Dodaj do ulubionych

Tow.Jaruzelski:ja do Moskwy,nie do Rzymu

06.04.05, 20:09
Red.GW zapytała tow.W.Jaruzleskiego o plany wyjazdowe.Potwierdził swój wyjazd
do Moskwy,natomiast co do Rzymu i pogrzebu Wielkiego Polaka odpowiedział:
a mnie tam nikt nie zaprasza...
No to co tam towarzyszu wam w duszy gra?
Paru milionów Polaków nie trzeba zapraszać,by uczcić Wielkiego Polaka.
Ale to żadne wzory dla tow.Generała,czekista-kagiebista,to człowiek do
którego warto zadagnąć.
Kto pamięta,jak tow.Jaruzelski zapowiedziłał milionom Poalaków podczas
demonstracji w stanie wojennym gdy unosili palce w geście pamiętanym z Sejmu
w 1989 uczynionym przez Mazowieckiego...
a tow.Jaruzelski zapowiedział:
Wasze rozcapierzone palce nie zasłonią nam drogi do komunizmu...
Tow.Jaruzelski weżcie paru pomagierów ze sobą,np xyz,h56 i im podobnych aby
poodychali wazduchem swabody!
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2639925.html
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 jesteś już po żałobie? IP: *.comnet.krakow.pl 06.04.05, 20:32
      nie prowokuj !
    • felix_edmundowicz Re: Tow.Jaruzelski:ja do Moskwy,nie do Rzymu 06.04.05, 20:58
      cóż mogę uczynić dla ciebie,aby twe myśli i uczynki były lepsze?
      Humanistycznyj wazduch swabody,wot jest takaja strana gdie czaławiek żyjet
      swabodno a po tielievidienji idiot samyje haroszyje infarmacije,zacziem ty nie
      pasamtraszisz zdies?no wot Gospodin eto nie avtoritet?pomolczit,pożałasta
      • Gość: H56 Re: Tow.Jaruzelski:ja do Moskwy,nie do Rzymu IP: *.comnet.krakow.pl 06.04.05, 21:19
        och, Wy, potomkowie Zabużan, miłość do ojczystego języka wyssaliście z mlekiem
        matki.
    • felix_edmundowicz Re: Tow.Jaruzelski:ja do Moskwy,nie do Rzymu 06.04.05, 21:41
      Po owocach ich poznacie....
      i niech rozcapierzone palce nie zasłonią nam drogi do komunizmu
      Ojciec jest litościwy i przypomina
      Nie lękajcie się i duch anie gaście..
    • felix_edmundowicz Zyrinowski też narzeka 06.04.05, 21:59
      Żyrinowski też narzeka jak nasi ulubieni forumowicze,że za dużo w telewizji o
      Papieżu.Przecież to w ogóle nie jest takie ważne...
      może nawiążą kontakty ,skoro myśli tak podobne
    • felix_edmundowicz Tow.Jaruzelski,tow.Putin,tow.xyz,tow.H56 etc 07.04.05, 06:47
      Tow.Putin,podobnie jak jak tow.Jaruzelski ogłosił że nie jedzie pożegnać
      Wielkiwgo Człowieka,Wilekiego Polaka.
      O ile tow.Putin że nie jedzie jest zrozumiałe,bo WIelki Człowiek nie dał się
      KGB zabić i rozbił mu imperium,to nieobecność tow.Jaruzelskiego ,patrioty
      największego,który głosił ze niepodległości będzie bronił jak socjalizmu ,czy
      jakoś tak,a może odwrotnie ,by pożegnać Patriotę - baaaardzo dziwi..
      Natomiast w Moskwie zapewne odbędzie się wielka dyskusja panelowa z udziałem
      Putina Jaruzelskiego,xyz-xyz,H56 na temat humanizmu ,kultury,losu
      człowieka,altruizmu,empatii i polskiego katolicyzmy jako wyznania wiary ,które
      najwyższym stadium imperializmu i zagrożeniem dla spokoju sumień i ładu
      społecznego XXI wieku,Podkreśłi się znaczący wkład tow św.Lenina dla humanizmu
      światowego i kosmicznego .NA stacji kosmicznej ALFA umieści się włos z brody
      tow.Lenina
    • Gość: Trep Re: Tow.Jaruzelski:ja do Moskwy,nie do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:38
      Odbija ci Felix, odbija jak cholera!
      Gen. Jaruzelski to b. prezydent, najwyższy rangą wojskowy w Polsce i człowiek
      bardzo wiekowy.
      Jak sobie wyobrażasz jego prywatną perygrynację do Rzymu na pogrzeb papieża
      bezmózgowcu?! Zacznij myśleć.
      Poza tym skoroś taki fan papieski - to zacznij odnosić sie do gen.
      Jaruzelskiego, tak jak zalecałby Jan Paweł II - z szacunkiem, szanujac jego
      godność człowiecżą. Pyszczyć potrafisz jak nikt, ale zachowywać się
      przyzwoicie - nie umiesz. Skora dla Ciebie Jan Paweł II - jest wielki, to do
      diaska, zacznij się zachoywać jak nakazywał.
    • Gość: Kresowiak do Trepa i Felixa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:11
      Drogi Trepie jaruzelski to zdrajca i pachołek Rosji i nic tego nie zmieni.
      Drogi Felixie w związku z powyzszym : po co ci on na pogrzebie Największego
      Polaka ? Niech sobie jedzie do Moskwy i niech tam zostanie.
      • Gość: javal Re: do Kresowiaka i Felixa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:27
        Drogi Kresowiaku. Jak tak możesz ? - jeszcze w żałobie kraj pogrążony, a ty już
        bluzgasz na swych bliźnich. Co z ciebie za katolik? Jenerała uczyniłeś
        pachołkiem. A znasz go bliżej? Pewnie też tylko z opowiadań. Tak samo jak Ojca
        Świętego, którego też za przekaźnikami publicznymi nazwałeś Wielkim - bo
        przecież chyba nie znałeś Go osobiście. Zachowuj się godnie człowieku w dni
        żałoby narodowej, tak jak tego wymagasz od komuchów i innych zaczerwienionych.

Felix - natychmiast uzupełnij swoją wiedzę z zakresu języka rosyjskiego, lub
        przestań go używać publicznie, bo zemsta jakowaś Żyrinowsko podobnego może
        ciebie spotkać. O czym, w trosce o zdrowie Twoje, przestrzegam.

Pozdrowienia
        javal
    • felix_edmundowicz Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa 08.04.05, 19:02
      Niejaki Trep zwrócił uwagę że perygnacje wiekowego tow.Jaruzelskiego do Rzymu
      aby pożegnać Wielkiego Polaka są bezrozumnym oczekiwaniem.Natomiast sam
      tow.Jaruzelski zapewnił ochoczo że do Moskwy chętnie pojedzie,i jakoś mu wiek
      nie przeszkadza.Podobnie jest z procesami w sprawie masakry na Wybrzeżu,kiedy
      ma się odbyć proces,tow.Jaruzelski ma "baliezn",ale kiedy jest sabat SLD-
      owców ,chętnie tam występuje jako maskotka nazywana "męrzem stanu".
      Zadziwiające ,że człowiek który podkreślał swój patriotyzm,oddanie dla
      Polski,jakoś nawet słowem nie może się zająknąć na temat roli Jana Pawła II w
      historii Polski i uwolnieniu się z jarzma czerwonego.Ale że do Moskwy
      jedzie ,to chętnie opowiada.
      A tow.Putin odpoczywa na Krymie.
      Gdzie Rzym,a gdzie Krym.
      KGB nie może do dziś darować sobie nieudanej akcji....
      • Gość: wkurzony Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa IP: 83.168.108.* 08.04.05, 21:57
        Ku.. wasza mac, za komuny przynajmniej nikt nie grzebal po smietnikach.
        Powiedzcie to gnoje matkom wychowujacym samotnie dzieci. Popie..ny szmaciarz
        edmundowicz
        • Gość: XXL Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:01
          Opanuj sie chłopie jak Tobie tak ciężko,taka według Ciebie bueda droga wolna
          załap się do Moskwy z tą ekipą i tam zostań jak tak Tobie tak tęskno do
          dobrobytu komuny- DROGA WOLNA!!!!
          • Gość: XXL Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:05
            PS.
            PO ŚMIETNIKACH TO GRZEBIĄ NIEROBY ,WAŁKONIE I PIJACY BO IM TAKIE ŻYCIE
            ODPOWIADA A SAMOTNE MATKI,JAKIE TO SAMOTNE MATKI CO ONE TO JAKIEŚ SAMOSIEJKI A
            MOŻE TY JESTEŚ SPRAWCĄ NIE JEDNEJ SAMOTNOŚCI!!!
        • Gość: Marian Paździoch Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa IP: 62.69.200.* 08.04.05, 22:03
          ale nieszczęście cie spotkało. i to w takim dniu. co ci zniego zabrali?
          powiedz!
          • Gość: wkurzony Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa IP: 83.168.108.* 08.04.05, 22:17
            dla was 50 procent bezrobotnych w regionie to nieroby? Samiscie nieroby, tylko
            z pociotkami ktore zalatwia wam robote po urzedach. I do tego sku..ele, to
            stocznie, hute, firmy morskie czy jeszcze niesprywatyzowane Police, to co
            marsjanie budowali. Juz 15 lat okradacie to co za komuny normalni ludzie
            budowali. I jeszcze nie wszystko "sprywtyzowaliscie"?
            • Gość: XXL Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:24
              to się sam Towarzyszu sprywatyzuj i oddaj to co żescie znacjonalizowali
              (rozkradli )po wojnie a później powiedz coś towarzyszu drogi swoimi łapkami
              wybudował.Ciężko nie,ukraść nie ma co,zapierdzielać trzeba od gwizdka do
              gwizdka a i do szkoły by się zdało iść bo niestety te 7 klas podstawówki nie
              wystarczą i kurs spawacza czy kierowcy itp.Ciężkie czasy KOMUNO WRÓĆ! a może Ty
              wal do komuny Kuba mateczka Rosija czekają.Powodzenia dam Ci na bilet.
              • Gość: Wkurzony Re: Tow.Jaruzelski! Gdzie Rzym,gdzie Moskwa IP: 83.168.108.* 08.04.05, 22:31
                Do XXl-a
                Pier...l sie cwe.. za dyche. Wlasnie te zaklady, huty, drogi, police, budowali
                wlasnie zwykli ludzie. A nie takie szumowiny jak ty, ci tylko patrza coby tu
                taniej kupic a drozej sprzedac. A do Moskwy to sam wypierd.... tu sie
                urodzilem, mam wiecej lat niz ty gnoju, i tu umre.
    • felix_edmundowicz tow.wkurzony-nie wyciągajcie nagana! 08.04.05, 22:17
      tow.wkurzony nie wyciągajcie nagana!
      ja mam odchylenie lewackie!
      a co do śmietników,tow.wkurzony,to już tow.Leszek Miller obiecał że jak SLD
      dojdzie do władzy i odsunie od koryta tych pseudo-styropianowców
      oszukanczych,co Polskę rozkradali przez 50 lat ,zwyrodnialce jedne.TO
      tow.Leszek Miller obiecał że nie będą ludzie zamarzali na ulicach,nie będą
      grzebali po śmietnikach i nie będą matki samotne dzieci wychowywać ,to i
      zabrali im fundusz alimentacyjny- a kto ,ano SLD-owcy!
      Gruszki nie wyrosły na wierzbie.ludzie zamarzają dalej , a grzebią po
      śmietnikach jeszcze więcej w 4 roku rządów SLD!!
      Udało się za to dać pracę za 4000-5000 wieli SLD-owcom na 10 lat gwarantowaną i
      jeszcze w dodatku dziedziczną.
      Oto owoc pseudo-lewicy.
      Tow.Jaruzelski ,co krzyczał że rozcapierzone palce nie zasłonią nam drogi do
      komunizmu (swoją drogą ,to czy nie tow.Janik pisał mu przemówienia?),i widział
      taką tą świetlaną przyszłość że okulary ciemne zakładał.
      92 miliardy EUR do spłacenia,emeryci na śmietnikach i wysypiskach,a SLD-owcy
      rozpychają się w fotelach swych mercedesów.
      takie jest życie - mówią do zwykłych szarych ludzi i w supermarketach każą
      tyrać za 670 zł 12 h na dobę - to tak po lewicowemu?
      i mówia:
      nie rabotajesz- nie kuszajesz,my zdies ewropejcy!
      • Gość: wkurzony Re: tow.wkurzony-nie wyciągajcie nagana! IP: 83.168.108.* 08.04.05, 22:22
        > nie rabotajesz- nie kuszajesz,my zdies ewropejcy!

i wsie rabotali, bo tak nada. Nu tiepier samyeje kapitalisty, dwadcati
        pracient.
        • Gość: J-23 Re: tow.wkurzony-nie wyciągajcie nagana! IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:26
          nada nie nada na rodaków sr...ć nie nada!
          • Gość: Marian Paździoch Re: tow.wkurzony-nie wyciągajcie nagana! IP: 62.69.200.* 08.04.05, 22:30
            pax, pax między chrześcijany.

mp
        • felix_edmundowicz tow.wkurzony-..a ja mam pytanie 08.04.05, 22:28
          był tu u nas w Sztietinie ,znajetie wy, taki człowiek okrutnie mądry ...znaczy
          się on mądry był w energetyczności,taki teraz ważny odcinek,wiecie-wszystko
          teraz na prąd- to klucz do rozwoju ten prąd.
          I on był w tej energetyce specjalistą od elektrowni wiatrowych.
          No my nie mieliśmy ani jednego wiatraka,ale jak trzeba było to z każdego możemy
          zrobić wiatraka.
          No i ten ważny specjalista,to on...no...on tego ten teges -no szwagrem był.
          ale był specjalistą,nie wiecie tow.wkurzony czy on dalej specjalist,jak to
          Gazeta Wyborcza określiła-od wirtualnych elektrowni wiatrowcych?
          bo za jego niewirtualne pieniądze które dostaje to byłoby 4-5 miejsc pracy dla
          bezrobotnych to raz, a dwa to jego pensje w koszty utrzymania samotnych matek
          władowano bez pardonu
          i to po jest po lewicowemu?
          • Gość: J-23 Re: tow.wkurzony-..a ja mam pytanie IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:37
            da eto wsio w paradkie )))
          • Gość: wkurzony Re: tow.wkurzony-..a ja mam pytanie IP: 83.168.108.* 08.04.05, 22:37
            Sam sie zatrudnij na derdowskiego. A obecnych lewicowcow to kto nauczyl krasc?.
            Jak nie Solidaruchy. Za dawnej komuny lapowka to jak w chinach, co najwyzej
            koniak.
            • felix_edmundowicz koniak? 08.04.05, 22:46
              koniaki to mieli lekarze,tobie jak Bałtycka przypadła to radoche miałeś
              • Gość: XXL Re: koniak? IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:48
                czysciocha z czerwoną naklejką a żytnia to był luksus.Waryński na 100 zł był
                smutny bo mu 3 zł do flachy brakowało)))
            • Gość: XXL Re: tow.wkurzony-..a ja mam pytanie IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:46
              Za dawnej komuny lapowka to jak w chinach, co najwyzej
              > koniak.
              a te taloniki na samochody,pralki,lodówki,stołeczki,cemencik na budowę domku
              prywatnego itp to kto to praktykował Solidarności jeszcze nie było.Specialne
              sklepiki dla czerwonych kacyków,osrodki wypoczynkowe,co lepsze mieszkania i
              wiele wielw innych dóbr dla szarych obywatwli niedostępnych a teraz kradną
              dalej na potęgę i winę zwalają na Solidarność,żeby nie ta Solidarność to
              towarzyszu drogi byś teraz nawet pierdnąć nie mógł bo za te słowa już by ciebie
              UB za dupsko brało i w kazamaty wiozło.
            • felix_edmundowicz Re: tow.wkurzony-pytacie kto nauczył? 08.04.05, 22:54
              ano w pamięci szybko pogrzebię bez ładu i składu
              a pęczak,to nie kasza, a ober-celnik sekula,a w łodzi to już chyba z pół POP
              siedzi podobnie w Opolu, a policjantów w starachowicach kto chciał narażać?
              a FOZZ, a handel bronią przez spec-służby? a w energetyce, a na kopalniach,a w
              paliwach kto siedzi.
              KRASNOLUDKI,eto krasnyje ludki
    • felix_edmundowicz a tow.Jaruzelski to tak konkretnie,co zbudował? 08.04.05, 22:43
      widze tow.wkurzony że bardzo obstajecie za pracą.
      A ja tu się z wami zgadzam,uważam bezrobocie za największą bolączkę
      współczesnej Polski.Niektórzy uważają korupcję,ale ja uważam że zawsze biorący
      może odmówić i korupcji nie ma.
      natomiast z bezrobociem to jest okropnie,człowiek z niewłasnej winy traci
      pracę,którą pociotek aparatczyka ma zapewnioną niejako z urzędu,czy się nadaje
      czy nie.I jak tu dziecku książkę kupić,wysłać na kolonie itd,itp.
      Ja czytałem że tow.Jaruzelski to wielki budowniczy socjalizmu,ale ja go
      widziałem w mundurze,znaczy on wojskowy.A woskowi to raczej bunkry
      budują,zasieki,umocnienia,pola minowe,okopy - no i oczywiście kampania
      ziemniaczana,ale oni to wtedy zbierali ,nie budowali.
      i tow. Jaruzelski budował i budował,od rana do wieczora, a i wieczorem też
      budował.
      I jedno to zbudował,to stół ,to chyba kazał zbudować ten stół,okrągły bo pewnie
      kantów nie lubił.
      ale jakoś uzbierało się tyle długów,że już nie miał z czego spłacać i ogłosił
      że spłacał nie będzie.To ci ohydni wierzyciele -dawaj karne odsetki.i dług rósł
      i rósł,a Inspekcje Robotniczo-Chłopskie tez produkować nic nie chciały,
      to siedli do tego stołu,ale
      Jurek Urban uprzedził: jakby co ,to my się sami wyżywimy,znaczy my co
      rządzimy,a wam to kartek dodrukujemy.
      i to chyba wybudował taki socjalizm kartkowy,nasz tow. co nie chce do Rzymu a
      do Moskwy wielce rad ( gra słów????????)
      • Gość: wkurzony Re: a tow.Jaruzelski to tak konkretnie,co zbudowa IP: 83.168.108.* 08.04.05, 22:52
        Ty mnie chyba gamoniu nie sluchasz, A co mnie obchodzi Jaruzelski! Mowie tylko
        ze wszyscy ludzie mieli prace. Jak sie cieszysz z tego ze polowe spoleczenstwa
        nie ma roboty to zaczynasz pierdziec jakies bzdety ze to wina Jaruzelsjkieg. Ze
        niby co kartki byly?? Nie pamietam zebym glodowal. WSZYSTKO BYLO. Nawet 1000
        osrodkow wypoczynowych. Moze wtedy glodowaleś?. Jesli tak, to musialeś być w
        tamtych czasach wyjatkowo glupi. Ze nawet do kopania rowow cie nie chcieli.
        • Gość: wkurzony Re: a tow.Jaruzelski to tak konkretnie,co zbudowa IP: 83.168.108.* 08.04.05, 22:56
          A z XXL-em nie gadam, juz wiem czemu ma czerwony nos. Pewno od czerwonej
          nalepki od czysciochy
          • Gość: XXL Re: a tow.Jaruzelski to tak konkretnie,co zbudowa IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:57
            nie od sowieckich koniaków))))
          • Gość: filter Re: a tow.Jaruzelski to tak konkretnie,co zbudowa IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 22:37
            Wkurzony, ty jakiś psychol jesteś!
            Trzymasz jeszcze stare legitymacje pod pierzyną,
            czy je profilaktycznie zniszczyłeś,
            żeby nie robić wstydu rodzinie w razie czego?
            Dopisuję się na zapomogę na "one way ticket" dla ciebie,
            do ukochanego przez ciebie kraju na ta piękną uroczystość.
        • Gość: XXL Re: a tow.Jaruzelski to tak konkretnie,co zbudowa IP: *.ksiazat.v.pl 08.04.05, 22:56
          proponuje towarzyszu drogi idz do kościoła i pomódl się jak umiesz o zdrowie bo
          o rozum to u ciebie zapóźno!
        • felix_edmundowicz aha,to ja dopiero pojałem taki głupi lewacki łeb 08.04.05, 23:00
          czy się stoi czy się leży 2 000 się należy,
          teraz też tak jest ale musisz być pociotkiem aparatczyka..
          pracy może być więcej,jakiś margines bezrobocia zawsze będzie,ale nie taki
          oczadziały jak teraz,ale to zasługa SLD owców,którzy oczywiście idą do nowych
          wyborów z programem zwalczania bezrobocia i edukacji młodzieży,tylko do licha
          czemu tego przez 4 lata nie robili,tylko trzymali swoje wunder-wafen na nowe
          jesienne wybory?
          tow.wkurzony,do rowów też się nie nadawałem,bo zawsze głupie pytania
          zadawałem..np. ile dni jeszcze zostało do komunizmu i dlaczego tak długo.
          Jeśli byłeś na wyborach ,to zapytaj tych co wybrałeś dlaczego rozwalili
          stocznie i dlaczego nie ma żadnych inwenstycji w regionie
          i kiedy będzie środkowopomorskie
          i niech w niemczech coś do roboty załatwią
          • Gość: dog Re: aha,to ja dopiero pojałem taki głupi lewacki IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.05, 23:07
            a ile wierchuszka w tej stoczni zarabiala?podaj dane o obecnym bezrobociu w
            regionie...no juz..raz dwa...
    • Gość: lehi Re: Tow.Jaruzelski:ja do Moskwy,nie do Rzymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 00:11
      -Jaka jest różnica między demokracją, a demokracją socjalistyczną?
      - Taka, jak miedzy krzesłem, a krzesłem elektrycznym.:)
    • felix_edmundowicz Już się odzywają pomagiery 09.04.05, 14:22
      Jeśli jakaś społeczność chce nazwać dowolnie jakąkolwiek ulicę nową nazwą, z
      różnyxch względów,ale ma taką wolę - to myślę że jeśli nikogo nie obraża to
      takie postępowanie jest dopuszczalne w naszym porządku prawnym.
      I różni pieniacze,frustraci i wielbiciele Gierko-nomiki, Jaruzelskirealpolityk
      i tym podobni - będą zażarcie walczyć o to by ukazać zmiany ,choćby na Jana
      Pawła II - jako wyraz ksenofobii i oszołomstwa katolickiego(to ich taki
      język,nowo-mowa).
      CHoć sami mają w domach jako wota ,pałki którymi garbowali grzebiety patriotów.
      Wybaczmy im,bo nie wiedzą co czynią....
      nie mogą przeboleć że KGB się nie udało pamiętnego 13 maja i że tow.Jaruzelski
      nie spocznie na Wawelu,a mieli takie przymiarki-kto to już pamięta!
      ROZCAPIERZONE PALCE NIE ZASŁONIĄ NAM DROGI DO KOMUNIZMU
      oto slowwa tow. Jaruzelskiego,na znak wiktorii zdelegalizowanej i upokarzanej
      solodarności
      • Gość: XXL Re: Już się odzywają pomagiery IP: *.ksiazat.v.pl 09.04.05, 19:03
        felix_edmundowicz napisała:
        > ROZCAPIERZONE PALCE NIE ZASŁONIĄ NAM DROGI DO KOMUNIZMU
        > oto slowwa tow. Jaruzelskiego,na znak wiktorii zdelegalizowanej i upokarzanej
        > solodarności

i za to jest wielbiony przez towarzyszy który się maży powrót do tamtych
        czasów,kiedy szczekało się na "zgniły zachód" a w dupę właziło się bez papierka
        biorąc komercyjne kredyty,wydając je na lewo i prawo, mówiąc narodkowi jak to
        dobrze w socialiżmie. Wicie ,rozumicie jak pomożecie to zrobimy i takie tam
        ogólno komunistyczne banialuki.Kredyty spłacać będziemy jeszcze ze 100 lat,cały
        czas płacimy tylko odsetki to jak w tym kraju ma być dobrze a ta
        banda "czerwonych ciubaryków" i ich następcy SLD ciągle u władzy i mają się
        dobrze.Kiedy to tałatajstwo zostanie rozliczone i czy wogóle kiedyś będzie.
    • felix_edmundowicz A pamiętacie??? 10.04.05, 10:23
      A pamiętacie jaka "fala" była w LWP za rządów tow.Jaruzelskiego?
      Tak się wykuwał twardy jak stal z Donbasu i Doniecka ,żołnierz -bojownik sprawy
      socjalistycznje.
      Tow.Jaruzelski nawet palcem w swoim oficerskim bucie nie kiwnął aby
      zhumanizować armię,dopiero przełom solidarnościowy upomniał się o Polskiego
      Obywatela w armii.
      Oto humanista socjalistyczny,nie dziwcie się że nie miał o czym rozmawiać z
      Ojcem Świętym
      • Gość: filter Re: A pamiętacie??? IP: *.vspace.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 11:12
        Dedykacja dla wkurzonego.

Mać była artistkoj,
        atiec był kapitan,
        siestrica gimnazistkoj,
        a ja był uligan,

jo-b twoju mać, my kulturnyj narod,
        my giermańca nie boimsia, my wsiegda idiom wpierod,
        na boj, na boj, na boj, pabijem wraga,
        za mateczku za rosiju, za biełowo cara,

Mać swoju zariezał, atca ja zastrielił,
        siestricu gimnazistku w ubornoj utapił,
        jo-b twoju ......

Mać leżit w balnicy,
        atiec w siroj ziemle,
        siestrica gimnazistka kupajetsia w gawnie,

jo-b twoju mać czapajew gieroj....
    • felix_edmundowicz Andropow: nie mamy zamiaru wprowadzać wojsk 10.04.05, 11:25
      Andropow: nie mamy zamiaru wprowadzać wojsk do Polski i musimy tego trzymać się
      do końca!
      www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/demokratyzacja.html
    • henio56 Re: Tow.Jaruzelski:ja do Moskwy,nie do Rzymu 10.04.05, 12:56
      skąd felixe znalazłeś te miliony Polaków w Rzymie ? jakoś nie wyobrażam sobie
      aby Jaruzelski znalazł się w rządowej delegacji na pogrzebie.Wkurzony! budowanie
      nowej społeczności demokratycznej wymaga niestety wyrzeczeń, muszę zgodzic się
      z XXL i felixem, że korupcja w PRL-u była normą, nie było to może wyrażane w
      formie finansowej ale raczej wymiennej na zasadzie, ty mi załatw mieszkanie a
      ja ci załatwię intratną posadę, załatw mi przyjęcie dzieci na studia a ja ci
      stosowne pozwolenia, na budowę, preferencyjnych talonów na zakupy towarów
      deficytowych, działek, samochodów itp. Wkurzony, zapomniałeś o Konsumach tj.
      sklepach dla elity władzy, partii, wojska i milicji ? stażach zagranicznych dla
      studentów ze słusznych ideologicznie domów ? moja żona chociaż była jednym z
      wyróżniających się absolwentów Politechniki Krakowskiej, nigdy nie mogła się
      wybić powyżej kierownika budowy bo nie należała do partii. Prawisz ,że lud
      budował Police, a kto miał budować ? teraz też lud buduje. Swoją drogą to
      wolałbym aby zamiast rozliczać SB-eków rozliczono budowniczych okresu Gierka.
      Pamietam budowę Polic, za zmarnotrawione przy tej budowie pieniądze,wtedy ,
      można było wybudować drugi taki zakład. Nie zapomne cysterny z ropą która
      codziennie wylewała zawartość do rowu niedaleko pomnika przy wjeżdzie na
      budowę. Komuna chociaż zapewniała nam jako taką egzystencję i poczucie
      bezpieczeństwa, nauczyła nas kombinatorstwa, cwaniactwa ,bezczelności i braku
      poszanowania państwowej własności. Ci co się burzyli ,byli poniżani i
      prześladowani.Chociaz nie bawiłem się w żadną politykę to z moim niewyparzonym
      jęzorem zawsze miałem przerąbane. Gdzie się podziały listy członków ORMO
      największych skórwieli tamtego okresu ? ci ludzie pod przykrywką działalności
      na rzecz praworządności, byli największymi złodziejami i kapusiami.
      Z przykrościa musze stwierdzić ,że nowa władza i kościół katolicki przejął wiele
      złego z tamtego okresu i choć bardzo nadaje na tamten okres ,to z lubośćią te
      przyzwyczajenia pielęgnuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka