Dodaj do ulubionych

Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę

11.05.05, 15:16
Przeprosiny choć spóźnione jako mieszkaniec Szczecina przyjmuję jednak pojawia się kolejne pytanie:
Dlaczego zamiast oddać pieniądze do kasy miejskiej pan radny Dzikowski bedzie robił za doboczyńcę?

za Polskim Radiem Szczecin
"Przeprasza za wyjazd do Rzymu
2005-05-11 godz. 13:40, Anna Arabska
Szczeciński radny Władysław Dzikowski, który razem z 5 innymi radnymi pojechał na koszt miasta na pogrzeb papieża do Rzymu, po niemal miesiącu - przeprasza i tłumaczy się w specjalnym oświadczeniu. "Działałem pod wpływem emocji i nastroju. Z perspektywy czasu dostrzegłem, że zabrakło mi wówczas wyczucia i dbałości o zachowanie standardów życia publicznego, które odpowiadałyby nauce Jana Pawła II" - napisał. Przypomnijmy do Rzymu pojechało 8 osób: sześcioro radnych: Władysław Dzikowski, Mirosława Masłowska, Grzegorz Durski, Beata Tokarzewska, Andrzej Mickiewicz i Henryk Jerzyk. W delegacji był także prezydent Marian Jurczyk oraz jego tłumaczka. Wyjazd kosztował 18 tysięcy złotych. Na tę sumę składały się: cena biletów, dwa noclegi oraz po 100 euro kieszonkowego. Radny Dzikowski przyznaje, że usprawiedliwianie się nie naprawi błędu i dodaje, że mógł okazać więcej skromności. Radny napisał też, że równowartość wydatków, jakie Miasto poniosło w związku z wyjazdem do Rzymu - przekaże na cele charytatywne."

Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:25
      Długi proces myslowy u Pana radnego Dzikowskiego nie wynika jak sądzę z
      przemysleń osobistych a wywołany jest prawdopodobnie nawałem spraw w centrali
      PO, która zapewne zwięła się za to w obliczu słabości i koterii lokalnej PO.
      Dostał reprymendę i czerwona kartkę. To ukorzenie sie to strach (a nie etyka)
      przed utratą konsumpcji w rozlicznych stanowiskach po wyborach do SEJMU i
      Senatu.
    • Gość: ciekawy Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:30
      A parkował będzie nadal na pl. AK tam, gdzie "frajerom" sługusy ze Straży
      Miejskiej zakładają blokady. Tak jak chamisko z Tojoty SCZ 1000.
    • mlody.patriota Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę 11.05.05, 15:31
      antyknajak 100% racji
      • albert_c Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę 11.05.05, 16:13
        tu pelny tekst oswiadczenia radnego:

www.szczecin.pl/aktualne/komunikaty/2005/0511.htm
        mi osobiscie wydaje sie ze radny zachowal sie fair.

uwaga odnosnie tekstu przytoczonego przez Zaczepilaksiego, ze radni otrzymali
        rzekomo po 100 euro kieszonkowego. szczerze mowiac watpie powaznie w te 100
        euro, bo byc moze mowa tu o diecie, ktora jest zdaje sie wiele, wiele mniejsza
        niz te 100 euro,a po drugie na podstaiwe czego mieliby otrzymac te 100 euro.

odnosnie przekazania pieniedzy na cele dobroczynne zamiast do miejskiej kasy:
        byc moze nauczony doswiadczeniem Dzikowski wie, ze organizacja chcarytatywna
        sporzytuje te pieniadze lepiej niz miasto...w takim kontekscie popieram to aby
        oddal kase na cel dobroczynny.

• Gość: andreas Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.05, 16:18
          tak bo jak zwroci do kasy, to Jurczyk (abo Czesny) zara wyda w Ameryce!
          • albert_c Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę 11.05.05, 16:22
            :)

jest jak napisales.

Dzikowski stwierdzil ze nie wplaci, a Czesny po tym oswiadczeniu stwierdzil ze
            w takim razie to on do USA nie leci...

• Gość: stary wróbel Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:25
          Nie uwierzę nigdy, że ludzie z tego kręgu mają jakąkolwiek ambicje, czy
          poczucie wstydu.NIE UWIERZĘ!
    • Gość: e.beata Re: Dzikowski PO - "dobroczyńca" za miejską kasę IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.05, 20:14
      Czy to jest zgodnie z przepisami że "nadmierne" koszty zamiast zostać zwrócone
      do miejsca skąd zostały pobrane wedrują do innych organizacji?
      Radny powinien zwrócić sumkę do kasy i drugą taką wpłacić z własnej kieszeni na
      cel charytatywny.
      Poza tym sprawa nie tylko w kosztach ale i w zachowaniu radnego, jego
      bulwersujących wypowiedziach. Jeżeli PO myśli, że wypowiedź radnego oczyściła
      jego postępek to się myli. Trochę za późno ta skruch przyszła. Acz kolwiek
      należy docenić, że w ogóle ujrzała światło dzienne. Nie wiem tylko czy nie
      należy za to dziękować okresowi przedwyborczemu ;-) Jaki byłby koniec aferki
      rok temu...?
      • Gość: andreas Re: same sobie nie ufają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 23:20
        tez się zastanawiałem nad tym ruchem zwracania na cele charytatywne,
        bo to i posłanka znana tez uczyniła...
        Taki jakis brak zaufania do gremiów w których są!
        Straszne taka posłanka nie wierzy, ze dobrze te pieniadze wykorzystaja
        (notabene posłowie wzieli mniej niz nasi radni i to duzo mniej)
        radny nie ufa - nie wiem radzie czy prezydentowi - i woli sam
        zadysponować naddietą...

To pytam, jak my kmiecie małe mamy ufac tym tam!!!??
        No, jak my???
        Jak one same sobie te władze nie ufają!!!!
        • Gość: Antyknajak Re: dlaczego na cele charytatywne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:09
          >tez się zastanawiałem nad tym ruchem zwracania na cele charytatywne,
          >bo to i posłanka znana tez uczyniła...
          Darowiznę odliczą sobie od PITa. Tak więc tak czy siak zapłaci podatnik
          • Gość: andreas 1 % - tylko! n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka