Dodaj do ulubionych

Mistyfikacja

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.09.01, 21:33
Wyobraźmy sobie bogaty kraj który powołuje do życia organizacje mającą na celu
zapanowanie nad światem (kiczowato to brzmi sorry) i jest to jej głównym
prioretytem.Po pewnym czasie staje się ona bardzo potężna i dochodzi do wnisoku
że celem do spełnienia głównego prirytetu jest też kontrola nad państwem
macierzystym.Dzięki swoim możliwością powiększają swoją władze i są w coraz
większym stopniu finansowane przez swój kraj a także pośrednio przez kraj
sprzymierzone.Po pewnym czasie organizacja dochodzi do wniosku że czas przejąć
władzę.Główny priorytet już wkrótce zostanie zrealizowany.
Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg Re: Mistyfikacja IP: 213.76.59.* 13.09.01, 22:09
      Rzeby ograniczyc prawa obywatelskie i wprowadzic tyranie, odpowiednie sluzby
      wszczepiaja w indywidyalna i spoleczna swiadomosc strach? Najlepiej prze
      spektakularny akt terroru?
      Kolega odstawi Wells`a. Co za duzo to niezdrowo.
      • Gość: jawal Re: Mistyfikacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.09.01, 07:29
        Gość portalu: grogreg napisał(a):

> Rzeby ograniczyc prawa obywatelskie i wprowadzic tyranie, odpowiednie sluzby
        > wszczepiaja w indywidyalna i spoleczna swiadomosc strach? Najlepiej prze
        > spektakularny akt terroru?
        > Kolega odstawi Wells`a. Co za duzo to niezdrowo.

A mnie się skojarzyło z powieścią Luluma, w której istnieje tajemnicze Jądro,
        które twory historię (nawet niektóre pomysły dość interesujące).
        Niestety, już chyba żadna z powieści typu "political fiction" do pięt nie dorasta
        rzeczywistości.
        • Gość: pakuz Re: Mistyfikacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.09.01, 13:40
          chcesz zasugerować , że cia zabiło 5 tys. obywateli amerykańskich
          żeby dostać od kongresu o parę miliardów więcej ?
          spiskowa teoria świata też ma jakieś granice !
          chyba że przez pomylkę podpisaleś się "noones" zamiast "nonsens" ??
          pozdro
          pakuz
          • Gość: Jano Re: Mistyfikacja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.09.01, 19:04
            Gość portalu: pakuz napisał(a):

> chcesz zasugerować , że cia zabiło 5 tys. obywateli amerykańskich
            > żeby dostać od kongresu o parę miliardów więcej ?
            > spiskowa teoria świata też ma jakieś granice !
            > chyba że przez pomylkę podpisaleś się "noones" zamiast "nonsens" ??
            > pozdro
            > pakuz

Od razu (aby mnie slownie nie zlinczowano ;)) pisze ze sa to rozwarzania czysto
            teoretyczne.
            Dlaczego nonsens??? Tak trudno zwalic taka wine na terroryste ktory ma i srodki i
            mozliwosc i motywacje do takiego czynu? Jezeli sadzisz ze to nie mozliwe, to czy
            jakbym Ci powiedzial tydzien temu ze we wtorek zostana porwane 4 samoloty i
            piloci kamikadze "ztaranuja" WTC i Pentagon, to nie powiedzialbys ze to nonsens?
            Takiego scenariusza nie bylo nawet w najbardziej naciaganej produkcji z
            hollywood. A moze to prowokacja amerykanow aby dobrac sie do ropy arabow i mic na
            nia monopol ????
            Edek, wspolczuje Ci sytuacji w jakiej sie znalazles i zycze Ci szybkiego i przede
            wszystkim bezpiecznego powrotu do domu. Jezeli powyzszy tekst Cie obrazil to
            sorry.
            pozdrawiam
            • Gość: Edek Re: Nie obraziłem się IP: 141.202.248.* 14.09.01, 19:19
              Może nie tyle obraził co ... jakby powiedzieć, w stresie reaguje się trochę
              inaczej, szczególnie, że z tego typu stressem nie ma się na co dzień do
              czynienia, czyli nie można było sobie wyrobić "odruchów obronnych". Może gdybym
              się znajdował w innym miejscu wziąłbym aktywny udział w dyskusji ?
              Co jest najciekawsze, że tak do końca nikt nie wie kto za tym stoi - czyli
              praktycznie prawie każda spekulacja myślowa może nosić w sobie zalążki prawdy.
              Problem dodatkowy to pytanie czy ktoś rzucił tylko kamień i teraz wszystko
              potoczy się wymykając się mniej lub bardziej spod kontroli, czy też ktoś ma
              kontrolę (czyli jednocześnie długoterminowy cel, który zamierza osiągnąć).
              Przysłuchując się tutejszym komentarzom, obawiam się, że nigdy nie dowiemy się
              prawdy. Każdy próbuje ugotować swoją zupę dosypując przeróżnych przypraw,
              składników itd., spróbujcie spróbowawszy taką zupę określić co się w niej
              znajduje i w jakich proporcjach. Z tego też powodu (że jest to niemożliwe)
              powstają łatwo teorie spiskowe świata, które podają gotowe receptury i człowiek
              nie musi się głowić.
              Ja mam teraz czas to i idę... się trochę pogłowić.
    • Gość: Edek Re: Chcesz sie ze mna zamienic? IP: 141.202.248.* 14.09.01, 16:23
      Chcesz sie ze mna zamienic na miejsca, zeby natychmiast sprawdzic czy twoja
      teoria jest O.K. - ja natychmiast. Tylko jak my technicznie to przeprowadzimy?
      Ja sie nie moge ruszyc z NJ, a ty podejrzewam nie wyladujesz tu (nawet jakbys
      chcial, w co watpie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka