. padli ofiara zlodzieji i kretaczy.
              Najlatwiej powiedziec "zlodziei"... bez analizy, czy naprawde ktos cos ukradl...
              moze nie rzucaj oskarzen na wiatr, bo czasem twoja niewiedza moze niezle
              nabruzdzic innemu, niewinnemu czlowiekowi...

• laura74 Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 10:15
        tylo napisał(a):

> wiadomo, że to nieszczęście.
        >
        > Ale dlaczego oni się mszczą na mnie ???? A co ja im zrobiłem ???? Dlaczego
        > przez nich ja muszę wychodzić wcześniej do pracy, żeby być na czas i na dodatek
        >
        > kombinować gdzie tu może nie ma korka ????
        >
        > i tak oto zwykły stoczniowiec ma wpływ na moje życie.

No faktycznie strasznie biedny jestes. Bo wstac trzeba wczesniej bylo? Pojechac
        do pracy inna droga? Ciesz sie, ze masz po co rano wstawac. Ze pracujesz i ktos
        ci za to placi. I moze sproboj sie postawic w sytuacji faceta, ktoremu od paru
        miesiecy nie placa za ciezka harowke, ktory nie ma czym nakarmic dzieci ani
        zaplacic za prad. Z cala pewnosia chetnie by sie z toba zamienil, nawet, jesli
        mialby stac w korku.

• tylo Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 10:20
          > Z cala pewnosia chetnie by sie z toba zamienil, nawet, jesli
          > mialby stac w korku.

może i on by się chętnie ze mną zamienił. Problem tylko w tym, że trochę musiał
          by się pouczyć. A to może być duży problem.

Swoją drogą ja też bym się chętnie zamienił z Ricky Martin'em na wygląd. Tylko co
          z tego ???
          • laura74 Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 10:27
            tylo napisał(a):

> > Z cala pewnosia chetnie by sie z toba zamienil, nawet, jesli
            > > mialby stac w korku.
            >
            > może i on by się chętnie ze mną zamienił. Problem tylko w tym, że trochę musiał
            >
            > by się pouczyć. A to może być duży problem.

no faktycznie. skoro jest prostym spawaczem - niech robi za darmo i sie nie
            odzywa.
            • tylo Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 10:30
              > no faktycznie. skoro jest prostym spawaczem - niech robi za darmo i sie nie
              > odzywa.

każdy jest kowalem swojego losu. Nie można mieć pretensji, że ktoś się uczył i ma
              pracę.

Dodam tylko, że ze stocznią związanych jest kopiec firm i jakoś oni nie wychodzą
              na ulicę. MOże dlatego, że szukają sobie innej pracy ???

• skuter70 Re: a mnie już szlag bierze 21.06.02, 10:35
                tylo napisał(a):

> Dodam tylko, że ze stocznią związanych jest kopiec firm i jakoś oni nie wychodz
                > ą
                > na ulicę. MOże dlatego, że szukają sobie innej pracy ???

kopa firm zbankrutowala w ostatnich latach i jakos ludzie nie biegali pod banki i
                urzedy
              • Gość: Zeb Sympatia ze stoczniowcami? IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 26.06.02, 01:34
                A niby dlaczego mam sympatyzowac z tlumem ktory w bezmyslny sposob paralizuje
                zycie normalnego miasta i utrudnia zycie normalnym ludziom ktorzy jakos chca
                przezyc ten kryzys. Stoczniowcy domagaja sie aby popieralo ich cale
                spoleczenstwo. A czy stoczniowcy, gdy juz wyjda kiedys z kryzysu, popra
                pracownice Dany, Odry czy tez ciezko pracujace pielegniarki? Smiech na pustej
                sali. Oni tylko chca kosztem spoleczenstwa napelnic swoje bezdenne kieszenie.
                Prosze sobie przypomniec co bylo przed podpisaniem umowy o upanstwowieniu
                stoczni. Biedne zaglodzone stoczniowe robaczki prosily wtedy o PRACE I CHLEB.
                Gdy podpisano juz odpowiedni papierek to momentalnie zaczely padac postulaty
                ekonomiczne i socjalne. Nieobchodza mnie problemy stoczni i dobrze by bylo aby
                ten tlum nieudaczniakow niestawal mi na drodze. Ja tez mam na utrzymaniu dzieci
                i przez ich idiotyczne blokady ulic niechce zgubic swojej pracy tylko dlatego
                ze spoznilem sie do pracy.
      • Gość: IGA Re: a mnie już szlag bierze (Do Tylo)odpowiedz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 11:19
        CZŁOWIEKU BĄDŹ SZCZĘŚLIWY ŻE MASZ TĄ PRACĘ I ZARABIASZ CI LUDZIE NIE MAJĄ NIC
        TYLKO DŁUGI DO SPŁACENIA NAZYWASZ ICH ZWYKŁYMI STOCZNIOWCAMI A TY PEWNIE JESTEŚ
        BOGIEM !!! JAK ZNAJDZIESZ SĘ W TAKIEJ SYTUACJI JAK CI "ZWYKLI LUDZIE" TO
        POZNASZ TO UCZUCIE BEZSILNOŚCI.JESTEŚ PASOŻYTEM.
        • Gość: Hania Droga IGO IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 26.06.02, 14:09
          Gość portalu: IGA napisał(a):

> CZŁOWIEKU BĄDŹ SZCZĘŚLIWY ŻE MASZ TĄ PRACĘ I ZARABIASZ CI LUDZIE NIE MAJĄ NIC
          > TYLKO DŁUGI DO SPŁACENIA NAZYWASZ ICH ZWYKŁYMI STOCZNIOWCAMI A TY PEWNIE JESTEŚ
          > BOGIEM !!! JAK ZNAJDZIESZ SĘ W TAKIEJ SYTUACJI JAK CI "ZWYKLI LUDZIE" TO
          > POZNASZ TO UCZUCIE BEZSILNOŚCI.JESTEŚ PASOŻYTEM.

Droga Igo, pracowalam w stoczni 12 lat. Od wrzesnia ubr. bylam na pol etacie. Od
          marca przestali mi placic. Jakos w glowie niebylo mi czekanie na rzadowe
          pieniadze. Nierozlozylam rak z bezsilnosci. Od kwietnia mam nowa prace i mam czym
          nakarmic i w co ubrac dwojke moich maluchow. Z obrzydzeniem patrze z okien
          tramwaju na tych wypasionych leniwych stoczniowcow, ktorzy utrudniaja mi dotarcie
          do pracy. I ty smiesz mnie i mnie podobnych nazywac PASOZYTAMI. Pasozytami sa
          wlasnie ci stoczniowcy ktorzy teraz czekaja zeby dalej mogli sie byczyc miedzy
          innymi takze za moje pieniadze.
    • goscias Re: a stoczniowcy znowu... 21.06.02, 08:38
      Stoczniowa blokada. (2002-06-21 08:22:59)
      Kilka tysięcy pracowników Stoczni Szczecińskiej - podobnie jak wczoraj - znów
      idzie głównymi ulicami Szczecina w kierunku Urzędu Wojewódzkiego. Marsz - to
      protest przeciwko doprowadzniu zakładu do upadłości. Rano o 7-ej na terenie
      stoczni odbył się wiec. Zbigniew Karkota - prezes Stoczni Szczecińskiej
      powiedział robotnikom, że nic nie wiadomo na temat nowej spółki, która miałaby
      przejąć produkcję statków, nie wiadomo też kiedy stoczniowcy otrzymają zaległe
      pensje. Dzisiejszy protest nie jest już - jak wczorajszy - protestem milczenia.
      Stoczniowcy zapowiadają, że gdy dotrą do Placu Żołnierza - zablokują go na
      godzinę.

Blokada placu Żołnierza.

Myślę, że tu nie chodzi już tylko o Stocznię
      ale o ten nasz biedny, rozkradany bezkarnie kraj!
    • Gość: Pogodny Opróżnić ulice. Gdzie policja. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 09:20
      Skuterku.
      Nie wiem jak mi to przez gardło przejdzie, ale powiem tak : zgadzam się z Tobą.
      Blokowanie drogi jest blokowaniem drogi. I czy to robi samoobrona, czy
      stoczniowcy, czy ksiądz biskup. To jest to samo wykroczenie.
      Żądam stosowania tego samego prawa wobec wszystkich. Nie blokują jedną z willi
      Piotrowskiego lub willę Piechoty. Mogę zdobyć adresy.
      • milseog nie mogę już tego czytać!:) 21.06.02, 09:24
        czy jak idzie procesja z kardynalem i pol miasta stoi w korkach, a wsrod nich
        sa niewierzacy, to czy ktos sie zrzyma, ze nie moze do tesciowej na obiadek
        dojechac? no dajcie, juz spokoj tym ludziom! zycze wam zebyscie nie znalezli
        sie w takiej sytuacji, i zeby wasze kategoryczne opinie nie musialy sie do niej
        dostosowac.
        widac, ze nie byliscie bezrobotni.
        • skuter70 Re: nie mogę już tego czytać!:) 21.06.02, 09:28
          milseog napisał(a):

> czy jak idzie procesja z kardynalem i pol miasta stoi w korkach, a wsrod nich
          > sa niewierzacy, to czy ktos sie zrzyma, ze nie moze do tesciowej na obiadek
          > dojechac?

ja tak

> widac, ze nie byliscie bezrobotni.

mil jak byles bezrobotny to chodziles sobie na pochody?
        • tylo Re: nie mogę już tego czytać!:) 21.06.02, 09:39
          > czy jak idzie procesja z kardynalem i pol miasta stoi w korkach, a wsrod nich
          > sa niewierzacy, to czy ktos sie zrzyma, ze nie moze do tesciowej na obiadek
          > dojechac?
          no to jakiś wczesny obiadek. Poza tym o tym każdy wie - wie kiedy od której do
          której i mniej więcej gdzie u przez jakiś czas. Coś ci te porównanie nie wyszło

• skuter70 Re: Opróżnić ulice. Gdzie policja. 21.06.02, 09:24
        Gość portalu: Pogodny napisał(a):

> Skuterku.
        > Nie wiem jak mi to przez gardło przejdzie, ale powiem tak : zgadzam się z Tobą.

ozeszwmorde!!! ja chyba cos zle napisalem, chyba powinienem przestac zgadzac sie
        z samym soba

a moze chcesz sie zapisac do naszego klubu komunstow, trockistow, unitow i
        bojownikow owp? skladki mamy przystepne a obecnie nawet promocyjne
        • tylo Re: Opróżnić ulice. Gdzie policja. 21.06.02, 09:41
          > skladki mamy przystepne a obecnie nawet promocyjne
          dobrze, że nie przestępcze.

• Gość: Zeb I znow stocznia IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 22.06.02, 12:15
        Co oni chca? Budowac statki? I co dalej? Postawimy te statki na Walach
        Chrobrego jako dowod ze stoczniowcy chca je budowac a nikt niechce ich kupowac?
        Kiedyz ci stoczniowcy zrozumieja ze to wlasnie dzieki nim niemamy juz
        opiekunczego socjalistycznego panstwa, ze to wlasnie oni domagali sie tego do
        czego wlasnie doszlo. Kiedyz ci stoczniowcy zrozumieja ze ich produkty sa za
        drogie i budowane sa za dlugo jak na potrzeby zachodnich armatorow.
        Stoczniowiec to brzmi dumnie - takie haslo obowjazywalo 20 lat temu, teraz
        haslem jest - stoczniowiec to brzmi zalosnie.
        A swoja droga to zupelnie nierozumie dlaczego policja nierozpedza tych ktorzy
        blokuja ulice i tym samy utrudniaja dojazd do pracy ludziom ktorzy chca
        pracowac a nie ogladac sie na pomoc ze strony rzadu.
      • Gość: ZetKa Re: Opróżnić ulice. Gdzie policja. IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 28.06.02, 16:17
        Uwazam, ze dobrze by bylo, zeby policja sie wziela za stoczniowcow. Tylko z
        drugiej strony - czy ty bedac policjantem, byc moze majac w rodzinie stoczniowca,
        mialbys sumienie ich zhaltowac?
        Jedynym rozwiazaniem byloby przywiezc jakichs odleglych policjantow, bo kazac tym
        szczecinskim stanac do tlumienia zamieszek stoczniowych - to juz bylby szczyt
        chamstwa...
    • goscias Miasto zablokowane 24.06.02, 10:48
      Dziś stoczniowcy zmęczeni maszerowaniem odpoczywają
      na wjeździe i wyjeździe z miasta.
      Uważa, że komitet protestacyjny wypracowuje
      coraz bardziej optymalne formy protestu.
      Szczecińskie Związki Zawodowe powinny się tylko uczyć
      konkretnego działania zamiast koncentrować się jedynie
      na pobieraniu składek.
      • milseog Re: Miasto zablokowane 24.06.02, 10:52
        i slusznie. bez walki o swoje nic sie nie uda. jestem za!
        • goscias Re: Miasto zablokowane 24.06.02, 10:58
          milseog napisał(a):

> i slusznie. bez walki o swoje nic sie nie uda. jestem za!

Popieram działania stoczniowców.
          Już od dawna to niejest ich prywatny problem!

Podoba mi się, że jutro robią sobie wolne
          i nie chcą mieszać się z Lepperowcami!

---

Mariusz Rabenda (24-06-02 09:38)

Po weekendowej przerwie kilkutysięczny tłum stoczniowców ponownie protestuje na
          ulicach Szczecina

Aby być lepiej zauważonym zaplanowali najdłuższą z dotychczasowych tras, a każdy
          z newralgicznych placów Szczecina okrążają dwukrotnie. Pochód spod bramy stoczni
          udał się ul. Emilii Plater w stronę Ronda Giedroycia i dalej pod Urząd Miejski.
          Tam pod drzwiami Powiatowego Urzędu Pracy stoczniowcy skandowali "Chcemy pracy,
          nie zasiłków". Na placu Armii Krajowej okrzyki "złodzieje" były najgłośniejsze w
          całej dzisiejszej manifestacji. Tutaj też protestujący zatrzymali się na moment
          by odśpiewać hymn narodowy. Z pod Urzędu Miejskiego (gdzie dziś o godz. 15 ma się
          odbyć sesja Rady Miasta poświęcona sytuacji w stoczni) kolumna stoczniowców udała
          się na pl. Grunwaldzki i dalej ul. Piłsudskiego do pl. Rodła. Al. Wyzwolenia i
          Niepodległości, a potem ul. Wyszyńskiego i Jana z Kolna stoczniowcy powrócą do
          zakładu. W kolumnie maszeruje około 3 tys. ludzi. Z uwagi na zaplanowane na jutro
          ogólnopolskie protesty Samoobrony we wtorek manifestacja się nie odbędzie.

wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=892531&dzial=szs0005

I jeszcze jeden news:

Stoczniowcy ponownie na ulicach Szczecina. (2002-06-24 08:15:22)
          Kilka tysięcy stoczniowców wyszło w poniedziałek rano po raz kolejny na ulice
          Szczecina. Stoczniowcy protestują w obronie swych miejsc pracy. Protestujący
          wyruszyli spod bram Stoczni Szczecińskiej SA. Na przedzie pochodu niosą polskie
          flagi oraz transparent: "Miller, Piechota stocznia wam nie wybaczy".
          Zapowiedzieli, że skierują się pod Powiatowy Urząd Pracy. Sytuacja Stoczni
          Szczecińskiej będzie głównym tematem zaplanowanej na dziś nadzwyczanej sesji rady
          miasta Szczecina. Radni chcą dokładnie poznać stan w jakim znajduje się zakład.
          Zdecydują również o formie pomocy miasta dla rodzin stoczniowców.
          Najprawdopodobniej rada przegłosuje zmiany w budżecie i zatwierdzi przyznanie
          miliona złotych na pomoc dla stoczniowców. Będzie również mowa o kondycji
          gospodarczej całego miasta w związku z upadkiem stoczni. Na obrady zaproszono
          zarząd stoczni, przedstawicieli związków zawodowych, wojewodę oraz marszałka
          województwa. Tymczasem wczoraj w Szczecinie odbyło się pierwsze spotkanie
          szczecińskiego oddziału Stowarzyszenia Akcjonariuszy i Obrońców Stoczni Gdańskiej
          Arka. Uczestnicy spotkania chcą walczyć o przyszłość Stoczni Szczecińskiej i
          zapobiec jej upadłości. Zbigniew Różycki ze Stowarzyszenia powiedział, że w
          Szczecinie zrealizowano podobny scenariusz przejęcia firmy jak w Stoczni Gdynia.
          Stowarzyszenie chce wystąpić do Prokuratury, aby odebrała akcje holdingu
          stoczniowego Grupie Przemysłowej i Skarbowi Państwa. Zdaniem członków
          Stowarzyszenia - doszło do jawnego przestępstwa bankowego, przez udzielenie
          kredytu pod zastaw akcji Skarbu Państwa, co umożliwiło ich przejęcie przez osoby
          prywatne. Skarb Państwa powinien być pozbawiony akcji Stoczni, ponieważ nie
          reagował na łamanie prawa przez Grupę Przemysłową. Szczeciński Oddział
          Stowarzyszenia Akcjonariuszy i Obrońców Stoczni Gdańskiej chce, aby Stocznię
          objął akcjonariat pracowniczy. Porta Holding, do którego należy stocznia, utracił
          płynność finansową w październiku ub. roku. Od marca ok. 6 tys. pracowników
          stoczni przebywa na przymusowych urlopach i nie otrzymuje wynagrodzenia. W sądzie
          jest wniosek o upadłość spółki.

• milseog stoczniowcy mają styl!!! [ntxt] 24.06.02, 11:00
            • goscias Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! 26.06.02, 08:28
              Termin minął, pensji nie ma. (2002-06-26 08:22:05)

Do 9-tej pracownicy Stoczni Szczecińskiej zdecydują czy dziś znów wyjdą na
              ulice. Rano na terenie stoczni odbył się wiec, na który nie wpuszczono
              dziennikarzy. Jak udało nam się ustalić prezes Stoczni Szczecińskiej Zbigniew
              Karkota zapowiedział robotnikom, że pieniądze z Funduszu Gwarantowanych
              Świadczeń Pracowniczych są już na koncie stoczni, ale nie można ich wypłacić
              dopóki sąd nie ogłosi upadłości zakładu. Kilka dni temu minister pracy Jerzy
              Hausner zapowiadał, że pierwsze środki wpłyną na konta stoczniowców 25 czerwca -
              czyli wczoraj - a tak się nie stało. Prezes Karkota powiedział również ,że
              dokończenie budowy 5-ciu statków oznacza pracę dla 2 i pół tysiąca osób z 6-
              cio tysięcznej załogi. Wczoraj prezes Agencji Rozwoju Przemysłu Arkadiusz
              Krężel powiedział, że banki wierzyciele Stoczni Szczecińskiej są zainteresowane
              dokończeniem budowy pięciu statków. "Pozostała do wyjaśnienia kwestia
              finansowania umowy" - powiedział po spotkaniu z przedstawicielami banków prezes
              Agencji Rozwoju Przemysłu Arkadiusz Krężel. Dokończeniem budowy statków ma się
              zająć nowy podmiot gospodarczy. Wczoraj Agencja Rozwoju Przemysłu kupiła za
              symboliczną złotówkę od Stoczni Szczecińskiej Porta Holding spółkę ASS, która
              ma kontynuować produkcję statków. Spółka ma zmienić nazwę na Stocznia
              Szczecińska Nowa. Rozmowy w sprawie finansowania budowy pięciu statków odbędą
              się dziś i w piątek. W sumie w Stoczni Szczecińskiej nieukończonych jest 11
              statków. Na razie nie wiadomo ilu stoczniowców znajdzie pracę w nowej spółce.
              • Gość: Budrys Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! IP: *.sssa.com.pl 26.06.02, 08:34
                za chwilę część druga dzisiejszego wiecu ...
                • goscias Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! 26.06.02, 08:38
                  Gość portalu: Budrys napisał(a):

> za chwilę część druga dzisiejszego wiecu ...

Budrys,
                  jeśli to możliwe zapodaj co i jak postanowiły 3
                  bo jesteś najbliżej.

Pozdrawiam.

• milseog Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! 26.06.02, 08:40
                    tak, tak, daj znac koniecznie bo to wazne.
                    pozdr
                    • Gość: Budrys Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! IP: *.sssa.com.pl 26.06.02, 09:33
                      bez większych pomysłów - czyli wymarsz na miasto o godz. 10.00 tym razem z
                      transparentami ( białe z czerwonymi napisami których Wam nie zdradzę ), w
                      kaskach , przepustki magnetyczne w widocznym miejscu ...
                      Kinga Brandys z TVP już zwija ekipę i leci na miasto ...
                      Drogówka i cała reszta glin rozstawia się po okolicznych krzakach ...
                      • milseog Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! 26.06.02, 09:48
                        ze kaski to rozumiem, ale po co te przepustki? i dokad tym razem idziecie?
                        • Gość: Budrys Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! IP: *.sssa.com.pl 26.06.02, 09:53
                          na przepustce jest zdjęcie , imię i nazwisko ...
                          może chodzi o brak anomimowości oraz w przypadku czegokolwiek ( ? ) wiadomo że
                          to stoczniowiec a nie np. aspirant Maniak po cywilu
                          Aha no i jako dodatek - syreny alarmowe.
                          Mam nadzieję , że wszyscy już dojechaliście do pracy !
                          • milseog Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! 26.06.02, 10:00
                            rozumiem. bardzo dobry pomysl i jak wczesniej powiedzialem: ze stylem:)
                            reszta sie nie martw. jak ktos w korku postoi to mu korona z glowy nie spadnie.
                            tylko dobrze sie zorganizujcie zeby karetki przepuszczac bo to niektorym glowe
                            zaprzata:)
                            to w ktora strone dzisiaj idziecie? ja na waszym miejscu poszedlbym pod dom
                            talasiewicza a zaraz potem karkoty. po cichu i agresji, ale tlumnie:)))
                            • goscias Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! 26.06.02, 10:28
                              milseog napisał(a):

> to w ktora strone dzisiaj idziecie? ja na waszym miejscu poszedlbym pod dom
                              > talasiewicza a zaraz potem karkoty. po cichu i agresji, ale tlumnie:)))

Z tym brakiem anonimowości dajecie znakomity przykład!
                              Zabezpieczenie przed prowokatorami i jednocześnie koniec z brakiem
                              odpowiedzialności. Czytelny przekaz!
                              Trasa na Basen Górniczy tam i spowrotem optymalna.
                              Propozycja Słodkiego jest b. interesującym pomysłem na jutro.
                              Wcześniej warto określić lokalizację innych "byłych".
                              Zdecydowanie i spokojnie!
                              Popieram.

• milseog Re: stoczniowcy mają styl !!!!!!!! 26.06.02, 10:33
                                To powinno zamknac "usta" tym, ktorzy z palami chcieli na stoczniowcow biec.
    • milseog idziecie już? 26.06.02, 10:52
      slysze jakies syreny na energetykow. idziecie juz czy jak? i w ktora strone?
      • Gość: lejot Re: idziecie już? IP: *.porta-complex.com.pl 26.06.02, 10:58
        milseog napisał(a):

> slysze jakies syreny na energetykow. idziecie juz czy jak? i w ktora strone?

W strone Mostu Długiego i dalej w Energetyków...
        na bieżąco wiadomości w Radio Szczecin 92 Mhz
        • milseog Re: idziecie już? 26.06.02, 11:02
          no to ladnie. ale spokojnie musi sie to odbywac bo nawet zadnych okrzykow nie
          slychac.
          • skuter70 Re: idziecie już? 26.06.02, 11:05
            milseog napisał(a):

> no to ladnie. ale spokojnie musi sie to odbywac bo nawet zadnych okrzykow nie
            > slychac.

a jak ruszy nowa stocznia i zatrudnienie znajdzie tam tylko czesc zalogi to
            reszta bedzie nadal sobie chodzic po miescie co rano?
            • milseog Re: idziecie już? 26.06.02, 11:06
              nie ironizuj skuti. zobaczymy jak bedzie. na razie jeszcze zadna stocznia nie
              ruszyla
              • skuter70 Re: idziecie już? 26.06.02, 11:10
                milseog napisał(a):

> nie ironizuj skuti

ja od 3 mcy nie dostaje wyplaty. moze mam sie dolaczyc do stoczniowcow i tez
                sobie podreptac po ulicach, moze miler do mnie przyjedzie albo powiedza o mnie w
                kronice - bedzie fajowo
            • stettiner Re: idziecie już? 26.06.02, 11:07
              Tam na pewno tylko część załogi znajdzie zatrudnienie. Może większa część, ale
              na pewno nie wszyscy.
              • milseog Re: idziecie już? 26.06.02, 11:24
                ida, ale nie blokuja przejazdu. samochody jada chyba dwoma pasami.
                skuti: rob jak chcesz, ale skoro nie dostajesz kasy to moze poszukasz czegos
                innego? co sie z toba dzieje?:)
                • skuter70 Re: idziecie już? 26.06.02, 11:40
                  milseog napisał(a):

> ida, ale nie blokuja przejazdu. samochody jada chyba dwoma pasami.

jak to nie blokuja???? radio nawoluje zeby jechac przez A. Poznanska

> skuti: rob jak chcesz, ale skoro nie dostajesz kasy to moze poszukasz czegos
                  > innego? co sie z toba dzieje?:)

czekam az stocznia ruszy wtedy sie tam przeniose

• wojtekz2 mnie tez trafia 28.06.02, 09:20
      Ok to co sie Im nalezy powinni dostac , ale to wszystko . JA NIE MAM ZAMIARU Z
      MOICH PODATKOW UTRZYMYWAC BANKRUTA. Zreszta nie kto inny jak stoczniowcy
      pierwsi chcieli kapitalizmu , to maja co chcieli. A propos demonstracji to
      kiedys byly takie formacje ktore sobie swietnie z tym radzily.
      Mogli nie blokowac (zwiazkowcy) restrukturyzacji polegajacej na odchudzeniu
      zalogi do poziomu wymaganego dla rozsadnej realizacji zlecen, teraz maja co
      chcieli, dlaczego nikt nie plakal jak tysiace ludzi z innych nierentownych firm
      tracilo prace. Niestety taki jest kapitalizm najslabszy musi odejsc z gry, a
      jak ktos myslal ze od razu bedziemy u nas Szwecje mieli to niech zrozumie ze to
      potrwa ladnych pare lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka